Widok

co na hemoroidy??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jw

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi polecili POSTERISAN -czopki i pomogło.
pozdrawiam

image
a moglas karmic po nich?

image

Tak cały czas karmie i jeszcze stosuję czopki!

image
a powiedz to jest taki bol parcie na odbyt nawet jak stoisz i po mimo tego ze nie chcesz oddac stolca?? kurde to jest bol nie do wytrzymania:( mowilam na klinicznej lekarzom wczoraj to oni nawet nie sprawdzili tylko powiedzieli ze tam ma byc bo to pológ

image

dokładnie!!!cholerny ból jak stoisz ,chodzisz a o siadaniu nie wspomne do dziś (a urodziłam w niedziele 27.07 ) siadam i jeszcze czuję delikatne boleści,niestety!!ale te czopki duuuużo pomogły w pierwszych dniach było tragicznie!

image
ja rodzilam 26.07 a bol mam od wczoraj:(

image

no właśnie wyczytałam że urodziłaś jeden dzień przedemną.Mi się te hemoroidy zrobiły w czasie porodu więc odrazu mogłam je leczyć,a może u Ciebie to żeczywiście nie hemoroidy?bo tak po czasie?nie wiem ,ale powiem Ci że hemoroidy to wyczujesz palcem !Przy odbycie wychodzą takie żyły i to właśnie to bolące.Ale chyba mogą się pojawić przy oddawaniu stolca jak mocno przesz,a wiadomo że po porodzie to wszystko boli i ciężko nawet się wypróżnić:(

image
no jak juz sobie tak gadamy:-))) to po porodzie prawie tydzien sie nie wyproznialam bo sie balam. a po 2 czy trzecim wyproznieniu pojawil sie ten bol

image

a czujesz takie 'wypukłosci' nie wiem jak to nazwac:/ przy odbycie?dosłownie tak jakby Ci cos na wierzch wyszło?wiem ze to wszystko nieciekawie brzmi ale tak jest.

image
tak mam taka kulke

image

no to na 100% to hemoroidy :(ja polecam Ci te czopki co pisałam choc nie są za tanie bo opakowanie (10 szt) kosztowały 28 zł ,to lekarze właśnie te polecali.Mi pomogło.

image
na 15 jade do szpitala do mojego synka(ma jakies bakterie) zapytam czy moge przyjac ten czopek bo maly bierze antybiotyk i esli nie zaszkodzi to jeszcze dzis sobie zaaplikuje. narazie wzielam nospe minimalna ulga. dziekuje ci bardzo za pomoc:)

image

Mam nadzieję że Tobie one też pomogą:)Czytałam właśnie na wątku "wakacyjnym" że malutkiego masz w szpitalu bo nieźle go tam "załatwili", że Kliniczna jest beznadziejna ja właśnie pisałam że mnie załatwili w Wojewódzkim .U mnie to ja biore antybiotyk bo wyobraź sobie że mnie źle "wyczyścili" zostawili coś w macicy i zrobiło sę zkażenie!!Także ja jestem wściekła na Wojewódzki.Ale tak jak Ty musze być silna i musze wszystko przeżyć dla dzieci!!!
ps:mój malutki tez miał być Kacperek,ale w ostatniej chwili przeszło na Arturek:)

image
:)
ja za 1.5 jade do synka nie moge sie doczekac..nie widzialam go od wczoraj....
wspolczuje ci... powiedz a poczym poznalas ze dzieje sie cos ne tak i jest zakazenie? ja sie tez tego boje bo mnie po porodzie lyzeczkowali...

image

Iwonka mi pomogła maść homeopatyczna Avenoc. Jest też w czopkach. Musisz pojeść więcej surowych warzyw i pić wode mineralną w duzej ilości, to zapobiega zaparcią.

w nocy dostałam straszne dreszcze!Było mi strasznie zimno ,a przykryta byłam kołdra i kocem i myślałam że zamarzne,a pociłam się tak strasznie że całe łózko było mokre.Myślałam że to od piersi(bo mały mi poranił i nie dawałam mu z jednej ),pojechałam do swojego gin. on sprawdził i stwierdził że to nie od piersi tylko jakies zakażenie poporodowe.I kto wie czy nie bedą mnie właśnie łyzeczkowali:((Najpierw antybiotyk!
A powiedz mi czy to łyzeczkowanie boli????Ja się tego strasznie boję:((

image
W Twoim wypadku łyżeczkowanie będziesz miała w znieczuleniu ogólnym (będziesz spała). Po porodzie łyżeczkują ,,na żywca" i nie jest to zbyt przyjemne.

ja bylam tak zmeczona ze mdlalm na łózku wiec z wycienczenia juz nic nie czulam.....

image

to jakby to było w znieczuleniu ogólnym to ja bym pewnie tak wolała.Mam nadzieje że tak będzie!

image
moja siostra też miała łyżeczkowanie, zaraz po porodzie, powiedziała, ze poród był przyjemnością w stosunku do tego bólu, który towarzyszył łyżeczkowaniu!!!też odjechała:((no i dostała krwotoku, przez co miała transfuzję krwi dwa dni temu...:((pewnie Ty będziesz miała łyżeczkowanie w znieczuleniu i całe szczęście!!

Iwonka Tobie bardzo współczuję, że maluszek nie jest z Tobą, Majeczka jeszcze nie wyszła ze szpitala, Mati ma żółtaczkę...
HEMOROL I MASC Z KASZTANOWCA REWELACJA WLASNIE SKONCZYLAM KURACJE/

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
ja też po porodzie używałam HEMOROL

image
image
Boże, dziewczyny, jak wy strasznie cierpicie. Ja to sie tylko dziwię ze o tym sie tak po cichu, ukradkiem mówi. W takim stadium pomoże Posterisan forte z hydrkortyzonem (czerwone opakowanie) Jest tylko na recepte. Idźcie z tym do porządnego lekarza bo to bardzo poważna choroba, do lekarza który spjrzy na was ze współczuciem, a nie, który powie "tak już jest i koniec". A jeśli chodzi o łyżeczkowanie, to nie trzęście się ze strachu tylko ŻĄDAJCIE znieczulenia. Żądajcie, nie proście, bo to sie kobietom należy!!!!!!!! Na żywca ból jest nie do wytrzymania, po porodzie również. Nie rozumiem kobiet które w milczeniu zgadzają sie na cierpienie i takie traktowanie!!!!!

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
kasia, ja też miałam zakażenie poporodowe, te same objawy co Ty, po antybiotyku minęły.

image
Iwona jak nie możesz się wypróżnić to spróbuj czopki glicerynowe... aż dziwne, że w szpitalu nie dopilnowali, mniena obchodzie wypytywali czy jestem już "po"
3maj się i mam nadzieje, że Szkrabik dojdzie szybko do siebie :)

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
ja po porodzie miałam łyżeczkowanie bez znieczulenia :-/
masakra

image
image
Ja też po porodzie byłam łyżeczkowana bo urodziłam wczesniaczka i łożysko mi sie nie odkleiło. Potwierdzam, ból gorszy od porodu, a "sympatyczny" pan doktor na moja prośbę "czy choć na chwilę może przestać" powiedział "nie mogę".
Buninka masz rację, ciąża to nie jest wcale cudowny błogi okres w zyciu kobiety,porod i połóg również.
Ja też mam ogromną nadzieję ,że mi ten antybiotyk pomoże:/

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

do góry