Widok

Zasada działania KUBKA NIEKAPKA. ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!

Mam pytanko na jakiej to ustrojstwo działa zasadzie.
Kupiłam jeden to leciało z nigo ciurkiem:/

Teraz kupiłam TT i nie leci fakt, ale żeby poleciało to trzeba przygryźć ustnik. To tak ma działać?
Czy raczej na zasadzie ssania przez dziecko?

Bo już nie wiem czy mam kolejny kupić czy jak.

i jeszcze pytanko jak Wasze dzieciaczki piły z takich kubków? po jakim czasie "skumały"? itp.

dzięki za odpowiedzi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli niekapek kapie, to żaden z niego niekapek (raczej kubek treningowy dla starszego dziecka).

My mamy Avent, taki:
image

W środku jest takie gumowe kółeczko, zapobiegające wyciekowi napoju - dziecko musi ssać. Moim zdaniem kubek, w którym trzeba przygryzać ustnik nie jest dobry ze względu na ryzyko powstawania wad zgryzu.

Młody "skumał" picie z niekapka po jakichś dwóch tygodniach.
miałam niekapek TT, nie trzeba przygryzać ustnika tylko trzeba ssać
tak jak we wszytskich niekapkach
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mamy dwa jeden taki aventu i jeden MAM z miękkim ustnikiem.
Franek póki co nie kuma jeszcze za bardzo, tzn "zaciągnie się", ale potem podgryza właśnie ustnik.

ale daję, mu, niech się uczy ..trzymania, picia.
super niekapek to butelka po tych wodach smakowych dla dzieci
http://www.bangla.pl/artykuly-spozywcze/dla-dzieci/napoje/woda/jupik-jupik-aqua-woda-z-sokiem-owocowym-rozne-smaki-p2935.htm

warto kupić to dla samej butelki :-) nic się z nich nie wylewa i łatwo się pije wg mnie najlepszy niekapek jaki widziałam ( a troche ich przerobiliśmy swego czasu) . Może dla niemowlaka zbyt duża ale dla takiego roczniaka może już być :-).
aaa i ma jeszcze jeden plus jak sie zabrudzi nie szkoda wywalic i kupić nową a te wszystkie prawdziwe kubki - niekapki dośc trudno dobrze wymyć.
rybalon...własnie od jakiegoś czasu uzywam takich butelek :) właśnie po Jupikach albo po wodzie min.
image
image
noo własnie , fajne są ... moj syn ma prawie 6 lat a tez nadal chętnie z nich pije no i mam gwarancję, że w pleceku na wycieczce nic się nie wyleje nawet jak niedokladnie zamknie :-)
kupilam pierwszy niekapek bartkowi firmy baby ono po 1 dniu skapowal o co chodzi nic z niego nie kapie kupilam drugi aventu i mlody z niego jakos nie umie pic
image

image
Mery ja też tak miałam, ale wystarczylo docisnąć tę część w środku ustnika (albo rozłóż o złóż ponownie) i teraz normalnie leci tylko jak mała ssie.
image
my kupiliśmy jej kilka niekapków (z twardymi ustnikami) i za cholere nie chciała z nich pić, nie potrafiła, gryzła je ale nie piła. ale bardzo chetnie przerzuciła sie na taki kubeczek z miekkim ustnikiem, ale tam leci ciurkiem...czasami mam narozlewane po całym mieszkaniu, ale nic nie poradze, z innych ona nie chce pić:/
image
image
[url=http://www.suwaczek.pl/]image[/
u nas zaskoczylo dziecie wkoncu i pije z treningowego Mam
lamcia, ten co wkleiłam wyżej ma właśnie miękki ustnik. :)
dzieki dziewczny!

z tego TT to nawet ja nie mam siły zassać tak ciężko.:/
no i właśnie ten ustnik jest twardy. i leci jak się przygryzie.

spróbuję przy nim pomajstrować:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

do góry