Widok
Sempra sa śliczne meg :) mi również się bardzo podobają chrisos :) ale znalazłam jeszcze inne, tez gładkie i takie płaskie :) w katalogu kruka piszą że one są w takiej samej cenie? a czy nie ma różnych cen dla różnych rozmiarów (PS - mam kolczyki ;))
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
witch,
szczerze powiem Ci ze nie wiem, my juz wybralismy ten model i za całośc zapłacimy 549, gdyz w moja jeszcze wtopimy mały brylancik (+100zł).
Twoje tez sa piekne. ja generalnie preferuje prostote, ale zdobione, łaczone tez sa piekne.
Co do kolczyków... Ty skubana!!! super ze juz je masz... wczoraj wąłsnie ogladałam ten komplecik u Kruka, Piękny!!!! Mojemu Tomaszowi tez się bardzo podobał... musze jeszcze pomyśleć, a jak sie zdecyduje, to chyba bliżej slubu, nie mam teraz kasy, bo gajer dzis kupujemy dla Tomaszka. podobno ta bizuteria jest w regularnej sprzedazy wiec sie załapię
buzi
meg
szczerze powiem Ci ze nie wiem, my juz wybralismy ten model i za całośc zapłacimy 549, gdyz w moja jeszcze wtopimy mały brylancik (+100zł).
Twoje tez sa piekne. ja generalnie preferuje prostote, ale zdobione, łaczone tez sa piekne.
Co do kolczyków... Ty skubana!!! super ze juz je masz... wczoraj wąłsnie ogladałam ten komplecik u Kruka, Piękny!!!! Mojemu Tomaszowi tez się bardzo podobał... musze jeszcze pomyśleć, a jak sie zdecyduje, to chyba bliżej slubu, nie mam teraz kasy, bo gajer dzis kupujemy dla Tomaszka. podobno ta bizuteria jest w regularnej sprzedazy wiec sie załapię
buzi
meg
My też myślimy o dwukolorowych obrączkach i dlatego o nich dużo czytałam. W poniższym linku jest 10 rad na co zwracać uwagę przy kupnie obrączek, ale niestety coś dziś www.mojewesele...... szwankuje.
I tak wstawie link może później stronka zadziała.
10 rad przy kupnie obrączek
Ale napisze Wam to co pamiętam.
1) Obrączki rodowane nie są trwała i po paru latach brzydko wyglądają. Nieuczciwi jubilerzy pokrywają złoto rodem i sprzedają jako biale złoto.
2) Łączenie dwóch częsci (przy obrączkach z białego i żółtego złota) najlepiej jak robione jest metodą "na wcisk". Metoda szwowa nie jest najlepsza bo w miejscu szwu zbiera sie brud.
3) Obrączki nie powinny być ostre na brzegach by nie raniły palców, ale to chyba już każda z nas dokładnie wie :))
4) było coś jeszcze o obrączkach z wzorkami ale nie pamiętam - ja chce gładką więc nie bardzo zaprzątałam sobie tym głowę.
Mam nadzieje ze link niedlugo zadziała :)
I tak wstawie link może później stronka zadziała.
10 rad przy kupnie obrączek
Ale napisze Wam to co pamiętam.
1) Obrączki rodowane nie są trwała i po paru latach brzydko wyglądają. Nieuczciwi jubilerzy pokrywają złoto rodem i sprzedają jako biale złoto.
2) Łączenie dwóch częsci (przy obrączkach z białego i żółtego złota) najlepiej jak robione jest metodą "na wcisk". Metoda szwowa nie jest najlepsza bo w miejscu szwu zbiera sie brud.
3) Obrączki nie powinny być ostre na brzegach by nie raniły palców, ale to chyba już każda z nas dokładnie wie :))
4) było coś jeszcze o obrączkach z wzorkami ale nie pamiętam - ja chce gładką więc nie bardzo zaprzątałam sobie tym głowę.
Mam nadzieje ze link niedlugo zadziała :)
Aguszka :)
Bardzo podobne mieli moi rodzice (tzn. dalej mają, ale nie noszą, bo im palce zgrubiały). Ja najpierw chciałam coś bardziej oryginalnego, i łączone białe złoto z żółtym, ale na podstawie obserwacji znajomych dochodzę do wniosku, że dzisiaj oryginalność polega właśnie na tym, że się ma obrączki tradycyjne.
Wasze mi się bardzo podobają, dziewczyny.
Chociaż ja jestem za białym złotem (a najchętniej to w ogóle chciałabym obrączki srebrne), ale mój przyszły mąż jest pod tym względem strasznym tradycjonalistą, i będzie ciężko. Już z pierścionkiem zaręczynowym mieliśmy przeprawę... No i skoro pierścionek mam w końcu z żółtego złota, to pewnie obrączka będzie taka sama.
Wasze mi się bardzo podobają, dziewczyny.
Chociaż ja jestem za białym złotem (a najchętniej to w ogóle chciałabym obrączki srebrne), ale mój przyszły mąż jest pod tym względem strasznym tradycjonalistą, i będzie ciężko. Już z pierścionkiem zaręczynowym mieliśmy przeprawę... No i skoro pierścionek mam w końcu z żółtego złota, to pewnie obrączka będzie taka sama.

ja mam pierścionek łączony - na górze białe , pod spodem żółte :) jest dość "oryginalny" :) a co do obrączek też moi rodzice maja podobne
i ja też wolałabym białe złoto, ale jest one dosyć niepopularne u nas, i wiele ludzi mi mówi "pfe, ale masz srebrny pierścionek" ... za to w ameryce :) nosi się prawie wyłącznie białe złoto :) moim zdaniem ładniej wygląda z brylantami i jest takie bardziej .... ;) wiesz ma.sia, prawda?
i ja też wolałabym białe złoto, ale jest one dosyć niepopularne u nas, i wiele ludzi mi mówi "pfe, ale masz srebrny pierścionek" ... za to w ameryce :) nosi się prawie wyłącznie białe złoto :) moim zdaniem ładniej wygląda z brylantami i jest takie bardziej .... ;) wiesz ma.sia, prawda?

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
witam:)
moj maz na szczescie dostosowal sie do mnie, bo ja nieznosze zoltego zlota. w ogole za pierscionkami nie przepadam, ale obraczke nosze i pierscionek tez:) mamy obraczki z bialego zlota - felicita z kolekcji milosnej kruka:) sa super wygodne i leciutkie i delikatne:) i nie potrzeba brylancikow i takich tam bo rowek po srodku sie ladnie w swietle mieni:)
pozdrowionka:)
flo
moj maz na szczescie dostosowal sie do mnie, bo ja nieznosze zoltego zlota. w ogole za pierscionkami nie przepadam, ale obraczke nosze i pierscionek tez:) mamy obraczki z bialego zlota - felicita z kolekcji milosnej kruka:) sa super wygodne i leciutkie i delikatne:) i nie potrzeba brylancikow i takich tam bo rowek po srodku sie ladnie w swietle mieni:)
flo
ma.sia to do ciebie: wczoraj minelo nam 3 miesiace po cywilnym:) moze to za krotko aby powiedziec czy obraczki matowe sie nie wycieraja, ale jak narazie sa cale i wygladaja jak nowe:) mam nadzieje, ze dotrwaja do koscielnego w czerwcu w niezmienionym stanie:) jednak przyznam sie, ze zdejmuje ja do mycia czy sprzatania itp. maz tez. ale to raczej z przyczyn higienicznych i wygodnickich, bo sa luznawe i jeszcze mi sie hacznie gdzies o kolczyka czy cos i dopiero bedzie... :)
jeszcze cos o obraczkach z kamykami... to sprawa indywidualna, ale znajoma wydala kupe forsy na swoja obraczke, aby miec z kamykiem i teraz zaluje. obraczki maja to do siebie, ze sie przekrecaja i tego kamyka tak czy siak nie widac:) tak samo jak w moim pierscionku zareczynowym. jest luznawy i nigdy nie siedzi na palcu tak jak bym chciala. chociaz fajniutko jak cosik sie odbija w sloncu:)
flo
jeszcze cos o obraczkach z kamykami... to sprawa indywidualna, ale znajoma wydala kupe forsy na swoja obraczke, aby miec z kamykiem i teraz zaluje. obraczki maja to do siebie, ze sie przekrecaja i tego kamyka tak czy siak nie widac:) tak samo jak w moim pierscionku zareczynowym. jest luznawy i nigdy nie siedzi na palcu tak jak bym chciala. chociaz fajniutko jak cosik sie odbija w sloncu:)
flo
ładniutkie są i dwukolorowe i te z większymi bajerami np. sacramenta :)wszyscy mnie straszą co to będzie z tym rozciąganiem obrączek jak mi paluchy zgrubieją ;) i tak od czasu zaręczyn paluch z nr 16 mi zmalał do 14 a brylant leży w pudełku ...bo wogóle się nie trzyma ;)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
Ja mam jedno poważne ograniczenie - tzn. kasę :)) bo obrączki na całe życie i momo tego chciałąbym aby były najładniejsze, ale też i wygodne :) żeby nie było strachu i zdejmowania przy każdym myciu garów :)
a jak się podoba ecanta i formoso ? :)
co do kruka, to powinnam mieć zakaz wchodzenia do sklepu, bo jak zobaczyłam srebro z cyrkoniami z biżuterii ślubnej, to się nie mogłam od witrynki odkleić :) moj narzeczony jest bardzo kochany i dostałam kolczyki :)
ale bransoletka jest piękna, kolia też i te drobne perełki ... i ....... :) ech
a jak się podoba ecanta i formoso ? :)
co do kruka, to powinnam mieć zakaz wchodzenia do sklepu, bo jak zobaczyłam srebro z cyrkoniami z biżuterii ślubnej, to się nie mogłam od witrynki odkleić :) moj narzeczony jest bardzo kochany i dostałam kolczyki :)
ale bransoletka jest piękna, kolia też i te drobne perełki ... i ....... :) ech

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
u mnie ten bayer z białym złotem i unica chyba nie przejdzie, ale z łączonych białe- żółte wpadła mi w oko synergia (pasowałaby do pierścionka) a jak mi się rozmiar palca zmieni, to zawieszę sobie u szyi a mąż nam kupi nowe obrączki na jakąś rocznicę :) o!!

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
U mnie jest duży wpływ rodzinki ;) że obrączka powinna być złota i wogóle biżuteria to musi byc złota, a kamyki duże i wszystko złote co żółte i się świeci :)) i broń boże pereł ;) nawet sztucznych omatko ..... :(aaaaaa!!!
ale będzie dobrze - spoko :) obrączek jest dużo to się nie martwię :) chcę tylko żeby je kupić w znanym renomowanym salonie, żeby nie było jakiejś ściemy z próbą, rodowaniem itd. nie zależy mi w tym przypadku na promocjach itd :)
a z kolekcji obrączek kruka nie podoba mi się tylko eroma :)
ale będzie dobrze - spoko :) obrączek jest dużo to się nie martwię :) chcę tylko żeby je kupić w znanym renomowanym salonie, żeby nie było jakiejś ściemy z próbą, rodowaniem itd. nie zależy mi w tym przypadku na promocjach itd :)
a z kolekcji obrączek kruka nie podoba mi się tylko eroma :)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
Mamy jakiś dziwny dar "krążenia wokół wątku" :)
myśmy się zastanawiali co wygrawerować i tak wyszłoże albo inicjały albo imiona, ale nie pełne (bo mamy takie długaśne i się nie zmieszczą) i datę (żeby pamiętać o rocznicy) tak wogóle to chyba można wygrawerować tylko 29-30 znaków (włącznie ze spacjami) i albo prostą czcionką albo pochyloną :)
myśmy się zastanawiali co wygrawerować i tak wyszłoże albo inicjały albo imiona, ale nie pełne (bo mamy takie długaśne i się nie zmieszczą) i datę (żeby pamiętać o rocznicy) tak wogóle to chyba można wygrawerować tylko 29-30 znaków (włącznie ze spacjami) i albo prostą czcionką albo pochyloną :)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
A ja jakaś chyba dziwna jestem, bo mnie strasznie śmieszy grawerowanie imion na obrączkach. Wyobrażam sobie, że to na starość się przyda, jak będę miała Alzheimera i nie będę pamiętać jak ma na imię mój mąż.
Bo tak normalnie to raczej pamiętamy swoje imiona...
Wam też kiedyś przyszło coś takiego do głowy?
Bo tak normalnie to raczej pamiętamy swoje imiona...
Wam też kiedyś przyszło coś takiego do głowy?

ja bym Wam swój wkleiła, ale na szczęście nie straszy na żadnym foto w internecie, bo on chyba wg własnego projektu "lekko przekształconego" przez złotnika ;)
uwielbiam małe świecące się kamyczki :) ajajajajaj :) ale ponoć diamenty dopiero te duże powyżej 1 karata się świecą i to tylko przy świetle słonecznym :)
uwielbiam małe świecące się kamyczki :) ajajajajaj :) ale ponoć diamenty dopiero te duże powyżej 1 karata się świecą i to tylko przy świetle słonecznym :)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
ale mnie pocieszyłaś :) wczoraj chodziliśmy sobie i oglądaliśmy obrączki i już myślałam, że tylko ja mam takie serdelki!!! Pierścionek zaręczynowy 14, ale obrączka musi byc już 15 albo i 16 (jest szersza niz pierścioneczek i ciężko wchodzi)!!! Jak TY to robisz, że CI paluszki chudną ????? POMOCY!!! ja też tak chcę!
dzięki warbuziak, za te serdelki ;) ja nie mam serdelek ;)!! przy moim wzroście i ogólnej budowie to paluchy mam dosyć normalne :) :) a że chudną, no cóż, ja chudne to i palce dużo chudną ;))) trzeba im zapewniać dużo gimnastyki ... na przykład w formie klikania w klawiaturkę :)
rozmiar 16 wcale nie jest dużym rozmiarem :) takie jest moje zdanie :)pozdrówka :)
rozmiar 16 wcale nie jest dużym rozmiarem :) takie jest moje zdanie :)pozdrówka :)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
hejka Dziewczyny!!! jesteście boskie!!!! naprawdę!!!Poprawiacie mi humorek jak nikt!!!! (oczywiście Moje Kochanie też to potrafi ;-) ) Świetne jesteście po prostu!!! czytam te wszystkie wypowiedzi i mam beczkę na całego!!! Nie wiem co w tym jest!!! dzięki za odpowiedzi i przy okazji za informację o obrączkach!!!! papapatki