Widok

Młode Pary 2012 (część 22)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MAJ

25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night, samochodzik - Vip Stars, Makijaz i fryzura - http://www.dream-beauty.pl/index-1.html
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Ela Skoczeń, zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven, kamerzysta 4ma.tv
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino
30 czerwca - KittyKat =>(Kasia i Dawid) Kosciół Sw.Brygidy w Gdansku

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
7 lipca - Niusinka =>(Ania i Darek) Kościół Św.Jana Bosko; Sala - " Pod Lipami"; zdjęcia - Foto Ars; muzyka - Dj Karol Balicki; Makijaż - p. Ewa Nowak
14 lipca - Pati_ =>( Patrycja i Adam) Kościół- Katedra Oliwska, Sala -Soprano, fotograf-Kuzyn, kamera- http://www.coolartpro.pl , dj-dj Piotr Krumin,
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki
28 lipca - ania =>(Ania i Tomek) Restauracja Dzikie Wino, Dj Waldemar Maj, USC w gdyni

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian, makijaż pani Magda Purchla
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
4 sierpnia - rosa87 => Sala Orchidea w Chwaszczynie, Parafia Chwaszczyno, zespół - "Pozytywne wibracje", Foto i DVD - Andrex.
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
11 sierpnia - karolina (Karolina i Tomasz) Kościół p.w. Św. Judy, Rumia
Wesele: Hotel Faltom, Rumia, DJ Kot, Kamerzysta: kuzyn, Fotograf: artsvivendi
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
18 sierpnia - marwin87 =>(Marta i Andrzej) Kościół p.w. Św. Teresy Benedykty od Krzyza, wesele w Restauracji "Pod Lipami" (Sala Japonska)
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
24 sierpnia - madzienkaja =>Kościół św Maksymiliana Kolbe, Hotel Amber, DJ+Wodzirej Brygada S pogotowie imprezowe Tomasz Pawlak, Foto Tomek Stefunko, Video Maribu, Suknia salon First Lady,
obrączki: Czarkowski
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
25 sierpnia - karola70 =>(Karolina i Dawid) Kaplica pw. Narodzenia Pańskiego w Przejazdowie, Hotel Gniecki w Przejazdowie, zespół Krzysztof Krawczyk Band, forograf: 4moments
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie, DJ Michał Pracel, fryzura p. Ola Czerwińska, makijaz Anna Stykała
1 września - magda_gda =>(Magda i Piotr) Parafia Św. Urszuli Ledóchowskiej w Gdańsku - wesele Gościniec w Gołubiu - wodzirej Gucio - fotograf Monika Głowczewska
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
15 września - marynarka =>(Ola i Daniel) Kościół p.w. św. Walentego w Gdańsku, Restauracja "Wanoga", Dj - DJEvent Piotr Komorowski, kamerzysta i fotograf: OK! Serwis, fryzura: p. Ola Czerwińska
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
22 września - panna_p =>(Iza i Marek) parafia wojskowo-cywilna pw. Matki Odkupiciela w Gdańsku, wesele Hotel amber, dj Piotr Krumin
22 września - Julka =>(Julita i Paweł)
29 września -Anulak =>(Anna i Andrzej) Kościół p.w. Św. Antoniego Kosakowo,
Restauracja "Dzikie Wino'', zespól B.M.W z Żarnowca, kamerzysta: Kamer Vid, fotograf: Szarafińska
29 września - emi_w =>(Emilia i Piotr) Parafia pw. Matki Odkupiciela w Gdańsku, obiad Villa Palladium, foto Błażej Maziarz

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:

21 Styczeń - Milena86
14 kwietnia - Madziarrra => http://forum.trojmiasto.pl/Relacja-Madzi-Kamila-14-04-t382180,1,11.html
21 kwietnia - halmonika
27 kwietnia - Joanna
28 kwietnia - Kamcia01
28 kwietnia - wilczek
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => http://forum.trojmiasto.pl/Relacja-Slubna-Madzika-28-04-2012-t383425,1,11.html
28 kwietnia - mannaznieba1
28 kwietnia - moniska84
5 maja - Asia
5 maja - NaMiBiA
12 maja - Sunniva
19 maj - ilona22
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Będę jako pierwsza.
Witam w nowy wątku.

Przygotowania idą powoli, ale idą.
Dziś odebraliśmy obrączki. Byliśmy u Czarkowskiego, sympatyczny facet. Dostaliśmy zniżkę, więc nie było drogo.

W końcu oddałam sukienkę na skrócenie.
Bolerko i welon in progress :)
witam więc i ja ;)

a welon jakiej długości? czy może jednak dwa ;)? długi do Kościoła i krótki na tańce ;)?

ja ze względu na "firaniasty" dół sukni chcę welon taki który będzie sięgał do początku sukni ;) i nie wiem co z fryzurą :/
witam i ja :)

tez czekam niecierpliwie na telefon od jubilera Czarkowskiego, wczoraj minely 4 tygodnie od zamowienia obraczek i mowil ze najpozniej na poczatku tego tygodnia beda... poki coponiedzialek mina i ni ma ;)

nad welonem tez sie zastanawiam, mam prosta koronkowa suknie ecru i szukam do niej odpowiedniego welonu :)
hej :)
ja tez sie zastanawiam nad dlugim welonem do kosciola a krotkim na przyjecie tylko pytanie zaklada sie jeden na drugi czy wymienia ?
no i sie zastanawiam sie nad kolorowymi butami - zielonymi tylko nie wiem czy kurde pasuje do mojej kiecki ale w sumie jak i bukiet bedzie w tym samym kolorze i kwiatek u Pana mlodego musze to przemyslec

uwaga w tesco promocja 1l coca coli 10,99 za 4 butelki wychodzi 2,75 zł za butelke
aa i wczoraj bylismy w kosciele i umowilismy sie z ksiedzem na protokol i dostalismy namiary na pania ktora stroi ten kosciol i na organiste wiec troche do przodu a w sobote idziemy wybierac obraczki :))
zaproszenia w trakcie rozdawania caly czas szukam butow :(
jestem i ja :)
juupii mamy garnitur dla mojego. Gorąco polecam Eleganta we wrzeszcu. Duży wybór i ceny baaardzo fajne (za bardzo dobre gajerki ceny od 450 zł) plus mają zniżkę gdy płaci się kartą z banku WBK
aa i mam już sukienkę na porawiny. Fajny sklep w Manhattanie na pierwszym piętrze. Same sukienki imprezowe/balowe. Duży wybór, ceny różne, od 100 do 400 zł
A ja z moją sukienką poprawinową muszę iść na małe poprawki :) u Nas zaczyna ostro wrzeć :D ja to już w ogóle się gotuje z Mamą ;) w środę będą w końcu Nasze obrączki - ciekawa jestem jak wyglądają, no i teraz mam dylemat :) w piątek mam jechać odebrać kieckę ślubną, ale wydaję mi się, że to dużo za wcześnie w końcu to będzie jeszcze miesiąc do ślubu... A jak schudnę? co o tym myślicie? :) o jaaa, to tylko 38 dni - ulalala ;P
Aha, co do welonu, ja już na 95% rezygnuje z niego ;D będę miała 3 kwiatki we włosach, poza tym będę mieć przepiękną fryzurę - szkod mi jej zasłaniać ;)
my wczoraj kupiliśmy już wina :)
zostały równiutko 4 miesiące :) jutro lecimy do fashion House pooglądać garnitury! Ale ten czas gna!
dziewczyny slyszalyscie gdzies o promocjii wodki albo inaczej skad kupilyscie jaka i za ile bo od tygodnia sledzimy rozne markety i na razie cisza
Ja mam welon 40/60cm ze względu na to, że mam tren w sukni i by głupio to wyglądało, gdyby był dłuższy.

Kupiłam sobie jeszcze kapelusz (już się kiedyś chwaliłam), ale to na zdjęcia na sesję :)

Dziewczyny, macie jakiś pomysł co zrobić z paznokciami? Ja uwielbiam nosić krótkie, ale mam bardzo krótką płytkę (czy jakoś tak) i mi koleżanka zajmująca się makijażem kazała zapuszczać, ale już nie wytrzymuję (2 tyg zapuszczania). O pilnikowaniu nie wspominając.
Jest jakaś metoda sztucznych takich tylko na 2 dni?
Agata85
Ja kupiłam wódkę wyborową za 19,05 w hurtowni w nowym porcie janus się nazywa
Jeżeli ma się koncesje, lub kogoś znajomego co ewentualnie mógłby kupić na swoją koncesję, to w Selgrosie polecam kupować :) Ja ostatnio widziałam z możliwością kupna właśnie na koncesję Gorzką Żołądkową De Lux (bo mnie tylko ta wódka interesuje) za 13, 80 ;)
zosiek ja tez nie lubię długich sztucznych tipsów, ostatnio na próbę zrobiłam sobie hybrydy i i jestem mega zadowolona. nie przedłużałam ich zrobiłam na swoje naturalne i są super ( jak dla mnie) :):)
Madzik, nie otwierają mi się Twoje zdjęcia...
W czym je mam obejrzeć?
U nas wrze. Podpisaliśmy dziś intercyzę, zaraz siadam i robię podziękowania dla rodziców. Zapakowałam kartony z zasadami weselnymi, muszę skleić winietki i pewnie jeszcze milion innych rzeczy będę musiała zrobić.
Stres? Brak. Lekkie poddenerwowanie.
trzeba rozdzielic adresy

http://agamroz.pl/

http://agamroz.pl/?page_id=5319
Kurcze zostalo tylko kilka dni i juz sie denerwuje ze o czyms waznym zapomnialam.

Juz sama nie wiem co jeszce musze zalatwic.

Musze jeszce kupic napoje i wodke na bramy , bo juz wiem ze troche potrzebuje.

Suknie oddalam do prasowania, stresuje zeby jej nie zniszczyli.

Karton na koperty z zyczeniami juz gotowy, prezenty dla rodzicow tez.

Mamy tylko problem co kupic swiadkom na podziekowania? Macie moze jakis pomysl?
Coś kupujesz? Ja nic nie kupuję. Już nawet nie chciałoby mi się robić, czy szukać. Karton na koperty mamy prawie gotowy, jutro musimy kupić tylko jakiś papier, żeby obkleić go. I, i, i... i jeszcze kilka rzeczy jeszcze do zrobienia jest.
anusiak,

podpisywaliście intercyzę u notariusza?

Proszę napisz jaka kwota? i co zawarliście w intercyzie (chodzi mi czy ogólną rozdzielność?)
Tak, tak u notariusza. Kwota 400 zł. Będziemy mieć rozdzielność majątkową, każde z nas będzie mieć swój majątek i wszystko co nabyliśmy przed ślubem będzie należało do osoby, która to nabyła. Koszt, do całości kosztów weselnych, nie jest duży, a może w przyszłości pozwolić na uratowanie majątku. Zrobiliśmy to ze względu na to, co przez dwa lata mój narzeczony przechodził. Sądy, rozprawy, urząd skarbowy. Gdyby w trakcie małżeństwa, coś takiego się stało, mogło by się źle skończyć dla naszego budżetu.
Prawie połowa albumu - podziękownie dla rodziców - zrobiona. Zabrakło materiałów i czasu, od rana dalej walczę.
Ja pudeleczko okleilam najpierw papierem a potem materialme, teraz wyglada bardziej elegancko =)

Kurcze budze sie dzisiaj i mam takie pozytywne natsaienie, ze sie wszytsko uda =)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
UWAGA KONKURS !!! Profesjonalna sesja ślubna do wygrania

Studio Expositivo zaprasza do wzięcia udziału w I edycji konkursu fotograficznego o tematyce ślubnej

WIECEJ NA:
http://expositivo.pl/konkurs-profesjonalna-sesja-slubna-stylizacjamake-upfryzura-do-wygrania/
https://www.facebook.com/events/151285321671358/

http://expositivo.pl/wp-content/uploads/2012/05/COLOR.jpg

O co walczymy ? :
----------------------------
do wygrania jest profesjonalna , nietypowa sesja ślubna wraz ze stylizacja , make-up`em i modelowaniem fryzur
Zdjęcia z owej sesji zostaną opublikowane na naszej stronie oraz fanpage`u
dodatkowo pierwsza piątka uczestników z największą ilością głosów otrzyma 20%-wy rabat na dowolny z pakietów .
U nas też przygotowania idą pełną parą, większość zaproszeń rozdaliśmy, kupiliśmy wódkę (STOCK), wina, soki - na razie tylko pomarańczowe i pepsi. A od najbliższej niedzieli nasze nazwiska znajdą się w zapowiedziach przedślubnych :D
melduje się!!! :)

Równy miesiąc !!! :)
Zgadza się mi też został równy miesiąc .. :)
kobitki moze któraś bedzie chetna na gratis

po zużyciu grupera dostalam 3 kupony zniżkowe na 50% do Masu Masu w gdyni http://www.masumasu.pl/

został mi jeden ważny do 28 ego maja. oddam gratis zeby sie nie zmarnował bo u mnie do końca miesiąca kiepsko z czasem, a bylam u nich kilka dni temu. moge przekazac kupon w gdyni lub w gdansku.
kupiliśmy wczoraj Mareczkowi garnitur, polecam wszystkim Lancerto w Fashion house, przebiegliśmy wszystkie sklepy, to na wysokiego i chudego nigdzie nic nie mieli, a jak mieli to albo spodnie za małe, albo marynarka za szeroka, albo spodnie za duże albo coś, a w Lancerto sprzedają osobno spodnie i marynarke, więc udało się dobrać idealnie, tylko nogawki wydłużyć i będzie super :)
teraz jeszcze poszukuję krawat w kolorze fuksji, to też nie lada wyzwanie!
My tez kupowalismy w Lancerto. Przeszlismy wszystkie sklepy w Fashion Housie a na koniec trafilismy tam i to byl strzal w 10. Panie, ktore tam pracuja byly bardzo pomocne i nie patrzaly na nas krzywo kiedy chcielismy 3 razy ten sam garnitur przymierzyc. Poza tym bylo bardzo weseolo:-)Wiec ja tez polecam.
zdecydowanie lancero, sprawna szybka obsluga i szczegolnie jedna mila kobitka
Dziewczyny czy możecie polecić jakąś dobrą fryzjerkę z Gdańska? Z okolic Przymorza, Zaspy ew. Wrzeszcza albo oczywiście z dojazdem do domu. Polecana na forum Ola Czerwińska jest niestety już zajęta :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My też kupowaliśmy w Lancerto :)

A co do fryzjerki z Wrzeszcza to polecam moją :)

Napisałam parę zdań co polecam :) zapraszam do poczytania :)
http://forum.trojmiasto.pl/Kamila-i-Daniel-28-04-2012-relacja-t383992,1,170.html
Witajcie dziewczyny.. mi już pozostało malutko czasu... a o dziwo nie czuje się zestresowaną, na początku maja przeżywałam kryzys, bo tyle spraw nie załatwionych... ale dziś po odebraniu sukni z salonu czuję się wspaniale... luzik. Nie ważne, że za dwa tygodnie wesele a mi jeszcze 12 osób nie potwierdziło przybycia.. i też wisi mi fakt organizacji poltra... a może to pogoda na mnie tak działa... że na wszystko mam..... wylane :)
ja poltra chyba nie będę mieć... no chyba, że znajomi moi zrobia niespodziankę:/...ale wolałabym nie :D
Goście wszyscy potwierdzili, także teraz zajmuje sie rboieniem zdjęć do filmu :)
ja juz Tu nic nie mogę napisać bo okazało się że rodzina czyta forum, juz wszystkie niespodzianki szlak trafił. Po co ludzie którzy nie organizują wesela wchodza na takie pora? Bez sens
Jedyne co mi zostało to tylko czytać
wczoraj odebralam z poczty tasiemki - bede z nich robila serwetniki
:-) oczywiscie w kolorze motywu musze teraz poszukac instrukcji wiazania ladnych kokardek
zaczelismy cwiczyc pierwszy taniec - kursy sa straszniedrogie wiec kupilismy kurs tanca na dvd zobaczymy :)
No co za wścibscy goście :) że nawet forum czytają :)) hehe

Kurcze u nas 2 tyg i trzeba pośladki powoli spinać bo jeszcze się okaże, że ze wszystkim nie zdążę.

Kurcze dziewczyny miałam nadzieję, że schudnę przez te całe przygotowania, ten stres a tu nic!! Do tego pisanie pracy mgr a mnie to w ogóle nie rusza, hmm

Za tydzień panieński....
A my odebraliśmy dziś obrączki od Czarkowskiego, są super - takie jak chcieliśmy :)
Dwa dni do ślubu. Cztery osoby nam odpadły, dwa pokoje mamy wolne, zapłacone :/ Szkoda gadać...
Asia - nie martw się, też przez to przechodziłam/przechodzę.. ;)
Jak każda z nas..:) Ciesz się, że tylko cztery odmówiły na ostatnią chwilę.
image
Ja juz odliczam dni!!! dziewczyny, jak narazie zero stresu i mam nadziję, że tak zostanie :)
Moja koleżanka jak wczoraj z nia rozmawiałam, to mowi, że dziwnie sie zachowuję, bo wszytsko po mnie spływa :)
Juz bym chciała żeby był conajmniej 21 czerwca!!! :D

Jednego sie boje...tego że zapomnimy o jakis d*pelerkach... że zapomnę woreczka na pieniązki, figurki na tort, że zapomnę tego i tamtego....

Jutro idziemy kręcić film do prologu do naszego filmu :)
No a taniec - lezy... w ogóle nie cwiczymy :( nie ma czasu :(
Ja już godziny mogę odliczać :p
Anusiak sobie pewnie podśpiewuje juz .."Już mi niosą suknię z welonem"......:):):)
Noo Anusiak podśpiewuje, a ja musze mysleć kogo by tu jeszcze doprosić!! Kurde 6 par nam odmówiło!! Jestem wściekła, mam nadzieję, że jeszcze ktoś chętnie przyjdzie
No u nas dzięi Bogu, praktycznie wszysycy goście potwierdzili :) trzy pary tylko odmówiły, także jest OK :)
u nas mieli byc i 2 osoby nie przyjechaly, 2 dni przed weselem ciotka jednak cudownie dostala urlop, a kuzynka przelozyla termin zdawania prawka , wiec sie udalo, ale ludzie sa niepowazni albo mowia, ze bede a potem zapada cisza i nie przyjezdzaja albo im sie pomyli i zaproszenie na slub traktuja jak na wesele i pakuja sie do busa z reszta gosci...
Anusiak sobie nie podśpiewuje. Anusiak jest opanowany i spokojny. Nie denerwuje się wcale!!
Chciałabym być jutro tak opanowana.
jesteśmy po pierwszym dniu nauk w matemblewie....uffff
Czarna ja bym chętnie przyszła ,ale mój mąż zabiera mnie na podróż poślubną i kurcze nie będzie mnie na twoim poltrze ,a butelek nazbierałam dużo ohhhh szkoda
Pozostało mi klika godzin i będę już mężatką. Kolejny etap przede mną. Stres? Odrobinkę większy niż wczoraj, nie za dużo większy.
powodzenia dzisejsze panny młode , udanej zabawy i wszystkiego najlepszego:)
Szkoda Asiu:((((
http://shinybox.pl/?ref=f9df7bd
można dostać darmowe próbki kosmetyków :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
no to anusiak- gratulacje :)) czekamy na relację
Mamy już wszystkie zaproszenia rozdane:)
A czy opakowanie na koperty robiłyście same? jeżeli tak to skąd pomysł wziąć?
kupilam pudelko i 17 zł w błoto. mialam kleic, ale czasu było mało. dostalismy kosz z dobrociami i w nim wyladowaly koperty, a potem calosc do managerki do biura. fajnym pomyslem u znajomych był kosz z wielkim uchem, swiadkowa zbierala kopery i miala caly czas wolne rece przekazujac kwiaty swiadkowi.
Tu pani w, juz nie panna s. Lezymy sobie w pokoju, zostalismy jeden dzien dluzej. Zmeczeni, ale szczesliwi!
o matko! to juz tylko 6 dni....
a i gratulacje anusiak :)
Anusiak ! Gratulacje!!!

My w sobotę kręciliśmy sceny do prologu z naszymi kamerzystami.
Troche sie zmęczyliśmy tym wszytskim ale było fajnie :)

Co do kartonu - ja poprostu biorę karton po papierze do ksero i ładnie go obkleje :)
gratulacje:) i czekamy na relacje!
dobry pomysł olesia :)
Co do kopert to my też mieliśmy koszyk i do niego goście wkładali kartki :)

Jejku my już miesiąc po :) jak ten czas leci...
Dziewczyny ja jestem załamana... chce mi się wymiotować na samą myśl o makijażu ślubnym... byłam na próbnym w sobotę, w polecanym salonie kosmetycznym... opowiedziałam Pani kosmetyczce jak wygląda moja suknia jaki mam kolor kwiatów.. że chcę naturalny ale podkreślający mi oko makijaż.. a ta Pani umalowała mnie na brązowo... czarne oko.. mówie jej, że brzydko, żle się czuje nie podoba mi sie... a ona że tak musi być, że od 20 lat maluje panny młode i jeszcze nikt nie wyszedł od niej niezadowolony.. więc myślę sobie, może faktycznie przesadzam i ma racje, bo całe życie sama się maluje... wróciłam do domu jak zobaczyły mnie siostry to stwierdziły, że wyglądam jak panda i dobre 5 lat starzej. Po 3 godzinach cienie zrolowały mi się na powiekach a tusz się osypał.... zapłaciłam 80 zł i teraz jestem w czarnej... kropce bo nie wiem co robić..
jazzowa, ja juz we wrzesniowym watku polecalam dziewczyne u ktorej mialam moj jedyny probny makijaz i juz sie umowilam na wlasciwy :) za pierwszym razem strzal w dziesiatke ;)
http://www.kkiedrowska.pl/
sama na codzien uzywam jedynie podkladu, pudru, deliktnie kredki i tuszu wiec gdyby ktos mnie pomalowal przesadnie za mocno niz do tego jestem przyzwyczajona czulabym sie bardzo zle patrzac w lustro

i tak jak pisalam w innym watku:
"omowilysmy wstepnie kolor do pomalowania na slub,a sam makijaz probny byl troszke mocniejszy bo wybieralam sie na imprezke
makijaz przetrwal cala noc, specjalnie w nim poszlam spac by sprawdzic trwalosc a i tak rano zuzylam tone platkow do zmycia ;) "
moge polecic na prv lub maila moja makijazystko-fryzjerke, dziewczyna solidna i swietnie dobiera kolory, dojezdza do domu. ceny 2 razy nizsze niz oferowane na forum, ale jakość taka sama.

ja poza mascarą nie maluje sie niczym wiecej, wiec zalezalo mi na łagodnym makijazu w niebieskawym odcieniu, wiec był lekki i wytrzymyly. podobnie fryzura, trwala, ale nie chełm:)
Chryste Panie, ile czytania!! :)

wiem, wiem, nie było mnie dłuugo, ale mam dosłownie kocioł teraz :) ze ślubnych spraw, jestem zdołowana sukienką :( byłam ostatnio na przymiarce, po jakiś dwóch miesiącach niewidzenia sukienki (zostawiłam w salonie) i teraz w piątek chciałam ją zmierzyć i d*pa!! :/ okazało się, że jest za mała na mnie są trzy opcję, albo Pani komuś ją w tym czasie wypożyczała i zwężała na tą osobę, ja utyłam (biorę tabletki anty, ale zaznaczam, że w suknie poprawinową mieszczę się bez problemu), albo skurczyła się po czyszczeniu... Sama nie wiem co tym myśleć, była na zamek i musi być przerobiona na sznurek :D w sobotę jad ją zobaczyć, jak dalej będę w niej tragicznie wyglądać, chyba będę szukać nowej, bo nawet Mama mnie nie chcę w tej sukni puścić, bo twierdzi, że to było jej najgorsze wydanie... Zobaczymy, jestem dobrej myśli ;) dzisiaj ustaliliśmy, że jednak będą podziękowania na sali dla Rodziców, już nawet wiemy, że damy im kosze z kwiatami, ale uwaga - ogrodowymi ;) bo w sumie bukiety zawsze mogą dostać, a wszyscy mają ogródki, więc taki kosz będzie praktyczny ;) do tego album ze zdjęciami :D i wsio ;) he, he...

Dzisiaj też umówiłam się z P. Elą z Gloriozy i umówiłam się na paznokcie, więc mam to z głowy :) ufff...

Zaczyna się kongo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej moge ci polecic dziewczyne od makijazu nie droga a dobra:)

http://ajs-visage.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2
Anusiak, gratulację!! Szczęścia na nowej drodze życia :)

a ja melduję się z równym miesiącem na suwaczku :) i z małym problemem :( otóż krawcowa co uszyła kamizelkę mojemu B, spierdzieliła sprawę, bo wygląda w niej jak Fred Flinston :/ dlatego moje pytanie brzmi: czy któraś z Was wie może gdzie mogę uszyć na miarę kamizelkę i musznik dla mojego Pana Młodego? :)
Słuchajcie dziewczyny,

jeśli któraś z Was nie ma ślubnych tablic rejestracyjnych, to mogę przesłać. Piszczie mejla, podajcie adres domowy, to Wam wyślę, całkiem za darmo.
anusiak ja chetnie skorzystam napisze ci na priv
A czy będzie miała któraś z Was na sprzedaż poduszkę na obrączki? Bo dostałam jedną i wyprałam ją i nie wiem czy wróci do swoich pierworodnych kształtów :)
Olesia - świetny pomysł z tymi kwiatami ogrodowymi. Lubię praktyczne prezenty:) My zamówiliśmy parę dni temu prezent dla rodziców, ale chcemy właśnie dokupić kwiaty:) Tylko, że cięte do mnie nie przemawiają (i moja mama podziela to zdanie), więc myślałam o doniczkowych... Może po prostu storczyk? Ale te ogrodowe to też super pomysł, akurat by mieli do skalniaczka jedni i drudzy rodzice :)
A sukienką się nie martw - w końcu jeszcze miesiąc, coś wymyślisz razem z mamą i krawcową. Ale wyobrażam sobie jaki to musi być stres.. Też muszę przymierzyć moją sukienkę i zobaczyć czy mi się gdzieś nie utyło itp.. :)
kurcze,,, im blizej slubu tym rozmowy sa coraz trudniejesze, tym coraz wiecej kłótni... u nas na tapecie jest nocleg dla gości... 4 dzien lecą pioruny ;(
pinimini u mnie tak samo ostatnio mialam mega zgrzyt z mama ktora upiera sie zeby byla dodatkowo plonaca szynka czy cos tam wg mnie jest to zbedny koszt i bez sensu skoro jedzenia jest duzo pozatym drugie cieple danie maja podac o 21 pozniej tort 22 oczepiny 24 wiec pomiedzy 21 a 00 non stop wszyscy beda nic tylko jedli i siedzieli bo zanim skoncza jedno bedzie drugie i jeszcze gdzies pomiedzy ta szynka !! zabraklo mi argumentow i z bezilnosci odpuscilam
pinimini znowu mamy rozne daty :)
hej

Może już sie orientowłyscie ile mniej więcej kosztuje dekoracja kościoła, wiem, ze jest to zależne od kwiatów, ale tak mniej wiecej. Czy 700-1000 zł to przesada czy realna cena?
cena zalezy od tego co sobie wymyslisz, jak bralam slub oferowano mi od 700zl za sztuczne kwiaty, a mialam kobitke za 300 z naturalnych.

Niedawno sama skonczylam kurs florystyczny, wiec patrze na to z dwoch stron.. a jesli chcialbys wiecej informacji odezwij sie na mojego maila albo prv:)
hej jak sie rozgladalam za ofertami to sadze ze cena ok zalezy co masz w tej cenie - ilosc kwiatow jakie itd
my zrezygnowalismy bo stwierdzilismy ze bez sensu dla nas wydawac kase tym bardziej ze mamy w starym slicznym gotyckim kosciolku ktory sam w sobie jest strojny
Malenka poszukaj np innej pary z tego dnia i podzielcie koszty na pol
Mamjuz taka pare i mam też kwiaciarnię , ide na spotkanie i chcę byc chociaż troche świadoma jaki to koszt bo np moge sobie myslec ze 500 zł a Pani mi powie 1500:) Kwiaty na pewno bedą zywe, ale chciałam sie tylko zorientować:)
Malenka,
my za kościół i salę zapłaciliśmy 1100 zł. A ustrojenie było super!! Takie jak chciałam. Elegancki i delikatne.
kurde, dziewczyny, dla mnie 1000zł to masakrycznie dużo :/...za przystrojenie kościoła?:(... może dogadam się z Agą M ;)
jak wymyslisz sobie, ze kosciol na tonac w storczykach to tez krzykne tysiak! hihi, a tak serio, to mozna zawsze dogadac sie co za jaka kwote i ustalic uczciwie, ja za kosciol - skromnie- bo kaidz nie pozwolil poszalec, placilam 300, a za sale 600 (dekorowali wlascicie), ale to stawki sprzed prawie 2 lat
Któraś z Was pisała o karykaturzyście. Znacie kogoś takiego? Możecie podać namiary?
"ja nie miałam wesela tylko obiad weselny....

i mieliśmy atrakcję w postaci iluzjonisty:
http://www.tomaszjusza.com/

a także towarzyszył nam karykaturzysta (jak ktoś będzie zaiteresowany kontaktem, prześlę na maila)

ssandy1@wp.pl"

i w tym watku Cissus pisała

http://forum.trojmiasto.pl/do-dziewczyn-ktore-mialy-na-weselu-20-30-osob-i-robily-obiad-pomocy-t178406,1,11.html
:)

dziekuję:) Czyli pewnie zmieszczę się w widełkach które sobie gdzies tam wymysliłam:)
Powiedzcie mi czy w dniu ślubu potrzebne są dowody osobiste?
potrzebne sa dowody swiadkow a wasze sa juz spisane w protokole
My potrzebowaliśmy dowody w dniu ślubu. Ksiądz sprawdzał, czy ja to ja, czy mąż, to ten, który powinien być.
Czyli co kosciol to obyczaj - nam ksiadz powiedzial ze mamy nie przynosic
Lepiej weźcie, dacie świadkowi, schowa do kieszeni.
a moj dowod traci waznosc na 2 tygodnie przed slubem...
ale poki co kosiadz wstepnie powiedzial ze to nie bedzie problemem... :)
To weź paszport :p
Niektóre z Was kupowały napoje w Tesco, powiedzcie jak to jest z tymi promocjami. Czy jak pisze w gazetce ze 2 opakowania w cenie np 5 zł to mogę na jeden rachunek kupić tylko jeden komplet? bo wiem ze ktoś kiedys opisywał ze kupil za duzo produktow i nie objeła go promocja...

Jak to jest w tym Tesco?
my w tesco pyszny sok pomaranczowy 2 laitry- tescowy, wywiezlismy ile chielismy, odobryjest tez jablkowy, ale jeszce lepszy jablkowy przynajmniej wedlug nas jest w lidlu. to z coca cola sa czasem przboje gdy 1 butelka za grosza
anusiak, tez o tym myslalam ;)
bez sensu byloby wyrabiac dowod na 2 tygodnie zeby pozniej zmienic nazwisko ;P
grunt, ze dowod jest gratis, wiec jak by sie ksiadz uparl..:)
Napisałam swoje wrażenia z własnego ślubu. Narazie bez zdjęć. http://forum.trojmiasto.pl/Ania-i-Konrad-zolty-slonecznik-t385672,1,130.html
Nasz cudowny dzien juz za nami
26.05.2012 Parafia św. Ojca Pio w Gdańsku.

Dzien byl cudowny, lepij nie moglam go sobie wymarzyc.
Jak moj Bartek wszedl z kwiatmi to ie moglam powstrzymac lez, ale potem jakos sie ogarnelam i juz bylo tylko lepije. Wiele momentow wzruszen.
Na przysiedze juz mi nerwy odeszly i potem wszytsko bylo na luzie. Wesele udane nie bylo praktycznie osob siedzacych przy stolach, wszyscy sie bawili , ja w sukni do bialego rana.

Makijaz i fryzura - http://www.dream-beauty.pl/index-1.html - chcialam bardzo podziekowac Magdzie , mimo wzruszen i tancow wygibancow, zarowno makijaz jak i fryzura trzymaly sie idealnie

Sala - http://www.klosowo.pl/orfeusz_bobo.html - przepiekna okolica, obsluga na najwyzszym poziomie, noclegi, Pani Sabina i jej ekipa - jedzenie pyszne , kelenrki cochwile dyskretnie zmienialy talerze, zawsze bylo cos cieplego na stolach do jedzenia. REWELACJa(a jedzenia zostalo duzo i do domu zabralismy )

Zespol Blue nihgt - z okolic Wejherowa - Spiewali swietnie, krociutkie przerwy, zawsze zagrali to co np. gosc sobie zazyczycl. Orkietra nie do zdarcia =
) na poprawinach rozbawili towarzystwo i tez sie wszytsy bawili =) konkursy na oczepiny swietne, duzo smiechu. N
ajlepsza orkietra przy ktorej sie bawilismy.

Tort - http://www.jarzebinski.pl/produkty/torty/torty-weselne.html
5 zmaków, dowiezli na miejsce, dekoracja wedlug mojego pomyslu , Wszystkim tak samkowaly torciki ze praktycznie nic nie zostalo. Pysznosci.

Samochod - http://www.vipsstars.pl/, Kierowca bardzo mily i sympatyczny, autko to bylo nasze marzenie, ktore sie spelnilo =) Polecam

Dzien ten byl idealny, otaczali nas sami najblizsi - rodzina i przyjaciele. Ceremonia byla piekna, my bawilismy sie swietnie.

Takiego wesele i slubu jak nasz zycze kazdemu.

Dziewczyny kochane - zycze Wam zeby Wam rowniez sie wszystko udalo =*
talus!! Gratujację!! super, że wszystko Ci sie udało tak jak zaplanowałaś :)
gratulacje!
No własnie chodzi mi o waznosc dowodu, bo mój stracił waznosc 27 maja i zastanawiam sie czy musze isc do urzedu po papier ze jest w trakcie wyrabiania czy moge z tym poczekac bo bez sensu go teraz wyrabiac bo zmieniam nazwisko i adres zameldowania
Gratulacje taluś super że wszystko się udało :)
Dziewczyny gratulacje :)
Gratulacje, Dziewczyny! Mam pytanie do Talus: brałaś kogoś do dekoracji kościoła czy oprawy muzycznej mszy? Pytam, bo ja też jestem od Ojca Pio;-)
Dekoracje robila moja mam - kwiaciarnia na piotrkowskiej na osiedlu =)
dodatkowo mialam dekoracje i komunijna i bierzmowanie.

Mialam bukiet z gladioli przed oltarzem, do lawek biala organza i co druga lawke gladiola przy lawce.
siedzenia z pokrowcami bialymi i kleczniki rowniez byly ubrane na bialo =)

Jesli chodzi o oprawe mszy to gral organista i zespol ze wspolnoty betlejem.

Oprawa muzyczna byla piekna =)
Dziewczyny jestem załamana zaprosiliśmy 70 osób a potwierdziło 45 osób plus my to 47 od mojego lubego bedzie tylko 5 osób przykro mi bo widze ze jemu jest troszke przykro ale nic nie mówi . Nie ma to jak rodzina.
tigress24 - rzeczywiście przykre... jestem ciekawa bardzo jak to u nas będzie... W razie gdyby nam wiele osób odmówiło to postanowiliśmy zapraszać na ich miejsce znajomych i olać rodzinkę...nie wiedzą co tracą...
Wiem że temat był wałkowany ale do mnie trzeba czasem łopatologicznie :) chodzi o USC:)
wiem, że musimy zapłacić za odpis urodzenia (czy czeka się na wydanie takiego dokumentu?)
I jak będziemy mieli te odpisy to gdzie trzeba pójść? chodzi o Gdańsk
Dlatego my zaprosiliśmy więcej gości o jakieś 30 osób. Zawsze ktoś odmawia. Dzisiaj koleżanka wychodzi za mąż i nawet dzisiaj do niej dzwonią, że jednak nie przyjdą. Jej z 100 zrobiło się 60
Masakra, ale odsiew... Ja rozumiem, że komuś tam może nie pasować, coś wypaść itp., ale żeby 40% gości odpadło? Masakra. Choć z drugiej strony zależy też kogo się prosi.. Bo jeśli prosi się dalszą rodzinę "bo tak wypada" to nie ma się co dziwić, że niektórzy odmawiają.. Ale gdy prosi się najbliższych z rodziny i znajomych i wtedy odpada 40% to naprawdę jestem w szoku.

Może napiszecie jak u Was wyglądają statystyki z gośćmi? Tzn. ile prosiliście, a ile odmówiło? Myślę, że to mogą być ciekawe i zaskakujące podsumowania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mówie wam ja sie tego kopmletnie niespodziwałam większ część gości to z mojej strony rodzina od lubego to przyjedzie tylko chrześni a to jest małżeństwo i 2 dzieci i wójek rodzina od strony ojca a od strony matki nikt jedna ciotka sie obraziła bo jej córeczki niezostały zaproszone i powiedziła że jak one niejadą to ona tymbardziej i tak dalej masakra .
Moja mama dokupiła zaproszenia i jadą jutro rozdać ale to też z mojej rodziny gdybym wiedziała że tak to bedzie wyglądać zrobiłabym obiad z najblizszymi wynajeła sale na tańce i zaoszczędziłabym z 30 tysięcy , mądry polak po szkodzie :)
Tigres,
nie przejmuj się. My zaprosiliśmy 96 osób, przyjechało 48 wraz z nami. Równa połowa odmówiła.Martwiłam się tym, później mi przeszło. Okazało się, że starczyło miejsca dla wszystkich, goście przynajmniej nie szturchali się. Z mojej strony, gdzie wszyscy byli na miejscu z Gdyni, przyjechało 5 osób z rodziny. Ze strony mojego męża, gdzie mieli do przejechania ponad 700 kilometrów, odmówiły tylko dwie rodziny, czyli 5 osób. Różnica w ilości gości była spora. Nie żałuję, ci co mieli być byli i dobrze się bawili. A my przynajmniej zapłaciliśmy mniej za menu, bo rozliczenie mieliśmy po weselu. Wilk syty i owca cała.
no my jak nie bedziemy mieli 60 osób to płacimy za menu więcej .
hej akt ur trzeba osobiscie czy moze ktos inny w urzedzie zalatwic
Ja wysłałam wniosek o odpis aktu ur. listem poleconym dołączyłam potwierdzenie wpłaty 22 zł i ksero dowodu osobistego.Po 1 tyg. mi przysłali;)
noo dobra, jest akt urodzenia a potem co?
Z aktami urodzenia dowodami i opłatą skarbową w kwocie 84 zł (można zapłacic na miejscu) udajecie się do USC własciwego dla parafii w której bierzecie ślub. Tam dostaniecie zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa Pani urzędnik zapyta jak będziecie miec na nazwisko po ślubie i wasze dzieci.
My zapraszaliśmy 135 osób odpadło 15, więc całkiem całkiem, oczywiście najbardziej prężni i bez problemowi są znajomi :)
Magduś411- dziękuję. Czyli oprócz 2x24 zł za akt chrztu jeszcze 84 zł za?
Taluś, moje serdeczne gratulacje - szczęścia, miłości i wszystkie naj, naj :)

Jezusiu, jak dawno mnie nie było, ale moje problemy zdrowotne się odezwały, akurat teraz :( muszę się oszczędzać, ale słabo to widzę w tym okresie :/ :)

Nam odmówiło też ok. 40 osób :) ale jakoś się tym nie przejmujemy Ci co chcą to będą :) poza tym, sporo osób zaprosiliśmy z osobami towarzyszącymi i sporo z Nich zrezygnowało, więc na takiej zasadzie to wygląda :) w efekcie końcowym będzie 95 - 98 osób, jeszcze kilka się waha :)

aj Dziewczyny, to już 26 dni :) wczoraj odebrałam kieckę, z moją Mamą jeździłam po sukienkę dla Niej, w efekcie szyje tam gdzie mi sukienkę poprawiali ;) kupiłyśmy buty itp. kocioł się zaczął :) a za tydzień panieński ;) ach...
Olesia1986, skoro odmówiło Ci aż 40osób, ale wciąż masz jeszcze 95-98 osób chętnych to nie ma jakiejś tragedii :) Gorzej jak ktoś szykował się na wesele w okolicach 100osób, a w efekcie wyszło 50-60 ;/ Ja mam wesele za 11 miesięcy, więc zapraszanie goście jeszcze przede mną, ale kurczę jak czytam te "statystyki" to aż dziw bierze..
Nie ma tragedii, ale z drugiej strony ja od początku do tego podchodziłam na luzie, jakby przyszło 40 osób to trudno, widocznie tylko tyle jest prawdziwymi przyjaciółmi i rodziną - przynajmniej poznałabym się na prawdziwych przyjaciół i najbliższych :) moim zdaniem nie ma co się tym przejmować :) nie Goście są najważniejsi w tym dniu :) tylko Młodzi :) a moje osobiste zdanie jest taki: z Rodziną wychodzi się najlepiej na zdjęciach ;)

warto zastanowić się nad zaproszeniem więcej znajomych/przyjaciół, aniżeli rodzinę :) My zaprosiliśmy tylko naprawdę najbliższych a postawiliśmy bardziej na znajomych i Oni nas nie zawiedli :) tylko jedna para znajomych Nam odmówiła a reszta będzie ;)

Nie ma co się tym tak zamartwiać i przejmować, bo co z tego, że na dzień dzisiejszy mam potwierdzonych 98 osób, jak na tydzień przed ślubem zaczną mi odmawiać, ba nawet w dniu ślubu może być z tego tylko 50 osób? :) Życie samo pisze różne scenariusze :) takie jest moje skromne zdanie ;D
hej jak by ktos szukal coli to w biedronce jest promocja 4,99 za dwupak jednolitrowej waznosc listopad
wlasnie kupilismy :)
Mam prośbę do dziewczyny, która bierze ślub 16 czerwca w kościele Garnizonowym. Możesz napisać do mnie wiadomość prywatną? Dzięki serdeczne.
do dziewczyn rozmiar 40+ :)
od dziś w lidlu można kupić majtki z wysokim stanem wykończone koronką za 13zł :) ja sobie kupiłam pod suknie ślubną, idealnie modelują i co najważniejsze nie wpijają się nigdzie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale tutaj fajnie ;) zaluje ze sie wczesniej nie zarejestrowalam;)

Gratulacje dla dziewczyn juz po ;)

Nasz slub juz w sierpniu, a jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.
U nas troszke gorzej, bo musze czesc zalatwiac na odleglosc, ale juz w lipcu bede w PL to licze, ze wszystko dopne na ostatni guzik ;)

Troszke sie wystraszylam jak widze ile osob Wam odmawia....
My mamy potwierdzenia do 30 lipca i tak sie zastanawiam czy tydzien przed jak ktos Nam nie potwierdzi to chyba bede dzwonic do gosci, chyba tak wypada co?
Mamy miec wesele na ok 117 osob i tez jak bedzie ponizej 100 os. to bedzie drozej, ale licze ze nie bedzie az tak zle :)
Dzwonic jak najbardziej wypada, to Wy placicie i macie prawo wiedziec za ile osob placic, druga sprawa to winietki... niektorzy Goscie mysla, ze jak przy przyjeciu zaproszenia mowia, ze bede to wystarczy, mysle , ze sie nikt nie obrazi, a Wy bedziecie mieli obraz tego kto ma byc i ile macie zaplacic np w restauracji, ile kupic napojow i np. podarunkow, jesli takie przediwujecie dla Gosci :)
My zapraszaliśmy tylko najbliższą rodzinę więc wiem że jak od początku mówili że będą to będą ;-). Tych kilku znajomych też nie powinno nam odmówić ;-), przyjaciółka z niemiec już zakupiła bilety więc o nią też jestem spokojna ;-). Bo znając siebie przy każdej odmawiającej osobie bym się tylko niepotrzebnie smuciła..

Ja się zastanawiał nad kupnem takich majtek ściągających z wysokim stanem. Tyle że mam suknie z wiązanym gorsetem i chyba musiałabym się niepotrzebnie "gimnastykować" by zrobić siku ;-).
ja też mam suknię z gorsetem, i poszłam za radą kumpeli która zrobiła tak samo, i mówiła, że nie ma problemu z pójściem do toalety :) a miała jeszcze koło w sukni :) jeśli masz ślub w hotelu, zawsze możesz iść ze świadkową która Ci pomoże poprawić gorset w razie czego :)
Dziewczyny czy znacie jakieś salony , makijazystki na Pogórzu górnym /dolnym i okolicach.
Witajcie. Panieńskie - najlepsza impreza. Sporo nas było, bo 17 osób, zaczeliśmy w domu - dziewczyny wszystko przygotowały, ja tylko stół nakryłam. W domu bawiłyśmy się do 23 i potem na imprezę do 3.30. Pierwszy raz byłam na wysokim obcasie - moje buty poprawinowe i wytrzymałam do końca, ale nogi mnie bolały jeszcze przez 2 dni. Już się nie mogę doczekać ślubu i wesela!!!

Gratulacje dla kolejnych ślicznych Panien Młodych
a u mnie wszytsko sie wali :(
Mój Piesio miał wylew :( dzięki Bogu WRACA DO SIEBIE, CHOC JEST SPARALIZOWANY :(

W kościele od miesiąca mamy nowego proboszcza...niestety robi problemy... nie chce wpuscic nikogo z własną dekoracją... teraz musimy isc jeszcze do organisty, bo podejrzewam, że proboszcz juz mu nagadał, że śpiewaczki naszej nie wpuści :(

Nasz pierwszy taniec leży. A nie mamy czasu go ćwiczyć... został nam tylko ten weekend. W boże ciało J. pracuje, a ja pracuje w sobote i niedziele. w nastepny week idziemy na wesele, a pozniej juz nasze !!!!

Gościu w szkole nie chce przyjac ode mnie pracy zaliczeniowej, a jeden egzamin mam w dniu ślubu :-]

Nadomiar złego - wczoraj była u mnie makijażystka... nie ta co jest na liście, bo tej jednak nie będzie....
No i - tragedia!! po dwóch godzinach wszytsko zaczęło mi spływać z twarzy i się wazyć...a sam makijaz oczu - bez rewelacji...

Jeszcze dziś z rana pokłuciłam sie z moim :(:(:(
a w pracy szef mnie do szału doprowadza!!! i jest zimno!!! a gnój ogrzewania nie pozwala włączyć!!!

A poza tym...ze wszytskim zostałam sama :( mój pracuje codziennie do 23:00, wiec wszytsko robie sama, sama podejmuje decyzję, sama wszytsko kupuję...a o połowie zapominam :(

MAM DOŚĆ!!!
Olimpia - głęboki wdech i wydech...

Spokojnie, nie panikuj dasz radę :) Ty teraz zostałaś z tym sama, a ja od początku Naszego planowania sama wszystkim się zajmowałam, mój B cieszy się ślubem, ale myśli, że to wszystko chyba się z powietrza wzięło ;P nikt mi nie pomagał, no może moja Mama, ale szlag mnie trafia, że Pan Młody olewa i pójdzie na gotowe ;) no nic takiego se wybrałam... :P

Co do pieska, najważniejsze, że już jest dobrze :)

Jeśli chodzi o proboszcza, to idź i powiedz, że ustalaliście z poprzednim proboszczem, że będzie mogła wejść dekoratorka i ktoś do organisty, nie powinien podważać autorytetu poprzedniego proboszcza...

Pogadaj z tym profesorem, czy możesz wcześniej bądź później zaliczać, bo masz ślub, przecież się nie rozdwoisz, a wydaje mi się, że powinien spojrzeć n Ciebie łaskawszym okiem ;) co do pracy zaliczeniowej, nie pomogę ;P ja np. mam też jeden egzamin w dniu ślubu, ale zagadałam Doktorka i nie było żadnego problemu.... :)

Co do pracy, to jakiś tyran a nie pracodawca ;)

Jeśli chodzi o makijażystkę masz jeszcze chwilę czasu to możesz kogoś jeszcze poszukać... jest tyle tych wizażystek, że na pewno spoko kogoś znajdziesz dla siebie :)

A co do J, to normalne przed ślubem, że się kłócicie ;) u Nas jest podobnie... Ochłoń trochę i przejdzie Wam :)
z profesore gadałam - nie chce sie zgodzic :(
z proboszczem będzie cięzko, ale spróbuje.
a pracodawca...ehh...szkoda gadac :/
no ciezko bedzie wparowac na egzamin w sukni slubnej.... proboszcze moze sie ugnie zobaczymy
To pisz pismo do dziekana i masz załatwione :) no bez przesady, to w takim razie jakiś bez serca wykładowca jest :/

Napisz pismo, wyjaśnij czemu nie możesz być i, że prosisz o przeniesienie a to ma być "O", czy już normalny egzamin zaliczeniowy?
normalne zaliczenie :/
Tak czy siak pisałabym pismo do dziekana :) nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie po normalnym egzaminie są też poprawki, więc wpisałabym w piśmie, że proszę o przesunięcie pierwszego terminu zaliczenia na termin poprawek!! Ale napisz tak koniecznie, żebyś miało to wpisane jako pierwszy termin zaliczenia a nie poprawkę ;)
hej dziewczyny a gdzie kupujecie te majtki z tym gorsetem?
dziewczyny mam pytanko do tych z Was które biorą ślub w piątek. ślub kościelny/konkordatowy. czy musieliście mieć coś takiego jak dyspensa na ślub w piątek? i czy udzielał jej Biskup czy np. Proboszcz w Waszej parafi?
U Nas, Nasz Proboszcz powiedział, że po Mszy powie, że specjalnie na Naszą prośbę, udzieli wszystkim uczestnikom wesela dyspensy na huczną imprezę i jedzenie mięsa ;) nic mi nie wiadomo o Biskupie :)
u nas jak szukalismy terminu, chcielismy czwartek i pytalismy czy to nie problem, ze czwartek. powiedzial nam tak "piatek pechowy poczatek i w piatki tylko nie udzielamy, kazdy inny dzien jest dobry"
A ja mam pytanie z innej beczki :)

sami dekorujemy salę weselną (i z tym problemu nie ma :) ),
ale poszukuję miejsca gdzie można wypożyczyć obrusy... Znacie może takie miejsca? Na razie znalazłam tylko jedno w Gdyni...
Hej :) zalezy gdzie w Gdyni pytałas. My bierzemy z Party Premium obrusy na stoły okrągłe.
Gdzie zamawiacie kwiaty?? Chodzi mi o bukiet ślubny i resztę wiadomo: butonierki, kwiaty na stół, dla rodziców itd.
Gdzie zamawiacie? chodzi mi coś w okręgu Gdynia ewentualnie Rumia.
Ja zamawiałam w cofficiarni na Świętojańskiej, bukietów dla rodziców nie zamawialiśmy, bo zrobiliśmy albumy, a na sali udekorowała mi pani z Redy.
Dzięki :) dla nas w tym miejscu będzie taniej (http://bankiet-serwis.pl/oferta.html) - mamy duże kwadratowe stoły metr na dwa metry...
Ale szukam dalej :)
Ja bukiet dla siebie i Świadkowej plus dekoracje Kościoła zamawiam z Gloriozy, natomiast bukiety na stoły będziemy same robić z Mamcią :) już nawet zakupiłyśmy odpowiednie wazony ;)

A co u Nas w wątku taka cisza? Wszystkie przyszłe Panny Młode śpią? :)
U Nas to już kwestia dni, musimy tylko w końcu zakupić alkohol - bo wciąż nie mam od ojca :( i kamizelkę nową uszyć mojemu Bartkowi!! Dzisiaj planuje materiał Mu zakupić - nowy :/ no nic, na pewno Go nie puszczę w tamtej co wcześniejsza krawcowa Mu uszyła, bo dosłownie wygląda jak Fred Flinston ;P

Jestem podłamana pogodą, nie dlatego, że martwię się jaka będzie w dniu ślubu (chociaż mam bolerko z krótki rękawkiem :P), ale cholipa chciałam się jeszcze poopalać na naturalnym słońcu, nie przepadam za solarium, robią mi się plamy na plecach zawsze po solarce mam ślady na łopatkach takich kółek :/ :)
cisza bo trwa sesja i wiele Panien Młodych się uczy :D.

ja byłam wczoraj obejrzeć moją salę przygotowaną na wesele ;). martwiłam się że jak nie chcę brać żadnej dekoratorki to będę sama musiała kombinować z tiulami wiszącymi czy materiałem na krzesła ;). Na szczęście należy to do wystroju sali i o to nie muszę się martwić ;).
Już wybrałam sobie wazony na kwiaty, muszę tylko teraz załatwić sobie kwiaty do nich ;). na szczęście słoneczniki wyglądają pięknie bez zbędnych dekoracji ;).. tych dekoracji będzie na stołach mało, max 2 na stół 25 osobowy (wczoraj widziałam że były po 3 na stół 16 osobowy) bo to tylko zasłania i zajmuje miejsce.
będąc tam oglądałam zdjęcia statków z chleba z rybami, które wykonuje Szef Kuchni ;) są niesamowite :D! początkowo nie chciałam żadnych takich dodatków. lecz jak to zobaczyłam to szczena mi opadła ;) coś niesamowitego :D! z racji tego, że połowa moich gości przyjeżdża nad morze 500 km to zdecydujemy się na takie coś :D w końcu jak może nie być nad morzem ryb ;D?

i rozmawiałam z organistką, aby zaklepała sobie moją datę na granie :) .
Ksiądz natomiast pokazał jakie dekoracje są na stanie i powiedział że się zdzwonimy bliżej ślubu by ustalić czytania ;)
Karola,
rodzina mojego męża miała do pokonania ponad 700 km i postawiliśmy na ryby!! Strzał w 10!! Oni byli zachwyceni! W naszym menu królowały ryby i kompletnie nic nam nie zostało z jedzenia. Wszyscy pałaszowali rybki, aż im się uszy trzęsły. I specjalnie załatwiliśmy salę z noclegami przy wodzie, gdy wszyscy już wrócili do domów, to widziałam jak powrzucali zdjęcia na facebooku z nad wody :p
Myślę, że jak w menu postawicie na ryby, to goście będą Wam wdzięczni.
Dlatego właśnie zdecydowałam się na zrobienie stołu rybnego z dwoma pięknymi statkami z chleba ;D. Na pokładzie poukładane przekąski rybne jak i dookoła przekąski tworzące fale dla statku ;D. No i o maszt zaczepiony czerwoniutki rak ;D. Do tego jakiś wędzony łosoś ;-).
Przyszła teściowa twierdziła że ryb u nich się nie robi na wesela bo to i tak nie schodzi. Ale myślę, że jak już się jest nad morzem to aż wstyd nie zjeść ryby ;-).
Musi być coś innego niż podaje się u nich. Rodzina mojego ukochanego w znacznej części zajmuje się obsługą wesel, gotowaniem. Więc chcemy ich zaskoczyć czymś nowym ;-).
My bylismy na sali ustalac szczegoly i o dekoracje sie nie martwie swietnie dogadalam sie z wlascicielka jej wizja i moja byly podobne
tylko mam obawy poniewaz w piatek przed naszym weselem jest tam inne wesele male ale sie obawiam zeby nie odbilo sie to na nas - wlascicielka zapewnia ze nei ma takiej opcji moj T mnie uspokaja ale jakos musze sama to przetrawic
ustalilismy menu i porzadek imprezy wiec do przodu :)
U nas póki co odmówiło 8 osób. Za tydzień mija termin potwierdzania obecności, a nie potwierdziło mi 3/4 gości..

My ostatnio zrobiliśmy zakupy i kupiliśmy wszystko na Polter, resztę napojów, soków, wódki na bramę itp. - zostały nam tylko soki pomarańczowe do kupienia i woda mineralna :) Teraz od paru dni walczymy z papierowymi sprawami: zawieszki na wódkę, na wino, itp. :)

Ja już po sesji. We wtorek oddałam moją mgr do sprawdzenia plagiatem i jak wszystko będzie ok, to oprawiam i się bronię :)

Co do stołów dodatkowych, to my będziemy mieli stół wiejski oraz dodatkowo ryby wędzone: węgorz, łosoś oraz łosoś parowany w sosie tatarskim :)
Ja chciałam jeszcze stół angielski z winem, whisky, likierami, rumami itp.. Ale jak postawimy stół rybny to już chyba nie będzie gdzie. Bo mamy jeszcze stół wiejski i stół deserowy (kawa, herbata, ciasta, owoce)..
Ja na szczęście też już po egzaminach.;-) teraz obronić licencjat zostaje. Nie wiem jak mi to wyjdzie skoro ślub mi zajmuje tyle czasu ;-).
Sesja i Euro, stąd cisza :)
Rzeczywiście cisza jak makiem zasiał :)

mnie Euro zaczęło już irytować wczoraj, gdy jechałam SKMką z kibicami... :D

u nas rozdawanie ostatnich zaproszeń i już niebawem sprawy kościelno-urzędowe, ehhh :)
A u mnie dzisiaj panieński, od rana pichcenie, sprzątanie itd. :D ale pozytywna energia i uśmiech z buzi mnie nie opuszcza... :)

Jestem mega nastawiona na dzisiejszy wieczór :) Ach....

Co do Euro, od początku byłam sceptycznie nastawiona do tego wydarzenia :/ ale może to dlatego, że jak to mówimy z B, jak można biegać w kółko za tą piłką jak idiota :D to Nasze prywatne zdanie, bardziej wolimy tradycyjne sporty jak sumo, szermierka itp ;)
a u nas przedślubne afery :] czyli chyba nam obojgu stres daje się we znaki.
Kwestia jest taka, że zapytałam mojego, czy skoro jego rodzice w ogóle nie biorą udziału ani nawet nie interesują się przygotowaniami do ślubu, to czy mam im dać papierowe zaproszenie, bo np moim dziadkom nie daję, skoro z nami organizują tę impreze. No i awantura gotowa!
hihih u mnie tez sprzatanie, kurze i prasowanie:)
hej my wyjechaliśmy dzisiaj rano o 10 i dopiero wróciliśmy - turnee z zaproszeniami
dużo dzisiaj rozdaliśmy prawie wszyscy od razu potwierdzili wiec mega pozytyw :)
u nas ciągle jakieś zgrzyty, stres przedślubny daje się na maxa we znaki, smutno trochę ale presja jest wielka, że z czymś nie zdążymy, kto ma siedzieć przy naszym stoliku, co dokładnie ma zawierać menu
ojjj jeszcze więcej się by tego znalazło, aż się wszystkiego odechciewa
Najbardziej wkurza mnie to, że rodzicom i wg wszystkim wydaje się że ja i mój luby "coś musimy" Żenada
u mnie bardzo duzo osob odmówiło:(:(
a moze jakas rezerwowa?
Tak pozarpaszałam z tym ze nie mam duzej rodziny...
http://szafa.pl/c10653034-ecru-wloska-suknia-slubna-150-zl.html?i=1 ekegancka i zarazem skromna idealnie podkreslajaca suknia slubna za jedyne 150 zl

polecam
km.sendo@gmail.com
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-czesc-23-t388138,1,11.html

Nowy wątek ....
do góry