Widok
Ja moge polecić coś pysznego ale na deser;)po karkóweczce...;)
Banany kładziesz na grila w skórce i opiekasz aż będą czarne z dwóch stron.Potem nacinasz skórkę wzdłuż i polewasz np jakimś likierem z alkoholem lub czekoladowym sosem...rewelacja;)Nam najlepiej smakują właśnie z jakimś alkoholem np Baileys;)
PYCHOTKA!!!;))))
Banany kładziesz na grila w skórce i opiekasz aż będą czarne z dwóch stron.Potem nacinasz skórkę wzdłuż i polewasz np jakimś likierem z alkoholem lub czekoladowym sosem...rewelacja;)Nam najlepiej smakują właśnie z jakimś alkoholem np Baileys;)
PYCHOTKA!!!;))))
też polecam łososia, taki nakropiony cytrynką, na to zielony koperek i do folii :) ja ostatnio jadłam też Frankfurterki z Biedronki z grila - przepyszne
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
oj tak....pieczarki np. z drobnymi kostkami fety albo lazura....tak samo pyszną jadłam czerwona paporyczke: kroisz na kawałki i układasz ser...
- mmmm bakłazan krojony w plastry i na grill...proste i pyszne
-camembert....kładziesz na grill w tej folii...srodek sie tak pysznie roztapia
jest tez wyrafinowana wersja camemberta...kolega na majówce dał szoł...: wycinasz nozykiem kółeczko w srodku,,zalewasz białym winem i znowu zamykasz to wyciete kółeczko serkiem...(ser musi byc w tekturowym opakowaniu wtedy)
- mmmm bakłazan krojony w plastry i na grill...proste i pyszne
-camembert....kładziesz na grill w tej folii...srodek sie tak pysznie roztapia
jest tez wyrafinowana wersja camemberta...kolega na majówce dał szoł...: wycinasz nozykiem kółeczko w srodku,,zalewasz białym winem i znowu zamykasz to wyciete kółeczko serkiem...(ser musi byc w tekturowym opakowaniu wtedy)
Ja bardzo lubię wymysł mojego dziadka czyli:
bierzesz dwie piersi z kurczaka solisz i przyprawiasz pieprzem, układasz jedną pierś na drugą i między nie wkładasz masło (gruby plaster masła) i pietruszkę, świeżą, gruby niekrojony pęk :)
Mój Dziadek by takie piersi przyrządzić używa zestawy do grillowania ryb (taki "szaszłyk" do ryb)
takie z rączką: http://sajewski.blox.pl/resource/Pstragi3.jpg
uwielbiam tak przyrządzoną pierś :)
Inna ciekawą "potrawą" są "świńskie raciczki" :D (nazwane tak przeze mnie ;P)
parówkę kroisz na dwie części końcówki rozcinasz na 4-8 części, plaster boczku kroisz i takie pół plasterka obwijasz wokół połówki postrzępionej na końcach parówki, duuużą ilość takich parówek na grill i jak się zrobią końcówki rozchodzą się jak świńskie raciczki ;P
tutaj takie parówki ale bez boczku (bo się skończył:P): http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254603_195270197197804_100001444741240_535088_1429088_n.jpg
bierzesz dwie piersi z kurczaka solisz i przyprawiasz pieprzem, układasz jedną pierś na drugą i między nie wkładasz masło (gruby plaster masła) i pietruszkę, świeżą, gruby niekrojony pęk :)
Mój Dziadek by takie piersi przyrządzić używa zestawy do grillowania ryb (taki "szaszłyk" do ryb)
takie z rączką: http://sajewski.blox.pl/resource/Pstragi3.jpg
uwielbiam tak przyrządzoną pierś :)
Inna ciekawą "potrawą" są "świńskie raciczki" :D (nazwane tak przeze mnie ;P)
parówkę kroisz na dwie części końcówki rozcinasz na 4-8 części, plaster boczku kroisz i takie pół plasterka obwijasz wokół połówki postrzępionej na końcach parówki, duuużą ilość takich parówek na grill i jak się zrobią końcówki rozchodzą się jak świńskie raciczki ;P
tutaj takie parówki ale bez boczku (bo się skończył:P): http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254603_195270197197804_100001444741240_535088_1429088_n.jpg
Ja może polecę taki dodatek żeby zrobić: ugotować ziemniaki na miękko i żeby były pokrojone na 4 ćwiartki, po ugotowaniu odlać i odstawić do ostudzenia.W tym czasie zrobić sos z jogurtu naturalnego wymieszanym z sosem z knorra czosnkowym, Miedzy czasie podsmażyć boczek,z cebula na patelni, i po kroić ser fetę w kostkę.Jak już ziemniaki będą zimne wszytko ze sobą mieszamy.Coś pysznego do mięs grillowych podawać najlepiej na zimno.
Jeszcze moja starsza córa robiła sobie ziemniaki przekrojone na pół, srodek wycięty troszkę, włożony farsz ( według uznania, ona robiła farsz z pieczarek ) i zamknięte to serkiem topionym, zawiniete w folię i wrzucone w żar. Pychota :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
to może moje pieczarki z grilla:
Z kapeluszy wyrywasz nóżki, kroisz drobno (ja ścieram na tarce buraczanej) podsmażasz, solisz i mocno pieprzysz. Farsz nakładasz do kapeluszy, tak do ok 2/3 objętości kapelusza. Resztę uzupełniasz serkiem topionym, ja używam ziołowego.
Każdą pieczarkę zawijasz w folię aluminiową i wrzucasz na grilla, oczywiście farszem do góry. Po ok 20-30 minutach powinny być dobre.
Ja otwieram folię i jak poleci para i zapach, to znaczy że można jeść :)
tu więcej pomysłów:
http://forum.trojmiasto.pl/Pieczarki-faszerowane-na-grillu-t248123,1,16.html
Z kapeluszy wyrywasz nóżki, kroisz drobno (ja ścieram na tarce buraczanej) podsmażasz, solisz i mocno pieprzysz. Farsz nakładasz do kapeluszy, tak do ok 2/3 objętości kapelusza. Resztę uzupełniasz serkiem topionym, ja używam ziołowego.
Każdą pieczarkę zawijasz w folię aluminiową i wrzucasz na grilla, oczywiście farszem do góry. Po ok 20-30 minutach powinny być dobre.
Ja otwieram folię i jak poleci para i zapach, to znaczy że można jeść :)
tu więcej pomysłów:
http://forum.trojmiasto.pl/Pieczarki-faszerowane-na-grillu-t248123,1,16.html
pyszne są te pieczarki z przepisu Ajeczki :)))) robiłam już dwa razy :] za drugim razem dodałam jeszcze zielonej pietruszki :]
tutaj zebrałam moje ulubione przepisy :] http://forum.trojmiasto.pl/Pomysl-na-miesko-z-grilla-t243820,1,16.html
kaszankę (zwykłą lub białą) też czasem robię w folii - jedna kaszanka, dokładam do środka po kilka cząstek jabłka, kilka krążków cebuli, posypuję majerankiem, wkładam świeże gałązki tymianku, zawijam szczelnie w folię :]
ostatnio na wielkie otwarcie naszego sezonu i majówki(w ostatni dzień kwietnia - ale to drobny szczegół) zrobiłam też pyszne mięsko :] teoretycznie przepis oryginalny jest na skrzydełka - ja zrobiłam bioderka z kurczaka :] w jogurtowej marynacie :] nauczona doświadczeniem z nimi - najpierw marynowałam caluteńki dzień, żeby wieczorem upiec w piekarniku :] w ten sposób nie bałam się, że skórka spali się zanim mięso dobrze się upiecze :]
do tego były pałki w marynacie pt. "radosna twórczość" ;]
tutaj zebrałam moje ulubione przepisy :] http://forum.trojmiasto.pl/Pomysl-na-miesko-z-grilla-t243820,1,16.html
kaszankę (zwykłą lub białą) też czasem robię w folii - jedna kaszanka, dokładam do środka po kilka cząstek jabłka, kilka krążków cebuli, posypuję majerankiem, wkładam świeże gałązki tymianku, zawijam szczelnie w folię :]
ostatnio na wielkie otwarcie naszego sezonu i majówki(w ostatni dzień kwietnia - ale to drobny szczegół) zrobiłam też pyszne mięsko :] teoretycznie przepis oryginalny jest na skrzydełka - ja zrobiłam bioderka z kurczaka :] w jogurtowej marynacie :] nauczona doświadczeniem z nimi - najpierw marynowałam caluteńki dzień, żeby wieczorem upiec w piekarniku :] w ten sposób nie bałam się, że skórka spali się zanim mięso dobrze się upiecze :]
do tego były pałki w marynacie pt. "radosna twórczość" ;]
My kupiliśmy http://condor.biz.pl/jak-wybrac-dobry-grill-weglowy/ dobry grill w rozsądnej cenie.