Widok

zonki marynazy i nie tylko

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wlasnie zostaje zupelnie sama... w trakcie budowy domu i w trakcie organizacji slubno -weselnej .... jak przetrwac tą rozlake?mam nadzieje ze nawal zajec sprawi ze... ale dla mnie tydzien to juz dlugo.. a tu sie zapowiada kilka dlugich miesiecy.. napewno zonki marynazy wiedzą jak to jest.. mimo ze moj ukochany nie wyplywa ... ale dla mnie to to samo...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podziwiam wszystkie zony marynarzy. ja jestem sama juz tydzien-dzis mija 7 dni:( gdyby nie znajomi,rodzina to niewiem co by bylo.jezdze co tydzien w odwiedziny,ale to przecierz nie to samo.jeszcze 9 miesiecy ,to jest dla mnie niewyobrazalnie dlugo.
tydzien ciagnie sie jak miesiac.szok.

Nie przeprasam za bledy
Moj maz juz 3 rok jest poza domem.... bylo cizko, chodz widywalismy sie bardzo czesto, a wakacje spedzamy zawsze razem, cale 4 m-ce. Mimo to, gdybym miala jeszcze raz podjac decyzje o wyjezdzie, nie zgodzilabym sie. Ale jescze miesiac i koniec bycia sama i czekania. Pozdrawiam ;-)
Dziewczyny napewno dacie rade, Jak człowiek musi to zawsze to sobie jakoś wytłumaczy, rozstanie też. Kamienna a gdzie twoj mężczyzna wyjechał i na ile ?

ja jestem żonką marynarza...na szczęście już nie pływa i nie dane mi było doświadczyć takiej rozłąki

mój mąż to żołnierz marynarki, nie pływa, ale wyjeżdża co jakiś czas na szkolenia, których nie cierpię, bo to nie na 2-3 dni, ale często są to długie tygodnie :/ nie cierpię tych wyjazdów :/ jestem wtedy nie do życia :/

moj jeszcze nie maz.. jedzie do pracy... to dla niego szansa ogromna.. ale po prostu wiem jak jest strasznie jak nie ma go tydzien.. a co dopiero 4 miesiace.. pozatym fajnie jest razem organizowac weselne rzeczy... a tak to mi zadnej przyjemnosci to nie przynosi.. nie mowiac juz o tysiacu decyzji jakie trzeba samemu podjac... nie chce... ale co zrobic... wciaz powtarzam sobie ze to kilka miesiecy... ale pozniej moze byc tak ze wogole jego praca bedzie taka ze w tygodniu bedzie 2 dni w domu a reszte gdzies... daleko....

kochane podziwniam wszystkie marynażowe bo ja powiedziałam nigdy
a dlaczego bo mój wójek jest
moja ciotka do tego przywykła i mówi że każda kobita po czasie przywyka i to prawda ale ja nie chciałam bo ja nie chce przez życie sama iść i dźwigać problemy za dwójke i chce się cieszyć razem:)
ale kochane dacie rade:)

ja tez sobie tego nie wyobrazam, kiedys powiedzialam sobie zadnych marynarzy;)

ja ten czas gdy go nie ma staram sie wykorzystac. męża nie ma to nie ma tez obiadków,kolacyjek poznym wieczorem,hamburgerów i tp :) no wiec wiadomo ze schudnie sie do lata troche.a i nadrobie spotkania ze znajomymi

Nie przeprasam za bledy
No widzisz zawsze trzeba szukac pozytywnych stron ;-). Ja też zawsze chudne jak mojego męża nie ma.

Trzymaj się. Jeszcze niedawno ja pisałam do dziewczyn na weselniku z tym samym problemem. Teraz jestem sama już drugi raz. Minęły już 2 miesiące, zostały jeszcze 2:) Wszystko będzie ok:) Czasami jest ciężko ale chyba naprawdę można się przyzwyczaić - nie wierzę że to piszę:)

ale ja nie chce sie przyzwyczajac... mam nadzieje ze bedziemy sie czesto widywac...

Nie, no ja dłuższą metę też nie. U nas to raczej tymczasowe. Kiedy będziemy małżeństwem Tomek raczej nie będzie pływał.

nasz slub jest tuz tuz....wiec troche jestem przerazona tym wyjazdem....

nam sie takie rozstanie pierwszy raz zdarzyło nigdy wiecej ! zycie jest na to za krótkie.

Nie przeprasam za bledy
haj ja jestem żoną marynarza. Wiadomo cięzko jest się rozstawać ale teraz są to kontrakty 8 tyg na 8 tyg. wiec nie jest źle. Poza tym mam córeczkę która zapełnia mi czas:) Ja nie narzekam bo gdy maż wraca spędzamy 2 miesiące razem całe dnie bo nie musze pracować na razie więc możemy się sobą nacieszyć. A jak go nie ma to mam sporo przyjaciół w tej samej sytuacji więc się nawzajem wspieramy.
wlasnie licze na przyjaciol...

Dołącza kolejna marynarzowa...
Ach taki nasz los. Nie rozumiem tych, które piszą-nigdy marynarza! Jeżeli się kogoś bardzo pokocha to nieważne jaki zawód wykonuje...
Na codzień mam zajęcie, bo pracuję. W czerwcu ruszamy z budową naszego domu, więc tymbardziej jestem zajęta. Jak wraca z kontraktu to zawsze ruszamy na podbój świata i przebywamy tylko ze sobą i cieszymy się każdą chwilą-dosłownie jak dzieci!
MIŁOŚĆ jest najważniejsza!

cudownie....