Widok

Gabolek - mocno spóźniona relacja - 23.10.2010

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
23.10.2010 - nasz szczególny dzień .
Nie mogłam się jakoś zebrać do napisania tej relacji , ale chcę polecić pewne firmy i osoby ,bo pomogły mi sprawić by oprawa tego dnia była szczególna prawie jak on sam .
Dodam tylko , że wesele było bardzo duże ( przybyło 324 osoby na wesele i ponad 220 na poprawiny),więc mieliśmy naprawdę ogromne wyzwanie jeśli chodzi o organizację ….
Wszystko udało się dobrze , mimo drobnych niedociągnięć byliśmy zadowoleni…

Tak więc polecam…. :

Przygotowania :

Oświadczyny były w marcu ,ślub w październiku – po tym z doświadczenia mogę powiedzieć , że jest możliwe zorganizowanie całkiem niezłego wesela w pół roku także jakby ktoś miał wątpliwości to mówię – da się 

Listę gości robiliśmy sami bardzo ułatwiał nam pracę Microsoft Excel

-Zaproszenia –w związku z dużym weselem obcinaliśmy koszty ponieważ ja zaproszeń nie trzymam po ślubach uznałam , że część osób robi jak ja , pojechaliśmy więc na giełdę kwiatową Renk i tam zakupiliśmy zaproszenia w cenach od 0,85 do 1,35 zł za sztukę – troszkę ciężko z ręcznym wypisywaniem ale daliśmy radę .
Polecam w 80 % ( bo wypisywanie).

Cześć zaproszeń rozwoziliśmy sami , część wysyłaliśmy pocztą dzwoniąc i uprzedzając o nadchodzącej przesyłce .
Myślę , że warto dość szybko uprzedzić gości o uroczystości ( my około 3 miesiące przed) – wtedy zmniejsza się prawdopodobieństwo, że ktoś nie przyjedzie bo np. nie dostanie urlopu.
Na zaproszeniach nie umieszczaliśmy żadnych wierszyków dot. Prezentów czy kwiatów ( nie bardzo mi się to podoba) . Nie mieliśmy też listy prezentów ( mimo to nie powtórzyły nam się i wszystkie były trafione).
Jeśli ktoś pytał wprost co wolimy odpowiadaliśmy , że pieniądze. Pocztą pantoflową puściliśmy informacje , że prosimy o jakieś zastępstwo dla kwiatów , ze względu na ilość gości . Jeśli pytali co to podpowiadaliśmy dając różne możliwości ( ktoś chciał przecież wydać na kwiatki mniej a ktoś więcej)
I tak dostaliśmy książki , wina, świeczki , maskotki , kredki (kwiatki zresztą też :P) ( co dziwne na tyle osób nie powtórzyły się też kartki z życzeniami – oprócz dwóch takich samych – z reszty kartek każda była inna).

-Nauki przedmałżeńskie- Kościół pw. Zesłania Ducha Św. Sopot Brodwino , 4 spotkania po 1,5 godz. W dni powszednie ale popołudniową porą.
Polecam na 80% - jeden z księży zapomniał i się przedłużyło … zdarza się …. Ale nie powinno …

-Poradnia rodzinna – P. Wojtek Miąsik z parafii pw. Św.Bernarda w Sopocie , konkretnie bez żadnej taryfy ulgowej (jeśli chodzi o ilość i długość spotkań) , ale też tolerancyjnie bez głupich tekstów i potępiania zachowań.

- Sukienka , welon, buty ,dodatki – niestety nie należę do szczuplaczków , więc poszukiwania sukienki były dla mnie mało przyjemnym doświadczeniem przed którym broniłam się jak mogłam …
W kilku salonach nie było co zmierzyć w końcu trafiłam do Salonu w Sierakowicach – Biała Dama – mają ładne sukienki i często dużo taniej niż w innych miejscach – zmierzyłam 5 w trzech nawet się sobie podobałam . Choć sukienkę kupiłam w końcu gdzie indziej to bardzo polecam ten salon zarówno jeśli chodzi o asortyment , jak i obsługę ( uwaga należy się umówić …) – SUPER Przymierzalnia z lustrami dookoła , że widać siebie z każdej strony.

Polecam w 100% ( choć suknie zakupiłam gdzie indziej).

