Widok

jaki smak tortu od sowy wybrać na chrzciny????????????????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pomóżcie na was zawsze moge liczyć
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
według mnie królewski, jako najbardziej uniwersalny i nie przesadzony smakiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobre są ciasteczkowy i truflowy mniam mniam tyle że są to cięzkie torty. Królewski zwyczajny ale tez ok jest na śmietanie więc jest dużo lżejszy.
ja miałam ciasteczkowy, smakował wszystkim :)
polecam bezowy, moze pieknie nie wyglada, ale jest pyszny, dobry dla dzieci, bo bez alkoholu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bezowy przepyszny, ale wyglądem nie nadaje się na chrzciny ;)
Królewski jest bardzo dobry
truflowy!!
:P

FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET

http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
królewski :) mniam mniam
Krolewski i ciasteczkowy :)
image

image

ja myślalam że ciasteczkowy jest najlepszy ale gdy spróbowalam truflowego hmmm mozna się zakochac no ale jest drogi dosć.najlepiej zrobić sobie malą degustacje przed i wtedy dokonac wyboru:))
a ile za kg ciasteczkowego >?
imageimage
36-40 cos w tym przedziale nie pamietam dokladnie truflowy na pewno 40zl/kg więc drogo
królewski- pucha
ciasteczkowy, mieliśmy na Chrzciny - jest słodki, ciężki i generalnie po obiedzie wszyscy byli tak pełni, że tort słabo jedli
Kostka Luwr- nasz ulubiony urodzinowy :) lekki, czekoladowy, ze śmietaną i szybko ginie :)
truflowy mniam, ale bardzo bardzo słodki, u nas każdy po kawałeczku zjadl i koniec, nie musisz mieć drugiego ciasta wtedy ;), nie smakowały nam cytrynowy ani ananasowy, jakieś takie wyjatkowo sztuczne, ale może kwestia gustu
my mieliśmy pralinowy. Dla mnie to nr1. Wiem słodki, ale generalnie ja jestem z tych co łyżką wyjedzą słoik nutelli na jednym posiedzeniu:)
image
image
my mielissmy na chrzcinach truflowy i luwr , obydwa przepyszne (truflowy słodszy ale ma bardzo ciekawy smak a luwr łagodniejszy w smaku), bardzo dobry jest tez pralinowy. Reszta nie zrobila na mnie wrazenia a przed wyborem sprobowalismy wszystkich smakow
image
Wszystko zależy jaki torcik wybierzesz.
Jeśli jakieś tematyczne (zdobione masą marcepanową) to będzie mega słodki.
U sowy każdy model tortu ma wybrane smaki, a nie wszystkie!
Ja przy torcie "Myszki w serze" miałm cytrynowy i smak był zbalansowany, nie za słodki nie za kwaśny, taki akurat do zjedzenia...

Jesli tradycyjny tort wybierasz to polecam
ciasteczkowy i królewski,
tak jak pisałay dziewczyny
dla mnie najlepszy jest kajmakowy - pralinkowy strasznie słodki !!!
kiedyś dla siebie zamawiałam malinowy i tez był pyszny taki lekki
w temacie smaku- na chrzciny mojej córki wybrałam pralinowy.
Niestety potwierdziło się to, co mówił nam szef lokalu- by nie zamawiać tortu z Sowy, bo niestety bardzo często zdarzają się stare, tzw "odświeżane" torty.
Ja oczywiście pewna swego, że Sowa, to Sowa zamówiłam.
I żałowałam. Takiego starego tortu jeszcze nigdzie nie jadłam. Co gorsza, musiałam nim poczęstować gości.
Moja Mama organizując 18tkę brata w restauracji, gdzie często odbywają się wesela usłyszała, że tort i owszem, ale ostrzega przed Sową. Zamówiła z innej cukierni i tort pt. Paryski był supersmaczny, a cena nieporównywalnie niższa.
Coś w tym musi być...
Nie polecam, serio.
królewski, jest super moja mała miała taki na chrzcinach Polecam
mi co prawda nie zdarzyło się z tortem od Sowy aby był stary, ale z ciastami często.
Co do cen- na pewno inni cukiernicy są tańsi, i lepsi, mogę śmiało polecić Raszczyka - ostatni tort robiliśmy u niego i był rewelacja, rodzinka pochwaliła tort i na następną imprezę poprosili o taki sam, pomimo iż do tej pory tylko Sowa u nas na stole gościł.
Tort zamówiłam czekoladowy, tradycyjny biszkopt z masą i bitą śmietana na gorze + nadruk zdjęcie syna na froncie - super wyszło!
No i co muszę przyznać pierwszy raz nie został ani kawałek :)

Sowa ma dobre torty, drogie, smakowo każdemu podpasuje, ale można mieć to samo za mniej u innych :)

A na przyszłość - jeśli trafi wam się stary tort- wystarczy paragon i próbkę zawieźć do sanepidu- oni wiedzą już co z tym zrobić.
My wozimy im kilka razy w roku tort ( zawsze przed poczęstunkiem w przedszkolu i szkole wozimy próbki, bo różnie bywa) i zawsze spotykamy niezadowolonych klientów najczęściej właśnie z cukierni a mogło by się wydawać, że to restauratorom częściej się trafiają buble.
kilka razy już zamawiałam tam tort i kupowałam ciasta i nigdy nie zdarzyło mi się aby cos było starego !!zawsze smakują tak samo dobrze
Wika_city- próbki żywności, nikt Ci w sanepidzie nie przyjmie, bo chociażby dlatego, że nie wiadomo jak ten tort/próbka była przechowywana. W sanepidzie spiszą protokół -przyjmą skargę i skontrolują miejsce zakupu.
A odbiegając od Sowy polecam tort hiszpański z Arkadi. Tort bezowy na prawdziwej bitej smietanie z furą owoców takich jak truskawki, maliny, jagody, melony, pomarancze, winogrona itp. Z tym, że tort musi być zjedzony tego samego dnia, w ktorym go odbieramy, nastepnego smietana opada i juz nie jest taki rewelacyjny.
image
zgadzam się co do wypieków u Raszczyka- są dużo smaczniejsze niż u Sowy- Sowa jak dla mnie jest przereklamowany- natomiast nie zdarzyło mi się żeby nie smakowało mi jakiekolwiek ciasto kupione u Raszczyka
ciasteczkowy!!! od Sowy. często go kupuję, bpo moi znajomi i rodzina uzależnili się od niego;) i koleżanka na weselu miała go jako jeden poziom! kosztuje około 50zł cały.
image image
dziekuje w imieniu Raszczyka :) fakt sowa ma juz za duzo punktow franczyzowych i wiem ze ma dwie linie produkcyjne, jedna to do swoich punktow druga do franczyzy, dlatego nie zawsze bedzie tak samo smakowal produkt , lepsze robi do siebie:) a ja szturmem ruszam na trojmiasto z akcja marketingowa raszczka, malo osob jeszcze go zna , a wyroby palce lizac, pieczywo nie za tanie ale naturalne co juz jest rzadkością, niedlugo bede zmieniala kawiarnie w leclercu bo wystroj pozal sie BOze, potem bedzie degustacja, dam Wam znac to wpadniecie i posmakujecie, wtedy sie przekonacie co jak smakuje i czy jest ok:))
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
a ghdzie są te piekarnie Raszczyka? bo ja zupełnie nie kojarzę

a od sowy też polecam truflowy....
olcia, ja też nie znam raszczyka, ale daj znać, chętnie zmieniam pieczywo i zakupię jakieś słodkości;) a po Tobie zupełnie nie widać, żebyś słodkości jadła;) hehe
image image
Lidka jako smakosz wszelkich słodkości mogę powiedzieć, że byłam fanką Sowy dopóki nie spróbowałam wypieków Raszczyka- teraz nawet chleb od niego kupuję- zwykły najzwyklejszy smakuje tak jak pamiętam smak chleba z dzieciństwa- oprócz pysznych tortów czy ciast tortowych- polecam hawajski sen z musem herbacianym:) ma pyszne ciastka półfrancuskie i zwalające z nóg kule korzenne- które czasmi cięzko dostać. Mieszkam na Przymorzu więc kupuje u Raszczyka w Leclercu
heheh dzieki:) punkty są na ul. grunwaldzkiej pod filarami ale jest słaby pod wzgledem wystroju, bede go zmieniac zaraz po leclercu, nastepnie ul. pomorska i gospopy na zabiance, w leclercu na przymorzu, na witominie w witawie i na ul. narcyzowej, szukam fajnych miejsc na otwarcie kolejnych punktow moze macie jakies pomysly????? gdzie ludzie maja kase na naturalne pieczywo????????
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
na chelmie na ul. bieganskiego jest mnostwo wolnych pawilonow, marze zeby byla tam piekarnia
to te pawilony kolo kosciola? a tam nie ma mielnika w poblizu?
nie olciu nie te, tam rzeczywiscie jest mielnik

sa jeszcze pawilony na ul. Bieganskiego naprzeciwko bloku nr 15

tam obok jest sklep spozywczy "34" a w samych pawilonach jest mautki spopzywczak

nigdzie w poblizu nie ma piekarni

mysle ze duzo ludzi by tam kupowalo pieczywo zwlaszcza ze duzo ludzi jezdzi do tych pawilonow z uwagi na to ze w niektorych sa np ciuchlandy, slkep elektryczny, sklep ze sprzetem medycznym

jest kilka wolnych do wynajecia
zupelnie nie wiem gdzie to jest:(generalnie my sie otwieramy obok mielnika, nie przeszkadza nam,
aaa już wiem, w witawie kilka razy kupowałam, chleb faktycznie smaczny ale obsługa tam do bani, przynajmniej jakieś 2 lata temu
Wiem,że ciężko opisac smak:))) ale może nakreślicie mi jaki to jest mniej więcej zachwalany tu królewski smak? Do czego podobny?
olciaprincessa - i co otworzyłaś coś na Chełmie? :)
Tort ananasowy lub cytrynowy jest świetnym zakończeniem imprezy ponieważ kwaskowy smak ma to do siebiebie , że orzeżwia i nie zemdli po posiłku. Torty czekoladowe są świetnym rozwiazaniem dla imprez typu "popołudniowa kawa". Są bogate i wykwintne w smaku i najlepiej serwować je nie już po posiłku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry