Widok

szkoła rodzenia na morenie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was uczęszcza teraz (albo uczęszczała w ostatnim czasie) na zajęcia na morenie? chciałabym wiedzieć w jakie dni i o jakiej porze odbywały sie zajęcia? czy były ciekawe? no i w ogóle czy warto...
z góry dziękuję:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodzilam do szkoły rodzenia przy pierszej ciazy ale nie na morenie powiem że warto nauczyłam sie oddychac podstawa przy porodzie ... i takie różne sprawy jak przewijanie ubieranie dzidzki polecam
a którą szkołę wybrałaś?
obdzwoniłam chyba wszystkie szkoły w Gdańsku i niestety mało z nich ma zajęcia w późnych godzinach (tak, żeby mąż zdążył po pracy). jest jedna szkoła weekendowa (ale za 300zł).
nie udało mi się dodzwonić na morenę, dlatego jestem ciekawa co i jak jest u nich.
nikt tam nie chodził???
lestek ja chodzilam i polecam;) atmosfera super, P. Magda fajnie prowadzi zajecia;) Odbywaja sie 4 razy w tyg. na zmiane raz na rano raz na popoludnie> jak ja chodzilam ( maj2009) byly to godz. ok 10.30 i 16.00. Szkola jest darmowa.
zapomnialam sie zalogowac;)
imageimage
ja też chodziłam i bardzo polecam...

jolga kiedy chodziłas???
image
sory nie doczytałamm że w maju ;)
image
dzięki, a czy były też zajęcia bardziej praktyczne np. przewijanie lalki itp? czy Wasi mężowie też zawsze byli na zajęciach?
na.cia, a kiedy Ty chodziłaś do tej SR?
oczywiscie ze sa cwiczenia praktyczne;) a z mezem chodzilam na zajecia wskazane przez P. Magde kiedy wziac mezyka;) Bylo takich spotkan z 3-4. I tak wiekszosc spotkan to sam babiniec byl;) Oczywiscie jak sie bardzo chce to mozna na wszystkie zajecia z partnerem chodzic
imageimage
Ja chodzę teraz na Morenę. Zajęcia są 4 razy w tygodniu. W poniedziałki i środy na 10:00 a we wtorki i czwartki na 17:00. Chodzą same kobiety, zostały zaproponowane bodajże 3 spotkania z mężami i są to oczywiście spotkania na 17:00. SR trwa od 1 do 25 marca
Chodziłam do szkoły rodzenia w szpitalu na Zaspie. Zajęcia były na 17. Byłam bardzo zadowolona. Był wykład z psychologiem, fizjoterapeutą,neonatologiem i położnikiem, położną.Później były ćwiczenia. Byłam bardzo zadowolona no i szkoła rodzenia za darmo! Druga jest przy szpitalu na Zaspie, w hotelu pielęgniarek ale juz odpłatna
image
http://strefamamy.pl/miejsca/szkola-rodzenia-przy-przychodni-morena/20947/ Tu masz wszystkie godz. :) A wg. mnie szkoła jest bardzo fajna :)
a czy moze daja jakies prezenciki dla uczestniczek na morenie? moze jakies gratisy?
jest full prezencikow;)
imageimage
a mozna wiedziec jakie? moze wstrzymam sie z kupnem pewnych rzeczy teraz:) a chce tam isc na zajecia
glownie kosmetyki przerozne i nazbieralo sie tego dosyc duzo poza tym z tego co pamietam to jakies smoczki, gabka, myjka,
imageimage
super, dzieki jolga :)
Ja rowniez chodzilam do szkoly na Morenie. Suuper, naparwde polecam. P. Magda swietnie prowadzi zajecia :)
Z malzami faktycznie byly chyba ze 2-3 spotkania: odnosnie samego porodu (po tym moj maz zdecydowal sie zeby byc razem ze mna w czasie porodu :)), kapiel noworodka+ubieranie, pierwsza pomoc.
image
image
Próbuję od kilku dni dodzwonić sie do szkoły rodzenia na morenia, niestety bezskutecznie. Czy któraś z Mam może mi podpowiedzieć w których godzinach dzwonić, może muszę iść osobiście?Może najszybciej złapię położne przed zajęciami, gdzie w takim razie się odbywają? I jak dużo wcześniej muszę się zapisywać? Dzięki
Druga z położnych jest na zwolnieniu więc p. Magda jest sama stąd zapewne trudności w dodzwonieniu. Chyba faktycznie najlepiej dzwonić tuż przed zajęciami. Zajęcia w poniedziałki zostały przeniesione na 9, we wtorki i czwartki są o 17 a w środy o 10. Tel. 347 90 93 w. 329. Zajęcia odbywają się w przychodni Morena na pierwszym piętrze tam gdzie poradnia K.
Dzięki za odpowiedź, będę cierpliwie próbować dodzwonić się :)
jak tam kobitki ktore chodzicie w tym miesiacu?? warto chodzic na kazde kazde zajecia? bo w sumie sporo ich:) a jakies probki produktow dostalyscie?
Hej- czy któraś z przyszłych mam aktualnie uczęszcza/ niedawno chodziła do szkoły rodzenia przy przychodni na Morenie? Polecacie? Zastanawiam się, bo chciałabym rodzić w szpitalu na klinicznej ale kiepsko u mnie z dojazdem zwłaszcza w taką pogodę...co myślicie?
Ja nie wiem co wy widzicie w tych szkolach rodzenia? Sama bedac w ciazy bylam na 2 zajeciach w szpitalu na Zaspie i uwazam to za kompletna strate czasu.
Wszystkie informacje znajdziecie w necie i w ksiazkach a wiekszosc i tak wyjdzie w trakcie.
Zamiast tego moge polecic wam gimnastyke dla kobiet w ciazy- naprawde super sprawa.
Czy ktos ma jeszcze jakies życzliwe opinie?
Ja mam tylko prawdziwe :)
Hej.Od ktorego tygodnia na szkołę rodzenia mozna sie zapisac?
Mówią, że zapisują od 26 tygodnia, ale mają tylko ok 11 miejsc (tak mi powiedziała babeczka). Przez 2 miesiące polowałam wydzwaniając do przychodni na "turnus", ciągle mówiono, że nie ma jeszcze grafiku, no ale wkońcu się udało. Jutro pierwsze spotkanie :D
Na drzwiach piszą, że od 8-15

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

do góry