Widok
co na sniadanko dla 11-12 miesiecznego malucha?
Moja corcia ma juz powoli dosyc kaszek,mimo,ze daje jej o roznych smakach(kukurydzianej w ogole za bardzo nie lubi,najlepsza mleczno-ryzowa),twarogu ani na slodko ani z ogoreczkiem tez nie,jajecznica jest ok ale przeciez nie codziennie,kanapeczke tez malutka jej daje ale polowe zje a polowe rozdziubie po calym domu;/aha ostatnio zrobilam jej leniwe pierogi to 1 zjadla hehe:)no wiec drogie mamy co jeszcze dajecie swoim maluchom?
a jajecznicę jaką robisz? na parze czy normalnie na masełku?
u nas przeważnie kanapeczki z szyneczką z indyka lub z almette są na śniadanie. I do tego OBOWIĄZKOWO pomidor, bo inaczej kanapeczka nie przejdzie wcale:) Kiedyś jadł też żółtko z jajka, ale teraz nie chce:/
A kaszki nigdy żadnej nie chciał, zresztą dziewczynki też nie jadły.
u nas przeważnie kanapeczki z szyneczką z indyka lub z almette są na śniadanie. I do tego OBOWIĄZKOWO pomidor, bo inaczej kanapeczka nie przejdzie wcale:) Kiedyś jadł też żółtko z jajka, ale teraz nie chce:/
A kaszki nigdy żadnej nie chciał, zresztą dziewczynki też nie jadły.
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Gabryś na śniadanie zjada kanapeczki z wędlinką, białym serem, żółtym serem, pastą jajeczną :)
paróweczki też :)
raz moja Mama zrobiła galaretkę z kurczaka - wcinał aż Mu się uszy trzęsły ;)
teraz przy chorobie mamy problem z jedzeniem - i w sumie jest w stanie zjeść tylko kubek dorosłego jogurtu ;) (ząbkowanie i zapalenie ucha - boli Go przy gryzieniu i przełykaniu)
przed chorobą zjadał też kleik ryżowy na mleku z owocami :]
paróweczki też :)
raz moja Mama zrobiła galaretkę z kurczaka - wcinał aż Mu się uszy trzęsły ;)
teraz przy chorobie mamy problem z jedzeniem - i w sumie jest w stanie zjeść tylko kubek dorosłego jogurtu ;) (ząbkowanie i zapalenie ucha - boli Go przy gryzieniu i przełykaniu)
przed chorobą zjadał też kleik ryżowy na mleku z owocami :]
moja ma 2 latka nie chce jeść sera żółtego, każdy rodzaj dla niej to fee. Jedynie co ser zje to w sandwiczu, w ten sposób da się oszukać. Od prawie roku mała dostaje dodatkowo kaszkę do picia po pobudce ok 250 ml, był czas że dochodziło do 300 ml potem na śniadanie z nami zjadałam wędliny bez chleba pomidor, ogórek, rzodkiewka warzywa co tam było w lodówce no teraz od 2 dni je chleb masłem i z wędliną lub wcześniej jadła owoce w formie deserku.
a dziewczyny ile razy dziennie Wasze maluchy jedzą mleczko ? Bo kurcze u mnie jest tak, że jak dam śniadanie typu ( chlebek itd. ) to odpada mi, albo owoce, albo mleczko.
Moja je
rano mleko
koło południa deserek
popołudniu obiad
wieczorem kaszkę na mleczku
I nic więcej w nią nie wcisnę :) i zastanawiam się jak to jest u Was :)
Moja je
rano mleko
koło południa deserek
popołudniu obiad
wieczorem kaszkę na mleczku
I nic więcej w nią nie wcisnę :) i zastanawiam się jak to jest u Was :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
u nas mała je 2 x mleko, 1 obiadek i 1 raz owoc, czasami właśnie jakaś kanapka z wędliną (ale sera żółtego ani twarogu nie chce), jajecznica tak średnio, jajko również (np w postaci pasty) średnio jej wchodzi, pomidorka lubi, próbowałam ogórka, papryki, to tym pluje...
też nie mam pomysłu.. a serek waniliowy? można?
też nie mam pomysłu.. a serek waniliowy? można?
U nas jest tak sniadanko ok8-9 najczesciej kaszka
11-12 210mleka przed drzemką
15-16 obiadek
18-jogurt lub deserek
20-21 mleko 210 na noc
i przebudza sie ok 5-6 i znowu mleko 210 i spi do 8 :-)
u nas kaszki najlepiej na śniadanko wchodzą Werce, czasem jajecznica z pomidorkiem, czasem jajo ugotowane kanapki to rozdzióbane a nie zjedzone są.
Pytałam pediatry o serki wanil i do roku nie kazała dawać. Póki co tylko dzieciece jogurty potem bedzie mozna popróbować innych
11-12 210mleka przed drzemką
15-16 obiadek
18-jogurt lub deserek
20-21 mleko 210 na noc
i przebudza sie ok 5-6 i znowu mleko 210 i spi do 8 :-)
u nas kaszki najlepiej na śniadanko wchodzą Werce, czasem jajecznica z pomidorkiem, czasem jajo ugotowane kanapki to rozdzióbane a nie zjedzone są.
Pytałam pediatry o serki wanil i do roku nie kazała dawać. Póki co tylko dzieciece jogurty potem bedzie mozna popróbować innych
Pierwsze mleko Niko je około 6,potem właśnie śniadanko:
albo chlebek tostowy z szyneczką,jajeczniczkę,jogutr z musli,słodką bułkę z masełkiem i zazwyczaj śniadanie jemy razem około 9,potem o 11-12 deserek(owoce),15-16 obiad(eee,prawie wszystko!)
19.30 270ml mleka z kaszką i spać do 6 rano,mleko i spać do 9.
albo chlebek tostowy z szyneczką,jajeczniczkę,jogutr z musli,słodką bułkę z masełkiem i zazwyczaj śniadanie jemy razem około 9,potem o 11-12 deserek(owoce),15-16 obiad(eee,prawie wszystko!)
19.30 270ml mleka z kaszką i spać do 6 rano,mleko i spać do 9.
mój je tak:
k.9 mleko 210ml z kaszką (czasami po mleku podjada kanapki nasze )
k.11-12 mleko 210ml lub kasza manną z owocami
między 15-17 obiadek
owoce lub galaretka owocowa lub serek homog.
między 19-20.30 mleko 210 ml na dobranoc
Co do serków to pediatra mi mówiła,że nie mogę dawać jogurtów tylko serki homog, przetworzone ( mały jest na Nutramigenie)
M ciężarówko ja też juz wariuje od tego wymyślania tych jedzonek!!!!!!!
k.9 mleko 210ml z kaszką (czasami po mleku podjada kanapki nasze )
k.11-12 mleko 210ml lub kasza manną z owocami
między 15-17 obiadek
owoce lub galaretka owocowa lub serek homog.
między 19-20.30 mleko 210 ml na dobranoc
Co do serków to pediatra mi mówiła,że nie mogę dawać jogurtów tylko serki homog, przetworzone ( mały jest na Nutramigenie)
M ciężarówko ja też juz wariuje od tego wymyślania tych jedzonek!!!!!!!