Widok

kubek niekapek lovi-czy to normalne, że kapie???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Pytanie do mam, które używają kubka lovi 360 stopni. Z mojego po przechyleniu leci po kropelce, a jak potrząsne to leci jeszcze bardziej. Czy to normalne, ze kubek niekapek to "kapek"? Czy ja mam wadliwy egzemplarz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o wlasnie!
kupilam malej kubek niekapek w sobote.tyle,ze z aventu i co?
KAPIE:P
Juz kiedys mi sie wydawalo,ze te wszystkie kubki niekapki to tylko taka nazwa i wszystkie kapią.
Jaki w tym sens?

Wsciekla jestem,ze wydalam niepotrzebnie 28zl:]
może te kubki dlatego nazywają się niekapki, bo kapie z nich mniej a nie tak jak z normalnego kubka.
ja chyba swój zareklamuję w akpolu
a założyłyście w AVENCIE silikonowy dysk uszczelniający?
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja mam niekapka z tommee tippee i spelnia swoja funkcje czyli nie kapie po odwroceniu, leci dopiero jak Antonek pociagnie
Lovi kapie, ale nasz aventowski tez jak sie nacisnie, ale na pewno nie tak jak normalne kubki, nie leje sie z nch ciurkiem.
image

image

aaaa nacisnac trzeba:D
dzieki:)
image
panismithowa, a jaki masz ten kubek?

My mamy Avent Phillips o taki:

image

Nie kapie wcale. Chyba, że jest źle dokręcony.
To do justi30 miało być. Przepraszam za pomyłkę. ;)
my mamy kubek z nuk i kapie niestety :/
image
aventowski mamy taki sam jak mamtu i z niego kapie tylko jak Jasiek nacisnie ustnik, wiec kubek spelnia swoja role, jedynie do mycia jest dosc ciezki :)
image

image

no mam tez taki tylko rozowy:)
juz nie kapie.tzn kapie ale nie ciurkiem.
image
ale np moj bratanek mial z Canpolu i kapal ciurkiem strasznie.dlatego kupilam odrazu drozszy z nadzieją,ze bedzie lepszy.
image
Mnie z Aventowskiego nic nie kapie
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Justi, może macie jakiś felerny egzemplarz? Tam w środku jest taka guma i ona powinna uszczelniać dość mocno. U nas skapnie czasem kropla lub dwie, ale nigdy nie kapało z niego więcej.
mamy i lovi 360 i avent, z aventu nie kapie, tylko leci !!!
a lovi jak się dobrz edociśnie uszczelkę po zakręceniu to nie kapie, tylko jeśli córeczka pierdyknie kubkiem w podłoge czy w stół to leci :/
papilio1@op.pl
hmm no niewiem..... z naszego leci troche wiecej niz 2-3 krople.trudno;)
image
U mnie Avent raczej nie leci - głównie jak mały walnie nim o podłogę ;)
Lovi 360 - różnie z nim bywa, czasami kapie, czasami nie..gdzieś czytałam, ze trzeba po nalaniu picia gwałtownym ruchem wziąć kubek do góry nogami i wtedy 'zassie' i nie powinien kapać.. ale chyba nie zawsze to działa..przedwczoraj jak zdjęłam uchwyt do trzymania to w ogóle się lało.. a jak założyłam znowu to nie kapie nic ;) Raczej nie wydaje mi się, by to miało jakiś związek - pewnie to raczej kwestia dobrego skręcenia/zassania czy czego tam.. No i oczywiście leci jak mały nim wali o podłogę, ale to wiadomo... ;)
miałam Avent-nie kapał
miałam Lovi ale z ustnikiem-nie kapał

miałam TT- nie kapał, dopiero jak Miśka przegryzła to zaczął ;)

teraz mam ze słomką Nuby i TT-obia w ogóle nie kapią...no chyba, ze w słomce zostaje trochę zassanego płynu

może chodzi o użytkowanie kubków?? złe skręcenie po myciu na przykład

ja nie mam problemu z kapiącymi kubkami
image
image
u nas w 360 lovi wszysyko zalezało od dobrego załozenia gumy uszczelniającej czasami kapało teraz wogóle nie używamy zakrętek córka nauczyła się pić ze szklanki więc z tego 360 bez zakrętek leci jej wolno przez rowki i jest ok.
wiper-jak złe skręcenie?
to nie kapie po bokach tylko przez dziurki gdy odwroci sie kubek do gory nogami:P
image
Nie wiem jak Nuk Avent czy Canpol bo nie używam produktów z bsifenolem

ale od jakiegoś czasu mój synek testuje te kubki

image

image

Używane ten pierwszy od ponad 4 miesięcy

a ten drugi od początku stycznia

Nie kapią i na pewno wielokrotnie można nimi rzucać a one dalej nie kapią

aha i są śliczne ;)
[url]image[/url]
image
my dzisiaj kupiliśmy taki kubek ;)

image

zobaczymy jak będzie się spisywał :)
Mój niekapek - kapał ale ...w końcu się zgubił (pozostaje pytanie: jak kubek mógł sie zgubić? I to w domu?), potem hitem były słomki a teraz młody pije z kubeczka sam - ale ma 2 lata więc nie ma się czym chwalić. U koleżanki synek (jej synek) pił sam - jak miał roczek ale to było jej drugie dziecko. Moja druga pociecha zacznie sama pić - zanim skończy rok:)) Taki mam plan
Dziewczyny, jaki jest ustnik w tych butelkach treningowych MAM? Miękki, czy sztywny?
"rz" - to długa historia

a jak to jest z tymi kubkami z aventa?
jak mam założoną uszczelke to nic nie kapie, ale wydaje mi sie że wogole nic nie leci i maleństwo nic nie pije (?)
leci coś z tą uszczelką?
rzaba

Trainer ten pierwszy z postu Abigail ma miękki ustnik

właśnie taki

image

Ja najpierw kupiłam sam ustnik i założyłam go na dużą butelką antykolkową MAM. Chciałam sprawdzić jak moja córka zareaguje na coś takiego zanim wydam pieniądze na trainer, po za tym mój mały aniołek ;) uwielbia się bawić w rozlewanie mleka z butli a z tym ustnikiem to już nie jest takie proste, bo ustnik ma blokadę antykapkową.
No własnie kupiłam trainer MAM i na razie nakręciłam smoczek, bo wydaje mi się, że z tym ustnikiem to trzeba bardzo mocno zasysać. Czy coś źle robię, czy po prostu jak będzie mocno spragniona, to wypije?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

do góry