Widok
My mieliśmy wesele we wrześniu tego roku w namiocie,a ślub w kapliczce:)Też martwiliśmy się o pogode,ale na szczęście jak na tą pore roku dopisała.Co do namiotu to zimno nie było,ale wszystkim gościom nie dogodzisz,były pojedyncze osoby,którym było zimno..a inni myśleli ,że namiot był podgrzewany,tak było im gorąco...Pamiętajcie dziewczyny,że nie wiadomo jak byście się starały,to i tak dla kogoś coś nie przypadnie do gustu.Ile gości ,tyle opinii.A co do miejsca to polecam!
Ksiądz z tamtej parafii jest bardzo fajny i myślę, że nie powinno być problemy jeśli chodzi o ślub w plenerze... gorsza jest natomiast pogoda w Polsce i ciężko ją przewidzieć z dużym wyprzedzeniem - jeśli jest OK, to i ślub pod namiotem OK ;)
Ja właśnie ma problem z wolnym terminem, może zwolni sie miejsce na 4 wrzesnia, a jak nie to 2 pażdziernik jest wolny ale jak dla mnie to już za późno, szczególnie biorąc pod uwage nie przewidywalną pogode. Jeżeli to nie będzie 4 wrzesień to i namiotu i kapliczki nie będzie. A może wiecie gdzie jeszcze można wziąśc ślub w takim stylu jak w Łapinie? a potrzebuje miejsca na 150 osób...
no pewnie że można, po prostu żywe kwiaty i dodatki kosztują,
Kierowniczka mówi, że dekoracja w cenie, ale jeśli chce się mieć coś super to wiadomo, że trzeba dopłacić,
Orientowałam się w cenach firm dekoracyjnych, rozmawiałam z osobami, które zajmują się tym na co dzień, mam też ciotkę, która to robi,
dobrze wiem ile kosztują kwiaty i inne pierdołki np. na stół,
dlatego nie będę żałować kasy dziewczyna w łapinie,
Zastanawiam się tylko czy okrągłe czy tradycyjne stoły. Wiecie może ile kosztuje za jedną osobę menu na przyszły rok w Łapinie?
Kierowniczka mówi, że dekoracja w cenie, ale jeśli chce się mieć coś super to wiadomo, że trzeba dopłacić,
Orientowałam się w cenach firm dekoracyjnych, rozmawiałam z osobami, które zajmują się tym na co dzień, mam też ciotkę, która to robi,
dobrze wiem ile kosztują kwiaty i inne pierdołki np. na stół,
dlatego nie będę żałować kasy dziewczyna w łapinie,
Zastanawiam się tylko czy okrągłe czy tradycyjne stoły. Wiecie może ile kosztuje za jedną osobę menu na przyszły rok w Łapinie?
jeżeli mi powie że cena na przyszły jest 165 i może wzrosnąć to jej powiem że jeżeli dziś podpisujemy umowę to niestety ale musimy się co do ceny zdecydować, 170 mogę dać max i tyle bo na prawdę to już przesada tak żyć w nerwach, ja rozumiem, że ceny wzrastają, ale wychodzi na to że za 4 lata prawie nikogo nie będzie stać na wesele bo będzie trzeba płacić 230 za osobę jak w renomowanym hotelu. Ludzie będą robić tylko obiady weselne lub wesela na max 50 osób.
Ja w Romie byłam jakoś niedawno i cena za osobe była 165 zł, a babka mówiła, że w przyszłym roku wzrosną o 10 %. Najlepiej podpisujcie umowy w których jest konkretnie ile za osobe, bo w taki sposób możęcie się nie wypłacić. Ja robiąc w almie dostałam odrazu ulotke z cenami na 2010 rok, przynajmniej odrazu wiem jakie ceny, ale na wszelki i tak w umowie będe to chciała mieć :) tak na wszelki :)
w ubiegłym roku za 50 zł mogłyśmy zrobić więcej zakupów niż w tym, więc nie dziwcie się że ceny rosną, ale macie racje że tak sobie skakać z cenami jest nie fair!!! jak pod koniec 2008 roku rezerwowałam termin cena wynosiła 140 zł!!! babeczka powiedziała że w przyszłym roku 150 wiec sobie pomyślałam oki to w 2010 max 160 zł nie będzie aż tak źle, ale teraz to myślę, że to paranoja. 170 zł a może się w lipcu okaże że nagle 180. Ja pier!!!!!! czekam na relacje z telefonu!!!!
no pare dni.. ale niech juz bedzie te pare dni roznicy.
Jak juz chodzi o cene to jesst gorzej niz menu : )
a macie noclegi wykupione??
Jak to załatwiacie?
kiedy bedziecie wiedziec ile dokladnie potrzebujecie??
Ja jej mowilam wswstepnie ze na calosc czyli okolo 120 osob chce nocleg, w ogole to jest miesiac wakacyjny sierpien wiec nie wiem jak zrobic to w zwiazku z zaproszeniami, kiedy maja mi dac odpowiedziec zebym dokładnie =- nie za późno mogłabym jej powiedzieć ilość.. ehh.. jak wy rozwiazujecie ten problem??
Jak juz chodzi o cene to jesst gorzej niz menu : )
a macie noclegi wykupione??
Jak to załatwiacie?
kiedy bedziecie wiedziec ile dokladnie potrzebujecie??
Ja jej mowilam wswstepnie ze na calosc czyli okolo 120 osob chce nocleg, w ogole to jest miesiac wakacyjny sierpien wiec nie wiem jak zrobic to w zwiazku z zaproszeniami, kiedy maja mi dac odpowiedziec zebym dokładnie =- nie za późno mogłabym jej powiedzieć ilość.. ehh.. jak wy rozwiazujecie ten problem??

nie chodzi o menu, tylko o fakt,że wszystko inaczej...tak nie powinno być:( domki chcemy, nawet były rezerwacje,ale dokładnie to ustalę w marcu i poproszę,żeby to było zawarte w umowie! domek dla nowożeńców zawsze dają-więc to jest ok, ale tak jest wszędzie:) widzę,ze trzeba mieć wszystko na piśmie......
ja tez wiem o 5tys.bo dzwoniłam kilka dni temu i właśnie o takie rozbieżności mi chodzi!!!!! a co do domków, to myślę,że moi goście wejdą w domki po Twoich gościach Roksano;) będę ciągle o wszystko się pytała,aż do znudzenia:) nie mam ochoty w dniu mojego ślubu przeżywać jakieś dziwne historie pt. "goście nie maja gdzie spać" :(
ale śliczne:) ja sama nie wiedziałam...myślałam o zieleni,żeby świeżo tak było, ale jak zobaczyłam nowa fotkę namiotu i ta zieleń to od razu zrezygnowałam....ten fiolet chodzi mi po głowie,bo na suficie pod tiulem sa lampki fioletowe i jakoś w całości ładnie to się będzie komponować...no i te wysokie wazony:)
storczyki nie są wcale tak drogie..
te takie cybidium w kwiaciarni kosztują 60 zł gałążka, a po znajomosciach albo na giełdzie można kupić napewno taniej.
te storczyki vanda w ktorych sie zakochalam.. to te...

i jeden kwiatek na gałązce kształtuje się w sierpniu 10-40 zł . :) w bukiecie napewno beda w polaczeniu moze z jakimis innymi kwiatami..
te takie cybidium w kwiaciarni kosztują 60 zł gałążka, a po znajomosciach albo na giełdzie można kupić napewno taniej.
te storczyki vanda w ktorych sie zakochalam.. to te...

i jeden kwiatek na gałązce kształtuje się w sierpniu 10-40 zł . :) w bukiecie napewno beda w polaczeniu moze z jakimis innymi kwiatami..

A ja mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o ślub i wesele w Łapinie . Widziałam kasete od znajomej z wesela . Wystrój sali to porazka a trzeba zapłacić 500zł .Poprawiny 1000zł . Obsługa z tego co widziałam nie jest profesjonalna delikatnie mówiąc . Ślub w kapliczce następne 500zł za dekoracje i bez oprawy muzycznej , we własnym zakresie trzeba sobie załatwić. Miałam zamiar tam mieć wesele ze względu na urok ośrodka i terenu . Poprostu jest tam ślicznie . Tylko kierowniczka zachłanna jak na mój gust . Za wypożyczenie pokrowca 6 zł na jedno krzesło. Rozmawiając z koleżankami dowiedziałam się że wszędzie za wystrój stołów się nie płaci jedynie , kwiaty i świece a tam za wszystko .
Dzięki Roksana!
A ja mam zapłacić dodatkowo za wystrój (standartowy wystrój) i zastanawiam się dlaczego?W poniedziałek przylatuje do Polski i musze się wybrać na ten ośrodek bo coś mi tu nie pasuje!Z tego co przeczytałam na forum to chyba tylko ja płace dodatkowo za strojenie-moim zdaniem jest to nie sprawiedliwe:((
A ja mam zapłacić dodatkowo za wystrój (standartowy wystrój) i zastanawiam się dlaczego?W poniedziałek przylatuje do Polski i musze się wybrać na ten ośrodek bo coś mi tu nie pasuje!Z tego co przeczytałam na forum to chyba tylko ja płace dodatkowo za strojenie-moim zdaniem jest to nie sprawiedliwe:((
kochane dziewczyn mam propozycje jezeli jest taka mozliwosc spotkajmy sie wszystkie razem i porozmawiajmy o wszystkim i wtedy mozna pomyslec o wszystkim bo pisanie nie ma sensu przyniescie ze soba zdjecia i podebatujemy mysle ze to jest dobre rozwiazanie a nie licytacja kto bedzie mnial lepiej , posiadamy chlodnie pozdrawiam
no wiec, rozmawialm z pania kierowniczka, maja remont sali wiec nie maja czasu na menu :) bedzie menu ale dopiero w polowie marca tak jak mowilas Evita,
natomiast juz sobie zamowilam 13 domkow ;)
zeby potem nie bylo, ze domki sa pozajmowane przez wczasowiczow..
i chyba pewnie jakas ilosc z moich gosci sobie przedluzy dobe hotelowa , bo doba konczy sie o 12.. a oni sobie doplaca i moze jakies pare h dluzej..
natomiast juz sobie zamowilam 13 domkow ;)
zeby potem nie bylo, ze domki sa pozajmowane przez wczasowiczow..
i chyba pewnie jakas ilosc z moich gosci sobie przedluzy dobe hotelowa , bo doba konczy sie o 12.. a oni sobie doplaca i moze jakies pare h dluzej..

hej dziewuszki :)
byliśmy dzisiaj w Romie i mam kilka istotnych informacji :)
a więc cena menu 170zł.(niestety menu jeszcze nie ma :( ),
cena dekoracji to 500zł( czyli np.kwiaty,świeczki,serwetki)- mozna samemu kupic i wtedy odliczaja to od ceny dekoracji.
pokrowce na krzesła(mogą być z kokardami w danym kolorze) 6zł./szt. cena poprawin 1000zł., wiejski stół 600zł.
a parkiet wygląda fajnie :)
byliśmy dzisiaj w Romie i mam kilka istotnych informacji :)
a więc cena menu 170zł.(niestety menu jeszcze nie ma :( ),
cena dekoracji to 500zł( czyli np.kwiaty,świeczki,serwetki)- mozna samemu kupic i wtedy odliczaja to od ceny dekoracji.
pokrowce na krzesła(mogą być z kokardami w danym kolorze) 6zł./szt. cena poprawin 1000zł., wiejski stół 600zł.
a parkiet wygląda fajnie :)
sala jest w trakcie remontu.
co do dekoracji, mam w umowie tak samo, ale można to interpretować różnie, tzn.że ustalisz z nimi co i jak,a oni ci wystroja wg.Twojego pomysłu... za te 500zł.są niby kwiaty na stół, serwetki,świeczki...ja raczej kupię sama te rzeczy,bo wybiorę sobie wszystko ta jak chce,- odliczają to od tych 500zł.
ciekawe co Wam powie? czekam na relacje :)
co do dekoracji, mam w umowie tak samo, ale można to interpretować różnie, tzn.że ustalisz z nimi co i jak,a oni ci wystroja wg.Twojego pomysłu... za te 500zł.są niby kwiaty na stół, serwetki,świeczki...ja raczej kupię sama te rzeczy,bo wybiorę sobie wszystko ta jak chce,- odliczają to od tych 500zł.
ciekawe co Wam powie? czekam na relacje :)
Aga ale o jakim 1 tys zl Ty mowisz za poprawiny?? My płacimy na przyszly rok 180 zł od osoby ale w tym juz są poprawiny.... Bynajmniej tak mówiła, ale jak widze w umowie to nie jest napisane. Natomiast co do tej dekoracji, w umowie pisze, że Wykonawca wykonuje dekoracje stołów i sali po uzgodnieniu z Zamawiającym....
umieszczam również tutaj info dla Evita
o fryzjerce z Pruszcza
fryzjerka pracuje w nowym salonie Mademoiselle, w centrum Kossaka ty nowo zbudowanym mini centrum handlowym,
dodatkowo można się z nią umówić na pełną stylizację bo wykonuje też make-up, jest tam tez kosmetyczka i robią paznokcie,
full servis ;)
o fryzjerce z Pruszcza
fryzjerka pracuje w nowym salonie Mademoiselle, w centrum Kossaka ty nowo zbudowanym mini centrum handlowym,
dodatkowo można się z nią umówić na pełną stylizację bo wykonuje też make-up, jest tam tez kosmetyczka i robią paznokcie,
full servis ;)
żal mi was dziewczny sprawdzicie ceny w innych hotelach i osrodkach sa bardzo wysokie,a po za tym jezeli tak narzekace to czemu robicie slub w romie ?jest wiele innych hoteli np.hilton ,grand hotel ,sheraton ,krolewski czemu tam nie robicie cieszcie sie tym co macie bo z miejscami na wesele jest krucho a opinia opini nie jest rowna wiec kto nie ryzykuje ten nie ma ja mam slub w czerwcu i jestem zadowolona pani Dyrektor (a nie jak piszecie Pani kiewrownik to tez super konkretna BABKA)NIE ORGANIZUJE PIERWSZEGO WESELA I WIEM ZE NAPEWNO SIE NIE ZAWIODE ZDAM RELACJE PO WESELU BO SZKODA TU ZAGLADAC I NIE POTRZEBNIE SIE STRESOWAC CZYTANIEM JAKIS NIEDOMOWIEN CENNY I UMOWY TO INDYWIDUALNA RZECZ KAZDEJ Z NAS POZDRAWIAM
Kseniu!
robimy tam wesele,bo to śliczne miejsce, ale w innych ośrodkach, hotelach, cena menu na dany rok jest jedna...a nie w czerwcu inna i w sierpniu inna :( i to jest smutne :(
rok temu jak rezerwowałam termin to mi pow.że cena menu mogą wzrosnąć, więc luz...ale o dekoracji było pow.,że w cenie...ok.wszystko drogie-kwiaty, serwetki- rozumiem, ale dlaczego poprawiny tak podrożały???
a pokrowce rok temu były po 3zł, a teraz 6zł???? szok!!! no i pokrowce nie należą do części dekoracji.....?
robimy tam wesele,bo to śliczne miejsce, ale w innych ośrodkach, hotelach, cena menu na dany rok jest jedna...a nie w czerwcu inna i w sierpniu inna :( i to jest smutne :(
rok temu jak rezerwowałam termin to mi pow.że cena menu mogą wzrosnąć, więc luz...ale o dekoracji było pow.,że w cenie...ok.wszystko drogie-kwiaty, serwetki- rozumiem, ale dlaczego poprawiny tak podrożały???
a pokrowce rok temu były po 3zł, a teraz 6zł???? szok!!! no i pokrowce nie należą do części dekoracji.....?
wlasnie, tym bardziej ze swieczki, sztuczne kwiaty i serwetki napewno nie kosztuja 500zl, chyba sama to wszystko kupie i napewno wyjdzie taniej, tak samo z tym straganem wiejskim, biora 600zl a kupia same najgorsze produkty, wiec mysle jak sama kupie kielbasy i wedliny bedzie sie bardziej oplacalo:)
niestety jeśli chodzi o jakiekolwiek jedzenie w swoim zakresie odpada. Pytalam, bo chciałam zrobić na swoim weselu coś w rodzaju stołu wiejskiego ale z rybami. Chciałam załatwić rby w swoim zakresie. Niestety Pani kierowniczka powiedziała, że nie ma takiej opcji, ponieważ jeśli dojdzie do jakiegokolwiek zatrucia czy czegoś podobnego nie będą wiedzieli od czego to może być, a jeśli całe jedzenie jest załatwiane przez ośrodek wtedy oni za wszystko odpowiadają.
Agatko z Romy nieładnie tak się podszywac pod różne nicki i wypisywac opinie o ośrodku w którym pracujesz. Podszywanie się pod osoby, które niby mają tu wesele, wychwalanie jak tu jest super i próba usprawiedliwienia niektórych działań ośrodka jest wobec wszystkich czytających ten temat nie fair, takie żenujące zachowanie z Twojej strony wcale nie polepszyło opinii o Romie a właśnie naodwrót. Większośc wie, że wesela organizowane przez Romę są chwalone i że niemal 100 % par jest zadowolona, SUPER, zawsze są jednak jakieś ALE, które chcielibyśmy przedyskutowac a Ty wtykasz swój nos pod ukryciem jak szczur i mącisz. Nie musisz się ukrywac pod żadnym nickiem, możesz pisac we własnym imieniu.
To, że jest to Agata zostało wywnioskowane po numerze IP, z którego były pisane posty, już wcześniej ta informacja o tym miała byc na forum napisana, bo zdarzało się to kilka razy wcześniej, ale dopiero po przeczytaniu ostatniego postu Kseni, czyli Agaty została podjęta decyzja że to napiszę.
Pozdrawiam
To, że jest to Agata zostało wywnioskowane po numerze IP, z którego były pisane posty, już wcześniej ta informacja o tym miała byc na forum napisana, bo zdarzało się to kilka razy wcześniej, ale dopiero po przeczytaniu ostatniego postu Kseni, czyli Agaty została podjęta decyzja że to napiszę.
Pozdrawiam
nie zamierzam się z Tobą na ten temat kłócic Agata, nawet wystarczy spojrzec na IP, z którego napisałaś ostatniego posta i porównac z postem Kseni i każdy widzi, że jest to samo IP, poza tym masz niezłe wyczucie, że po długiej "nieobecności" akurat weszłaś na forum po tym jak ktoś na Twój temat napisał. Dalej już nie ciągnę tematu, każdy widzi jak jest...
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
aneczka, a dzwoniłaś do Romy żeby się dowiedzieć czy będą mieli tyle pokrowców?Muszą mieć,wątpię żeby komuś mieli dać brudne bo to by było nieuczciwe z ich strony?!?!?!Pisałam do Agaty ale ona jest teraz na urlopie jak wróci to da mi znać i ja się wtedy jej zapytam o te pokrowce.
aneczka podaj mi swój adres email to do ciebie napiszę jak coś będę wiedziała
aneczka podaj mi swój adres email to do ciebie napiszę jak coś będę wiedziała
Tak mi przyszlo do glowy po przeczytaniu watku o forumkowej sesji fotograficznej - rewelacyjny pomysl. Pomyslalam ze moze my tez bysmy sobie taka sesje zafundowaly w Romie, nie jest nas tu duzo wiec pewnie bedzie latwiej to zorganizowac a i nie musialybysmy czekac do pazdziernika. Gdyby bylo nas nawet 4-5 tobylby to malutki koszt. Co sadzicie?
Karolcia dziewczyny z weselnika sie skrzyknely i organizuja poslubna sesje zdjeciowa w sukniach w pazdzierniku. Jest juz 15 albo wiecej chetnych. Uwazam ze to super pomysl bo fotki takie sa rewelacyjne i swietna pamiatka. Ja mam szczerze mowiac nadzieje ze w pazdzierniku juz nie wejde w swoja sukienke i ze juz nie bede mogla latac samolotami zeby na ta sesje przyleciec :)
Mam slub w Romie 7 sierpnia i bede w Polsce do 14 i pomyslalam, ze dziewczyny ktore maja slub w Romie w podobnych albo wczesniejszych terminach (a widzialam tu kilka) moglyby sie skrzyknac i zorganizowac taka sesje np. w osrodku krotko po slubach (fajnie by bylo przed 14 sierpnia :). Mialybysmy super pamiatke.
Mam slub w Romie 7 sierpnia i bede w Polsce do 14 i pomyslalam, ze dziewczyny ktore maja slub w Romie w podobnych albo wczesniejszych terminach (a widzialam tu kilka) moglyby sie skrzyknac i zorganizowac taka sesje np. w osrodku krotko po slubach (fajnie by bylo przed 14 sierpnia :). Mialybysmy super pamiatke.
A jeszcze pomyslalam, ze nawet jesli ktos sie tu nie udziela to mozna poprosic w osrodku o jakas forme kontaktu z innymi dziewczynami, domyslam sie, ze nie dostaniemy nr telefonow, ale mozna poprosic zeby te osoby skontaktowaly sie z nami.
Mam nadzieje, ze nie naraze sie kolezankom, ktore maja sluby w pozniejszych terminach no i Roksanie, ktora w ogole pomysl wprowadzila w zycie z innymi forumkami, ale naprawde uwazam ten pomysl za swietny a jestem ograniczona czasowo (tzn mam taaaaaaka wielka nadzieje, ze bede)
Mam nadzieje, ze nie naraze sie kolezankom, ktore maja sluby w pozniejszych terminach no i Roksanie, ktora w ogole pomysl wprowadzila w zycie z innymi forumkami, ale naprawde uwazam ten pomysl za swietny a jestem ograniczona czasowo (tzn mam taaaaaaka wielka nadzieje, ze bede)
dziewczyny fajny pomysł..
tylko troche 'ograniczony' .. w czasie.. nam zalezalo zeby kazdy mogl wziasc w niej udzial i daltego pazdziernik.. :)
ale pewnie ze jezeli ktos sie znajdzie chetny to fajny pomysl z tymi dziewczynami co maja slub w romie.. ja niestety mam dopiero 20 sierpnia.. no ale zycze powodzenia :P
tylko troche 'ograniczony' .. w czasie.. nam zalezalo zeby kazdy mogl wziasc w niej udzial i daltego pazdziernik.. :)
ale pewnie ze jezeli ktos sie znajdzie chetny to fajny pomysl z tymi dziewczynami co maja slub w romie.. ja niestety mam dopiero 20 sierpnia.. no ale zycze powodzenia :P

Aneczka, jak bedziesz w Romie to mozesz zerknac na sale dla mnie prosze - jak wyglada po remoncie. Iprzy okazji pomyslalam, ze skoro mamy w tym samym dniu to warto spytac ile obslugi jest przewidziane, mam nadzieje ze nie bedzie ta sama ekipa latac tu i tam. Ja bede prawdopodobnie w poniedzialek w Romie.
jutro o wszystko dokładnie wypytam, bo już mam dosyć stresu z tymi niedomówieniami, no i agata do mnie na mejla nie odp. a chciałam się dopytać o tą dekorację, czy to jest 500 zł i jest to kasa dla niej czy dla ośrodka,
dodatkowo ciekawa jestem ile mają pokrowców, nie chcę mieć np. brudnych, bo wątpię żeby mieli więcej niż 200
dodatkowo ciekawa jestem ile mają pokrowców, nie chcę mieć np. brudnych, bo wątpię żeby mieli więcej niż 200
heh to ja sie przyznam - ja w ogole nic nie wiem (tzn wiem tylko z opisow) bo w zyciu tam jeszcze nie bylam. Bede pierwszy raz w przyszlym tygodniu. Sale rezerwowala mi mama bo od decyzji o slubie nie bylo mnie jeszcze w domu :) Te pokrowce widzialam na fotkach z zeszlego roku i nie podobaja mi sie, ale moze maja rozne (?) Czekam Aneczka na twoja relacje a ja swoja wrzuce jak juz tam pojade. Chmura przeszla wiec mam nadzieje, ze uda mi sie wreszcie poleciec.
Pytanie dotyczące księdza z Jodłowna (chemy wziąć ślub w kaplicy) - ile u niego wynosi co łaska? Możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jest to zazwyczaj nie mała kwota, a wolę być na nią przygotowany.
2 sprawa - czy jest wyluzowany? tzn. jakie jest jego podjeście do ślubów mieszanych - katolik/ateistka?
2 sprawa - czy jest wyluzowany? tzn. jakie jest jego podjeście do ślubów mieszanych - katolik/ateistka?
Byłam teraz w poniedziałek w Romie wszystko wkońcu ustalic i jestem zadowolona :) Z kierowniczką idzie się dogadać wiec sie nie martwcie :) Kokardy na pokrowce mają w trzech kolorach : biały , bordowy i złoty. Menu mam już tez ustalone, oglądaliśmy też domki i sa super :) a sala teraz według mnie wygląda lepiej niż przed remontem :) A pierwsza w czerwcu bede ja 05.06.2010 :)
no ja właśnie chce ciemny fiolet kokard.
Jedna firma chce wypożyczyć jedną szt, kokardy za 2 zł / szt.
jeżeli agata mi odpisze co do długości organzy na jedno krzesło oblicze ile mi potrzeba i wtedy stwierdze czy to sie opłaca.. :P
jakby ktoś chciał sie złożyć na fioletowe, ale na ciemno fioletowe to czekam na info:P
Jedna firma chce wypożyczyć jedną szt, kokardy za 2 zł / szt.
jeżeli agata mi odpisze co do długości organzy na jedno krzesło oblicze ile mi potrzeba i wtedy stwierdze czy to sie opłaca.. :P
jakby ktoś chciał sie złożyć na fioletowe, ale na ciemno fioletowe to czekam na info:P

dekoracja 500 zł, w tym są już kwiaty, ale wiadomo jeśli się w kwocie 500 zł nie zmieszczą to należy dopłacić, zależy co tam sobie wymyślimy,
poprawiny w ubiegłym roku były 500 zł
w tym roku są po 1000 zł
fajną sprawą jest to, że jak wynajmujesz domki, to oni już ok 12 wystawiają trochę zimnych zakąsek, ciasta, kawę, herbatę żeby goście jak się obudzą nie chodzili głodni
można sobie kokardy kupić, oni potem za 50% odkupią
pokrowiec 6 zł - cena z kokardą
Ja jetem bardzo spokojna, bo widzę, że Pani Danusia ma bardzo dużo doświadczenia, porozmawiałyśmy na spokojnie i wiem, że będzie SUPER
poprawiny w ubiegłym roku były 500 zł
w tym roku są po 1000 zł
fajną sprawą jest to, że jak wynajmujesz domki, to oni już ok 12 wystawiają trochę zimnych zakąsek, ciasta, kawę, herbatę żeby goście jak się obudzą nie chodzili głodni
można sobie kokardy kupić, oni potem za 50% odkupią
pokrowiec 6 zł - cena z kokardą
Ja jetem bardzo spokojna, bo widzę, że Pani Danusia ma bardzo dużo doświadczenia, porozmawiałyśmy na spokojnie i wiem, że będzie SUPER
do dekoracji auta fajne takie storyczki.. :)
http://moda.allegro.pl/item1000731902_przyssawki_storczyki_komplet_12szt_7_kolorow.html
http://moda.allegro.pl/item1000731902_przyssawki_storczyki_komplet_12szt_7_kolorow.html