Widok

Młode Pary 2012.

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam .
Sa tu moze młode pary co planuja ślub w roku 2012?
Wiem termin troche odlegly ale to roznie bywa z rezerwacja w kosciele lub z sala .
My jeszcze ustalonej daty nie mamy ale myslimy nad rokim 2012 Pozdrowinia.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
szok ;) juz nawet na 2012 planujecie.. :)
ale to dobrze czym szybciej tym lepiej.. :P
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Natalia87, poraziłaś mnie tym wątkiem.... Planuję ślub w czerwcu 2011, jeszcze tak naprawdę za nic się nie wzięłam a tutaj już planowanie na 2012................ Pozdrawiam i powodzienia w planowaniu i organizowaniu.
image
No roznie to bywa .
Jak dowiadywalam sie o sale to gdzieniegdzie trzeba miec 2letnia rezerwacje :(
image
To sa juz jakies pary co planuja w 2012 r slub?
co pierw zalatwiacie sale czy kosciol ?
tak by razem to zgrac ...
image
ja mam wesele w kwietniu 2011, z kościołem radziłabym Ci jeszcze zaczekać, bo księżą nie mają nawet kalendarzy jeszcze na rok 2011 żeby zapisywać,a co dopiero na 2012, jak już koniecznie chcesz coś zacząć załatwiać, to ustalcie datę, później poszukajcie sali i orkiestry.. a kościół zostawcie sobie na pewno na rok 2011, bo szybciej nic i tak z kościołem nie załatwicie.
Dziewczyny, kościół i sala to dwie najważniejsze sprawy. Ja mam ślub 26 czerwca 2010. Rezerwowaliśmy kościół na początku zeszłego roku i co się okazało??? Wszystkie godziny od 15 do 18 zarezerwowane!!! Ksiądz dał nam do wyboru 14 lub 19. Oczywiście mamy na 14, ale cały czas sądzę, że to trochę za wcześnie :(
no, ja byłam w kościele w zeszłym tygodniu to ksiądz był zdziwiony, że już na 2011 chcę godzinę ustalać, w końcu zapisał mnie gdzieś na okładce kalendarza na 2010.. ale jakby nie było 2 lata szybciej w kościele załatwiać to zdecydowanie za szybko.. sale owszem, ale z kościołem radzę poczekać bo moim zdaniem nic się z takim wyprzedzeniem w kościele nie załatwi..
Ja w październiku zeszłego roku znalazłam jeden z niewielu wolnych terminów na 2012 ;) Gdyby nie to, że ktoś zwolnił termin 4 września 2010 to ślub miałabym aż w 2012 ;)
No z kosciolem to faktycznie za szybko ... tylko ze z salami teraz ciezko ..
image
My salę na czerwiec 2011 zarezerwowaliśmy w styczniu tego roku, więc jak ktoś na 2012 to za salą myślę, że już warto się rozglądać. Co do kościoła to u nas ksiądz także się zdziwił, że tak wcześnie (byliśmy jakoś z miesiąc temu), w końcu zapisał nas na samym końcu 2010 roku, mam nadzieje, że jak będzie miał nowy kalendarz to o nas nie zapomni i przepisze :)
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
Wiec wspetnie mam juz ustalona date :)
23 czerwca 2012 lub
18 sierpnia 2012.
image
ja datę w kościele w grudniu 2009 roku rezerwowałam ;) i byłam pierwsza na 7 sierpnia 2010, więc z kościołem można poczekać

Oglądaj sale, dobrze się zastanów i zaklep sobie datę do października, z resztą czyli foto kamera dj zespół możesz wybierać do co najmniej grudnia

Suknie czekają cię na początku 2012

tak samo inne bajery ;p
image
7 sierpnia 2010
ja swój ślub i wesele zaczęłam organizować od listopada 2008 czyli 1,8 roku przed ślubem
image
7 sierpnia 2010
Wiecie co dziewczyny tak czytam i rece mi opadaja....... doslownie.... w sumie nie moj ineters i zaraz banda rozpieszonych babeczek wpadnie na mnie z.... ale zeby teraz planowac slub na 2010?? uwierzcie mi jak ja szukalam sali tro zwiedzilam ich okolo 35 i tylko jedna na ten rok byla zajeta. Wiec moglismy wybrzydzac itp...
dziewczyny slub to nie wszystko a zycie po nim weryfikuje czy ktos chcial miec huczne wesele a potem nie mogl zyc z druga osoba czy to ma byc Wasz dzien!!
Na spokojnie podejdzcie do tematu w pazdzierniku 2011 i tak o bedzie za wczesnie!!
Zacznijcie tak myslec bo moze wtedy bedzie mniej rozwodow.

Bez urazy...... Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
mialo byc na 2012 ;) ja slub zaplanowalam 5 miesiecy przed i wszystko mam zalatwioen i uwazam ze to stanowczo za dlugo ;)
Do Załamanej: myślę, że wspomniane przez Ciebie rozwody często biorą się z tego, że ludzie się przed ślubem dobrze nie poznają tylko organizują coś na szybkiego. Jasne, że da się zorganizować ślub i wesele w pół roku a nawet krócej to nie ulega wątpliwości, ale czy nie jest lepiej najpierw parę lat ze sobą pobyć? Moim zdaniem narzeczeństwo powinno trwać minimum rok, ale to moje zdanie i szanuje jak ktoś ma inne :)
image

http://forum.trojmiasto.pl/Ill-love-you-till-I-die-relacja-paquerette-18-06-2011-t248517,1,11.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz racje zgodze sie z Toba zeby to narzeczenstwo trwalo i 3 lata.... ale kto mowi o tym ze jak jest sie narzeczonymi to od razu trzeba planowac slub z 2.5 rocznym wyprzedezeniem. Forumowiczka napisala ze chca wziac slub w sierpniu 2012 a mamy kwiecien...... Mozna byc narzeczenstwem ale nie planowac jeszcze slubu i wlasnie dlatego by sie poznac.... myslisz ze skad potem biora sie tematy formu pt " odstapie sale weselna" ludzie sa jacys nie powazni.... nie wiem moze jestem dziwna ale czasami mam wrazenie ze to cale wesele przeslania ludziom to co jest naprawde istotne i tak sobie przysiegaja milosc wiernosc uczciwosc malzenska a prawda jest taka ze dzisiaj ludzi eo siebie nie walcza bardzo latwo sie poddaja..... sorki ale musialam sie wtracic bo rece mi opadly sierpien 2012....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja Droga, fakt 2012 to bardzo odległa data, ale jeżeli ktoś chce mieć salę, która mu się podoba- i wie że jest bardzo oblegana, fotografa i kamerzystę no i zespół, które też są oblegane, to dlaczego nie może tego zrobić 2 lata wcześniej? Ja również mam datę na czerwiec 2012 i salę, zespół, kamerzystę i fotografa będę rezerwować w te wakacje bo bardzo zależy żeby mieć, moją wymarzoną salę, pewien zespół który świetnie gra ( inny nie wchodzi w grę), fotografa i kamerzystę też sprawdzonych i nie chcę mieć innych. Wiem że mogłabym zacząć w styczniu 2012 ale nie chcę mieć byle jakiej sali,orkiestry, fotografa i kamerzysty.
:) Chociaz ktos mnie rozumie ....
image
Rozumiem, ale nie ukrywam, przeraża mnie fakt, że muszę 2 lata wcześniej już planować "ten dzień", wydaje mi się , że mam fajną datę, i może być oblegana, więc kto pierwszy ten lepszy.
image
Zazwyczaj w okresie cieplym ciezko jest znalezc cos wolnego co by nam sie spodobalo ... dlatego sa tak odlegle rezerwacje
image
Zgadzam sie z tym, co powiedziały dziewczyny wyżej - jesli komus zalezy na jakości, konkretnym miejscu, konretnej dacie, kapeli itp to dlaczego nie moze tego zrobic wczesniej, nawet te 2 lata? Maja do tego absolutne prawo.

Inną kwestia jest to, że planowana data z 2-letnim wyprzedzeniem jest w pewnym sensie dużym ryzykiem. Nawet na forum mozna zauwazyc, ze duzo par rozstaje się długo przed planowanym terminem. Mysle, ze to jest wlasnie spowodowane takim dlugim oczekwiwaniem. Mnie osobiscie to przeraza, ze trzeba tak szybko zadecydowac o wlasnym slubie, jakby na rynku gastronomicznym,muzycznym itp nie bylo dla nas odpowiedniego miejsca,zespolu itp na ktory bysmy mogli sie zdecydowac. Dwa lata to kupa czasu i musicie przyznac, ze rozne rzeczy moga sie przytrafic po drodze, zycie jest w koncu nieprzewidywalne i nigdy nie wiadomo co nam przyniesie;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
JA NA miesiac sierpien 2010 rezerwowalam sale z poltorarocznym wyprzedzeniem i nie bylo wolnego temrinu na 21 sierpnia ( sobota) - wiec mam 20 sierpnia ( piątek )
dajcie spokoj - chce sobie planowac to niech planuje, no dobra sprawe ja bym w miesiac zaplanowala wszystko gdyby nie to ze 4 miesiace na suknie musze czekac - ale czy jakos wesela bylaby porownywalna z weselem planowanym 1.5 roku wczesniej i dopracowanym w minimalnym jego stopniu?
co nie zmienia faktu ze i tak pewnie byloby nie tak :P
image
to chyba lekka przesada z tym watkiem!WYLUZUJCIE!!!!!!!!!
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja proponuję wątek Młode Pary 2015. Może panie, które nie mają jeszcze narzeczonych się zgłoszą - w końcu dobra sala i odpowiedni termin to połowa sukcesu w małżeństwie. Narzeczony zawsze się znajdzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja proponuję założyć wątek dla tych, którzy nie mają nic innego do roboty poza umoralnianiem/pouczaniem/itd. innych. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Maria Antonina to bylo super hahahahah ;)))) ja sie dolaczam do ych ktore maja jednak pokolei w glowie i nie mysl o planowaniu slubu 2,5 roku wczesniej a tekst typu jakosc wesela kolezanki wyzej zabil mnie!!!!!!
Bylam na wielu weselach i uwierzcie wiekszosc tych fajnych wesel nie charakteryzuje piekna sala ozdobiona zlotem a ludzie ktorzy sie bawia! nawet jedzenie moze byc zle najwazniejsi sa zaproszeni goscie.... wiec radzilabym poprostu poszukac fajnych gosci a impreza bedzie udana!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przy złej muzyce i nie mając co jeść to chyba nawet najlepsi goście się nie bawią :)
Poza tym autorce wątku chodziło chyba o to, że chce zarezerwować to co się jej podoba i na tą datę, którą z narzeczonym wybrali, a nie musieć brać ślub w listopadzie albo w środku tygodnia, bo nie ma sali, zespołu, fotografa itd. :)
My rezerwowaliśmy te najważniejsze rzeczy na niespełna półtora roku przed ślubem, teraz mamy przerwę od organizowania i możemy skupić się na czymś innym, a na jesieni- zimą znowu pewnych rzeczy będziemy szukać. Jesteśmy narzeczeństwem trochę dłużej i było to przemyślane. I nie musiałam rezygnować z czegoś co mi się podobało tylko dlatego, że termin już zajęty. Rezerwując na pół roku wcześniej możliwe, że też by się udało to zarezerwować, ale ja jestem przezorna i wolę sprać spokojnie :) Poza tym większość usługodawców, u których rezerwowałam ich usługi zamówienia na 2011 w chwili naszej rezerwacji już miało trochę terminów na 2011 zajętych.
image

Bez przesady! Nikt nie mówi o złym zespole, czy złym jedzeniu. Wiele dobrych miejsc jest dostępnych 9-6 mcy wcześniej. Problem w tym, że to ma być "ten hotel", "ten zespół", "ten dj" itp. I najlepiej, żeby miesiąc miał literkę "r".
Tak sobie myślę, że gdyby te wszystkie panny młode tyle energii i czasu poświęcały na budowanie swojego związku co na wybór wszystkich detali ślubnych, to nie byłoby tyle rozwodów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Dziwię się trochę wszystkim pouczającym w tym wątku. Zgodnie z tym co piszecie ludzie nie mają planować ślubu bo mogą się rozstać do tego czasu, może im się odmienić. Moim zdaniem jeśli ludzie biorą ślub to zakładają że chcą być ze sobą do końca życia - więc jesli nie wytrzymają okresu np. dwu letniego do ślubu, to gdzie całe dalsze życie. Mój ślub odbędzie się dwa lata po zaręczynach - z wielu powodów - bo chcieliśmy go zaplanować tak jak sobie wymarzylismy, chcieliśmy zebrać fundusze;), bo nikt nas nie goni. Jeśli ktoś woli szybko, spontanicznie to ja go nie potępiam, nie oceniam - to jego dzień może go planować wg własnej wizji. I może dajmy każdemu takie prawo - realizowania własnej wizji swjego szczególnego dnia. Zaznaczyć też trzeba, że planowanie z pewnym wyprzedzeniem wymusza rynek i konkurencja wśród usługodawców. Zgranie na jeden termin kamerzysty, fotografa, sali, zespołu/dj i kościoła wcale nie jest łatwą sprawą. Poza tym, po raz setny, co w tym złego że chcemy wszyscy aby ten dzień był wyjątkowy?
Trzymam kciuki za Pary z 2012 - niech moc będzie z wami;D
image
to ze ktos planuje szczegolowo wesele nie oznacza odrazu ze jego zwiazek skazany jest na niepowodzenie i ze nad nim nie pracuje, co ma piernik do wiatraka? my nasze wesele planowalismy rok z kawalkiem z sala akurat nie mielismy problemu bo chcielismy wziac slub w piatek a piatki nie ciesza sie az tak duzym zainteresowaniem,ja chcialam zaczac szybciej planowac, przymierzac suknie, wymyslac dekoracje, to sprawialo mi ogromna frajde i zaluje ze to juz za mna. ten czas byl dla mnie jednym z najpiekniejszych okresow w zyciu i nigdy go nie zapomne. Po cholere krytykujecie? czy takie wypowiedzi beda konstruktywne dla kogokolwiek? jesli ktos chce to niech planuje slub i przez5 lat to jego sprawa i jego zycie! a dlaczego ma rezygnowac z czegos co jest dla niego przyjemnoscia?
Hej, my planujemy slub w 2012 dokładnie to 23 czerwca 2012 :) i juz zamówiliśmy sale kościół, kamerzyste, fotografa, DJ'a na poprawiny, zespół na wesele.
Puk, puk. Tu rozum. Jest tam ktoś? Brak odpowiedzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tym razem zgodzę się z powyższym wpisem.Wystarczy 9-12 miesięcy na zarezerwowanie najlepszych lokali,zespołów,fotografów itp.Lepiej mieć pewność,że wesele się odbędzie niż wszystko odwoływać.Wystarczy poczytać forum o odstąpieniu terminów.Do zespołu MASSUANA dzwonią na czerwiec i wrzesień 2013.Prosiłem ich o zgłoszenie się jesienią 2012.

image
POLEGŁAM..
image
W 2008 roku, zespół który planuję mieć miał zajęty cały 2010 rok, więc nie każdy zespół można zamawiać 12 miesięcy wcześniej.
image
Dziewczyny ja mam ślub za rok i miesiąc i dopiero kilka dni temu zarezerwowałam salę - podobno mega obleganą, bo w miesiące wakacyjne nie robi wesel więc niewiele terminów w ciepłe dni zostaje. i nawet wczesniej nie można za bardzo było rezerwowac..dj, foto - mam też z gatunku "znani i oblegani: i jakoś wszyscy mają jeszcze terminy (nie mam zarezerwowanych), niektórzy nawet się dziwią że już, bo kalendarza nie mają. że o kościele nie wspmnę.. wg mnie najpierw ludzie wpadają w "szał" (nakręcany nota bene tym forum ;)) a potem na każdej stronie mamy po 5 sal do odstąpienia.. nie chcę pouczac nikogo, chcecie to rezerwujcie i 5 lat wstecz, ale jako troche bardziej "doświadczona wiekowo" mówie wam, że życie jest ciekawe i nieprzewidywalne i Misiaczek z którym dziś planujemy przyszłośc i dzieci może jeszcze się nam odwidziec przez 2-3 lata.. więc bez szału - poznajcie się dobrze, a jak chcecie brac ślub to i niecały rok wystarczy na wymarzone wesele - wiem z dośwaidczenia bliskich mi osób. no chyba że szukacie tzw. magicznych dat dla Was, lub czegos w stylu 12.12.2012 to rozumiem..:)
Widzę, że większość bardzo negatywnie odbiera ten wątek, ale cofając się wstecz tego forum to bardzo dużo osób planuje z 2 letnim wyprzedzeniem np
http://forum.trojmiasto.pl/slub-2011-t127756,1,11.html?hl=2011#hl
http://forum.trojmiasto.pl/Kiedy-zaczac-zalatwiac-t104511,1,11.html?hl=2011#hl. Powodzenia w przygotowaniach :p
jak chcą to niech nawet 5 lat wcześniej organizują, niewiem czemu wam to przeszkadza:)
Rzeczywiscie jest to strasznie glupie ze trzeba tak wczesnie rezerwowac, ale niestety taka sytuacja teraz jest.
Ja mam wesele latem przyszlego roku i DJ ktorego bym chciala nie ma juz wolnych terminow na lato 2011...
bo prawda jest taka, że restauracje/sale, zespoły, kamerzyści itd. którzy są dobrzy i "znani" mają rezerwacje i na 2 lata wprzód; sama uważam, że to z lekka "chore" że człowiek jest zmuszany do takich deklaracji na tyle czasu wcześniej - ja zorganizowałam swoje wesele w 9 miesięcy i wybór był nawet spory, a ślub miałam w sierpniu czyli chyba najbardziej obleganym miesiącu :) i naprawdę miałam wszystko super, nic nie było brane na siłę

ja akurat przyjmuje zamówienia na maks. rok wcześniej bo dużooo się może zdarzyć w tym czasie i tak, a grunt to owszem załatwić to co najważniejsze czyli kościoł, miejsce wesela, zespół/dj i potem spokojnie podejść do tematu, a nie potem przez dwa lata siedzieć np. na forum i wymyślać albo ostro angażować się w tematy - na to przyjdzie czas :) nie dać się po prostu zwariować

powodzenia w organizacji i planowaniu i spokoju życzę :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Termin naszego wesela 21 styczeń 2012
image
:))
My sie nadal zastanawiamy czerwiec czy wrzesien ....
image
jesli chce sie miec swoj "wymarzony termin" i calą oprawe to lepiej zaczac poszukiwania szybciej i juz zaklepac 2012r. ;)niestety takie realia
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Macie już plany ilość osób na weselu, w jakim kościele bądź USC, jaka restauracja, z poprawinami czy bez. Ile chcecie przeznaczyć na wesele ??
image
w Rumi Dom bankietowy 60-100 os kościoł Podwyzszenie swietego krzyza , bez poprawin
A co do pieniedzy jak najtaniej ale sie nie obejdzie pewnie kolo 30-40tys
image
Sala i orkiestra wstępnie zarezerwowane, we wrześniu zaliczki chcę wpłacić, z fotografem też umówiona już jestem na zaliczkę a co do kamerzysty to wstępnie wiem jaki, ale w tym kierunku nic nie robiliśmy
image
To ładnie :) podejrzewam, że ten wątek się bardzooo rozbuduje po nowym roku i bedzie szałłłł terminów na 2012. Przyznajcie bardzo charakterystyczny rok. My planujemy wydać około 20 tyś. i wszystko na to wskazuje, że taka kwota zostanie. 60 osób bez poprawin no ale styczeń więc trafiliśmy na małe promocje.
image
witam. ja też planuję na 04.08.2012. chciałam z narzeczonym wziąsc ślub w siepniu 2011 ,ale wszystko co najlepsze było już zajęte więc teraz mamy sporo czasu, aby wszystko zorganizować
slub-wesele.pl/]image[/url]
image
ja planuje wesele z poprawinami. chcemy się zmieścić w granicach 30tyś
image
My planujemy zmieścić się w 45 tysiącach i ani grosza więcej
image
image
My planujemy na 2012 i mamy już salę i Dj'a. Kościół tez już chciałam zarezerwować ale siostra powiedziała,że dopiero za rok będzie miała grafik i wcześniej nie może nas wpisać więc musimy pocekać, choć szczerze mówiąc wolałabym być już wpisana żeby się potem nie martwić. Mamy już konkretną datę, która znaczy dla nas wiele więc nie chcemy jej zmieniać.
Ja tam wolę już mieć zaklepane wszystko teraz zwłaszcza że wybraliśmy konkretną datę niż potem być zła na siebie że sale czy kościół który mi się podoba nie są dostępne.
Powiem szczerze,że niektórzy są zdziwieni jak jeździliśmy po salach,że tak wcześnie ale ta mniejszość bo większość przyznaje nam rację,że warto szukać wcześniej niż potem żałować a teraz jest przynajmniej w czym wybierać.:-)

Powodzenia
Wcale nie uważam,żeby planowanie wesela z takim dużym wyprzedzeniem było czymś złym.Przecież nie żyje się tymi przygotowaniami non stop a stanowią tylko miłą odskocznię w niektóre weekendy..A to salę się obejrzy,a to zespołu poszuka..Przecież to sama przyjemność robić wszystko na spokojnie.I dłuższe narzeczeństwo też jest chyba lepsze..A że ludzie mogą się rozstać przed planowanym terminem..No cóż...Rozstanie grozi nam tak naprawdę w każdym momencie życia i ani wczesne czy póżne terminy,ani nawet małżeństwo niestety 100% gwarancji nie dają.
Styczeń

21.01.2012- milena86

Czerwiec

9.06.2012- maryska372
9.06.2012 - czarna84

Sierpień

4.08.2012- patka02

no to sie powoli lista bedzie zapelniac :)
aja nadal niewiem kiedy czerwiec sierpien czy wrzesien :( wszystko zalezy od sali
image
Ooo widzę że dziewczyny działają:p
image
image
Ja z moim R planuję na lipiec, tylko mam dylemat, 7 czy 13?

A co do dziewczyn, które przewidują rozpad naszych związków to może one same mają problemy małżeńskie :-D Jestem szczęśliwa w związku od 7 lat, od blisko 3 lat noszę pierścionek zaręczynowy. Wesele jest to tylko imprezka, której organizacja wg mnie nie wpływa negatywnie na związek, a wręcz umacnia go, ponieważ pozwala na podejmowanie pierwszych ważnych decyzji razem. My planujemy ślub za niecałe 2 lata, gdy ja skończę studia i miejmy nadzieję, znajdę pracę która ułatwi nam start (lepsze 2 pensje niż 1). A zaczęliśmy tak szybko szukać sali itp., bo zaczęły się już rezerwacje na 2012, a chcemy mieć możliwość wyboru najodpowiedniejszej dla nas dwojga. Znaleźć coś odpowiadającego gustowi jest trudne, a dwóm gustom?
image
hej :) ja tez planuje slub na 2012 rr. I ma takie pytanie: czy to jest takie zupełnie powszechne że w domach weselnych nie maja pojęcia ile będzie za 2 lata wynosiła opłata za os.? bo ciężko trochę coś zaplanowac, jak się nawet nie wie takiej podstawowej informacji....
W sumie to już nie 2 lata:p a co do cen to wydaje mi się że podpisujesz umowę na np 130 od osoby i jest zaznaczone w niej że cena może się zmienić o 20-30 zł.
image
image
tak właśnie jest,ale średnio co rok cena za os. wzrasta o ok 10 zł. najlepiej podpisać umowę jak najwcześniej.
image
właśnie chciałam podpisać już umowę, ale to i tak nie zmienia faktu, że chcą mieć zapis, że cena wzrośnie i będę płacić tą wyższą...
A tak skoro już o tym piszemy, może znacie jakieś fajne miejsca na wesele tak do ok. 170zł/os? Bo ja na razie znalazłam Magnat w Bojanie, Merkury w Straszynie i tą salę w Lublewie... Bo ja akurat szukam tak bliżej Gdańska :)
Ja z moim R myślmy o Faltomie, menu zaczyna się od 149zł za os., a sala jest naprawdę piękna, jedzonko pyszne (miałam tam studniówkę)
Tu masz link o cenach w innych salach
http://forum.trojmiasto.pl/Domy-weselne-restauracje-goscince-itp-Jaka-cena-za-osobe-t173866,1,130.html
image
Dziewczyny, a ja uważam, że dobrze, iż powoli zaczynacie szukać i rezerwować. Zajrzałam do Waszego wątku z mojego 2011 wątku o pannach młodych ;) Ślub p0lanujemy na lipca 2011, ale salę już miałam zarezerwowaną w październiku 2009, a podpisaną umowę w listopadzie, bo już znajdowali się chętni na mój termin. Cieszę się, że tak wczesnie to załatwiliśmy, bo mamy wesele w miejscu, w którym chciałam. Nie wyobrażam sobie gdzie indziej :) A pisanie, że zakładanie wątków na 2012 jest śmieszne, bo to dużo czasu - jest nie na miejscu, bo nasz wątek - 2011 też powstał bardzo wcześnie, a zresztą dziewczyny które planujecie ślub na stycznia 2012 macie tak samo mało czasu do ślubu, jak te dziewczyny, które planują ślub na październik 2011. :) Życzę powodzenia i trzymam kciuki, aby wszystko szło po Waszej myśli :)
Na szczęście żadna Panna 2012 nie przejmuje się tymi komentarzami.
image
image
Dokladnie wiemy co chcemy i robimy wlasna glowa :)
image
no i dobrze, chociaż ja też jestem trochę zaskoczona :)

a w czerwcu 2012 to tak w sam raz na euro wam wyjdzie ;)
Podobno mi wypada ślub w rozpoczęcie Euro, tak słyszałam, ale nie wiem
image
image
To tylko ja mam termin ni z gruchy ni z pietruchy :P Zimowy. Uważam, że jak to ma być jedyny taki nasz wyjątkowy dzień to lepiej wcześnie rezerwować by się nie rozczarować.
Jak już szkoły rezerwują termin studniówek rok wcześniej to co się dziwić, że ślub o wiele wcześniej się planuje.
image
dziewczyny co macie już załatwione ?
image
Do Paulen
polecam ci agroturystykię w Sulminie to jest niedaleko Gdańska
image
Ja mam już załatwioną salę, dj, kamerzytę :P
image
a ja się zstanawiam który termin będzie lepszy czy 30 czerwca czy 4 sierpnia i nie mogę się zdecydować
image
My też nie mogliśmy się zdecydować więc zrobiliśmy losowanie :D
image
Wybrałabym 30 czerwca, bo szybciej, nie tak upalnie :) Bo już pod koniec przygotowań do ślubu, chce się, aby ten dzień już nastał, a tu czekasz i czekasz. Kolejne forumowiczki biorą ślub, a ty czekasz.............
No rozumiem Ciebie ja też się nie mogę doczekać ;/ tego dnia. Pocieszam się tym, iż trzeba wszystko starannie przygotować a to wymaga czasu, żeby ten dzień był nie zapomniany. Pociesza mnie też to, że czas teraz tak szybko leci ani się nie obejrzymy a już będzie 25 lat po ślubie :)
image
Ja dzisiaj jadę podpisać umowę z fotografem
image
image
jednak wybraliśmy 30 czerwca bo nie możemy się już doczekać tego dnia. dzięki za radę. A wy przyszłe Panny Młode skąd jesteście?
image
to i ja się do Was przyłączę :)
nasza data to 18 sierpnia 2012 :)
image
Mój O stwierdził że zwariowaliśmy planując już datę i rezerwując foto, salę zespół, ale widzę że coraz więcej "zwariowanych", i bardzo dobrze
image
image
im wcześniej tym lepiej, teraz to tylko można zbierać kasę.
image
Ciastko
witam Ciebie. Macie już coś załatwione ?
image
sierpień dobra pora-ciepło ;) wrzesien 2012 chyba tez dobra data co ?:0 pozdrawiam
MY też tego dnia bierzemy ślub:)
A gdzie robicie wesele?
Też biorę w tym terminie ślub 7.07.2012:) Pozdrawiam.
Styczeń

21.01.2012- milena86

Czerwiec

9.06.2012- maryska372
9.06.2012 - czarna84
30.06.2012- patka02

Lipiec

7 lub 13.08.2012 gosiagg3g

Sierpień

18.08.2012 ciastko
image
no to jest nas juz siódemka :P

Tak wyskoczylam z tym watkiem zalatwiania a sama jestem daleko w polu :(
Nas ogarnol problem z pieniedzmi :( a do tego jeszcze dziecko tyle pochlania ahhh
image
Styczeń

21.01.2012- milena86

Czerwiec

9.06.2012- maryska372
9.06.2012 - czarna84
30.06.2012- patka02

Lipiec

7 lub 13.08.2012 gosiagg3g
07-07-2012 Bronqa

Sierpień

18.08.2012 ciastko
widzę,że jest nas coraz więcej. dziewczyny chcę zespół DROSSEL na weselu macie o nich jakieś opinie ?
image
Ja będę miała Mari Band, wiem że grają super
image
image
nie mam jeszcze nic zarezerwowane ale upatrzone jak najbardziej tak :)
image
jest tu ktoś ze Starogardu Gdańskiego?
image
ja jestem z Rumi a Wy?
image
ja z Gdańska
image
na ile osób robicie wesele ?
image
my robimy na 60 osób, więc takie mniejsze wesele bez poprawin
image
my robimy na 72 osoby z poprawinami. ile płacicie za osobę ?
image
Jestem z okolic Trójmiasta i wesele robimy na ok 110 osób.
image
image
ooo to pewnie sporo was to wyjdzie
image
Chcemy się zmieścić w 40 tyś.
image
image
a i poprawiny też będą
image
image
macie już wszystko załatwione ?
image
myślicie już o obrączkach ?
image
Nieeee jeszcze nieee. Chcę załatwić teraz to co najważniejsze czyli sala, orkiestra, foto i wideo, a resztą zajmę się w styczniu 2012. Fajne jest to, że jak podpisuję umowę w tym roku to mam ceny na ten rok, nie licząc sali oczywiście, bo cena może wzrosnąć o 10- 15%.
image
image
Jak na razie umowa podpisana tylko z fotografem, wstępnie zarezerwowany zespół i sala, ale chcemy w przyszłym miesiącu podpisać umowy z orkiestrą, restauracją.
image
image
dużo macie już załatwione ja jestem na etapie szukania
image
my jesteśmy z Gdyni, wesele będzie tylko na 40 osób więc malutkie :)
image
My mamy już salę, dj, foto-kamera, obrączki już oglądaliśmy i wybraliśmy , za osobę płacimy 160 zł, mamy już wybrany kościół
image
DZIEWCZYNY JAK TAM PRZYGOTOWANIA?
image
dajcie znac w jakim kosciele chcecie wziasc slub bo ja jestem z gdyni ale wesele mam po za gdynia wiec jestem ciekawa jakie koscioly wam wpadly w oko ??
U mnie nic nie ruszyło do przodu, nie mamy czasu żeby do sali podjechać podpisać umowę. W tym miesiącu muszę to załatwić, no i orkiestra również w tym miesiącu.
image
image
Hej no ja mam termin 23.06.2012 i narazie mam sale i kamerzyste powoli zaczen rozglądać się za orkiestra pozdrawiam tymek
My mamy termin 11.08.2012 i na razie mamy tylko sale... Myslicie ze powinnam juz szukac zespolu czy fotografa i kamerzysty? bo ogolnie mieszkam teraz poza trojmiastem i mam problem z jakimkolwiek umawianiem sie na spotkania....
Myślę że jak najbardziej zacznij szukać, teraz masz w czym wybierać.
image
image
ja dzisiaj podpisałam umowę z zespołem a umowa z salą w przyszłym tygodniu. to co najważniejsze mam już załatwione
image
paula ja jestem ze Starogardu Gdańskiego slub będę miała w NMP Matki Kościoła
image
dziewczyny, utworzyłam nowy wątek na forum, ale tamten może zniknąć w 'tłumie'; chodzi o to, żebyście wzięły pod uwagę fakt, że w czerwcu mają miejsce rozgrywki EURO 2012, co może spowodować sporo utrudnień i komunikacyjnych i hotelowych itp. itd. Czytałam artykuł na trojmiasto.pl, że rozgrywki w Gdańsku mają mieć mieć miejsce od 10 do 22 czerwca (plus wcześniejszy przyjazd reprezentacji na treningi)
image[/url]
Jeśli szukają Państwo ciekawej i oryginalnej formy uatrakcyjnienia Waszego wieczoru zapraszamy do skorzystania z oferty grupy "Shaker - Events". Nasze pomysły oraz umiejętności spowodują iż Państwa wesele stanie się jeszcze bardziej wyjątkowe . Zapewniamy efektowny , mobilny bar , najwyższej jakości alkohole na bazie których serwujemy koktajle , egzotyczne owoce , rożnorodne szkło oraz cały asortyment barmański niezbędny do wykonywania koktajli. Nasze doświadczenie oraz umiejętna organizacja pracy zostały docenione przez specjalistów poprzez powierzenie nam obsługi barmańskiej podczas wielkich wydarzeń kulturalnych takich jak 35 festiwal filmów fabularnych w Gdyni , czy też otwarcie hotelu "Hilton" w Gdańsku. Każdą ofertę dla naszych klientów sporządzamy indywidualnie , dostosowując się do życzeń oraz uwag . Wszelkie pytania prosimy kierować pod adres info@shaker-events.pl .
Pozdrawiam
Szymon Twardowski
Shaker-Events
http://www.shaker-events.pl
dlatego ja z narzeczonym juz planuje slub w maju 2012 :)
a ja planuje na koniec czerwca więc nie będzie tak żle
image
No my planujemy też dlatego szybciej w styczniu bo podejrzewam, że terminy czerwcowe i początek lipca to bedzie full ludzi w hotelach itp.
image
Mamy już zarezerwowaną salę :p
image
image
wow :P no to szybko, my prawdopodobni ebedziemy myslec o tym w stycnziu... poltorej roku mam nadzieje wystarczy... ale juz dzisiaj napisalam maila by wyslali mi menu przykladowe :)
Dla tych Młodych Par, które mają już rezerwacje sali i wybrali już kościół, zapraszamy do skorzystania z naszych usług.
Dekoracje sali i kościoła już od 400zł.

image
Bukiety ślubne i zaręczynowe Dekoracje ślubne i weselne Dekoracje kościoła Dekoracje sali Dekoracje samochodu Zaproszenia, winietki, zawieszki na alkohole Księgi gości Podziękowania dla rodziców i gości... Dostarczamy kwiaty pod wskazany adres!!!
My również planujemy ślubować w ostatnią sobotę sierpnia 2012 :) za przygotowywania do tego dnia zabieramy się od stycznia, a póki co daliśmy sobie do końca roku czas na planowanie, zbieranie informacji i namiarów na restauracje/zespoły/kamerzystów/fotografów ;) ...maaaaaasa tego, notes już mam zapchany. :) Pozdrawiam Was wszystkie :)
image
hehe no niestety albo i stety :D duzo roboty jest, ale to sa mile obowiazki :D:D:) A jaka restauracja u Was na razie wygrywa? :)

image
Ja nigdzie nie musiałam jeździć. Gdzie chcę mieć wesele od dawna wiedziałam i już zarezerwowana sala (trochę szkoda że omineło mnie jeźdzenie po salach), fotograf, również bez problemu.
image
image
My mamy salę zarezerowaną :P już też mieliśmy dawno upatrzoną. Dj już załatwiony fotograf też. Ogladaliśmy obrączki. Sukienkę już też wiem gdzie bedę szyła. Już dużo rzeczy mamy zaplanowanych...
image
Aha :P nie no to ja tak szybko jeszcze nie rezerwowałam :) A mogę wiedzieć gdzie? :)

image
Orchidea-Chwaszczyno
image
image
my Restauracja Gospoda Gdańska. No nam w sumie został trochę ponad rok więc już chcieliśmy mieć to z głowy ...
image
dziewczyny ile przed ślubem trzeba u was zarezerwować godzinę w kościele?
image
ja dzisiaj bylam w rozy wiatrow dowiedziec sie co i jak, i pan powiedzial ze do wiosny mamy czas, ale nie gwarantuje ze bedzie ten termin ktory my chcemy.... ze jakis w sierpniu 2012 bedzie ale nie obiecuje ze ten ktory my chcemy ..

image
u nas w kościele od 1 lipca 2011 można rezerować terminy i godzinę na 2012
image
dołączam się ;) moja nasza data to 18 sierpień 2012
image
image
mała poprawka
My planujemy ślub 18.08.2012
Ośrodek Szarlota ;) moge powiedzieć że jesteśmy obecnie pierwszą parą rezerwująca na rok 2012 w tym ośrodku;)ale z tego co mi wiadomo od stycznia zacznię się szał z rezerwowaniem i będzie trudno o wymarzoną data;)) pozdrawiam
image
image
my wczoraj byliśmy zarezerwować salę.. chcieliśmy na sierpień, ale pan powiedział, że on ie wynajmie nam pensjonatu na jeden dzień, bo mu się to nie opłaca.. zresztą w trzech knajpach ta sama gadka... no i ustaliliśmy, że będzie to czerwiec, ale już nie było wszystkich wolnych terminów.... zostały dwa.. hihi a od wczoraj już tylko jeden :P

image
My byliśmy w piątek w kościele się dowiedzieć czy nam ślubu udzielną - św. Mikołaj. Dowiedzieliśmy się, że nie bo nie jesteśmy parafianami i jedynym rozwiązaniem jest zrobić w tym kościele nauki przedmałżeńskie. Jesteśmy zapisani na styczeń na nauki już.
image
terminy juz gonią. my podpisaliśmy umowę z zespołem na początku pażdziernika to został im tylko jeden termin na czerwiec 2012. salę też mamy
image
ananao a którego czerwca macie ślub?
image
2 czerwca 2012 :)

image
Poważnie terminy są już zarezerwowane na czerwiec? Ja jeszcze nie mam zespołu i kamerzysty
image
image
no mysle, ze do stycznia trzeba to zrobic.. jak to sie mowi.. im szybciej tym masz wiekszy wybor. pozniej bierzesz to co jes...

image
ja palnuje zająć się kościołem i orkiestrą dopiero po nowym roku... mam nadzieje że wystarczy mi półtora roku na przód. Kościół i tak u mnie szybciej nie zapisuje...
image
image
Mam pytanko macie już plany co do sukienki ?? szyjecie, kupujecie wypożyczacie ?? może znacie jakąś fajną krawcową ?? Ja myślałam nad uszyciem
image
Bardzo podobają mi się "duże"suknie moją faworytką jest agnes 4764 i jeszcze sukienka ale nie pamiętam jak się nazywa ale dziewczyny z tego roku miał wątek w tytule z jej nazwą.
image
image
Ja napewno chce jakąś z trenem i zastanawiam się nad ekri, napewno kupie-nie żadne wypożyczanie czy szycie;)
image
image
ja napewno kupię jakąś z wyprzedaży bo żal mi wydawać tylę kasy na sukienkię z nowej kolekcji. no i musi być biała z trenem
image
a wy wybrałyście już kolor przewodni?
image
Zielony bym chciała i zależy jaką suknię będę miała, ecru czy biała, więc połączę te dwa kolory
image
image
ja chcę połączyć blady róż z ecru
image
Jeżeli będę miała Giovanni to też chcę mieć różowy, gdyż wstążka jest różowa
image
image
ja od zawszę lubiłam kolor różowy, więc na ślubie tez musi być heh
image
Witam, przyłączę się do "planowanych" na 2012 :)
Wstępnie chciałabym na 18 sierpnia 2012, ale widze że tu już niektórzy nie tylko planują ale i działają, nie wiem czy luty - marzec, wtedy myślałam o zajęciu sali - nie będzie już za późno

pozdrawiam
imageimage[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]ht
U mnie to wszystko zależy od sukni, tak jak pisałam wcześniej. Mam 2 typy agnes 4764 i wtedy srebrne buty:p, biżuteria
image
image
a garnitur narzyczonego jaki będzie miał kolor bo mój czarny
image
To juz od niego zależy, na pewno nie będzie biały ani bardzo jasny.
image
image
Witam.
Dopiero co się zaręczyliśmy ale już dołączam się do tego wątku. Nie ustalaliśmy jeszcze daty, ale wstępnie jest to 2010 :)))
image
image
Upss miało być 2012 :D
image
image
ja myślałam o białej sukni, gorset i się zastanawiam nad ramiączkami czy bez ramiączek. Mam swoje typy ale w styczniu bede chodzic i przymierzać :)
image
dziewczyny i no powracam :)

jestem normalnie w szoku ze za male pieniadze mozna zrobic fajne wesele :)
a juz myslalam we wieki bede odkladac na wesele ... a przy dziecku to ciezko ....
mam dalsza kuzynke ktora tydzien temu miala wesele i wydala 5-6tys ...
jak dla mnie szok nie sadzialm ze w tak malej kwocie mozna jeszcze dobrz esie bawic i to na sali z dj.
image
Styczeń

21 stycznia 2012 - Milena86

Czerwiec

2 czerwca 2012 - Ananao
9 czerwca 2012 - maryska372
9 czerwca 2012 - czarna84
23 czerwca 2012 - tymek200221
30 czerwca 2012 - patka02

Lipiec

7 lipca 2012 - gosiagg3g
7 lipca 2012 - Bronqa

Sierpień

11 sierpnia 2012 - paulen
18 sierpnia 2012 - Ciastko
18 sierpnia 2012 - nadiaaa
25 sierpnia 2012 - NiuniaAdasiowa

O to lista par 2012 :)
Jesli kogoś ominełam to PRZEPRASZAM dopiszcie sie :)
image
myślałam nad atrakcjami na ślubie ...
przeglądałam tak sobie youtube i wpadło mi coś takiego na pierwszy taniec

http://www.youtube.com/watch?v=Ayw2mAVw-f8&feature=related
image
tak Was podczytuję od jakiegoś czasu i normalnie w szoku jestem, gdzie to wesele za 5-6 tysięcy można zrobić? Pamiętam, że kiedyś pisałaś coś o Domu Bankietowym w Rumi
Witam. Dołączam się do wątku, ponieważ też planuję ślub w 2012 a konkretnie 28 kwietnia :). Pozdrawiam :)
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
18 sierpnia 2012- Paula
Super, taniec rewelacja, ja będę miała zespół, więc żadne remixy nie wchodzą w grę bo nie chcę pierwszego tańca z płyty. Chciałabym Walca Wiedeńskiego, kroki znam bo nie są skomplikowane, słoń mi i mojemu M też nie nadepnął na ucho więc powinniśmy dać radę, ale nie chcę stresu związanego z tańcem. Zatańczymy jak zatańczymy i tak będzie fajnie, heheh.
image
image
moja kuzynka dalasza gdzies robila .... nie mam pojecia gdzie jeszcze z nia nie rozmawialm o tym....
tak mowilam o domie bankietowym lecz tam raczej juz nie bede miec :(
szukam czegos z sala i wlasnymi kucharkami .... teraz zalezy mi jak najtaniej zrobic wesele ....
image
jak dla mnie ten taniec byl beznadziejny... to ma byc chwila dla Was, a nie dla Gości.. Wy macie sie tym cieszyć... ja bym została przy tym walcu.. albo normalnym przytulancu.... :) Ale to tylko moje zdanie:)

image
Dopisuje się :)

Styczeń

Kwiecień

28 kwietnia 2012 - kamcia01

Czerwiec

2 czerwca 2012 - Ananao

Lipiec

7 lipca 2012 - gosiagg3g
7 lipca 2012 - Bronqa

Sierpień

25 sierpnia 2012 - NiuniaAdasiowa
image
Witam nowa Kolezanke
image
Tez już mogę się dopisać, choć jeszcze zastanawiamy się pomiędzy 21 a 28 kwietnia 2012...zobaczymy jakie terminy będą wolne jak pojedziemy oglądać sale :)
Wszystkie Pary planujące ślub w 2012 i 2011 zapraszamy na IV Pomorską Galę Ślubną, która odbędzie się 21 listopada 2010 roku w Hotelu Murat w Redzie.
więcej na http://www.pomorskiserwisslubny.pl/aktualnosci.html

Do wygrania Suknia Ślubna marki CYMBELINE Paris o wartości do 5000 zł oraz biżuteria ślubna o wartości 1000 zł i wiele innych.

Wstęp wolny
23 cyerwca 2012 - Kasiula1986
Jako, że widzę, że zostałam dopisana do tworzącej się listy terminów wprowadzam małą poprawkę - pobierzemy się dzień wcześniej, niż planowaliśmy, tj. Nasz Najważnijszy Dzionek w Życiu przypadnie na 24 sierpnia 2012. Natomiast sala/termin dziś zostały zaklepane, będziemy się bawić w Domu Bankietowym w Rumii :)) teraz rozpoczynamy poszukiwania fotografa i zespołu, kamerzystę mamy znajomego ;) Pozdrawiam Wszystkie przyszłe Mężatki i ich Narzeczonych! :D
image
Niunia Adasiowa jestes z Rumi?
image
Nie, natalia87, z jednej z dzielnic Gdyni :) a czemu pytasz?
image
zasugerowalam sie domem bankietowym Grinholc :)
to niedaleko mnie tez mysle o nim ... ile tam jest od os?? slyszalm ze 170zl o ile dobrze sie orientuje
image
!70 zł do końca tego roku, na przyszły rok + 10% ceny, czyli wychodzi 187 od osoby, a na 2012 zostaliśmy uprzedzeni, że ceny mogą się podnieść maksymalnie o kolejne 10% (ale nie muszą). Jednak w razie wyprawiania wesela w piątek - czyli tak jak w naszym wypadku - cena od osoby jest niższa o 5%. Wiem, że wiele par stwierdzi, że ceny są wysokie, jednak myślę, że sala jest tego warta - miejsce bajeczne, wiele udogodnień dla Młodej Pary, a pan prowadzący rozmowę bardzo sympatyczny . Potrafił odpowiedzieć na każde moje pytanie. A miałam ich naprawdę mnóstwo ;) Więc myślimy, że nie będziemy żałować decyzji odnośnie tego miejsca ;) pozdrawiam :))
image
Chciałabym nas dopisać do dat 2012 roku :-)))

18 sierpnia 2012 roku Paula i Jarek :-))
ja również chciałbym dopisać Parę Julita i Paweł 22.09.2012
Ze zdjęc na stronie bardzo podoba mi się ten Grinholc :-) A tam ponoć może być najmniej 80 osób tak? jak to wygląda w środku? jadę tam dziś zobaczyć sale bo jestem bardzo ciekawa. Na ile osób wyprawiacie wesele tam???
Paula moim skromnym zdaniem sala na żywo prezentuje się jeszcze piękniej niż na fotkach ze strony :) a wesele robią minimum 60-osobowe, my planujemy na 80 właśnie :)
image
Witajcie Dziewczyny, wczoraj podpisałam umowę z zespołem FoxArt, cieszę się, bo grają super. Miałam dużo szczęścia, ponieważ była jeszcze jedna para chętna która miał ten sam termin:p
image
image
dziewczyny co sądzicie o hotelu Murat w Redzie? zastanawiam się nad nim bardzo podoba mi się ta niebieska sala, ale nie podoba mi się to że można tam palić na korytarzu. Myślicie że to będzie gościom przeszkadzać?? proszę dajcie znać jeśli już ktoś miał tam wesele albo ma zamiar :-) !!
Witam,
Jeżeli chodzi o Murat to jest to obiekt godny polecenia, ja pracuje w gastronomii i sam wybrałem Murat! Tylko, że zmieniłem prace no i co z tym się wiąże zmieniłem sale ;) Chętnie odsprzedam termin na niebieską salę! Promocyjna cena! Jako gastronom mogę pomóc w załatwieniu wszelkich spraw związanych z menu w Hotelu Murat :)
Dla zainteresowanych termin: 27.08.2011 (sobota)
Sala: Lazurowy Błękit
Cena do ustalenia :))
Kontakt: 507-366-758

Pozdrawiam serdecznie :)
To jest forum Młode Pary 2012 więc raczej sali od ciebie nie odkupie ;-) A jak tam pracowałeś to nie powinieneś mieć problemu z oddaniem sali. Musiałeś płacić kaucję? Powodzenia.
My mamy termin na Maj 2012 i byłam pewna ,że to dużo czasu ,ale mnie pan wystraszył cytuje '' moja droga pani na maj 2012 została mi tylko jedna sala bo są I komunie i rodzice już rezerwują dwa lata wcześniej i zaliczkują wiec radzę Pani już szukać bo Maj jest obsadzony komuniami'' zamarłam i jak wsiadłam w auto to aż byłam zła bo tak jak mówił w tych lokalach gdzie są duże sale i dobre jedzenie rezerwują I komunie. A byłam pewna ,że czasu mamy ......
Pozdrawiam ...
Hey Ala my tez mamy termin na Maja i trochę się rozglądamy za salą
Mam juz pare ofer i sie zastanawiam ...
hotele , restauracje -170zl bez tortu ciasta i alkoholu
pewna oferta 210zl tort 4 rodzaje ciasta 0,5 l wodki i piwa

co lepsze ???
image
Ja chyba wybrałabym pełną opcję, a skąd ta oferta??
sala osobno plus catering .
image
ja na czerwiec 2012 płacę 140 zł od os. z poprawinami. do tego dostaniemy dzika w prezencie
image
patka to gdzie ty masz tak tanio ???
image
jestem ze Starogardu Gdańskiego więc tu mam wesele.
image
menu też mam bardzo bogate. na poprawiny mamy jeszcze dodatkowy obiad oprócz potraw z wesela
image
noo a ja mieszkam na taki zadupiu ze i wszedzie daleko :( jaki i tu blisko drogo :(
image
wesele robimy 70 os, więc bardziej opłaca nam się zrobić wesele w restauracji niż na sali. a ty natalia87 jak u was przygotowania?
image
Witam wszystkich, dołączam do "planujących" wesele w 2012 roku

Pozdrawiam EMA
Myślałam że mam dużo czasu na planowanie, ale czytając forum widzę że tu już planowanie ruszyło pełną parą
ja chcę ogarną temat na mega poważnie na przełomie lutego i marca 2011
ja jestem na etapie szukania sali i kucharek lub restauracji fajnej taniej ale marnie mi to wszstko idzie
image
ja myślałam Pod Lipami w Łęgowie, albo w Bystrej
Witam serdecznie,

Udostępniamy limuzyny z kierowcą na wszystkie okazje:
ślub, wieczór panieński/kawalerski, urodziny,
komunia, studniówka, rocznica, opera, koncert
rockowy, odbiór z lotniska, impreza firmowa czy spotkanie biznesowe. W ofercie dwa Lincolny Town Car 9 metrów, zabytkowy Mercedes Ponton 1958r.

Jesteśmy liderem branży limuzynowej w Starogardzie Gdańskim.

Dla wszystkich forumowiczek rabat 10% na wszystkie nasze usługi.

Pozdrawiam
Przemysław Flaga
image

Uploaded with ImageShack.us
Hej dziewczyny :).
Ja już mam sale zarezerwowaną i umowa podpisana, w piątek jadę podpisywać umowę z wodzirejem i póki co dam sobie spokój. Fotografem od stycznia planuję się zainteresować. Mam jedynie pytanie z jakim wyprzedzeniem trzeba szukać sukni i ewentualnie fryzjera i wizażystki? Suknie planuję kupić pod koniec roku jak będą wyprzedaże, ale nie wiem czy to nie będzie za późno bo wesele w kwietniu.
Pozdrawiam
image
No ja myślałam o szyciu w pażdzierniku sukni a moze kupie na wyprzedaży a wesele w styczniu więc wydaje mi się, że jak trafisz na pierwszy dzień wyprzedaży to zdążysz spokojnie :) tylko trzeba śledzić cały czas ....
image
ja kupnem sukni zajmę się od sierpnia
image
My zaplanowaliśmy nasze wesele na 23-06-2012 i jak do tej pory mamy zarezerwowane sale, załatwione fotografa, kupione polowe alkoholu. Zaplanowaliśmy również wystrój sali, wybór samochodu, zaproszeń i takie drobne głupoty. Do księdza wybieramy się na początku 2011r.
Zapraszamy naąIV Pomorska Galę Ślubną
21 listopada Hotel Murat
Kameralna atmosfera.
Kawa, herbata, soki i kruche ciasteczne gratis dla odwiedzających.
Nagrody - Suknia Ślubna o wrtości 5000 zł
- Biżuteria Ślubna o wartości 1000 zł
- Dwa komplety biżuterii
- Komplet zaproszeń ślubnych
- Rabaty na usługi ślubne i wiele innych atrakcji.
- Degustacja Tortu Weselnego.
Wstęp wolny
ja pierdziele :p to szybko już:P:P my na razie mamy salę zarezerwowaną, dj na oku (musimy się z nim skontaktować jeszcze), wódkę chcemy kupić przed nowym rokiem, ze względu na wzrost podatków, a do kościoła pójdę jakoś w czerwcu, bo ksiądz powiedział, że nie mamy co się spieszyć, bo jest małe obsadzenie terminów.. a reszta to od stycznia :D

image
Hej to ja też jestem do przodu, sala, orkiestra- sporo terminów już zarezerwowanych i fotograf. Został jeszcze kamerzysta ale to w 2011 roku
image
image
to ja jestem do tyłu!!! jeszcze nic poza wybraną datą nie mamy....ale myślę że zdążymy do kwietnia 2012 :)
ja wódkię mam już kupioną,ale tylko na polter abend. akurat u mnie w stg był spory rabat , więc kupiliśmy
image
Muszę przyznać ,że ja salę to już szukałam w sierpniu ale właśnie zmieniłam na inna bo chyba będziemy mieć więcej osób i bałam się że się wszyscy nie pomieścimy, więc ...

Mam już sale, fotografa, dj'a, video, samochód, wódkę,. Szukałam już obrączek i wiemy jakie nam się podobają ale moim zdaniem to jeszcze za wcześnie na kupowanie obrączek i sukienki, którą co prawda też już mniej więcej wybrałam ;-)

W kościele nam powiedziano,że dopiero będzie można się zapisać w czerwcu więc czekamy do czerwca, a w między czasie oglądam zaproszenia na allegro bo mają tam naprawdę fajne zaproszenia za fajną cenę ;-)

Powodzenia w przygotowaniach ;-))
obrączki kupujemy przed świętami to będzie nasz prezent
image
witam dziewczyny! dołączam się do grona na forum;-) jestem z maja 2012 i tak jak Wy mam już pare spraw załatwionych na szczęście.
widzę czarna84 że mamy podobny gust muzyczny, ja także mam fox art. słyszałam ich na weselu w tym roku w Faltomie i razem z moim Przemkiem od razu się na nich zdecydowaliśmy. grają świetnie! co do restauracji to się wahamy między faltomem właśnie a muratem. fotografa też już mamy na oku, ale jeszcze nie podpisaliśmy umowy.
W Faltomie musisz chyba płacić za wynajem sali dodatkowo a w Muracie nie ;-) My tez się zastanawiamy nad Muratem , Mają bardzo ładne Nowe sale. Pozdrowionka
Styczeń

Kwiecień

21 lub 28 Kwietnia 2012 - szklaudia
28 kwietnia 2012 - kamcia01

Maj

? maja 2012 - elizabet

Czerwiec

2 czerwca 2012 - Ananao
23 czerwca 2012 - tysia86

Lipiec

7 lipca 2012 - gosiagg3g
7 lipca 2012 - Bronqa

Sierpień

18 sierpnia 2012 - Paula i Jarek
24 sierpnia 2012 - NiuniaAdasiowa
image
elizabet - też od dłuższego czasu myślę o Faltomie, miałam tam studniówkę i byłam bardzo zadowolona. Sala balowa jest piękna, a jedzenie pyszne. Faltom prowadzi też stołówkę Akademii Morskiej w Gdyni, zawsze jak mam czas między wykładami to idę na obiadek :-) Na forum spotkałam się tylko z pozytywnymi opiniami. Wyszło jak reklama :-P żeby nie było, to nie reklama tylko dialog :-P
image
Kochani My z MAJ 05-05-2012
gosiagg3g Jeszcze mnie dopisz 05-05 2012 buzol
Wielki dzień http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505640113.html
Paulaa widzę że zasuwasz z tymi przygotowaniami pełną para ;)

ja mam na dzień dzisiejszy tylko sale zarezerwowaną a pozostałymi przygotowaniami zajmę się w po nowym roku...

z kościołem mam jeszcze czas, samochód od znajomych, a resztę jak mówiłam w 2011 ;)
image
image
nadiaaa to tak jak ja już zarezerwowałam salę ,a resztę zostawiam na nowy rok ,z orkiestrą mam sprawdzonych znajomych , samochód przyjaciółka chce pożyczyć z kościołem tyko nie wiem kiedy jak my mamy datę 05-05 2012
Kilka dni nie zaglądałam tu i widzę, że sporo nas już jest z 2012, fajnie
image
image
no też się własnie zalogowałam i dużo na 2012 ale fajnie
ja też sie dopiero zalogowałam i sie nieco zdziwiłam że tyle osób tak jak ja ma już rezerwację na 2012, ale niestety takie są terminy...jak zamawiałam sale to już były rezerwacje nawet dalsze od mojej nie wspominając o orkiestrze, która czerwiec oprócz mojego terminu i lipiec mieli już zajęty...
Witaj, a jaką datę wybraliście?
image
image
Nadiaaa a gdzie wyprawiasz wesele tak z ciekawości? Chcesz się może pochwalić bo zauważyłam , że mamy w tym samym dniu :-) 18.08.2012
~paula:-) na jakim etapie jesteś w załatwianiu wszystkiego bo ja mam wrażenie ,że czasu mam dużo ,ale jak zadzwoniłam aby zapytać się o Salę to Majowy termin obsadzony I komunią aż zdębiałam rodzice rezerwują już dwa lata w czesniej dziecku sale ....i teraz nie wiem czy dalej rezerwować orkiestrę czy po nowym roku dopiero .... a 05-05-2012 to 1,5 roku aż mam mętlik w głowie ehhh co tu robić ....
help!! SOS ;-)
co do muzyki to z tego co wiem, to na 2012 rok dopiero od stycznia beda podpisywac umowy.. teraz masz czas na rozgladanie sie,.. :) albo napisz maila do zespołu ktory Cię intresuje:)

image
Ananao wiesz co jestem może wybredna bo pracuje w Gastronomi i tych orkiesrt w moim Hotelu przewija się dużo i takich fajnych mogę wymienić tylko,aż 5 moja droga i może panikuje bo widzę jak panikują teraz pary młode uffff
hehe zgadzam sie, ze dobrych zespolow jest bardzo malo :) ja tez jestem wybredna, ale niestety budzet nie jest za duzy i nie moge pozwolic sobie na orkiestre i bedzie dj :):) ale przynajmniej zagra co bede chciala :D:D:D

image
oo dj też znam dobrych tylko 2 dj Roberto a drugi nie pamiętam .Robert jest super....
rodzice mojego TŻ bardzo często jeżdżą na takie imprezy na których właśnie gra wybrany (prawdopodobnie) przez nas dj... podobno spoko facet - zresztą sami ocenimy w czasie sylwestra :)

image
To masz fajnie ja spędzam kolejnego sylwestra w Pracy koszmar .....
ja mam wesele 9.06.2010, zawsze chciałam mieć w tym miesiącu;) sale zamawialiśmy jakies 2 miesiące temu i w sali w której chciałam nie było żadnego już terminu wolnego w czerwcu, dlatego sie niego przestraszyłam i zaczęłam z narzeczonym ostre poszukiwania innych fajnych sal, terminy są przerażające ale cóż...wkońcu znależliśmy wymarzoną sale ;) a co do orkiestry to jeśli jest znana i fajna to trzeba sie spieszyć z zamawianiem bo potem są problemy, a o to chodzi w tym dniu żeby był najlepszy i wymarzony ;)
Ewelinka22 ja jak dzwoniłam na mój termin na maja 2012 to zdrętwiałam bo to miesiac komunii wiec dużo zajetych jest ,a sale juz mam na szczescie / mam plan rezerwacji zespołu po nowym roku tylko nie wiem jeszcze kto to będzie :-/
no ja jeszcze nie pracuje wiec moge pozwolic sobie na wyjscie sylwestrowe :) my jesczze w grudniu zarezerwujemy sobie przystrajanie kosciola, fotografa i prawdopodobnie muzyke... i zostana sama male pierdolki :) a no i kosciol:) ale to po nowym roku dopiero :)

image
ja mam zespół everest z bolszewa, 4 facetów (szukałam bo nie jestem przekonana bo kobiet w zespole weselnym) i polecam, śpiewają świetnie a co najważniejsze fajnie zajmują sie gośćmi, rozbawiają i sie z nimi bawią co wg mnie jest ważne ;)
Ananao a w kościele macie juz termin zaklepany bo ja tam jeszcze nie dotarłam bo o 23 jak kończe to biuro parafialne zamknięte ,a ksiądz to by mnie pewnie nie wpuścił o tej godzinie hehehe wekenndy tez pracuje kurcze :-)
nie, kosciola jeszcze nie, bo ksiadz powiedzial ze spokojnie mozemy przyjsc w listopadzie 2011roku zaklepac termin, bo nie ma u nas takiego ruchu... :)

image
Ananao oh to pewnie u nas tak samo .... dziękuję za odp czas popracować i zarobić na małą białą z welonem ;-) he
hehe :D no to miłej pracy :D ja mam jeszcze przed sobą studia :P tzn końcówka :D ale wtedy na pewno pójdę do pracy i będę ubolewała podobnie jak Ty:):)

image
no ja już studia mam za sobą :-) fajny czas mam nadzieje że bedziesz pracowała jak normalny człowiek ,a nie jak ja po nocy ,ale kocham prace w Hotelarstwie no można spotkać przyszłego męża :-) hihi
Witam, chciałabym zasięgnąć Waszych opinii o miejscach na zorganizowanie wesela, tzn. my chcemy zrobić tak na 70-80os. i takiej sali potrzebujemy aby oczywiście było jeszcze miejsce do tańca. W sumie spodobał nam się - przynajmniej patrząc na str internetową MAGNAT Dwór Kaszubski oraz Roma w Łapinie. Dopiero zaczynamy się rozglądać. Gdyby ktoś miał jakieś informacje dotyczące tych miejsc, albo jakąś propozycję innego to z góry dziękujemy za pomoc:)
No widze, że przygotowania już powoli powoli do przodu. Plany porobione. No ja już mam sale, dj, kamerzytę, foto, nauki w styczniu, wodka kupiona, zaproszenia kupione także jak narazie wszystko na dobrej drodze. Macie jakieś salony z sukniami albo obrączkami upatrzone ??
image
sala w Magnacie rzeczywiści jest ładna (byłam na weselu koleżanki) ale jeden minus był taki że strasznie mało jedzenia, z ręką na sercu powiem- trzeba było sie pilnować bo zabrakłoby dla innych gości ;) nie wiem czy to była kwestia zamówienia przez nią czy oferty sali bo napewno maja kilka ofert cenowych ale wiem że za tanio też tam nie jest...
Widzę, że mamy jednakowe daty:P
image
image
tez byłam w magnacie (u kuzynki) i jak dla mnie sala nie zachwyca ale nic złego nie można powiedzieć, ale co do jedzenia to rzeczywiście było mało i to nie tylko moja opinia niestety, a wiem że mało nie zapłacili
image
Paula mam zarezerwowane ośrodek Szarlota kolo Kościerzyny...a Ty ?
image
image
Styczeń

Kwiecień

21 lub 28 Kwietnia 2012 - Szklaudia
28 kwietnia 2012 - Kamcia01

Maj

5maj 2012 - Asia
? maja 2012 - Elizabet

Czerwiec

2 czerwca 2012 - Ananao
9 czerwca 2012 - Maryska372
9 czerwca 2012 - Czarna84
9 czerwca 2012 - Ewelinka22
23 czerwca 2012 - Tymek200221
23 czerwca 2012 - Tysia86
30 czerwca 2012 - Patka02

Lipiec

7 lipca 2012 - Gosiagg3g
7 lipca 2012 - Bronqa

Sierpień

11 sierpnia 2012 - Paulen
18 sierpnia 2012 - Nadiaaa
image
image
Milena co Ty tak szybko? :) jakiego masz fotografa ?

image
czarna84 dziękuję za wpis kochana
Ananao widzę ,że dziewczyny działają szybciej niż myślałam ;-0
Fotografa mam znajomego :) a szybko no w sumie mi rok został jakby nie patrzeć :) Pozatym na drugi rok będę miała mało czasu robie 2 kierunki i jeszcze do pracy chodzę będę pracę mgr pisać od lutego więc wolę to wszystko szybciej załatwić bo za bardzo nie będę miała czasu od nowego roku.
image
Milena86! Też racja działaj ja też będę ,ale od nowego roku bo na razie sama mam urwanie głowy w pracy przed świętami....
hehe :) ja tez bede od stycznia zalatwiac :):)

image
Ananao :-) no to już jesteśmy dwie powiem ci ,że orkiestrę to w 90% to już mamy ,ale chce jeszcze zobaczyć jedną jak grają bo ich nie słyszałam :-) jak cos załatwię to dam znać moja droga
ja też od stycznia zajmę się znalezieniem fotografa i wideofilmowca. na dzień dzisiejszy mamy zespół i wódkię na polter abend
image
patka02 oooo moja droga to wódki na ten dzień tłuczenia to chyba bede musiała wykupić hurtownię powiem ci ,że tego dnia to się boję bo dzień przed kończy się nie o 24 jak zwykle tylko nad ranem ludzie przychodzą a te niedobitki zostają ..........no to już nas 3 muszkieterki iihihi ,a dołączy pewnie więcej do nas ..
heh tak samo będzie u nas. polter abend to jest najlepsza impreza. myślę ,że starczy nam tych % na polter abend bo narzyczony chciał być ,, zabezpieczony"'
image
tak sobie myślę ,że wątek 2012 pełną parą ruszy pewnie od stycznia
image
ja już mam wódkę na wesele.. ale nie uwzględniłam wieczora przed :P najwyżej się jeszcze dokupi :) Fotografów też mam na oku... zobaczymy co to będzie :D Zaczyna się Chaos :)

image
mi właśnie też tak się wydaje, ja też planuję od przyszłego roku zająć się na poważnie resztą (oprócz dja i sali bo już to mam), póki co się rozglądam i mam mętlik w głowie, nie wiem co kiedy trzeba załatwiać...a niestety będę miała coraz mniej czasu bo podobnie jak niektóre z Was czeka mnie pisanie mgr pełną parą ;)
image
kamcia01 to pisz szybko mgr pestka obronisz się na 5 jak ja :-) i zaczniesz przygotowania do wielkiego dnia....
Ananao a powiedz ile wódki na osobę wzieliście ??chaos się zacznie u mnie bo moja mama już mi nagaduje ,że w śród gości moich są osoby co whisky piją ,a planowałam kupić wódkę i winko iiii teraz jestem w kropce???
AA kiedy w planie macie Suknię bo tego nie wiem kiedy za to się zabrać jak tak patrzę w Pracy na te Pary Młode to co druga jak beza a mnie to sie nie podoba :-( mam wrażenie ,że innych sukien ślubnych nie ma jak Bezy
mamy 60 litrów na 80 osób (ale w tym 10 małych) ... ale oprocz tego kupujemy jeszcze kolo 20-25 butelek wina... a co do innych alkoholi.. to mozna kupic jedna butelke whisky, czy innego alkoholu.. na pewno nie bede zwracala uwagi na to co kto lubi, bo jakby wszsyscy lubili whisky to pomysl ile bys pieniedzy na to wydala....

a za suknia jakos w lato bede sie rozgladala.. jako ze w czerwcu mamy slub no to we wrzesniu pazdzienriku trzeba byloby juz cos zamowic... mam nadzieje ze beda juz promocje :)

image
my na 70 os. chcemy kupić 70 l wódki a dodatkowo na polter abend mamy kupione 100 but. o,5 czyli 50 l.
image
a sukienkię napewno zacznę szukać w pażdzierniku bo planuje trochę schudnąć do tego czasu
image
Ananao Też tak podchodzę ,ale mama chce dobrze dla wszystkich i tak nagaduje ,ale zrobię tak jak myslałam szybciej wodka i kilka whisky a resztą niech się dopiją wódą co ja monopolowy jestem ;-) ,a z suknią to mam problem bo nie wiem co mi się podoba bezy nie chce;-)
ja kupiłam 75 po 0,5 l butelek bolsa i będę miała 75 butelek piwa oraz 20 butelek wina - 10 białego i 10 czerwonego. - robie wesele na 60 osób bez poprawin więc powinno styknąć.
image
Milena86! my mamy na 100 a chce się w tym zmieścić w tylu osobach ...i jutro chce kupić bo po nowym roku pewnie bedzie drogo i słyszałam ze vat na jedzenie idzie w góre 15% .....wszystko drożeje
Dziękuję Asia** :), ale właśnie problem w tym, że ciężko mi to idzie, mam strasznego promotora, któremu nic nie pasuje, jednym słowem masakra, dlatego mam zero motywacji, bo mam wrażenie że co nie napiszę będzie źle... ale pocieszam się tym, że nie tylko ja mam ten problem w mojej grupie ;). Chciałabym mieć to z głowy już i na spokojnie zająć się przygotowaniami...
image
hehe :) zobaczymy na jakiego ja promotora trafie :P juz od stycznia :P hihi.. ja piwa nie kupuje na wesele.. uwazam ze jak pomieszaja z wodka to sie napija za bardzo.. ale staje sie to coraz bardziej popularne...

image
Ananao upijemy ich heheheh to moje Młode Panny napisać mi mgr na 5 i bedziemy dalej załatwiać wesele ;-)i
A dziewczyny co z pierwszym Tańcem uczycie sie czy tak z wejścia....
no a jak inaczej!! mgr na 5 będzie jak nic:D.. a co do Tańca my będziemy chodzić ale w przyszłym roku gdzieś od stycznia, gdyż w tym momencie jestem po operacji kręgosłupa i jeszcze nie mogę męczyć się fizycznie:) jednakże jak tylko wzmocnię kręgosłup to będziemy tańczyć :D

image
Witajcie Dziewczyny. Widzę, że nie jestem sama z obroną mgr, z tymże ja bronię się pewnie miesiąc po weselu, a co do tańca to na pewno nie będziemy brać żadnych lekcji, ponieważ nie chcemy się stresować tym tańcem
image
image
ja też będę się broniła miesiąc po ślubie :):) witaj w klubie :)

image
jaki kierunek studiów?
image
image
finanse:)

image
Ja zintegrowaną wczesną edukację
image
image
hehe :) ja też chciałabym być nauczycielką ale matematyki, ale jakoś poszłam w ślady mamy :D:D :) Pozdrawiam i życzę powodzenia! :)

image
Dziewczyny zobaczycie, że będziecie miały mgr na 5 ja mam nadzieje też :D. No to mi pewnie dużo alkoholu zostanie. Myślałam żeby częśc rozdać jako nagrody w konkursach :P Pozatym alkohol weselny się nie zmarnuje :P Ja sukienkę będę załatwiać we wrześniu bo też zamierzam jeszcze nad figurą popracować .... a stres związany z przygotowaniami i edukacją pewnie w tym pomoże.... Obrączki będziemy zamawiać też we wrześniu więc jeszcze troszkę czasu jest ale jak patrze jak mi szybko zleciał 2010 to podejrzewam, że 2011 zleci jak z bicza strzelił i będziemy się już tylko zdjęciami i wrażeniami wymieniać :D
image
mi na szczescie zostalo tylko 5 kg :D wiec mam nadzieje ze nie zajmie mi to duzo czasu, od stycznia (no moze po sesji) zaczynam chodzic na basenik, dla wzmocnienia kregoslupa i dla ujedrnienia ciałka :)

image
Ananao najlepszy bedzie stres wtedy to basenik nie potrzebny ja tak mam na co dzień w pracy jak prawie po 12 h pracy przypomina ,że nic nie jadłam ,a jak dojdzie stres przed ślubem to bedzie cienko hehehe
Dziewczyny zapytam o orkiestrę która z was już zaklepała Dj nie chce !!!
ja mam zespół Party z Gościcina
image
patka02 ja jak dzwoniłam do znajomego to jeszcze czas na orkiestre ,ale mam kilka typów : 4fan z gdyni, Diament( Żukowo chyba) , Lotos Kartuzy, Viva gdynia, z tych wymienionych słyszałam tylko z Gdyni ,a reszty nie znam
Diament już nie gra od 3 lat. Ja mam zarezerwowany FoxArt i prawdę mówiąc nie byłam pierwsza na 2012 rok
image
image
Patka02 ja też zastanawiam się nad zespołem Party :)

Ale się ostatnio trochę podłamałam, myślałam że zaczynamy przygotowania w miarę wcześnie a tu zdziwienie kiedy Pani w Filipie w Osłoninie oznajmiła że na 2012 to już tylko dwa terminy w październiku im zostały, oglądaliśmy jeszcze Agrotkę ale nie zrobiła na nas wrażenia więc szukamy dalej :(
Ładna ta sala Filip w Osłoninie, ile za osobę sobie liczą?
image
image
czarna84 ooooo Diament nie gar tego nie wiedziałam .....
czarna84 tak sobie myślę ,że może zadzwonie do tych zespołów wiem ,że dobrze grają ,ale czy termin mają ??http://www.centrumzespolow.pl/
szklaudia to szybko sie zastanawiaj bo jak podpisywałam z nimi umowę dwa miesiące temu to został im tylko jeden wolny termin na czerwiec 2012 a w przypadku pozostałych miesięcy letnich moze być tak samo
image
dziś jedziemy do Dworu Oleńka w Tuchomiu oglądać :)
witam Panie z 2012:) też z narzeczonym planujemy w 2012, daty nie znamy bo podpasujemy pod sale, kiedy będzie wolny termin. Jestem w Krakowie więc zaczynamy organizować wesele na odległość. Jakie sale polecacie? zastanawiam się nad Dworem Oleńka albo Dwór Magnat. Jakieś opinie? Jakie miejsca same macie, jakie polecacie? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Przyłączam się do wątku :)
30.06.2012
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witajcie, ja swoje wesele organizuję w Orchidei w Chwaszczynie i mogę tą restaurację polecić. Dobre jedzenie, śliczna sala z noclegami.
image
image
Oleńka ma dobre opinie, ale jest dość drogo... wszystko podliczałam to niestety nie było mnie na nią stać:(... jednak chyba najlepiej iść i zobaczyć.. bo inaczej to trudno określić... każdemu co innego sie podoba :)

image
Styczeń

Kwiecień

Maj

5maj 2012 - Asia
? maja 2012 - Elizabet

Czerwiec

2 czerwca 2012 - Ananao
30 czerwca 2012 - Zosiek

Lipiec

7 lipca 2012 - Gosiagg3g
7 lipca 2012 - Bronqa

Sierpień

image
Po wizycie w Oleńce, jesteśmy bardzo zadowoleni :) obie sale śliczne i ceny też nie są wygórowane :) zastanawiamy się jeszcze nad Magnatem ale po naszych obliczeniach i analizie menu wychodzi że jednak w Oleńce będzie taniej, no i co dla nas istotne w Oleńce jest dużo miejsc noclegowych w bardzo przystępnych cenach, no i miejsce na uboczu :)
Ale ponieważ mój Luby wyjechał w delegacje to mamy tydzień na przemyślenie i decyzje :)
Ananao a gdzie robisz wesele?? Bo pisałaś że na Oleńkę Cię nie stać, więc zastanawiam się co tańszego znalazłaś??
szaklaudia a co powiesz o Gościńcu Kaszubskim w Kartuzach>?? znasz??
Niestety nie znam, aż tak daleko się nie rozglądałam zależało mi na tym żeby sala była w miarę blisko, żebym mi się goście w autokarach nie wynudzili :P a dodam że mieszkam w Rumi
szklaudia ooo Faltom polecam pracuje tam czasami z doskoku :-)
W Faltomie mnie na noclegi nie stać :( ale fakt miałabym blisko
szklaudia no ja do Kartuz mam blisko tak jak i do gdańska ,gdyni ,sopotu ,ale wybraliśmy Kaszuby właściwie mój Luby wybrał ,a jak będzie nie wiem oby dobrze :-)
Na pewno wszystko będzie dobrze :D bo to w końcu będzie Wasz dzień :) a właściwie to wszystkim Nam wszystko się na pewno uda :)
szklaudia ohh optymistka z ciebie ,ale to dobrze u nas bedzie kolorowo i nerwowo hihihii zapewne nie wspomnie ,że znajać życie się spoznię heheheh jak zawsze!!!!:-)
Ojj ja jestem straszny nerwus i wszystkim się stresuję ale mój Luby ciągle mnie uspokaja :D więc staram się myśleć pozytywnie :) ale zostawił mi zespół do znalezienia a mi się ciągle nic nie podoba, a ty Asia masz juz jakiś zespół??
kochana ja tak na 50% mam 4fan z gdyni znam ich i wiem jak grają ,ale jeszcze znam i wiem ,że ludzi u mieja zabawić http://www.centrumzespolow.pl/ są też dobrzy grali na jednym weselu w moim Hotelu gdzie pracuję no i Viva też z Gdyni .... z tych bede wybierała .......... Mój Luby wybrał salę ,a mi zostawił zespół ,menu,foto i video stwierdził ,że się znam ;-)
Skąd ja to znam?? :P Mój też mi ciągle powtarza że ja mam lepszy słuch i lepiej zespół wybiorę zastanawiam się nad zespołem Party(tacy fajni młodzi ludzie:))
my mamy zespół Party na weselu i poprawinach polecam na 100%. Byliśmy nieraz na imprezie na której grali i powiem, że rewelacja. TYlko ciężko u nich z terminami, więć termin trzeba zarezerwować z dwuletnim wyprzedzeniem.
image
kochana tam gdzie ci link podesłałam to zastanawiam się nad nimi już kilka dni ,a między 4fan ,a Viva też i teraz jestem w kropce ,a jeszcze muszę poprawiny obstawić bo teraz tak zespoły nie chca grać jak rozmawiam wciskaja dj
Jak tylko podpiszemy umowę na sali to pędzimy do zespołu:) A słyszałyście może o zespole Samro?? Bo znajomi opowiadali że fajny zespół, też młodzi, zdolni ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnego demo :(
Tak?? Ja rozmawiałam z kilkoma zespołami ale niestety finansowo byśmy nie dali rady i wszyscy chcieli grać na poprawinach bez problemu
szklaudia ohh nie znam ,a na kiedy masz date ślubu ? bo my 05-05-2012
jeszcze się zastanawiamy bo oba terminy wolne w kwietniu 21 lub 28
no 4fan nie gra na poprawinach wiec nie wiem czy ich wezmiemy zastanawiam sie kurcze ...
Bo to w sumie za dużo zamieszania dwa zespoły kombinować....hmm ja muszę mieć taki zespół bo mi zagra i na weselu i na poprawinach gości do tańca poderwie :D
oo kwiecień pięknie to po nas będę czekała na info jak po bedziecie ;-) hehehee
Hmm tzn nie że nas nie stać, ale uważam że za tą cenę możemy mieć więcej jedzenia i to bardzo dobrego :) no ale może i faktycznie niejest to taka duża różnica cenowa:) więc przepraszam za zła opinie :)

image
Też tak chce bo powiem ci ,że moja rodzina i jego to na weselu byli daaaaaaaaaawno temu i chcą się bawić i oni lubią bedzie ciężko ich wygonić do domu ;-) no i słyszę tylko ,że jeszcze 1,5 roku muszą czekać
załamani
Ja nie mówiłam że Twoja opinia jest zła :) tylko z ciekawości pytałam :D bo tyle tych sal, w każdej coś innego, różne ceny...ahhh można się pogubić :P
Witam Ananao
To co wyczekane ponoć lepiej smakuje :) więc zabawa na pewno udana będzie :D
szklaudia powinno tak być ,ale okaże się w praniu :-D
Witaj Asiu :)

A ja swoje wesele robię w Salinie w Gospodzie pod Żubrem :):)

image
Ananao ooo to znam fajnie tam
nom mi się bardzo podoba :) poza tym co to nam zaproponowali do żarcia do uch... mojego TŻ znajoma miała tam wesele i musiała na dwa samochody wracać z jedzeniem :D więc będzie na start :P :D

image
Ananao a skąd w ogóle jesteś??
I w jakich Kościołach dziewczyny będziecie brały ślub??
Ananao kochana Start musi być obfity ;-D
Ja będę brała w Żukowie pod W.N.M.P mamy podobno nowego proboszcza hehehe od roku nie znam chłopa ciekawe jaki jest !!!!
ja ślub biorę w NMPMK w Starogarddzie Gdańskim. Dziewczyny jak u was wachają się ceny zespołów bez lub z poprawinami?
image
patka02 u nas od 4,5 tyś na rok 2012 bo sie pytałam o cene na ten rok bez poprawin tak jeden zespół bierze
oj to strasznie drogo ja mam zespół z waszych okolic i mam podpisaną z nimi umowę na 3300 z poprawinami
image
patka02 wiec sie nad nimi zastanawiam bez poprawin to drogo tez tak myslałam ze 3tys
za samo wesele zapłacisz pewnie 2500 więc taniocha jak dla mnie
image
ah co to będzie i jeszcze tyle do załatwiania przed na mni....
ja jestem z Sopotu. Wiem że Salin jest trochę daleko, ale mało gdzie można mieć nocleg dla 90 gości.. A biorę ślub w NSPJ w Sopocie :)

image
heja :) Salino rzeczywiście daleko, ale miejsce fajne. Jeżdżę tam co roku, w tym roku na domek na sylwestra i pewnie gdyby to było bliżej to tez bym zastanowiła się czy tam nie robić wesela ;).
Z tego co czytam to ja jestem całkiem odosobniona, wesele robię w Gdańsku i mam w dodatku dja, chociaż nie takiego zwykłego bo z wodzirejem do pary ;) i coraz bardziej mnie to przeraża ;P
image
ja też będę miała dj :) więc nie bój się :) a ja wychodzę z założenia, że co za różnica czy wynajmę autokar na 50 km czy na 30... bo do Oleńki też nie jest blisko :) więc wole sobie zrobić tam wesele, gdzie znam właściciela, wiem jakie żarcie robi itp :):)

image
Patrząc pod tym kątem to się zgadza :). Ja wybierałam salę tylko spośród tych w Gdańsku bo zależy mi żeby było blisko (a akurat tam gdzie robię to też znajoma właścicielka) i część z moich gości to do domu nawet na piechotę będzie mogła wrócić a reszta i tak przyjeżdża autami, a nawet jak nie to będzie kierowca co ich podwiezie, bo ode mnie do sali jest dosłownie 5 minut samochodem ;). Goście się ucieszyli, że tak blisko i bez problemu wrócą sobie do domu nawet Ci bez samochodów.
image
Hej dziewczyny, jak tam był u Was Mikołaj?? :P
a powiedzcie mi kiedy wybieracie się na nauki przedmałżeńskie??
szklaudia moim Mikołajem jest mój TŻ i nic mi nie potrzeba a z tymi naukami sama nie wiem kiedy sie tam wybrać musze zagadac nowego Proboszcza...
ten nie dobry suwaczek mi nie wyszedł czemu nie wiem ??hellp
my na nauki pójdziemy pół roku przed ślubem :)

image
Ananao też tak myślę tylko zastanawiam się jak ja to zrobię jak pracuje po 14 h nikt mi urlopu nie da ,a ks w nocy nie przyjmuje i reszta też ;-)
Asia ważne żeby chociaż jedno z Was chodziło :) i zdobywało podpisy, mojej przyjaciółki facet pływał więc ona sama chodziła na spotkania i bez problemu było :) ale pewnie zależy to też od tego jak dużo ludzi będzie na spotkaniu
szklaudia chyba tak zrobie właśnie umówiłam sie nad podpisanie umowy z zespołem no krok do przodu :-)
Asia no to super, a jaki zespół w końcu wybrałaś?? Ja muszę czekać aż mój Piękny wróci z delegacji :(
my na nauki zapisaliśmy się na styczeń ponieważ nie ma terminów już później na nauki. Ślub mamy w ŚW. MIKOŁAJU w Gdańsku ten kościół zrobił limit na miejsca. rezerwacje na ślub w 2012 można zaklepywać dopiero od 1 lipca 2011. Pozatym ślubu nie udzielają nie parafianą a my nie jestesmy parafianami jedynym wyjsciem jest zrobienie nauk przedmałżeńskich w tym kościele także wolę to zrobić w styczniu rok przed ślubem jak jeszcze są w miarę miejsca żeby zdążyć zaklepać termin w lipcu niż się bujać z tym na ostatnią chwilę. Ale co kościół to obyczaj my wybraliśmy taki gdzie jest dużo chętnych :)
image
szaklaudia a no zdecydowałam sie na zespół Tirex i tylko muszę jeszcze zajechać na podpisanie umowy
Milena86! no ja nie mam problemu z miejscem na wsi mieszkam :-) tu się nie śpieszą z ożenkiem hihihi więc wolne są miejsca ;-D
My planujemy iść do księdza rok szybciej, czyli w czerwcu 2011 myślę, że nas przyjmie.
image
image
czarna84 a wy na kiedy macie termin slubu??
ok widzę hehehe ale sie zagapiłam ;-)
Hmm mój suwaczek nie działa, dlaczego?
image
image
ooo już ok, 9.06.2012
image
image
a u mnie suwaczek się w ogóle nie pokazuje też nie wiem czemu!!! czarna84 to My bedziemy miesiąc i 4 dni po ślubie
Dziewczyny, a za jakimi sukienkami się rozglądacie? Proste? Czy tzw princessy?
image
image
czaerna84 mnie sie podobają proste broń cie panie BEZY na te to patrzec nie mogę w pracy tyle dziewczyn je ma ,że aż żal patrzec jak się krzywdzą w taki dzień
Hheeh, a ja właśnie nie wyobrażam siebie w prostej, choć są piękne, moją faworytką wciąż jest
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-piekna-suknie-Agnes4764-z-trenem-t156709,1,171.html

Jakiś czas temu jedna dziewczyna ją wystawiała. Widziałam ją w salonie chyba w 2008 roku, kiedy jeździłąm zprzyjaciółką szukać dla niej sukni i ta mi wpadła w oko:)
image
image
czarna84 ja tez na Agnes patrzałam ,ale powiem ci ,że na kimś mi sie podoba a na SOBIE to koszmar mam wrażenie że wyglądam jak FIONA ;-D
czarna84 http://picasaweb.google.com/beata178/Suknia?authkey=Gv1sRgCPf41r7j_O_Qbg&feat=directlink ta też mi sie podoba ,ale ciekawe jak ja bede wyglądala ehhh
NO właśnie za pewne jak przymierze to nie będzie żadnej rewelacji i znając życie kupię skromną, heheh tak jak ta moja przyjaciółka mierzyłą same bardzo skromne bez koła i co... kupiła z kołem i wcale nie była skromna. Na pewno jeszcze demetrios wchodzi w grę, bo tam są takie princeski śliczne
image
image
czarna84 albo zaszaleje i polece do Francji do koleżanki i tam coś znajdę hihihi jak mi odwali to tam sie wybiorę :-)
Heheh a co, Francja nie daleko, właśnie słucham Twojego zespołu który będziesz miała
image
image
Samolotem kilka godzin, mój narzeczony właśnie tam jest na nartach heheh, komu lepiej
image
image
czarna84 no ba ja lubie takie spontany moj narzeczony to sie boi co wymysle danego dnia hehehe tak było z urlopem hehehe w samochód i do francji hehehe znam ten zespół Kasia fajnie śpiewa....
facet ma 9 zespołów z tych 9 znam 3 które były w moim Hotelu goście bawili się super
No fajnie śpiewa, chociaż mi mój bardziej się podoba hihih, każdy swój chwali, mój to foxart
http://www.foxart.pl/weselnik.htm
na dole masz piosenki
image
image
wiesz co powiem ci ,że jeszcze umowy nie podpisałam ;-D ale widziałam płacz i narzekania pary młodej cytuje '' byliśmy i słyszeliśmy jak graja ,a teraz co mi robią '' jak orkiestry olały wesele i długie przerwy robiły tego się najbardziej boję ................. no laska fajnie śpiewa
A ten co Ty chcesz to ile kasuje? Mój zespół pół godziny grania i 10- 15 minut przerwy, i mi to odpowiada. Nic mi tego dnia nie zepsuje :)
image
image
samo wesele 3,5 a poprawiny 1200zł mnie ta cena pasuje bo miałam inną i dużo droższy zespół za samo wesele zaśpiewali mi 4,5........
a ci twoi ile biorą?
Ja płacę 3500 za samo wesele a na poprawiny chcę dj
image
image
ooo to tyle samo zastanawiam sie też nad dj ale nie wiem sama co zrobić
Ja chciałam mieć dj na poprawinach bo będę chciała jakieś aktualne przeboje:P no i oczywiście disco polo też bo przy tm zawsze najlepsze zabawy
image
image
czarna84 no ba wesele bez ''majteczki w kropeczki'' to nie wesele hehehehehehehehe
Niech zerknę w repertuar zespołu, ale wydaje mi się że nie mają tego przeboju :( ojjj
image
image
czarna84 a juz myślałaś nad wystrojem sali i auta ??
no nie mają tej piosenki, zresztą bardzo mało maja disco polo
image
image
Wystrój sali- zajmuje się tym orchidea, a ja tylko mówię w jakim kolorze, myślałam nad: róż, zielony, ecri, sama nie wiem, A samochód będzie sam w sobie piękny więc też nie muszę kombinować za bardzo
image
image
A Wy gdzie wyprawiacie uroczystość?
image
image
Maryla będzie ci stroiła no proszę jaki ten świat mały ;-) moja sala jest w bardzo jasnym zielonym taki kolor mi się podoba
czarna84 Gościniec Kaszubski w Kartuzach
A i wiesz, podoba mi się sukienka angel giovani (czy jakoś tak to się pisze) no i gdybym miała tą sukienkę, to pewnie wystrój byłby w bladym różu no i butów nie będę miała na pewno białych, tylko w innym kolorze, np róż do tej kiecy
image
image
Hheh a znasz Panią Marylę?
image
image
Bo Ty z Żukowa jesteś, o ile dobrze widziałam, prawda?
image
image
powiem ci ze Agnes ma ładne suknie tylko co ja wybiorę tego pewnie sam mój TŻ nie wie hi;-)
tak kochanie jestem z Żukowa .....
Hheh, ja też
image
image
no proszę jaki świat mały to się na naukach spotkamy ,a jak cie mogę zapytać jesteś z nowej czy ze starej parafi Żukowo city
Z nowej parafii
image
image
no to ks. Lasa będziesz chodziła bo ja do Starej do tego nowego jeszcze go na oczy nie widziałam heheheh jak będzie robił pod górkę to pójdę do was ....
Czym chcecie jechać do ślubu?
image
image
A te nauki nie są właśnie wspólne? Dolna i górna? W szkole parafialnej? Tak mi się wydaje
image
image
Pan Irek prowadzi chyba też jakieś nauki, pani Sosnowska i Szymichowska, no i ksiądz
image
image
czarna84 powiem ci ,ze nie wiem myślałam starym mercedesem bo mamy ,albo przyjaciółki porsche cayenne się zaoferowali ,albo pójde z buta bo mam blisko do kościoła a z to może 801 gryf bo tani ;-)
czarna nie wiem jak jest z naukami tych co wymieniłaś to znam i dobrze to ze oni bo nie dam rady na te nauki biegać a mój narzeczony tym bardziej ...
Gryfem możecie do Kartuz pojechać 4 zł bilet hehhe
image
image
Ja mam nadzieję, że Pan Irek przymknie oko, bo zawsze się udzielałam na lekcjach religii, apelach hehe
image
image
tak mi powiedział mój Brat heheh mam nadzieję ,że bedzie tak wesoło jak teraz przed ślubem .....
co powiedział brat, bo nie doczytałam...
image
image
kochana chciałaś powiedzieć Kapsel tak go nazywaliśmy i wiem ,że nadaj ta ksywa z nim chodzi ... tak jak oni to już sie nie boję bo myślałam,że to jacyś inni nawiedzeni ..........
że 4 zł gryf kosztuje heheheh
aaa Kapsel no faktycznie zapomniałam, w sumie to bardzo dawno temu było
image
image
a już myśleliście o godzinie ,której chcecie mieś zaślubiny ?? bo my tak 15 lub 16
na 16, bo długo jasno jest i 12 h wystarczy, bo do 4 wesele, no i poprawiny, a znając mojego O i nasze towarzystwo to poprawiny zakończą się nad ranem pewnie też o 4.
image
image
my też chcemy na 16
image
patka02 dobra godzina bo masz skończy sie o 17 zanim sie dojedzie i życzenia ,obiad to 19 jak 1 taniec i szaleństwo do rana
przynajmniej jest więcej czasu na przygotowania
image
Uuuiuu ale się rozmarzyłam, a tu jeszcze tyle czasu, czasami żałuję, że tyle z tym zwlekamy, ale już się postanowiło i nie ma odwrotu
image
image
hej Kochane, a powiedzcie mi zastanawiałyście sie nad kwiatami na bukiet?? ja chciałabym tulipany ale nie wiem czy nie są zbyt delikatne
http://www.dekored.pl/gallery/bukiety/0001.jpg

Takie kwiatki mi się podobają
image
image
Tylko nie pamietam jak się nazywają
image
image
bardzo ładny :)
te duże to kalie a te małe nie wiem
a no własnie kalie
URL=http://img37.imageshack.us/i/
image
image
mnie dziewczyny podobają się Słoneczniki ,ale nie wiem czy wypada mnieć je jako bukiet
jasne, że wypada :):) niektore dziewczyny zamiast kwiatow maja np parasolke :) wiec nie przejmuj sie slonecznikami :)

image
Ananao tak sie zastanawiałam podobaja mi się te kwiaty no i wystrój w kościele chciałabym z tymi kwiatami i sali ,ale jeszcze sie zastanawiam
ja bym tam brala to co mi sie podoba a nie to co wypada :) kwiat jak kwiat :):)

image
Ananao też fakt teraz tak sie zastanawiam nad tym wszystkim to co to będzie mamy jeszcze mieszkanie do ogarnięcia ,a tu jeszcze wesele
hehe :D:D ja juz nie moge sie doczekac...

image
Ananao ja tez ,ale starcha mam troche
ale czego sie boisz? :) tego dnia, czy tego co bedzie po ?

image
Ananao a Ty niczego się nie boisz ani trochę? ;) Nie wiem czego się boi Asia**, ale ja np. tego, że coś nie wypali, nie będzie po mojej myśli jeśli chodzi o "ten" dzień, a jeśli chodzi o po to tego, że nie dostane pracy po studiach, a wtedy lekko nie będzie...ale ogólnie pewnie jak większość z Was nie mogę się już doczekać :D, ale szybciej nie dalibyśmy rady.
A tak z innej beczki, jakich macie fotografów na oku? Może macie jakiś poleconych, bo przyznam że zdjęcia są dla mnie bardzo ważne, a wiadomo, że z polecenia najlepiej ;)
image
A jeśli chodzi o suknie to ja planuje skromną. Wczoraj przechodziłam we wrzeszczu obok salonu i ta mi wpadła w oko http://suknieangela.com.pl/files/Image/Verise 2011/ATHENAd.jpg ;)
image
boje sie jasne, ale w sumie najbardziej chyba tego ze tez nie znajde pracy, ale nie to mialam na mysli piszac tego po.. chodzilo mi o bojazn dotyczaca zycia z wtedy juz przyszlym mezem :)

image
wydaje mi się, że dużo zależy od tego ile się jest razem, rok czy dwa to moim zdaniem nie jest na tyle długo żeby poznać kogoś tak naprawdę dlatego można się obawiać tego co będzie "po" ;). Ja jestem ze swoim narzeczonym już 5 lat, będziemy brać ślub to będzie ponad 6 więc nie mam żadnych wątpliwości.
Będzie dobrze nie ma się czego obawiać ;) w końcu bardzo kochamy swoich facetów a oni nas ;P a to najważniejsze :)
image
kamcia01 jeżeli chodzi o fotografów to ja najprawdopodobniej zdecyduję się na firmę Bugaryn http://bugi.pl/
moja przyjaciółka miała firmę http://www.hp.video-foto-studio.pl/ też ma niezłe zdjęcia
dziewczyny boję się że goście będą narzekać ze coś im nie pasuje a bedą goście z różnych stron świata a wiadomo że wszystkim sie nie dogodzi
niestety jeszcze sie taki nie urodzil co wszystkim dogodzil.. nie da sie tego po porstu zrobic.. wiec nie przejmuj sie. to ma byc wasz dzien, a nie gosci :)

image
ja też na początku się przejęła, że pewnie będzie tak, że gościom coś nie będzie odpowiadać, że będą marudzić, ale stwierdziłam, że to rzeczywiście nasz dzień jak mówi Ananao i my mamy być szczęśliwi i nam ma się wszystko podobać :)
A co do fotografa to ktoś ma jeszcze jakieś propozycje?? :)
image
oh kochane abyście wiedziały co jeszcze mnie trapi no ale jak ja to mówię damy radę i chodzby nie wiem co nikt tego dnia nie zniszczy he a co ;-)
Tak jest Dziewczyny nasz Dzień tak będzie moja przyszła Teściowa mówi jejka mam 2 synów i będę miała za 1,5( 2 córki heheh )
To masz chyba fajną teściową skoro ma takie podejście :D a ja już Ci Asia mówiła że nie ma się co zamartwiać na zapas bo przez to 1,5 roku na zawał byśmy padły :P
Witam:) No dokładnie niby odległy termin ten rok 2012,ale to strasznie szybko leci...my też planujemy w 2012 roku:_) wiec przyłaczam się do wątku i prosimy o porady już mężatek o rady dotyczące dat:))))
Witam madzia2012 :)
znacie już datę, czy dopiero zaczynacie planować??
Dziewczyny może kolejna częśc wątku bo coraz dłużej się ładuje ten.
image
hehe :):)... no nic zbliza sie styczen i wiekszossc z nas zacznie dzialac:) oby byly to owocne dzialania :D:D ja sie juz powoli rozgladalam za zaproszeniami, bo z TŻ chcemy ręcznie robić zaproszenia:D

image
Ananao my też chcemy sami zaproszenia robić :) bo to będzie taka malutka oszczędność :)
nawet nie chodzi o to ze oszczednosc tylko o to by cos wlasnego wniesc do przygotowań :)

image
Ja tez myślałam o własnoręcznie robionych zaproszeniach :). Nawet już się rozglądałam w internecie za różnymi półproduktami, ale jakoś póki co nie mam pomysłu. Macie już jakieś zaproszenia na których będziecie się wzorować, czy same wymyślacie?
image
ja narazie jestem na etapie posuzkiwan :D:D:D

image
Witam dziewczęta co za temat macie na dziś?
Ananao jak znajdziesz jakiś fajny projekt do zrobienia własnoręcznie to poproszę o linka ;). A winietki i zawieszki na alkohol też robicie same? Bo ja myslałam, żeby były w takim samym kolorze i stylu jak zaproszenia
image
no jasne ;d winietki na pewno, ale zawieszek na alk nie robie, prawdopodobnie kupimy naklejki na wodke :)

image
Hej Dziewczyny :)
My jeżeli chodzi o naklejki czy zawieszki na alkohol to chyba w ogole sobie odpuścimy według mnie to nie zdaje egzaminu
a czemu tak myslisz?

image
Po prostu byłam już na kilku weselach i jeżeli para młoda nałożyła te cudeńka na butelki a potem wstawiła to do chłodni to wyglądały nieestetycznie a z kolei jeżeli miało to być w kwestii obsługi żeby np nakładać zawieszki przy stawianiu na stół to i tak wychodziło na to że wódka była bez zawieszek....ja wiem że wszystko zależy od organizacji i pewnie też wykonania, ale jakoś to do mnie nie przemawia
no tak nie myslalam jeszcze o tym jak to bedzie po wlozeniu do zamrazalnika... hmm no to moze przejde na zawieszki:P

image
szklaudia masz racje, że potem wódka może być bez zawieszek bo kelnerom nie będzie się chciało tego zawieszać, ale z biegiem czasu i tak pewnie nikt na to uwagi nie zwróci, że ich nie ma. jak ja byłam na weselu to mieli zawieszki i fajne wierszyki i miło było sobie poczytać ;) a potem to już nawet nie wiem czy zawieszali czy nie, bo nie zwracałam na to uwagi. Dlatego ja planuje tylko na wejście zawieszki, na pierwsze butelki na stołach
image
a ja mam to szczescie ze kelner ktory bedzie mnie obslugiwal jest mistrzem polski w kelnerstwie i 4 w europie :D wiec mam nadzieje ze bedzie tego pilnowal:P

image
też sądze ,że zawieszki to raczej nie,już bardziej przemawiają za mną naklejki:) napewno fajniej będzie wódka wygladała z nimi niż takie "gołe" z samym napisem...
Witam szklaudia:) dokładnej daty nie znamy jeszcze ,ale na początku roku myśle bedziemy na nią intensywnie myśleć:)
madziu2012 a zaczęliście rozglądać się za salą?? bo ja sie przeraziłam jak już w niektórych mi mówili że na 2012 w ogóle miejsc nie mają
Witajcie, nawiązując do tematu zawieszek to też uważam, że na początek mogą być nałożone na butelkę, a później i tak nikt na to nie będzie zwracał uwagi- ważne żeby była pełna hehe
image
image
ja tam bym chciala aby byly caly czas :D:D no ale widocznie jakas dziwna jestem :P:P:P

image
ja nie mówię, że bym nie chciała ;), ale potem tak jak mówi czarna 84, goście będą patrzeć czy pełna a nie czy coś tam na niej wisi ;P
image
szklaudia no coś Ty??!!! myślałam,że jeszcze czas...a tu proszę chyba musimy się wziaść do roboty eh...nie,nie zaczeliśmy jeszcze...ale ja tu weszłam i tak zaczełam czytać,że niektóre dziewczyny już nie tylko sale mają zamówioną chociaż to sie przeraziłam;/a TY masz coś na oku?
no jak ja zamawialam na poczatku pazdziernika sale to na czerwcie 2012 byly juz tylko dwa wolne terminy....

image
Madzia2012 my mamy na oku Dworek Oleńka w Tuchomiu ale zastanawiam się jeszcze nad Jantarem w Pucku bo śliczną salę tam mają, ale wiem np. że w Filipie w Osłoninie już brak miejsc...także musicie się wziąć do pracy :) ja co prawda też jeszcze konkretnie nic nie mam zamówione także spokojnie zdążymy :)
no dziewczęta ja jeszcze nie mam pomysłu na naklejki na wódkę chyba zostawimy orginalnie jakoś nie mam weny na to :-)
a co wy na to dziewczyny też mi sie podoba ;-)http://allegro.pl/item1252138708.html
ogolnie mi sie podoba, ale ja mam male ale... nie znsoze sukienek, ktore nie maja chociaz cienkiego ramiączka.. uważam, że to nie ładnie wyglada, bo nawet u szczuplej dziewczyny wylewa sie cialo z tego.. no ale to moje zdanie :):) mi sie npo ta podoba http://www.lisaferrera-trojmiasto.pl/public/gown/3159/Demetrios_4275.html

image
szklaudiu:) Nio ja mam nadzieje,że zdążymy...a skąd jesteś wogóle? Ja na początku myślałam,że gdzieś w gdańsku,czyli tam gdzie mieszkam,ale podoba się nam też pomysł gdzieś za miastem,nad jeziorem...:)więc żadnych konretów,mam nadzieje że po nowym roku się to zmieni...
madzia2012 jestem z Rumi, a salę staram się znaleźć tak w obrębie 20 km
Ananao ten link który mi podałaś bardzo ładna teraz tak stwierdzam ,że wszystkie mają w sobie cos pięknego tylko na mnie pewnie nie bedzie tak ładnie ;-)
heheno wlasnie.. kazda suknie trzeba samemu przymierzyc... bo inaczej wyglada taka suknia na 34/36... a calkiem inaczej juz na 38 czy 40... ale jak to mowi moj narzeczony.. to sa tylko modelki :)

image
Ananao racja te modelki jak to moj TŻ so wysuszone manekiny hihihihihih
hehe, no niestety tak to jest.. malo ktora z nas moze sie pochwalic taka figura... :):)

image
witajcie;-) możecie mnie już wpisać: 26 maj 2012
agencja art. Fox Art kompleksowa organizacja, zespół Fox Art, sala murat albo faltom, jeszcze nie podpisałam umowy, ale poinformuję jak już będę miała wszystko dopięte;-)
ktoś z was zna aktualne opinie jak jest w muracie? w faltomie wiem, że jest świetna obsługa, proszę o pomoc w tym temacie.
elizabet powiem ci ,że szefostwo jest fajne obsługa też tylko nie wiem jak z jedzeniem .....
dziewczyny a oglądałyście może obrączki jakie chcecie??
Ja chcę mieć białe złoto i żółte, ale bez żadnych udziwnień i broń boże matowe ;) coś w tym stylu http://obraczki-slubne.pl/index.php?d1=135&d2=140&d3=-1&d4=0&id=971&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=Gb0BHnwr&k=0&dd=5&pp=1
ja tez keidys bardzo chcialam miec z meiszanego zlota, ale juz mi sie odwidzialo :P mojemu TŻ sie podobaja matowe... no nic trzeba bedzie ponegocjowac:P a gdzie chcecie kupic? w sklepie czy w necie? bo ja np mam pierscionek zareczynowy z neta i jestem bardzo zadowolona nic sie z nim NARAZIE nie dzieje :):)

image
Ananao ja mam zaręczynowy z Apart ,ale nie wiem jakie obrączki nie mat bo się szybko wyciera widziałam po roku użytkowania i to Kruka były
No ja będę kupować na pewno gdzieś w sklepie, bo nie chce ryzykować przez neta, jak się coś stanie to zawsze można podejść i wiadomo co się kupuje. No i mieszane złoto bo nie lubię żółtego za bardzo, ale z drugiej strony samo białe złoto w obrączce to chyba nie bardzo, z resztą mój narzeczony nie chce samego białego. Pierścionek zaręczynowy chciałam z białego złota i taki dostałam z apartu też, oczywiście polerowany nie matowy. A matowe obrączki mój wujek kupił a na drugi dzień po weselu już miał od spodu porysowane, z resztą ja na 18stke też dostałam matowy pierścionek i dość szybko cały się wytarł i już jest wypolerowany od spodu ;)
image
I czytałam trochę tu na forum i będę chyba kupować w Goldex albo u Czarneckiego we Wrzeszczu bo polecają. W Goldexie już przymierzałam nawet i dopasowywałam model do pierścionka zaręczynowego ;). Ale na kupowanie jeszcze czas, zrobienie obrączek to raz dwa, z tego co czytałam to tydzień, więc kupować pewnie będziemy w 2012 może nowe modele będą ;)
image
Witajcie:_) Ja mam zaręczynowy z białego,i dlatego z samego żółtego to chyba nie,chociaż bardzo mi się podobają...więc weżmiemy pewnie z mieszanego złota...:)
My tradycyjnie kupujemy obrączki z żółtego złota bez żadnych ozdób tylko nie te półokrągłe ale płaskie. coś takiego: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,1689 lub http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,142 Jak byliśmy w salonie APART to policzono nas za obrączki koło 1300 zł.
image
Milena86 - zastanów się nad takimi obrączkami, jak dla mnie są bardzo niewygodne - zobacz sobie takie płaskie ale ze ściętymi bokami, są o wiele bardziej wygodne :)
popieram Natalie T
No jeszcze torchę czasu to możemy pochodzić i poprzymierzać :)
image
ja dziewczyny też tak patrzałam na standardowe i raczej płaskie ,ale jak co to czas jest my bedziemy raczej kupować 2012
no dziewczyny ja poczyniłam postępy jadę jutro umowę podpisać z zespołem .
Asia to brawo, a jaki w końcu zespół wybrałaś??
Wybrałam Tirex i już nic nie zmieniam wiem jak grają i nie bede się głowiła na innymi !!
No to super, kolejny krok do przodu :)
no to mi został foto ,kościół,obrączki,wódka, i już nie wiem co jeszcze;-)
Jeśli szukacie fotografa na 2012 - serdecznie zapraszam.

http://blog.mariuszborowski.com
zastanawiam się nad tym co jeszcze mamy do załatwienia bo mam pustkę w głowie :-)
Wódke, napoje, kwiaty, zaproszenia :)
szklaudia no faktycznie o tym to zapomniałam hehehe ;-)
coś spokojnie na tym naszym forum ostatnio
a szklaudia a wszystkie zabiegane przed świętami....... pewnie ruszą po nowym roku i będzie gwarno
Ja biorę ślub w lipcu 2012, już myślę z narzeczonym nad salą, sukienka kupiona i kościół też zaklepany. Lepiej wcześniej wszystko załatwić niż później w ostatniej chwili:) Pozdrawiam.
Ksiądz się zgodził tak szybko zapisać termin? Przeważnie 8-6 m-cy wcześniej, chętnie zapisują, a jaką sukienkę wybrałaś?
image
image
Ksiądz bardzo w porządku, wpisał nas bo stwierdził, że może być sporo chętnych na datę 7.07.2012. Zostaliśmy zapisani na końcu kalendarza 2010 i ma nas później przepisać. Nie wiedzieliśmy na jaką godzinę, to sam nam zaproponował:) Sukienkę kupiłam używaną Anchorange ze stanów, białą z trenem. 1400zł z 2parami butów i welonem. To była pierwsza jaką włożyłam na siebie i stwierdziłam ze to jest ta:)
Kościół w Łęgowie za Pruszczem. Wesele chcemy zrobić w Oberży Pod Lipami, znajduje się również w Łęgowie. Mamy nadzieje ze będzie wolny termin na ten dzień. Jakoś w styczniu będziemy się dowiadywać.
Ale dziewczyny was zawiało widzę że tu tak cicho ;-)
tak na wesoło :-) http://www.youtube.com/watch?v=0saRdPbuJtw&feature=related
Spokoju i radości,
tylko miłych gości!
Smacznej Wigilii i całusów moc
- w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów,
ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół,
żadnej łezki w oku,
Przyjaciół jakich mało.
Przez życie idźcie śmiało!
Niech miłość bez ustanku Was dotyka.
A w Nowym roku szczęście spotyka!

Szklaudia
Wszystkiego Dobrego na te święta aby każdy z nas je spędził w rodzinnej atmosferze tego życzę Wam Młode Pary składa

Asia
To co kochane?? Czas przygotowań do Sylwestra czas zacząć :P
szklaudia ja tam pewnie w pracy w sylwestra (
Asiu ten sylwester to moja ostatnia impreza przed rozpoczęciem nowej pracy i nie wiem czy sie cieszyć na ten Nowy Rok bo będzie bardzo pracowity, nowa praca, pisanie pracy inżynierskiej i jeszcze planowanie wesela.....
ach te przygotowania, moja przyjaciółka właśnie zaczyna na czerwiec 2012 ...powiem szczerze ze Wam zazdroszcze chociaz w sumie po czesci sama uczestnicze w przygotowaniach innych osób bo zaproszenia ozdoby, biżu itp....ach chcialabym jeszcze raz a na sylwestra to siedzimy w domku bo Oliwier za malutki zeby gdzies sie udac....
image

szklaudia to u mnie też zmiany ) duże i to w pracy więc ostatni sylwester w pracy następny będę się bawić )
ja podobnie jak szklaudia, szukanie pracy, pisanie magisterki, przygotowania do wesela ,w ogóle ciężki będzie ten następny rok ja tam jestem przerażona, dlatego trzeba się odstresować chociaż na tego sylwestra...
image
No to wspaniałej zabawy-Tym parom co się będą bawić:)
A wszystkim wspaniałego,Nowego Roku 2011 !!!
Kochani wiadomo ,że ten Nowy rok dziewczyny będzie bardzo intensywny i życzę aby wszystko się każdej z nas udało :-)
Również życzę Wszystkiego dobrego w nowym roku! :)
I ja też życzę wszystkim Wam i sobie samej :P aby ten Nowy Rok był dla nas udany i owocny w każdej sferze zarówno tej uczuciowej jak i zawodowej :) Dziewczynki bawcie się dobrze i do usłyszenia w nowym roku :D
Hej dziewczyny.

Jestem nowa na tym forum, tez planujemy slub na 2012 rok ale jeszcze nic nie mamy zalatwione. Myslimy narazie nad terminem najlepiej wakacyjnym lipiec lub wrzesien. Planuje wyprawic wesele na sali gryf w zukowie, znam to miejsce, ma dobra opinie i cene ok, wiec pozostane raczej przy tej sali. Ale teraz mam myslenie odnosnie zespolu bo ceny jakie wy podajecie sa wysokie, nie wiedzialam ze az tak sobie licza za granie na weselu. Trzeba bedzie zaczac niedlugo rozgladac sie i rezerwowac sale i orkiestre.

Pozdrawiam
tak jak pisałam wczesniej orkiestra sala i fotograf sa najwazniejsze puki co... czasami ciezko jest dobrac te trzy rzeczy na jeden termin. nie ma co ukrywac ze czas leci i trzeba sie juz rozglądac i myślec gdzie co i jak. pozdrawiam ;)
Są są ;) my tez planujemy w roku 2012 , też juz zaczynamy oglądac sie za sala i zespołem no i fotografem bo to rzeczy najwazniejsze i trzeba je załatwic na początku nie omijając takze terminu w kościele ;)
to ja zapraszam do zapoznania sie z nasza oferta na fotografie.......zaproszenia itp.
image

http://www.fotomax.xx.pl/
image

dziekuje ;) zaraz zajrze
Hej Natalia my już mamy datę na 2012 rok miesiąc ->sierpień dzień 25 ;) ,najpierw zarezerwowalismy salę a,w kosciele w Rumi bylismy w grudniu 2010 ale ksiadz powiedział ze za prędko jeszcze i gdzies tak w maju mamy przyjsc zaklepac godzine.Orkiestra równiez zaklepana ;P
Witam,

Ja również jestem nowa na tym forum ;) I również jestem przyszłą Panną Młodą 2012 ;) Jeszcze nic nie mamy ustalone, wiemy tylko gdzie chcemy mieć ślub, nad zespołem się zastanawiamy, ale na szczęście jesteśmy zgodni co do jednego a mianowicie DATY!! Nasz szczęśliwy dzień odbędzie się 13.04.2012 ;) Dodam, że to piątek :)

Pozdrawiam serdecznie!!
Olesiu86 skąd jestescie? Gdzie bierzecie ślub w jakiej miejscowości ? macie moze polecony zespoł na wesele ?
Więc tak - jesteśmy z Sopotu, ślub bierzemy w Gdańsku w mojej parafii, zaś wesele będzie w Kielnie ;) Co do zespołu, zastanawiamy się nad Sami Swoi, Ciocia mi Ich poleciła - mówiła, że Panowie są rewelacyjni ;) Podobno potrafią rozkręcić każdego ponuraka - oby, bo właśnie na takim zespole Nam zależy ;P

A Ty, Soraya, gdzie masz wesele, masz już jakiś zespół wybrany? :)
My mamy wesele w sali w Agrotce w osłoninie,zespoł Ragtime z bolszewa maja fajna a stronke tak ich znalezlismy 3 młodych chłopaków równiez sie tym kierowałam maja energie hihi wiec dadza rade.
Witam nowe Pary na 2012
Hej a macie str do zespołu Ragtime nie moge znaleść ;/
a SAMI SWOI maja stronke albo jakieś namiary na nich ?
Widzę że się forum po nowym roku rozkręciło :) cieszę się bo już jakoś nudą zaczynało wiać ostatnio :P
szklaudia też właśnie patrze ,że tutaj huczy ,ale miło
Hej ja mam termin na czerwiec i powoli rozglądam się za orkistra jakies propozycje 3 osbowoej grupy ? takiej która zagra każdy rodzaj muzyki dla mlodych jak i starczysz macie jakąs taką ?

Pozdor

Tymek
http://www.zespol-ragtime.pl/dema-nagran/

podsyłam stronke Zespołu Ragtime ;)
Jeśli chodzi o video-filmowanie, to bardzo polecam tych państwa http://slubnyreportaz.tv/ Nakręcili naszą uroczystość wraz z zaproszeniem. Film został profesjonalnie zmontowany z fajnymi efektami, a nie z jakimiś balonikami w tle itp. Na pewno tą firmę również zaprosimy na chrzciny naszego dziecka:)
Tymek, jeśli chodzi o SAMI SWOI, nie maj ą strony, ale mam do Nich kontakt - 507547551.

Na spotkaniu Pan pokazuje płytkę z wesela, mówi co i jak i na tej podstawie się decydujesz. Ja już praktycznie się zdecydowałam :)

Pozdrawiam!!
Witajcie, mam pytanie - czy kotś z Was albo Waszych znajomych był na weselu/przyjęciu/sylwestrze w Dworku Gościnnym Gdańsk Lipce? Zastanawiamy się nad tym miejscem, ale powneiważ nie jest to restauracja czy hotel dlatego zastanawiamy się jakie potwary tam serwują, tzn. nie jakie konkretnie ale czy smacznie i dużo:) Z góry dzięki za odpowiedź:)
nowy rok się zaczął ,a ja nie wiem od czego zacząć ??
Wydaje mi się, że przede wszystkim sala i orkiestra to jest podstawa!! A potem powolutku, na spokojnie cała reszta... ;)

Nie wiem Asiu, kiedy Ty masz ślub, My mamy w kwietniu i nic póki co nie mamy załatwione ;)

Ale jestem pozytywnie do tego wszystkiego nastawiona ;D
Olesia86 no my kochana mamy już zespół,sale, foto i na tym zakończyliśmy starania iiiiii dalej nie wiem ... pustka
Olesia powiedz mi a jaka jest cena za wystep tego zespolu, bo szukam jakiegos fajnego i nie drogiego. Czytalam pozytywne opinie wlasnie o Sami Swoi i o zespole Lotos z Kartuz.

Pozdrawiam
Magda ceny są różne ale myślę ,że od 3 tyś w górę ,ale też znam zespoły które grają za 6 tyś i wcale nie odbiegają od tych za 3
a bierze ktos słub w 2012 w wrzesniu ?;)
Majowa para to my
Olesia86 my właśnie też na kwiecień się szykujemy ale jakoś ostatnio wszystko stanęło w miejscu :(
szklaudia to tak jak u nas spaokojnie ruszy na wiosne
mówia ze wrzesien jest najbardziej oblęzaną data na slub... hmm zmieniac czy nie ?? ;p maj tez fajny miesiąc ;))
Marudaa to już wasza decyzja kiedy mój Luby ma urodziny i tego dnia mamy wesele
hmm mój luby maa w maju a ja w listopadzie .. ;) to chyba lepiej maj .. ale mysle ze pozostaniemy przy tym wrzesniu ale trzeba zaczac juz rezerwowac sale orkiestre itp bo czas leci a sie zleci bardzo szybko ;P
Marudaa powiem ci ja jak sale rezerwowałam to chciałam z poprawinami i był problem bo I komunie sa majowe i było zamieszanie troche ,ale sie udało
Witajcie Dziewczyny. Dawno mnie nie było, sporo spraw na głowie no i nowa sytuacja mnie zaskoczyła:P ale się cieszę:) Widzę że dużo nas- w sumie już tylko rok
image
image
Magda, z tego co wiem to 2800 zł bierze sobie ten zespół :)

Szklaura (nie wiem czy dobrze, z góry przepraszam!!), póki co się nie śpieszymy, powolutku decyzje podejmujemy, bo to ma być najpiękniejszy dzień Naszego życia a nie najgorszy, nie chcemy dać się zwariować ;)

Pozdrawiam :)

PS. Co do tych Par. które zastanawiają się nad SAMI SWOI - polecam!! Ja jestem zdecydowana ;) Ale wiadomo, są gusta i guściki ;D
CZARNA
najszczersze gratulacje z powodu dzidziusia.
image
u nas jak narazie cisza dopiero pod koniec roku będziemy załatwiać fotografa, kościół, ubiór
image
to jakaś masakra, obiecałam sobie że od początku roku zacznę szukać sali... tyle tego, że głowa boli
jestem z Centrum Gdańska narzeczony z Pruszcza,
mam na oku:

Bystą "Pod Lipami"
Hotel "Murat"
Dworek Gościnny
Hotel Victoria
Stara Wędzarnia

no i koniecznym jest DJ, wobec co to którego ustalę termin, a którego mam już upatrzone od paru lat :) Robert Jakubek

może ktoś coś podpowie co to sali?
nie znam żadnych z tych miejsc

pozdrawiam Emi
Polecam Bystą "Pod Lipami" byłam tam na weselu wystrój bardzo łądnie, jedzienie smaczne oraz klimat samego miejsca też polecam :)
image
no kochana gdybym mieszkała w centrum gdańska to bym wybrała Hotel Murat lub Pod Lipami znam i polecam sprawdzone bawiłam sie tam
Do Eemmyy: Czesc tez mam na imie Emilia i moj narzeczony jest z pruszcza a ja z gdańska hehe. I tez chcemy (jak sie uda) Pod Lipami mieć wesele, tylko że w Łęgowie za Pruszczem. Macie już termin ślubu ustalony?
ja też miałam od stycznia zacząć wszystko.. ale mam tyle nauki, że nie myśle o niczym innym tylko o niej;/;/ mój luby miał się umówić na spotkanie z fotografem i dj... jakoś mu to słabo idzie :P ale mam nadzieję, że to załatwi.... heh ja już się nie mogę tego wszystkie doczekać :) niedługo zaczniemy przygotowywać albumy ze zdjęciami dla rodziców:) żeby mieli na pamiątkę.. ale najpierw trzeba pozbierać trochę fajnych zdjęć i powymyślać fajne teksty :) jakoś nie lubię robić wszystkiego na ostatnią chwilę, więc część albumu będzie już gotowa tak koło sierpnia :) teraz może rozejrzę się jeszcze za zaproszeniami, jakie byśmy chcieli mieć na weselu, żebyśmy mogli wszystko kupić co do nich potrzebne :)

image
hej mój narzeczony chciał w Łęgowie ale mi bardziej leży Bystra, w sumie to jak by miało to tylko ode mnie zależeć to zrobiłabym tam na 100%, tylko rodzice mówią: "poszukajcie, zobaczcie, przemyślcie, byle szybko bo czas leci" :)
daty jeszcze nie mamy, uzależniam to od Dj, i od wolnej sali, nie mam parcia na żadną z dat,
a wy? macie już date?

Pozdrawiam Emi
Tak mamy termin 7.07.2012r i kościół w Łegowie, te sprawy załatwiliśmy najpierw. Także Pod Lipami byłoby blisko, byliśmy tam parę razy i nam sie podobało, ale jak będzie z wolnym terminem, zobaczymy. O DJ-u czy zespole jeszcze nie myśleliśmy, na pewno nie chcielibyśmy jakiejś chały. Idzie na targi ślubne 15-16 stycznia na AWF-ie?
Witam :)

Dopiero tu trafiłam, planujemy ślub na maj lub wakacje 2012 ale NIC nie mamy jeszcze:/ ani sali ani terminu ani zespołu. a z tego co tu czytam, u was już duże plany. spanikowałam, że nie zdążę:((
Czarna84 gratuluję Dzidziusia :) i życzę spokojnego przebiegu ciąży :)
ja też gratuluje :) w sumie to Ci zazdroszczę :) ale na nas jeszcze nie czas :):)

image
Dziękuję Dziewczyny, bardzo się cieszymy z dzidziusiaie na wesele będze już większy bo 9 m-cy. Szkoda tylko, że te przygotowania mi już nie sprawiają radości, bo większą radość sprawia mi czekanie na maleństwo, ale myślę że jak się urodzi to dalej będę się cieszyła z wesela
image
image
Witam dziewczyny po nowym roku i wszystkiego dobrego :).

Czarna84 gratulacje :)

I mam pytanie do wszystkich idziecie może na targi 15-16 stycznia? Bo ja planuje iść tylko się zastanawiam kiedy lepiej w sobote czy niedziele a może opłaca się na dwa dni? Wie ktoś może jak to wygląda?
Chciałabym iść jeszcze do róży wiatrów w niedzele i potem 22 do tczewa, ale niestety nie wiem jak damy rade bo mamy strasznie dużo nauki a tak bardzo chciałabym już coś dalej załatwić :( nie lubię jak tak stoi wszystko w miejscu ;)
image
czarna gratuluje
Znacie jakies gajne zespoły na wesele?prosze o pomoc ;)
*fajne
ja idę na targi,najprawdopodobniej w sobotę w celach zawodowych a w niedziele ze znajomymi i z narzeczonym:) Wydaje mi się, że lepiej iść w sobotę. Bo byłam na wielu innych targach i przeważnie w niedziele nie było już co zbierać. W soboty jest dynamiczniej:)
I odemnie Gratulacje serdeczne:_) Dbaj o siebie i racja ciesz się i wyczekuj dzidziusia:_)))
Oczywiście to dla Ciebie czarna:))
http://www.wytworniamgly.pl/index.php?k8,bizuteria-slubna

http://gruper.pl/polska

moze Wam sie przyda :)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Czarna, najserdeczniejsze gratulacje z racji ciąży:) Jak ja Ci zazdroszczę, też bym chciała nosić pod sercem już maluszka, ale na wszystko przyjdzie czas ;)

Co tam u Was drogie Pary Młode, jak przygotowania? :)
U Nas już powolutku się zaczęło, tzn. na wstępie zaznaczam, że termin jednak zmieniamy :( Ojczym jest marynarzem i termin trzeba pod Niego dostosować, tak więc ślub będzie 25.05 bądź 29.06 - prawdopodobnie będzie ta druga data, jest bliższa Naszemu sercu, rocznica ;P

I zespół też zmieniamy, stwierdziliśmy, że chcemy mieć damski głos - będzie to zespół BEST ;) Aha, i sala już jest pewna również... Także powolutku, wszystko fajnie się układa - myślę, że w przyszłym tyg to wszystko załatwimy i do października dajemy sobie spokój ;P

Pozdrawiam serdecznie!!
widzę ,że każda szuka sukni ,foto i dlatego znalazłam nasz wątek na szarym końcu piszcie dziewczyny co już macie ??
my jeszcze NIC:P dopiero w weekend idziemy na targi i może coś się ruszy.
aneta jak czytałam tutaj to dziewczyny już co nie które mają zespół ,sale ruszyły z przygotowaniami ja sama też już trochę mam zostało mi foto i kościół
Zaplanowalismy sobie w styczniu i lutym: nauki przedmałżeńskie, kupno garnituru, wyrobienie odpisów aktów urodzenia w urzędzie. Reszte załatwiać będziemy między czerwcem a październikiem czyli, rezerwaca terminu w kościele od 1 lipca można rezerwować, kupno mojej sukienki ślubnej i dodatków we wrześniu, obrączki latem a tak to mamy wszystko załatwione. No nie liczę ciasta, napoi i prezentów dla rodziców.
image
Milena 86! no gratulacje ,że tak szybko ci to idzie ja to jestem na etapie szukania Foto i jak na razie nie wiem kogo bo ceny co nie których większe niż orkiestra mają no ,ale też zarobić chcą na życie )
A powiedzcie mi jesli chodzi o swiadkow, bedziemy mialy kogos z rodziny czy moze znajomych. I jakie dokumenty musi miec swiadek jesli nie jest z tej samej parafii co ja.
Magda ja mam do wyboru 2 braci lub przyjaciółkę u mojego NT bedzie brat ,a jeśli chodzi o papiery to nie wiem do końca ,ale na pewno dowód osobisty
u mnie świadkiem będzie moją 17 letnia siostra bo tylko ja mam a u mojego PM będzie także jego jedyny brat.
image
A to 17 - latka może być świadkiem? Pytam, bo słyszałam, że świadkami mogą być tylko osoby pełnoletnie, posiadające dowód osobisty.

Co do Świadków, u mojego B, będzie mój Brat zaś u mnie Jego Siostra, jesteśmy w o tyle komfortowej sytuacji, że nie mamy z tym żadnych problemów ;)

U Nas kolejna rzecz do przodu, a mianowicie wybraliśmy już fotografa ;) W przyszłym tyg będę do Niego dzwonić i umawiać się na podpisanie umowy ;) Cieszę się niesamowicie... Niby nic, ale jednak wiele :D

Pozdrawiam serdecznie - Ola.
Byłam w mojej Parafii i wyraził zgodę,żeby moja niepełnoletnia siostra była świadkiem. warunek to być bierzmowanym i napisać oświadczenie ze się rozumie cała procedurę ślubna
image
hej dziewczyny :)
mam do sprzedania moja suknie ślubna:) wesele odbyło się w sierpniu w 2010 r.gdyby któraś była chętna zapraszam na przymiarki :)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/sprzedam-suknie-slubna-ogl3329204.html
witam czy to nie za szybko na suknie ślubną ?? jak myślicie??
ja o sukni będę myślała w przyszłym roku
chyba że trafi mi się okazja jakaś niesamowita, to prędzej żeby ewentualnie mieć czas na przeróbki
Witajcie dziewczyny to ja się do was dopisuje... a szczegółnie do Asi i czarnej84 :)
Ja suknie kupiłam bo mi sie trafiła własnie fajna okazja. Kupiłam sukienke uzywaną za 1400zł i wyglada jak nowa, z butami i z welonem, i jak sie okazało sukienka mieszka praktycznie ulice ode mnie:) Wiec na co mialam czekac, piekniejszej jeszcze nie widzialam:P
Ja suknie planuje kupić jakoś w październiku - listopadzie, wtedy są całkiem fajne promocje :) Troszkę szkoda mi wydać koło 3 tys na sukienkę a potem mieć problem z Jej sprzedażą ;D Z drugiej strony szycie też jest kłopotliwe - sama nie wiem... Dopiero po wakacjach o tym będę myśleć :D

Patka - jak pytałaś u samego źródła, to ok :) Widocznie, ktoś mi mylnie kiedyś powiedział ;D

A jak tam u Was Kochane koleżanki z przygotowaniami? My sobie na razie dajemy spokój, musimy tylko po wpłacać zaliczki i do czerwca luuzzz... W czerwcu chcemy tylko poszukać vide ;) Dopiero gdzieś pod koniec tego roku zaczną się poważne przygotowania ;)
My jesteśmy na etapie szukania fotografa ;) ciężko nam to idzie z racji braku czasu (sesja) ale już w tym tygodniu przynajmniej ja zajmę się tym na poważnie :) i do wakacji dajemy sobie spokój. Wtedy to już zaczniemy myśleć o zaproszeniach, wizaż, dekoracje kościoła i takie tam drobiazgi ;) no i video, ale tu jeszcze nie jesteśmy zdecydowani.
A co do sukni to wychodzę z tego samego założenia że październik i listopad będą promocje i wtedy sobie kupię ;)
image
a ja dziewczyny jutro do sali się wybieram na 100 % zaklepać termin, w tym tygodniu chcemy jeszcze do księdza zajrzeć no i umówić się dj. Mam nadzieję, że uda nam się również spotkać z fotografem... uff.. ciężki tydzień się zapowiada
No witam dziewczyny normalnie mam zatrzymanie pracy weselnej ehhh nie wiem jakiego Fotografa wybrać ,ale może za szybko jeszcze na to co myślicie ,a z suknią to też czekam na pazdziernik i listopad :-)
Asiu jesteś z żukowa prawda? myślałaś już o fryzjerze albo kosmetyczce? polecasz kogoś z tych okolic
Jazzowa Panienka tak jestem z Żukowa kochana Fryzjera już mam kosmetyczkę też ,a będą mnie czesały dziewczyny z Matrixsa w Żukowie ,a kosmetyczka przyjaciółka moja i te dziewczyny mogę polecić nie abym reklamowała przyjaciółki salon ,ale sprawdziłam parę salonów i wracałam jak bumerang do jej więc od kilku lat jestem u niej
Jazzowa Panienka w taki dzień nie będę ryzykowała ryczeniem tak jak było na Studniówce fryzurę mi taką strzelono ,że poprawiała mi mama ,a brat to fotki strzelał ,a ja wyłam do księżyca.....i w finał taki ,że poszłam w kitku ,a te schody co mi zrobiła to do dziś pamiętam brrr
a ja mam właśnie z tym problem.. nie mogę się zdecydować kogo wybrać, szczerze Ci powiem, że korzystałam dosyć często z usług matrixa i byłam bardzo zadowolona ze strzyżenia, z czesaniem fryzury było troszke gorzej, ale zapewne to z winy moich niesfornych lookóóóów... ble... myślę również o salonie w Baninie nie pamiętam dokładnie nazwy ale prowadzi go Róża (piękne imię więc zapamiętałam) sama nie korzystałam z jej usług ale widziałam jakie cudo potrafi stworzyć na twarzy panny młodej.. a czy Twoja przyjaciółka ma jakąś stronkę internetową?
Jezzowa Panienka to ciesz się ,że masz loki z moimi włosami to się będą miały ciężko bo mam cienkie i lejące włosy ...,a jeśli chodzi o str inter to nie wiem czy takową posiada .....
a może namiary na jej salon.. hm, w sumie zależy mi na tym aby dojeżdżała do domu i przy okazji umalowała moje siostry i mamę. Asia a w jakim kościele masz ślub? byłaś już u księdza?
Jazzowa Panienka tel.Matrix 58-681-72-69 , a w Kościele jeszcze nie byłam wydaje mi się ,że za szybko nie wiem ,a parafia moja to p.w.Wniebowzięcia NMP
moja również :) my chcemy to załatwić jak najszybciej z tego powodu, że mamy nietypowy termin ślubu i nie wiemy czy ksiądz się zgodzi.. jeśli nie to zawsze ślub można wziąć w parafii narzeczonego, tam dostaniemy bez problemu.. I ten termin to nie z tego powodu, że sala zajęta, że dj nie może czy tam fotograf... tylko z tego, że my tak chcemy i już :)
Jazzowa Panienka ,a jaki termin macie jeśli mogę zapytać??
dzień po Bożym Ciele, gdy wspomniałam księdzu o tym na kolędzie zrobił krzywą minę i powiedział, że mamy zjawić się u proboszcza i to z nim porozmawiać na ten temat...
Jezzowa Panienka hmm ładna data i myślę,że się zgodzi my chcemy w Maju ja będę też rozmawiała w tym tygodniu na kolędzie jeśli proboszcz osobiście będzie ja jestem pozytywnie nastawiona do Niego On raczej nie będzie robił problemów mam taką nadzieję.
ja również jestem dobrej myśli... :)
Jezzowa Panienka masz może na oku Foto jakieś bo ja nie wiem kogo wybrać tyle ich ,że szok
my najprawdopodobniej wybierzemy in re ... jeśli termin będzie wolny...
na oku miałam również krawców wizerunku, foto grupę, maziarz, pani fotograf izabela, barbarę piotrowska i anie grunwald. Ja to się napatrzyłam na ich zdjęcia i wszystkie bardzo mi się podobaja.. ale górę wzięła opinia mojego tż i oczywiście cena...
hej hej:) tu kolejna przyszła Panna Młoda 2012 :P
zauważyłam, że wątek założony w kwietniu 2010, więc nie chce mi się czytać wszystkich postów od początku, ale za to od teraz nie przegapię żadnego, bo do 2012-ego już tylko rok ;)) czas leci szybko, więc trzeba się tu integrować i pomagać sobie na ile to możliwe :) , doradzać i odradzać, bo każda z nas coś wie, coś słyszała, więc warto dzielić się opiniami - tak sobie myślę nieśmiało :)
uważam, że najważniejsze, to zarezerwować wcześniej 1- salę, 2- zespół lub dj'a, no i 3- fotografa. potem można wyluzować na dłuższy czas, choć myślę, że w chwilach chandry poprzeglądanie sukien ślubnych (w necie lub w jakichś gazetach/katalogach jak ktoś ma) dla poprawy humoru też jest wskazane ;) bo warto mieć wcześniej jakiś pomysł na siebie, jak chciałoby się wyglądać w tym Pięknym, Wyjątkowym Dniu.
jedni mówią, że okaże się w salonach, co im wpadnie w oko, ale moim zdaniem każda z nas zna swoje atuty i mankamenty, i powinna widzieć, co jej pasuje. bywa, że coś bardzo się podoba, ale na nas nie byłoby już TEGO efektu. np.mnie bardzo podobają się gorsety, ale mam zbyt masywne ramiona i wiem, że nie będzie mi dobrze w takim gorsecie. no chyba, że...schudnę tak, jakbym chciała :P , ale póki co - trudno mi się zmobilizować do diety :(
myślę, że jak do ślubu pozostanie równy rok, to się wezmę w garść :D

więc tak jak napisałam wcześniej, najważniejsze TERAZ to sala, muzyka i foto, chociaż moim zdaniem to muza jest numer 1. jak będzie fajny, kulturalny i zabawny wodzirej, to połowa sukcesu wesela. ja postawiłam na początku na zespół SAMBA z Gdyni, bo 1) posłuchałam na stronie próbek ich grania - spodobało mi się, 2) na zdjęciach 2 młodych facetów + dziewczyna - uśmiechnięci i jakoś tak...dobrze im z oczu patrzyło :P, 3) no i na forach poczytałam, że super prowadzą wesele, że fajne konkursy (oczepiny), że karaoke itp. itd. napisałam do nich maila i niestety - mój (nasz) termin zajęty :((
trochę spanikowałam, że może pójść tak dalej, ale dziś napisałam do drugiego zespołu, który chodził mi po głowie - Malibu Latino i na szczęście mają wolny termin!!! juhuuu! :)))
mają fajną stronkę, z której wiele można się dowiedzieć i oczywiście posłuchać. ale namiary wzięłam oczywiście z forów internetowych, gdzie nie było ani jednej, ani nawet pół złej opinii.
zresztą pan Arek z Malibu odpisał mi dziś na moje pytanie o termin i koszt, i zrobił na mnie mega dobre wrażenie. przede wszystkim jest przekonywujący, bo zaprasza na swoje koncerty tu i tam, czyli żeby upewnić się na żywo, że to, co piszą o sobie na stronie, to nie ściema. bo ponoć - jeśli chodzi o samo przesłuchiwanie zespołów na ich stronach internetowych - często to jest tak obrobione komputerowo, żeby brzmiało jak najlepiej, a na żywo, czyli już na weselu, kiedy jest już TROCHĘ za późno na zmianę..., wychodzą antytalenty. słyszałam, że dużo osób na spotkaniach organizacyjnych z zespołami - prosi o krótki występ na żywo, spontanicznie, a capella, bo prawdziwi muzycy dadzą radę, a naciągacze i amatorzy - od razu wpadną. ja nie mam możliwości spotkania się z Malibu Latino przed wpłaceniem zaliczki, ale już samo to, że Pan Arek napisał, że możemy się swobodnie umówić, nie tylko pogadać, ale i posłuchać ich, to znaczy, że żadnej kompromitacji się nie obawia.
ale ten Jego email to była kropka nad "I", bo jednak najwięcej dały mi opinie forumiczów, ekhm - głównie Forumowiczek. nie udzielałam się, ale czytałam uważnie i to naprawdę miłe dla Malibu, że mają taką opinię. mam nadzieję, że sama napiszę tu taką za 1,5 roku:)

pozdrowionka Dziewczyny - jeszcze Narzeczone :)))
Witamy witamy :)

A ja mam pytanie odnośnie tych "drobiazgów" ;)
Wiecie może gdzie w Gdańsku jest jakaś dobra fryzjerka i wizażystka?
Polecacie może jakąś kwiaciarnie?

Inne rzeczy to można samemu wyszukać jak suknia czy zaproszenia, ale fryzjerek i kwiaciarni jest tyle, że jakby się miało każdą odwiedzić to czasu by nie starczyło ;P
image
Witam :)

Jeżeli chodzi o fryzjerkę, ja mam na oku p. Aleksandrę Czerwińską co do makijażystki to jeszcze sama nie wiem, może p. Magda Mosińska czy jakoś tak :)

Dziewczyny a myślałyście już o obrączkach? Bierzecie od takich zwykłych jubilerów, czy raczej firmowych typy Aparat, Kruk itd? :)

My raczej nie jesteśmy za tymi firmowymi, bo nierzadko można spotkać się z tym, że biorą 2 razy więcej niż zwykły jubiler, a jak można ciąć koszty to czemu nie? ;)

Co o tym sądzicie?

PS. Proponowałabym założyć nowy wątek, bo ten już trochę przydługaśny :)

Pozdrawiam!!
Olesie86, masz rację z tymi obrączkami (z założeniem nowego wątku również, hehe;) ale ja jeszcze napiszę w starym).

Obrączka to obrączka, złota to złota! Czyżby u nieznanego jubilera były plastikowe pozłacane...? Chyba nie... ;DD
Ja rozumiem, że to na całe życie, ale jeśli coś nie jest Apart'u, Kruk'a czy Yes'a, nie znaczy, że reszta to złom, który rozpadnie się za 10lat, czy wcześniej.
Nie każdą DOBRĄ firmę jubilerską stać na taką reklamę jak Apart ma (miał) cudną zresztą kampanię reklamową z Anetą Kręglicką czy Anją Rubik. Ale to nie znaczy, że są gorsi. Przecież to może być (nie piszę, że jest, bo się nie znam) biżuteria równie dobra jakościowo.
My jeszcze obrączek nie mamy i nie rozmawialiśmy nawet o nich, ale tez uważam, że to jedna z tych rzeczy, gdzie można zaoszczędzić biorąc pod uwagę cały koszt wesela. Nie trzeba podchodzić do sprawy aż tak snobistycznie, żeby wszystko mieć firmowe/markowe, najdroższe i w ogóle naj naj :P
założyłam część 2 Wątku :)
no własnie ja zamierzam np. ze starej złotej biżuterii przerobić właśnie na nowe obrączki, zawsze to taniej:) I bede również ładne. Po co rzeczywiscie płacic za reklame...
Hej Lucy my mamy w czerwcu 2012 i udało nam sie zarezerowwać SAMBE mamy nadz że sprawi sie na MEDAL tak samo jak u ciebie MALIBU LATINO

Pozdro

Timon
no to gratki Timon, że udało Ci się z Sambą, bo naprawdę byłam na nich zdecydowana, ale nie trafiłam z datą :/
ale od razu mówię, to że to na pewno nie Ty mnie ubiegłeś, bo ja mam w maju ;))
co do mojego Malibu Latino, to...zaczynam się wahać :-O
jedna z Forumowiczek - Olesia - "podsunęła" mi zespól Best ze Starogardu i - kurcze - spodobało mi się!
wniosek z tego taki, że wolę chyba jednak kobiece wokale, tak jak zresztą jest w Sambie :)

a możesz napisać, ile Samba kasuje? jestem ciekawa, czy mają konkurencyjne ceny ;))

pozdrówki:)
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale no cóż, ze względów materialnych razem z moim R jesteśmy zmuszeni przełożyć ślub na późniejszy termin, więc wykreślam się z listy. Ale wam życzę, aby wszystko się udało i byście w życiu były tak szczęśliwe jak w tym jednym dniu :-) Pozdrawiam i do usłyszenia pewnie za jakiś czas ;-P

Styczeń

Kwiecień

Maj

5maj 2012 - Asia
? maja 2012 - Elizabet

Czerwiec

2 czerwca 2012 - Ananao
30 czerwca 2012 - Zosiek

Lipiec

7 lipca 2012 - Bronqa

Sierpień

image
23.06.2012 - Kasiula1986
taki temat juz istnieje i jest duzo wiecej ludzi na liscie
Już tutaj to kiedyś też pisałam.
Jest już wątek o parach młodych w 2012, więc nie dublujcie wątków. Tam też jest spis ślubów ułożony miesiącami i można się dopisać.

Podaję linka:
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-8-t272854,1,170.html
image
Dziewczyny kto i za ile dekoruje Wasz kościół?

Inne tematy z forum Wesele

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry