Widok

jak mozna przyrządzić łososia norweskiego w piekarniku?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
prosze o przepis,dziekuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pokroić na kawałki
obtoczyć w mące, opiec chwilkę z każdej strony na patelni,
potem każdy kawałek ułożyć na foli, sól, pieprz położyć troszkę masła skropić cytryną można jeszcze położyć plasterek cytryny.
zawinąć i do piekarnika!
wszystkim smakuje
można też bez opiekania surowego łososia od razu na folię,
wtedy jest troszkę inny ale też smaczny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W papilotach.Polecam jest rewelacyjny - je go nawet mój mąż który jest kompletnie anty rybny:)

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/losos_w_papilotach/przepis.html
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam mega super przepis
na dno naczynia żaroodpornego kroisz pełno cebuli, sypiesz wegetą, pieprzem i dużo soku z cytryny
na to kładziesz łososia sól,piprz , dużo cytryny a na wierzch pierzynka z chrzanu. W domu się o niego zabijamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Łosoś w cieście francuskim

2 opakowania ciasta francuskiego
600 g fileta z łososia
500g szpinaku mrożonego
2 ząbki czosnku
200g śmietany 18%
2 jaja
50 g parmezanu
sezam
sól i pieprz

Rybę wyfiletować, odciąć skórę i usunąć ości. Szpinak i drobno pokrojony czosnek smażyć na małym ogniu. Zalać dwoma żółtkami wymieszanymi ze śmietaną i parmezanem, odstawić.
Naczynie żaroodporne posmarować niewielką ilością tłuszczu. Położyć jeden płat ciasta francuskiego, na to łososia przyprawionego solą i pieprzem, ostudzony szpinak i przykryć drugim płatem ciasta francuskiego. Boki ciasta delikatnie skleić ze sobą. Wierzch posmarować białkiem i posypać sezamem. Całość piec w temperaturze 200 C przez około 30 minut. Podawać z sosem serowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
łosoś + "sos" masa
sos-masa - masło miękkie, orzechy wloskie posiekane, troche bułki tartej i koper lub bez.
masę wyłozyc na lekko przyprawionego łosocia - w kawałkach i zapiekac ok pół godziny

pyyyyychaaaaaaaaaaaaa i latwe i proste.
o zrobię jutro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zmieszać oliwę z sokiem z cytryny (mniej więcej 3/4 oliwy, 1/4 soku), do tego wcisnąć 3-4 ząbki czosnku, dać 1-2 łyżki posiekanej pietruszki, sól+pieprz oraz zioła: tymianek lub bazylię lub rozmaryn. Ja najbardziej lubię z rozmarynem.
Łososia pokroić na kawałki, włożyć do zalewy i zostawić na 2-3 godziny w lodówce.
Potem zawijać w folię i piec ok. 20 minut w piekarniku.
Pyyychaaaa!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
proponuję łososia w soli

2 kg soli morskiej gruboziarnistej zmieszać z białkiem z 1 jajak + odrobina wody = wyrobic to na masę solną. Rybkę w całości umyć, w środekwłożyć zioła. Na blaszkę kładziemy częśc masy solnej na to rybkę i całość przykrywamy resztą masy solnej. Pieczemy w piekarnku ok 1 godziny - masa solna zrobi się skamieniała i lekko zabrązowi. Po wyjęciu trzeba sobie pomóc młoteczkiem, żeby rozbić masę solna. Ryba wyśmienita - soczysta.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ostatnio też robiłam, ale tylko osoliłam, położyłam na nim koperek i skropiłam cytrynką troszku, następnie masełko i w folię - pyszniaste było :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry