Widok
rozwórka KOSZLI
mam pytanie do mam, których dzieci nosiły rozwórkę "Koszli"
moja Mała nosi ją ponad dwa tygodnie i bardzo często trzeba ją poprawiać, bo szeleczki i cała szyna spadają i nóżki nie są odpowiednio rozstawione; poradźcie co zrobić, a może to w niczym nie przeszkadza, że co jakiś czas rozwórka spada??
i jeszcze ile czasu nosiły ją Wasze dzieci??
moja Mała nosi ją ponad dwa tygodnie i bardzo często trzeba ją poprawiać, bo szeleczki i cała szyna spadają i nóżki nie są odpowiednio rozstawione; poradźcie co zrobić, a może to w niczym nie przeszkadza, że co jakiś czas rozwórka spada??
i jeszcze ile czasu nosiły ją Wasze dzieci??
Moja Zosia nosiła na szczęście tylko 7 tygodni. Mieliśmy ten sam problem i rozwiązaliśmy go tak: po prawidłowym założeniu aparatu nakładaliśmy takie jakby spinacze (jak się kupuje męskie koszule to one są w środku opakowania). Tylko muszą być dość mocne. Aparat musi być cały czas w prawidłowej pozycji, bo inaczej maleństwo męczy się a to nic nie daje.
Dodatkowo te kawałki szelek, które były przy szyjce dziadek małej obszył polarkiem, żeby jej nie przeszkadzały. Te obszycie mogę dodać (różowe, polarkowe).
Powodzenia! Gdybyś miała jakiekolwiek jeszcze pytania to pytaj.
Dodatkowo te kawałki szelek, które były przy szyjce dziadek małej obszył polarkiem, żeby jej nie przeszkadzały. Te obszycie mogę dodać (różowe, polarkowe).
Powodzenia! Gdybyś miała jakiekolwiek jeszcze pytania to pytaj.
Moja miała IIIa. Diagnoza postawiona w 6 tyg życia. Rozwórka na 6 tyg. Przerwy 15 min na zmianę pieluchy i 45 min na kąpiel. Ja trochę jej dawałam pofolgować. Przerwy były dłuższe. Po 6 tyg duża poprawa ale zalecenie aby nadal nosić 2 tyg na dzień i noc (plus dłuższe przerwy, np na spacer), a następnie 4 tyg na noc. Generalnie tydzień jeszcze wytrzymałam a później 5 tyg zakładałam tylko na noc. Bioderko jest zdrowe. Trochę to trwało, może przez to ze byłam słaba , nie wiem, ważne jest ze mamy to z głowy. :)