Suknie koniec końców kupiłam jak byłam służbowo w USA . Polecam tamtejsze salony Davids Bridal
http://www.davidsbridal.com . Obsługa była rewelacyjna – wybór sukien też , marzę , żeby kiedyś u nas wybudowali salon ( a salony są wielkie jak sklepy lidl czy biedronka ).
Polecam w 100%

Garnitur
Garnitur męża kupiliśmy w firmie Bytom , byliśmy akurat na południu Polski więc podjechaliśmy do sklepu firmowego , Grześ ma go do tej pory i używa w pracy – był bardzo zadowolony – ja również bo wyglądał cudownie 

Dodatki ( musznik , kamizelka , kolorowy pas z muszka na poprawiny ) - Puere – Fashion House, duży wybór kolorów jeśli chodzi o muchy i pasy – bardzo lubimy ten sklep ( tam też np. kupiliśmy męża płaszcz) była mała wpadka bo w domu kamizelka okazała się wpadająca w fiolet a nie śnieżnobiała – ale wymieniono nam ja bez problemu 

Polecam w 100%

-Fryzura ślubna - Salon p. Marii Koseda w Sopocie oraz w Gdyni Chyloni .
Mnie czesała pani Maria w Sopocie , część gości dziewczyny w Sopocie , część na Chyloni . Wszyscy bardzo zadowoleni . Fryzura trwała i w/g mojego gustu . Włosy farbowałam również w tym salonie na jakiś tydzień przed weselem .

Polecam w 100%

- Makijaż Ślubny - Nie znalazłam nikogo kto miał mi robić makijaż poszłam na próbną do Salonu, tam p.Maria zapytała czy mam kogoś kto mnie pomaluje i poleciła mi p. Marzenę , która maluje u nich w salonie .
Jestem bardzo zadowolona z usługi, makijaż trzymał się przepięknie przez całą noc był bardzo naturalny i delikatny i zatuszował wszystkie niedoskonałości mojej cery . Pani jest bardzo miła i sympatyczna , rozładowuje atmosferę – przypudrowała też mojego męża , umalowała mamę i babcię. Efekt – wszyscy zadowoleni

Polecam w 100%

Paznokcie – Moja przyjaciółka Magda – która zajmuje się tym od wielu lat robi bardzo ładnie , czyściutko i co najważniejsze jak na taką jakość nie drogo . Namiary na prix.

Polecam w 100%

Kosmetyka – Salon Koseda w Sopocie – byłam bardzo zadowolona z efektów choć przyznam , że peeling kawitacyjny – choc uwazam że warto go zrobić – to zrobiłam zdecydowanie za późno bo jeszcze w piątek jak przyjeżdżali goście miałam twarz czerwoną jak Indianin :P także polecam nie eksperymentować za blisko daty ślubu – lepiej popróbować dużo przed 
Ale i tak polecam :)

Auto – jechaliśmy własnym samochodem i zdecydowanie nie żałuje tej decyzji – moja mama przepięknie go przystroiła – kwiatami z Renk . Jeśli nie macie marzeń w stylu limuzyną do ślubu , a jesteście posiadaczami w miarę dużego auta to polecam takie rozwiązanie na 100% - i można na tym oszczędzić parę ładnych złotówek .

Transport Gości – http://www.pakarauto.pl - jak dla mnie rewelacja – wszystko zgodnie z ustaleniami , cena niewygórowana transport był na trasie Reda-Sopot-Reda wszystko bardzo punktualnie Polecam na 100% - tu zdarzyła się jedna z naszych większych wpadek … nie zapłaciliśmy Panu drugiej części należnej w dniu ślubu i mój tata dowoził pieniądze jak już byliśmy w podróży poślubnej …..ups…

Noclegi Gości – Hotel Murat – przy większej ilości gości dostaliśmy dobrą zniżkę – bardzo polecam – wszystko na wysokim poziomie. Goście o ile mi wiadomo – bardzo zadowoleni …
Polecam na 100% -
PS. Jeśli macie możliwość organizacji noclegu tam gdzie jest wesele to polecam – bardzo ale to bardzo wygodne .

Polter – byłam przeciwna – bo ze mnie taki kaszub jak z koziej d. – trąba … ale znalazły się uparciuchy do tłuczenia i w sumie było miło zrobiła się taka before party  rozluźniło nas jednak trwało tylko do 22:30 i taki czas polecam 

Spowiedz przedslubna - może to dziwne polecać bądź nie , chciałabym raczej zwrócić uwagę na to żeby nie zapomnieć o tym bo nam się przypomniało w piątek bardzo późnym wieczorem i lekko zachwiało to planem sobotnim – ale wszystko się udało :)

Ślub :

Godzina – 15:30 polecam bo to ani za wcześnie ani za późno – trzeba oczywiście dobierać do wielu czynników – np. odległość Kościoła od Sali – u nas 35km i godzinę rozpoczęcia ceremonii uważam za trafnie wybraną

- Ceremonia – Kościół św.Bernarda w Sopocie – jest to moja parafia , ale z tego co wiem i widzę to bardzo dużo par decyduje się na ślub w tym kościele , miejsce urocze .
Ksiądz proboszcz bardzo przyjazny .

Telefony komórkowe - może to mało istotny szczegół , ale brat ( świadek) przed mszą wyszedł do mikrofonu i poprosił o wyłączenie komórek i nie robienie zdjęć , ujął to dość zgrabnie i myślę , że dobrze , że tak zrobił.

-Informacja dla gości – pamiętajcie , żeby ustalić osoby udzielające takich informacji – u mnie rodzinka spisała się na medal i nie było wpadek typu zgubienie się gości – poza tym u nas , ze względu na ilość ludzi goście jadący na wesele składali nam życzenia na Sali – bardzo polecam takie rozwiązanie

- Kwiaty w Kościele + klęczniki dekoracja – Kwiaciarnia Tajemniczy Ogród przy parkingu sopockiej Almy – bardzo polecam profesjonalne podejście w każdym calu . Wystrój zrobił na Nas bardzo pozytywne wrażenie .

-Dekoracje kościoła –czyli świeczniki , przystrojenie ławek - robiła moja Mama – za co z całego serca jej dziękuje choć przyznam, że mimo iż było pięknie to trochę mi szkoda , że mama jeszcze w sobote musiała się stresować …

-Oprawa muzyczna – organista z naszej parafii ( polecam – Pan bierze udział w wielu konkursach bardzo fajnie gra i śpiewa a cena nie jest wygórowana ) . U nas dodatkowo poprosiliśmy o pomoc przy oprawie muzycznej p.Mirka z parafii Matki Bożej Fatimskiej na Żabiance – lubimy jego głos – pięknie zaśpiewał nam Ave Maria + pomógł nam znaleźć kogoś grającego na skrzypcach. Także nasze „trio” polecam w 100%

- Przysięga – najpiękniejszy – niezapomniany moment – wzroku męża nie zapomnę do końca życia , nie pocałowałam obrączki przed założeniem – wiem , że to drobiazg – ale stres …..

- Bukiet – Moja kochana Mama – choć zawodowo nie zajmuje się kwiatami to od zawsze wiedziałam, że ona go zrobi  Uważam że nie mógł byś lepszy 

-Fotografia - Nasi przyjaciele Ania i Remik z http://whitedreams.fotea.pl piękne zdjęcia – pierwszy album dostaliśmy już na poprawinach – cudownie się z nimi współpracuje – Ania ma ogromny dar rozładowania napięć i jest wszędzie gdzie jej potrzeba i nie tylko – zawsze ma kosmetyki do podratowania świecącej cery , wsuwki w razie awarii fryzury , iglę i nitkę itd….
Zdjęcia wykonywali oprócz wesela – ponieważ byli zaproszeni jako goście ( przygotowania kościół i plener – to ich dzieło)

Video – P. Bartek z http://www.happy-day.pl . Bardzo profesjonalnie i na najwyższym poziomie , współpraca układa się dobrze , kamera jest niewidoczna – a film rewelacyjny , z pięknie dobraną muzyką , bardzo dobrą jakością dzwięku i co ważne nie nudny …. Moja mama była bardzo przeciwna – teraz wszystkim poleca kamerę na weselu – zwłaszcza Happy Day ‘a 

-Tuby strzelające- zamawiałam z allegro byliśmy bardzo zadowoleni

-Bramy – pamiętajcie , żeby być przygotowani na takie ewentualności - zarówno wódką jak i cukierkami …. Zwłaszcza jeśli sala jest daleko od Kościoła ( nas nawet Pan na przejściu dla pieszych sobie stanął i zatrzymał :P)

-Wesele – Hotel Murat - http://www.hotelmurat.pl - S U P E R !
Od początku współpracy , aż do samego końca nie mamy się do czego przyczepić a wręcz jesteśmy wdzięczni nie wiedząc jak dziękować . Udzwigneli wesele na ponad 300 osób z poprawinami na ponad 200 dnia następnego – Ludzie się pytali jak to możliwe , że kelnerów nie widać ale zawsze wszystko jest na stołach , że dania podawane są razem ( a nie tak jak czasami ziemniaki a za 15min mięsko) , że rosół gorący ( dla tylu ludzi ….) . Obsługa kelnerska na najwyższym poziomie .

Menu – ustalaliśmy z listy wszystkich potraw i polecam taki sposób – p.Waldemar potem tylko obliczyl ilości porcji – starczyło na 2dni – dla mnie genialny pomysł ( bo było wszystko co mieliśmy ochotę jeść na weselu – choć nie wszystkiego mieliśmy okazję spróbować)
Polecam jedzenie – przepyszne i pięknie podane .

Dekoracja Sali przepiękna – zresztą ogólnie sala bardzo ładna – mieliśmy problem , żeby znaleźć tak dużą i z fajnym układem sala-parkiet – Udało się 

P. Waldemar, który się opiekował nami i naszą imprezę – człowiek anioł- czytał w naszych myślach …
Kończyłam studia kierunkowe wiec jestem wymagająca w kwestii organizacji imprez , restauratorstwa itp. …- wszystko zapięte na ostatni guzik – REWELACYJNIE .
Powiem tak – gdybym kiedykolwiek otwierała hotel albo jakąś gastronomię zapłaciłabym temu Panu KAŻDE pieniądze – żeby tylko przyszedł pracować dla mnie .

Gdybyśmy jeszcze raz organizowali wesele – na pewno w MURACIE !

Polecam na 100%

Stoły owocowe – mieliśmy z Murata – ich pracownik jest zdaje się vicemistrzem Polski w carvigu – polecam goście zachwyceni
Polecam na 100%

Stoły wiejskie- również z Hotelu Murat – rewelacyjny pomysł – trochę nas uratowali – bo głodniejsi goście stojąc w długiej kolejce do życzeń trochę się ratowali kiełbaską i chlebkiem ze smalcem
Polecam na 100%

Bar- Bardzo chcieliśmy mieć bar na ślubie – niestety cena okazała się zaporową – wtedy przyszedł nam z pomocą p.Waldemar z Hotelu Murat i oczywiście mieliśmy bar za dużo mniejsze pieniądze.
Ogólnie bar polecam na 100% Muratowy szczególnie 

Napoje- szukaliśmy promocji w Selgrosie , makro i innych sklepach – obliczalismy wg norm podawanych na forum i starczylo na wesele i poprawiny – najmniej zostalo coli najwięcej soków.

Alkohol – hurtownia w Pruszczu gdzieś ( mąż jeździł jak komuś potrzebne to podpytam) ceny bardzo przystępne – dostaliśmy też coś w gratisie do ilości – wódka Sobieski – uważam , że bardzo ok.

-Muzyka – zespół Fox Art http://foxart.pl/ coż , nie chce się za dużo rozpisywać my byliśmy w miarę zadowoleni , a goście dość mocno podzieleni jeśli chodzi o opinie …. Na pewno zespół prezentuje bardzo wysoki poziom muzyczny tyle , że nie wiem czy nie za wysoki jak na wesele ….
Nam się podobało , choć wynikła dość przykra sytuacja bo zapłaciliśmy za skład z akordeonem i klarnetem , a żaden z tych instrumentów nie zagrał ani razu .
Niektórzy twierdzą również , że przerwy dość długie mi się wydawało , że ok. ….
Ja jestem zadowolona , choć troskę zawiedziona ….
Więcej mogę napisać na priv.

Zabawy weselne – ogólnie wszystko dobrze i wg naszych założeń oprócz jednej przykrej sytuacji, która spędza mi sen z powiek do tej pory … rzucałam welonem dwa razy bo Pani z zespołu powiedziała , że pierwszy raz się nie liczy bo rzuciłam zanim muzyka przestała grać ….
Mam do siebie żal , że się zgodziłam zamiast zaprotestować , że to moje wesele i będę rzucać kiedy mnie się podoba … Ogólnie niby moja wina choć wszyscy mówią, że zespół też nie powinien dopuścić do takich sytuacji … rzuciła to rzuciła …. Tyle w temacie … wiecej na priv jeśli ktoś ma ochotę..

Animatorzy dla dzieci - agencja artystyczna http://foxart.pl/ o tyle o ile do zespołu można mieć mieszane uczucia to Animatorów uważam za jeden z naszych lepszych wyborów – świetnie zajeli się dziećmi – one rewelacyjnie wspominaja nasze wesele a rodzice mogli się pobawić. Dostalismy tez przygotowane przez dzieci nasze portrety – się spłakałam – piękna sprawa …

Podziekowanie dla Rodziców – polecam forumke Dori – zrobila nam przepiękne podziękowania dla rodziców i dyplomy dla świadków – wszystko zaczynając od korespondencji po wysyłkę na 6stke 

Polecam również portal http://www.gazetomania.pl zamówiliśmy gazete z data naszego ślubu , na ostatniej stronie był artykul ach co to będzie za slub z naszymi zdjęciami ( wybrany z gotowych artykułów) A na pierwszej stronie były artykuły , które napisałam sama o Najlepszych rodzicach na świecie ( dla każdych rodziców z ich zdjęciami) i z indywidualnym opisem dlaczego zasługują na takie miano .

Księgi Gości – kupiliśmy na Renku , ozdobiła moja mama … Uważam to za jedną z piękniejszych pamiątek wesela …. Do tej pory jak czytam wpisy to łezki mi się kręcą …

Muzyka Poprawiny –REWELACJA – goście zachwyceni , my również ( poprawiny od 13 do 23 ….)
Dj Piotr Komorowski z http://www.djevent.pl/ - dobry sprzet , jeszcze lepsza muzyka , wspaniałe zabawy – wielu moich gości już zarezerwowało sobie u niego termin na własne imprezy

Polecam na 100%

Po ślubie : Plener – plener połączyliśmy z podróżą poślubną i było to najlepsze co mogliśmy zrobić – mamy przepiękną pamiątkę – ogromny plecak wspomnień i polecamy ogromnie zarówno WhiteDreams Foto jak i Happy Day. Rewelacyjna współpraca . Koszt troszkę wyższy niż wycieczki ale uważam , że naprawdę warto 
Italia- polecam zarówno na plenery jak i na podróże 

POLECAM FORUM WESELNIK - jest niezastąpione , trzeba je traktować z lekkim przymrużeniem oka ;)
Dziękuje wszystkim , zwłaszcza dziewczynom " z rocznika" 2010 w szczególności Październikowym stworzyłyście cudowną grupę wsparcia :)
Ps. Moi goście - wspaniali ludzie - ew do powtórki na innych imprezach
Mój mąż też rewelacyjny ale już zajęty :)
image
Tanie Srebro : Sopot MICKIEWICZA 25A czynne w pon.8-18, w tygodniu 7-16 w sob. 7-13
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale elaborat ... a teraz to co tygryski lubią najbardziej ...

Trochę zdjęc w formie filmików :
Przedślubnie :
http://www.youtube.com/watch?v=q2fBdaG53yA&feature=related
Przygotowania :
http://www.youtube.com/watch?v=RkJRm75_MPk&feature=related
Błogosławieństwo i ceremonia :
http://www.youtube.com/watch?v=e0NoPG6cc_8&feature=related

Teledysk ślubny :
http://www.youtube.com/watch?v=_U2I9sYmC9g&feature=related
Teledysk plenerowy :
http://www.youtube.com/watch?v=oJsiaBZAZiw&feature=related
image
Tanie Srebro : Sopot MICKIEWICZA 25A czynne w pon.8-18, w tygodniu 7-16 w sob. 7-13
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiem o czym nie napisałam
-Zdjęcia na Ślubie i poprawinach HARDWORKSTUDIO - Marek i Marcin-
jesteśmy bardzo zadowoleni i ogromnie polecamy

- Tort - cukiernia i piekarnia Graham z Sierakowic - smak i wyglad rewelacja :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sala :
image

image

image
image

image

image
image
image
Relacja może i spóźniona, ale super! Pomysł na plener z podróżą poślubną też mi się bardzo podoba!

Ogólnie - gratulacje!!!!! I wiele szczęścia!!!!!
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

http://forum.trojmiasto.pl/Szkoda-ze-ten-dzien-tak-szybko-minal-t171212,1,11.html
hehe znam pana Mirka z Fatimskiej i tego organiste ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jejku ale pięknie! oglądam filmiki i się wzruszam :) ślicznie wyglądałaś
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
gabi super relacja:), gratulacje :), a welonem sie nie przejmuj, u mnie wszystkie panny czekaly za nami, a ja rzuciłam do przeodu, tez sobie nie moge podarowac, bo miala byc fajna fotka, ale jak jedna wystartowała z refleksem do przodu to dopadla welon:) hiihhh konsternacja była troche, ale co tam. my tez zaczelismy organizacje wesela pod koniec marca na sierpien, duzo mniejsze przyjecie, ale da się!
gratuluje samoorganizacji :):) i szczescia szczescia i szczescia !!:):)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Super relacja! Serdeczne gratulacje!
image

image

Dziękuje dziewczyny - chciałam powiedzieć , że po pół roku od ślubu uzależnienie od czytania forum mi nie przeszło hihi :P
i jeszcze troche zdjec :
image
image
image
image
image

image
image
image
image
image
imageimage
image
image
Obrączki - Jubiler w pasażu królewskim w Gdańsku za pizzerią królewską - jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi i jakości oraz czasu wykonania - polecam 100%
Pierwszy taniec - p.Agnieszka Pomorska - szkoła Star Dance w Gdynii , warto 2 lekcje po 1,5 godz i nawet takie beztalencia taneczne jak my dały radę ... bez szaleństwa ale w/g naszych oczekiwań ok :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No proszę, jaka dokładna relacja :) Serdecznie gratuluję!
image

image

image
image

image

image

image

image

image
image
image

image
image
image
image
woooooowww Gabolek przepiękna relacja!
image
super relacja i super zdjęcia:)
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
Gabolek Super Super Super :))))))))
imageimage
image
image

Dziękuje wszystkim za komentarz cieszę się , że coś się podoba i oczywiście w razie pytań zapraszam na priv.
image
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aby każdy wasz dzień był niebiański :)
Śliczna suknia poprawinowa i buciki. A ja myslałam, ze do sukni w kościele też będziesz miała niebieską szarfę :)
Zdjęcia z pleneru REWELACJA! Szczególnie te z Wenecji z maskami
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Gabole serdeczne gratulacje, a czy mogłabym prosić o jakieś fotki Twoich paznokci i odrazu namiar na Twoją przyjaciółkę? joasik6@wp.pl
bardzo fajna relacja :)
Śliczne miałaś wesele zdjęcie są przepiękne ;)
Normalnie tylko pozazdrościć
image
Dori , jeszcze raz dziękuje za wszystko , w Kościele też miałam niebieską szarfę ( tylko po kościele ją zdjęłam bo była długa i na weselu miałam po prostu bez niczego sukienke :))
image
Dzięki dziewczyny :) kilka zdjęć dla tych którym nie chce się oglądać taśmowców na youtube :
image

image

image

image

image
image
image

image

image
image
image
przepiękne zdjęcia, wyglądałas na bardzo szczęsliwą, wida ze bardzo się kochacie:) duzo duzo szczescia, gratuluje pomysłu z niebieskimi elementami, widac ze masz swój niepowtarzalny gust i plan na siebie ;) tak trzymac !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkiego najjjjjlepszego.Piękna relacja no i moja kochana Italia.Jeżeli miałabym gdziekolwiek indziej zamieszkać to tylko Toskania a jak stanęłam pierwszy raz na placu Św Piorta w Wenecji łzy wzruzenia same płynęly. Jeszcze raz GRATULACJE ,miłości na 150 lat:))
Wszystkiego najlepszego :)))
Przepiekne zdjęcia no i widać, że włożone serce w organizację tego wszystkiego :))
A sukienka i buciki na poprawiny naprawdę super ! :)
image
Dziękuje .
Emenems mi Twój pomysł na siebie też ogromnie się podoba :) Wyglądałaś rewelacyjnie Ty , Mąż i wszystko dookoła - dograne na ostatni guziczek :) super ...
Italia .... moja ukochana też a od niedawna i mojego Grzesia ... także się nie dziwie gp , że Ci się podoba :)
Polecam - zwłaszcza późnym październikiem ;)
image
Fil z pleneru rewelacja ! Własnie sie popłakałam, bardzo wzruszający :)
image
Film :)
image
Bo najważniejsze to pozostac sobą-zawsze :)
Przepiękne zdjecia :) Ślicznie wyglądaliście - tacy szczęsliwi i zakochani:)
Śliczny ten kościół i pomysł z szybami za ołtarzem :)
image
Zgadza się :)))

p.s. jakbyście mieli takie owoce rzeźbione to pamiętajcie żeby podczas wesela iść i odkroić kawałek jak już zrobicie zdjęcia sobie - inaczej goście tego nie ruszą bo im będzie szkoda ... i tak u mnie poszły wszystkie owoce ale wszystkie arbuzy dostałam do domku po poprawinach bo każdy się bał je jeść ....

image

image
image
Namiary na fotografa z wesela i poprawin http://hardworkstudio.pl/
polecam na 100% ,
a teraz jeszcze podzielę się z Wami niespodzianką jaką przygotowała mi koleżanka ze studiów , specjalnie na nasze wesele przywiozła stroje i przeprowadziła zabawę ( odważyła się dopiero na poprawinach a może trochę szkoda :P ). Zamiast tradycyjnej "karocy" zrobiła nam egipska karawane ... i tak były wielblądy i ich poganiacz oraz my :
"szejk i żona szejka" - mała prezentacja ... nie śmiejcie się z nas za mocno :P
image
image

image
image
Super!
Duze szczescia no i gratulacje
Bardzo ładna sala, i buciki śliczne,
Potwierdzam super relacja! Fajnie sie czyta i oglada!
Zaraz lece do filmikow :D
i tez bedzie miec suknie z davids bridal ;)
rewelka:) wspaniale jest mieć takich cudownych przyjaciół:)
image
Piekna relacje i piekne zdjęcia :)

Wszystkiego naj :) gratulacje !!!

No i ta krótka sukienka prześliczna ! gdyby ten dzień był przede mną, odkupiłabym ja od Ciebei :D:D:D
image

kochana super relacja!!!!:) zdjęcia są niesamowite!!!:)
image
image
Madziakin - podwójne gratulacje za dwa suwaczki :)

Z góry przepraszam,ze w Twoim wątku Gabolek.
image
i jeszcze kilka z pleneru , bez podkładu bo nie mam czasu wiec na szybko wrzuciłam :) jak wróce z delegacji 11.6 to sie poprawie :P
http://www.youtube.com/watch?v=nEFrj6Ndv7E
image
Nie ma za co loca :) ja juz Madzi gratulowałam w kilku innych wątkach ale przyłączam się i tutaj :))
image
Wspaniałe - zazdroszczę;)
image
W Wenecji jest oczywiście Plac św Marka a nie Piotra tak sie rozmarzyłam ,że pokręciłam Rzym z Wenecją
Gabolek, ja już Ci mówiłam, że cudnie wyglądałaś :)
Moja relacja nie byłaby tak obszerna, więc na razie sobie ją podaruję. Wystarczą mi zdjęcia i to co zostaje w serduchu :)
a Ty faktycznie sporo tego masz, i polecać kogo też ;)
to foto jest BOSKIE!!!!!!!, oprócz niego wiele innych,a le to najbardziej utkwiło mi w pamięci
I ten płaszcz..........
image
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wystrój kosciola-CUDOWNY!!! sliczne sa te niebieskie kwiaty...
Gratulacje!!! :)

Sukienka prześliczna, taka dziewczęca i słodka :) Bardzo mi się podoba :) I bardzo do Ciebie pasuje :) Gratuluję trafnego wyboru :))

No i tradycyjnie...wszystkiego naj! na nowej już teraz wspólnej drodze :)
Gabolek
a co tam, pogratuluję Ci raz jeszcze :)) wyglądacie na przeszczęśliwych i najwyraźniej ten stan się utrzymuje :))
Filmiki piękne!!!! Muzyka i plener super!!!! Gratulacje i życze duzo miłości!!!!
Przepiękne zdjęcia!! :)
Przepiękne zdjęcia. I Wy na nich :) Życzę dużo szczęścia w życiu bo miłość już macie........ To widać :)
Gabolku!
długo zbierałam się aby Ci pogratulować i napisać parę słów, ale... do tej pory... brak mi słów! :) jestem oczarowana! bez dwóch zdań powinni o was napisać w gazecie! :)) A zdjęcie w gondoli... ahhh..... chyba zmienię plany na moją sesję :))
Dziękujemy bardzo wszystkim za życzenia i miłe slowa :)
image
co to są "tuby strzelające" ?
http://allegro.pl/tuby-strzelajace-platkami-roz-60-cm-3-modele-b05-i1630176049.html

to tuby z konfetti albo z płatkami róż :)
image

Taką pamiątkę też polecam :P
image
Jakie fajne:):) Teraz to dostrzegam sens podwiązki- bo taka po prostu niebieska, to żadna rewelka - jest, bo jest:P

Jeszcze raz - super pomysł:) Fajne jako prezent na panieński-gdzie to można zdobyć:)??
image
Zgadzam się z Gabolkiem :D

image
oooj, moje zdjęcia chyba są wszystkie za duże że tak wychodzą?
Dziewczyny gdzie to kupiłyście??
image
Tam, gdzie można kupić wszystko!
allegro - skarbnica moich zakupów :D
(rzekła allegroholiczka) :D
zdecydowanie allegro :)))
( a ja jestem grubasek i mam grube uda wiec fajnie bo mozna poprosic na wymiar - mysle ze jak ktos szczuply jest to tez moze miec problem ze standardowym rozmiarem a tam uszyja jakie sobie zazyczysz:)) )
image
ps. Sukienka na sprzedaż :)
teledysk ślubny cudowny !!! najlepszy jaki kiedykolwiek widziałam , dodatkowo podkład z muzyką i waszymi głosami- super !!!
Dużo szczęścia!!! :)
image
Dziękuje :) - Nam tez podoba się ten teledysk - lubimy go oglądać i wracać wspomnieniami do podróży :)
http://www.youtube.com/watch?v=oJsiaBZAZiw
:)
Przepiękny teledysk kochających się ludzi - niech to nie przemija... :)
image
sukienka nadal szuka nowej właścicielki
image

Uploaded with ImageShack.us
Każda kolejna fotka piekniejsza od poprzedniej:)
image
Dziękuje , podbijam bo sukienka nadal na sprzedaż :)
image
Hop - sukienka na sprzedaż :)
image
up dla sukienki :)
wszystkiego dobrego Gobolek sesja niesamowita pozazdrościć:) a te maski uwielbiam je:)
a ja poprosze o namiary na hurtownie % :) jaka wodke kupowaliscie i w jakiej cenie?
pozdrawiam
...trudna to chwila w życiu kiedy trzeba zamknąć taki rozdział codzienności , który kiedyś dodawał skrzydeł...zamknąć..i mieć odwagę otworzyć następny ......moje skrzydła urosły na nowo :)) są wielkie! silne! i otulają je TE jeszcze większe i silniejsze..
Kupował mój mąż muszę go podpytać - kupowaliśmy sobieskiego 0,7 na stoły a na bramy 0,5 wiem , że w bardzo dobrej cenie bo znajomy ma koncesję ... Gdzieś w Pruszczu albo za Pruszczem dowiem się i dam znać :)
image
Gratulacje! cudownie Wam to wszystko wyszło:)
Dziękujemy wszystkim za miłe słowa i za to , że chcialo się Wam czytać i oglądać :)

image
hopsa dla sukienki ! :)
Gratulacje
Sprzedaż sukien ślubnych i akcesoria ślubne;
Możesz kliknąć na poniższy link, jeśli nie, to skopiowane do wyszukiwarki 。 wciśnij Ente
http://www.gogogu.pl
Sukienka 46-48-50 , wiązana z tyłu , ładnie zdobiona - na sprzedaż :)
image
Serdeczne gratulacje :) i wszystkiego co najlepsze :)
cudowne zdjecia :) Wenecja robi wrazenie sama w sobie, ale Wy dodaliście jej jeszcze wiecej uroku :)
Śliczna fryzura - ta z Wenecji szczegolnie mi sie podoba, moze dlatego, ze mam sentyment do warkoczy w kazdym wydaniu ;)) a ta krotsza sukienka w stylu lat 50 jest swietna - rewelacyjnie w niej wygladasz :) jakbys z planu "Mad Man" wyszla ;)
image

image

Dziękujemy :)
a sukienka ( długa) nadal na sprzedaż ... :)
hop ! hop! dla sukienki :)
Hops dla sukienki
Super! Szczęścia dla Was!:)
image
image
Pięknie, pięknie! Wszystko pięknie:) Widzę, że motywem przewodnim był niebieski - bardzo ładnie to wyglądało. Samochód był ozdobiony bardzo ładnie:) Sala też bardzo ładna:) Twoja suknia rewelacyjna, szczególnie wpadł mi w oko ten niebieski pas - super pomysł:) Ślicznie wyglądałaś:) Bardzo ciekawy pomysł na plener i teledysk. Zauważyłam, że miałaś podobną fryzurę do tej jaką ja chcę. Czy mogłabyś wrzucić zdjęcie od boku gdzie widać wpiętego kwiata i też welon?:) Fajnie by było:) Dzięki:)
image
No i oczywiście wielkie gratulacje!:)
image
dziekujemy :)
Gabi ale mialas ksiezy na tym slubie... jakims VIPem chyba jestes :)
Kto jest autorem Twoich filmików na YouTubie?
Celebryci ,którzy mają parcie na szkło robią takie pokazowe śluby oby tylko się mówiło i było jak najgłośniej.

Dla mnie osobiście to jest przerost formy nad treścią ...można nawet to nazwać szopką pod publiczkę :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Gabi. Jestem zaineresowana kupnem sukienki. Nie moge się zalogować więc poproszę o szczegóły na maila patrycja-raszeja@wp.pl
zgadzam się jak długo jeszcze ten wątek będzie zenada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Gratulacje wyglądaliście Pięknieeee dużo dużo miłościi:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przepiękne zdjęcia! Cudne wspomnienia na pewno macie :)
Super relacja,
Jedno nas będzie łączyć, kamerzysta, jedyny i niepowtarzalny, jest nieco droższy od konkurencji, ale warto. Wasz film jest wspaniały, teraz czekam na nasz :) Co do sali, to również prawie zdecydowałam się na Murat, ale przed samym podpisaniem umowy dostaliśmy lepszą propozycję. Co do Twojego zespołu też uważam, że troszkę nie nadaję się na wesela, nasłuchałam się tylu zespołów, aż w końcu wybraliśmy trochę tańszy zespół, bałam się czy sprostają temu zadaniu, ale spisali się na 6, młodzi i super sympatyczni ludzie. Jeżeli ktoś chcę mogę podać namiary.
Szczęścia :)
wow zazdroszczę pleneru.W takim miejscu. Bardzo ładnie...

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry