Widok
truflowy!!
:P
FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET
http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
:P
FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET
http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
Wszystko zależy jaki torcik wybierzesz.
Jeśli jakieś tematyczne (zdobione masą marcepanową) to będzie mega słodki.
U sowy każdy model tortu ma wybrane smaki, a nie wszystkie!
Ja przy torcie "Myszki w serze" miałm cytrynowy i smak był zbalansowany, nie za słodki nie za kwaśny, taki akurat do zjedzenia...
Jesli tradycyjny tort wybierasz to polecam
ciasteczkowy i królewski,
tak jak pisałay dziewczyny
Jeśli jakieś tematyczne (zdobione masą marcepanową) to będzie mega słodki.
U sowy każdy model tortu ma wybrane smaki, a nie wszystkie!
Ja przy torcie "Myszki w serze" miałm cytrynowy i smak był zbalansowany, nie za słodki nie za kwaśny, taki akurat do zjedzenia...
Jesli tradycyjny tort wybierasz to polecam
ciasteczkowy i królewski,
tak jak pisałay dziewczyny
w temacie smaku- na chrzciny mojej córki wybrałam pralinowy.
Niestety potwierdziło się to, co mówił nam szef lokalu- by nie zamawiać tortu z Sowy, bo niestety bardzo często zdarzają się stare, tzw "odświeżane" torty.
Ja oczywiście pewna swego, że Sowa, to Sowa zamówiłam.
I żałowałam. Takiego starego tortu jeszcze nigdzie nie jadłam. Co gorsza, musiałam nim poczęstować gości.
Moja Mama organizując 18tkę brata w restauracji, gdzie często odbywają się wesela usłyszała, że tort i owszem, ale ostrzega przed Sową. Zamówiła z innej cukierni i tort pt. Paryski był supersmaczny, a cena nieporównywalnie niższa.
Coś w tym musi być...
Nie polecam, serio.
Niestety potwierdziło się to, co mówił nam szef lokalu- by nie zamawiać tortu z Sowy, bo niestety bardzo często zdarzają się stare, tzw "odświeżane" torty.
Ja oczywiście pewna swego, że Sowa, to Sowa zamówiłam.
I żałowałam. Takiego starego tortu jeszcze nigdzie nie jadłam. Co gorsza, musiałam nim poczęstować gości.
Moja Mama organizując 18tkę brata w restauracji, gdzie często odbywają się wesela usłyszała, że tort i owszem, ale ostrzega przed Sową. Zamówiła z innej cukierni i tort pt. Paryski był supersmaczny, a cena nieporównywalnie niższa.
Coś w tym musi być...
Nie polecam, serio.
mi co prawda nie zdarzyło się z tortem od Sowy aby był stary, ale z ciastami często.
Co do cen- na pewno inni cukiernicy są tańsi, i lepsi, mogę śmiało polecić Raszczyka - ostatni tort robiliśmy u niego i był rewelacja, rodzinka pochwaliła tort i na następną imprezę poprosili o taki sam, pomimo iż do tej pory tylko Sowa u nas na stole gościł.
Tort zamówiłam czekoladowy, tradycyjny biszkopt z masą i bitą śmietana na gorze + nadruk zdjęcie syna na froncie - super wyszło!
No i co muszę przyznać pierwszy raz nie został ani kawałek :)
Sowa ma dobre torty, drogie, smakowo każdemu podpasuje, ale można mieć to samo za mniej u innych :)
A na przyszłość - jeśli trafi wam się stary tort- wystarczy paragon i próbkę zawieźć do sanepidu- oni wiedzą już co z tym zrobić.
My wozimy im kilka razy w roku tort ( zawsze przed poczęstunkiem w przedszkolu i szkole wozimy próbki, bo różnie bywa) i zawsze spotykamy niezadowolonych klientów najczęściej właśnie z cukierni a mogło by się wydawać, że to restauratorom częściej się trafiają buble.
Co do cen- na pewno inni cukiernicy są tańsi, i lepsi, mogę śmiało polecić Raszczyka - ostatni tort robiliśmy u niego i był rewelacja, rodzinka pochwaliła tort i na następną imprezę poprosili o taki sam, pomimo iż do tej pory tylko Sowa u nas na stole gościł.
Tort zamówiłam czekoladowy, tradycyjny biszkopt z masą i bitą śmietana na gorze + nadruk zdjęcie syna na froncie - super wyszło!
No i co muszę przyznać pierwszy raz nie został ani kawałek :)
Sowa ma dobre torty, drogie, smakowo każdemu podpasuje, ale można mieć to samo za mniej u innych :)
A na przyszłość - jeśli trafi wam się stary tort- wystarczy paragon i próbkę zawieźć do sanepidu- oni wiedzą już co z tym zrobić.
My wozimy im kilka razy w roku tort ( zawsze przed poczęstunkiem w przedszkolu i szkole wozimy próbki, bo różnie bywa) i zawsze spotykamy niezadowolonych klientów najczęściej właśnie z cukierni a mogło by się wydawać, że to restauratorom częściej się trafiają buble.
A odbiegając od Sowy polecam tort hiszpański z Arkadi. Tort bezowy na prawdziwej bitej smietanie z furą owoców takich jak truskawki, maliny, jagody, melony, pomarancze, winogrona itp. Z tym, że tort musi być zjedzony tego samego dnia, w ktorym go odbieramy, nastepnego smietana opada i juz nie jest taki rewelacyjny.
dziekuje w imieniu Raszczyka :) fakt sowa ma juz za duzo punktow franczyzowych i wiem ze ma dwie linie produkcyjne, jedna to do swoich punktow druga do franczyzy, dlatego nie zawsze bedzie tak samo smakowal produkt , lepsze robi do siebie:) a ja szturmem ruszam na trojmiasto z akcja marketingowa raszczka, malo osob jeszcze go zna , a wyroby palce lizac, pieczywo nie za tanie ale naturalne co juz jest rzadkością, niedlugo bede zmieniala kawiarnie w leclercu bo wystroj pozal sie BOze, potem bedzie degustacja, dam Wam znac to wpadniecie i posmakujecie, wtedy sie przekonacie co jak smakuje i czy jest ok:))
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Lidka jako smakosz wszelkich słodkości mogę powiedzieć, że byłam fanką Sowy dopóki nie spróbowałam wypieków Raszczyka- teraz nawet chleb od niego kupuję- zwykły najzwyklejszy smakuje tak jak pamiętam smak chleba z dzieciństwa- oprócz pysznych tortów czy ciast tortowych- polecam hawajski sen z musem herbacianym:) ma pyszne ciastka półfrancuskie i zwalające z nóg kule korzenne- które czasmi cięzko dostać. Mieszkam na Przymorzu więc kupuje u Raszczyka w Leclercu
heheh dzieki:) punkty są na ul. grunwaldzkiej pod filarami ale jest słaby pod wzgledem wystroju, bede go zmieniac zaraz po leclercu, nastepnie ul. pomorska i gospopy na zabiance, w leclercu na przymorzu, na witominie w witawie i na ul. narcyzowej, szukam fajnych miejsc na otwarcie kolejnych punktow moze macie jakies pomysly????? gdzie ludzie maja kase na naturalne pieczywo????????
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
nie olciu nie te, tam rzeczywiscie jest mielnik
sa jeszcze pawilony na ul. Bieganskiego naprzeciwko bloku nr 15
tam obok jest sklep spozywczy "34" a w samych pawilonach jest mautki spopzywczak
nigdzie w poblizu nie ma piekarni
mysle ze duzo ludzi by tam kupowalo pieczywo zwlaszcza ze duzo ludzi jezdzi do tych pawilonow z uwagi na to ze w niektorych sa np ciuchlandy, slkep elektryczny, sklep ze sprzetem medycznym
jest kilka wolnych do wynajecia
sa jeszcze pawilony na ul. Bieganskiego naprzeciwko bloku nr 15
tam obok jest sklep spozywczy "34" a w samych pawilonach jest mautki spopzywczak
nigdzie w poblizu nie ma piekarni
mysle ze duzo ludzi by tam kupowalo pieczywo zwlaszcza ze duzo ludzi jezdzi do tych pawilonow z uwagi na to ze w niektorych sa np ciuchlandy, slkep elektryczny, sklep ze sprzetem medycznym
jest kilka wolnych do wynajecia