Widok

zmywarka 45 czy 60?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę o pomoc w wyborze zmywarki. Nigdy nie mieliśmy zmywarki, więc nie mamy pojęcia jaką kupić. Czeka nas teraz przeróbka mebli aby ją upchnąć. Łatwiej nam będzie dopasować szafkę do 45 (nie będzie trzeba szukać i dopasowywać drzwiczek, wykorzystamy obecne), ale nie wiem czy 45 wystarczy dla 4 osobowej rodziny. Proszę o wszelkie sugestie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam zmywarke 60 na 4 osob rodzinke i ja polecam bo jest praktyczna i duzo naczyn sie do niej miesci.jak jacys goscie przyjada to jest wlaczana po obiedzie i juz na kolacje mamy czyste naczynia a jesli by byla 45 to trzeba by bylo polowe naczyn myc recznie bo by sie one nie zmiescily.decyzja nalezy do Was
zdecydowanie 60!! mniejsza bedziesz musiala czesto nastawiac.wbrew pozorom szybko uzbiera sie pelna zmywarka naczyn...
image

image
zdecydowanie 60. wkładasz talerze, garnki, patelnię i tp, do 45 nie zmieścisz połowy (wiem, bo moja mama ma i po obiedzie u niej, część naczyń musi ręcznie myć. bez sensu),
image image
Ja mam 45 i dla 4 osób jest ok. Z resztą mało z niej korzystam, jakoś wolę na bieżąco sama umyć naczynia.
Jednak przy większym rządzeniu w kuchni, 45 jest dość mała. Jeśli mam powkładać talerze, garnki to robi się ciasnawo.

W zależności na co się nastawiasz. Jeżeli chcesz myć tylko i wyłącznie w zmywarce i spodziewasz się sporego mycia to polecam 60, a jak tylko raz na jakiś czas, myślę, że 45 wystarczy
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Tylko i wyłącznie 60!!! U nas przy 4 osobach sprawdza się idealnie!
Do 40 nie zmieścisz ani garnków ani patelni chyba że jakieś w wydaniu mini.
Tylko i wyłącznie 60! My kupiliśmy 45 ze względu właśnie na brak miejsca i do teraz żałuję, że troszkę nie pokombinowałam i nie wcisnęłam 60-tki. Zmywarkę włączam codziennie, a jest nas tylko dwoje z tym, że ręcznie nic nie muszę już myć.
mam 45 i stwierdzam że 60 byłaby ok,więc następna napewno będzie 60.
mam 45 i garnek 5l mi do niej nie wchodzi,wiec jesli masz miejsce na 60 to biez bez zastanowienia:-)
dla 4 osobowej rodzinki 60 zdecydowanie, ja mam 45 a jestesmy w 2 i nam starcza
aha i mieszcze garnek 5l :)))
jak masz regulowane kosze to powinas tez zmiescic garnek
Ja mam teraz 45 i chociaż na chwilę obecną jest ok to do nowego mieszkania kupiłam już 60 bo u nas zmywarka wiecznie pełna a tak może nie będzie chodzić na okrągło :-)
image
image
my mamy 45tkę
na nas dwoje starcza w zupełności, codziennie gotując, pijac kilka kaw czy herbat + butelki małej wychodzi nam zmywanie raz na 3dni
JA MAM 45 ZE WZGLEDU NA BRAK MIESJCA ALE JAK NAJBARDZIEJ JESTEM ZA 60 !!!
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
tokio to jak ty to robisz??????????? gotujac codziennie wlaczasz raz na 3 dni zazdraszczam :)
nas jest dwójka (właściwie już trójka, ale maluch jeszcze nie je w naczyniach), mamy 60-tkę... i jest ok, nie wyobrażam sobie mniejszej, zwłaszcza jak mąż coś w kuchni pichci... :)
image

nie dopisałam chyba najwazniejszego :P
nie wkłądamy do zmywarki garów, tylko tależe, kubki, sztućce, a gary myjemy ręcznie :) właśnie by więcej się do niej zmieściło :)
45 faktycznie jest mała i gdybym teraz miała kupic to na 100% 60
Garów też nie wkładam do niej, ale to ze względu na bardzo długi cykl mycia, więc wolę sama umyc ;)

Kup sobie 60, będziesz bardziej zadowolona
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
My mamy 45 i jesteśmy zadowoleni. Myjemy w niej absolutnie wszystko, oboje mamy awersję do ręcznego mycia:) i wszystko się mieści, nawet największa patelnia - kwestia dobrego ułożenia. Przy dwóch osobach robimy od 1 do 2 myć dziennie, częściej 1. Jesteśmy zadowoleni, jak dla nas 60 chyba byłaby za duża i na pewno nie byłoby na nią miejsca.
Przypomniało mi się jeszcze, że w wakacje było u nas w sumie 6 osób i wstawialiśmy tak około 2-3 myć, ale mamy krótki program - 30min, temp 45 stopni, który jest idealny na rzeczy myte od razu.
nas jest dwoje i mamy 45kę - w zupełności nam wystarcza, myjemy w niej wszystko, wszystko się mieści, nawet najwieksze garnki i patelnie. zmywarka chodzi raz na dzień albo raz na dwa dni, czyli srednio raz na półtora dnia ;)
ale dla 4-osobowej rodziny też bym raczej 60kę poleciła...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry