Widok

cukiernia Róg Wojskiego na ul. Świętokrzyskiej 62 - czy warto korzystać?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam

czy któraś z was zamawiała torty z tej cukierni, zastanawiam się nad zamówieniem tortu na roczek i może któraś podpowie czy są smaczne?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze jednak ktos pomoze
witam,odradzam, nie mają dobrych tortów i ciast.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez slyszalam ze nie za bardzo :((
za to pyszne ma "wega" na morenie czy tez "kaliszczak" na kartuskiej :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pyszne torty polecam zamawiać tu:
http://www.kolorowytort.com.pl

Nie tylko ładnie wyglądają, ale i smakują rewelacyjnie.
jak torty to nie wiem, ale mają super wz-kę :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja nie polecam, mnie nie smakują ich wyroby.
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam Hanie z Pruszcza Gdanskiego, ktora piecze przerozne torty, ciasta, babeczki mirakula@wp.pl
zdecydowanie odradzam
podobno smaczne ciasta i torty ma cukiernia Carrefoura muszę spróbować :-) a obok nowego Cerfura na Szadółkach masz cukiernię Sowa
Eeee, sowa juz tyle razy "dał ciała", że je mu mówię "dziekuję"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale co/kogo odradzasz? Panią z Pruszcza, czy tytułową cukiernię z Gdyni?
kiedys Róg Wojskiego miał bardzo dobre ciasta, zwłaszcza serniki. Ostatnio są wstrętne.
Polecam torty na zamówienie z Cerrefura. Zwłaszcza zwykłe śmietankowe. Zawsze jak odbieram są świezutkie, pyszne, pieknie przystrojone i bardzo tanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też polecam "kolorowy tort".
Torty pyszne, chyba najlepsze jakie jadłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję za pomoc :)
Ja nie zgodzę się z koleżankami, torty mają piękne i bardzo smaczne. Nawet torcik który dla mnie robili mają na plakacie w sklepie - zawsze miło powspominać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Możesz spokojnie zamawiać - torty są naprawdę pyszne a te negatywne opinie to pewnie piszą osoby które nawet nie spróbowały a reklamują tylko wyroby swoje lub tzw "forumek".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kiedys mieli brzydkie torty ale zawsze smaczne. Od jakiegos czasu torty sa rowniez pieknie udekorowane wiec zamowilismy tort na chrzest - nie zawiodlam sie ! Forumki robia ladne torty ale boje sie co bedzie w razie zatrucia ;( nie warto ryzykowac zdrowia dzieciaczka a juz niedlugo zamawiam tort na roczek :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czym niby to dziecko, albo goście, mają się zatruć? Świeżo upieczonym biszkoptem? Ubitą na sztywno smietaną kremówką z podaną datą ważności? Nie bawmy się w ogrodników i nie przesadzajmy ;p
Widzialam raz w jakich warunkach robi sie ciasta i torty "po domowemu" jak odbieralismy torty na wesele kolezanki - nie zjadlam na weselu ani kawalka, ci ktorzy jedli mieli przygody zoladkowe ale udalo sie to zwalic na kaca ;)
Robi się w normalnych, domowych.
Ja z kolei nie ufam cukiernikom, mam powody. Mam wujka cukiernika i jego syna, czyli mojego kuzyna. Oboje pracują w jednej z najpopularnieszych cukierni, szaroko tu reklamowanej i polecanej. Tylko, że jak im mówię, że idę zamówić tort, to obaj walą wprost "daruj sobie, nie bedziesz jadła takich świństw, my zrobimy sami specjalnie dla ciebie". I dotyczy to każdego rodzaju ciasta, nawet zwykłej babki wielkanocnej. Cukiernia ma jedną wadę na domowymi wypiekami: w cukierni NIC się nie może zmarnować. A cukiernikowi nie zależy na tym, czy klientowi będzie to samkowało, czy nie. On pensje i tak dostanie. Poza tym cukiernik wie, jak odświeżyc nieświeży już produkt, tak samo jak kucharz w restauracji.
Może nie popadajmy w paranoję. Są napewno dobre domowe wypieki i dobre cukiernie ale ja osobiście wolę te drugie bo w razie problemów mogę zgłosić sprawę do odpowiednich władz i dostaną po uszach - pozatym cukiernie są kontrolowane a nad "domówkami" nikt nie panuje a idąc z reklamacją można dostać jedynie kopa.
U kogo zamawiasz te torty, że dostajesz kopa przy ewentualnej reklamacji?
Polecam swoje wypieki widze nawet ze juz mnie koleżanka polecała :)
Jestem z Pruszcza piekę juz pare dobrych lat i jak na razie nie miałam nie zadwolonych klientów :)
image

Uploaded with ImageShack.us
Zdecydowanie odradzam, zamówiony tort owocowy był mdły, mokry , że się rozpadał i niesmaczny Duża waga zrobiona ciężką masą dekoracyjną wierzchnią i zbędnymi niejadalnymi dekoracjami, które nie były uzgodnione. Cena kosmiczna jakość żadna.
Opinia została zablokowana przez moderatora
dziwne że tutaj mają taka kiepską opinie na trójmiasto.pl mają super recenzje.
Dziewczyny na chrzest na 21 os ile kg potrzebuję tortu??
image
Hania ja na 25 osób na roczek biorę 3kg i myślę że troche zostanie :) Niby się bierze po 100g na gościa.

Urodziny w sobotę, tort biorę z w-z, orzechowo-czekoladowy, cena 90zł za 3kg.

Na chezest brałam od dziewczyny z ogłoszenia, chyba nie forumki i niestety się zawiodłam, dekoracje ok, świeżość itp ale tort był praktycznie bez smaku mimo bajecznego opisu, raczej rozczarował, może kiedyś się skuszę u kogoś innego.
Hania nie warto kierować się opiniami na forach internetowych. Często tak jak tutaj powstają towarzystwa wzajemnej adoracji, które krytykują wszystkich "obcych" nawet nie próbując.

Zobacz ich galerię i od razu zobaczysz, że mają piękne torty a skoro jest ich tam tak wiele to ludzie kupują i smakują.
co roku an ur córki brałam z w-z i zawsze byłam zadowolona. teraz na chrzest chcę troszkę "ładniejszy" i chyba wybiorę www.jarzębiński.pl czekam tylko na odp od nich
image
a może dlatego są tak skrajne opinie bo w tytule chodzi o całkiem inną cukiernię?
cukiernia róg wojskiego mieści się na wojskiego 11 a nie na świętokrzyskiej ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry