Widok

rozstępy na brzuchu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny kiedy u was pojawily sie podczas ciazy rozstępy na brzuchu.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wcale

U mnie w okolicach 14t.c. pojawiły się nowe, widoczne (na brzuchu, biodrach, w okolicach biustu), ale już wcześniej miałam (nie dość że gwałtownie rosłam w okresie dojrzewania, to mam taką cechę rodzinną i trochę tłuszczyku). Dostałam od siostry preparat Mustela, stosunkowo drogi, ale źle się wsmarowuje i chyba przejdę potem na Irenę Eris – tańszy i lepiej się wchłania.
image
image
ja mam na brzuchu.żaden krem nie pomaga,w ciąży stosowałam kremy przeciw rozstępom,ale też nic to nie dało
mi się pojawiły po porodzie :( .. ale w ciągu 3 miesięcy bardzo się rozjaśniły i ich już nie widać :)
Polecam ten preparat https://nplink.net/0t3hw9lf
mi pojawiły sie około 6 miesiaca, głownie na piersiach i troche na biodrach.cały czas smarowałam sie kremami:(takze nie jestem zadowolona ale mam nadzieje ze wyblakna i beda mniej widoczne
Mi wcale,od 4 miesiąca regularnie smaruję sie kremem Perfecta mama,bardzo dobry,dostępny w Rossmanie.
Jestem w 38 tyg żadnych rozstępów nie mam i nie stosuje też specjalnych kremow, zwykłe balsamy nawilżajace po kapieli.
w 9 miesiacu troszke w dole brzucha...
image
w ogóle się nie pojawiły
image
image
wydaje mi sie ze to moze zalezy od szybkosci rosniecia brzuszka czyli rozciagania sie skóry i wogole od wielkosci brzuszka.ale moze źle mysle...niewiem
image
ja mam jedynie na piersiach :((, tak szybko mi wywaliły balony że nie zdążyłam zadziałać kremami, za to na brzuszku nie mam a stosowałam na przemian oliwkę bambino i balsam dla niemowląt.
~~~~~~~~~~~~*Ślubowaliśmy 14 lipca 2007*~~~~~~~~~~~~
imageimage
Mi wylazły na brzuchu w 8 miesiącu i są dość mocne do tej pory. A smarowałam sie w ciąży mustella.
nie pojawiły się wcale
image
najwiecej po porodzie niestety:(
Nie rozumiem w jaki sposób mogły pojawić się roztępy pomimo stosowania kremów?

Na początku poprzedniej ciąży smarowałam oliwką potem kremikiem Fissanem, owszem trzoszkę trudny do rozsmarowania, no ale skutkuje :)

Mustela podobno też dobra, troszkę droga.
Warto zainwestować w taki kremik, bo jest bardzo wydajny i starcza na całą ciąże.

Jak dla mnie 60 zł czy nawet 90 zł to bardzo duży koszt, ale zdecydownie tańszy niż operacja plastyczna ( bo niestety tylko taka skutkuje w usunięciu powstałych już rostępów).

Smarować się należy po każdym pobycie w łazience nie zapominając oczywiście o biuście, tak przynajmniej mówiła położna na szkole rodzenia. Ja się zastosowałam do jej rad i mam gładki brzuszek, także myśle ze w tej ciąży bedzie tak samo:)

Aha , polecam też oliwkę, ale smarować się trzeba często dziewczyny. Choć wiem że to zależy też od predyspozycji skóry, niektóre z was mają bardziej elastyczną i nawet niczym nie muszą sie smarować ani mazikować :D
Renni a co to za kremik?
Ja smaruję oliwką, łagodnym balsamem a biust żelem z AA dla mam.
No i przepraszam za wypowiedź nie w temacie, ale jeszcze mi nic nie "wyskoczyło".
u mnie na brzuchu pojawily sie pod koniec;/

podobno fissan jest dobry
ja uzywalam juz na rozstepy ktore byly tanite
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Renni-to ze sie stosuje kremy i inne cuda nie daje zadnej gwarancji braku rozstępów.Tak samo jak mozna wogole nic nie stosowac i rozstępów brak.
image
Pytanie było, kiedy sie pojawiły rozstepy a nie czy w ogole sie pojawiły:)
No, ale trzeba sie przeciez pochwalic, ze sie ich nie mialo i nie ma..haha;)
image

image

no pewnie aniu:) jakbym ich nie miala to bym sie pochwailił a tu lipa,są:D ale co tam...sa gorsze problemy w zyciu niz parę rozstepów:)
image
No, np. dziesiątki rozstępów. ;o)
ja ich nie widze...chyba ze lusterko wezme hihi:P
image
A dlaczego by się nie pochwalić:) chociaż coś się uchowało tak jak było przy tych wszystkich zmianach w wyglądzie.
Sądzę, że dużo zależy od własciwości skóry, ja początkowo bardzo lekko podeszłam do tematu rozstępów i czasem zapominałam się posmarować po kąpieli, na koniec ciąży smaruję się zwykłymi balsamami systematycznie - ale tylko raz dziennie - i jest ok.
no wlasnie,to zalezy tylko i wylacznie od wlasciwosci skóry i tyle.
image
mi pojawiły sie w ciazy ok 5 miesiaca a pod koniec były bardzo duze i sa do dzis dnia cała ciaze sie smarowałam i nic lekaz powiedział ze to indywidualna prawa jedna moze miec piecioro dzeci i zero rozstepów a druga tylko jedno i je ma zadne kremy mi bynajmniej nie pomogły wiem ze jest dobry masarz na brzuch na rozstepy

dorotazab22

Tylko nie przesadzaj z tym masażem, bo nie powinno się głaskać brzusia w ostatnim trymestrze, bo powoduje skórcze macicy i może dojść do przedwczesnego porodu.

Co do kremiku Fissan, można poczytać tutaj:

http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=7664

Macie zupełną rację, ze skóra każdej z nas jest inna, ale moją ja znam, bo w okresie dojrzewania dostałam kilka rozstępów na biodrach i udach, więc teraz wolę chuchać na zimne i się smarować :)
sory nie wspomniałąm masaz oczywiscie tylko po porodzie chyba wiadomo ze kobiet w ciazy sie nie masuje no ewentualnie nozki i plecki ale delikatnie

Mi się pojawiły po ciąży, ale nie miałam czasu się smarować niczym. Może dlatego :(

Przez całą ciążę używałam żelu do masażu HB - codziennie.
I pewnie dlatego wszystko odbyło się bez komplikacji. W sensie - nie pojawiły mi się żadne ślady, a głównie o to tutaj chodziło.
Aktualnie wszystko jest w porządku.

mniej więcej na początku 4 miesiąca. Teraz po ciąży nie są już tak mocno widoczne :)

Miałam farta i mimo olbrzymich brzuchów w ciążach nie mialam rozstępów. Z natury mam bardzo tłustą skórę, więc ryzyko rozstępów na starcie było mniejsze. Zawsze używałam zwykłych balsamów nawilżających i to wystarczyło. Ale nigdy nie zapomnę jak współlokatorka z pokoju w szpitalu p[okazała mi jak ona wyglądała (pierwsze dziecko). Te głębokie bordowe ślady od biustu do kolan, cały przód i po bokach. Szczęka mi opadła....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry