Widok

rozwórka KOSZLI

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie do mam, których dzieci nosiły rozwórkę "Koszli"
moja Mała nosi ją ponad dwa tygodnie i bardzo często trzeba ją poprawiać, bo szeleczki i cała szyna spadają i nóżki nie są odpowiednio rozstawione; poradźcie co zrobić, a może to w niczym nie przeszkadza, że co jakiś czas rozwórka spada??
i jeszcze ile czasu nosiły ją Wasze dzieci??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Mała nosila 6 tygodni. Nam też sie luzowały szelki dlatego dodatkowo obklejałam je taśma żeby sie niezsuwały.
Pilnuj tego bo to bardzo ważne żeby rozwórka sie nie przesuwała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja Zosia nosiła na szczęście tylko 7 tygodni. Mieliśmy ten sam problem i rozwiązaliśmy go tak: po prawidłowym założeniu aparatu nakładaliśmy takie jakby spinacze (jak się kupuje męskie koszule to one są w środku opakowania). Tylko muszą być dość mocne. Aparat musi być cały czas w prawidłowej pozycji, bo inaczej maleństwo męczy się a to nic nie daje.
Dodatkowo te kawałki szelek, które były przy szyjce dziadek małej obszył polarkiem, żeby jej nie przeszkadzały. Te obszycie mogę dodać (różowe, polarkowe).

Powodzenia! Gdybyś miała jakiekolwiek jeszcze pytania to pytaj.
dzięki za odp.
weronka, a ile miała Twoja córeczka, kiedy zdiagnozowano dysplazję i jakiego była stopnia??
moja Ala miała już skończone 7 tygodni, jak zaczęła nosić szynę, ale ma łagodną dysplazję IIa i też bym chciała, żeby leczenie się skończyło na 6-7 tygodniach
u nas było IIb, nosiła 6 tyg non stop, potem przez 2 tyg tylko na noc
my w pasmanterii dokupiliśmy takie klamerki (podobne do tych ktore są w paskach), mąż je zamontował na te szelki i wszystko pięknie się trzymało
lalka, Zosia miała 6 tygodni. Ale byłam u dwóch innych lekarzy, którzy kazali pieluchować, co nie przyniosło efektu.
Jak skońcyzła 3 miesiące trafiliśmy do dr. Sieliwończyka - było IIb i 6 tygodni wystarczyło :)

Trzymaj się :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE ZAMARTWIAJCIE SIĘ ,MOJA MAŁA NOSIŁA APARAT 6 MIESIĘCY , ZACZĘŁA CHODZIĆ W DZIESIATYM MIESIĄCU TERAZ MA 3 LATA I NIKT JUŻ NIE PAMIĘTA O PROBLEMIE. POZDRAWIAM
wooow 6 miesiacy!!!!ja po 6 tyg jak szłam na kontrole to sie modliłam ,żeby to juz był koniec.

No ale jak by trzeba było to by sie nosiło i 6 miesięcy dla dobra maleństwa.
Moja miała IIIa. Diagnoza postawiona w 6 tyg życia. Rozwórka na 6 tyg. Przerwy 15 min na zmianę pieluchy i 45 min na kąpiel. Ja trochę jej dawałam pofolgować. Przerwy były dłuższe. Po 6 tyg duża poprawa ale zalecenie aby nadal nosić 2 tyg na dzień i noc (plus dłuższe przerwy, np na spacer), a następnie 4 tyg na noc. Generalnie tydzień jeszcze wytrzymałam a później 5 tyg zakładałam tylko na noc. Bioderko jest zdrowe. Trochę to trwało, może przez to ze byłam słaba , nie wiem, ważne jest ze mamy to z głowy. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Matka ciesze sie ,że Twoja Mała juz ma zdrowe bioderko!!:-)))
Nooom, ja tez się ciesze :) Ale i tak musimy iść do kontroli za 3-4 miesiące. Tez tak miałaś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie ,mi doktor powiedział , ze moge kontrolnie przyjść jak Mała zacznie chodzić ale nie jest to konieczne.
Witajcie!
Mam pytanie, jak się to ustrojstwo zakłada???
Nam założył lekarz wczoraj i boję się tego zdjąć... jak ja mam to założyć, żeby Małej nie zaszkodzić i nie przedłużyć leczenia>

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry