Widok

nnt. zaginiona suczka-osiedle pogodne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczynki, wiem że wiele z Was mieszka na w okolicy Oruni Górnej i Ujeściska-może wiecie czy komuś zaginęła mała, czarna suczka?? Błąkała się u nas na Królowej Jadwigi. Zadbana z obrożą, kundelek. Byłam u weta-nie ma czipa :( Nakarmiłam ją i przeszłam się z nią po osiedlu sprawdzić czy ktoś jej szuka, ale bez skutku. Bardzo chciałam ją wziąć do domu, ale mój mąż nie chce się zgodzić :( A ja nie mam serca patrzeć jak marznie na dworze... Zaraz chyba wyjdę i będę z nią siedzieć przed klatką. Zaryczę się na śmierć... :(
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze biedactwo niech mąż sie zgodzi na pare dni moze ktos sie znajdzie a tutaj moze wklej foto może ktoś rozpozna psa sąsiada powodzenia
prosiłam, błagałam, płakałam-nic na niego nie działa. Zimny drań! Postaram się zrobić jakieś fotki ... :(
image

ojejku to naprawde smutne
Zgodził się ,ale tylko na noc...
Tak wygląda suczka

image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us
image

Jest urocza i towarzyska, wygląda na młodą. Przymila się :)
Uff, jak się cieszę, że już nie marznie :)
image

śliczna ale tak smutne oczka ma eh biedactwo mam nadzieje ze właściciel sie znajdzie
Ja też mam taką nadzieję. Jutro przygotuję ogłoszenia ze zdjęciem i rozwieszę gdzie się da... Malutka odpoczywa pod stołem, ale widać, że jest czujna.
image

biedny los zwierzat ale wkurzam sie bo takie pieski najczesciej cierpia i to przez ludzka krzywde co to za własciciel pieska nie przypilnował brak słów .ja sama mam tylko rybki w domku ale niemoge wziaść pieska bo poprostu nie mam dla niego miejsca a w mojej okolicy nawet nie ma gdzie z nim spacerowac powodzenia miłej nocki
Hi hi, moi rodzice tez kiedys wzieli "tylko na noc" pieska, ktory przyblakal sie do nas na podworko. To bylo juz kilkanascie lat temu, a piesek nadal u nich jest i jest strasznie rozpieszczonym ulubiencem calej rodziny, zwlaszcza taty :)
Ja bym ją chętnie zatrzymała, ale byłabym nieodpowiedzialna :(
Za długo nie ma nas w domu codziennie-męczyłaby się po 11 godzin sama :( Bardzo chciałabym mieć psiaka i cierpię strasznie, ale wiem, że póki co ten luksus nie jest dla mnie.
image

Rozumiem, tez bym chciala jakegos zwierzaka, ale na razie nie moge.
Poza tym, tez mieszkam na tym osiedlu i uwazam, ze tam nie ma warunkow dla psow. Blok przy bloku, a zwierzak musi sie przeciez troche wybiegac :(
My akurat mieszkamy przy "łące" między przychodnią a łódzką, więc niewielki piesek mógłby się tam wybiegać, ale cóż...
image

eeeee.....mowisz o tej lace, ktora zaraz zamieni sie w szeroka ulice z torami tramwajowymi? :)
Tak, ale na szczęście ja mieszkam w takim miescu, że nie dotknie mnie to jakoś bardzo :)
image

up dla suni
image

Hopka dla pieska :)
hop hop
Dziewczyny tak, piszecie, ze nie macie warunków itp bo wiadomo praca, inne obowiązki i piesek długo siedzi sam. Ale czy takiemu pieskowi lepiej będzie w schronisku albo na mrozie? ;-((. Jestem straszną psiarą :) Kocham pieski i uważam, ze zanim ktoś kupi/przygarnie pieska musi to przemyśleć, ale zdarzają sie czasem takie sytuacje jak ta gdzie piesek, albo zamarznie albo trafi do schroniska, albo do kochających ludzi, którzy nie będą z nim 24h na dobe a krócej, ale zawsze do niego wrócą. :))

Dlatego hop dla pieska, moze akurat ktoś przygarnie. Pomyślcie, ze jemu na prawdę będzie lepiej w małym mieszkanku niż na dworze, lepiej będzie mieć właściciela kilka godzin dziennie niż w ogóle. Zawsze można stworzyć mu dom tymczasowy i szukać kogoś kto by go przygarnął na stałe :)))
Oj, ale się rozpisałam :))
śliczny psiaczek.. Trzymam kciuki..

mrówka wyjęłaś mi to z ust!
takich sytuacji jest masa...Jak widać..
Polecam - taka sunia to wielki skarb! My też przygarnęliśmy i nie żałujemy, bo psina kochana, wdzięczna, cudowna, najwspanialsza! Już sobie bez niej nie wyobrażamy życia. Jeśli ktoś ma możliwość, niech się nie waha! A po 11 godzinach bycia poza domem, radość psa jest bezcenna! Nikt tak nie wita, jak pies! :)
Nie musicie mnie przekonywać-ja już się w niej zakochałam.
Zobaczymy jak się rozwinie sprawa...
image

Tasia w takim razie życze, zeby sytuacja rozwinęła się po Twojej i psinki myśli :)). z pieskiem faktycznie czasem jest cięzko, jest to czasem tez i kłopot, ale ja już ze swoją tyle przeszłam i najwazniejsze, ze jestesmy razem :)). Kiedyś miałam całkiem spore mieszkanko z duużym balkonem koło lasu :) (jak mieszkałam z rodzicami). Potem trzeba było szybko dorosnąć pójśc do pracy i znaleźć mieszkanie-wiadomo tanie więc i nie duże a sunia moja wiec zawsze przy mnie i jakoś dałyśmy rade :)))
podbijam !! :)
image

Tasia przekonuj męża. Być może to nie Wy jej szukaliście ,ale Ona was.:-)
Zima idzie a u was będzie miała cieplutkie schronienie.Nawet na tyle godzin w samotności .Lepsze to niż schron.Piesek odwdzięczy się o stokroć!!! A jeśli nie ,no to chociaż do momentu aż znajdziecie jej porządny domek.:-)będzie dobrze ,mała naprawdę miała wielkie szczęście :-)
a ja uwielbiam psy, cale zycie mialam, a mam meza ktory psow nie znosi, a jak juz to w budzier przed domem, wrrrrr , tak jest wychowany, na wsi inaczej patrza na psy, jak mu powiedzialam ze psy ze mna spaly w lozku to powiedzl ze zwariowalam i ze unas w domu nie bedzie psa.....no to jeszcze zobaczymy kto wygra:)
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Ola szok.
Powiem Ci ,że miłość do zwierząt było podstawą naszego udanego małżeństwa.
jakoś sobie nie wyobrażam ,żeby mój partner życiowy nie kochał zwierząt.Na szczęście mój jest taki jak ja.I dlatego mamy już 3 znajdy w domu :-)
hehe :)
Mój mąż lubi psy. Ale kiedyś ja sama go przekonywałam, że nie możemy mieć boksera (już nawet zapłacił zaliczkę) bo za długo nie ma nas w domu, a to duży pies i potrzebuje ruchu i przestrzeni. I myślę, że on przetrawił te argumenty i teraz mi je wpaja... Takie błędne koło. Tylko, że sunia jest niewielka i pewnie nie potrzebuje 2h biegania dziennie. I sama siebie teraz tłumaczę-czuję się jak hipokrytka :( buuu
image

Tusia oczywiście ,że sunia nie potrzebuje tyle ruchu co Bokser czy inny duży pies.
ja mam psa wielkości twojej suni i mu wystarczy 5-10 minut spaceru latem do pół h ale to też już jest za długo dla niego.,a zimą to nawet sam nie ma ochoty wychodzić.Więc przed klatkę siknie dwa razy i ucieka do domu.:-)trzymam kciuki kochana
To są typowe kanapowce,które tyle ile nie potrzebują nie chodzą na zbyt duże spacery. latem można takiego psiaka zabrać nad jeziorko czy nad morze.Ale zimą...5 minut i do domu..Przynajmniej mój sam ucieka bo nie chce mu się łazić.
Dziewczyny, mój ma to samo. Pies przy budze w ogrodzie (typowe przekonanie ludzi ze wsi i tp) :/. Ale jak się pzonaliśmy to mój czworonóg miał już kilka latek, mieszkałam już z nim na wyjamie, a że razem mieliśmy coś wynając i w dodatku, właścicielka nie robiła problemów to nie miał argumentów. Zresztą jakbym miała wybierać to wiadomo, ze 4łapki by wygrały :) teraz chyba trochę sie pokochali i próbują się dotrzeć, krzywdy jej nie robi a spacerki itp to i tak ja robie, chociaż jak dzidzia się urodzi to będę częściej potrzebowała jego pomocy, trochę się tego obawiam, ale.. zawsze moze zostać z dzieckiem a ja wyjdę z piesem :))
ja mojego znalazłam na ulicy w październiku miał 6 tygodni :-( dzisiaj już ma 8 lat :-)
hej, jeśli chodzi o tego pieska,to może ogłoszenie w Dzienniku Bałtyckim coś pomoże. Wyślij mi zdjęcie oraz opis pieska i tego gdzie ją znalazłaś a ja zobaczę co da się zrobić :) Pozdrawiam.Moj mail: efcia24@buziaczek.pl
miałam psa-owczarka niemieckiego 12 lat, przygarneliśmy go jak się błąkał w okolicach szkoły, ja wtedy byłam w podstawówce, była zima, on był zchorowany trochę. Kulił się jak sie głośniej coś powiedziało. Weterynarz stwierdził,że na oko miał 1,5 roku i byc moze był bity po zachowaniu. Taka lękliwosć nigdy mu nie minęła. Za to wdzięcznosć w oczach i całkowita łagodnosć mu została. Pies który w życiu by nikogo nie ugryzł. Musiliśmy go uśpic bo miał raka, juz właściwie ze starosci. takie przygarnięte pieski mogą naprawdę byc wiernymi towarzyszami. aki poczciwy psiak z niego był.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
aha, i jak to możliwe że dopiero ją znalazłaś, skoro data na zdjęciu to lipiec 2008??
hopek dla piecha a data w aparacie nie zawsze musi być ustawina poprawie ludzie
ten aparat ma poprostu źle ustawioną date :)

hop!
image

u mnie na klatce wisialo ogloszenie jeszcze wczoraj i kurcze nie wiem czy to nie ta psinka - potem przejde sie po osiedlu moze znajde to ogloszenie gdzies
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
juz wiem w szkole jest ogloszenie wiec za jakas godzine tam wroce to wam napisze wrazie co :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
ojej może ktoś szuka tego pieska..
hop!
image

wrocilam ale niestety nie jest to ogloszenie o tym piesku :(
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
a probowalas przez forum mojeosiedle szukac ???
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
podbijam
Dobrze byłoby moim zdaniem podzwonić po schroniskach, bo właściciele pewnie tam przede wszystkim szukają :)
image
hop dla pieska
i jeszcze nic nie widomo?może ktoś go wyrzucił sory ale jakby ktoś szukał to chyba już znalazł a byłaś może w osiedlowym sklepiku ?zostawialas plakaty ?
A wie ktoś, co się stało z kotkiem, którego znalazła Iza? Udało mu się znaleźć domek albo tymczas?
Niestety wczoraj jak ją mąż wypuścił to już nie wróciła.
Mam nadzieję, że trafiła do swojego Pana.
:(
image

Wypuścił ją???
na siku
Nie chcę o tym gadać... :(
Dziękuję za zaangażowanie dziewczyny.
image

Tasi pewnie chodziło, że uciekła jak wyszedł z nią na dwór :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (93 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry