Widok
Pieczarki faszerowane na grillu:)
Dziewczyny któraś wrzucała tu taki przepis,macie go jeszcze?
no i może znacie jakieś przepisy na grilla,ale zupelnie inne niż karkówa,boczek itd.coś pysznego.
Już dosyć mam mięs,pstrągów,dorszy...chcę coś nowego!
Zastanawiam się czy bakłażan faszerowany mielonym by na grillu wyszedł.Robił ktoś?
no i może znacie jakieś przepisy na grilla,ale zupelnie inne niż karkówa,boczek itd.coś pysznego.
Już dosyć mam mięs,pstrągów,dorszy...chcę coś nowego!
Zastanawiam się czy bakłażan faszerowany mielonym by na grillu wyszedł.Robił ktoś?
ja robię pieczarki faszerowane czerwoną papryką :)
*** PIECZARKI FASZEROWANE CZERWONĄ PAPRYKĄ ***
kapelusze pieczarek(duże pieczarki) polać odrobiną oleju, posypać delikatnie Vegetą, do środka(miejsce po nodze) powkładać pokrojoną drobniutko czerwoną paprykę, posypać tartym żółtym serem i odrobiną przyprawy grillowej :) podawać polane keczupem :)
*** PIECZARKI FASZEROWANE CZERWONĄ PAPRYKĄ ***
kapelusze pieczarek(duże pieczarki) polać odrobiną oleju, posypać delikatnie Vegetą, do środka(miejsce po nodze) powkładać pokrojoną drobniutko czerwoną paprykę, posypać tartym żółtym serem i odrobiną przyprawy grillowej :) podawać polane keczupem :)
Ja robiłam jak w przepisie którejś z forumek. Wyszły pyszne.
Pieczarki umyć i wydrążyć nóżki. Wycięte nóżki pokroić drobno i podsmażyć z drobno posiekana cebulką, solą i pieprzem. Włożyć je w pieczarki i na górę połozyć kawałek cammemberta, posolić i zawinąć w folię alu.
Polecam wszyscy zachwalali.
Pieczarki umyć i wydrążyć nóżki. Wycięte nóżki pokroić drobno i podsmażyć z drobno posiekana cebulką, solą i pieprzem. Włożyć je w pieczarki i na górę połozyć kawałek cammemberta, posolić i zawinąć w folię alu.
Polecam wszyscy zachwalali.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
może moje?
tylko że u mnie serek topiony nie pleśniowy :)
Z kapeluszy wyrywasz nóżki, kroisz drobno (ja ścieram na tarce buraczanej) podsmażasz, solisz i mocno pieprzysz. Farsz nakładasz do kapeluszy, tak do ok 2/3 objętości kapelusza. Resztę uzupełniasz serkiem topionym, ja używam ziołowego.
Każdą pieczarkę zawijasz w folię aluminiową i wrzucasz na grilla, oczywiście farszem do góry. Po ok 20-30 minutach powinny być dobre.
Ja otwieram folię i jak poleci para i zapach, to znaczy że można jeść :)
[/url]
[/url]
tylko że u mnie serek topiony nie pleśniowy :)
Z kapeluszy wyrywasz nóżki, kroisz drobno (ja ścieram na tarce buraczanej) podsmażasz, solisz i mocno pieprzysz. Farsz nakładasz do kapeluszy, tak do ok 2/3 objętości kapelusza. Resztę uzupełniasz serkiem topionym, ja używam ziołowego.
Każdą pieczarkę zawijasz w folię aluminiową i wrzucasz na grilla, oczywiście farszem do góry. Po ok 20-30 minutach powinny być dobre.
Ja otwieram folię i jak poleci para i zapach, to znaczy że można jeść :)


AgusiaGda, nie mam pojęcia :)
Zwykle CHYBA brałam 2 serki na ok 300gr pieczarek. Dawno nie robiłam, więc nie pamiętam proporcji. Czasem bywa tak, że tych nóżek zabraknie, to wypełniałam samym serkiem.
W sumie dużo też zależy od wielkości pieczarki...
Co do opakowania to polecam w kiełbasce, po prostu wygodniej się wyciska niż ze sreberka.
Zwykle CHYBA brałam 2 serki na ok 300gr pieczarek. Dawno nie robiłam, więc nie pamiętam proporcji. Czasem bywa tak, że tych nóżek zabraknie, to wypełniałam samym serkiem.
W sumie dużo też zależy od wielkości pieczarki...
Co do opakowania to polecam w kiełbasce, po prostu wygodniej się wyciska niż ze sreberka.
FASZEROWANA CUKINIA Z GRILLA
4 nieduże cukinie
30 dag pieczarek
2 cebule
1 czerwona papryka
łyżka masła
natka pietruszki
1 jajko
olej,bułka tarta,sól,pieprz,żółty ser
Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ.Lekko posolić i odstawić na bok,miąższ podsmażyć na maśle.
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulką.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę i smażyć jeszcze ok 5 minut.
Farsz pieczarkowy połączyć z miąższem z cukinii , dodać natkę,surowe jajko i odrobinę bułki tartej.Dokładnie wymieszać,farszem napełnić cukinie,ułożyć na tackach i grillować aż cukinia będzie miękka a wierzch pod koniec posypać startym serem.
4 nieduże cukinie
30 dag pieczarek
2 cebule
1 czerwona papryka
łyżka masła
natka pietruszki
1 jajko
olej,bułka tarta,sól,pieprz,żółty ser
Cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ.Lekko posolić i odstawić na bok,miąższ podsmażyć na maśle.
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulką.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę i smażyć jeszcze ok 5 minut.
Farsz pieczarkowy połączyć z miąższem z cukinii , dodać natkę,surowe jajko i odrobinę bułki tartej.Dokładnie wymieszać,farszem napełnić cukinie,ułożyć na tackach i grillować aż cukinia będzie miękka a wierzch pod koniec posypać startym serem.
Jadlam je. MI smakowały. Wydaje mi się,ze wiele zależy od gustu Jednej osobie takie jedzenie bedzie smakowało bardziej, drugiej będzie smakowało mniej. Sama jednak wolę sama przyrządzać jedzenie niż kupować sobie juz gotowe potrawy.... Domowe rzeczy na grilla smakują mi o wiele bardziej niż sklepowe.
Jeśli interesują Was wegetariańskie przepisy na grilla to na tej stronie jest ich sporo:
https://www.przepisy.pl/przepisy/dania-i-przekaski/dania-z-grilla/grillandtravel/grill-wegetarianski
Pycha są szczególnie grillowane cukinie i bakłażany :)
Jeśli interesują Was wegetariańskie przepisy na grilla to na tej stronie jest ich sporo:
https://www.przepisy.pl/przepisy/dania-i-przekaski/dania-z-grilla/grillandtravel/grill-wegetarianski
Pycha są szczególnie grillowane cukinie i bakłażany :)