Widok
przystawki, zakąski na impreze
niedługo urządzam imprezke w domu dla znajomych i nie mam pojęcia co mogłabym przygotować oprócz koreczków chipsów itd... pomóżcie:)
dzięki może ktoś jeszcze?:)
jajeczka gotowane z farszem - żółtka ugniecione np. ze szczypiorkiem albo pieczarkami albo rzodkiewką i włożone w połówki :)
jak robie koreczki na wykałaczkach czy patyczkach to wbijam je w kule tj. główkę kapusty owiniętą srebrną folią - fajnie to wygląda
u mnie tradycyjnie zawsze są śledzie bo je uwielbiam znaczy np. małe rolmopsiki albo kawałeczki śledzia ułożone na sałacie, a wokól nich groszek zielony z puszki
sałatka z ananasa, kukurydzy z puszki, sera zółtego i słonecznika - rewelacja!
jak robie koreczki na wykałaczkach czy patyczkach to wbijam je w kule tj. główkę kapusty owiniętą srebrną folią - fajnie to wygląda
u mnie tradycyjnie zawsze są śledzie bo je uwielbiam znaczy np. małe rolmopsiki albo kawałeczki śledzia ułożone na sałacie, a wokól nich groszek zielony z puszki
sałatka z ananasa, kukurydzy z puszki, sera zółtego i słonecznika - rewelacja!
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
ja ostatnio robię tak :
kupuję schab 1 kg lub więcej , kroję na kotlety i lekko rozbijam sol + pieprz , mieszam sporą ilośc keczupu ostrego z majonezem i mocno obtaczam w tym surowe kotlety układam je na blaszce , na wierzchu sypię cebule w pórka , podsmażone pieczarki , paprykę czerwoną pokrojoną w paski , możesz dać kukurydze na to raz jeszcze keczup z majonezem i na wierzch dużo utartego sera żółtego .
Piec 180stopni , trochę ponad godzinę .
Do tego kuowalam ostatnio bagietki z masłem czosnkowym i ziołowym z Biedronki ..i robilam je tez w piekarniku.pychaaaaaaa
malo roboty , szybkie i smaczne :-)
kupuję schab 1 kg lub więcej , kroję na kotlety i lekko rozbijam sol + pieprz , mieszam sporą ilośc keczupu ostrego z majonezem i mocno obtaczam w tym surowe kotlety układam je na blaszce , na wierzchu sypię cebule w pórka , podsmażone pieczarki , paprykę czerwoną pokrojoną w paski , możesz dać kukurydze na to raz jeszcze keczup z majonezem i na wierzch dużo utartego sera żółtego .
Piec 180stopni , trochę ponad godzinę .
Do tego kuowalam ostatnio bagietki z masłem czosnkowym i ziołowym z Biedronki ..i robilam je tez w piekarniku.pychaaaaaaa
malo roboty , szybkie i smaczne :-)
ooo super dziękuje Wam bardzo i czekam na dalsze propozycje:)
coś na słodko:
kup w Makro kruche korpusy (to są takie puste spody jak do tarty- malutkie babeczki)
zrób krem karpatki
kruche korpusy napełnij budyniową karpatką, na góre przystrój owocami potem polej galaretką i masz mniamniuśne babeczki!!
takie same korpusy są w wersji na słono, które można napełnić jarzynową sałatką
fajnie to wygląda i wygodnie sie podjada :)
proponuję również grzanki:
pokrojone bagietki można posmarować masłem czosnkowym lub sosem sałatkowym Knorra paprykowym...
do takich bagietek proponuję kabanosiki, sery pleśniowe...
albo coś na ciepło:
SŁODKIE ŻEBERKA
125ml chińskiego słodkiego sosu chilli
60ml sosu lub konfitury żurawinowej (ze słoika)
60ml ciemny słodki sos sojowy
15-20 wieprzowych żeberek
1. W mocnej foliowej torebce wymieszaj składniki marynaty i wrzuć pokrojone na kawałki żeberek. Wymieszaj w torebce wszystkie składniki, szczelnie zamknij, połóż na płasko w jakimś naczyniu. Wstaw do lodówki najlepiej na noc aby sie zamarynowały.
2. Nagrzej piekarnik do 180C.
3. Przełóż cala zawartość torebki do brytfanny.
4. Wstaw do piekarnika. Piecz przez godzinę.
5. Podkręć temperaturę piekarnika do 200C i piecz jeszcze 15-30 minut, albo, aż żeberka będą klejące i rumiane.
kup w Makro kruche korpusy (to są takie puste spody jak do tarty- malutkie babeczki)
zrób krem karpatki
kruche korpusy napełnij budyniową karpatką, na góre przystrój owocami potem polej galaretką i masz mniamniuśne babeczki!!
takie same korpusy są w wersji na słono, które można napełnić jarzynową sałatką
fajnie to wygląda i wygodnie sie podjada :)
proponuję również grzanki:
pokrojone bagietki można posmarować masłem czosnkowym lub sosem sałatkowym Knorra paprykowym...
do takich bagietek proponuję kabanosiki, sery pleśniowe...
albo coś na ciepło:
SŁODKIE ŻEBERKA
125ml chińskiego słodkiego sosu chilli
60ml sosu lub konfitury żurawinowej (ze słoika)
60ml ciemny słodki sos sojowy
15-20 wieprzowych żeberek
1. W mocnej foliowej torebce wymieszaj składniki marynaty i wrzuć pokrojone na kawałki żeberek. Wymieszaj w torebce wszystkie składniki, szczelnie zamknij, połóż na płasko w jakimś naczyniu. Wstaw do lodówki najlepiej na noc aby sie zamarynowały.
2. Nagrzej piekarnik do 180C.
3. Przełóż cala zawartość torebki do brytfanny.
4. Wstaw do piekarnika. Piecz przez godzinę.
5. Podkręć temperaturę piekarnika do 200C i piecz jeszcze 15-30 minut, albo, aż żeberka będą klejące i rumiane.