Widok

jaka sałatka z piersią kurczaka? macie jakiś pomysł?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pierś z kurczaka ananasa i ryż i majonez,, co jeszcze do tego dodac zeby jakas sałatka możliwa wyszła?
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kukurydza , orzechy włoskie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) :)
imageimage
do tego co masz kukurydze i sparzone rodzynki, takie zestawienie jadłam kiedyś
pierś z kurczaka, papryka, oliwki, kukurydza, feta (lub ser mozzarella) i małe pomidorki - do tego przyprawa do sałatek
kurczak, ryz, ogorki kiszone, majonez, musztarda, kukurydza,pieczarki
image
image
warstwowa:
piers z kurczaka , majonez, cebula, kukurydza, keczup,kapusta pekinska, pomidor
Pierś, ananas, kukurydza, czerwona fasola z puszki, majonez, sól, pieprz, papryka słodka i ostra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
warstwowa: pierś z kurczaka, keczup z majonezem, ogórek konserwowy, jajka, ponownie warstwa kurczka, majonez z keczupem, kukurydza, fasola czerwona, cebulka, keczup z majonezem, starty żólty ser i na wierzch przyprawa gyros - zapomniałam dodac, że kurczak ma byc podsmażany z przyprawą gyros
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
pierś + kukurydza, rodzynki, ananasy, majonez - wlasnie taka robie na skladkowego domowego sylwestra ;-) - rewelacja, ryz tez czasem dodawałam - bedzie wiecej ;-)
przyprawa carry + rodzynki
image
image
jutro robię :) ryż + gotowana pierś z kurczaka pokrojona w kostkę(może być z curry) + orzechy włoskie + rodzynki + puszka kukurydzy + majonez :) ananas może być ale nie musi :) niczym już nie doprawiam :) (tylko pierś gotowana w wodzie z Vegetą, ewentualnie jeszcze curry)
ja bym zgrillowała pierś lub obsmażyła w gyrosie, a reszta podobnie :)
z curry wolę na ciepło+ ananas i przede wszystkim mandarynki ---jutro chyba zrobię
jeżeli chodzi o cycek i ananas to ja dodaje jeszcze kukurydzę i ser żółty i sos czosnkowy ;))) pychaaaa
ja znam podobny przepis co Agatha...

Pierś z kurczaka w drobną kostkę, na patelnię, łyżka curry, jak sie podpiecze to zalać sosem słodko-pikantym tao-tao. trochę to poddusić, sos trochę wyparuje.
kukurydzę, czerwoną fasolę i ananasa połaczyć z majonezem.
wyłozyć to na "półmisek" na góre kurczak i dotowe!
piers ugotowac pokroic do tego 1 pekinke tez pokroic 2pomidory 1 ogorek wszystko wyieszac dodac sol pieprz do smau jak kto lubi potem dodac majonez wymieszac odstawic az przejdzie i mozna spozyc mowie wam pycha jutro bede robic bo moj maz ja brat moj wcinamy kazdemu ona smakuje:)smacznego
imageimage
Moja ulubiona, prosta sałatka z piersią-
ugotować jedną podwójną pierś z kurczaka z kostką rosołową, pokroić
do tego pięć drobno pokrojonych jajek
ananas z puszki w kostkę (ja zawsze zjadam po drodze 2 plastry, żeby było akurat)
mała puszka kukurydzy
pół kubeczka jogurtu naturalnego (małego)
majonez
sól, pieprz i duuużo ziół prowansalskich.

Pyszna sałatka, niby słodki akcent od ananasa, ale te zioła... No trzeba spróbować :)
www.cannella.ownlog.com
image
Kasia kurczaka pokrój w kostkę, posyp go dość mocno przyprawą curry, obsmaż na patelni i dodaj do niego kukurydzę, ananasa pokrojonego w kostkę, 4 łyżki majonezu i będzie moja ulubiona git sałatka :) Niektórzy podobno dodają też do niej ryż, ale ja jakoś wolę bez :)
Aha i na końcu dodaj troszkę soli do smaku. Piiiicha :)
może jakieś nowe fajne przepisy? :)

na jutro mam w planie sałatkę z piersią :P ale nie chcę "chińskiej", ryżowej czy gyrosa :P chcę coś nowego :]
Ja na diecie jadłam gotowane brokuły, zielona fasolka, gotowany kurczak, na to jogurt light z czosnkiem i powiem szczerze ze calkeim przyjemne bylo :)
to jest całkiem dobre :)
pekinka
1 podwojna piers z kuczaka
fasola czerwona
kukurydza
majonez i jugort not. lub smietana zamiast jogurtu
piers ugotowoac pokroic w kostke, pekinke drobno poszatkowac dodac czerwona fasole i kukurydze wszysto wymieszac z majonezem i jogurtem/smietana posolic i popieprzyc :) smacznego mi ona bardzo smakuje :)
jak dla mnie salatka na lekko bez dodatkow majonezu,....salata , pomidorki, ogorek, kukurydza, cebulka, kurczak , do tego odrobina dobrze przyzadzonego sosu vinaigrette .....miodzio :)
albo piers upieczona w piekarniku z przyprawami, winogrona (bezpestkowe pokrojone) i do tego orzechy nerkowca majonez cebula trochę musztardy
Piers z przyprawami mozna upiec wraz z plastrami ananasa, czosnkiem, cynamonem i ew ziemniakami.
Do tego mozna np pokroic ogorka z pietruszka i jablkiem czy cos rownie prostego i gotowe :]
ja ostatnio robiłam takąa makaron tak wygląda jak ryż. piers pokrojona i usmazona może być w rzyprawie do kurczaka albo jak gyros, ogorek w kostkę, kukurydza, cukinia w kostkę podsmażona, można dac czerwoną cebulkę ale nie trzeba ja dawałam jeszcze szynkę w paseczki i majonez bardzo smaczna, ostatnio zrobiłam z pomidorem zamiast cukini ale już nie to samo a i papryka też była.
dzięki za nowe przepisy ;)
seler naciowy, piers gotowana, ananas, jogurt nat., czosnek, sol, pieprz - dietetyczna i dobra:-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jakie perfumy polecacie? (71 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry