Widok

Deker-tort weselny??? :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam aktualnych opinii o tej cukierni. Przejrzałam forum ale to sa stare opinie więc postanowiłam założyć nowy wątek.

Dziewczyny po ostatnim wypadzie do Sowy dzis byłam w Galerii Bałtyckiej w Dekerze.

Pan z obslugi podzielił mi kawałki tortów na dwie części te co muszą być na dole tortu piętrowego i te co mogą być na górze.

Malinowa rozkosz -niebo w gębie( to ten lżejszy na górę)
Czekoladowy z wiśniami jakoś tak.... też pyszniasty( jw)

te ciężkie, ktore musza być na dole były dużo smaczniejsze i lżejsze niż np truflowy czy czekoladowy z sowy.

Jak do tej pory stawiałam na Sowę ale teraz hmmmm chyba Deker wygrywa jeśli chodzi o smaki :)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sowa i Deker to pyszne cukiernie.
ale drogie 90zł/kg
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madziarrra ten pan powiedział ze 70-90zł to za tort na spód te lżejsze tańsze ale ile dokładnie to nie wiem.

zadzownię dziś do menagerki to może coś więcej będę wiedziała :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wilczek jeśli smakują Ci tortu u Dekera to zorientuj się ile w tym roku za kg chcą w Haffnerze. Smaki mają te same np. Malinowa Rozkosz Wkońcu Deker wywodzi sie z Haffnera :p Z P. Marcinem z Haffnera super kontakt
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Sara pochwal się Waszym tortem i wklej zdjęcie ...plisssssssssssssssss :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram - Saro, razem z koleżanką, która przed Tobą wychwalała cukiernię - wrzućcie fotki tych pyszności...bez tych fotek - trudno będzie mi uwierzyć w autentyczność opinii
opinie Olki.K i Sary sa wyslane z tego samego IP, czyli po prostu ktos z cukierni robi reklame (najpewniej sama pani menedzer, skoro numer telefonu podaje)

ale fakt, ze Deker robi naprawde pyszne ciasta, ale ja zdecydowalam sie na zamowienie gdzie indziej, po tym jak przeczytalam jakie przeboje miala jedna z PM
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
hahaha faktycznie :) ktos sobie robi reklame......
ja tez bym nie ryzykowala brac tort weselny od dekera..... z tego co slyszalam jakie przeboje mieli ludzie....
mysmy mieli tort z haffnera! polecam serdecznie - przepyszny!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
smaki vasco da gama i malinowa rozkosz bodajze
Mowie o Haffnerze oczywiscie
czy mango.... juz sama nie pamietam.
Ale mozan brac w ciemno :)
Ojej no to bardzo mi przykro :( Myślałam ,że po tak długim czasie coś się zmieniło na lepsze i będzie dużo pozytywnych opinii

Hafnera też biorę od uwagę, chociaż na wysłanego maila z zapytaniem i dokładnym zdjęciem tortu , podanymi smakami i ilością osob na weselu nie dostałam odowiedzi. ...jako jedyni nie odpisali :(

Obrażalaska nie jestem :) więc ponownie wyślę zapytanie do Hafnera .

Może jednak znajdą się forumki które mają lub miały styczność z Cukiernią Deker
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wczoraj jedlismy tort z Dekera-nie znam nazwy ale to byl jakis malinowy i mango. I powiem szczerze bylam bardzo rozczarowana bo znam smak tortu malina-mango z Haffnera. To bylo zupelnie cos innego niestety. Ja wiem,ze nie bede tam zamawiala na pewno. Na razie jednak Haffner górą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
haffner chyba 70zł w zeszłym roku. bylismy ostatnio u dekera na ciachu, ceny masakryczne- maly okragly torcik - moze 7 cm, za 9zł, ciastko 6-10zł. mango i truskawka były pyszne. nasz tort był z Wenty z Wejherowa od góry- ananas- jogurtowy malinowy, truskawkowy i marcello, za 10 kilo , niecałe 400zł na 50 osób zostało nam kawaleczek truskawkowego i 1/4 marcello
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Mieliśmy na weselu (31.07.2010) Malinową Rozkosz z Deckera - przepyszny był. Delikatny i lekki. Nie chcieliśmy piętrowego, miał być prosty jeśli chodzi o dekoracje. I taki był :) Poniżej zdjęcia:

image

Uploaded with ImageShack.us

image

do kasiowa
ile płaciliście za tort?
Cześć,

ja również zamawiałam tort i ciasta od Dekera, uważam, że ma najlepsze ciasta w Trójmieście. Muszę Cię jednak przestrzec: przyjechaliśmy po odbiór i Pani w cukerni zrobiła wielkie oczy i stwierdziała , że takiego zamówienia nie ma.
Stres jaki przy tym był, nie do opisania.
Po kilku godzinach nasze zamówienie się "znalazło" ale podejżewam, że mogło być dopiero wykonane.
Niestety okaząło się niekompletne, brakowało figurek, koniec końców figurki dowieźli, ale nie wyobrażam sobie co by było gdybyśmy nie umówili się na osobisty odbiór dzień przed ślubem, tylko na dówóz w tym dniu...
Mieliśmy malinową rozkosz - faktycznie niebo w gębie.
Torty i ciasta Dekera są warte swojej ceny, ale niesety zapomnienie o zamówieniu na taką uroczystość jak dla mnie dyskwalifikuje go.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
~przyszła panna młoda,

nie pamiętam ile kosztował :) Wiem, że był nieco droższy niż w innych cukierniach, ale stwierdziliśmy, że wolimy zapłacić nieco więcej, bo ten nam najbardziej smakował.
w bitwie Sowa-Deker według mnie zwycięża Sowa;-) ale moje drogie wszystko zależy od naszych kubków smakowych, bo przecież każdy ma inne... Sowa ma bardziej słodkie ciasta i torty, a ja uwielbiam wszystko co super słodkie;-)
ja stawiam na dekera i na malinowa rozkosz-pycha!!!
chyba bede u nich zamawiac tez, choc nie sa tani.
znalazlam takie cos

http://fajnebaby.pl/
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Dziewczyny dajcie spokój już tylko dlatego bym nie zamówiła że jakiś oszust z cukeirni podszywa się za panny młode i poleca torty tylko jest mało bystry bo IP to samo:)
te torty to żadna rewela uwżam że dużo brakuje mu do Sowy --nienie nie jestem pracownikiem sowy i dla odmiany kilkanaście tortów w życiu włącznie z pięknym 8 kg ślubnym zamawiałam w cukierni Bajadera we Wrzeszczu --cenaq dla normalnych ludzi a nie dla szalonych Par młodych które zapożyczają wsię między innym na tort
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
tort weselny od sowy 59zl za kilogram :) dzis bylam sie zapytać, a smaków do wyboru do koloru :)
skoro Deker odradzacie, Sowe sama sobie odradzam (w byłej pracy mialam doczynienia z wieloma tortami z sowy - sztuczne..), to co polecacie?
*sztuczne moze dlatego,ze glownie dla dzieci - postawione na wyglad, ale sie zrazilam.
Ja początkowo myslałam o SOWIE, ale ich torty sa bardzo słodkie. Obecnie skłaniam sie do DELICJI - cukiernia z Gdyni. Tort węgierski z wisniami rewelacja. Wybór form i kształtów ogromny
http://www.delicje.com.pl/index.php?go=torty

cen jeszcze nie znam - ślub mam w 2013 :)
Ja sie zastanawiam nad Justynka- uwielbiam tam tort kawowo-bezowy ....
T. Deker ma naprawdę smaczne torty. Nieśmiertelna malinowa rozkosz faktycznie "rozkoszuje" podniebienie. Mnie tylko troszkę odstrasza cena i rozkojarzenie przyjmujących zamówienie.Miałam małą wtopę z tortem urodzinowym i nie wiem czy chciałabym się zastanawiać czy na pewno z moim ślubnym zamówieniem będzie wszystko ok.
Polecam też cukiernię Jarzębińskich z Kościerzyny.
Torty są zawsze świeże, smaków sporo i co najważniejsze nie są za słodkie- nie zemdlą gości. Podobno dowóz jest gratis, ale to trzeba by dopytać samemu. Na stronce torty są nieco kiczowate, ale jeśli ma się jakiś własny pomysł lub fotografię, to wszystko są w stanie wyczarować. Jeśli ktoś nie wierzy, to proponuję zamówić jakiś tort na urodziny, wtedy łatwo jest się przekonać o jakości tych wyrobów.
My będziemy brali tort z Gdyńskiej "Agusi". Mieliśmy ich torty w rodzinie już na chrzcinach i wszelkich urodzinach, i byliśmy bardzo zadowoleni ze smaku, wyglądu i ceny. Cukiernicy zrobią właściwie wszystko co sobie wymyślimy. Jeżeli chodzi o smaki to polecam finezję pralinę i karmelowo- gruszkowy. U koleżanki miałam okazję próbować czekoladowo-miętowy, który zrobili specjalnie na zamówienie. Z tego co się orientowałam to cena za kg tortu weselnego nie powinna przekroczyc 60/kg.
Pozdrawiam
W zeszłym roku jak bralismy slub rowniez udalismy sie do sowy i T deker. i zrezygnowalismy smaki wcale nie wiem czy taka rewelacja ale glownie obsluga i negatywne opinie ktorych w ubieglym roku byla masa. W sowie nie moglismy sie dogadac co do wagi Poniewaz Pani poinformowala nas ze ok tort moze miec 8 kg. ale moze miec tez 10 kg, rozumiem ze nie sa w stanie sprecyzowac tego w 100% i kila gramow w ta czy w ta moze byc mniej lub wiecej ale 2 kg, lub wiecej, to lekka przesada. To chyba nie ich pierwszy tort prawda? Nie mielismy poprowin wiec co ja bym z tym tortem pozniej zrobila? Jadla przez tydzien?
A jezeli chodzi o T. Dekera to zawazyly opinie w ktorych blado wypadla ta cukiernia. My zamawialismy tort z cukierni Kandulski w Gdyni na fikakowie i byl pwspanialy. Wlasciciele tej cukierni sa super potrafia doradzic i zaproponowac cos od siebie dlatego szczerze polecam.
image
Ja brałam od Cymesa z Pruszcza, i spędziłam z Panią w biurze przy kawce godzinę, wybierając smaki, i to nei z tych co ona miała, tylko takie, jakie ja sobie wymyśliła, bo powiedziała że dobra cukiernia w obecnych czasach jest w stanie zrobic każdy smak.
Tak samo co do kształtu, specjalnie dla mnie zamawiali inny stelaż bo w końcu to też nie jest problem.

Polecam Cymes, ale i wszystkie nie duże, oklepane, bo mniejsze też robią pysznie i obsluga lepsza i nei jada na opinii tylko najnormalniej dbają o klienta ;)
A może Kandulski lub Jarzębińscy??
Polecam wszystkim torty i ciasta z Cukierni "Baccate"-została mi ona polecona przez znajomych.Realizują każde zamówienia na torty.Ponieważ jestem dość wymagająca naprawdę wybrałam skomplikowany tort na swoje wesele:)Realizacja w 100% super!!!!!!Smaki:malinowa rozkosz,royal carmel......i naprawdę wiele różnych.Cena 45-60zł za kg.Oto ich strona: http://www.baccate.pl
stronka super, ale norweski chyba mnei prześladuje, wchodze na torty urodzinowe a tam gratulerer med dagen :) heheh ciekawe dla kogo robili
My również zastanawialiśmy się czy nie zamówić torta oraz ciast od T.Deker, ale szczerze mówiąc wypróbowaliśmy wszystkie i zdecydowaliśmy się na Sowe :)
Pozdrawiam
My ostateczie zdecydowaliśmy się na tort od Haffnera.

Będzie kwadratowy, taki jaki miała forumka Emenems. Żadnych widocznych stelaży bo strasznie mi się to nie podoba.
Koszt samego tortu bardzo miło i pozytywnie nas zaskoczył :))))) dodatkowo zamowiliśmy 2 blachy ciasta które były polecane na tym forum.

Koszt wszystkiego z dowozem 60km był taki sam jak w Sowie chcieli za sam tort. Aaaa i co ważne poszczegolne piętra tortu jeśli chodzi o smak są dużo lżejsze i smaczniejsze niż proponowano nam w sowie.

Mamy licząc od dołu Vasco da Gamma , Malinowa rozkosz i gruszkowy

Emenems wklejam Twój tort bo jest super :))
image

wilczek, ile za kg tortu w Haffnerze? slyszalam ze jest mmozliwosc umowienia sie na degustacje, to prawda?
Podobno w Dekerze zrobią każdy tort ze zdjęć jaki się im pokaże?
macie jakieś doświadczenia?
wesele w 2013 :)

Mi zrobiono tort w Dekerze taki jaki chciałam :)) miałam wesele 16.06 i jestem zadowolona :)
W minioną sobotę miałam ślub, zamówiliśmy tort Perła z Dekera. Dolny krążek karmelowy, środkowy - malinowa rozkosz, a górny - mango. Tort był przepyszny, każdy z gości nie mógł się najeść tortem i prosili o dokładki, mówili że pierwszy raz chcą dokładkę tortu :) Plusem tej cukierni jest to że po prostu wybierasz tort i smaki, wysyłasz to mailem, wybierasz przystrojenie i figurkę według katalogu, wpłacasz zaliczkę i na tym się kończy Twoja rola, tort dowożą sami chłodziarką do restauracji. Dopiero po weselu w środę idziesz się rozliczyć, musisz oddać im figurkę z góry tortu i zapłacić rachunek :) tort wychodzi 70zł za kg.

W innych cukierniach dostaniecie już za 50 zł za kg, ale ja doszłam do wniosku że dopłacając te 20 zł na kilogramie zyskuje piękny tort weselny w estetycznej masie lukrowej i w wybranych i spróbowanych przeze mnie smakach, niż takie krażki na metalowych stelażach przybrane kremem który w lato Wam spłynie o smaku "tortowym" i bliżej nieokreślonym wyglądzie tortu urodzinowego:)

Pozdrawiam
czy ktoś sie orientuje w cenach tzw mini torcików? i w jakich cukierniach mozna je kupic? bo z tego co sprawdzalam na stronach www to tylko jedna ma je w ofercie.
Moja znajoma chciała kupić taki tort składający się z tych małych torcików w cukierni DEKER i twierdzi, że jeden taki mały torcik kosztuje 11 zł.
nie podobaja mi sie te cupcakes jako tort chce tort ew mini torciki a babeczka z kremem i wisienką... jakos do mnie to nie przemawia

ale dzieki za pomoc:)
Niestety, w naszym przypadku tort weselny zamowiony w cukierni Deker okazal się kompletna klapa. Pomimo tego, iż przekazaliśmy personelowi bardzo szczegółowe wymagania dotyczące tortu (byliśmy nawet zmuszeni robic to 4 razy, ponieważ za każdym razem okazywalo się, ze poprzednia wersja jest niemozliwa do wykonania), tort okazal się bardzo przykra i rozcarowujaca niespodzianka podczas naszego przyjecia. Tort, który zostal nam dostarczony nie tylko nie miał nic wspolnego z tym, co zostalo ustalone przy zamowieniu, ale byl również po prostu brzydki, plaski i krzywy a już na pewno w niczym nie przypominal tortow, którymi firma chwali się w lokalu i na stronie internetowej. Zdecydowanie odradzam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry