Widok

zmiana nazwiska??

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, takie pytanie bo jestem bardzo ciekawa- z tego co widze, to wiekszosc kobiet zmienia nazwisko po slubie. I mam pytanie- dlaczego to robicie? Przeciez to tak jakby pozbyc się czegos bardzo waznego!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie to takie naturalne przyjąć nazwisko męża,
takie oddanie siebie całościowo,
bo od dnia ślubu nie jesteśmy Ja i Ty osobno tylko My razem
taka kolej rzeczy,
takie oczywiste że nawet przez myśl mi nie przeszło żeby było inaczej
mimo że lubię swoje nazwisko i też zawodowo jest ono cenione i znane
ale to nie nazwisko czyni mnie wartościową osobą tylko
ja sama czynię nazwisko wartościowym przez to że jestem taką a nie inną osobą
pozdrawiam
Ja zostaję przy swoim nazwisku, które rozpoznawalne jest w moim środowisku zawodowym, mam publikacje i jakieś tam osiagnięcia.
Nie wyobrażam sobie informować teraz "całego swiata" że, ja to ja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez przyjmuje nazwisko meza:)
ja tez przyjmuje nazwisko męza
Ja tez przyjelabym nazwisko meza, ale... nie bedzie zbyt ladnie wspolgralo z moim imieniem-i imie i nazwisko jest krotkie, wiec... bede miala podwojne ;)

Ja też przyjmę nazwisko męża, dla mnie to wręcz oczywiste i nie mogę się tego doczekać, co prawda moje jest podobno "słodkie" i każdy mi mówi bym przy nim została, ale ja wiem że chcę nazywać się tak jak mój luby...A może któraś spojrzy na to z innej strony, to mężczyzna "użycza" czy też "pozwala" na to by jego wymarzona kobieta nazywała się jego nazwiskiem...Sądzę, że dla nich to zaszczyt, prawda dziewczyny...dla nich to taki właśnie gest Miłości :)

też mam takie podejście, myślę, wiem, ze mój P bedzie wniebowzięty jak przyjmę Jego nazwisko, bedzie to dla Niego zaszczyt, a dla mnie duma :)

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Majka - ocena (3 odpowiedzi)

Bardzo polecam szkołę. Dzięki indywidualnej nauce u Pani Karoliny zdałam egzamin FCE ze świetnym...

Patrycja - ocena (3 odpowiedzi)

Polecam szkołę kk lingua. syn zdał egzamin PET z bardzo dobrym wynikiem. Od września planujemy...

x - ocena (3 odpowiedzi)

Świetna szkoła, polecam

do góry