Widok
Wer
Aspekt generacji sygnału w przypadku człowieka jest szczególnie istony ze względu na niepełną kompatybilność sposobu kodowania informacji. Każda jednostka ma swój niepowtarzalny sposób kodowania informacji. Odbiorca może odebrać prawidłowo przekazaną mu informację lecz "odkodowanie" jej w sposób prawidłowy dla odbiorcy może spowodować uzyskanie zupełnie innej treści niż ta którą nadał nadawca. Upraszczają ludzie używają tych samych słów ale dla każdego człowieka znaczą one trochę coś innego.
Atma
Uległem kiedyś zezwirzęceniu: gryzienie bicie i drapanie tych którzy mnie drażnią dwa dni na wyjeżdzie bez ludzkiego słowa, jedynie pomruki i powarkiwania. oraz wiele elementów które można spotkać do dziś. Zapytaj Mixera lub raczej Kiszczaka.
Dlaczego chcę żeby mi odpisywano? Pisanie tekstów na które nikt nie odpisuje jest deprymujace. Doświadczyłem tego w Gratce(pod inną ksywką). Co najzabawniejsze bardzo dużo osób znało moją ksywkę i trochę kojarzyło moje teksty, ale żeby mi odpisać to żadko.
Dlaczego chcę żeby mi odpisywano? Pisanie tekstów na które nikt nie odpisuje jest deprymujace. Doświadczyłem tego w Gratce(pod inną ksywką). Co najzabawniejsze bardzo dużo osób znało moją ksywkę i trochę kojarzyło moje teksty, ale żeby mi odpisać to żadko.
USA
Widziałem wczoraj znowu film "Pearl Harbour". Zemdlił mnie natłok amerykańskiej propagandy. Ten film był na podobnym poziomie pod względem fabuły co pewien czarno biały film propagandowy z czasów drugiej wojny światowej. Czy jakikolwiek inny "naród" na świecie podkreśla swoją "wspaniałość" na każdym kroku i w tak wulgarny i niewyszukany sposób? Czy jest jakiś inny "naród" na świecie który afiszuje się ze swoją flagą tak często(od maskotek przez teledyski sklepy firm samochodowych, ubrania program telewizyjne takie jak teleturnieje czy wiadomości, wszystkie wystąpienia oficieli, w sporcie na każdym kroku(rozgrywki wewnątrz kraju)?
Czy widzieliści wypowiedzi prezydenta USA? Hitler był słabszym demagogiem.
Czy widzieliści wypowiedzi prezydenta USA? Hitler był słabszym demagogiem.
Ifcia
Więc ograniczyłaś się do pracy z własnymi dziećmi? Wiem jaka to ciężka praca. Ale i tak to co będziesz robiła będzie ważne do czasu gdy pójdą do szkoły. Potem wychowa ich telewizja, reklamy, a jeśli ograniczysz to, to zrobią to inne dzieciaki czy niedopłacani nauczyciele. Będziesz za bardzo popuszczała wyjdzie Ci nieprzystosowany psychotyk. Za mało dasz miłości to będzie neurotyk(choć to daje szanse na duże osiągnięcia). A jak się uda to może będzie niegłębokim szarym człowieczkiem. Ale cóż teraz nikt tworząc programy dla dzieci nie przejmuje się ich wpływem na psychikę dziecka. Chodzi o oglądalność!!!
Thufir
Spokojnie jest tylko w weekendy, kiedy większość pacjentów ucieka na miasto - ochrona ma wtedy wolne.
Zapewne WIE pan, że dzięki uprzejmości kolegów z Gdańskiej Akademii Medycznej nasz zespół lekarzy przejął opiekę nad Mariuszem O.(vel. Mentat). NIE WIE pan natomiast, że najprawdopodobniej nie zwolnimy w/w. z kliniki w bieżącym roku. Jest idealnym obiektem do obserwacji i analizy w naszej najnowszej pracy zespołowej "O wyższości kłamstwa subiektywnego nad prawdą obiektywną w przypadku braku swobodnego dostępu do alkoholu".
dr. Albert Kocborowski i zespół Downa
Zapewne WIE pan, że dzięki uprzejmości kolegów z Gdańskiej Akademii Medycznej nasz zespół lekarzy przejął opiekę nad Mariuszem O.(vel. Mentat). NIE WIE pan natomiast, że najprawdopodobniej nie zwolnimy w/w. z kliniki w bieżącym roku. Jest idealnym obiektem do obserwacji i analizy w naszej najnowszej pracy zespołowej "O wyższości kłamstwa subiektywnego nad prawdą obiektywną w przypadku braku swobodnego dostępu do alkoholu".
dr. Albert Kocborowski i zespół Downa
p.t. Dr. Lecter
Obywatel Postronny chciał kiedyś u mnie (na Skarszewskiej 7) pracować, nawet bardzo, ale jego stan wskazywał, że może być conajwyżej pacjentem. Przyjąłem go, jak kodeks lekarski nakazuje. No i ostatnio, przez naszą nieuwagę dorwał się do prywatnego laptopa ordynatora oddziału. Przepraszam za zniewagę z jego strony i mam nadzieję, że więcej to się nie powtórzy. Przepraszam także za moje rozdwojenie jaźni. To tutaj norma na porządku dziennym.
dr. Albert I i dr. Albert II
dr. Albert I i dr. Albert II