Widok
ranking najlepszych miejsc na wesela
jestem z wami już od jakiego czasu i bardzo często występuje wątek odnośnie wyboru najlepszego miejsca na wesele... w sumie nie dziwi mnie to bo to właśnie od miejsca, jedzenia, obsługi bardzo zależy udane wesele... i tak dalej stwierdziłam, że warto by było wykonać ranking najlepszych miejsc na wesela czekam na wasze głosy i powody dlaczego:
np:
wygląd sali - 1 punkt
okolica - 1punkt
obsługa - 1 punkt
jedzenie - 1 punkt
wywiązanie się z umowy - 1 punkt
maksymalna ilość punktów to 5
ranking będzie trwał od poniedziałku aż do niedzieli w każdy poniedziałek rano na tym forum ukazywały by się wyniki
na koniec roku zrobię podsumowanie ze wszystkich tygodni w ten sposób wyłonimy zwycięzce :) najlepszy lokal na wesela :)
sądzę, że w ten sposób można pomóc wielu przyszłym Panno Młodym
czekam na wasze głosy
np:
wygląd sali - 1 punkt
okolica - 1punkt
obsługa - 1 punkt
jedzenie - 1 punkt
wywiązanie się z umowy - 1 punkt
maksymalna ilość punktów to 5
ranking będzie trwał od poniedziałku aż do niedzieli w każdy poniedziałek rano na tym forum ukazywały by się wyniki
na koniec roku zrobię podsumowanie ze wszystkich tygodni w ten sposób wyłonimy zwycięzce :) najlepszy lokal na wesela :)
sądzę, że w ten sposób można pomóc wielu przyszłym Panno Młodym
czekam na wasze głosy
Chata myśliwska pod Sokołem w Straszynie tzw "Sokółka"
wygląd sali - 5 pkt
okolica - 4 pkt
obsługa - 5 pkt
jedzenie - 5 pkt
wywiązanie
się z umowy - 5 pkt
cóż za różnorodność ;)
jak dla mnie ten lokal był naprawdę świetny, byliśmy zaskoczeni wystrojem i tak pysznym jedzeniem oraz obsługą ale na pewno można by lepiej zagospodarować okolice
wygląd sali - 5 pkt
okolica - 4 pkt
obsługa - 5 pkt
jedzenie - 5 pkt
wywiązanie
się z umowy - 5 pkt
cóż za różnorodność ;)
jak dla mnie ten lokal był naprawdę świetny, byliśmy zaskoczeni wystrojem i tak pysznym jedzeniem oraz obsługą ale na pewno można by lepiej zagospodarować okolice
Godding
wygląd sali - 3,5 pkt
okolica - 5 pkt
obsługa - 5 pkt
jedzenie - 3 pkt, (deser na 6!)
wywiązanie się z umowy - 4,5 pkt
Łącznie: 20,5 pkt
Jestem wymagająca i szczera, dla większości pewnie w Goddingu wszystko byłoby na 5.
Bałam się, że jedzenia będzie za mało, było akurtnie. Obsługa, menager - super, naprawdę bardzo kulturalni, mili, fachowcy. Sala do tańczenia jednak trochę za wąska, sufit ciemny i niski był problemem dla fotografów. Okolica to bajka, zdjęcia super, goście zachwyceni.
wygląd sali - 3,5 pkt
okolica - 5 pkt
obsługa - 5 pkt
jedzenie - 3 pkt, (deser na 6!)
wywiązanie się z umowy - 4,5 pkt
Łącznie: 20,5 pkt
Jestem wymagająca i szczera, dla większości pewnie w Goddingu wszystko byłoby na 5.
Bałam się, że jedzenia będzie za mało, było akurtnie. Obsługa, menager - super, naprawdę bardzo kulturalni, mili, fachowcy. Sala do tańczenia jednak trochę za wąska, sufit ciemny i niski był problemem dla fotografów. Okolica to bajka, zdjęcia super, goście zachwyceni.
muszę przyznać trochę racji ince.ja - ranking to może i dobry pomysł, ale duża subiektywność, pozatym zdarza się, że jedno wesele wychodzi lepiej a drugie gorzej w danym miejscu. a nawet jeśli zebrać wyniki to będą to wyniki uśrednione, a co za tym idzie, nie będzie nawet możliwości poznania odchylenia standardowego ocen (każdy kto miał statystykę zrozumie co mam na myśli). więc ogólnie chyba troszkę szkoda pracy. wydaje mi się, że lepsze są wątki z pyt. o opinię o danym miejscu i przeczytanie sobie po prostu relacji i już obraz się wyłania - myślę,że dużo pełniejszy.
nie urażając oczywiście pomysłodawczyni rankingu, bo chęci zapewne ma dobre
nie urażając oczywiście pomysłodawczyni rankingu, bo chęci zapewne ma dobre
:) już po :)
a ja nie rozumiem osób które oceniają miejsce a nie miały jeszcze wesela :P Ok. mogły być na czyimś, ale jak wobec tego mogą ocenić wywiązanie się z umowy?.. dziewczyny poczekajcie aż będziecie wiedziały na pewno :P...
a poza tym nie bardzo widzę wyniki tego rankingu... bo rozumiem ze wygrają te które oceniło jak najwiecej osob? bo jesli jakis lokal oceni tylko jedna osoba to to nawet jesli bedzie mial 25 pkt to nie bedzie sie liczyl jako najlepszy? Wiec to ranking popularnosci de facto :P
a poza tym nie bardzo widzę wyniki tego rankingu... bo rozumiem ze wygrają te które oceniło jak najwiecej osob? bo jesli jakis lokal oceni tylko jedna osoba to to nawet jesli bedzie mial 25 pkt to nie bedzie sie liczyl jako najlepszy? Wiec to ranking popularnosci de facto :P
Ale mi tam ranking!!!!!!! przykładowo Restauracja Bardo w kategorii okolica została oceniona na 4 pkt tak samo jak Karczma w Kczewie która jest położona koło ubojni i w niektórych miesiacach letnich tak zajeżdza zapaszkiem ze hoho goście nie mogą wyjśc na zewnatrz... uważam ze nie jest to obiektywna ocena, pozdrawiam twórców
Nikt nie zakładał, że ranking ma być obiektywny. Każdy ocenia według własnych doznań i odczuć. TO TYLKO WĄTEK NA FORUM nie Armia Zbawienia!!! Oceny są zazwyczaj subiektywne, oceń tak jak czujesz, jeśli uważasz, że np. Arkadii należą się inne oceny. Jeśli szkoda Ci na to czasu, to pozwól, że inni sobie pooceniają... ;)
Villa Uphagena:
Obsługa - 5pkt
Wyglad w środku - 5pkt
Jedzenie: obiad 4pkt przystawki 5 pkt
Wygląd na zewnątrz 5pkt+ pieknie oświetlona villa wieczorem miejsce do posiedzenia cudownie nadaje sie również do sesji zdjęciowej
może miejsce nie najtańsze ale nie żałuję ani złotówki goście byli pod wrażeniem
Obsługa - 5pkt
Wyglad w środku - 5pkt
Jedzenie: obiad 4pkt przystawki 5 pkt
Wygląd na zewnątrz 5pkt+ pieknie oświetlona villa wieczorem miejsce do posiedzenia cudownie nadaje sie również do sesji zdjęciowej
może miejsce nie najtańsze ale nie żałuję ani złotówki goście byli pod wrażeniem
witam
Super pomysł dosłownie gratulacje snobizm w 100%
Z gustami się nie dyskutuje ale jaką mam pewnosć,ze osoby które tu tak dociekliwie opisują i oceniają domy weselne są godne zaufania:) z tego co widze na tym forum to różnie z tym jest.Ja rozumie ,że lepiej oceniać niż być ocenianym radziłabym troszeczke zejsć na ziemie:)
Pozdrawiam szacowne grono
Super pomysł dosłownie gratulacje snobizm w 100%
Z gustami się nie dyskutuje ale jaką mam pewnosć,ze osoby które tu tak dociekliwie opisują i oceniają domy weselne są godne zaufania:) z tego co widze na tym forum to różnie z tym jest.Ja rozumie ,że lepiej oceniać niż być ocenianym radziłabym troszeczke zejsć na ziemie:)
Pozdrawiam szacowne grono
zgadza się opinia,relacja ok
kazde wesele jest inne jak i ludzie na nim będący
żeby oceniać trzeba bywać aby mieć wiedze na ten temat kiedy opisujecie swoje wesela opisujecie jak było i ok ale skala i ocenianie lekka przesada.Wkrótce będe miała swoje wesele napewno opisze w skrócie jak było ale poddawanie ocenie danego obiektu raczej nie- tak jak pisałam na to aby wesele było udane składa się wiele czynników np dobra organizacja jak i rzeczowa rozmowa z menadżerem i kierownikiem sali.Byłam na kilku weselach w tym roku co mogę napisać tylko tyle było świetnie z tego co wiem kolezanki raczej współpracowały z osobą prowadzącą wesele i było ok. zatem chyba zrobie tak jak one wkoncu wesele ma się raz w życiu.
kazde wesele jest inne jak i ludzie na nim będący
żeby oceniać trzeba bywać aby mieć wiedze na ten temat kiedy opisujecie swoje wesela opisujecie jak było i ok ale skala i ocenianie lekka przesada.Wkrótce będe miała swoje wesele napewno opisze w skrócie jak było ale poddawanie ocenie danego obiektu raczej nie- tak jak pisałam na to aby wesele było udane składa się wiele czynników np dobra organizacja jak i rzeczowa rozmowa z menadżerem i kierownikiem sali.Byłam na kilku weselach w tym roku co mogę napisać tylko tyle było świetnie z tego co wiem kolezanki raczej współpracowały z osobą prowadzącą wesele i było ok. zatem chyba zrobie tak jak one wkoncu wesele ma się raz w życiu.
Ja nie rozumiem o co tyle szumu...Każda dziewczyna opisuje dane miejsce według siebie i swoich standardów więc nie nalezy sie czepiać. To, że ktoś da 5 punktów jakieś tam sali w Koleczkowie, bo może nigdy nie był w Hotelu Grand, czy Sheratonie. A druga da 2 punkty sali balowej Hotelu Haffner, ponieważ wcześniej bywała w paryskim Hotelu Ritz. Każda z nas ma inne gusta, inne standardy itd. więc należy wziąść na to poprawkę... ;-)
[URL="http://www.whenismywedding.com/"]
[/URL]

Jakby któraś z Was jeszcze szukała miejsca na wesele gdzieś w Gdyni to w Orłowie na wysokości Klifu tylko po drugiej stronie torów jest Restauracja Golf Park Gdynia,wiem tylko tyle,że restauracja pomieści do 100,a za osobę liczą od 90 do 150 zł-zależy co wybierze klient.Z pociągu całkiem ładnie to miejsce się prezentuje:-)
Czy któraś z Was tam miała okazję być? Pytam z czystej ciekawości:-)
Czy któraś z Was tam miała okazję być? Pytam z czystej ciekawości:-)
Restauracja Piwnica rajcow w Gdansku
wygląd sali - 5 punktow
okolica - 5+ punktow !!!
obsługa - 5 punktow
jedzenie - 4 punkty -> nie powalilo mnie na kolana ale podobno teraz kiedy zmienil sie wlasciciel, jedzenie sie bardzo poprawilo
wywiązanie się z umowy - 5 punktow
TOTAL: 24 punkty
Generalnie najwieksza zaleta miejsca jest przepiekna lokalizazja i wnetrza... Co do reszty to chociaz jest bez zarzutu, to jednak nie powala na kolana. Nie mniej jednak gdybym miala robic wesele raz jeszcze to tylko w Piwnicy!
wygląd sali - 5 punktow
okolica - 5+ punktow !!!
obsługa - 5 punktow
jedzenie - 4 punkty -> nie powalilo mnie na kolana ale podobno teraz kiedy zmienil sie wlasciciel, jedzenie sie bardzo poprawilo
wywiązanie się z umowy - 5 punktow
TOTAL: 24 punkty
Generalnie najwieksza zaleta miejsca jest przepiekna lokalizazja i wnetrza... Co do reszty to chociaz jest bez zarzutu, to jednak nie powala na kolana. Nie mniej jednak gdybym miala robic wesele raz jeszcze to tylko w Piwnicy!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Hotel Górski w Pruszczu Gdańskim:
wygląd sali - 5 pkt.
okolica - 3,5 (właściciele mogliby bardziej zadbać o wizerunek hotelu na zewnątrz)
obsługa - 5!! (wspaniała obsługa i super współpraca z menagerem hotelu, panem Jackiem)
jedzenie - 5
wywiązanie się z umowy - 5
23,5/25
wygląd sali - 5 pkt.
