Widok

STARAJĄCE SIĘ LX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy potwierdzone w środe;) Jest maleństwo 6 tydzień ale się cieszymy;)))

życzę wszystkim również Wesołych Świąt i "małych" prezentów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
super prezent na święta :) gratulacje!
gratulacje, ale super masz prezent :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
super ! gratulacje !! :)

A wszystkim starającym życze jak najszybszego zaciążenia, abyscie mogły sie cieszyć swoimi maluchami :) Oby przyszły rok przyniósł wiele małych niespodzianek :)))
image

super, gratuluję:) i powodzenia dla reszty starających się:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
ja tez jestem w ciązy :)
nie odzywałam się długo, bo stwierdziłam że wątek starających się przynosi mi pecha ;)
byłam juz u gina, fasolka ma 0,33mm, 5 tydzień 2 dzień ciąży
a stało się "to" w moje urodziny :)
chyba pora rozpocząć wątek mamusiek sierpniowych 2012 ;)
gratulacje dla Was dziewczyny :)
podbijam :)
gratulacje dla zaciążonych!
Gratuluję przyszłym Mamom!! :)
A ja dopiero dziś się dowiedziałam że mamy nowy wątek ;P
image image

lulu, Bimka gratuluję
gratulacje:)
image
image
Serdeczne gratulacje:)
imageimage
Gratulacje :-)
Jestem w 5 tygodniu!!!
Wprawdzie lekarz mówił, żeby tak ostrożnie się cieszyć, ale wierzę w to, że teraz się uda.
Wszystkim, którym się udało gratuluję a starającym się życzę samych dobrych wiadomości u gina.
image
witajcie ponownie dziewczyny...od poronienia minęło 7 miesięcy..właśnie zaczeliśmy ponowne starania...od wczoraj mam płodne dni i działamy...bardzo się boję, że sytuacja się powtórzy itd, ale nie chcę już dłużej czekać...trzymajcie kciuki żeby się udało...

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Ola - właśnie sobie dzisiaj o Tobie myślałam :) z całych sił trzymam kciuki za Was!
no i gratulacje dla kolejnej zafasolkowanej :)
miło mi Martusia, dziękuję... :) ciężkie były te święta,ale z nowym rokiem przyszły nowe nadzieje

Olenka trzymam za Was kciuki i oczywiście za inne starające się też:)
imageimage
i ja dołączam do trzymania kciuków :)
image

Gratuluje przyszlym mamusiom:) Ja tez wracam na lono starajacych sie z nowym rokiem nowe nadzieje:) Olenka napewno sie uda, moj gin mi mowil ze jak juz raz sie bylo w ciazy i to i drugi raz bedzie takze trzymajmy sie tego
dziękuję dziewczyny, ja również wszystkim starającym się życzę powodzenia...strach jest ogromny, ale w końcu trzeba się przełamać. zastanawiam się tylko czy dobrze wyliczyłam sobie te płodne dni...może ktoraś z bardziej doswiadczonych mogłaby mi pomoc??
ostatnią miesiączkę miałam 24 grudnia ( w dzień kiedy miałam termin porodu :() cykle mam 30-33 dniowe....

Oleńka powodzenia :)
http://www.kalendarzdniplodnych.pl/kalkulator.php
image

te kalkulatory on line to ja juz wszystkie przejrzałam :) zastanawiam się tylko czy one są wiarygodne i miarodajne :)

dziękuję niezapominajka :*

No są w miarę wiarygodne...wiadomo jak masz stałe cykle to jest dużo prościej, jak raz będziesz miała 30 dniowy,a później 33 to już owulacja się przesuwa.
image

Generalnie przyjęło się, że dni płodne wypadają między 10, a 18 dniem cyklu, ale tak jak pisałam wyżej, jak jakiś cykl się wydłuża to też ten okres dni płodnych się przesuwa. Ale dziewczyny tutaj są bardziej doświadczone i pewnie więcej wiedzą :)
image

Witajcie dziewczyny!
Jestem nowa i chciałabym do Was dołączyć. Razem jest zawsze razniej. Starania rozpoczęliśmy w pazdzierniku i za pierwszym razem się udało, lecz niestety poroniłam (5-6tc) samoistnie:(
jak na razie cicho sza, od wczoraj zaczynam nowy cykl
zobaczymy jak wyjdzie...

Nie wiem jak Wy, ale po poronieniu mam bardzo bolesne i obfite miesiączki. Mam nadzieję, że wkrótce się uda i będziemy rodzicami.
Musimy wszystkie w to wierzyć mocno!

Pozdrawiam Was.
Gratulacje wszystkim :)
Ja tak jak Bimka nie udzielam się już w wątku Starających się.
przez 2 lata udzielałam się dzielnie, ale bez rezultatów.
nie mogę powiedzieć, ze przynosi mi pecha, ale szczęścia też nie.
Dlatego tylko podczytuję.
Moze przeniosę się do innego wątku.
Olenko powodzenia :)
No dziewczyny wstepnie moge powiedziec ze sie udalo:)
Dzis 2 kreski ujrzalam:) Asiuniu jak dla mnie szczesliwy byl watek z clostibegyt, dziewczyny chyba maja mocne fluidki ciazowe:) Od poronienia mialam bezowulacyjne cykle i dopiero w grudniu przy clo llekarz ujrzal piekny pecherzyk, ktory okazal sie tym szczesliwym, takze wszystkim zycze powodzenia w staraniu bo uda sie napewno i mam nadzieje ze u mnie wszystko zakonczy sie pomyslnie takze dalej trzymam kciuki za kolezanki w boju i za siebie:)
Roli gratulacje :)))))
imageimage
Dziekuje Basieniak:)
roli super!!!
image
no właśnie... chyba przeniosę się do Dziewczyn z wątku Clostilbegytowego...
tylko ,że ja go nie biorę. chociaż nie wiem, czy mam co miesiąc owu. wydaje mi się , że co 2, ale nie jestem pewna. bo stwierdzam to na podstawie bólu w dole brzucha w okolicy owu.
roli gratulacje :)
czyli biorac pod uwage Twoj scenariusz moge wierzyc, ze jesli wlacze Clo to odzyskam moje pecherzyki ;))bo ja tez bez owu od czasu poronienia...
gratuluje dziewczyny; ja po poronieniu także mam okropne miesiączki, bardzo bardzo bolesne, teraz mam jeszcze jakieś dziwne bóle i za tydzień idę do lekarza zobaczyć co tam słychać bo od poronienia nie byłam; my się już nie staramy mam za dużą traumę
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
roli ja również gratuluję...

my działamy dzielnie od 4 dni.... dziś 18 dc...znów będziemy próbowali... oby się udało...przewidywana miesiączka ma nadejść między 24 a 26 stycznia...zobaczymy czy przyjdzie,...oby nie...to nasza pierwsza proba po poronieniu...

tripgirl a Ty jak,próbujecie (jeśli mogę zadać takie niedyskretne pytanie)?

Witam dziewczyny!

Wątek jest mi bardzo bliski dlatego też mimo iż w chwili obecnej się nie staram to podczytuję Was. Mam nadzieję ze nie macie mi tego za złe... Trzymam za wszystkie starające sie i zafasolkowane kciuki :-)
Jak widać i mi w końcu się udało - trzeba wierzyć
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
Jeszcze raz dziekuje kobitki:)
Tripigirl a chodzisz do lekarza? ja od poronienia regularnie co miesiac i lekarz dal mi czas na naturalny powrot do owulacji i dokladnie 7 miesiecy od lyzeczkowania ciagle bylo pecherzykow brak, takze ostatni miesiac wlaczyl clo i sie udalo:) takze moze warto ruszyc po clo:) Natomiast lekarz zawsze mnie pocieszal ze skoro w pierwsza ciaze zaszlam to w druga tez zajde tylko organizm musi wrocic do normy, trzymalam sie tego jak zaklecia, takze wyjdzie dziewczyny zobaczycie tylko musi nadejsc moment:) Od dzisiaj na d*phastonie juz jade i moze w sobote bede u mojego gina:)
Roli u mnie też minęło 7 miesięcy...po tym co napisałaś boję się, że może u mnie też nie ma pęcherzyka... :( kurcze,nie badałam tego :(

ja chodzilam do ginki regularnie po zabiegu i caly czas nie bylo owu, w zeszlym miesiacu dostalam recepte na clo z info, ze jak sie zdecyduje wziasc to mam przyjsc na monitoring ale poki co sie nie zdecydowalam jeszcze - i tu odpowiedz na pytanie Olenki, nie staramy sie teraz, mysle, ze poczekam do wiosny, nadal sie boje..
w tej chwili mam @ i po raz 1szy od poronienia znow przed @ mnie strasznie bolaly piersi, to chyba znak, ze progesteron jednak podskoczyl, wiec moze cos ruszylo z owu?

caly czas sie zastanawiam czemu tak sie dzieje, ze po tym poronieniu tak dlugo tej owu nie ma, organizm to glupia 'maszyna'...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Olenka to moze umow sie na wizyte, a nuz wyjdzie cos ladnego na usg i bedziesz miala zielone swiatlo a jak nie to zobaczysz co dalej
Karolinko ja wierze, ze czas Wam pomoze i ze w koncu Wam sie uda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja po poronieniu byłam tylko raz u gin... moj powiedzial, ze mam przyjsc dopiero jak będę się starała o dziecko a nie będę mogła zajść w ciążę....
no to teraz mnie nastraszyłyście tymi bezowulacyjnymi cyklami :(

olenka nie przejmuj sie tylko idz do lekarza jak ci powiedzial, jak widzisz to "normalna" rzecz po poronieniu takze jestes na dobrej drodze i trzymam kciuki:)
u nas jednak nic z tego...jestem na 13 dni przed okresem..19dc...biust już mi nabrzmiewa i dostałam pryszczy, a więc okres przyjdzie...szkoda :( następna próba dopiero w kwietniu :(

olenka_21 nie mów,że nic z tego.Ja tydzień przed miesiączką odczuwam silne bóle brzucha,mam obrzmiałe piersi.Dwa lata temu,trzy dni przed spodziewaną miesiączką kochałam się z mężem bez zabezpieczenia i jakie było nasze zdziwienie kiedy miesiączki nie dostałam.Okazało się,że zaszłam w ciąże w dniu,kiedy to nie powinno być możliwe.Niestety poroniłam w 9 tygodniu ciąży.Za parę dni rozpoczynamy starania o dzidziusia,mamy nadzieję że się uda.Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny,abyśmy spotkały się w wątku dwupaków.
imageimage
olenka trzymam kciuki za mila niespodzianke, tak jak Justa napisala, a moze:)))
Roli, gratulacje :))

Oleńka,ja tez miałam bóle podbrzusza plus bolące piersi... a dwa dni przed @ mialam wieczorne mdłości ( bylam pewna, ze to zatrucie czy nie daj Boże grypa żołądkowa ) a jednak sie udało :) i dwa dni temu sie dowiedziałam, ze bedziemy mieli zdrową córeczke :))) - teoria seksu przed owu zadziałała ;)
image

Nulka dziekuje:))
nam się tym razem nie udalo :( jestem w 21 dc, zrobilam test..może za szybko,ale prawda taka że jakby mialo coś wyjśc to by wyszlo...@przyjdzie 23.01 mniej więcej...ech...

jeżeli okres ma przyjść za 10 dni, to test nie miał prawa wyjść pozytywny! spróbuj powtórzyć w terminie miesiączki ewentualnie dzień przed!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj nie mów hop ! mojej kolezance tez wyszła jedna, a 6 dni poźniej dwie grube ;)
nie ma co robic testu przed terminem @ !!
image

ja wiem dziewczyny, wiem....ale kurcze..nie wytrzymalam :( :)

jaki sens ma robienie testu 10 dni przed terminem spodziewanej miesiaczki?:(
ja to wszystko na prawdę wiem....już fiksuję... te 10 dni to będą najdłuższe dni w moim życiu...przepraszam was dziewczyny za marudzenie

Olenka musisz troche odpuscic bo sie wykonczysz a to dopiero 1szy cykl staran po przerwie, ja wiem, ze to tak latwo mowic itd ale ja sama zaczelam sie obserwowac i stwierdzilam, ze musze odpuscic to myslenie i kombinowanie bo nic dobrego z tego nie bedzie - sprobuj!
tripgirl wiem,wiem....tylko kurcze ja mam tylko 4 szanse w roku..nie udało się teraz więc następną szansę mam dopiero w kwietniu :( próbowaliśmy już we wrześniu, ale też się nie udało...ech.... może to prawda, że na 8 dni przed miesiączką nie ma sensu robić testu,ale pewnie gdyby miał wyjść to by wyszedł...

gdyby miał wyjść to by wyszedł W DNIU MIESIĄCZKI!!! a nie 10 dni przed !!! Nic nie stracone, wiem po sobie bo u mnie owulacja przesunęła sie i test wyszedł dopiero ok tydzień po terminie miesiączki!
nie wspomnę ile testów wykonałam w udanym cyklu zanim okazało sie ze to jest to!
teraz to kurcze będę miała nadzieję, że się test pomylił, tzn.nie wyczuł :)

Hejka! Ostatnio rzadko się odzywam. Oleńka powtórz test za kilka dni, a na razie odpuśc trochę ;) A powiedz czemu możesz tak rzadko się starac...
image
bo mój mąż jest marynarzem i jest w domu co 2 miesiące na miesiąc, więc szans mamy w roku niewiele...
myślicie, że jeszcze nic straconego?że jest szansa, że mogło się udać?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A badałaś hormony i inne badania?
image
nie, nie robiłam NIGDY kompletnie żadnych badań... 7 miesięcy temu poroniłam, lekarz powiedział, że jeśłi po roku starań nie będzie efektu, wtedy zaczniemy robić badania... wiem tylko, że tarczycę mam ok bo to akurat robiłam.

Olenka to faktycznie masz przekichane jak tylko 4 szanse w roku:(

a tarczyce kiedy badałas? po poronieniu? moze masz prolaktyne za wysoka? albo cykle bezowulacyjne, czytalam gdzies tu na forum,ze dziewczyny po poronieniu dlugo dochodzily do siebie pod wzgledem owulacyjnych cykli..
mi tez lekarz powiedzial,ze jak minie rok staran bedziemy mogli zaczac badania..i..zmienilam lekarza..badania od razu i wyszlo,ze mam tsh prawie 14 razy powiekszony niz powinien byc dla kobiet starajacych sie o dzidzie..biore tabletki, mam isc na usg tarczycy, zrobic kolejne wyniki krwi i zjawic sie u lekarki pod koniec stycznia..-ciesze sie,ze bynajmniej wiadomo dlaczego nie udawalo sie nam..ale z drugiej strony szkoda mi samej siebie, ze przez jakas chorobe (w moim przypadku niedoczynnosci tarczycy) nie mozmey miec dziecka ( bynajmniej nie teraz), ale...ciesze sie,ze zdecydowalam sie zmienic lekarza bo bynajmniej nie stracilismy roku tylko kilka miesiecy..

no to sie rozpisalam:-)

powodzenia Dziewczyny i faktycznie..nie ma co sie nakrecac..im wiecej sie o tym mysli, im bardziej nam zalezy tym gorzej wychodzi...jak zrobilam moje pierwsze wyniki to jzu wiedzialam,ze to niedoczynnosc co prawda nie wiedzialam jak duza itd ale coz..odpuscilama sobie zupelnie..nie mysle teraz o dziecku..
najwazniejsze by dostac glupia @..bo z nia to tez u mnie roznie..
na razie mamy zakaz przytulania bez zabezpieczenia..wole tak niz zajsc w ciaze i albo poronic albo urodzic chore dzieciatko..

mimo wszystko tez tesknie za mysla - oby sie udalo..:-))
image

Olenka 10 dni przed @ nie mogl wyjsc test, przeciez to sie nie dzieje ekspresowo, zaplodnie zagniezdzenie itd, to wszystko musi miec swoj czas :)

moj maz tez jest marynarzem, wiec wiem jak jest

a co do badan to moze warto byloby po tym poronieniu pomonitorowac sobie cykle zeby wiedziec czy sie wyregulowaly itd, moze Ci to pomoc w sgtaraniach jak maz wroci :)i chyba bym zmienila gina na Twoim miejscu
Właśnie, oleńka tripgirl dobrze gada :) zmień gina, badania są dla Twojego dobra, tym bardziej, że raz poroniłaś ginekolog powinien skierowac Cię na te najważniejsze badania...aha i badając tarczyce domagaj się też skierowania na FT3, FT4 i przeciwciała, a nie samo TSH. Mnie jedna babka leczyła 3 lata wg samego TSH i teraz jestem bardziej chora niż na początku. Normalnie żal. Teraz gin skierował mnie do dr Anny Lewczuk i mam nadzieję, że ona pomoże mi szybko się uporac z problemem, tylko że ja mam też podwyższoną prolaktynę, a po obciążeniu 5 razy wyższą, więc jest co leczyc...
image
poczekam na @ i po pójdę do gina, pogadam z nim o tych badaniach.... jajnik mnie pobolewa od 3 dni....

czesc Dziewczyny:-) mam takie pytanko, jak dostane od endokrynologa skierowanie na badanie TSH,TF3, FT4, Prolaktyne, usg tarczycy, przeciwciala to jesli dostane skierowanie to sa one bezplatne czy normalnie platne, jakbym nie miala tego skierowania?
image

Ja robiłam wszystkie wymienione przez Ciebie badania odpłatnie, ale skierowanie miałam od gina. Ale ty chodzisz do endo prywatnie prawda? Wtedy napewno będziesz placic. Ja płaciłam za USG 30 zł, a za hormony, które podałaś 166 zł chyba.
image
Hej dziewczyny, mam problem, a wiem ze jestescie nie zastapione i mi pomozecie ;)
a wiec kochałam sie z męzem w 19 dzien cyklu przy cyklach od 33 do 36 dni, czy jest mozliwosc abym zaszla w ciaze? dzieki i pozdrawiam ;)
Gosia jak najbardziej jest możliwość, przy cyklach od 33 do 36 dni, owulacja zazwyczaj występuje w 17-23 dniu cyklu, więc jest szansa :)
marynial tak chdoze prywatnie do endo-gin,ale wujek mi zalatwil wizyte za kilka dni u endo na nfz i dlatego chcialam wiedziec czy da mi skierowanie na te badania bezplatne czy faktycznie bede musiala je wykonac platnie..
image

Nie wiem jak to jest w tej chwili,ale ja kiedyś leczyłam tarczycę na NFZ na Katarzynkach,później jak zamknęli tam przychodnię to trafiłam na Zaspę,a na końcu do Akademii Medycznej.Wszystkie badania miałam bezpłatnie,tylko ja tych wyników nie widziałam na oczy,bo one trafiały bezpośrednio do lekarza prowadzącego i na wizycie dowiadywałam się jak wyszły badania.Z tarczycą mam problemy od 2001 roku,od 2006 chodzę prywatnie,jestem 3 lata po operacji i powiem jedno.Chociaż państwowy za darmo i bezpłatne badania,to nigdy państwowy endokrynolog nie zobaczy mnie w swoim gabinecie.Do lekarza chodzę do spółdzielni,ale badań tam nie robię,ponieważ w mojej przychodni są tańsze o jakieś 40%.
imageimage
Mi dał gin skierowanie, u którego byłam państwowo, ale ponoc hormonów teraz NFZ nie chce refundowac i musiałam placic...
image
witam dziewczyny i przesyłam pozytywne fluidy :)
Kiedyś też uczestniczyłam w tym wątku, do czasu aż pierwszą ciążę poroniłam, potem jakoś nie mogłam się zebrać... a teraz jestem znów w ciąży- strasznie się boję ale ten strach pewnie będzie mi towarzyszył już do końca ciąży.

Powiem wam jak było w naszym przypadku- po poronieniu odczekałam 3 cykle i poszliśmy dosłownie na żywioł. Akurat byliśmy na urlopie, wyluzowani szczęśliwi- wróciła chęć na igraszki... ale potem przyszedł okres i jedna kreska... no cóż mówię to był dopiero pierwszy miesiąc. W następnym paskudnie się rozchorowałam byłam na drugim antybiotyku, leżałam z zapaleniem zatok i zerową ochotą na cokolwiek, ale mieliśmy wtedy 2 rocznicę ślubu- więc się przemogłam i ten jeden raz aby zrobić mężowi przyjemność przemogłam sie :) No i 2tyg później przerażona odkryłam na teście dwie różowe krechy :)
Więc dziewczyny wyluzujcie, nie liczcie godzin, dni- postarajcie się iść na spontan.
Życzę wam wszystkim powodzenia!! A badania róbcie- ja zrobiłam i miałam czyste sumienie że wszystkiego dopilnowałam.
image
agusia dziękujemy, potrzeba nam jak najwięcej takich historii :)
image
zgadzam sie z marynial :)
ja też! :)
Olenka ja Cie rozumiem sama niejednokrotnie robilam testy tydzien przed miesiaczka takze wiem o co chodzi, natomiast jak dziewczyny wczesniej pisaly to stanowczo za wczesnie zeby test wykryl ciaze, sprobuj jeszcze w dniu miesiaczki a noz widelec:) trzymam kciuki:)
a czasami wychodza testy fałszywie pozytywne tak jak u mnie i wtedy to jest dopiero rozczarowanie jak sie jednak okazuje, ze ciazy nie ma.

ja na wykonczeniu pierwszego opakowania anty. na szczescie szybko zlecialo. jeszcze tylko 2 opakowania i mam nadzieje w maju bedziemy dzialac :) jesli sie nie udal to chyba naprawde odpuszcze i bedzie co ma byc.
image

image
jutro mam usg tarczycy..czego moge sie spodziewac? obie z siostra chodzimy do tego samego lekarza..moj wynik TSH to prawie 14..jej niecale 7..ja musze zrobic usg tarczycy...ona nie..troszke sie boje..nie myslalabym o tym tyle gdybym i sisotra miala miec zrobione usg..a tak..ja..hm..
image

myślę, że lekarz chce miec to usg, żeby wykluczyc guzy...może masz grubszą szyję od siostry i dlatego Ci kazała...a może siostrze też będzie kazała zrobic później...ja mam grubą szyję, a usg wykazało malutką tarczycę :)
image
hej dziewczyny, u mnei dziś 25 dc. jeszcze 5 dni i zrobię test po raz kolejny..no chyba, że do tego czasu dostanę @... jeszcze we mnie nadzieja nie umarła, aczkolwiek przygasa.. dziś mój T wyjechał...wraca pod koniec marca.wtedy spróbujemy znów...
a póki co,jesli teraz się nie udało to zaczynam monitoring swojego ciała i zapisuję sie na wizytę u gin :)

witajcie dziewczyny.Trafilam tu teraz przez przypadek....Kiedys rozniez byłam w tym watku,na szczescie nie tak długo jak myslałam :).co niektore moze pamietaja mnie-oby juz was tu nie bylo :).Przez kilka ladnych lat nie zachodzilam w ciaze...Kiedys badania robilam-hormony-ale bylo oki.Lekarze nie wiedzieli czemu nie zachodze,co lekarz to samo slyszalam-dzialac i czekac.Na tym zostałam..Moje zycie wywrocilo sie w pewnym momencie do gory nogami.Tak,ze jestem z kims innym niz kilka lat temu,ale rowniez nie zachodziłam,az wkoncu poszlam znow do lekarza w tej sprawie i to samo-wszystko oki.Maly monitoring jajeczek i udalo sie :).Jak zobaczylam 2 kreski jakie bylo moje zdziwienie i łzy.....a teraz to łzy beda jak za moze 2 tyg albo juz wczesnie(jestem w 38tyg)jak zobacze moja Agatke-na sam widok noworodkow pojawiaja sie szliste oczy. Dziewczyny-nie poddawajcie sie.Kiedys "marzyłam" by zdazyc tylko przed 30 urodzic-marzenie spelni sie-termin 30styczen,a 30 mam 6marca :).wiec marzenia sie spelniaaj,tylko trzeba czasu czasem.
Pamietajcie-tylko czas jest sprzymierzencem,no i trzeba wierzyc!!!!
tekila28 - dziekujemy za dobe słowa :)
Pozytywnego rozwiązania życzę! :)
kiedys byłam tu jako tekla28.Dziekuje,a nie powiem bardzo boje sie porodu. Ale-samo weszlo ,samo wyjdzie he he.Tak wlasnie mysle,posiadam jeszczce testy owulacyjne,ktore zakupilam jako pomoc do zajscia....zostały mi chyba 3....Jest jakas chetna??Podziele sie .w moim przypadku chyba one tez pomogly :),czasem mysle sobie...Gdybym wczesniej trafila na odpowiedniego lekarza,zrobiła monitoring jajeczek(owulki),zakupila testy owu...Moze moje dziecko mialo by teraz juz chociaz z 6lat..moze wszystko byloby inaczej... w kazdym razie bedzie za pare dni,mam nadzieje,ze zdrowe,ładne. :).Tego tez zycze Wam!!!zycze łez radosci patrzac na pozytywny test.a pozniej juz tylko łez szczescia tulac kruszynki :)
tekila ja chętna na tesciki :)
a gdzie bedziesz rodzić?
tekila powodzenia!!!
image
Moje testy sa wazne do konca stycznia,dobrze przechowywane,wiec moge oddac.szkoda by zmarnowaly sie :(.Mi przyniosły szczescie.Moge na miescie tylko gdzies dac,w okolicy głownego Gdańska.
tekila a wysyłka pocztą?
A może jest ktoś chętny na zioła o. Sroki? :) Chętnie oddam, kupiłam kurację na 3 miesiące, a piłam tylko kilka razy, teraz już sie nie przydadzą;)
na mnie nie działają niestety te ziółka :/
A na mnie to sama nie wiem czy one podziałały, chyba bardziej to, że odpuściłam na pewien czas, bo akurat w miesiącu, w którym się udało ani ziółek nie piłam, ani owulacji nie pilnowałam:)
Hej Dziewczynki życzę powodzenia w staraniach i abyście już niedługo mogły usłyszeć bicie serduszek Waszych maleństw w brzuszku ;-)))

Jeśli któraś by potrzebowała Dostinex 0,5 to mam do odsprzedania 1,5 tabletki!!!Mi bardzo pomogły jak miałam problemy z wysoką prolaktyną... Mój mail dziubek210@wp.pl
gratulacje pyszotka... !!

u mnei póki co 26dc...jeszcze z 3-4 dni i będzie wiadomo na pewno co i jak..

tekila ja ciebie pamiętam :) sama się już tu nie udzielam ale podczytuję co w trawie piszczy ;)

twoja historia do złudzenia przypomina moją tylko mi jeszcze brakuje tego szczęśliwego zakończenia :( no cóż.. do 30-dziestki mam jeszcze ponad rok więc może się uda :)
ja pamietam Basieniek,ciebie chyba tez. Zobaczysz,ze marzenia sie spelniaja :). Ja chcialam do 30 zdazyc..mowilam tak o tym. I udalo sie,a nie liczyłam.... teraz bede mowic o wygranej w lotto he he
Na 30 stycznia mam termin,moj ma 28 urodziny :).Tak trafil,ze moze bedzie miec prezent :). A ja boje sie juz,coraz blizej...
LG..a moze udaj sie do lekarza na obserwacje pecherzykow??Tak jak ja.Na fundusz gin mi zechciala "rzucic"okiem,zakupilam poraz 1 testy owu...i udalo sie.Musialam poprostu trafic tylko na ten dzien.Dziewne,by np przez ok 8lat nie trafic nigdy??Czy moze to zmiana partnera??Mam tyle pytan na ktore juz nigdy nie poznam odpowiedzi......
czasem lepiej nie wiedziec :) może poprostu na każdego musi przyjsc odpowiedni czas :)
byłam na monitoringu kilka razy ale jak narazie bez efektów :(
ja jeśli mi się teraz nie udało to też idę na monitoring..zobaczymy co się tam dzieje...jeszcze 3 dni....

hej dziewczyny, co tu u nas tak cicho??u mnie 29 dc i na razie okresu brak..

oleńka zaciskam kciuki, żeby @ nie przyszła...ale naprawdę bym Ci radziła zrobic podstawowe badania, żeby nie powtórzyło się to co ostatnio...Twój gin to czub skoro nie kazał zrobic Ci badan w takim przypadku...
image
dzięki marynial. jeśli tylko się okaze, że się udało, to natychmiast robię wszystkie badania!!

trzymam kciuki Olenka_21!
Mam pytanie do dziewczyn stosujących testy owulacyjne: dziś jest czwarty dzień jak mam na teście owulacyjnym 2 kreski. Czy to możliwe żeby tak długo trwała owulacja? Zaczelam obserwacje cyklu od 10 dnia cyklu, dzis jest 16-sty dzien a od 13-ego dnia cyklu pojawily sie 2 kreski. Też tak miałyście?
tekila też Ciebie pamiętam :)))) dasz radę z porodem, łatwo nie jest, ale będzie dobrze - trzymam kciuki za Ciebie;)
imageimage
Oj dam,musi wyjsc :).Basieniak,ty masz corke??
Napisz mi na priv co tam podajesz malej,herbatki itp,pampersy jakie.. skad jestes??
Narzeczona81 - jak robisz test owu i wychodzą dwie kreski to nie oznacza że masz już owu, bo:
1. żeby był wynik pozytywny obie kreski muszą być tak samo ciemne(!!)
2. jak już jesteś pewna że wynik jest pozytywny (patrz pkt. 1) to oznacza że owu będzie w ciągu 24-36godzin (lub inaczej - zależy od testu, słyszałam o takich co pozytywny wynik oznaczał owu w ciągu 36-42godz).
tak naprawdę to np ja po pierwszym opakowaniu testów owu zauważyłam różnicę w ich wynikach ;) dlatego tak podkreślam o kolorze tych kresek ;)
image image

podajcie nazwę testów, które stosujecie... bo chyba z powrotem zacznę je stosować. kiedyś rok temu uzywałam takich z allegro, ale bez skutku i dałam sobie spokój... ale moze trzeba spróbować jeszcze raz...
ja kupowałam w rossmanie dla rossmana robione te strumieniowe (co bezpośrednio na nie sikasz;P) i 5szt ok 25,99 czy jakoś tak - dokładnej ceny nie pamiętam pół roku temu je ostatni raz kupowałam ;P
image image

witajcie, podczytuje forum od dawna i dzis sprobuje cos napisac.;) Mam 28lat, staramy sie z mezem o dzidzie od niecalego roku, narazie bez skutecznie:( przez pierwsze 4 miesiace staran mierzylam temperature i badalam sluz,szyjke. Wyszlo, ze prawdopodobnie owulacje mam 14 dni przed miesiaczke, a cykl mam 26 dniowy. Niestety nie mam zadnych innych sygnalow, ktore pomogly by na 100% okreslic dni plodne, typu bol piersi, podbrzusza, mocny sluz. Bylismy 4 miesiace temu u ginekologa, ten powiedzial na usg ze ze mna wszytsko ok, hormony tez ok, kazal dac sobie czas i postarac sie do stycznia, jak nie to bedziemy szukac dalej. No jest styczen, nasze 'celowane' cos slabo wychodzi. Ja co 26 dni zalapuje coraz wiekszego dola, nie pomaga mi ze kolezanki zachodza w ciaze, a ja z przyklejonym usmiechem im gratuluje, choc ciesze sie ze sie im udalo, bo wiem ze mi sie tez pewnie kiedys uda. Plan na dzis kupic termometr owulacyjny gdyz poprzedni zaginal w akcji i sprawdzic co z moja owu. Dziewczyny pozdrawiam serdeznie, oczekuje madrych teorii, wsparcia sama od siebie tez tego wymagam :) pozdrawiam!!
o juz sie zalogowalam na legalu, dobry rok temu dzialalam na 'weselniku';)pozdrawiam!
loversweekend witaj!
A robiłaś sobie badania prolaktyny i wszelkich innych hormonów?
Tekila tak, mam córeczkę:)

Nika pije tylko moje mleko, używam pampersów pieluchy i chusteczki nawilżone, kosmetyki z serii bambino, a mieszkam obecnie w Irlandii;)
imageimage
witaj Bombelkowa, tak robilam pol roku temu wszytsko ok, ciut prolaktyne podwyzszona i gin zapisal mi bromergon, ktory powiedzial ze nie musze brac ale moge sprawdzic. Lykalam przez 2 miesiace i przestalam bo strasznie nnie glowa po nim bolala.
Przybywają nowe "staraczki", bardzo się cieszę, zawsze raźniej w większym gronie :)
image
oleńka i jak u Ciebie sytuacja wygląda?
image
duzo dziewczyn odeszlo do innych watkow w ostatnim czasie :)

ale duzo nas tu jeszcze chyba zostalo co? chyba wiekszosc tylko podczytujacych. ja przynajmniej tak mam.

caly czas zastanawiam sie co ja mam zrobic i jak spowodowac zeby zajsc w ta ciaze, a wiem ze lekarz w uk mi nie pomoze :/

ktoras z nowych staraczek pisala o lekko podwyzszonej prolaktynie- polecam Angus Castus- ziolka, a skutecznie zbijaja prolaktyne.
image

image
loversweekend ja też kiedyś brałam bromergon, a teraz endokrynolog zapisał mi bromocorn. To jakaś odmiana bromergonu. Przy tamtym też bolała mnie głowa, co więcej brałam na noc i po 8h snu musiałam leżeć jeszcze ze 2h bo nie byłam w stanie ustać na nogach..
Wezmę w piątek , zobaczę jak będę się czuła w sobotę, bo niby wykupiłam ale jutro do pracy, to nie chce być nieprzytomna..
ja tez sie na poczatku zle czulam po tym bromergonie, oprocz bolu glowy bylam poddenerwowana, zakrecona, potem jakos przeszlo. Gin powiedzial wlasnie ze sa jakies drozsze tabletki ktore sie bierze rzadziej (chyba raz na 2 tyg??) i nie ma skutow ubocznych. moze w marcu do niego uderze po recepte. Narazie kupilam testy owulacyjne i zamowie na allegro termometr owulacyjny zeby znow sprowac mierzyc tempke. milego popoludnia:)
a ja czekam 2 tygodnie i testować będę :)
Dziewczyny mam do oddania ok 20 testów na owu +chyba 2 ciążowe- to są takie testy kupowane na allegro 1zł za jeden (mi pomogły w 3 cyklu jak nauczyłam się je poprawnie interpretować) :) Oddam za jakąś fajną książkę :)
image
Oleńka, jak tam ????
image

Agusia85, ja wlasnie zakupilam w superpharmie testy owu, jest ich promocja. Wlasnie zaczelam sie testowac;) Mozesz wyjasnic mi co rozumiesz poprzez poprawna interpretacje? bo na ulotce jak jest jedna kreska to dni nieplodne a dwie to mozna sie spodziewac plodnosci w ciagu 24/48h. Ja tak to rozumiem. Jak cos wiesz wiecej prosze napisz:) ps gratulacje!
loversweekend no właśnie ja na początku też tak to zrozumiałam a potem się zastanawiałam kiedy w końcu była owu skoro 4 dni pod rząd wychodziły mi dwie kreski. Testowa kreska musi być taka sama jak ta kontrolna lub nawet ciemniejsza- tylko wtedy odczyt jest prawidłowy :)
image
ok dzieki, ja robilam wczoraj, to jedna byla normalna a druga ledwo widoczna, czyli negatywny. Robic test dzis, czy wstrzymac sie do jutra. Wedlug moich obliczen owulacje mam jutro;) ale kto to wie...
ja robiłam codziennie- tak w razie czego aby nie przegapić :) A jak były dwie kreski to brałam od razu męża w obroty i tak przez 3 dni dla pewności :)
image
agusia ja też przez 3 dni miałam w obrotach męża :p

Może trójeczka szczęśliwa i dla mnie będzie ;)
3mam kciuki ;-)
hey, potrzebuje Waszej porady..odebralam wynik prolaktyny 173,7 mlU/l a po obciazeniu 1864..czy ktos sie zna na tym? co lekarz robi w tej kwestii?
image

Stokrotko tu masz stronkę która dużo wyjaśnia : http://www.nieplodnosc.pl/artyku-y-i-wywiady/normy-bada-cz-2-prolaktyna

Dostaniesz leki (prawdopodobnie bromergon lub jego pochodne). Istnieje prawdopodobieństwo skutków ubocznych po nim, bardzo dużo kobiet je niestety ma..
Stokrotko tu masz stronkę która dużo wyjaśnia : http://www.nieplodnosc.pl/artyku-y-i-wywiady/normy-bada-cz-2-prolaktyna

Dostaniesz leki (prawdopodobnie bromergon lub jego pochodne). Istnieje prawdopodobieństwo skutków ubocznych po nim, bardzo dużo kobiet je niestety ma..
Dziewczyny przepraszam że się wtrącę, ale mogę Was pocieszyć, że ja też brałam Bromergon (miałam PCO i podwyższoną prolaktynę), skutków ubocznych nie miałam (tylko drobne niedogodności żołądkowe przez kilka dni), i po 2 miesiącach kuracji zaszłam w ciążę:) Tego życzę też Wam, w końcu się uda!
image
Marta-B a ja właśnie miałam dolegliwości uboczne..
Bralam na noc i przesypiałam 8h, po czym wstawałam rano i 2h musiałam jeszcze leżeć, bo spadałam z nóg..
Lekarz przepisał mi go ponownie, zacznę brać w piątek (sobota wolna), bo jak się powtórzy sytuacja to nie będe mogła do pracy dojść.
dziekuje za pomoc, a jakie sa inne leki na to po ktorych nie ma takich skutkow ubocznych? czy bierze sie te tabl codziennie? bo ja niestety musze wczesnie wstawac..i boje sie,ze nie bede w stanie..
image

Są, ale ponoć sporo droższe..
I tak, bierzesz je codziennie na wieczór żeby przespać ich 'działanie'.
Stokrotko Twoj wynik prl jest 10x wyzszy po obciazeniu, granice normy to max 5x - oznacza to, ze masz ja za wysoka.
Lekarz przepisze Ci cos na jej zbicie, bromergon lub dostinex - bromergon to ten tanszy, ktory moze ale nie musi wywolywac skutki uboczne, wolniej dzialajacy.
Dostinex to lek drozszy, lekarz dobiera dawkowanie, z reguly 1/2 na 2 tyg lub 1/4 na tydzien, raczej nie ma po nim zadnych skutkow ubocznych i jest uwazany za ten szybciej dzialajacy, efekty sa szybciej.

Wszystko bedzie dobrze :)
dziękuje bardzo za pomoc:-)
za kilka godzin bede juz po wizycie u mojej lek to sie dowiem co i jak...ehh..zawsze cos..myslalam,ze bede miala tylko problemy z niedoczynnoscia i choroba hashimoto a tu jeszcze prolaktyna..:(
image

Choroba Hasimoto i prolaktyna jest wynikiem własnie niedoczynności..
To nie kończący się sznurek.. niestety..
Też mam za wysoką prolaktynę, no ale zobaczymy jak to będzie w tym msc :)
Ja też dołączam się do starających.
Mam za sobą wizytę w Invimedzie, moje badania i męża są ok. Robiłam test ciążowy w dniu, w którym miałam dostać okres i wyszła jedna kreska, a okresu nadal nie mam. pewni jak zwykle jakieś przesunięcie. Na luty planuję zakup testów owulacyjnych i jak nic nie wyjdzie to monitoring. mozecie mi napisać jak to wygląda? i jaki jest tego koszt?
image
Ewa, kosztu Ci nie podam, bo robię w luxmedzie albo evimedzie. Mam abonament w luxmedzie, wiec nie płacę.

Jak wygląda?
Lekarz na podstawie Twojego kalendarzyka określa mniejwięcej długość Twoich cykli i zapisujesz się na usg. Jest to usg transvaginalne. Badanie nie jest bolesne, lekko nieprzyjemne conajwyżej :)
Na monitorze usg ocenia się wielkość jajników, endometrium i pęcherzyków. Badanie powtarzasz co 2 dni, aby wychwycić najlepszy moment, kiedy pęcherzyk ma 19-20 mm, wtedy lekarz daje zielone światło i można ucelować w Dominatora :D
ok dzięki za odpowiedź :) pewnie na wiosnę ruszę do boju bo do najmłodszych już niestety nie należę a czas ucieka
image
hej dziewuszki :) i ja witam bardzo serdecznie :) udzielałam sie już dawno dawno temu. wciąż jednak nie jestem w ciaży.... mija już 3 rok... i już powoli trace nadzieję, ale nie poddaje się:) w końcu i nam się musi udać. miałam taka sytuację, że 13 moich znajomych było jednocześnie w ciąży... Chodzę do ordynatora, mówi że wszystko jest ok, ale.... wysoka prolaktyna... nieciekawe TSH bo w okolicach 3,2...a koło 1 trzeba mieć. teraz zaczełam brac eutyrox, w poniedziałek rozpoczynam bromergon.. zobaczymy jak bedzie ;) mam nadzieję, ze w końcu w tym roku uda mi się, bo juz 30 lat za tydzień kończę ;) aaaaaaaa;) dajemy sobie jeszcze pół roku, a pożniej juz chyba do invicty uderzamy. nie ma co. Powodzenia dziewczyny :)
image
prolaktyna i tarczyca sa polaczone tzn, czesto unormowanie tarczycy powoduje unormowanie prolaktyny. ja ci powiem z mojego doswiadczenia ze mam niedoczynnosc, zrobilam prolaktyne po obciazeniu mialam chyba 9x wyzsza wiec niby zle, zakupillam dostinex, ktorego wogle nie wzielam bo za tydzien okazalo sie ze jestem w ciazy. ja tez do mlodych nie naleze.
image

image
walerka - pocieszające to co mówisz, że mimo wyników może się udać..

A jakie koszty są w invictie? Ktoś wie?
Kiedyś mnie ktoś poinformował, że za wizytę liczą sobie 120 zł.
image
to sporo..
to sporo..
Ewa24, radze Ci teraz kupic testy owulacyjne bo jest ich promocja w superpharmie (matarnia i galeria baltycka) opakowanie 5szt normalnie kosztowalo 34zl a teraz 8zl:) wiec niezla promocja, ktora trwa podobno do konca stycznia. Nie robie zadnej reklamy, szczerze doradzam. pozdr;)
Na allegro są tanie testy owu, ale mnie ciekawi taka rzecz jak mikroskop owulacyjny. W tej chwili musimy odłożyc starania, ale może się na to skuszę, jak będzie już w porządku.
image
marynia też o tym czytałam, to coś przypominające pomadkę, prawda?
Tak, na allegro jest kilka takich ok. 80 zł
image
o fajny ten mikroskop :)
Witam kiedyś zakupiłam sobie taki mikroskop i nie polecam to jest wyrzucenie pieniędzy w błoto u mnie leży to w szafie bo w ogóle nic nie wskazuje cy ma się dni płodne czy nie
A nam się znów nie udało...kolejna próba dopiero pod koniec kwietnia :(

olenka_21 testowałas czy @ przylazła?
Ja mam ochote kupic dziś test..
Jutro jest tydzień po ewentualnym zapłodnieniu..
dostalam @.... już troszkę podupadam na duchu...następna próba w kwietniu..szkoda, że tak późno :(

Czemu dopiero w kwietniu?
Trzymaj się.. wiem że to boli :* ale przecież w końcu sie uda! MUSI!
oleńka kobieto ja Ci mówię, zbadaj hormony!!! Dziewczyny pomóżcie mi na to namówic oleńkę :) Do kwietnia masz teraz czas się przebadac...2 miesiące to nie tak długo...
image
badania to podstawa. Ja bez badan nie zabrałam się za starania..
Hej dziewczyny,dolaczam sie do Waszego watku,jesli mozna :)
Bombelkowa jesli Tobie sie uda, odrazu zapisuje sie rowniez na monitoring!Staramy sie z mezem juz prawie rok czasu i nici, badania prolaktyna, tez mtc, tsh i ft4 sa w normie a lekarka powiedziala ze nic tylko sie bzykac.No ale ile mozna czekac...://Kupilam nawet mikroskop owulacyjny o ktorym piszecie, lecz jak narazie, a mija prawie miesiac, nic w nim nie dojrzalam...
lolita witamy:) a jak długo się staracie?
image
a sorki, napisałaś, że rok...a mąż się badał?
image
napisałaś ;bzykac;
z całym szacunkiem do problemu,możesz byc tu traktowana patologicznie(też tak odebrałam)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to było do LOLITY
kiedyś mnie tak tu potraktowano :-(((
oj tam... niech każdy nazywa TO jak chce.
image
Napisalam to co zalecila mi pani doktor.Dokladnie powiedziala, "nic tylko sie bzykac bo jestes zdrowa".Nie ,maz jeszcze sie nie badal.Jeszcze dodala ze najlepiej jakbym mierzyla sobie temke codziennie.I z jej wykresem do niej mam przyjsc.Co o tym sadzicie?
Niestety u mnie chyba kolejny msc w plecy..
Odebrałam wyniki, progesteron 0,2 więc chyba mimo pęcherzyka i płynu nie było owulacji..
Znikam na czas jakiś.. Trzymam za Was kciuki..
Trzymaj sie Bombelkowa! Jak nie teraz to nastepnym razem sie uda!
U mnie mikroskop owulacyjny pokazywał owu, co prawda długo go nie potestowałam, właśnie leżę w wyrku i czuję jak mała "pijawka" wariuje w środku :D
imageimage
Sylwiaagnieszka- to gratuluje :) ja nadal wiernie czekam az ujrze "paprotki":):) jak narazie nic nie widze..a w ktorym jestes tygodniu:)
dziewczyny tak podczytuje.....U mnie tez wyniki byly oki.Nasienie tez a trwalo troche nim zaszlam.Testy zakupilam w aptece za 25zł w zeszlym roku.Uzyłam tylko 2 i dzialalismy caly czas jak tylko pojawily sie 2 kreski na owu.a pzniej to juz byly tylko 2 kreski na tescie ciazowym :).Jutro minie mi termin porodu a tu nic,wciaz czekam na moja kruszynke,az plakac chce sie jak widze zdjecia malego dziecka.Tyle lat czekania i nadal kaze czekac na siebie :).
Ja polecam szukac takiego lekarza,ktory nie odesle z kwitkiem.... by uslyszec,ze nalezy sie tylko "bzykac".Ja poszlam na fundusz,tam wkoncu ta ginekolog zainteresowala sie.Na fundusz usg zrobila pecherzyka.I nie wiem czy to dzieki niej zaszlam?Czy te testy??Czy chec posiadania dziecka zrobila swoje.... Tez robilam hormony wszystkie,nasienie badane.Priv wizyta w invikcie u Skrzypek(tam nic nie pomogla ona)..Warto warto pukac wszedzie,czas leci.Ja 30 w marcu...zdarzyłam do tej magicznej cyfry :).Wam tez zycze tego.
Już niedługo półmetek- teraz 18 tydz. :) Tak samo jak Wy się martwiłam, robiłam masę badań itp. Lekarz kazał zrobić jeszcze badania genetyczne (odnośnie wrodzonego przerostu nadnerczy-długa historia) i nakazał zaprzestać starania, niby zaprzestaliśmy no i niechcący wyszły 2 krechy ;)
imageimage
tekila powodzenia !
image
Witam, jestem juz kilka dni po wizycie u mojej lek...dostalam dostinex 0,5 tabsy na tydzien na zbicie prolaktyne..zapisala mi 4 tabletki..powiedziala,ze mozemy sie starac bo tsh spadlo mialam prawie 14 mam niecale 2..
chyba chcialabym jeszcze poczekac az porlaktyna spadnie a potem zaczac starania..-czy wysoka prolaktyna, mimo,ze obnizana poprzez zapisane tabletki ma jakis wplyw na ciaze?

a przeciwciala tarczycowe maja jakis wplyw na ciaze?

dobrej nocki
image

prolaktyna nie ma, tylko moze powodowac ze nie ma owulacju, jak juz zajdziesz to nie o to nie martw. za to bardzo wazna jest tarczyca, jak tylko zajdziesz to od razu do endo bo niedoczynnosc moze spowodowac poronienie ale po prostu sie bierze wiecej euthyrexu i jest ok. przeciwciala nie sa wazne
image

image
Walerka pisałaś że prolaktyna może powodować, że nie ma owulacji, bo zastanawiam się czy przypadkiem nie mam podwyższonej.
Jakiś czas temu widziałam, że mam dni płodne na podstawie obserwacji śluzu, teraz taki śluz (taki jak poprzednio) się nie pojawia, czy przy podwyższonej prolaktynie można zaobserwować takie zmiany?
w pazdzierniku bodajze podczas usg okazalo sie,ze mam cykl bezowulacyjny...teraz doszla wysoka prolaktyna po bociazeniu (bez obciazenia jest idealna-tak bynajmniej mowi lek) probowalam obserwowac swoj organizm - sluz w dni plodne itd ale nie udawalo mi sie..bralam wiesioelk ale po nim cykl mi sie wydluzyl..choc musze przyznac,ze czulam zmiane - w wiglotnosci...

teraz kiedy wszystko sie wyjasnilo w moim przypadku wiem ,ze wina jest wysoka prolaktyna..
kiedy prolaktyna sie obnizy powinno sie nam udac...mam brac pol tabl dostniexu na tydzien wiec licze,ze i my zaowocujemy w fasolke:-)

moze w twoim przypadku niemozliwosc sprawdzania sluzu jest spowodowana za wysoka prolaktyna po obciazeniu?
image

Stokrotka dziękuję za odpowiedź, tylko czy to możliwe że wcześniej nie miałam problemu z rozpoznaniem dni płodnych a teraz tego śluzu nie ma? Czytałam, że jedną z przyczyn podwyższonej prolaktyny jest stres, a tego w ostatnim czasie mi nie brakowało :(
Witam kobietki i zapraszam do nowego watku
http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-LXI-t306535,1,16.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry