Widok

o niekapek lovi pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dokupiłam do przeźroczystej zwykłej butelki lovi ustnik tej samej firmy, żółty, czyli dla 6m+. Jak Maluch próbuje ssać przez to wodę - butla się zapowietrza po chwili i nici z picia. czy problem polega na tym, że powinnam mieć 'dół od kompletu' czyli taki kolorowy czy rzeczywiście do kitu jest cały ten pomysł z niekapkiem lovi??
czy ma ktoś komplet niekapkowy? czy się nie zapowietrza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja używam żółty ustnik lovi do butelki aventu. Mały pije przez to mleko. Wszystko jest w porządku.
może to kwestia techniki?
Sabbi - a Twój Mały jak pije, to ssie jak z butli czy bierze po łyku, tak że puszcza ten ustnik?
Nie wiem czy to na pewno o ten chodzi:
http://www.smyk.com/lovi-kubek-niekapek-zielony-od-6-miesiaca-150-ml,p1044924943,swiat-niemowlaka-p

my mamy ten z linku i wszystko jest oki
no tak, chodzi właśnie o ustnik z tego niekapka. on nie ma żadnej dodatkowej dziurki, dzięki której butla by się nie zasysała.. po wypiciu kilku łyków w środku brakuje powietrza, nawet mnie ciężko jest wyssać jeszcze trochę, a co dopiero niemowlakowi.. a jak odkręcam ustnik to słychać takie pssss.. jak powietrze wlatuje do środka.
mam niekapek tt i nie ma takiego problemu, ale jest ta dziurka - odpowietrznik.
a zakładasz ta silikonową nakładkę ? na ten ustnik od dołu?
tak, nakładam.
do tego wsuwam mniejszą część w większą jak najmniej, bo jest napisane, że w ten sposób łatwiej dziecku ciągnąć.
a probowałas nie wkładac tej mniejszej czesci w wieksza? ja tak robiłam ..wciagnełam ten kubek i wkładałam ta nakładke na rozne sposoby i u nas na pewno tego problemu nie ma

teraz moj brzadc juz pije bez tej nakładki, za bardzo sie musiał napracowac ciagnac z tego :) i wolał nie pić niż ciagnąc.. Bardziej mu podszedł lovi 360
Zależy jaki ma nastrój na mleko. Czasami po łyku a czasem jak się przysysa to kończy dopiero jak zassie powietrze.Tylko, że my nie używamy tej gumy zakładanej od środka :)
aha, czyli rozumiem, że jednak to niekapek lovi jest niewypałem. oczywiście po zdjęciu tej nakładki ze środka Mały pije bez problemu, ale niekapek staje się najzwyczajniejszym kapkiem :(
znaczy się trzeba poszukać innego niekapka. tt ma ten minus, że ciężko doczyścić te części ze środka :( dlatego chciałam coś innego. no ale metodą wykluczania lovi niekapek odpadł.
dziękuję za pomoc! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry