Widok

żywy wianek do chrztu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
widział może ktoś z Was ? nie podobają mi się bardzo te sztuczne wianeczki, czapeczkę jaką na pewno będę miała ale chrzest będzie pod koniec wiosny więc może być ciepło, kiedyś widziałam to u dziecka i bardzo mi się podobało, ale nie mogę znaleźć takich zdjęć w necie żeby sobie wyobrazić

jak ubieracie do chrztu swoje dziewczynki? nie mam na razie pomysłu, ale wiem na pewno, że chcę żeby było biało i skromnie, bez żadnych krynolinek itd bo to nie bal lalek, może ktoś dysponuje linkami do ładnych prostych sukieneczek itp
pozdrawiam
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam prosta sukienke , szyłam sama

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
o taka miałam :
image

A co do wianka to nie wiem czy sie sprawdzi u takiego maluszka ale chyba tylko ze stokrotek byłby mięciutki i delikatny

Ja mojej starszej córce sama zrobiłam wianek ze stokrotek białych,kupiłam stokrotki od kwiaciarki,sukienkę pożyczyłam.
ja jeszcze nie wiem ale to nie będzie nic na raz. Kupię coś co potem też będzie mogła nosić.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Po pomysły podejdź do dobrej kwiaciarni.
Napewno mają album ze zdjęciami takich rzeczy.
Ja byłam chyba ze dwa lata temu na chrzcie koleżanki córki, Mała miała taki wianek zrobiony z mirty z dodatkiem białej kaszki.
Nie podobało mi się, do tego dziecku non stop ten wianek spadał, a jak już zakładała jej z powrotem go na głowę to dziecko się mocno denerwowało.
Wiesz, dziewczynce przy Komunii podepniesz taki wianek wsuwkami, a przy takiej małej dziewczynce to niewykonalne.
Może rozejrzyj się za śliczną czapeczką i do niej przyczep jakieś delikatne listeczki np. z wcześniej wspomnianej mirty.

Spróbowałam coś znaleźć w googlach, tylko to mi wpadło w oko:
image

image
ja tez uważam że takie dziecko jest za małe na wianek
Moja maja w domku miala bawełniana opaskę z kokardką

pmagdalena- bardzo ładna sukienka, masz talent;)
właśnie o stokrotkach myślałam, bo są delikatne
image
moge uszyc taka na zamówienie jakbys nic nie znalazla

dzięki, warto wiedzieć na kogo można liczyć:)
rozejrzę się za ładnym materiałem jak będę miała troszkę czasu, troche czasu jeszcze jest...
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (105 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry