Widok

żylaki w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś zmagała się z żylakami na nogach w czasie ciąży?? mi wywaliło na jednej nodze. lekarz kazał mi brać rutinoscorbin lub diosminex i siedzieć po amerykańsku czyli z nogami na stole.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kup rajstopy na zylaki -dostepne sa w każdym sklepie medycznym
dzięki. a one na prawdę działają ?
image
tak -kup z pierwszym stopniem kompresji .No i musisz je zakladac rano po przebudzeniu -nie jest to łatwe ale naprawde pomomoże -ten co ci wyszedł nie zniknie ale jest duża szansa że nowe się nie pojawią
a mi wywalilo na lewej nodze jednego nie jakiegos duzego,ale widocznego
i przeszkadzal mi ;/ okazalo sie ze wraz z porodem-zniknal takze szanse masz

bywa tak ze dzieco uciska glowka na glowna zyle i przez to pojawiaja sie zylaki

u mnie tak bylo
u mnie żylaki są genetyczne ale teraz podczas ciąży wyszły mi bardziej niż wcześniej.
image
Ja tez mam.mysle ze nic z tym nie da sie zrobic.Tylko zabieg po ciazy...
Ja mialam jednego malego zylaka na nodze przed ciaza a w trakcie znacznie sie powiekszyl niestety. Po porodzie co prawda troszke zniknal ale nadaje sie do usuniecia. Bylam juz na USG dopplerowskim i jestem umowiona na zabieg- do wakacji przeciez musze jakos wygladac :)
no tak ! przygotuje się na zabieg po ciąży nie mam wyjścia. przecież to dla zdrowia również i estetyki.
image
Dziewczyny te rajstopy czy pończochy daja dużo -bo nic nie wychodzi -lepiej zapobiegac niż potem leczyc operacyjnie . Jak zaczniecie operowac to wyjda wam w innym miejscu -wiem mam cale nogi w zylakach
jutro jadę do medycznego i kupię. a co z rutinoscorbinem ?? ktoś bierze ?
image
Ja brałam ale ja mam zylaki widoczne i nie pomógł teraz biore Diohespan Max .
Zaszkodzic nie zaszkodzi a uszczelni sciany żyl
a myślisz, że diosmina nie zaszkodzi dziecku ?? lekarz mówił , że nie ale sama nie wiem
image
Nie wiem ja w ciązy nie brałam -bralam rutinoskorbin ale skoro lekarz mówil że nie zaszkodzi to myslę że powinnaś mu zaufać
wiec ja też będę brała tylko rutinoscorbin. po porodzie będę się martwić. jutro kupię te rajstopy i zobaczymy co dalej.
image
kupiłam kolanówki i one są strasznie ciasne :) jak siedzę to robią straszny ucisk.
image
mi ginekolog radziła brać cyclo3forte, planowałam zabieg, ale po ciąży się schowały (miałam tylko na lewej nodze)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, mnie lekarz naczyniowy kazała w ciąży łykać Cyclo3Fort i smarować nogi Liotonem 1000. Oprócz tego noszę pończochy 2 stopnia kompresji (mam niestety koszmarne żylaki na jednej nodze, jedna wielka "sieć rzeczna") i jak dotąd nie "wylazło" nic nowego.
dziewczyny-jezli ktos potrzebuje mam na zbyciu lioton1000 -100 g- nowy nie otwierany,odb w gdansku glownym lub pruszczu
kontakt:alajusti@interia.pl
ja też mam żylak do usunięcia i jestem ciekawa gdzie dobrze robią i jaką metodą?
jak jest nie duzy to polecam skleroterapie i dr zajaca

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry