Widok
ATMO!
CHCIALEM CI PRZESŁAĆ MEJLA, ALE JEDNA PANI TERAZ POWIEDZAŁA MI ŻE MUSZĘ MIEĆ ZAŁOŻONE JAKIEŚ KONTO.NIE WIEM O CO CHODZI (ogólnie mówiąc- w****ilem się), ALE DO RZECZY...
JEŻELI NIE SPRAWI CI KŁOPOTU NAPISANIE TEGO STRESZCZENIA TO BĘDĘ CI BARDZO ( ! ) WDZIĘCZNY.
MAŁA PROŚBA: MOŻESZ TO STRESZCZENIE WPISAĆ DO TEGO HYDE PARKU? (od razu bym sobie przedrukował itd.)CZEKAM NA ODZEW. POZDROWIENIA!
JEŻELI NIE SPRAWI CI KŁOPOTU NAPISANIE TEGO STRESZCZENIA TO BĘDĘ CI BARDZO ( ! ) WDZIĘCZNY.
MAŁA PROŚBA: MOŻESZ TO STRESZCZENIE WPISAĆ DO TEGO HYDE PARKU? (od razu bym sobie przedrukował itd.)CZEKAM NA ODZEW. POZDROWIENIA!
Esclarmonde
niektorzy twierdza (zwlaszcza ci co przyznaja pieniadze) ze artysci w ferworze swojej tworczoci i samorealizacji to wlasciwie nie musza jesc. Na twoim miejscu zlozylabym protest do uczelni. Od wczoraj jestem w wojowniczym nastroju, zlozylam reklamacje za rach. tel. i o dziwo zostala przyjeta. Suma moze nie byla zbyt zawyzona ale z jakiej racji mam placic za cos czego nie wygadalam. Zobacze efekt za miesiac. Ale chyba nie glodujesz tam mam nadzieje? Pozdrowienia-
Chora polska rzeczywistosc
w Gdansku przy ul. Marynarki Polskiej niektorzy lokatorzy zajmowanych mieszkan wykupili je na wlasnosc. Ale znalazla sie wlascicielka (jakas Niemka) gruntu na ktorym stoja bloki, w mysl ustawy nazlezy jej sie... po jednym z pokoi z kazdego wykupionego mieszkania. Szlag by mnie trafil gdyby mnie sie to przytrafilo. Lokatorzy dostaja bialej goraczki- sprzedac swoich mieszkan nie moga (a kto by chcial takie mieszkanie kupic?) a wyprowadzic sie nie ma dokad. Co na to polskie prawo?
Nefer
Bum Bum Bum Bummmmmm !! Tak bije sie w piersi
--slychac - pewnie nie . ale bije sie .
A ja myslalem ze Juz jestes w ogrodku - wlasnie wlasnie , - jak rece ? ( musze cos pomyslec ) .
Kostium ???? robisz Big.B :))))) fajnie !
jestem jeszcze troche, pozdrowienia
P.S podobno sa juz kostiumy przepuszczajace ultra fiolet , tak ze sie opala czlowiek caly . No No :)
--slychac - pewnie nie . ale bije sie .
A ja myslalem ze Juz jestes w ogrodku - wlasnie wlasnie , - jak rece ? ( musze cos pomyslec ) .
Kostium ???? robisz Big.B :))))) fajnie !
jestem jeszcze troche, pozdrowienia
P.S podobno sa juz kostiumy przepuszczajace ultra fiolet , tak ze sie opala czlowiek caly . No No :)
Nefer
Ech, bede musiala to zalatwic, przez te pare tyg. co bylam dzial nauczania byl albo nieczynny, albo ja mialam w tym czasie zajecia. By the way- kojarzysz p. Irenke z pokoju nr5? Czy za Twoich czasow tez bylo strach tam wchodzic i przeszkadzac jej w BARDZO WAZNEJ ZAWSZE pracy?
Anyway za ten egz szlag mnie trafil.
Tutaj dzis ze 30 stopni w cieniu, a ja ledwo zyje przez migrene.
Mialas szczescie z ta reklamacja. Nam sie w lutym nie udalo.
Sloneczne pozdrowienia!
Sloneczne pozdrowienia!
Nefer
Ech, bede musiala to zalatwic, przez te pare tyg. co bylam dzial nauczania byl albo nieczynny, albo ja mialam w tym czasie zajecia. By the way- kojarzysz p. Irenke z pokoju nr5? Czy za Twoich czasow tez bylo strach tam wchodzic i przeszkadzac jej w BARDZO WAZNEJ ZAWSZE pracy?
Sloneczne pozdrowienia!
Sloneczne pozdrowienia!
Nefer
Jezeli chodzi o to "prawo" to gdybym Ci opisal tu a nie moge pare spraw , to by CI wszystkie Wlosy na glowie
stanely - bylabys jak Afro - i to wszystko zgodne z prawem. Np . jak wejsc w sposob prawny w posiadanie jakiejs kamienicy . Nie wiem czy wiesz
ale do Twojego mieszkania mozna zameldowac kogos
bez twojej wiedzy i jezeli przyniesie zaswiadczenie lek.
ze jest chory to go musisz wpuscic i bedzie mieszkal i nie placil. Pytanie zasadnicze - jezeli jest ono Twoja
wlasnoscia - to czy zastrzeglas Sobie , ze nie wolno bez Twojej zgody nikogo meldowac ?? Glowe daje , ze nie. Wiec dalas tzw. milczace przyzwolenie !!
stanely - bylabys jak Afro - i to wszystko zgodne z prawem. Np . jak wejsc w sposob prawny w posiadanie jakiejs kamienicy . Nie wiem czy wiesz
ale do Twojego mieszkania mozna zameldowac kogos
bez twojej wiedzy i jezeli przyniesie zaswiadczenie lek.
ze jest chory to go musisz wpuscic i bedzie mieszkal i nie placil. Pytanie zasadnicze - jezeli jest ono Twoja
wlasnoscia - to czy zastrzeglas Sobie , ze nie wolno bez Twojej zgody nikogo meldowac ?? Glowe daje , ze nie. Wiec dalas tzw. milczace przyzwolenie !!
Esclarmonde
ale to zabrzmialo "za twoich czasow"... Jakby przynajmniej minela jedna epoka (hi, hi) A Jej Wysokosc siedziala tam i byla pochylona albo nad papierami albo nad kawa a jak siedziala w tej pozycji to wlasciwie oznaczalo: precz holota, nie przeszkadzac. Reklamacje na razie udalo mi sie przeslac do glownej kwatery ale jeszcze jej nie rozpatrzono wiec o sukcesie na razie nie wiadomo. Tu jest w cieniu 14 i mrozacy wiatr choc na sloncu dochodzi w zaciszu do 40 st. Pozdrowienia-
Alchemik
stroje przepuszczajace ultrafiolet... Eee nie, potrzebuje zwykly byleby byl dobry rozmiarowo. Jakis idiota zatwierdzil szablony wedlug ktorych szyja stroje nie majac pojecia jak naprawde zbudowana jest kobieta! O ty zlosliwcze, szmatki? A moze po prostu pociac wstazke? Dzieki... Jaki BB?! W przebieralniach prawo zabrania umieszczania kamer (choc w jakims miescie zlamano ten zakaz). W ogrodzie moze bede jutro, niebieskie roze sie przyjely a rece sie wygoily, pozdrowienia-
Aik
Przeprosiny doceniam, nie gniewam sie tylko rowniez mi przykro.
Nie chcialam sie wtracac i dalej nie bede ingerowac - dopoki nie dzieje sie nic zlego, nie mam najmniejszej ochoty na kontakt.
Dziekuje za piekne zyczenia i nawzajem zycze rownowagi uczuciowej, mniej zmiennych emocji i wiosennej pogody ducha.
Nie chcialam sie wtracac i dalej nie bede ingerowac - dopoki nie dzieje sie nic zlego, nie mam najmniejszej ochoty na kontakt.
Dziekuje za piekne zyczenia i nawzajem zycze rownowagi uczuciowej, mniej zmiennych emocji i wiosennej pogody ducha.
Cathar Dream
Dokad plynie rzeka?
Dokad leci ptak?
Bialy golab ze szczytu
sfrunal i siadl na srebrnej tafli.
Spojrzal na nas
i dlonie nasze polaczyl.
Znow w rycerza mnie zmienil
miecz przede mna polozyl.
Nie czas na lzy
Nie czas na strach
Im wiekszy bol
tym silniej chronic bede
Te, dla ktorej warto bylo
sie urodzic.
(Dla M/Am.)
*-*
Dokad leci ptak?
Bialy golab ze szczytu
sfrunal i siadl na srebrnej tafli.
Spojrzal na nas
i dlonie nasze polaczyl.
Znow w rycerza mnie zmienil
miecz przede mna polozyl.
Nie czas na lzy
Nie czas na strach
Im wiekszy bol
tym silniej chronic bede
Te, dla ktorej warto bylo
sie urodzic.
(Dla M/Am.)
*-*
Upal a sprawa polska
dedykowane maturzystom (i nie tylko ;))))
cukiernia Kaliszczak, Gdańsk. Prosze o cole. Kobieta: nie mam kluczyka, nie ma coli.
Polecenie: uzasadnic role kluczyka i przyczyny jego braku.
Podpowiedz: podejrzewam, ze znikanie kluczyka jest zwiazane z temperatura powietrza w stopniu wprost proporcjonalnym
cukiernia Kaliszczak, Gdańsk. Prosze o cole. Kobieta: nie mam kluczyka, nie ma coli.
Polecenie: uzasadnic role kluczyka i przyczyny jego braku.
Podpowiedz: podejrzewam, ze znikanie kluczyka jest zwiazane z temperatura powietrza w stopniu wprost proporcjonalnym
Ameno
Uwierzysz, ze ja sie wczoraj opalilam? Zauwazylam dopiero dzis, a rece mi sie prawie spiekly.;))) Koniecznie dzisiaj ide... tylko mam wyrzuty sumienia adj kompozycji... Partytura czeekaa.... znamy sie pod tym wzgledem. Oczywiscie bede ja pisac w srode w nocy hi hi...
Moj Aniol rozwinal Skrzydla
przyniosl usmiech i milosc
a ja z tesknoty umieram....
*-*)(
PS.Trzymaj sie i kuruj! Jeszcze kilkanascie dni...)§(
Moj Aniol rozwinal Skrzydla
przyniosl usmiech i milosc
a ja z tesknoty umieram....
*-*)(
PS.Trzymaj sie i kuruj! Jeszcze kilkanascie dni...)§(
Margarita
bylam pewna ze wydluzyli wam godziny pracy do 24, tlum napieral na drzwi, jeden przez drugiego wydzieral sie "czy dobrze to jest wypelnione?" A swoja droga wogole nie powinni wydluzac godzin urzedowania tak dlugo, pokazywali w TV ze niektore cymbaly specjalnie czekaly do tak poznej pory by jako ostatni klienci zlozyc swe dokumenty i byc uwiecznionym w kamerze. Na miejscu tych urzedniczek potrakowalabym takiego pradem. Pozdrowienia sloneczne-
Alchemik
nie opalilam sie, niestety. Skoro zarumienione pozdrowienia to zapewne wiesz gdzie kryje sie blad wyliczen kostiumow. A poza tym jak ma sie czuc kobieta ktora wlozywszy kostium ostatniego wrzasku mody wypchanego gabka. Moze to ladnie wyglada ale zapewne straszliwie grzeje na sloncu a w wodzie... no coz trzeba po wyjsciu wyciskac- ku uciesze widowni. Jak bys sie czul gdyby ktos wszyl ci w slipki gabke? Albo wypelnil drutami o nieokreslonym ksztalcie? Straszliwa glupota... A poza tym kto u licha zatwierdzil pomysl ze skoro dol jest na szczupla postac to gora tez ma byc anorektyczna? Sam wiec widzisz ze nielatwe sa dylematy do rozwiazania na lato. I wlasciwie nie ma rozwiazania, mozna przyjac ewentualne pomysly: dopasowac dol a gora bedzie sie "wylewac" lub dopasowac gore a majtki skoncza sie przy szyi. Pozdrowienia dylematowe
Agentko
Witaj! Masz odpowiedz na maila. Rany, HP wczytuje mi sie z pol godziny Grrr...
A wiesz, wykrylysmy ostatnio z A. dlaczego tak sie ludzie gapili na Ciebie w tramwaju. Mianowicie- bo mysmy Ci pomachaly- nie wiem, czemu to robi takie wrazenie, ale robi, skapnelysmy sie tez na ulicy;))))
Sloneczne pozdrowienia!
A wiesz, wykrylysmy ostatnio z A. dlaczego tak sie ludzie gapili na Ciebie w tramwaju. Mianowicie- bo mysmy Ci pomachaly- nie wiem, czemu to robi takie wrazenie, ale robi, skapnelysmy sie tez na ulicy;))))
Sloneczne pozdrowienia!
Nefer
Tez nie moglas wejsc? Juz myslalam, ze mi te komputery znow wariuja- wchodzilam z 3 na raz, czekajac , ktory pierwszy wczyta ;)
Naprawde niebieskie roze Ci sie juz przyjely? Nie moge sie doczekac, kiedy zakwitna;)))
Tu jest cudowna (odpukac!) pogoda! Wszystko wygania mnie nad rzeke, by sie opalac...
Swietliste pozdrowienia!
Naprawde niebieskie roze Ci sie juz przyjely? Nie moge sie doczekac, kiedy zakwitna;)))
Tu jest cudowna (odpukac!) pogoda! Wszystko wygania mnie nad rzeke, by sie opalac...
Swietliste pozdrowienia!
ESCLARMONDE- a widzialas fioletowe i biale niezapominajki? Wlasnie u mnie kwitna. Cale szczescie ze troche sie tu ochladza na wieczor, w sloncu 40 st., w pracy 34... A komary zaczynaja miec wilczy apetyt. Pozdrowienia-
ALCHEMIK- czy ja wiem czy milo?... Same klopoty przez to. Nie pisz tymi dziwacznymi znaczkami, bo ich nie rozumiem, mam w domu kod SMS-owy ale nie znam go na pamiec. Prosze o odkodowanie tekstu. Pozdrowienia-
ALCHEMIK- czy ja wiem czy milo?... Same klopoty przez to. Nie pisz tymi dziwacznymi znaczkami, bo ich nie rozumiem, mam w domu kod SMS-owy ale nie znam go na pamiec. Prosze o odkodowanie tekstu. Pozdrowienia-
Malyach
Wilki? Podejście do ortografii? Interesujące, tak sobie myślę, że owo podejście nie musi być nazbyt trudne, nawet nie trzeba trzymać się zawietrznej, podręczniki nie bywają z reguły płochliwe, ale niestety rzadko który jest wystarczająco smaczny, żeby cała operacja w ogóle była warta zachodu...
Esclarmonde
z kim mialas filozofie? Ja z Kosiarzem Umyslow- Toeplitzem, ktory mial zwyczaj co drugo rok oblewac wszystkich studentow. Na szczescie trafilam na dobry rok przestepny. Do dzis czasami snia mi sie koszmary jak zdaje filozofie... Dzis "zimna Zoska" A stopic sie mozna z goraca, a jak w Danii? Pozdrowienia upalne-
Nefer
" Nie chcem ale muszem" jak mawial L.Walesa .
Mam trudnei pracowite dni . Ale co tam :).
:))))) Co do odkodowania (#$@$%) nie moge tego uczynic , poniewaz tekst nie nadaje sie do publikacji , bo byl pisany w glebokim oszolomieniu spowodowanym niezwykle i wielce atrakcyjna trescia Twojej odpowiedzi
:)))))))
Mam trudnei pracowite dni . Ale co tam :).
:))))) Co do odkodowania (#$@$%) nie moge tego uczynic , poniewaz tekst nie nadaje sie do publikacji , bo byl pisany w glebokim oszolomieniu spowodowanym niezwykle i wielce atrakcyjna trescia Twojej odpowiedzi
:)))))))
Alchemik
no, no bez takich tu prosze wykretow, skoro napisales znaczkami to przetlumacz prosze na jezyk zrozumialy. Zdobyles sie na odwage to zdobadz sie po raz drugi. Ja chce wiedziec co ktos do mnie pisze a domyslanie sie jest wywolywaniem sprzecznych czasem informacji, sianiem chaosu i niedomowien. A to jak wiemy moze prowadzic do przeroznych sytuacji stresowych. Albo konfliktowych. A poza tym nie moge znalezc swojej SMS-Pozdrowienia niezagadkowe-
Slon
- Koniec slodkich tekstow
- zmieniam dzisiaj plany
- a dlaczego ????????
- jestem slon w skladzie porcelany
- zaraz spada na mnie z hukiem HP-porcelana
- zeby to ta zwykla i powszechnie znana
- gdzie tam - dziwne-.... ta nie poruszana .
- a potem sa krzyki placze i dase
- bo niechcacy wyszlo, ze czesc to fajanse .
- A wlasciciel skladu
- traktuje mnie jak bombe
- i grozi mi mieczem :
- " ja ci odrabie " !
----- ze rymy Czestochowskie
----- ze pisze "unikiem"
----- to sami lepiej napiszcie
...... jak dostaniecie w leb ... czajnikiem
- zmieniam dzisiaj plany
- a dlaczego ????????
- jestem slon w skladzie porcelany
- zaraz spada na mnie z hukiem HP-porcelana
- zeby to ta zwykla i powszechnie znana
- gdzie tam - dziwne-.... ta nie poruszana .
- a potem sa krzyki placze i dase
- bo niechcacy wyszlo, ze czesc to fajanse .
- A wlasciciel skladu
- traktuje mnie jak bombe
- i grozi mi mieczem :
- " ja ci odrabie " !
----- ze rymy Czestochowskie
----- ze pisze "unikiem"
----- to sami lepiej napiszcie
...... jak dostaniecie w leb ... czajnikiem
Alchemik
czy dzisiaj tez tak dlugo siedzisz? Raju, to kiedy ty spisz?! Masz juz jakies plany urlopowe? Mialam dzis nadzieje ze troche (czyt. huknie porzadnie) popada i poblyska sie ale chyba nic z tego nie bedzie. Lubie cieply deszcz, rzesiscie padajacy i zmieniajacy w oka mgnieniu wszystko w ociekajace woda posagi (lub w poplochu uciekajace postacie). Pozdrowienia z smazalni czyli pracy- (czy masz to blogoslawienstwo w pracy zwane klimatyzacja?)
Chora polska rzeczywistosc odc. n-ty
"Glupoty ludzkiej nie da sie ani zmierzyc ani zbadac albowiem jest nieskonczona" ten chlubny tekst powinien widniec w kazdym publicznym miejscu w ktorym bywa czlowiek. Niestety szkodzimy nie tylko sobie samym, smutne jest to ze z naszej winy cierpia rowniez np. zwierzeta. Biedna foczka Krysia przyplacila zyciem swoja przyjazn do ludzi, ktorzy wrzucali do basenu monety "na szczescie". Nikomu a zwlaszcza fokom szczescia one nie przyniosly. Oswojone zwierzaki zjadaly w dobrej wierze monety. Krysia miala ich ponad 700 w zoladku. Jak okropnie musiala cierpiec...
Nefer
Naprzeciw akademika sa dwie piekne biale wille, a w ogrodkach ich roi sie od niebieskich i fioletowych niezapominajek. Co do bialych, nie jestem pewna, ale chyba tez sa.
Filozofia? Taak...ja tez trafilam na dobry rok, aczkolwiek nie dla kazdego. Prof.na pierwszy semestr zrobil pisemne kol.i zaliczal od 15punktow (akurat tyle dostalam), a na drugi nie robil egz. tylko patrzyl na obecnosci. ja na szczescie mialam prawie komplet.
Z kolei uwzial sie na moja kolezanke- podchodzila 3 razy i nie chcial jej przepuscic. Po paru miesiacach dowiedziala sie, ze prof. nie spodobal sie Jej wyglad - myslal, ze jest narkomanka. Bez komentarza.
A jak przeszlas przez historie kult. u "Mokrego"? Na pierwszy semestr oblal mnie ze... sredniowiecza! Paranoja. Jakie bylo u Was najslynniejsze Jego pytanie? U nas brzmialo: "A w Paryzu w katedrze to byla u drzwi taka klamka... kto ja wyrzezbil?"
Swietliste pozdrowienia!
Filozofia? Taak...ja tez trafilam na dobry rok, aczkolwiek nie dla kazdego. Prof.na pierwszy semestr zrobil pisemne kol.i zaliczal od 15punktow (akurat tyle dostalam), a na drugi nie robil egz. tylko patrzyl na obecnosci. ja na szczescie mialam prawie komplet.
Z kolei uwzial sie na moja kolezanke- podchodzila 3 razy i nie chcial jej przepuscic. Po paru miesiacach dowiedziala sie, ze prof. nie spodobal sie Jej wyglad - myslal, ze jest narkomanka. Bez komentarza.
A jak przeszlas przez historie kult. u "Mokrego"? Na pierwszy semestr oblal mnie ze... sredniowiecza! Paranoja. Jakie bylo u Was najslynniejsze Jego pytanie? U nas brzmialo: "A w Paryzu w katedrze to byla u drzwi taka klamka... kto ja wyrzezbil?"
Swietliste pozdrowienia!
Esclarmonde
Filozof nie znosil wokalistow stwierdzajac ze wibracje glosowe zaklocaja im myslenie, ale po naszych wokalistach (z mojego rocznika) zmienil nieco zdanie, gdyz byly tam osoby interesujace sie tym przedmiotem w st. zaawansowanym. Historia kultury to bylo i pisemnie i ustnie. Aha zadnych "ulubionych" pytan nie bylo, mial ulubione epoki, ale wystarczylo ubrac sie po mesku i patrzyl laskawszym okiem. Mam dzis okropnego lenia zupelnie nie chce mi sie pracowac. Pozdrowienia-