Widok

STARAJĄCE SIĘ L

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Beta 3174 bardzo urosła od tej z przed 2 tygodni (było trochę ponad 200). Dlatego nie mogę się powstrzymać i zakładam nowy wątek. Z całych sił czuje że jest dobrze a na usg fasolka poprostu się skryła bo jest tak malutka a we wtorek się ujawni i będzie mieć wielkie wejście :-)
mam nadzieję że się nie pośpieszyłam
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale pokombinowałaś z numerem wątku - przecież to L :D

GRA-TU-LA-CJE!!!
iwonka, w koncu zalozylas:))))) jeszcze raz gratulacje!!! trzymaj sie zdrowo!!
gratulacje:)
image
image
bo ja cienka w te rzymskie liczby a jak czegoś nie wiem to sobie domaluje :-)
Gratuluje :D
Tak sie cieszę :)

Spokojnych najbliższych miesięcy :D

Powodzenia i czekam na dalsze wieści we wtorek
gratulacje :D
No w końcu:):):)

Gorące gratulacje i życzę spokojnego oczekiwania na rozwiązanie

Napisz do admina, niech zmoderuje i poprawi;)
image
I ja gratuluje serdecznie :D

Kati, to juz 22 tydzien :D:D:D
image

super! Gratulacje dla kolejnej zafasolkowanej :)
image
image
Iwonka serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

nulka napisałam do Ciebie na priv :)
Serdeczne gratulacje:)
imageimage
ojojoj ale sie wątki posypały:) To cieszy:)
image
Gosik, odpisałam ;)
image

nulcia odpisałam :)
I ja znowu odpisałam :P
image

ja też :)
gratulacje dla nowej przyszłej mamy :)

Aabym dzieki za informacje :)
Iwonka - gratulacje :)

LG83 - nie ma problemu :)
image
Dziewczyny, czy opłaca się robić testy ciążowe przed terminem spodziewanej miesiączki czy lepiej czekać. Czy może najlepiej od razu pójść na betę, i czy też można zrobić np.na tydzień przed spodziewanym okresem?
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Gratuluję kolejnej przyszłej Mamie!! :D:D:D:D
image image

TinkerBell ;) testy sikane, najlepiej z czułością 10 można teoretycznie zrobic 2 dni przed planowaną miesiaczką, ale to wszystko zalezy od poziomu hormonu w moczu...
Tydzien przed spodziewaną @ to nawet beta może nie wyjsc... a sikacze na bank nie beda wiarygodne.
image

Dziewczyny z racji tego, że Mutti nie kontaktuje się ze mną w sprawie mojej oferty na testy owu ponawiam temat :)

Mam do sprzedania 25szt testów - cena 25zł :) szkoda żeby marniały w szafce :) może komuś przyniosą szczęście :)
kupiłam na allegro :) ale zapewniam, że działają :P :))))
Gosiu na skarbku Ci rano pisałam, a teraz odpisałam tutaj na pw. Ja na 100% je biorę, tylko kwestia tego kiedy możesz się ze mną spotkać. Ja jestem codziennie dyspozycyjna do czwartku, bo potem jedziemy na weekend. Jako, że w poniedziałek masz wizytę to może we wtorek dasz radę? Ja się dostosuję i dojadę. :)
Tinker Bell, ja robilam test kilka dni przed miesiaczka i nie wyszedl, potem powtorzylam dzien po spodziewanej sie miesiaczce i natychmiastowo pojawily sie 2 piekne kreski, takze chyba lepiej poczekac, aczkolwiek jak robilam pierwszy test, ktory nie wyszedl to juz wiedzialam ze jestem w ciazy (czulam to)
gratuluję i wszystkiego dobrego życzę:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Nulka;)

Roli po czym wiedziałaś, że jesteś? Bo wiesz, często jest tak że kobieta która chce potrafi sobie wkręcić wiele objawów.
podbijam, bo za daleko zeszłyśmy:)
image

image
Tinker Bell, my sie nie staralismy i mialam 1000 planow, nie myslalam o ciazy zupelnie dlatego ze duzo naszych znajomych probuje i probuje takze nie sadzilam ze zaciaze za pierwszym razem, dlatego ktoregos dnia poprostu wiedzialm i nawet pamietam jak mowilam do meza ze to nie mozliwe przeciez, a jednak test pokazal ze sie nie mylilam. mialam typowe objawy jak przed miesiaczka a w dniu miesiaczki nic i dzien po piekne dwie krechy. Natomiast teraz staramy sie, i juz raz mialam wkret ze jestem w ciazy a nie bylam, takze u mnie pewnie juz sie nie pojawi takie uczucie pewnosci ze jestem w ciazy bo za bardzo chcemy i nie ma tego luzu i spontanu jak za pierwszym razem. to sie rozpisalam:)
Dużo w tym prawdy że kobieta starajaca potrafi sobie wkręcić wszystko. Ja dziś zaliczyłam pobieranie krwi, bo na jutro mam przyjść z badaniami i już się stresuję jutrzejszą wizytą.
Dziewczyny, poradzcie mi, szukam lekarza w Invickcie ktory zajmuje się problemami z donoszeniem ciąży, możecie kogoś polecić? slyszalam o dr skrzypek, moze macie jakies doswiadczenia z invica?
Gosik_sz znalazlam (nie dalo sie ukryc) :) wieczorem czekamy na nowy watek!!! a po cichu juz gratuluje!

a u mnie nadal cisza. juz nie wierze w przeczucia meża, bo gdyby mialoby cos z tego byc to mysle, ze juz by bylo wiadomo. ale @ dalej nie ma i to jest bardziej dolujace. dzisiaj 39 dzien :/

w innym watku przeczytalam, ze gin powiedzial dziewczynie - sa dwie opcje albo okres albo ciaza, 3 opcji nie ma :)
image

image
Andziula a testu nie chcesz zrobić(a może robiłaś a nie doczytałam) :-)
robilam testy i jak narazie negatywne. z tym ze jak bylam z Mikolajem w ciazy to dopiero w 5 tygodniu mi wyszly poztywne, mimo, ze dokladnie wiedzialam kiedy jest owu- wcale nie tak pozno. dlatego jeszcze nie wszystko przesadzone. chociaz nie ukrywam, ze te negatywne troche mnie zdolowaly. niestety nie mam mozliwosci zrobienia bety, wiec jedyne co mi pozostaje to czekac.
image

image
Roli, wiesz co miałam identycznie przy pierwszej ciąży. Też nie chciałam, ale wiedziałam że jest.

A teraz kiedy rzeczy dzieją się świadomie, to czuję jakąś ogromną dezorientację. Czuję każde kłucie jajnika, każdy inny niezidentyfikowany "ból". Wcześniej pewnie nie zwróciłabym na to na wet uwagi.

No i chciałabym wiedzieć, czy tak czy nie. Nie wiem sama jakiej odpowiedzi oczekuję - ale to się chyba wiąże z moją dezorientacją. Po prostu wiedzieć.
Tinker Bell dokladnie mam to samo. przy tych staraniach czuje sie jak niedoswiadczona nastolatka, bo kazdy jeden najmniejszy obiaw to odrazu ciaza. ale mysle, ze to z teh naszej ogromnej checi posiadania dzidziusia :)

my ostanio mamy klopoy finansowe i mam o czym myslec, wiec mam nadzieje, ze to troche odciagnie mnie o myslenia o dziecku.
image

image
Tinker Bell, dlatego ja znowu weszlam na tory planowania roznych rzeczy, doksztalcania sie itp i nie mysle juz w kategorii a moze tym razem zaciazylam i mam cicha nadzieje ze uda sie jak za pierwszym razem:) zreszta lekarz ostatnio mi powiedzial jak owulacji nie mialam ze jak byla to i wroci i to zadzialalo na mnie jak zaklecie:) ale zobaczymy za pol roku jak nie bedzie fasolki, jak bede gadac
Hehe Adziula Ty szpiegu :P :) Dziękuję za ciche gratulacje ;)

Narazie wstrzymam się jeszcze z założeniem wątku gdyż po wizycie wiem tylko, że jest pęcherzyk ciążowy prawidłowo zagnieżdżony - w macicy. Serduszka jeszcze nie widziałam, gdyż miałam owu po 20dc...zbyt wcześnie...wizyta za m-c więc jak będę już wiedziała więcej to założę nowy wątek :)

A tymczasem przesyłam fluidki ciążowe :P I byście szybko były tak zaskoczone jak ja w piątek po teście :)
a co to znaczy, że nasz wątek spadł tak nisko?;>

i nikt pół-oficjalnie (bo w pełni to będzie w jej wątku) nie pogratulował gosik_sz, jak się przyznała?;>

oj babki, babki...
image
W takim razie gratulacje dla Gosik:)

Jeśli się nie udało w tym cyklu, to w przyszłym na pewno będę próbować z testami.
Do wczoraj jeszcze siedziałam i myślałam o tym strasznie. Dziś mam nastrój na będzie co ma być:)
ja gratulowałam:P :)
image
Gosik, gratulacje i czekamy na nowy watek, chyba ze w miedzyczasie bedziemy gratulowac nastepnej zafasolkowanej:))))) letnia aura sprzyja:)))
Ja odliczam;) Jeśli do 18 nie dostanę @ to będę robić test.
Ja gartulowałam pełną parą na priv :P hihihi bo ja wiem, ze bedzie dobrze :D
image

gosik_sz Gratuluje :D

Będziemy w jednym watku mamusiowym :)
a która sie szykuje na majówkowe mamusie :P ???
image

Ty?:);P
razem z Tobą ;) ??
image

Może być:)
może i zemną:) (??)oby :D
image
i ja... może...
No laski, to trzeba sie do roboty wziac skoro tyle chetnych :D:D:D
image

TAK JEST !! :D
image
i jeszcze ja, bo u mnie dalej cisza :)
image

image
miło by było jakbysmy sie wszystkie przeniosły :)))

Adziula, bez urazy, ale Ty to chyba jeszcze do kwietniowych bys przeszła ;)
image

ale mi bardziej maj pasuje ;) w kwieniu mam komunie w pl, a rodzic mimo wszystko chce w uk.

ale jesli sie udalo to wybrzydzac nie bede, moze byc i kwiecien.

swoja droga to zauwazylam, ze duzo w naszym watku Agnieszek- czysty przypadek czy takie poprosty zrzadzenie losu, ze sie na nas uwzial?
image

image
ja myślę, ze po prostu imię było w modzie te 20-30 lat temu;) - w ogólniaku było nas 4 w klasie! nawet ludzie z klasy po nazwisku do nas mówili:P

tak jak teraz wysyp julii czy janów ponoć jest...
image
W moim roczniku bylo dużo Kasiek... ;) Agnieszki były 2... :P
image

Nulka, no w sumie, mi też wychodzi kwiecień;)

Ja już się starałam, czekam na efekty;)

U mnie w roczniku było dużo Monik i Kasiek:)
u nas w w klasie było 6 Agnieszek :P
image
chyba kogoś dziś rozszarpie...
niedługo mamy 5 rocznicę ślubu, a moj mąż jedzie sobie na integracyjną impreze. zabić to mało!!!!!!!!!
uuuuuuu Asiunia to nie zazdroszczę... :/ grrrrrr :/

Za gratulacje po cichu dziękuję :)

A dziewczyny pracować pracować może się w kwietniówki "zmieścicie" :D:D :D byłoby super ;)
uu to nie fajnie :(
gosik_sz zawsze można wątki połączyć w kwietniowo-majowe mamusie :)
image
już jest marcowo-kwietniowy... :) Trzeba by pomyśleć :D :D im więcej mamuś tym lepiej :) bardziej towarzyskie będą spacerki :D
Gosik_Sz!!!!!!!!!!!!! GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D
image image

coś mi umknęło:) oczywiście szczerze gratuluję:)
Melduje się po wizycie u gina, dziś pani widziała żywy zarodek o wielkości 5,5mm kruszynka moja :-) miło to było słyszeć po za tym szukam nowego ginekologa bo ta moja baba mnie wkurza ale to długa historia i szkoda nerwów bo i tak sporo łez dziś wylałam
image
image
iwonka, duzo zdrowka i mam nadzieje ze byly to lzy radosci a nie smutku, wyslalam ci wiadomosc na priv
Iwonka, a do kogo chodzisz ?
image

Już nie będe chodzić Katarzyna Kołodziej
Ja całą ciąże chodziłam do tej Kołodziej generalnie dziwna kobieta wszystko ładnie doprowadziła całą ciąże do końca a mieliśmy z mężem konflikt serologiczny,ale nie wiem czy bym się na nią zdecydowała drugi raz. Jak byłam ostatnio i powiedziałam,że chcemy drugie dziecko zaczęła mi gadać,że nie można od tak przestać brać tabletek anty wiecie coś na ten temat?! Nie wiem o co tej kobiecie czasami chodzi ma dziwne nastroje czasami...

A co Tobie Iwonka powiedziała?
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
Też prowadziłam u niej poprzednią ciążę i ogolnie byłam bardzo z nią zmęczona, bo fakt jest specyficzna i wogóle miałam wrażenie że trochę naciąga kasę, za każdym razem inną stawkę kasowała. Jedyny plus to że robiła długo usg i można było się napatrzeć. Wtedy sobie powiedziałam że następnym razem nie ona. Na ale coś mnie pokusiło. Tydzień temu powiedziała mi poprostu "nie ma zarodka nic nie widać zobaczymy co się będzie działo", miałam stresu co nie miara jeszcze się naczytałam w necie więc ten tydzień nie był lekki, no ale coż poszłam.Oczywiście od początku gadała o wszystkim i niczym robiąc usg a ja próbowałam się przebić z pytaniem co z fasolką więc zdawkowo odpowiedziała że bije serduszko i dalej swoje gadki, o coioci wójku mamie tacie itd. Później do niej mówie że fatalnie się czuję słabo mi się robi, muli mnie cały dzień na wymioty czuje że mi serducho wali, a martwie się bo mam to hasimoto a ona do mnie" no dziwczyny to lubią sobie wkręcać, ale zobaczysz prawdziwa ciąża zacznie się po 12 tyg." Tym przegieła bo po to ona jest zebym ja się mogła wygadać a nie ona :-( ogólnie dół żałuje że do niej poszłam bo tylko 200zł w plecy
image
image
nie wiem czy jest juz pora sie chwalic czy jescze nie, ale zrobilam test- 2 kreska jest tak slaba, ze sama nie wiem czy sobie wmawiam czy faktycznie ona tam jest. jestbardzo slabienka, ale wierze, ze jutro rano bedzie juz bardziej widoczna.
wczoraj w kapieli strasznie bolaly mnie piersi i to byl powod do zrobienia testu (chociaz ten z soboty negatywny byl) i az sama nie wierze, ze tak sie cos ukazalo. rece mi sie trzesa i musialam sie tym z kims podzielic.

potrzebujemy teraz duzo trzymanych kciukow :P
image

image
Trzymamy bardzo mocno, mój pierwszy test też był tak bladziutki że myślałam że sobie wmawiam :-)
image
image
Adziula ja zaciskam kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :))))
No właśnie i tu jest w niej ten cały problem,bo ona zawsze mówi w ogóle o zupełnie czymś innym i jak się jej coś zapytasz to jeszcze wielka obraza,że sie przeszkadza w jej opowieściach o jej rodzinie,drodze z domu do pracy czy czymś takim...
Zmień lekarza na pewno będzie lepiej bo nie można się przecież denerwować przed każdą wizytą tym bardziej,że jesteś w ciąży i ona powinna zrobić wszystko,żebyś była zadowolona tym bardziej,że bierze za to nie małą kasiore.
Powodzenia
Ksawciu-31.03.2009
Milan-09.07.2013
image
adziula, ja dzis caly dzien sie lenie przed tv takze masz jak w banku trzymanie kciukow i to caly dzien:))) Nie mniej jednak gratuluje juz teraz:)))
Adziula serdecznie gratuluje :)))))))) Trzymam kciuki również za mocniejsze krechy;)
imageimage
i ja również trzymam !!
image
gratki dla iwonki i gosik, spokojnych i zdrowych ciaz...

adziula idz do GP, powinien ci bete zbadac z moczu, bo tutaj jest z moczu...i poczekaj z 2 dni, albo zainwestuj w pregnancy test clearblue tzw digital, ktory mowi ci pregnant albo not pregnant, bo ja z kreskami nie moglam nic sie polapac...i wg mnie byly za slabe, no i po cichu gratuluje...
image

image
i wlasnie Tinker Bell, dla ciebie specjalne kciukasu i e-tulanki od mojego brzuszka, moze przejda na ciebie ;-)
image

image
iwonka_ika gratuluję:)
image
image
gosik i adziula Wam również gratuluję:)
image
image
Ja tez trzymam kciuki i po cichu gratuluje :)))
image

Adziula po cichu gratuluję i trzymam kciuki za Ciebie, będzie dobrze:)
image

image
Izulucha, dzięki wielkie:)

Adziula, a w którym dniu cyklu testowałaś?:)

Bo ja sobie obiecuję czekać do dnia spodziewanej @...a to jeszcze cały tydzień;/;)
u Ciebie tydzien, u mnie 1.5 ;)
image

Buuuuu;)

W zasadzie na dzień dzisiejszy mam wszystkie objawy, które mogłabym sobie wkręcić, lub przypisać do zbliżającej się @;/
\Gdzie można klinknąć NIE LUBIĘ;)?
Oj tam, oj tam ;)
image

dzisiaj dokladnie 40 dzien cyklu, przy czym obsawiam, ze bardzo poznie mialam owu.

dzisiaj przespalam pol dnia z synkem, jes 21 u mnie a ja juz zasypiam :/ maz jest dobrej mysli, ja juz sama nie wiem- zobaczymy co jutro i kolejne dni przyniosa.

za kciuki bardzo dziekuje :) za graulacje jeszcze poczekam az sie wyjasni, zeby nie zapeszyc :)
image

image
Dziewczyny, tak się właśnie zastanawiam...
chodzę do luxmedu do gin. pani P-S.
ale ostatnio czuję się trochę olewana.
staramy się od 2 lat bez efektów jak widać. pani dr oprócz tarczycy toxo i poziomu PRL nie zleciła mi żadnych innych badań.
nie miałam monitoringu, kazała tylko patrzec na owulacje poprzez testy owulacyjne, które-jak widac- nie sprawdziły się.
w marcu jak była promocja invicty 50 % zniżki na badania (albo nasienia,, albo zapasu komórek jajowych), skorzystaliśmy z tego i zrobiliśmy oba badania. oprócz tego po 2 wizytach w invikcie mam zrobione hormony, z których wnioskowac można, ze progesteron mam za mały w 2 fazie.u męża podstawowe badania wypadły książkowo.
oprócz tego jak byłam u dr P-S ostatnio, to ona mnie odesłała właśnie do invicty, twierdząc, ze ona juz nie może pomóc, ewentualnie moze mi przepisać badania z invicty na luxmed, ze bym miala mniejsze koszty. trochę mnie to wkurzyło, bo jakbym chciała chodzić do invicty, to bym chodziła. a nie chcę tam chodzić.
no i właśnie zastanawiam sie czy jakiś inny lekarz w luxmedzie byłby w stanie mnie poprowadzić do celu. może któraś z was ma dobre opinie o innych lekarzach gin z luxmedu.
proszę o pomoc.
Asiunia podłączam sie do pytania, dziewczyny poleccie jakiegos fachowca z lux medu:)
image
tak sobie myślę,że niepotrzebnie się chwaliłam u pani dr że poszłam do invicty...może bardziej by się przyłożyła...
Asiunia niestety nie znam lekarzy w Luxmedzie...ale z prywatnych lekarzy mogę polecić Dr Olszewską z Wrzeszcza. Powiem szczerze, że też byłam u kilku lekarzy a Ta Pani od razu konkretnie zaczęła ze mną rozmawiać, zleciła badania powiedziała co i jak. Przeprowadziła mnie przez "podglądanie owu" (w poprzednim cyklu jak byłam u innej gin to nawet nie zaproponowała ponownego usg...) powiedziała jak ona to widzi wszystko w mojej sytuacji i przy moich wynikach. Generalnie udało nam się, że tak powiem bez "wspomagania" ale już miałam nawet recepty wypisane na następny cykl (bo szła na urlop a powiedziała, że szkoda tracić cykl...) to mówi samo za siebie...
Także jeśli masz możliwość to polecam. Jeśli masz pytanie chętnie odpowiem tutaj albo na priv.

Oto adres strony: http://www.pro-femina.com :)
Ja co prawda chodze do dr Januszewskiej, ale jestem z niej zadowolona, co 2 mc robi monitoring plus powiedziala, ze jak przez 3 cykle sie nie uda, to zaczynami z lekami, badania pozlecała mi na 1 wizycie.
Chodze na NFZ ;)
image

Ja na pewno wrócę do lekarza, który prowadził moją pierwszą ciążę. W przychodni przy szpitalu wojewódzkim. O ile jeszcze jest.;/

Bo to już dość dawno temu było.
nulka - a nie wiesz, czy ma miejsca jeszcze?
a jakie kolejki?

bo w sumie przydałoby się znaleźć jakiegoś lekarza na NFZ (bo "normalnie" chodzę na Pomorską z ubezpieczenia pracowego) a już na pewno bliżej niż na Żabiance...
image
ja rónież polecam dr. Olszewską, prowadziła moją ciąże i byłam bardzo zadowolona, teraz nadal do niej chodzę i od razu zleciła mi wszystkie niezbędne badania, miałam również monitoring i przepisane clo
image

image
Noja właśnei też dostałam receptę na clo i pregnyl :) ale...dobrze, że nei wykupiłam :P :)
Spadłyśmy:)

Ale cisza w tym wątku. Jeszcze niedawno jak tylko podczytywałam to wrzało w wątkach staraczek:)

Muszę się Wam do czegoś przyznać;) Gdy się staraliśmy to na spacerze 2 razy bocian mnie "przeleciał";)
no ja w końcu clo tez nie wykupiłam i nie wzięłam, teraz staramy się bez ciśnienia- może tak będzie łatwiej
Trinker Bell- chyba też się wybiorę na spacer, skoro te bociany takie łatwe:)
image

image
a ja sie boje, ze za szybko sie cieszylam... kolejene 2 testy i guzik. na wczorajszym tylko pod swiatlo bylo widac na dzisiejszym nic. a przeciez z kazdym dniem powininien byc wyrazniejszy ;(

oznak @ jednak dalej nie ma. boli mnie lewy jajnik i piersi
(u mnie to nie oznaki @) jest mi momentami strasznie niedobrze, mam odruch wymiotny na zapach albo widok niektorych rzeczy. a testy dalej nie jednoznaczne. wczoraj to mialam jeszcze nadzieje, dzisiaj juz nic. szkoda, ze nie jestem w pl to bym bete juz wczoraj zrobila. u nas jest ta z moczu- a paski do jej robienia mam w domu, wiec nie bede juz szla do gp...

za tydzien mam 9 rocznice z mezem, myslalam, ze bede miala taki ladny prezent ;(
image

image
AgaB, jak na popołudniowe godziny to ok 2-3 tygodni, natomiast na ranne to nawet 2 dni ;)

Dziewczyny, jakie jest prawdopodobienstwo ze test owu kłamał? w sensie, ze wykrył owu dwiema grubymi krechami a jej wcale nie bylo ??
image

oooo
to może się tam wybiorę zapisać...
mnie chyba nawet wygodniej tam na 8 rano niż po pracy się dostać...

zobaczymy, czy przez weekend krew zaleje i w pn się umówię (czy zaleje czy też nie;P)

może głupie pytanie, ale... teraz już nie trzeba książeczek nosić? tylko rmua na "wejściu" pokazać jako dowód ubezpieczenia NFZ?
image
nulka - test owu "wyłapuje" pik LH... musiałabym poczytać, czy może skoczyć LH a pęcherzyk nie pęknąć...

a negatywne testy też miałaś? czy pierwszy test to pozytyw?
image
tylko rumua.... mozesz miec ksiazeczke jak masz wolne kartki, to tez to wykorzystają... ;)

Tzn miałam 3 z jasniejsza kreską i jeden mocny(, ale Gosik_sz mówiła, ze ona w ogole nie miala ciemnej kreski a jest w ciąży ;) stad moje zastanowienie...
image

a czemu się zastanawiasz czy owu była czy nie?

wolne kartki to ja wykorzystuję, jak jadę do dentysty - za jednym zamachem mi robi tyle, że rozpisać musi na 3-4 wizyty...
image
Aga, priv ;)
image

Dziewczyny, szukam dla Babci endokrynologa w Gdańsku, ale na fundusz, bo ma od lekarza skierowanie, czy któraś wie gdzie mają podpisany kontrakt z NFZtem?? Byłabym wdzięczna za pomoc!!
image image

Test owu wykryje wzrost LH, ale to nie znaczy, że pęcherzyk pęknie i uwolni komórkę

Adziula kup sobie test clearblue, który wyświetli pregnant/not pregnant...albo ten test, są na prawdę dobre http://www.firstresponse.com/
imageimage
a ja mam dzis wizyte u ginekologa..
siedze w pracy i zastanawiam sie jak bardzo ucieszyłabym się, gdyby bez staran - powiedział ' Jest Pani w ciąży' ...
Adziula, tak jak dziewczyny radza, clearblue albo firstresponse, naprawde warto je uzyc, tez polecam z wlasnego doswiadczenia:)
nulka, mnie testy owulacyjne oszukaly, w sensie 2 pieknych ciemnych kresek pokazujacych owulacje, ktorej tak naprawde nie bylo takze nie wiem czemu tak pokazaly
Czas na mnie, żeby do Was dołączyc. Nie udało nam się po pierwszej próbie, za tydzień druga próba...
image
Dzieki za odpowiedzi :)
image

Niestety moja przygoda z ciążą wczoraj się skończyła. :-( ...takie malutkie,... takie kochane,... tak krótko. Pewnie za jakiś czas do was wróce a narazie walcze ze smutkiem
image
image
Iwonka strasznie mi przykro, ale wierze, ze jeszcze bedzie dobrze! sciskam mocno.
image

image
Iwonka bardzo mi przykro, wiem co czujesz - przeszłam przez to...będzie dobrze:*
imageimage
Bardzo mi przykro...
Iwonko - tak mi przykro :(:(:(
image image

:(((
image

Przykro mi:((
Bardzo współczuje:( trzymaj się Kochana!
Iwonka, tak mi przykro, doskonale wiem jaki to bol i strata, lacze sie z Toba i trzymaj sie
Iwonka
image
Iwonka bardzo ale to bardzo mi przykro :(
ja tez dochodze do siebie po takiej stracie jak Twoja, badz dzielna :*
iwonka trzymaj sie dzielnie...

dziewczyny powiedzcie mi jak to jest w piątek byłan na usg i w lewym jajniku miałam pęcherzyk na 19mm, lekarz powiedział,że w weekend pęknie i że mamy sie brac do roboty:) wczoraj miałam silne bóle właśnie z lewej strony,ale skoku temepratury dzisiaj nie było. I zastanawiam sie czy moze tak być,że była owulacja, bez skoku temepratury, albo ze skok dopiero bedzie po owulacji, dzisiaj jest u mnie 14 dc.
image
Akamara skok jest po owulacji i wcale nie musi być od razu jak pęknie pęcherzyk...trzymam kciuki za Was &&&
imageimage
Jutro spodziewany termin @. Dziś czuję niestety w podbrzuszu zbliżającą się comiesięczną katastrofę;/
Tinker... wiesz... ciązowe i 2kczkowe są zbieżne...
napięcie w podbrzuszu, drażliwość piersi...
Ja tam myślę, że za niedługo nam wątek założysz:D a na przełomie kwietnia i maja dziecko tulić swoje będziesz:)
image
Tinker juz moze swoje tulic,nie musi czekac 9mc-y ;)
image

nulka!!! ty potworze!!!

niech bedzie... dwoje dzieci...:P
image
Nulka, ale to już jest "stare" ;)

No nie wiem nie wiem, czy będę zakładać. Miałam wcześniej problemy z PCO. Natomiast po diecie, @ mi się wyregulowała i jest co m-c w terminie. Od pół roku co najmniej. No i tak sobie pomyślałam, że może w związku z tym, są też jajeczka. We wrześniu mam wizytę u gina, więc zobaczymy co mi powie jak "zajrzy". Bo może się okaże, że mimo wszystko czeka mnie długa droga do "siostrzyczki".
jak to co powie?
powie: gratulacje, jest Pani w ciąży, to... 5/6/7 tydzień:D
image
Nie lubie Was za to nakrecanie :P
image

ja nakręcam tinker bell:P
image
Hahahaha...ja już się wystarczająco wkręcam sama:) Ale dziś jak poczułam @ to przestałam się nakręcać. Natomiast wczoraj wieczorem miałam apogeum wkręcania;) Bo...

W poniedziałek rano rrobiłam test. Tak się śpieszyłam, że wrzuciłam go zaraz potem do szuflady do kompletu z testem z przed kolejnych 2 dni. I wczoraj wyciągałam coś z szuflady i na tym poniedziałkowym jest słaba druga krecha. Na tym pierwszym takiej nie ma. No i teraz pytanie, czy wyszło ta kreska w "ustawowym" terminie czy też później po prostu. Oczywiście jeszcze wczoraj zrobiłam kolejny, ale wyszedł negatywny.

Więc wczoraj wkręcania był szczyt, który dziś mi przeszedł.;)
Tinker to mamy to samo- no przeciez widzialam cos na tamtym tescie, 2 dnia znowu cos bylo i od tamtej pory wszystkie negatywne. apogeum wkrecania tez mi juz przeszlo. czekam na @ ktorego dalej nie ma :/ maz dalej sie upiera, ze jestem w ciazy. dzisiaj juz 58dzien cyklu, wiec tak czy inaczej, w ta czy we w ta powinno byc cos wiadomo.

poki co, zamuje sie wyprowadzka od synka z pokoju. musimy w zwiazku z tym zrobic maly remoncik, wymienic meble itd wiec mam nadzieje, odciagne sie troche od tematu starania sie . ah zeby to bylo takie latwe odpuscic sobie myslenie....
image

image
Adziula, a nie mozesz isc do gina ??
image

u nas musialabym isc do gp- a ten zrobi mi test dokladnie taki sam jak mam w domu.czyli jak dla mnie mija sie to z celem. niemniej jednak, jesli sie nic nie wydarzy do konca mca to pojde. akurat maz bedzie mial wolne to zostanie z synkiem a ja pojde do gp. tylko te cholery to sa takie, ze usiadziesz u nich pogadasz sobie i dowidzenia. zadnych badan, skierowan nic. dlatego na sama mysl mi sie odechciewa.
image

image
no ale jak nie masz okresu przez 2 miesiace to cos jest chyba nie tak ? wiec powinni zrobic ??
image

adziula, gp robi bete a nie zwykly test z moczu, uwierz mi, bo juz tak mialam naprawde...bo tu robia z moczu hihi,jak mialam wypadek samoch.w 14 tc tez bete w szpitalu robili z moczu itp...
image

image
No i przyszła....skubana @. ;/

No nic, to na kiedy kolejny termin?;)

58 dni?? To nie ma opcji by Cię odesłali z kwitkiem.
Ale w takim późnym dc to chyba nawet zwykłe testy by wyszły, co?
ja równiż czekam na @; dziś 35 dc, ostatni cykl był 36-dniowy; zobaczymy co przyniesie jutro:/
image

image
ale jestem glupia:))))) wlsnie sobie wkrecilam ze za tydzien zajde w ciaze:) fakt faktem jak wrocila owulka i do tego puphaston to moooozeee:) a mialam sie nie wkrecac.....
hop hop:)
image

image
Mój PMS chyba mówi sam za siebie.... :/
image

nadal czekam na @
image

image
dziś mój 37 dc, rano zrobiłam test, nie chce się nakręcać ale wyszła druga bardzo blada kreska, nie zniosę tej niepewności- nie wiecie może czy jutro zrobię gdzieś Bete i dostanę wynik jeszcze tego samego dnia??
image

image
Kobritta trzymam kciuki, aby kreseczka ciemniała :))))))) niestety nie wiem gdzie robią w sobotę
imageimage
Kobrita, trzymam kciuki:)

W szpitalu na pewno tego samego dnia byłby wynik. Ale nie wiem czy można sobie pójść tak z ulicy;/ No chyba, że pójdziesz na ginekologię, powiesz że podejrzewasz, że jesteś w ciąży i dostałaś plamienie;) Tudzież silny ból brzucha. Sami Ci zrobią łącznie z USG;)
spróbuj może w invicta z samego rana - ja tydzień temu byłam koło południa, to już było za późno an wynik tego samego dnia
Ale tutaj cichutko. :P

Miłego, owocnego weekendu. :*
Mój weekend nie może być owocny. Kończy się @;) Ale dziś poskaczę trochę na impressce. A co mi tam:)
tinker bell ja tez dzisiaj poskacze:)))) na impersce oczywiscie:))))))))
dziewczyny, ja rozumiem weekend, ale, co tu tak pusto i cicho?

u nas weekend, spokojnie, bez rewelacji, ale za to przyszły to wesele :D
a za tydzień w pn pełni dobrych myśli do gina
image
Ja mam gina 1.09. Akurat to termin przed OWU więc będę widzieć czy w ogóle coś mi tam rośnie:)
ja już po owu.. teraz czekam na efekty ;)
a ja czekam na @... cykle 24-26, dzis 26dc i cisza....
image

czesc Dziewczyny, jestem tu nowa..
jesteśmy kilkanascie dni po slubie,ale juz sie staramy:-)

nigdy nie dostawalam regularnie @..bralam tabsy, odstawilam..moja gin nie mowila,ze musimy uwazac czycos..powiedziala,ze po odstawieniu tabsow mam zaczac brac kwas foliowy wiec biore i czekamy... nie wiem czy mialam OWU.. teraz w czw.-pt bedzie 28 dzien..wiec powinnam dostac @..zadnych objawow nie mam..nie bola mnie piersi jak zawsze inie wyskoczyly pryszcze..jak zawsze przed@..od dwoch dni ciagle bym spala..i pobolewa mnie lewy jajnik..

chyba poczekam do pt...
image

witaj stokrotka:) powodzenia:):):)

a ja na dobry poranek mam dla Was kawał (oczywiście z joemonstera...):

- Kochanie - mówi dziewczyna do chłopaka - jesteśmy ze sobą już pół roku i nie mogę już dłużej przed tobą ukrywać, że to jest szósty tydzień...
- BLAD'!!!
- ... odkąd dowiedziałam się, że mam AIDS.
- Uf....
image
dziekuję..3majcie kciuki..moze sie uda za 1 razem?;-)

dowcip dobry heh:-)
duzo bocianow krazylo w ost. czasie nad naszym domem..a u kuzynki to az 4 usiadly na ich dachu:-)

choc czytalam wczoraj,ze bociany przygotowuja się do odlotu na zime juz..wiec moze dlatego w tak licznym gronie kraża?

w mojej pracy jest 5 dziewczyn w ciazy..przez ponad 10 lat nie byla zadna a teraz nagle wysyp..smialismy sie,ze te bociany cos kraza nad nasza firma..wiec i moze to idla mnie jakis znak..nie chce sie nakrecac,ale ciagle o tym mysle..
image

to wszystkie będziecie na tym samym etapie;)

a właśnie... nie wiecie, kiedy bociany przylatują do Polski?
bo teraz to rzeczywiście są ptasie sejmiki - zbierają się do odlotu.... ostatnia szansa, by złożyć zamówienie;P
image
jakos tak pod koniec marca..wszystko zalezy jaka bedzie tu pogoda.swoja droga..musza byc madre takie ptaki,ze wiedza,ze u nas jest wiosna..czy zbliza sie jesien,ze zbieraja sie do odlotu:-)
image

Zalezy czy patrza na kalendarzową czy pogodową jesien, bo jak pogodową to powinne juz w lipcu odleciec ;)
image

tym inteligentniejsze są te ptaki, skoro nasza lipcowa jesień ich nie zmyliła;)
image
AgaB wlasnie spojrzalam na Twoj suwaczek..pobraliscie sie rok przed nami i 1 dzien po nas hehe...bardzo zblizone daty:-)
image

wiesz... te śluby z pierwszego weekendu sierpniowego są mega szczęśliwe :D
image
Oj tak początek sierpnia jest mega szczęśliwy....

Na poprawinach Naszego wesela na bobliskiej łące zebrało się 7 bocianów:D I tylko na nas patrzały :)

Ja brałam ślub 08.08.2009
Iga się urodziła 09.08.2010
A tym roku w sierpniu??? Mam nadzieje że po dzisiejszej wizycie wszystko będzie dobrze i będe mogła już wszystkim powiedzieć o drugim dziecku :) To juz 11-12 tydzień

Wciaż trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Mam nadzieje że jeszcze pamiętacie o swojej koleżnce....
ej, ej... środek wrzesnia tez jest szczesliwy :) z mężem jestesmy juz prawie 7 lat szczesliwą parą ;) no i od roku małżeństwem :)))
image

sierpien o tak szczesliwy- w niedziele byla naszamala rocznica jak jestemy 9 lat para, ale wrzesien tez szczesliwy bo mina 3 lata jak malzenstwem jestemy :)

ps. u mnie dalej cisza. test wyszedl negatywny (taki z wyzszej polki) takze czekam na @ mam nadzieje, ze szybko przyjdzie i bedzie mozna dzialac dalej :)
image

image
my tez sierpniowi i mega szczesliwi 9 lat razem i 2 po slubie a ja sie zastanawiam gdzie ten czas uciekl
Hej :)
Mogę do Was dołączyć?
Staramy sie od lipca, na razie minął miesiac bez rezultatów.
Mamy 15 m-czną córeczkę i czas zasadzić kolejną fasolkę co by było weselej ;)
image
image
Witaj Bimka:))
Cześ Bimka:)

Ja też ma pierwszy m-c za sobą:) Zobaczymy co będzie dalej:)
Witaj Bimka, nam też się w lipcu nie udało, dzisiaj owu i trzeba działac:)
image
To dziwne, że tak szybko po ślubie odezwał się we mnie instynkt macierzyński:) tak się zapierałam, że za rok, dwa, trzy. A bo to kredyt spłacic, a to nowy samochód kupic, a tu nagle trach:) i nie myślę o niczym innym jak o malutkim, pachnącym bobasku. Niektórzy mówią, że zwariowałam, że mam dopiero 20 lat i mam życia używac, ale ja czuję, że to już czas i wkurzają mnie takie teksty. Mam znajome, które właśnie "używały życia", są już po 30-stce i teraz nie mogą zajśc w ciążę. Więc kiedy jest ten właściwy czas? Myślę, że właśnie wtedy, kiedy czuje się gotowym na dziecko, a nie według tego co pokazuje metryka urodzenia.
image
czesc dziewczyny :) powodzenia !!!!

u mnie 27dc i dalej cisza...
image

marynial, ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 28 lat, 8 lat po ślubie (bo tak chcieliśmy), wiec teoretycznie miałam czas żeby się wyszaleć. Ale tak jakby się nie wyszalałam ;) Nigdy nie bylam typem imprezowiczki, nie często wychodziliśmy na imprezę, ale dopiero teraz jak dziecko to widać ile okazji przechodzi bokiem, szczególnie latem. Znajomi imprezują, jeżdżą na wycieczki, pod namiot, na kajaki, na ryby, na grzyby, tu urodziny, tam jakiś grill, teraz widzę że co chwilę jest jakaś impreza, w której normalnie byśmy uczestniczyli. Teraz jak nie można poszaleć to akurat człowiek ma na to ochotę. A dziecko mam takie, że nie mogę jej z nikim zostawić, bo zasypia tylko ze mną, jak się w nocy obudzi (a budzi się 5-6 razy) to ululać mogę tylko ja. Jak widzi zamiast mnie na przykład męża to zaczyna drzeć się w niebogłosy. Jeszcze zależy jakie jest dziecko. Znajomi mają 8 m-czne dziecko, które zasypia o 19:00, a budzi się dopiero o 8-9:00 rano, wiec teoretycznie mogliby szaleć nawet całą noc, a oni, chociaz mogą, to nie wychodzą nigdzie.

A, co ja chciałam, zapędziłam sie trochę, aha, że zachodząc w ciąże w wieku 20 lat nie musisz nic z zycia tracić. W moim wieku (ekhm, ekhm, jak to zabrzmiało), bedziesz już mieć 9 letnie dziecko i bedziesz mogła łazić do bólu, ile wlezie i spokojnie bedziesz mogła dziecko zostawiać z kimkolwiek (chyba że wtedy bedziesz miała już kolejne)
image
image
jako świeżynka, proszę o wyjaśnienie skrótu dc?
image
image
dc-dzień cyklu
dc- dzien cyklu

ja zaszlam w ciaze w wieku 22 lat, urodzilam majac 23 i mysle ze bylo super. decyzja o dziecku jak najbradziej swiadoma. moja siostra jest teraz w tym wieku i mysle sobie, ze ona jest jeszcze mloda i nie powinna decydowac sie na dziecko. patrzcie jak to punkt widzenia zmienia sie w zaleznosci od punktu siedzenia. teraz mam 25 lat i juz nie moge doczekac sie drugiego dziecka. i tak jak mowisz Bimka- jak bede po 30 dzieciaki juz beda na tyle duze, ze zostana z babcia, ciocia kuzynka a mama bedzie szalec :)
image

image
Aaaa dzien cyklu! Bo wymysliłam sobie, ze dzień ciąży, ale mi to nijak nie pasowało do kontekstu ;)

Mam koleżankę w moim wieku i ona ma juz 11 letniego syna. Ta to dopiero ma ze mnie ubaw ;) Ona juz zapomniała jak to jest mieć małe dziecko, hehe ;)
image
image
Bimka, dc już wiesz...
@ to miesiączka/okres/małpa,
tc to tydzień ciąży
owu to owulacja
nulka nie korci Cie żeby zrobic test albo bete? ja to nie wiem czy wytrzymam do dnia spodziewanej miesiączki, a dzisiaj dopiero 22dc:(
image
dziewcznyny, jak czytam te ostatnie wpisy to czuję się jak jakaś weteranka :(

nulka, trzymam kciuki żeby ten miesiąc był tym szczęśliwym :))))
z pierwszą ciążą jakoś trudniej było mi wytrzymać do pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki, znaczy @ (musze sie nauczyć tej forumowej nomenklatury), strasznie się niecierpliwiłam, szukałam na siłę objawów ciąży, hehe. A staraliśmy się tylko miesiac, już w pierwszym cyklu się udało i tak fisiowałam, hehe. Teraz bardziej na luzie do tego podchodzę, mam mniejsze ciśnienie ;) Bedzie to bedzie, nie to nie, trudno. Chociaż oczywiście bym wolała żeby było i żeby za długo to nie trwało, bo za kilka miesiecy zaczne świrować na pewno ;)
image
image
Bimka, jak z pierwszym udało ci się za pierwszym razem to czym się stresujesz?
wolalabym maj a nie kwiecien ;)
image

no własnie piszę, że się nie stresuję, ale były chwile kiedy sie bałam, że tym razem nie bedzie tak łatwo, bo to już byłoby zbyt proste ;) W każdym razie wyluzowałam i się pozytywnie do sprawy nastawiłam co by nie zwariować przez niepowodzenia. Na bete co tydzień nie latam wiec jest ok ;)
image
image
a czemu maj a nie kwiecień?
image
image
bo bedzie cieplej ;) mam nadzieje ;)
image

Ja już po owulacji, jestem wściekła, bo mój mąż wypił dziś piwo i normalnie mam ochotę go zabic. Dzisiaj nic z tego. Kłóciliśmy się i powiedziałam mu chyba parę słów za dużo... czuję, że znowu nic z tego nie będzie...normalnie płakac mi się chce, bo zachował się jak g*wniarz i straciłam kolejną szansę...
podobno do jajeczka i tak dolecą tylko te najsilniejsze i najzdrowsze plemniki, wiec te, na które jakis wpływ mogło mieć piwo i tak nie mają szans - jeżeli to o to chodzi ;)

Aha, bo cieplej ;) Myslałam, że chodzi o znak zodiaku, albo jakiś sentyment do maja, hehe ;) W kwietniu tez może być całkiem ciepło. Powiem Ci, że nie ma nic gorszego jak upał na połóg! Naprawdę! Wiec pod tym względem lepiej rodzić jak jest troszkę chłodniej. A przez pierwsze 10-14 dni połogu i tak nie bedzie Ci sie chciało wychodzić na dwór, a nawet jak bedzie Ci sie chciało to nie bedziesz w stanie (chyba, że jesteś super woman i dasz rade, hehe) i tym sposobem doczekasz do maja ;)
czesc Dziewczyny..

dzisiaj mam 27dc...ciekawe..nie mam regularnych wiec kto to wie..moze organizm musi sie ustabilizowac po tabsach..objawow na @ nie mam ale na ciaze tez nie..a teraz jeszcze jakas infekcja zalapalam TAM i nic z sexu:(
image

nulka kiedy testujesz?? :)
image
Bimka - witaj:)

gosiek... obiecałaś wątek...;P wiesz, że na niego czekam...
image
no gosik przydaloby sie, zebys zalozyla nowy watek. w tym sie tak troche smutno zrobilo :/ ale licze na to, ze zaraz i tak bedzie nowy :)
image

image
Bimka - a tak w ogóle do tego pifka...
Dobrze Cię rozumiem... My tak przez 3 cykle się bujaliśmy - co przyszła owu, to się okazywało, że a to ja focha strzeliłam, a to on na pifko poszedł (i nie chodzi o to, że plemniki słabsze, "pijane";P, ale o to, że żadna przyjemność z takim się pokochać, a ja nie chciałam się kochać tylko dlatego, że właśnie owu), albo zmęczenie nas zmasakrowało...

A i tak się udało - albo "stare" plemniki doczekały (a potrafią i 5 dni czekać), albo po owu udało im się dopaść jajeczko;)
image
laski, zakładajcie wątki, dużo Was sie tu zrobiło ;)
image

gosik pierwsza!!!!
na nią krzycz...
image
No właśnie Gosik zakładaj wątek !! :)
image
AGA czy cos mnie ominelo, nie doczytalam i sie u Was udalo?
image

image
Oj Kobiety a co Wy takie nerwowe :P :)
"i nie chodzi o to, że plemniki słabsze, "pijane";P, ale o to, że żadna przyjemność z takim się pokochać"

ano chyba że tak ;)

Z pierwszą ciążą było tak, że bzykaliśmy sie jak króliki zaraz po @, a jak przyszła owu to już nam sie nie chciało ;) I najwidoczniej te bardziej wytrzymałe plemniki doczekały do jajeczka, bo jest córeczka ;) Ale teraz staramy się celować w owu, bo wiadomo chcielibyśmy teraz chłopca (co oczywiście nie oznacza że dziewczynki nie chcemy i że z dziewczynki sie cieszyć nie bedziemy). Poza tym chiński kalendarz mówi, że w lipcu, sierpniu, wrześniu i październiku bedzie chłopiec, hehe ;) To oczywiście traktuję z przymrużeniem oka, chociaż statystyki mówią, że metoda jest skuteczna w 8 na 10 przypadkach ;)

http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html
Gosia bo nowy watek to nowe nadzieje. poza tym, zawsze jak spojze, ze to watek iwonki to mi sie przykro robi, ze sie im nie udalo :/

nowy watek, nowe, pozytywne fluidy i nowe nadzieje :)
image

image
zapraszam :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=264142&c=1&k=160

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

do góry