Widok

zlobek pszczolka starogard gdanski UWAGA!! Gnebienie dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ja wiem, ze to Fakt, ale widzieliscie ??

http://www.fakt.pl/Gnebienie-w-zlobku-w-Starogardzie-Gdanskim,artykuly,184090,1.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
masakra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
strach dzieci oddawać gdziekolwiek..
córcia nr1
image

córcia nr2
image
nie tylko Fakt - http://wyborcza.pl/1,75248,12751479,Skandal_w_zlobku__Opiekunki_do_dzieci___Po_d*pie_dostaniesz___.html
image
http://www.youtube.com/watch?v=TDKfh4MC9Wo&feature=youtu.be
smutne liczysz ze ktos profesjonalnie zajmie sie twoim dzieckiem a tymczasem te potwory bez serca gnebia takie kruszynki,wyzywaja sie na bezbronnych dzieciach

powinny skonczyc w pudle!
Mama która rozdmuchała całą sprawę zauważcie zaczyna się lansować w mediach a ojciec tego chłopca glupkowato się usmicha i opowiada jak to skonstruował zestaw małego szpiega...ona niby jest psychologiem :) chyba ukończyła studia korespondencyjnie:) porażka dla tej rodziny ze nikt z rodziców którzy przyprowadzają do zlobka dzieci ni komentował całej sprawy...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
a na nagraniu pewnie słychać sąsiadki albo znajome wydzierające się na dzieci? a nie "pracownice"?

na TVN oglądałam reportaż :]
http://uwaga.tvn.pl/61904,news,,watpliwa_opieka_w_zlobku,reportaz.html - do poczytania
http://uwaga.tvn.pl/61904,wideo,380384,watpliwa_opieka_w_zlobku,watpliwa_opieka_w_zlobku,reportaz.html - do obejrzenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
no ogladalam wlasnie ten reportaz
i powiem wam ze bylam zdziwiona ze te kobiety nadal prowadza tam dzieci
tak naprawde nikt nie dojdzie prawdy chociaz nagranie jest, ale jesli doslzyby mnie sluchy ze w przedszkolu mojego syna sie tak dzieje od razu nie myslac za wiele bym go stamtad zabrala

w reportazu wspomniano ze z 10 dzieci 4 odeszly

dziwie sie tym 6
ja nie zaryzykowalabym ze a noz widelec nie spotka to mojego dziecka
mimo ze moze to byc nieprawda, ale wolalabym dmuchac na zimne,no ale wiem ze pewnie te kobiety pracuja o przedszkole czy zlobek ciezko wiec to moze stad nadal prowadzaja tam swoje dzieci?

moze prawda moze nie, ale w kazdej plotce jest ziarenko prawdy, cos musialobyc na rzeczy i jesli to prawda nadal utrzymuje ze do pudla z nimi
jak mozna krzywdzic bezbronne istotki? wyobrazcie sobie nad soba dragala ktory sie nad wami zneca- bo to jest to samo te dzieci czesto nawet metra nie maja...smutne:((((((
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz okazuje się że nie ma oryginału nagrania???
Matka nagrała, tego samego dnia zaniosła na policję i skasowała oryginał??? Dlaczego????
Od początku dziwne było to że nie poszła z tym do właściciela i innych rodziców tylko od razu na policję i do mediów.
Jestem daleka od oskarżania o oszustwo ale jeśli to ukartowane od początku to kto zwróci dobre imię tym opiekunkom?
Społecznie zostały już zlinczowane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
RMF FM podaje że matka oryginalne nagranie skasowała
http://www.rmf24.pl/news-sledztwo-w-sprawie-prywatnego-zlobka-pod-specjalnym-nadzorem,nId,708080
Dziwne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie...a najgorsze jest to,że Karolina rzeczywiście jest psychologiem!!! Z tym,że to nie ona zauważyła,że coś się dzieje i to nie Marcin zrobił tego "misia" tylko inni rodzice!! Do tego mając "opóźnione" dziecko zamiast się nim zajmować to nie lepiej oddać do jakiegoś pseudo punktu,a innym wypłakiwać się ,że z dzieckiem jest coś nie tak :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
co to wogóle za matki co dalej prowadzaja tam swoje dzieci-to sa zwykle zimne suki i egoistki.
Jestem zszokowana wogole.
WY TEZ SIE PRZYCZYNIACIE DO TEGO-SPOŁECZNIE PRZYZWALACIE NA KRZYWDE SWOICH ''UKOCHANYCH''DZIECI>>>>SZOK
jak tak można wogóle ja sie nie moge otrzasnac ...a te pracownice to w pole tylko albo do łopaty ... prostaczki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama psycholog wiedziała że dziećmi zajmują się osoby proste z wielodzietnych rodzin i niech nie ma pretensji że robią to w sposób jaki robiły to babki z poprzednich pokoleń. U niejednej babci czy sąsiadki dostałoby podobną burę za wkładanie ręki do nocnika czy jedzenia lub nasikanie w pieluchę kiedy już potrafi wołać. Na nagraniu nie widać kontekstu sytuacji. Dzieci w tym wieku komunikują się płaczem bo nie potrafią mówić a przede wszystkim często wymuszają różne rzeczy krzykiem a płacz na nagraniu chwyta za serce oj chwyta. No i rozdmuchali jakby to było zabójstwo Papały.
A mama chłopca zbiera niezłą kasę za wywiady.

Ciekawe czemu skasowała nagranie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
A może te matki te pracują i nie mają z kim zostawić dzieci bo np:
- mama i teściowa pracują
- nie mają już rodziców
- mają mamę czy rodzinę na drugim końcu Polski czy za granicą
- nie ma miejsca w innych placówkach i czekają aż coś się zwolni
- w tym żłobku dziecko jest wesołe i chętnie tam idzie więc czemu ma być zostawiane obcej sąsiadce u której nie wiadomo jak będzie traktowane - może trafić z deszczu pod rynnę
- nie mają pieniędzy na inną opiekę bo jest droższa
- itp itd

Warto się zastanowić zanim ocenicie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Patologi to niech się doszukją w domach gdzie rodzice dają sobie nas....ć na głowe przez dzieciaki aby mieć spokó to dziecko z reportazu z tvn mialo ponad dwa lata tak??? i smoka w buzi ???????ludzie!! ta nagonka ma swój cel z tymi żłobkami .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
również amam to samo sobie pomyślałam jak zobaczyłam tego ponad dwulatka ze smokiem w buzi :) A jeszcze jak usłyszałam że ma pampersa to pomyślałam sobie, że to mądre przysłowie że szewc bez butów chodzi :) Ale coś w tym jest. Pracuję z psycholożką w przedszkolu i jej dzieci są zupełnie nieogarnięte. Sprawiają mega problemy wychowawcze, jeden z nich w atakach histerii pluje na nauczycielkę, wyzywa ją, rzuca się na podłogę, pomimo tego, że jest już 4 latkiem, to nie potrafi sobie porządnie sam buzi umyć, nie wspomnę o tym, że ma problem z samodzielnym jedzeniem, bo nie potrafi prawidłowo trzymać sztućców, a ten młodszy jako jedyny w całej grupie 3 latków jest nie odpieluchowany :) Z dziewczynami śmiejemy się, że ona udziela "mądrych rad" matkom w jaki sposób mają postępować z dziećmi, a sama ze swoimi nie może sobie poradzić;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od ponad 5 lat chodzą tam dzieci i wszyscy baaardzo chwalą tą opiekę. Byli wychowankowie nadal chętnie odwiedzają "ciocie" z tego żłobka. Obecnie przebywające dzieci z radością witają opiekunki. O miejsce w tym żłobku trzeba było się starać z dużym wyprzedzeniem. Srednio przypada 3 dzieci na 1 opiekunkę.

Nagle media podają jakieś niesprawdzone nagranie i w ciągu jednego dnia życie właścicieli i pracowników zostaje złamane.Są szykanowani przez społeczeństwo razem z rodzicami którzy nadal zaprowadzają tam dzieci.
Teraz okazuje się że mama która zgłosiła sprawę na policję skasowała oryginał nagrania. Pytanie dlaczego?
Ludzie linczują i ją, chociaż sprawy jeszcze nie wyjaśniono.
Czy przeciętny Polak oglądając telewizję i czytając artykuły rzeczywiście pragnie tylko sensacji i skandalu? Nikt nie chce obiektywnych faktów?
Jesteśmy tacy głupi czy tylko z nas takich robią?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry