Widok

Do AgusiaGda

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witaj Agusia. Przeczytałam,że Twój Gabryś ma problemy z ulewaniem. Mój Szymonek niestety też. Spróbowaliśmy podać mu Bebilon AR- skończyło się na niesamowitym zaparciu i wizycie z tego powodu u lekarza. Teraz lekarka powiedziała,że mamy zagęszczać mleko Nutritionem. Czytałam na forum,że też go stosowałaś. Nie chcę powtórki z rozrywki z tym zaparciem, a pisałaś,że Twój Synek miał po Nutritionie zaparcia. Czy one przeszły? Czy nadal stosujesz ten zagęszczacz? Czy jest skuteczny i Gabryś nie ulewa? Dzięki za informację i pozdrawiam.Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Olu! :)

Nutriton stosowaliśmy tylko kilka dni - nawet nie zdążyłam użyć naszego, kupionego opakowania - nie mówiąc o zużyciu ;)
ze szpitala dostałam na wyjście taki mały pojemniczek (wielkości opakowania kliszy foto) i to tylko zużyłam ;)

stwierdziliśmy, że wolimy większą ilość prania niż walkę o kupę i płacz z powodu bolącego brzuszka :) (kolka + brak kupy = tragedia)

teoretycznie na wypisie z Polanek Gabryś ma wpisany refluks - w praktyce nie miał usg brzuszka ;) dopiero za tydzień mamy to badanie :)

tydzień temu Pani Dr do której trafiliśmy zmieniła Mu mleko na Bebilon Comfort 1 - http://www.we-dwoje.pl/bebilon;comfort;-;komfort;dla;malego;brzuszka,artykul,5416.html

nie ma już takich kolek (miał 2 ale to z mojej winy) ani "zaparć" :) ulewa też troszkę mniej :) bardzo ładnie przybrał na wadze (345g w ciągu tygodnia!)

przez tydzień dokładnie notowałam ile zjadł, ile ulał, ile było kupek :) dzisiaj Pani Dr powiedziała, że ulewanie jest w normie :) tyle może ulewać zdrowe dziecko :D

z reguły Gabryś ulewa przy beknięciu(wtedy bywa nawet "chlust") :P albo jak leży na przewijaku i się cieszy ;) (wtedy malutka stróżka wypływa mu z kącika)

może też zrób sobie taką dokładną rozpiskę?
Dzięki Agusia. U nas niestety tego ulewania nie da się zmierzyć obiektywnie- Szymcio potrafi ulać o każdej porze, i 10 min po jedzeniu i 3 h po jedzeniu- nie ma reguły. To ulewanie jest bardzo nasilone. Jutro mamy usg brzuszka...Zobaczymy, czy może refluks jest przyczyną. Spytam lekarkę o ten Bebilon Comfort. Dzięki wielkie:)
ja zastosowałam taką skalę pomiarów ;)

mini mini - to w przypadku radości :) jak wycieka taka maleńka stróżka :)

małe - troszkę wyleci z buźki - tak na oko do 1 łyżeczki

średnie - więcej jak łyżeczka

duże - łyżka i więcej

:)

te "chlusty" to bywają u nas średnie i duże :P wtedy kogoś trzeba przebierać ;) albo Gabrysia, albo kogoś dorosłego u kogo był na rękach ;) albo obydwoje :)

Gabryś potrafi ulać też np. godzinę po jedzeniu ;)
Ola - a ile ma Twoj maluch?

My stosowalismy i nadal stosujemy Nutrition i u nas nie ma zaparc. A jak tylko sie pojawialy, to dawalam malemu zywe kultury bakterii i problem mijal.
O Nutritionie tez dowiedzielismy sie w Szpitalu na Polankach, dodajemy go tylko miarke na butle 180 ml mleka i jest ok.
Takze moze sprobuj, najwyzej odstawisz jak pojawia sie problemy z kupkami i juz...
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

do góry