Widok

nnt - skup butelek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam drogie forumowiczki,
mam pytanie zupełnie nie związane z tematyka weselną ale napewno ktoras z Was zna odpowiedz. Mianowicie mój tygniowy mąz zabral sie za sprzątanie domu no i okazalo sie ze znalazl w roznych schowkach okolo 300 butelek po piwie i teraz to ja mam problem gdzie je spieniezyc. Macie może jakies namiary na skup butelek w Gdyni lub w okolicy? (W necie znalazlam tylko jeden na Krzywoustego ale nikt nie odbiera telefonu)
Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja wlasnie znam ten na Krzywoustego w Gdyni. Moze nikt tel nie odebral bo oni pracuja od 7 do 15. Sprobuj jeszcze raz.
image
image
15 sierpnia 2009
wlasnie dzwonilam i powiedzieli mi, ze nie skupują :(
Niech odda w sklepie na wymianę :-) Na bak się mąż ucieszy z takiego pomysłu.
Powiem tak . Kiedyś było dużo skupów teraz już prawie nie ma . Ja miałem tez taką firmę i zajmowałem się każdym surowcem od butelki po folię . Jednym słowem wszystko . Polityka jest taka ,ze miały być dopłaty ,które jednak przejęły firmy Krzaki(przewalacze papierów) a ci co tym się zajmują nie dostali nic.
Co do butelek to jest tak ,że np browar puszcza butelkę ,na której też chce zarobić ,czyli puścić na rynek jak najwięcej i jak najmniej przyjąć . Lepiej nosić puste skrzynki niż pełne .Na wymianę oddasz ale sprzedać ciężko . jak dużo juz puszczą tych butelek zmieniają kształt butelki zapewniając sobie dodatkowe profity do kieszeni .Są bowiem pewni ,że tamte już do nich nie wrócą .
w takim razie do glowy przychodzi mi tylko Eko Dolina w Lęzycach gdzie oddasz butelki ale nic w zamian nie dostaniesz (ani kasa ani piwo). Jedyny plus bedzie taki ze sie ich pozbedziesz.
image
image
15 sierpnia 2009
Tylko szkda bo zawsze wpadłoby pare złotych na kolejne piwo tym razem kupowane juz z butelką zwrotną ;)
To nie są butelki zwrotne ? to tym bardziej nie dostaniesz pieniążków a także nie wymienisz na kolejne . Aby być w porządku do środowiska proponuję wrzucić do odpowiedniego pojemnika na szkło . Tyle mogę poradzić . I myślę ,że wątek jest zamknięty , bo na nic tu dywagacje .

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry