Widok

Roma Łapino - śłub i wesele

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś brał ślub i robił wesele w namiocie? jeśli tak to poprosze o opinie. Czy znacie jakieś podobne miejsca gdzie można zawrzeć związek małżeński na świerzym powietrzu?
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale na 100b % nie jest powiedziane ze w romie bedziesz mogla brac na swiezym powietrzu slub. Trzeba chyba sie dogadać z tamtejszym księdzem. Ponoc nie zawsze daje zgode.

Ja mam w przyszlym roku tam wesele, co do slubu - mimo to ze jest sierpien balabym sie o pogode.. ;P
image
moja znajoma miala slub w zeszlym roku w namiocie.. i chociaz bylo to lato i dzien byl pogodny to w nocy bylo dosyc zimno i ludzie siedzieli w plaszczach..sama zastanawialam sie nad tym czy nie zrobic tam wesela bo okolica naprawde piekna..
image
image
My mieliśmy wesele we wrześniu tego roku w namiocie,a ślub w kapliczce:)Też martwiliśmy się o pogode,ale na szczęście jak na tą pore roku dopisała.Co do namiotu to zimno nie było,ale wszystkim gościom nie dogodzisz,były pojedyncze osoby,którym było zimno..a inni myśleli ,że namiot był podgrzewany,tak było im gorąco...Pamiętajcie dziewczyny,że nie wiadomo jak byście się starały,to i tak dla kogoś coś nie przypadnie do gustu.Ile gości ,tyle opinii.A co do miejsca to polecam!
Ksiądz z tamtej parafii jest bardzo fajny i myślę, że nie powinno być problemy jeśli chodzi o ślub w plenerze... gorsza jest natomiast pogoda w Polsce i ciężko ją przewidzieć z dużym wyprzedzeniem - jeśli jest OK, to i ślub pod namiotem OK ;)
Ja właśnie ma problem z wolnym terminem, może zwolni sie miejsce na 4 wrzesnia, a jak nie to 2 pażdziernik jest wolny ale jak dla mnie to już za późno, szczególnie biorąc pod uwage nie przewidywalną pogode. Jeżeli to nie będzie 4 wrzesień to i namiotu i kapliczki nie będzie. A może wiecie gdzie jeszcze można wziąśc ślub w takim stylu jak w Łapinie? a potrzebuje miejsca na 150 osób...
image

znajomi mieli tam wesele. slun na swiezym powietrzu masakra, goscie siedzieli pod namiotem z lat 70, drewniane lawki, stare biale donice, wystroj beznadziejny. nie ma to co kosciol lub naprawde piekne miejsce i wystroj elegancki.
niunta ja na sierpien 2010 rezerwowalam w maju tego roku i nie bylo moje dnia wolnego :( zarezerwowany jzu byl, wiec mamy w piatek, 20 sierpnia, a ty nie chcesz 3 wrzesnia ?
image
zależy mi na sobocie, bo poprawiny chcę..... więc piątek odpada...
image

a kogo ja tu widzę :D:D:D do obrony byś się pouczyła a nie na weselniku społecznisz :D
niunta, to chyba szybciej jakas sobotę we wrzesniu to zarezerwować możesz.. ale niestety chyba na 2011...
image
a może macie jakieś opinie o almie 2 a dokładnie o dworze wojciechówka? całkiem fajnie tam jest, ale nikt ze znajomych tam nie był, więc troszkę się wacham....
image

bo widzisz jak nie daje się kasy na dekoracje z gówna bata nie upleciesz, dekoracja stołu okrągłego lub na 10 osób to 100 zł, za krzesła, ładniejsze obrusy itd trzeba dopłacić, nie ma nic za darmo, albo się płaci 200 zł za osobę albo 160 i dopłaca za dodatki
image
7 sierpnia 2010
wiesz, tylko w tej almie płace od osoby 189 i dalej dekoracji nie ma... coś tam wspominali o kwiatach na stół, ale sala leży w moim interesie... myślę nad jakąś dekoratorką...
image

z almy moi znajomi byli bardzo zadowoleni, a komentarz o dekoracjak był do dziewczyny która stwierdziła że w romie dekoracje ubogie i ławy zamiast krzeseł,

takie rzeczy ustala się na umowie i załatwione
image
7 sierpnia 2010
aneczka, tam chyba chodzilo o laweczki przy tej 'kapliczce'

ja sie osobiscie juz nie moge doczekac.
Co do dekoracji mysle, ze z Agata mozna sie dogadać.. ;)
image
no pewnie że można, po prostu żywe kwiaty i dodatki kosztują,

Kierowniczka mówi, że dekoracja w cenie, ale jeśli chce się mieć coś super to wiadomo, że trzeba dopłacić,

Orientowałam się w cenach firm dekoracyjnych, rozmawiałam z osobami, które zajmują się tym na co dzień, mam też ciotkę, która to robi,
dobrze wiem ile kosztują kwiaty i inne pierdołki np. na stół,
dlatego nie będę żałować kasy dziewczyna w łapinie,

Zastanawiam się tylko czy okrągłe czy tradycyjne stoły. Wiecie może ile kosztuje za jedną osobę menu na przyszły rok w Łapinie?
image
7 sierpnia 2010
165 zł , stoły okrągłe moga być w namiocie, ale tylko do 80 osób, na wiecej osob nie bedzie miejsca na tanczenie..
image
kurcze no to u mnie odpada bo będę miała 90 na pewno szkoda, okrągłe pięknie wyglądają ehh no ale się problem sam rozwiązał, w takim razie zaczynam szukać inspiracji na dekoracje tradycyjnych stołów
image
7 sierpnia 2010
no właśnie słyszałam że 165 zł za osobę ale kierowniczka mówiła, że może się cena zmienić, mam nadzieję, że nie :/ ehh ja rezerwowaliśmy termin to było 140 teraz już 165, ceny rosną jak szalone,
image
7 sierpnia 2010
to kiedy rezerwowaliście ?
w tym roku jest 155 zł , mówiła ze zazwyczaj 10 zł rośnie co roku , maksymalnie 15 zł na os.
image
no my jak sie niedawno pytalismy o cene to powiedzieli nam 165zl hmm i ze jeszcze moze podskoczyc na nast rok
ja sie tam przejade niedługo . powiem ze chce aneks i ma mi jasno napisac jaka kwota bedzie.

image
jeżeli mi powie że cena na przyszły jest 165 i może wzrosnąć to jej powiem że jeżeli dziś podpisujemy umowę to niestety ale musimy się co do ceny zdecydować, 170 mogę dać max i tyle bo na prawdę to już przesada tak żyć w nerwach, ja rozumiem, że ceny wzrastają, ale wychodzi na to że za 4 lata prawie nikogo nie będzie stać na wesele bo będzie trzeba płacić 230 za osobę jak w renomowanym hotelu. Ludzie będą robić tylko obiady weselne lub wesela na max 50 osób.
image
7 sierpnia 2010
no wlasnie,
ja w maju bylam i mowila i wiem ze na ten rok bylo 155 zł , na przyszly mialo byc 10-15 zł wiecej ;/
image
trzeba posprawdzać ceny w innych hotelach i ośrodkach żeby porównać czy w innych też tak wzrastają
image
7 sierpnia 2010
Ja w Romie byłam jakoś niedawno i cena za osobe była 165 zł, a babka mówiła, że w przyszłym roku wzrosną o 10 %. Najlepiej podpisujcie umowy w których jest konkretnie ile za osobe, bo w taki sposób możęcie się nie wypłacić. Ja robiąc w almie dostałam odrazu ulotke z cenami na 2010 rok, przynajmniej odrazu wiem jakie ceny, ale na wszelki i tak w umowie będe to chciała mieć :) tak na wszelki :)
image

rozmawiałam z nią wczoraj przez telefon powiedziała ze na przyszły rok jest 165 zł max 170
image
A no widzisz więc wychodzi na to, że troche kręci, skoro raz mówi tak a raz inaczej...
image

bo niestety kurczę ceny rosną jak szalone,
miałam odłożone trochę kasy na lokacie jak tylko mi się skończy jadę chyba kupić wódkę bo ceny też skaczą w górę :/

image
7 sierpnia 2010
kwestia dekoracji to naprawde kwestia dogadania sie ja nikomu niczego nie narzucam a jedynie moge podpowiedziec wiec smialo nie bije dogadac sie zawsze mozna
agato, czy ja dobrze widziqalam, czy w namiocie są panele ?? nowe??
image
no pewno ze sa panele i to juz dawno, ja zreszta o tym pisalam pare miesiecy temu:) to jest chyba podloga szwedzka
no właśńie roksana mi tez się tak wydaje, że jak byłam w romie to były panele...
image

ja nie widziałam tego a byłam w czerwcu ;)

widać na bieżąco nie jestem..
a co do tej podlogi szwedzkiej bardzo ładnie wyglada to z tym granatowym czymś:D
image
a no ja byłam jakoś we wrześniu, więc może w ten czas cos zmienili..
image

prześlicznie to wygląda.. :D

image
image
no własnie to widziałam, tylko, że w wersji "po weselu" i nie wyglądało tak ślicznie
image

to co bedzie PO nie interesuje mnie .. ;P hehe ;)
nie mogę sie doczekać,
agato czy można prosić do Ciebie e-mail??
mam pare pytań..
image
no oczywiście ważne jest wesele anie to co po nim zostaje :P
image

hej ja też proszę mejla do od Pani która dekoruje ;)
image
7 sierpnia 2010
kaka82@wp.pl czekam na pytania a to moj nr w razie czego 792-391-994
witam Agatę :)
fajnie,że podałaś maila:)
pozdrawiam! na pewno napisze!
jak ktoś ma jakies zdjecia dekoracji namiotu to niech mi prześle na dziks_power@op.pl dzięki ;)
image
7 sierpnia 2010
mi też :D

amishu@o2.pl
image
hej ty umieściłaś to zdjęcie u góry z panelami masz moze jeszcze jakieś to mi wyślij proszę ;) ja niestety mam tylko te które były umieszczone w poprzednim wątku i nic nowego. Aga miała po ślubie umieszczać ale słuch po niej zaginął ;)
image
7 sierpnia 2010
dzwoniłam ostatnio do Łapina, menu na 2010 będzie w marcu, koszt za osobę 170zł. myślę,że się nie zmieni bo to o 15zł.więcej niż w zeszłym roku!
pozdrawiam wszystkie dziewczyny, które właśnie w tym roku maja tam swoje wesela:)
w****. się bo w tamtym roku jak rezerwowałam to było 150 zł a plus 15 zł to 165 zł a nie 170, niby 5 zł ale przy 120 os. to 600 zł ;/

jutro tam zadzwonie ;/
image
masz racje, to dużo kasy..... jak my dostaliśmy menu 2009 to cena za osobę wynosiła 155zł. więc trochę inaczej..!? stół wiejski był za 500zł. w tym roku ma kosztować więcej , jeszcze nie wiedziała ile?
czekam jutro na wiadomości od Ciebie!
evita a wiesz moze czy juz jest menu na 2010 rok?
image
menu ma byc w marcu,może ceny się zmniejsza chociaż o 5 zeta? to sie okaże?
w ubiegłym roku za 50 zł mogłyśmy zrobić więcej zakupów niż w tym, więc nie dziwcie się że ceny rosną, ale macie racje że tak sobie skakać z cenami jest nie fair!!! jak pod koniec 2008 roku rezerwowałam termin cena wynosiła 140 zł!!! babeczka powiedziała że w przyszłym roku 150 wiec sobie pomyślałam oki to w 2010 max 160 zł nie będzie aż tak źle, ale teraz to myślę, że to paranoja. 170 zł a może się w lipcu okaże że nagle 180. Ja pier!!!!!! czekam na relacje z telefonu!!!!
image
7 sierpnia 2010
zadzwonie tak kolo 10 do niej.
Ja wiem ze moglam kupic wiecej w tamtym roku za ta kase, ale suma sumarum te 5 zł to duzo jest.
tym bardziej ze wesele nie jest na 30 osób. ;/
image
nam tez mowiła ze cena ma wzrosnac, ale ostatecznie mialo byc 165zł i taką cene mamy na umowie, wiec chyba nie moze juz zmienic? :P
image
image 05.06.2010r.
masz cene taka na umowie?? mi nie wpisala.. :/
image
rzeczywiscie 170 zł .

po menu mozna przyjechac pod koniec lutego
image
ostatnio bylismy u niej wpłacić druga zaliczke bo teraz podobno jest 1000 zł i nic nie mówiła ze cena znowu wzrosła ;/ tylko kazała nam przyjechac w marcu ustalic menu. A teraz mam umowe przed nosem i cena za usluge wynosi 165 zł i nie moze zostac podniesiona.
image
image 05.06.2010r.
LISICZKA druga zalic zke???

a w ogole keidy masz wesele tam?
image
5 czerwca
No tak, na poczatku zaliczka wynosila 500 a teraz niby 1000, wiec do konca 2009 mielismy dowiezc drugie 500.
image
image 05.06.2010r.
A KIEDY rezerwowaliscie ??

my placilismy odrazu 1000 zł i rezerwowaliśmy maj 2009
image
o tej drugiej zaliczce to też się dowiedziałam ostatnio, więc musimy podjechać i zapłacić...ale myślę,że tak nie powinno być,że są rożne ceny, jak pojadę to się zapytam.....
ale wiem ze druga zaliczka 5 tysiecy zlotych ma byc wplacona jakos na miesiac przed slubem
image
Chyba w marcu juz nie pamietam
image
image 05.06.2010r.
tak zgadza się tez mi to powiedziała-5 tys.przed weselem, po menu kazała przyjechać w marcu a Tobie Roksano koniec lutego, niby kilka dni,ale niech się trzyma jednej wersji!
no pare dni.. ale niech juz bedzie te pare dni roznicy.
Jak juz chodzi o cene to jesst gorzej niz menu : )

a macie noclegi wykupione??

Jak to załatwiacie?
kiedy bedziecie wiedziec ile dokladnie potrzebujecie??
Ja jej mowilam wswstepnie ze na calosc czyli okolo 120 osob chce nocleg, w ogole to jest miesiac wakacyjny sierpien wiec nie wiem jak zrobic to w zwiazku z zaproszeniami, kiedy maja mi dac odpowiedziec zebym dokładnie =- nie za późno mogłabym jej powiedzieć ilość.. ehh.. jak wy rozwiazujecie ten problem??
image
kazdy ma inaczej bo mamy inne daty, ale ceny mogłaby sie juz jednej trzymac,
Wstepnie robimy na 100 osób, wiec zaproponowało 10 damków no i jeden gratis dla pary młodej.
image
image 05.06.2010r.
nie chodzi o menu, tylko o fakt,że wszystko inaczej...tak nie powinno być:( domki chcemy, nawet były rezerwacje,ale dokładnie to ustalę w marcu i poproszę,żeby to było zawarte w umowie! domek dla nowożeńców zawsze dają-więc to jest ok, ale tak jest wszędzie:) widzę,ze trzeba mieć wszystko na piśmie......
No ale w tych domkach moze sie zmiescic max 8 osob.
a poza tym skad wiesz ze napewno napewno nie bedzie tak ze ostatecznie sie okaze ze np 4 domki beda wolne?? no i kasa bez sensu wydana.. w sumie to jakies 260 zł za domek , tak??

ewentualnie mozna po mniej osob w domkach rozmiescic..
image
A co do tej zaliczki misiac przed slubem to nie 3 tys ???
image
image 05.06.2010r.
hehe ja wiem o 5
image
ja tez wiem o 5tys.bo dzwoniłam kilka dni temu i właśnie o takie rozbieżności mi chodzi!!!!! a co do domków, to myślę,że moi goście wejdą w domki po Twoich gościach Roksano;) będę ciągle o wszystko się pytała,aż do znudzenia:) nie mam ochoty w dniu mojego ślubu przeżywać jakieś dziwne historie pt. "goście nie maja gdzie spać" :(
ehh bedzie trzeba wszystkiego dobrze pilnowac . . .
image
image 05.06.2010r.
no właśnie.... Lisiczko dzwoń i pytaj o to samo 5 razy,bo inaczej się nie da!!!! ale w tym pięknym dniu,nie martw się o nic, bo szkoda wesela ;)
A macie w namiocie czy na sali?
image
image 05.06.2010r.
Roksano!
a co do wystroju....to dokupujesz coś sama? bo ja się zastanawiam nad takimi samymi tiulami (?) co są na suficie,żeby mieć na bocznych "ścianach" tam gdzie nie ma okien?? i ew.coś jeszcze...?

a Ty Lisiczko jakie masz pomysły?
ja mam w namiocie, Roksana też :)
namiot, a TY?

DOKLADNIE twoi goscie , po moich : )
ile domkow bierzesz evita?
image
no właśnie nie wiem dokładnie? a Ty ile? goście mojego Borka wszyscy nocują w domkach,a moi to rożnie, bo jak ktoś mieszka w Kolbudach to bezsensu płacić.....a wiem,że można 8 os.na domek ( tak jak pisałaś)
tez w namiocie, co do dekoracji to nie mam jeszcze zadnych pomyslow.
A bierzecie pokrowce na krzesła? Wiecie ile kosztuja? kiedys byly chyba po 3zł/szt ale teraz podobno kupili i maja swoje?
image
image 05.06.2010r.
ja slyszlalam ze 3 zł szt pokrowce , nie wiem czy teraz tez sie placi.
ja napewno bede miec.. ;)
widzialam ze panele zrobili.. :)
image
pokrowce podobno 3zł/szt. bo to jest opłata za czyszczenie?? ja na pewno biorę i chciałabym jeszcze kokardy na krzesłach:) można coś samemu dokupić( ja chce wysokie wazony na stół),a pozniej oni odkupują za połowę ceny.
evita ja tez!!!
moze sie zlozymy na nie ??
image
na te wazony ??

kokardy tez w kolorze fioletowym chce
image
no pewnie!!! od zeszłego lata "terroryzuje " Agatę żeby kupili sami :) bo mieli kiedys,ale się potłukły:( tez jej pomarudź to może coś z tego wyjdzie? a jak nie to się złożymy i się rozliczymy:)
a kokardy są w cenie?
w cenie pokrowców ponoc.

image
a co chcesz zrobic za plecami pary młodej ?? NA TYM BIALYM PŁOTNIE
image
albo inne dziewczyny??
image
płótno chce wyrzucić ;) a tam powiesić nasze zdjęcie- taki baner z fajnym cytatem. i to samo zdj.chcemy mieć na zaproszeniach:)
ale czy to wyjdzie?
ja pomyslu nie mam..
image
fajny pomysł z tym zdjeciem :)
image
image 05.06.2010r.
up up ;)
image
a jakie kwiaty na stół?
u mnie napewno jakies fioletowe.. ewentualnie storczyk ciemno rozowy..

cos takiego , ale w polaczeniu z jakims kwiatem..
a u was jaki kolor dekoracji??

image
image
ale śliczne:) ja sama nie wiedziałam...myślałam o zieleni,żeby świeżo tak było, ale jak zobaczyłam nowa fotkę namiotu i ta zieleń to od razu zrezygnowałam....ten fiolet chodzi mi po głowie,bo na suficie pod tiulem sa lampki fioletowe i jakoś w całości ładnie to się będzie komponować...no i te wysokie wazony:)
szkoda,że storczyki takie drogie:(
a co ze świeczkami na stół?
storczyki nie są wcale tak drogie..

te takie cybidium w kwiaciarni kosztują 60 zł gałążka, a po znajomosciach albo na giełdzie można kupić napewno taniej.

te storczyki vanda w ktorych sie zakochalam.. to te...

image

i jeden kwiatek na gałązce kształtuje się w sierpniu 10-40 zł . :) w bukiecie napewno beda w polaczeniu moze z jakimis innymi kwiatami..
image
tzn. jak ze świeczkami?? nie kumam ;)
image
podejrzewam, że świeczki na stół będą takie jak sobie wybierzesz, tzn powiesz... zazwyczaj tak jest
image

ja nie chce takich zwyklych swieczek .. ;)
chce swieczki w jakis inny sposob.. albo takie fioletowe dosc szerokie/grube..
image
ja odrazu mówiłam, że nie chce tradycyjnych wysokich świeczek, a babka mi na to że wychodzi sie juz z tych wsokich i preferuje niskie, jakieś tam specjalne które przez cała noc będa się paliły :) także z każdym iodzie się dogadać
image

bukiet przepiękny i faktycznie ceny nie są wysoki:) zobaczę jakie świeczki zaproponują:) bo fajnie jak całą noc coś się pali:)
ciekawe czy np kwiaty po moim weselu te w wazonach beda sie do czegos nadawaly np na twoim weselu(?)
image
to zależy jakie kwiaty??? jak będziemy miały podobny wystrój to można się złożyć??? nie wiem czy my za kwiaty płacimy? pewnie tak? pisałam do Agaty, to mi odp.że fiolet z zielenią ładnie wygląda:)
hej dziewczynki dzwonił już ktoś, jakie info macie co do cen?
image
7 sierpnia 2010
aneczko wyzej napisane 170 zł .
image
ja muszę tam wreszcie pojechać ;)
image
7 sierpnia 2010
evita napewno za kwiaty sami płacimy.. a znalazlas moze juz takie wazony??
image
nie szukałam jeszcze, ale zacznę:)
okrągłe wazony też są fajne:)
czemu taka cisza???
image
podbijam:P
image
nieeeeeee spac!;)
image
Aneczka,
Ja też planuje wesele w Romie 7 sierpnia 2010. Czy możesz mi powiedzieć czy planujesz ślub w kapliczce,bo ja bardzo bym chciała izastanawiam się, czy mogłybyśmy się porozumieć odnośnie dekoracji itp.
~LU masz slub w namiocie czy na sali?
image
Na sali, z tego co tu wyczytałam w namiocie ma Aneczka
hej LU,
nie biorę ślubu w kapliczce, ale w kościele w Pruszczu Gdańskim
no wiec nie do konca sie to zgadza gdyz podpisalam kontrakt na 100 osob w romie na 2011 rok cena z a osobe hmm..... 185zl
image
A ja mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o ślub i wesele w Łapinie . Widziałam kasete od znajomej z wesela . Wystrój sali to porazka a trzeba zapłacić 500zł .Poprawiny 1000zł . Obsługa z tego co widziałam nie jest profesjonalna delikatnie mówiąc . Ślub w kapliczce następne 500zł za dekoracje i bez oprawy muzycznej , we własnym zakresie trzeba sobie załatwić. Miałam zamiar tam mieć wesele ze względu na urok ośrodka i terenu . Poprostu jest tam ślicznie . Tylko kierowniczka zachłanna jak na mój gust . Za wypożyczenie pokrowca 6 zł na jedno krzesło. Rozmawiając z koleżankami dowiedziałam się że wszędzie za wystrój stołów się nie płaci jedynie , kwiaty i świece a tam za wszystko .
wiecie moze czy maja jakies chlodnie? zeby ciasta schowac?
image
image 05.06.2010r.
myślę,że chłodnie mają, to podstawa. najlepiej zadzwoń i zapytaj o ich wielkość. ja się tam wybieram w week,bo tej drugiej zaliczki jeszcze nie zapłaciłam :)
image
evita do dopytaj się może o te pokrowce na krzesła i spytaj proszę czy poprawiny nadal w cenie podstawowej czyli na dzień dzisiejszy 170 zł i za ile jest stół wiejski, dzięki ;)
oki! o pokrowce to pytałam Agatę,ale jeszcze mi nie odp. stół był za 500zł. i wiem,że trochę ma podrożec,ale dokładnie będzie wiadomo jak będzie gotowe menu:)
image
evita w szoku jestem tej drugiej zaliczki .. : )

tak sobie mysle, czy maja tyle pokrowcow, ja bede miec 120 pokrowcow i czy zdarza dla Ciebie evita wyprac nastepne 100 czy tez maja tyle np. oklo 200 szt ??

ciekawe.

my bedziemy jechac w ostatni weekend lutego po menu ;)
image
juz ja się zapytam:)
a co do zaliczki...to na początku,jak my rezerwowaliśmy termin wynosiła 500zł.dopiero później podnieśli,dlatego ja o tym nie wiedziałam. ale dla świętego spokoju jadę i zapłacę:)
image
ale ona kazała CI dopłacić? czy sama jedziesz?
image
Aneczka,
A mozna wiedziec o ktorej godzinie masz slub w kosciele i na ktora godzine planujecie zajechac do Romy, zebysmy sie jakos rozmineli ?
sama zadzwoniłam i zapytałam, bo gdzieś widziałam jak pisałaś,że Ty płaciłaś tyś. wole pojechać i spisać umowę:)
image
Cześć dziewczyny!

Dołączam do was:Nasz ślub odbędzie się nietypowo bo 5 sierpnia 2010 (czwartek)ślub w kapliczce(mam taką nadzieję) na ośrodku ROMA,a wesele w namiocie.Czy któraś z was może mi powiedzieć jak jest z płatnością za strojenie kapliczki i namiotu??Pozdrawiam was nardzo serdecznie:))
image
standardowy wystroj kapliczki i namiotu w cenie .
image
Dzięki Roksana!
A ja mam zapłacić dodatkowo za wystrój (standartowy wystrój) i zastanawiam się dlaczego?W poniedziałek przylatuje do Polski i musze się wybrać na ten ośrodek bo coś mi tu nie pasuje!Z tego co przeczytałam na forum to chyba tylko ja płace dodatkowo za strojenie-moim zdaniem jest to nie sprawiedliwe:((
image
A KIEDY REZERWOWALAS termin??
image
w październiku 2009
image
tzn. w październiku byłam osobiście ale namiot zarezerwowałam sobie w sierpniu (telefonicznie)
image
która z dziewczyn będzie miała wesele w namiocie 6 sierpnia 2010????
image
DZIEWCZYNY PILNIE POSZUKUJĘ CIEMNO RÓŻOWYCH ŚWIECZEK PŁYWAJĄCYCH,JEŻELI KTÓRAŚ Z WAS JE WIEDZIAŁA TO PROSZĘ O POMOC,POZDROWIONKA
image
kochane dziewczyn mam propozycje jezeli jest taka mozliwosc spotkajmy sie wszystkie razem i porozmawiajmy o wszystkim i wtedy mozna pomyslec o wszystkim bo pisanie nie ma sensu przyniescie ze soba zdjecia i podebatujemy mysle ze to jest dobre rozwiazanie a nie licytacja kto bedzie mnial lepiej , posiadamy chlodnie pozdrawiam
oooooo tak! ja sie pisze na tooo :D
image
no pewnie:) jakiś termin musimy ustalić:)
image
ja również się dołączam do tego spotkania!
Proszę podać termin!
image
ustalcie termin ja sie dopasuje w razie czego to jest moj nr 792-391-994 mozemy spotkac sie w gdansku
osobiscie mysle, ze lepiej by bylo w lapinie tam na miejscu, mozna zobaczyc wszystko na zywo, mozna dac pomysl i zobaczyc i spytac czy to akurat beedzie mozliwe do zzrealizowaniu tu czy tam ;)
image
Roksana jestem za tym aby spotkać się w Łapinie,podajcie tylko datę?!
image
dziewczyny do ktorej jest doba hotelowa w domkach??
jest mozliwosc jej przedluzenia ?? ( za dopłatą?? )
Evita bylas w Romie w weekend??
image
nie byłam:( bo mam anginę:(
image
dziewczyny ja jadę jutro do Romy,muszę wyjaśnić sprawę strojenia kapliczki i namiotu
image
fajnie:) zapytaj ile pokrowców mają? czekam na relacje:) co z tym wystrojem dokładnie:)
image
evita a dzwonilas do romy?
hm ostatnio zadzwonila do mnie kierowniczka i 'odnioslam' wrazenie jakby dzwonila w sprawie poprawin do mnie z powodu ' Ciebie' bo Ty masz nast. dnia wesele..
image
oj dzwoniłam i to 3 razy!! tak się złożyło,że nie pojechaliśmy:( ale ost.podawałam jej jeszcze raz numer w razie czego,więc dlaczego nie dzwoni???
a co dokładnie mówiła?
image
no czy ja robie poprawiny mna ile osob itp..

a ja w ogole spytalam o ilosc pokrowcow czy bedzie miala tyle zeby i na oje i na twoje wesele bylo, ona powiedziala ze tak :)

26 lutego osobicie sie tam wstawie ;)
image
e,to spoko:) my też sie tam wstawimy,ale jeszcze nie wiem kiedy :)
image
sala w romie bedzie remontowana takze bedzie napewno pieknie
mozemy sie spotkac na miejscu , w lapinie
Dziewczyny czy któras z was ma ślub w Romie 6 sierpnia 2010 (namiot)???
Piszcie do mnie na email kala53@buziaczek.pl

pozdrowionka
image
karolcia a ty kiedy masz i gdzie??

no to jakis termin?? np. 13 marzec?
image
ja mam ślub 5 sierpnia 2010 w Romie (namiot).Roksana a ty kiedy masz ślub?
image
aha. a po co ci osoba ktora ma jeden dzien pozniej slub?? :)

ja mam 20 sierpnia (piatek) namiot
image
Ja mialam wesele we wrzesniu ale w sali,i bie bałam sie ze bedzie zimnio-wszystko wysząło rewelacyjnie:)
image

image
Roksana ,poprostu chciałabym sie dowiedziec czy ktoś ma po mnie slub w namiocie?!Pozdrowionka
image
aha, myslalam ze do jakiegos konkretnego ' powodu' :)

evita (?)
ja chyba znalazlam wazony.. :) za 5.50 szt. ;)
image
Roksana a jakie wazony chcecie kupić???Moze i ja sie do nich dołoże bo też będę potrzbowała wazony!?!?!?Gdzie je znalazłaś i jakie??
image
Roksana a jakie te wazony? Może prześlij mi na maila? wiesz,że za wystrój namiotu płaci się 500zł!!!!!! mi o tym nikt nie mówił!!!! że niby wystrój jest w cenie....

mój mail evita504@wp.pl
image
aha, menu ma być w połowie marca!
image
punkt 6 umowy.

Wykonawca zobowiazuje sie do wykonania dekoracji stołów i sali uzgodnionej z zamawiajacym .

moze mi skoczyc z tymi 500 zł .
ja jade w piatek po menu
image
ale nie masz nic napisane o pieniążkach.... ciekawe co Ci powie!!!!????
image
a skad masz taka wiadomosc?
image
bo dzwoniłam i pytałam i też się zdziwiłam....bo nikt mi o tym nie mówił :( !!!! podobno można sobie odliczyć swoje zakupy,ale dokładnie się dowiem jak pojadę w marcu.....
image
ale po co pytalas?
skoro jest napisane w umowie ze wkonawca zapewnia to .
Jeżeli mialoby to swiadczyc , ze
trzeba zaplacic,
to niebyloby napisane ze ZAPEWNIA , tylko byloby napisane

WYKONAWCA ZAPEWNIA WYSTROJ SALI I STOŁÓW ZA OPŁATĄ ...

a nie jest.. :)
image
ja umowy nie mam, a jak dzwoniłam to pytałam tak po prostu nie podając nazwiska...:)

a będziesz o to pytała w pt? ciekawe co Ci powie:)
image
jak nie masz umowy???????????
image
no nie mam!!

kazała później przyjechać i spisać i tak wyszło.

najpierw spiszemy później będę się pytała o wystrój:) !!!!!!
image
że jak będzie nowe menu to dopiero wtedy....
ale ona kręci!!!!!
image
ja jestem w szoku.. ze na takie cos poszliscie :o
nam tez tak powiedziala, ale my po 2 dniach pojechalismy po ta umowe.. :)
dlatego o nic sie nie martwie jak cos:)
image
no zobaczymy ja tam już i tak jestem zła o to wszystko! napisze cokolwiek jak tam pojadę, czyli jak będzie menu!
image
bo najgorszym bledem jaki mogliscie popelnic to brak umowy . :)
ja bez tego ani rusz:)
image
hej, ja tez jeszcze nie mam umowy, jade tam w nast tygodniu i nam wydrukuje, to zaden problem i nie robcie z niej niewiadomo jakiej oszustki, bo Roma to firma na poziomie i nie sadze zeby robili jakies akcje, przeciez zalezy im na dobrej opinii:)
ja z niej nie robi oszustki, ale... nie jest normalna rzecza by nie brac umowy. Róźnie bywa, prawda? czlowiek jest tylko czlowiekiem.
a poza tym, jak sie ma umowe nie wazne czy z osrodka, fotografa, dj'a mozna ewentualnie wyciagac konsekwencje.
image
no dlatego jak za tydzien bedziemy miec umowe to nic sie stanie, poki jeszcze nie sa zalatwiane konkretne rzeczy
moze i nie .
ale majac umowe czuje sie bezpieczniej ;)
image

Roma Łapino - śłub i wesele

my umowe podpisalismy prawie rok temu :P lepiej miec wszystko czarno na białym :P a o tej dekoracji pierwszy raz slysze, na umowie mam tak samo jak roksana
image
image 05.06.2010r.
to ja na razie się nie martwię :p pojadę, podpisze i wszystkiego dowiem się osobiście :)
image
a orientujecie się może czy tort jest na pomoście? bo zastanawiam się jak ma to wyglądać????
image
z tym tortem to juz kwestia dogsadania sie, nam mowila ze oni czasem taki scenariusz ustalaja ze np. para mloda przyplywa lodka z innego osrodka a goscie czekaja na pomoscie lub tort moze byc krojony na pomoscie:)
aga a kiedy masz ślub?
fajnie z ta łódką i pomostem ;)
image
ja bym nie chciala lodka.. ;)
w czasie krojenia tortu na pomoscie beda fajerwerki u nas ;)
image
a dużo płacicie za fajerwerki? bo wiem,że to droga rzecz...
image
około 1000 zł
image
ja mam slub juz w czerwcu:) jeszcze tylko nieco ponad 3 miesiace
fajnie :) w namiocie??? a w jakich kolorach dekorujesz???
image
tak w namiocie, namiot to oni beda dekorowac, ale chcialam zeby moim kolorem przewodnim byl losos:) a ty masz dzien po mnie?
nie, ja mam w sierpniu i mam ślub po Roksanie :)

Roksana dzisiaj jedziesz do Romy, prawda? czekam na relacje :)
image
heheh aha, no wlasnie czekamy na relacje:) ja pojade dopiero jak sniegi stopnieja bo boje sie ze nie przejade przez ten las i te sniegi:)
no wiec, rozmawialm z pania kierowniczka, maja remont sali wiec nie maja czasu na menu :) bedzie menu ale dopiero w polowie marca tak jak mowilas Evita,
natomiast juz sobie zamowilam 13 domkow ;)
zeby potem nie bylo, ze domki sa pozajmowane przez wczasowiczow..
i chyba pewnie jakas ilosc z moich gosci sobie przedluzy dobe hotelowa , bo doba konczy sie o 12.. a oni sobie doplaca i moze jakies pare h dluzej..
image
evita!!
image
bylam w szczepanie tam w przejazdowie ;p

kupilam takie wazoniki..na swieczki..zaraz zrobie fotki za 5,99 zł sztuka
i wazon na kwiaty okolo 6.60 zł za sztuke.
kupilam 10 szt na swieczki
i 7 szt na kwiaty tylko tyle bylo ale ma byc dostawa..
zaraz foty:D
image
image

to na swieczki..

a to na kwiatki

image
image
image
image
wazoniki fajne, ale czy nie za małe??
nie zgubią sie na stole??? rozmawiałaś z kierowniczka w jaki sposób rozlicza się za takie dodatkowo kupione przez nas elementy????

a pytałaś o ta dekorację? czy dodatkowo się płaci???

ja do Szczepana tez się wybieram:)
image
a jakie świeczki kupiłaś?
image
ale ja nie mam zamiaru jej tych wazonów oddawać;)
image
aha :) bo nie wiem jakie ilości masz zamiar kupić :) a wazony zawsze są potrzebne np.na duże ilości kwiatów od naszych przyszłych mężów :)
image
żelowe świeczki ;)

http://www.zakrecona-galeria.pl/main_page/product_info/products_id/377/Galeria_slubna.html
image
sorki że dopiero teraz LU odpisuję ale lap mi się spalił ;/ dopero zakupiłam nowy, my mamy na 16 wiec zajedziemy na 17.30- 18.00 do romy
image
7 sierpnia 2010
Aneczka dzieki to sie dobrze sklada bo my mamy o 16 w kapliczce wiec bedizemy juz po jak przyjedziecie.
to co z tym spotkaniem w romie? w ramach informacji jesli chodzi o dekoracje??
image
hej dziewuszki :)

byliśmy dzisiaj w Romie i mam kilka istotnych informacji :)
a więc cena menu 170zł.(niestety menu jeszcze nie ma :( ),
cena dekoracji to 500zł( czyli np.kwiaty,świeczki,serwetki)- mozna samemu kupic i wtedy odliczaja to od ceny dekoracji.
pokrowce na krzesła(mogą być z kokardami w danym kolorze) 6zł./szt. cena poprawin 1000zł., wiejski stół 600zł.

a parkiet wygląda fajnie :)
image
ja musze sama tam pojechac i indywidualnie z nią się dogadać.

Mi powiedziała, że skoro umawiała się ze mną na 165 zł za osobę tak będzie.

ja tam się wybiore za dwa tygodnie :)
image
a jak masz wpisane na umowie? 165zł.za osobę?
image
nie mam.

a Ty masz wpisane 170 zł?
image
punkt 8.- cena za usługę wynosi 170zł.za os.......
image
sluchaj ta cena u Ciebie zostala wpisana dziś.
i ja i ona mamy ta samo umowe ( ona - kierowniczka ) bez kwoty za osobe.
Musi i ona i ja miec to samo wpisane .
Mysle, ze kazdy jest czlowiekiem i nie bedzie zadnego problemu :)
image
dowiemy się za dwa tygodnie :) jak pojedziesz :)

no i dekoracja...jednak 500zł.

image
masz na umowie napisane

punkt 6 umowy.

Wykonawca zobowiazuje sie do wykonania dekoracji stołów i sali uzgodnionej z zamawiajacym .

???

ja mam.. :) ceny nie ma wiec lajcik :)
image
Tak czytam Wasze wypowiedzi dzieczyny, co prawda tez mam w umowie, że wykonawca zobowiązuje się do wykonania... itd, ALE za wystroj sali/ namiotu płaci sie 500 zł....
na 100%
Nie moga mi kazac zaplacic za wystroj sali - skoro w umowie nie jest to napisane.
image
Tylko w takim razie ciekawe co jest w CENIE... moze bukiet kwiatów, 3 swieczki, cos jeszcze na stol i dziękujemy.... Że tez sie nie zapytałam co jest w tej cenie, skoro trzeba dopłacac. A ktos widzial już jak wygląda wyremontowana sala? :)
mądry polak po szkodzie.

pojade z mamą i sobie pogadamy z kierowniczką i wszystko ustalimy.
image
No dokladnie, jak bedziesz wiedziała, koniecznie daj znac :)
sala jest w trakcie remontu.

co do dekoracji, mam w umowie tak samo, ale można to interpretować różnie, tzn.że ustalisz z nimi co i jak,a oni ci wystroja wg.Twojego pomysłu... za te 500zł.są niby kwiaty na stół, serwetki,świeczki...ja raczej kupię sama te rzeczy,bo wybiorę sobie wszystko ta jak chce,- odliczają to od tych 500zł.

ciekawe co Wam powie? czekam na relacje :)
image
Dziewczyny to jest bezsensu te 500zl za dekoracje, przeciez wystroj sali mial byc w cenie, no i te 1000zl za poprawiny masakra jakas.. chyba w koncu pojade sie dowiedziec i podpisac umowe bo jeszcze nie mam, poki ceny znow skocza
no wlasnie, umowa.
powiedzcie mi tak z ciekawosci pytam.. czemu odradzu jej nie wzieliscie? w przeciagu tygodnia od wplacenia zaliczki?
image
a jakos tak nie bylo czasu i mielismy jechac pozniej i znowu cos wypadlo itd itp ale nie spodziewalismy sie ze co chwile ceny beda sie zmieniac, powiedziala nam ze to sa juz ceny ostateczne wiec nie panikowalismy, pojedziemy niedlugo jak juz menu bedzie.
Aga ale o jakim 1 tys zl Ty mowisz za poprawiny?? My płacimy na przyszly rok 180 zł od osoby ale w tym juz są poprawiny.... Bynajmniej tak mówiła, ale jak widze w umowie to nie jest napisane. Natomiast co do tej dekoracji, w umowie pisze, że Wykonawca wykonuje dekoracje stołów i sali po uzgodnieniu z Zamawiającym....
no dziewczyny wyzej pisaly ze poprawiny 1000zl a stragan wiejski 600. sama juz nie wiem, w sobote chyba jade:)
dekoracje i poprawiny miały być w cenie a nagle nie są, ja już mam dosyć tej romy ;/
image
7 sierpnia 2010
A ja ostatnio słyszałam niemiłe zdanie na temat tego miejsca i byłam zdziwiona biorąc pod uwagę ile wcześniej trzeba rezerwować bo mają taki ruch :/
Ale tak jak ze wszystkim każdy może mieć swoje zdanie ;P Więc spoko - ja będę szyła suknię u krawcowej o której połowa opinii na tym forum jest zła ;P
image image

umieszczam również tutaj info dla Evita
o fryzjerce z Pruszcza

fryzjerka pracuje w nowym salonie Mademoiselle, w centrum Kossaka ty nowo zbudowanym mini centrum handlowym,

dodatkowo można się z nią umówić na pełną stylizację bo wykonuje też make-up, jest tam tez kosmetyczka i robią paznokcie,

full servis ;)
image
7 sierpnia 2010
aneczka dziękuję za informację :)

Roksana, tak się pytasz czemu nie podpisywalismy umowy od razu, a Ty jak mogłąś podpisac umowę bez wpisania ceny za osobę??
Jak będziesz w Łapinie to spytaj się o cenę pokrowców na krzesła z kokardami, zobaczymy czy taką samą cenę jak ja usłyszysz...
image
napewno dam znać co usłyszę :)
image
Byłam tam wczoraj.... W cenie za osobę nie ma wystroju sali, za to płaci się osobno ok 400-500 zł... :/ w tym są żywe kwiaty, swieczki na stol, serwetki, pranie obrusów... Chyba tyle....

Za krzesła- wypożyczenie pokrowców płaci się 6 zł od krzesła.

Cena poprawin 1000 zł....
magda, a u mowe masz od kiedy ?
image
Na sierpien przyszłego roku, także jak czytam rok pozniej niż Ty...

Ja się z nią umowiłam na cene 180 zł od osoby i, że w przyszłym roku cena już nie wzrośnie....
żal mi was dziewczny sprawdzicie ceny w innych hotelach i osrodkach sa bardzo wysokie,a po za tym jezeli tak narzekace to czemu robicie slub w romie ?jest wiele innych hoteli np.hilton ,grand hotel ,sheraton ,krolewski czemu tam nie robicie cieszcie sie tym co macie bo z miejscami na wesele jest krucho a opinia opini nie jest rowna wiec kto nie ryzykuje ten nie ma ja mam slub w czerwcu i jestem zadowolona pani Dyrektor (a nie jak piszecie Pani kiewrownik to tez super konkretna BABKA)NIE ORGANIZUJE PIERWSZEGO WESELA I WIEM ZE NAPEWNO SIE NIE ZAWIODE ZDAM RELACJE PO WESELU BO SZKODA TU ZAGLADAC I NIE POTRZEBNIE SIE STRESOWAC CZYTANIEM JAKIS NIEDOMOWIEN CENNY I UMOWY TO INDYWIDUALNA RZECZ KAZDEJ Z NAS POZDRAWIAM
no my mamy na umowie 165 zł za osobe, dekoracja miala byc w cenie, jak bym chciała cos wiecej to wtedy musialabym dopłacic, a poprawiny mialy byc 500... bede musiała chyba tam niedlugo pojechac to wyjasnic i odrazu ustalic menu
image
image 05.06.2010r.
a ty Magda masz juz umowe czy jeszcze nie? bo ja mam wesele tydzien po tobie i jeszcze nie mam, pojade tam w sobote:)
przepraszam pomylka, nie Magda tylko lisiczka:)
juz dawno mamy umowe :)
image
image 05.06.2010r.
JA PODPISYWALAM umowe w maju chyba 10 a 18 odbieralam umowe..
image
duzo dziewczyn odbiera przed samym slubem i jest dobrze, kumpela moja wogole nie podpisala umowy i wszystko bylo oki, zadnych problemow wiec sie nie martwie.
jak widac czasem sa powody do zmartwien. nie ma reguły aga ;)
image
Kseniu!

robimy tam wesele,bo to śliczne miejsce, ale w innych ośrodkach, hotelach, cena menu na dany rok jest jedna...a nie w czerwcu inna i w sierpniu inna :( i to jest smutne :(

rok temu jak rezerwowałam termin to mi pow.że cena menu mogą wzrosnąć, więc luz...ale o dekoracji było pow.,że w cenie...ok.wszystko drogie-kwiaty, serwetki- rozumiem, ale dlaczego poprawiny tak podrożały???

a pokrowce rok temu były po 3zł, a teraz 6zł???? szok!!! no i pokrowce nie należą do części dekoracji.....?
image
wlasnie, tym bardziej ze swieczki, sztuczne kwiaty i serwetki napewno nie kosztuja 500zl, chyba sama to wszystko kupie i napewno wyjdzie taniej, tak samo z tym straganem wiejskim, biora 600zl a kupia same najgorsze produkty, wiec mysle jak sama kupie kielbasy i wedliny bedzie sie bardziej oplacalo:)
a można samemu dać kiełbaski na stół wiejski?
image
nie wiem, ale ja bede chciala tak zrobic i zaplacic najwyzej za sam stragan, zobaczymy:)
pomysł fajny :) ciekawe czy pozwolą? jak się dowiesz daj znać :)
a kiedy masz ślub? (pt? sob?)
image
Miałam stragan na swoim weselu w Romie i zapewniam,że były bardzo dobre swojskie wyroby-pasztet,kiełbasy,udziec,boczek,smalec,ogóreczek ...nie pamiętam co jeszcze,ale pychota.Wszystkiego nie skosztowałam ,ale goście chwalili.
niestety jeśli chodzi o jakiekolwiek jedzenie w swoim zakresie odpada. Pytalam, bo chciałam zrobić na swoim weselu coś w rodzaju stołu wiejskiego ale z rybami. Chciałam załatwić rby w swoim zakresie. Niestety Pani kierowniczka powiedziała, że nie ma takiej opcji, ponieważ jeśli dojdzie do jakiegokolwiek zatrucia czy czegoś podobnego nie będą wiedzieli od czego to może być, a jeśli całe jedzenie jest załatwiane przez ośrodek wtedy oni za wszystko odpowiadają.
w sumie tez racja..
image
jeżeli mika pisze,że było dobre i smaczne jedzenie to się bardzo cieszę :)
image
ja tez sie ciesze ale w razie czego i tak spytam czy mozna swoje, zdam relacje w niedziele:) i tak wierze ze nie powinno sie miec zadnych zastrzezen do tego osrodka, bo wiekszosc jest zadowolona w 100%, Evita a wesele mam w sobote, juz tylko 86dni:))
jej:) ale masz fajnie :) stres jest?
image
pewno ze jest, tym bardziej ze teraz jestem na etapie zalatwiania wszystkich papierkow potrzebnych do pozwolenia na slub w innej parafii, konczymy nauki niedlugo, na szczescie suknia i reszta juz jest, zostal garnitur, tort i ciasta no i te papierki nieszczesne:)
Agatko z Romy nieładnie tak się podszywac pod różne nicki i wypisywac opinie o ośrodku w którym pracujesz. Podszywanie się pod osoby, które niby mają tu wesele, wychwalanie jak tu jest super i próba usprawiedliwienia niektórych działań ośrodka jest wobec wszystkich czytających ten temat nie fair, takie żenujące zachowanie z Twojej strony wcale nie polepszyło opinii o Romie a właśnie naodwrót. Większośc wie, że wesela organizowane przez Romę są chwalone i że niemal 100 % par jest zadowolona, SUPER, zawsze są jednak jakieś ALE, które chcielibyśmy przedyskutowac a Ty wtykasz swój nos pod ukryciem jak szczur i mącisz. Nie musisz się ukrywac pod żadnym nickiem, możesz pisac we własnym imieniu.

To, że jest to Agata zostało wywnioskowane po numerze IP, z którego były pisane posty, już wcześniej ta informacja o tym miała byc na forum napisana, bo zdarzało się to kilka razy wcześniej, ale dopiero po przeczytaniu ostatniego postu Kseni, czyli Agaty została podjęta decyzja że to napiszę.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przykro mi bardzo ale nie pisalam juz dlugo na weselniku moje mile Panie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale IP te same.. ja sie na tym nie znam ,ale rzeczywiscie IP te same ;P
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie zamierzam się z Tobą na ten temat kłócic Agata, nawet wystarczy spojrzec na IP, z którego napisałaś ostatniego posta i porównac z postem Kseni i każdy widzi, że jest to samo IP, poza tym masz niezłe wyczucie, że po długiej "nieobecności" akurat weszłaś na forum po tym jak ktoś na Twój temat napisał. Dalej już nie ciągnę tematu, każdy widzi jak jest...

Pozdrawiam!
faktycznie IP jest to samo... szok!!!
image
Odstąpienię sale na wesele na 05.06.2010 w zamian za zaliczkę 500zł + orkiestra 500zł. Sala jest w ośrodku Roma w Łapinie.
Odstąpię ;) pomyłka
agus, tylko pytanie, czy odstapienie sali z powodow osobistych , czy moze jakis zwiazanych z osrodkiem?? :D tak dla upewnienia pytam?: )
image
Ze względów osobistych.
to bede sama? :(
image
image 05.06.2010r.
mamy nadzieję, że kogoś znajdziemy na nasze miejsce
dziewczyny macie menu?? bo ja byłam i jestem bardzo zadowolona :)
mniam mniam ; )
image
Evita prześlij mi menu na mejla proszę

dziks_power@op.pl
evita mi tez! ;)
amishu@o2.pl

powiedz mi jak to z ta dekoracja sali, pokrowcami i cena za osobe?
ile wkoncu wszystko kosztuje?
image
Evita ja tez poprosze menu na maila:
nany5@wp.pl
dzieki:)
hej dziewuszki:)
menu prześlę najpóźniej w pt :)
dekoracja 500zł., pokrowce 6zł., stół wiejski 600zł.
no i jedzonko 170zł/os.
image
aha, sala jest bardzo ładna :) po remoncie :)
image
dziewczyny która z was ma 6 lub 5 sierpnia wesele w namiocie w romie albo 7 sierpnia na sali"?
image
7 sierpnia 2010
aneczka ja mam ślub 5 sierpnia 2010 w namiocie!!!!
image
aneczka nie ślub tylko wesele ,sorki!
image
bo właśnie się tak zastanawiam, z tego co się orientuję w namiocie jest wesele 5, 6 i 7 sierpnia! Zastanawia mnie jakim cudem posiadają ok 300 pokrowców na krzesła ;/ chyba że ktoś dostanie brudne np ja skoro mam na końcu ;/
image
7 sierpnia 2010
mysle ze tak mozesz byc ;P
ja do niej dzwonilam..
i mowilam o tym samym problemie.. bo j mam 20 a evita 21 , ona powiedziala ze taka ilosc maja.. 'ponoc'
ale to jest np. 200 szt nie 300
image
aneczka, a dzwoniłaś do Romy żeby się dowiedzieć czy będą mieli tyle pokrowców?Muszą mieć,wątpię żeby komuś mieli dać brudne bo to by było nieuczciwe z ich strony?!?!?!Pisałam do Agaty ale ona jest teraz na urlopie jak wróci to da mi znać i ja się wtedy jej zapytam o te pokrowce.
aneczka podaj mi swój adres email to do ciebie napiszę jak coś będę wiedziała
image
ja w weekend bede jechac do romy.. wiec zobaczymy
image
evita, a ty juz masz pomysl na dekoracje? i z tymi wazonami?
image
gdzieś na starym wątku romy jakaś panna młoda wstawiała zdj. i tam były ładne bukiety na stołach :) tez takie chce :) co do pokrowców to można wypożyczyć w innym miejscu :)
image
np u nasze forumki Beci :)
http://www.malarstwo.britain.com.pl/Pokrowce.php
Wypozyczenie pełnego pokrowca z kokardą i stroikiem 6 zł. szt.
image
Aneczka,
Ja mam 7 sierpnia na sali.

Evita,
A czy mozesz przyblizyc co tam po remoncie sie na sali pozmienialo ?

na sale zajrzałam jednym okiem , było już ciemno więc dużo nie widziałam :( ale wejście ( recepcja?) i korytarz prowadzący do sali jest cały nowiutki :) bardzo ładnie to wygląda:) na podłodze duże kafle ( chyba brązowe), po prawej stronie 2 lustra :) ładnie :)
image
a namiot stał?
image
oczywiście :)
image
no i jak wygladal? ;)
ja fotki zrobie jak bede jechac:P
zeby miec wizje rozmieszczenia.. wszysktiego
image
Roksana kiedy jedziesz do Romy?
Jak porobisz zdjecia namiotu to proszę prześlij mi kilka fotek!
Z góry wielkie dzięki
image
normalnie wyglądał:)
w środku dziwnie, wiadomo nie ma tiuli na "suficie". ja fotki porobię jak już ten tiul zawieszą:) pewnie niedługo, bo wydaje mi się że 24.04 jest tam wesele!
image
dziewczyny a gdzie tam jest toaleta?
image
niedaleko namiotu, za chatą grillową, taki mały budyneczek :)
pytałam pani dyrektor jak to jest podczas deszczu? czy mam kupić jakieś parasole dla gości?? podobno rozstawiają małe namioty i nikt nie zmoknie:)
image
Jezeli chodzi o mloda pare to maja dostep do toalety w domku a reszta w tym budynku z tylu namiotu. Ja mam dla kazdego goscia w prezencie parasol z naszymi imionami i data slubu, na pamiatke no i w razie deszczu lub slonca podczas slubu:))
agata i przemek
Tak mi przyszlo do glowy po przeczytaniu watku o forumkowej sesji fotograficznej - rewelacyjny pomysl. Pomyslalam ze moze my tez bysmy sobie taka sesje zafundowaly w Romie, nie jest nas tu duzo wiec pewnie bedzie latwiej to zorganizowac a i nie musialybysmy czekac do pazdziernika. Gdyby bylo nas nawet 4-5 tobylby to malutki koszt. Co sadzicie?
Lu mozesz mi przybliżyc o jaką sesję chodzi bo ja byłabym zainteresowana, tylko kiedy??Jeżeli chodzi o fotografa to moja ciocia jest fotografem!! Ja mam ślub 5 sierpnia w Romie!
Pozdrawiam
image
Karolcia dziewczyny z weselnika sie skrzyknely i organizuja poslubna sesje zdjeciowa w sukniach w pazdzierniku. Jest juz 15 albo wiecej chetnych. Uwazam ze to super pomysl bo fotki takie sa rewelacyjne i swietna pamiatka. Ja mam szczerze mowiac nadzieje ze w pazdzierniku juz nie wejde w swoja sukienke i ze juz nie bede mogla latac samolotami zeby na ta sesje przyleciec :)
Mam slub w Romie 7 sierpnia i bede w Polsce do 14 i pomyslalam, ze dziewczyny ktore maja slub w Romie w podobnych albo wczesniejszych terminach (a widzialam tu kilka) moglyby sie skrzyknac i zorganizowac taka sesje np. w osrodku krotko po slubach (fajnie by bylo przed 14 sierpnia :). Mialybysmy super pamiatke.
A jeszcze pomyslalam, ze nawet jesli ktos sie tu nie udziela to mozna poprosic w osrodku o jakas forme kontaktu z innymi dziewczynami, domyslam sie, ze nie dostaniemy nr telefonow, ale mozna poprosic zeby te osoby skontaktowaly sie z nami.

Mam nadzieje, ze nie naraze sie kolezankom, ktore maja sluby w pozniejszych terminach no i Roksanie, ktora w ogole pomysl wprowadzila w zycie z innymi forumkami, ale naprawde uwazam ten pomysl za swietny a jestem ograniczona czasowo (tzn mam taaaaaaka wielka nadzieje, ze bede)
dziewczyny fajny pomysł..
tylko troche 'ograniczony' .. w czasie.. nam zalezalo zeby kazdy mogl wziasc w niej udzial i daltego pazdziernik.. :)
ale pewnie ze jezeli ktos sie znajdzie chetny to fajny pomysl z tymi dziewczynami co maja slub w romie.. ja niestety mam dopiero 20 sierpnia.. no ale zycze powodzenia :P
image
Lu świetny pomysł,ja mam ślub 5 sierpnia,trzeba teraz poszukac reszty dziewczyn.Ja również mieszkam za granica i będę w polsce do 15 sierpnia,wiec taki termin jak ty podałas jest dla mnie odpowiedni.

image
Wow, no to super juz mamy jakis poczatek. Ja za tydzien jesli chmura pozwoli bede w Polsce na weekend i wybieram sie do Romy wiec sprobuje zadzialac. Aneczka tez ma 7 sierpnia, moze bedzie chetna. A poki co, zeby nie dominowac watku podaje swoj mail i nr gg,
lunafox@poczta.fm
139908
hejka podaję mój e-mail dziks_power@op.pl
jak ktoś ma menu i jakieś nowe zdj to proszę wyślijcie mi

image
7 sierpnia 2010
a z tym 7 sierpnia to nawet było by fajnie zrobić sobie takie zdj w dniu wesela ;) możemy sobie złożyć życzonka ;)

i mam jeszcze pytanko LU, masz pokrowce na krzesła ;)
heh ale ja nie będę się chyba stresować i sobie zamówię, właśnie szukam firmy ;)
image
7 sierpnia 2010
aneczka!
menu wysłałam:) a wcześniej podałam linka do Beci,która ma pokrowce :)
image
Aneczka,
Jeszcze nie mam , bede w Romie za tydzien i jak juz dogadam wszystkie szczegoly to wtedy bede myslec czy brac z osrodka czy na wlasna reke zalatwiac rozne rzeczy.
evita ! mi tez.. :)
amishu@o2.pl :)
image
ok mam.. ;p
dzieki ;P
image
Roksana Tobie też wysłałam:) nie doszło???? :(
image
i co mozna sobie wymieszac z tych dwóch? :P
image
i co oznacza na koncu dodatkowo stragan wiejski? :>
image
no,że za dodatkową opłatą( czyt.600zł) postawią ci stragan wiejski-na ich stronie jest nawet fotka:) my na pewno go weźmiemy i beczułce będzie bimberek :)
image
można mieszać menu :) i to jest fajne :)
image
a co z tymi menU? mozna sobie pomieszac?
image
dzięki za menu ;*

a nasza forumka ma już zajęty termin
image
7 sierpnia 2010
Evita ja tez poprosze o menu z Romy na maila, bylabym wdzieczna:)
nany5@wp.pl
agata i przemek
można mieszac menu ale nie wszystko, przynajmniej tak nam mówiła szefowa kuchni. Ja dzisiaj jade do Romy konkretnie ustalić ceny, bo np nie mam zamiaru płacić 1000 zł za poprawiny jak miało być 500 ...
image
image 05.06.2010r.
agaxx, menu wysłałam wczoraj spr @

lisiczka to napisz co ustaliłaś z tymi poprawinami, bo ja tez miałam powiedziane,że 500zł...i to jest przesada, bo za co ten 1000??
image
Sorki nie zauwazylam go bo moj P skasowal:)
dziekuje
agata i przemek
Lisiczka czy moglabys sie skontaktowac ze mna na maila jak juz wrocisz z Romy? lunafox@poczta.fm
n o wlasnie, lisiczka czekamy na info! :)
image
hej dziewczęta!:)
ja również mam w wakacje wesele w Romie.
Czy któraś z Was mogłaby mi przesłać aktualne menu, bo jeszcze nie widziałam w sumie...
kawa13@op.pl
kawa, a dokladnie ktorego?
image
mail wyslany..
image
My mamy ślub i balujemy w Romie 26.06. pod namiotem! :)
Dziękuję za maila - w załącznikach z menu moc smakowitości!
to bedziemy czekac na zdjecia i relacje! :)
powiedz mi czy placisz cos za dekoracje namiotu?
image
to która z nas ma jako pierwsze wesele w Romie, która dziewczyna z czerwca ? ;) ja jadę do Romy jutro
image
7 sierpnia 2010
aneczka!

a w jakich kolorach robisz wystrój?
czekam na Twoją relację po odwiedzinach:)
image
chciałam różowe margaretki, jasno fioletowe dodatki
image
7 sierpnia 2010
myślę, że będzie to fajnie pasować do podświetlonego sufitu w namiocie ;)
image
7 sierpnia 2010
Aneczka, jak bedziesz w Romie to mozesz zerknac na sale dla mnie prosze - jak wyglada po remoncie. Iprzy okazji pomyslalam, ze skoro mamy w tym samym dniu to warto spytac ile obslugi jest przewidziane, mam nadzieje ze nie bedzie ta sama ekipa latac tu i tam. Ja bede prawdopodobnie w poniedzialek w Romie.
no właśnie to podświetlenie jest fajne:) ja chciałam fiolet+ zieleń :) ale nie wiem w jakim odcieniu mają te kokardy do krzeseł i organze na stół? zapytasz oto? myślę,że na miocie jest już tiul? bo w sb,mają chyba pierwsze wesele. ciekawe jak go rozwieszą bo na starych zdj.widziałam,że różni?
image
aneczka!
a mogłabyś zapytać ich jaka jest wielkość tego tiulu za parą młodą? bo my chcemy zamówić ,plakat z naszym zdjęciem i nie wiemy w jakich rozmiarach?
image
jak mi pozwoli to zerknę, i spytam o obsługę,

masz może pokrowce na krzesła?
image
7 sierpnia 2010
nie mam będę tam w Romie zamawiała z tymi kokardami( niby 6zł.szt-a rok temu było 3zł...eh,,,) wiem,że są firmy które wypożyczają ,wcześniej podawałam link do Beci która tez ma pokrowce:)
image
http://www.malarstwo.britain.com.pl/Pokrowce.php
image
jutro o wszystko dokładnie wypytam, bo już mam dosyć stresu z tymi niedomówieniami, no i agata do mnie na mejla nie odp. a chciałam się dopytać o tą dekorację, czy to jest 500 zł i jest to kasa dla niej czy dla ośrodka,

dodatkowo ciekawa jestem ile mają pokrowców, nie chcę mieć np. brudnych, bo wątpię żeby mieli więcej niż 200
image
7 sierpnia 2010
ja jeszcze nie rozmawialam na ten temat, ale na zeszlorocznych fotkach te pokrowce mi sie jakos nie podobaja takie zwykle, z kokardami nie widzialam
LU a ty bierzesz pokrowce?
no właśnie jakie tam są w ogóle krzesła ?????

może są oki i nie trzeba pokrowców ehhh

image
7 sierpnia 2010
Agata nikomu nie odpisuje na maile, bi ja tez tyle razy pisałam nic! raz mi styczniu odpisała i obiecała fotki i do tej pory cisza? a co do kokard to mówią,że mają? ale jakie ??nie wiem??? może uda mi się podjechać w sb.przed weselem to może pstryknę jakąś fotkę w namiocie to wstawię:)
image
heh to ja sie przyznam - ja w ogole nic nie wiem (tzn wiem tylko z opisow) bo w zyciu tam jeszcze nie bylam. Bede pierwszy raz w przyszlym tygodniu. Sale rezerwowala mi mama bo od decyzji o slubie nie bylo mnie jeszcze w domu :) Te pokrowce widzialam na fotkach z zeszlego roku i nie podobaja mi sie, ale moze maja rozne (?) Czekam Aneczka na twoja relacje a ja swoja wrzuce jak juz tam pojade. Chmura przeszla wiec mam nadzieje, ze uda mi sie wreszcie poleciec.
LU sala po remoncie, pisałam wcześniej,więc wygląda o niebo lepiej !!! więc się ciesz :) a kiedy masz ślub?
image
Razem z Aneczka 7 sierpnia. No przed remontem na tych fotkach z osrodkowej strony taka sobie ta sala byla ale wlasnie licze na to ze remont cos zmienil.
a to dlatego LU 7-8 :)
image
Dziewczyny my zamiast sie cieszyc przygotowaniami do Naszego wielkiego dnia to wszystkie sie okropnie stresujemy (ze mna chyba na czele ha,ha)tak dalej byc nie może.Agata mi odpisała 12 kwietnia że jest na urlopie i jak z niego wróci to da mi znać!
image
A no tak, bo dlugo sie nie rejestrowalam i pisalam jako LU a przy rejestracji trzeba bylo wiecej literek :)
wedding wypożyczalnia dekoracji :) tam mają tez pokrowce:)
image
Cześć,

planujemy w pewnej perspektywie ślub w Łapinie ze względu tego iż to piękne miejsce. Czy mogą Cię prosić o informację na e:mail odnośnie Twoich spostrzeżeń ? Kwestii które trzeba dodatkowo doprecyzować w umowie a które mogą być sporne ?

mój e mail: krzysiek1234561234@o2.pl
Pytanie dotyczące księdza z Jodłowna (chemy wziąć ślub w kaplicy) - ile u niego wynosi co łaska? Możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jest to zazwyczaj nie mała kwota, a wolę być na nią przygotowany.

2 sprawa - czy jest wyluzowany? tzn. jakie jest jego podjeście do ślubów mieszanych - katolik/ateistka?
Byłam teraz w poniedziałek w Romie wszystko wkońcu ustalic i jestem zadowolona :) Z kierowniczką idzie się dogadać wiec sie nie martwcie :) Kokardy na pokrowce mają w trzech kolorach : biały , bordowy i złoty. Menu mam już tez ustalone, oglądaliśmy też domki i sa super :) a sala teraz według mnie wygląda lepiej niż przed remontem :) A pierwsza w czerwcu bede ja 05.06.2010 :)

image
image 05.06.2010r.
:( a gdzie kokardy fioletowe albo zielone? :(
lisiczka ! a co z poprawinami?? jednak 1000zł???
cos więcej o dekoracji wiesz?
image
http://pokrowcenakrzesla.com/kokardy/index.html
image
Roksana takie kokardy można wypożyczyć za 3zł.(maja też pokrowce ale drogo od 7-12zł). gdyby Roma nam nie zrobiła fioletowych, to może się uda wypożyczyć wspólnie???? już do nich napisałam na ile dni wypożyczają :)
image
za poprawiny płace 500 a za dekoracje 250 (świece kwiaty, serwetki) , domki 260. musisz do niej pojechac i z nia pogadac :)
image
image 05.06.2010r.
no to pojadę na pewno! a masz to w umowie? bo cenę za menu tez masz mniej i nie wiem dlaczego ja mam drożej??? :(
image
umowe podpisywałam rok temu w kwietniu i wtedy cena była 155 za osobe, ale mówiła ze moze podrozec o 10 zl i mamy 165. moze masz drozej bo pozniej umowe podpisalas? no nie wiem czemu...
image
image 05.06.2010r.
pewnie dlatego..
umowa rzecz swieta :P
image
tak Roksano,a ty ile masz na umowie??
image
lisiczko moim zdaniem to nie ma nic do rzeczy kiedy się podpisywało, moim zdaniem powinna być jedna cena na dany rok!!! rozumiem,że Roksana może mieć 165zł(?) bo ma wesele w pt.a ja w sb.i to jest różnica! ale nie powinno być różnicy między czerwcem a sierpniem!!!
mogę się zapytać jak masz na imię?
image
oj widzę Asia:)
a mogę zapytać jeszcze czy masz te ceny wpisane na umowie? bo ja teraz wszystko chce mieć wpisane!
image
na umowie mam tylko cene za osobe, reszte ona ma w swoim zeszycie
image
image 05.06.2010r.
dzis jade do romy wszystko bede wiedziec:D
image
tylko jak pojedziecie to nie mowcie ze np ja mam tyle :P bo mi jeszcze cene zmieni :P tak jak mowilam idzie sie z nia dogadac, wiec mysle ze bedziesz miala nizsza cene
image
image 05.06.2010r.
ja sie o to nie martwie ;)
a poza tym , jak masz tyle na umowie to juz Ci to 'wisi' bynajmiej ja bym tak do tego podchodziła.. :P
image
a ja byłam wczoraj,

czekałam czekałam i się nie doczekałam

nie mogę pani Danki zastać, mam pecha,

sala bardzo ładnie wygląda po remoncie,
w namiocie jest ładna podłoga
image
7 sierpnia 2010
ja jestem na dziś umówiona , dzowniłam i mówili ze bedzie
image
to potem zdaj relacje ;)
image
7 sierpnia 2010
bylam, zastałam.. :)
no niestety 170 zł za os , 500 zł dekoracja , 260 domek ..
w namiocie rzeczywiscie ladna podloga.. ;)
image
a pytałaś może o poprawiny,

co wchodzi w skład dekoracji,

aha i wiecie może jak sie płaci za dzieci?
image
7 sierpnia 2010
poprawin nie mam.

w sklad dekoracji, serwetki, wazony, swieczki. NIE KWIATY .

dzieci
do 4 lat z friko
do 11 lat 50 % tak samo jak dj, foto , i video
image
a nie wiesz może komu się płaci za dekoracje? agacie czy w romie?
image
7 sierpnia 2010
romie
image
tak mi sie wydaje.
image
i ciekawa jestem ile mają tych pokrowców na krzesła, bo nie wiem czy dla mnie wystarczy ;)
image
7 sierpnia 2010
pytalam,
powiedziala ze nie ma zadnego problemu, wszystko bedzie czyste i pachnące.. :)
image
muszę z agatą od dekoracji się spotkać mam koncepcje ;)
image
7 sierpnia 2010
mam nadzieję, denerwuję się

Zamówiła dziś obrączki u Bielaka

mój A mnie zaskoczył bo powiedział, że też chce mieć kamień w swojej
Uwielbia szafiry ;)

zostały mi teraz tylko nauki i garnitur dla mojego A. ;)
image
7 sierpnia 2010
ja tez ;D
a tak w ogole to bede kupowac kokardy na krzesla i oni odemnie je odkupia za polowy ceny:D
image
szkoda, że taki marny wybór kolorów kokard do pokrowców ale może na giełdzie kwiatowej można kupić samodzielnie materiał i aga z romy zrobi z tego kokardy???
image
7 sierpnia 2010
będziesz miała fioletowe?
image
7 sierpnia 2010
no tak.. wlasnie mowie,
ja kupie organze ten materiał do tych kokard w kolorze takim co mi odpowiada i oni po weselu ode mnie to odkupia (ROMA), bo po co mi 120 kokard? :)
image

Uploaded with ImageShack.us

taką chcę mieć fryzurkę ;) fryzjerka mi doradzała lekko upięte włosy bo mam długie i stwierdziła, że bardziej upinać szkoda, a tak to zrobią wrażenie ;p
image
7 sierpnia 2010
nic nie widac:(
image
coś nie wyszło

http://yfrog.com/iycurlyhairstyles21j
image
7 sierpnia 2010
image
image
7 sierpnia 2010
jaki będziesz miała kolor kokard? może się jakoś umówimy, ja bym chciała różowe lub jasny fiolet
image
7 sierpnia 2010
image

a to nasze śmieszne zaproszenia ;p

bardzo do nas pasują, byłam zachwycona jak je znalazłam ;)
są bardzo proste i z poczuciem humoru
image
7 sierpnia 2010
Roksana gdzie bedziesz kupowała kokardy lub organze na kokardy??
image
no ja właśnie chce ciemny fiolet kokard.
Jedna firma chce wypożyczyć jedną szt, kokardy za 2 zł / szt.
jeżeli agata mi odpisze co do długości organzy na jedno krzesło oblicze ile mi potrzeba i wtedy stwierdze czy to sie opłaca.. :P

jakby ktoś chciał sie złożyć na fioletowe, ale na ciemno fioletowe to czekam na info:P
image
ja w końcu nie dojechałam dzisiaj do Romy:( niestety :(

widzisz Roksana,jednak to co mamy na umowie nic nie gwarantuje:( a co do dekoracji za 500zł. mi powiedziała,że w tym są kwiaty!!!! bo wiadomo,że trzeba je kupić i coś zielonego jeszcze....i jak kupimy sami to odliczą....każdy ma inaczej????
image
jadę jutro na 14.30 potem zdam relację
image
7 sierpnia 2010
czekamy na relację :)
Dziewczyny!!!
super

nie macie się czym martwić, narzekać, jest boso, nie mogę się doczekać

a pani dyrektor jest przykro, że różnego rodzaju negatywne info pojawia się na forum
image
7 sierpnia 2010
sorki bosko miało być ;)
image
7 sierpnia 2010
napisz lepiej jak to w końcu jest z poprawinami i dekoracją???
image
mi też jest przykro,że Pani dyrektor mi obiecała poprawiny za 500zł. a dekoracje w cenie, a zmieniła zdanie pół roku później!
czuje się oszukana :(
image
dekoracja 500 zł, w tym są już kwiaty, ale wiadomo jeśli się w kwocie 500 zł nie zmieszczą to należy dopłacić, zależy co tam sobie wymyślimy,

poprawiny w ubiegłym roku były 500 zł

w tym roku są po 1000 zł

fajną sprawą jest to, że jak wynajmujesz domki, to oni już ok 12 wystawiają trochę zimnych zakąsek, ciasta, kawę, herbatę żeby goście jak się obudzą nie chodzili głodni

można sobie kokardy kupić, oni potem za 50% odkupią

pokrowiec 6 zł - cena z kokardą

Ja jetem bardzo spokojna, bo widzę, że Pani Danusia ma bardzo dużo doświadczenia, porozmawiałyśmy na spokojnie i wiem, że będzie SUPER
image
7 sierpnia 2010
aneczka widzisz.. to masz takie poczucie po spotkaniu z nią jak Ja. :)
bardzo dobre wrazenie zrobila po spotkaniu..
da sie z nia dogadac.. ;)

czy ktos sie orientuje jaka dlugosc i szerokosc musi byc tiulu do tych kokard?
image
do dekoracji auta fajne takie storyczki.. :)

http://moda.allegro.pl/item1000731902_przyssawki_storczyki_komplet_12szt_7_kolorow.html
image
Opinia została zablokowana przez moderatora

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry