Widok

kiełkownica

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy wiecie może gdzie kupię kiełkownicę- taką jak na allegro za 2 dychy. zwykłą-bez udziwnień :)
jak nie znajde w gdańsku to zamówie, ale chciałam sobie obejrzec czy warto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
warto!!!!rewela
ja mam taka http://sklep.sekretyzdrowia.pl/product_info.php?products_id=174
sprawdza sie.dostalam od tesciowej,kupila gdzies w gdyni(orlowo)
w galerii Bałtyckiej na dole jest sklep ze zdrową żywnością i tam widziałam
czy ten sklep jest z kuchniami świata, bo innych nie kojarzę.
czy ktoś jeszcze pomoże?

na razie wysiałam nasiona do słoików, tak jak na opakowaniu napisane, zaczynaja kiełkować, więc nie wiem czy kupować tą kiełkownicę. na pewno nasionka maja w niej lepsze warunki mikroklimatyczne, już sama nie wiem.
help.
Asiunia- ja mam kiełkownicę i polecam, jeżeli zamierzasz częściej jeść kiełki- na zimę w sam raz witaminki :-). W takiej kiełkownicy możesz "rozsiać" kilka rodzajów nasion, nie kurzą się, estetycznie wyglądają, łatwiej jest je przelewać wodą (kiełki się nie połamią), dla mnie kiełkownica jest bardziej higieniczna. Dostaniesz ją w sklepach ze zdrową żywnością (w Bałtyckiej na -1p, chyba v/v Rossmana, może w zielarskich.
Acha i nie radzę jeść dużo kiełek na raz z rzodkiewki- są pyyyszne, ale baaardzo wzdymają :-D
Nie, to nie był sklep Kuchnie Świata, jest tam taki ze zdrową żywnością ale nie pamiętam jak się nazywa.
Martszp, a próbowałaś z kiełkami słonecznika? Bo mi się tak skręca że nie mogę oddzielić od korzenia a poza tym liście wyrastają :D
A kiełki słonecznika uwielbiam! :)
Kiełków słonecznka nie jadłam. Moje ulbione to kiełki soczewicy, lucerny i rzodkiewki. Wydaje mi się, że jak już "liście" są to "po ptakach" :-) Może masz kiełkownicę na słońcu i za szybko rosną?
pod szafą już trzymam żeby się nie nasłoneczniło :D Nie wiem co się dzieje, może mam kiepskie nasiona. Hmmm... od kilku osób już słyszałam o rzodkiewce, muszę spróbować. A gdzie nasiona kupujesz?
Tylko ostrzegam przed dużą ilością kiełków z rzodkiewki :-) Kiedyś przesadziam i myślałam, że wybuchnę- wtedy nie było mi do śmiechu.
Kupowałam z sklepach ze zdrową żywnością (w Bałtyckiej, kiedyś na starym Manhattanie), na www.przydasiownia.pl (teraz patrzyłam to nie ma)
Hehe! Będę pamiętać Twoje ostrzeżenie :)
ulica piwna sklep ze zdrową żywnością. Spichlerz
już dawno kupiłam.od dwóch lat mam taką:
http://wiedza.kielki.net/tag/uprawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry