Widok
nnt. zaginiona suczka-osiedle pogodne
Dziewczynki, wiem że wiele z Was mieszka na w okolicy Oruni Górnej i Ujeściska-może wiecie czy komuś zaginęła mała, czarna suczka?? Błąkała się u nas na Królowej Jadwigi. Zadbana z obrożą, kundelek. Byłam u weta-nie ma czipa :( Nakarmiłam ją i przeszłam się z nią po osiedlu sprawdzić czy ktoś jej szuka, ale bez skutku. Bardzo chciałam ją wziąć do domu, ale mój mąż nie chce się zgodzić :( A ja nie mam serca patrzeć jak marznie na dworze... Zaraz chyba wyjdę i będę z nią siedzieć przed klatką. Zaryczę się na śmierć... :(
Zgodził się ,ale tylko na noc...
Tak wygląda suczka

Uploaded with ImageShack.us

Tak wygląda suczka

biedny los zwierzat ale wkurzam sie bo takie pieski najczesciej cierpia i to przez ludzka krzywde co to za własciciel pieska nie przypilnował brak słów .ja sama mam tylko rybki w domku ale niemoge wziaść pieska bo poprostu nie mam dla niego miejsca a w mojej okolicy nawet nie ma gdzie z nim spacerowac powodzenia miłej nocki
Dziewczyny tak, piszecie, ze nie macie warunków itp bo wiadomo praca, inne obowiązki i piesek długo siedzi sam. Ale czy takiemu pieskowi lepiej będzie w schronisku albo na mrozie? ;-((. Jestem straszną psiarą :) Kocham pieski i uważam, ze zanim ktoś kupi/przygarnie pieska musi to przemyśleć, ale zdarzają sie czasem takie sytuacje jak ta gdzie piesek, albo zamarznie albo trafi do schroniska, albo do kochających ludzi, którzy nie będą z nim 24h na dobe a krócej, ale zawsze do niego wrócą. :))
Dlatego hop dla pieska, moze akurat ktoś przygarnie. Pomyślcie, ze jemu na prawdę będzie lepiej w małym mieszkanku niż na dworze, lepiej będzie mieć właściciela kilka godzin dziennie niż w ogóle. Zawsze można stworzyć mu dom tymczasowy i szukać kogoś kto by go przygarnął na stałe :)))
Oj, ale się rozpisałam :))
Dlatego hop dla pieska, moze akurat ktoś przygarnie. Pomyślcie, ze jemu na prawdę będzie lepiej w małym mieszkanku niż na dworze, lepiej będzie mieć właściciela kilka godzin dziennie niż w ogóle. Zawsze można stworzyć mu dom tymczasowy i szukać kogoś kto by go przygarnął na stałe :)))
Oj, ale się rozpisałam :))
Polecam - taka sunia to wielki skarb! My też przygarnęliśmy i nie żałujemy, bo psina kochana, wdzięczna, cudowna, najwspanialsza! Już sobie bez niej nie wyobrażamy życia. Jeśli ktoś ma możliwość, niech się nie waha! A po 11 godzinach bycia poza domem, radość psa jest bezcenna! Nikt tak nie wita, jak pies! :)
Tasia w takim razie życze, zeby sytuacja rozwinęła się po Twojej i psinki myśli :)). z pieskiem faktycznie czasem jest cięzko, jest to czasem tez i kłopot, ale ja już ze swoją tyle przeszłam i najwazniejsze, ze jestesmy razem :)). Kiedyś miałam całkiem spore mieszkanko z duużym balkonem koło lasu :) (jak mieszkałam z rodzicami). Potem trzeba było szybko dorosnąć pójśc do pracy i znaleźć mieszkanie-wiadomo tanie więc i nie duże a sunia moja wiec zawsze przy mnie i jakoś dałyśmy rade :)))
Tasia przekonuj męża. Być może to nie Wy jej szukaliście ,ale Ona was.:-)
Zima idzie a u was będzie miała cieplutkie schronienie.Nawet na tyle godzin w samotności .Lepsze to niż schron.Piesek odwdzięczy się o stokroć!!! A jeśli nie ,no to chociaż do momentu aż znajdziecie jej porządny domek.:-)będzie dobrze ,mała naprawdę miała wielkie szczęście :-)
Zima idzie a u was będzie miała cieplutkie schronienie.Nawet na tyle godzin w samotności .Lepsze to niż schron.Piesek odwdzięczy się o stokroć!!! A jeśli nie ,no to chociaż do momentu aż znajdziecie jej porządny domek.:-)będzie dobrze ,mała naprawdę miała wielkie szczęście :-)
a ja uwielbiam psy, cale zycie mialam, a mam meza ktory psow nie znosi, a jak juz to w budzier przed domem, wrrrrr , tak jest wychowany, na wsi inaczej patrza na psy, jak mu powiedzialam ze psy ze mna spaly w lozku to powiedzl ze zwariowalam i ze unas w domu nie bedzie psa.....no to jeszcze zobaczymy kto wygra:)
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
hehe :)
Mój mąż lubi psy. Ale kiedyś ja sama go przekonywałam, że nie możemy mieć boksera (już nawet zapłacił zaliczkę) bo za długo nie ma nas w domu, a to duży pies i potrzebuje ruchu i przestrzeni. I myślę, że on przetrawił te argumenty i teraz mi je wpaja... Takie błędne koło. Tylko, że sunia jest niewielka i pewnie nie potrzebuje 2h biegania dziennie. I sama siebie teraz tłumaczę-czuję się jak hipokrytka :( buuu
Mój mąż lubi psy. Ale kiedyś ja sama go przekonywałam, że nie możemy mieć boksera (już nawet zapłacił zaliczkę) bo za długo nie ma nas w domu, a to duży pies i potrzebuje ruchu i przestrzeni. I myślę, że on przetrawił te argumenty i teraz mi je wpaja... Takie błędne koło. Tylko, że sunia jest niewielka i pewnie nie potrzebuje 2h biegania dziennie. I sama siebie teraz tłumaczę-czuję się jak hipokrytka :( buuu
Tusia oczywiście ,że sunia nie potrzebuje tyle ruchu co Bokser czy inny duży pies.
ja mam psa wielkości twojej suni i mu wystarczy 5-10 minut spaceru latem do pół h ale to też już jest za długo dla niego.,a zimą to nawet sam nie ma ochoty wychodzić.Więc przed klatkę siknie dwa razy i ucieka do domu.:-)trzymam kciuki kochana
ja mam psa wielkości twojej suni i mu wystarczy 5-10 minut spaceru latem do pół h ale to też już jest za długo dla niego.,a zimą to nawet sam nie ma ochoty wychodzić.Więc przed klatkę siknie dwa razy i ucieka do domu.:-)trzymam kciuki kochana
Dziewczyny, mój ma to samo. Pies przy budze w ogrodzie (typowe przekonanie ludzi ze wsi i tp) :/. Ale jak się pzonaliśmy to mój czworonóg miał już kilka latek, mieszkałam już z nim na wyjamie, a że razem mieliśmy coś wynając i w dodatku, właścicielka nie robiła problemów to nie miał argumentów. Zresztą jakbym miała wybierać to wiadomo, ze 4łapki by wygrały :) teraz chyba trochę sie pokochali i próbują się dotrzeć, krzywdy jej nie robi a spacerki itp to i tak ja robie, chociaż jak dzidzia się urodzi to będę częściej potrzebowała jego pomocy, trochę się tego obawiam, ale.. zawsze moze zostać z dzieckiem a ja wyjdę z piesem :))
miałam psa-owczarka niemieckiego 12 lat, przygarneliśmy go jak się błąkał w okolicach szkoły, ja wtedy byłam w podstawówce, była zima, on był zchorowany trochę. Kulił się jak sie głośniej coś powiedziało. Weterynarz stwierdził,że na oko miał 1,5 roku i byc moze był bity po zachowaniu. Taka lękliwosć nigdy mu nie minęła. Za to wdzięcznosć w oczach i całkowita łagodnosć mu została. Pies który w życiu by nikogo nie ugryzł. Musiliśmy go uśpic bo miał raka, juz właściwie ze starosci. takie przygarnięte pieski mogą naprawdę byc wiernymi towarzyszami. aki poczciwy psiak z niego był.