Widok
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-zimne-przekaski-t278804,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Fajne-i-ciekawe-przystawki-przekaski-t186624,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/przystawki-zakaski-na-impreze-t158645,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-nietypowe-koreczki-na-imprezke-t283665,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Fajne-i-ciekawe-przystawki-przekaski-t186624,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/przystawki-zakaski-na-impreze-t158645,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Przepis-na-nietypowe-koreczki-na-imprezke-t283665,1,16.html
fajna jest też ta rolada - ale jeszcze nie robiłam ;) http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/2012/02/wykwintnie-i-prosto-czyli-rolada.html
fajne marchewki ;) http://www.polska-gotuje.pl/przepis/marchewki-faszerowane-pasta-jajeczna-4
albo francuskie rurki z kremem łososiowym :] http://www.wielkiezarcie.com/recipe41457.html
fajne marchewki ;) http://www.polska-gotuje.pl/przepis/marchewki-faszerowane-pasta-jajeczna-4
albo francuskie rurki z kremem łososiowym :] http://www.wielkiezarcie.com/recipe41457.html
moje przekąski na zimno (poza sałatkami)
- jajka z majonezem ogórkiem konserwowym i groszkiem,
- małe sucharki z biedry posmarowane serkiem almette np. z bazylą,
albo
czysty i na to kawałek łososia wędzonego przyprószone grubo
zmnielonym czarnym pieprzem a obok pokrojona cytryna w łódeczki,
(zamiast sucharków mogą być krakersy)
- koreczki z sera pleśniowego (np.lazur błękitny) z winogronem
bezpestkowym,
- mozarella z pomidorem i świeżymi listkami bazyli polane oliwą,
- kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane pieczarkami i żółtym
serem,
- małe tortille (zrobione z 1/4 normalnej tortilli),
- z owoców mam świeżego ananasa (przekrojony na połowę -wzdłuż,
wydrążony a w środku kawałeczki jadalne ),
- jajka z majonezem ogórkiem konserwowym i groszkiem,
- małe sucharki z biedry posmarowane serkiem almette np. z bazylą,
albo
czysty i na to kawałek łososia wędzonego przyprószone grubo
zmnielonym czarnym pieprzem a obok pokrojona cytryna w łódeczki,
(zamiast sucharków mogą być krakersy)
- koreczki z sera pleśniowego (np.lazur błękitny) z winogronem
bezpestkowym,
- mozarella z pomidorem i świeżymi listkami bazyli polane oliwą,
- kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane pieczarkami i żółtym
serem,
- małe tortille (zrobione z 1/4 normalnej tortilli),
- z owoców mam świeżego ananasa (przekrojony na połowę -wzdłuż,
wydrążony a w środku kawałeczki jadalne ),