okolica - 3,5 (właściciele mogliby bardziej zadbać o wizerunek hotelu na zewnątrz)
obsługa - 5!! (wspaniała obsługa i super współpraca z menagerem hotelu, panem Jackiem)
jedzenie - 5
wywiązanie się z umowy - 5
23,5/25
Hotel Górski w Pruszczu Gdańskim
wygląd sali 5
okolica 4 ( faktycznie hotel z zewnątrz średni)
obsługa5 ( extra kelnerki , Menager p Jacek faktycznie przesympatycznyi zapięte na ostatni guzik , rzadko spotykane w innych hotelech - menager obecny podczas całego wesela)
jedzenie 5 ( a miałam promocyjną cenę za osobę )
wygląd sali 5
okolica 4 ( faktycznie hotel z zewnątrz średni)
obsługa5 ( extra kelnerki , Menager p Jacek faktycznie przesympatycznyi zapięte na ostatni guzik , rzadko spotykane w innych hotelech - menager obecny podczas całego wesela)
jedzenie 5 ( a miałam promocyjną cenę za osobę )
JA MIAŁAM WESELE W GOSI W KIELNIE I DAJE 100 PUNKTÓW,JEDZENIE PYSZNE ,DUŻO I TANIO ,140 ZL OD OSOBY W TYM ROKU.STOŁY SIĘ DOSŁOWNIE UGINAŁY OD JEDZENIA.OBSŁUGA SUPER I PRZESYMPATYCZNA.DO DOMU DOSTALIŚMY PO WESELU TYLE ŻARCIA ,ŻE NIE WIEDZIELIŚMY CO Z TYM ZROBIĆ.SALA ŁADNA,TEN RÓŻ KTÓRY NIEKTÓRYM PRZESZKADZA ,JA GO NIE WIDZIAŁAM,NAPRAWDĘ.A O DOJAZD TEŻ NIE MA SIĘ CO MARTWIĆ,RAPTEM 15 KIL.Z GDYNI.ZA TO WOKÓŁ PUSTO I CISZA,ŁADNY OGRÓD,POSESJA DUŻA I OGRODZONA.NA NOC MOŻNA ZAMKNĄĆ NA KLUCZ. 100 PKT ZA WSZYSTKO,POLECAM I POZDRAWIAM "GOSIĘ" W KIELNIE. :)
Hotel ORLE Sobieszewo
wygląd sali - 5 punktow ( tylko ze ja wybralam zupelnie inna kolorystyke sali ale zrobili to rewelacyjnie)
okolica - 5 punktow ( plaza i las )
obsługa - 5 punktow ( rewelacja)
jedzenie - 5punktow (rewelacja szczegolnie jedzenie ktore sami robia)
wywiązanie się z umowy - 5 punktow (wszystkie moje kaprysy były spelnione)
TOTAL: 25 ale i tak dalabym wiecej punktow
wygląd sali - 5 punktow ( tylko ze ja wybralam zupelnie inna kolorystyke sali ale zrobili to rewelacyjnie)
okolica - 5 punktow ( plaza i las )
obsługa - 5 punktow ( rewelacja)
jedzenie - 5punktow (rewelacja szczegolnie jedzenie ktore sami robia)
wywiązanie się z umowy - 5 punktow (wszystkie moje kaprysy były spelnione)
TOTAL: 25 ale i tak dalabym wiecej punktow
Dworek Św. Antoniego w Sławutowie
wygląd sali - 5 punktów
okolica - 5 punkty (wiocha zabita dechami ale ogród super ;))
obsługa - 5 punktów
jedzenie - 5 punktów
wywiązanie się z umowy - 5 punktów
mieliśmy tam jeszcze chrzciny i dwie wigilie firmowe, za każdym razem wszystko było w jak najlepszym porządku
wygląd sali - 5 punktów
okolica - 5 punkty (wiocha zabita dechami ale ogród super ;))
obsługa - 5 punktów
jedzenie - 5 punktów
wywiązanie się z umowy - 5 punktów
mieliśmy tam jeszcze chrzciny i dwie wigilie firmowe, za każdym razem wszystko było w jak najlepszym porządku
Hotel Gniecki w Przejazdowie
wygląd sali - 5 punkt (duża sala weselna)
okolica - 4punkt (mogliby zadbac o teren zielony wokol hotelu)
obsługa - 5!!! punkt (super kelnerzxy obrotni i przystojni!)
jedzenie - 5 punkt
wywiązanie się z umowy - 5 punkt (wszystko dopiete na ostatni guzik, super menager!!)
24/25
wygląd sali - 5 punkt (duża sala weselna)
okolica - 4punkt (mogliby zadbac o teren zielony wokol hotelu)
obsługa - 5!!! punkt (super kelnerzxy obrotni i przystojni!)
jedzenie - 5 punkt
wywiązanie się z umowy - 5 punkt (wszystko dopiete na ostatni guzik, super menager!!)
24/25
Opera Leśna sala PFK
wygląd sali - 5 punkt (sala wysoka, bardzo reprezentacyjna, duze okna)
okolica - 5 punktów (Opera Leśna to super okolica i atrakcja dla przyjezdnych gosci)
obsługa - 5 punktow (pomocni, sympatyczni)
jedzenie - 5 punktow ( duzo, samczne, ladnie podane)
wywiązanie się z umowy - 5 punktów ( super wspolpraca)
25/25
wygląd sali - 5 punkt (sala wysoka, bardzo reprezentacyjna, duze okna)
okolica - 5 punktów (Opera Leśna to super okolica i atrakcja dla przyjezdnych gosci)
obsługa - 5 punktow (pomocni, sympatyczni)
jedzenie - 5 punktow ( duzo, samczne, ladnie podane)
wywiązanie się z umowy - 5 punktów ( super wspolpraca)
25/25
Dworek Gościnny jest mega. Dużo pysznego jedzenia, otoczony zielenią, rzut beretem od centrum miasta a jednocześnie z dala od zgiełku, hałasu i przypadkowych gości, sala "ciepła", baaardzo przyjazny klimat, Pani Alicja jak dobra wróżka pilnuje aby wszystko było tak jak zostało zaplanowane. Naprawdę gorąco polecam!
Dworek Oleńka :
wygląd sali - 5 punktów
okolica - 5 punktów, a nawet 6, haha :D
obsługa - 5+ punktów
jedzenie - 6!!!! punktów
wywiązanie się z umowy - 5 punktów (chociaż przez dwa lata dużo się pozmieniało :((()
razem: 25 z dużym plusem :)
jedyne, co to zastrzegajcie sobie wszystko (niezależnie od miejsca), bo coś, co dziś jest darmowe, np. pokrowce na krzesła, za dwa lata może być płatne
wygląd sali - 5 punktów
okolica - 5 punktów, a nawet 6, haha :D
obsługa - 5+ punktów
jedzenie - 6!!!! punktów
wywiązanie się z umowy - 5 punktów (chociaż przez dwa lata dużo się pozmieniało :((()
razem: 25 z dużym plusem :)
jedyne, co to zastrzegajcie sobie wszystko (niezależnie od miejsca), bo coś, co dziś jest darmowe, np. pokrowce na krzesła, za dwa lata może być płatne
Dworek wywiazal sie znakomicie ze wszystkich obietnic , co do miejsca my mielismy 80 osob i bylo akurat - 100 osob sadze ze tez sie pomiesci jedynie co to na parkiecie moze byc ciasno jezeli masz np orkiestre i bedzie na nim stal dla nich stol i postawisz stol wzdluz sciany na parkiecie Pani Alicja na pewno pomoze w ustawieniu stolow poradz sie jej
jedzenie pyyyyszne i duzo wlascicielka czuwa nad wszystkim jest przez cala impreze , obsluga nie zauwazalna i bardzo sprawna - wymieniane talerzyki donoszone napoje - toalety sprawdzane regularnie a okolica - cisza , zielono a blisko centrum a widok z gory na caly stary gdansk , u nas w poprawiny czesc osob siedziala na laweczkach i krzeselkach przy stoliku na zewnatrz to rozwiazanie sie sprawdzilo doskonale jak chcesz wiedziec wiecej pisz na @
jedzenie pyyyyszne i duzo wlascicielka czuwa nad wszystkim jest przez cala impreze , obsluga nie zauwazalna i bardzo sprawna - wymieniane talerzyki donoszone napoje - toalety sprawdzane regularnie a okolica - cisza , zielono a blisko centrum a widok z gory na caly stary gdansk , u nas w poprawiny czesc osob siedziala na laweczkach i krzeselkach przy stoliku na zewnatrz to rozwiazanie sie sprawdzilo doskonale jak chcesz wiedziec wiecej pisz na @