Widok
Doktorze
próbuję właśnie przeanalizować Twoje podchwytliwe pytanie, :))) przy pomocy programu blast. To taki program do porównywania wprowadzanych sekwencji z ogólnoświatową bazą danych sekwencji (Gene Bankiem) Na razie jednak wygląda na to, że serwer jest zbyt zapchany. Spróbuję później, chociaż mam pewne obawy, że fragment moze być za krótki na Blasta. Może coś dłuższego?
Jak chcesz, to też mozesz spróbować. Adres strony to http://www.ncbi.nlm.nih.gov/BLAST/, trzeba wybrać opcję "standard nucleotide to nucl blast", wkleić sekwencję do okienka, nacisnąć "blast", a potem"format" i poczekać. Jeśli czas czekania dochodzi do 300 sekund, to znaczy, ze nic z tego nie będzie.
Jak chcesz, to też mozesz spróbować. Adres strony to http://www.ncbi.nlm.nih.gov/BLAST/, trzeba wybrać opcję "standard nucleotide to nucl blast", wkleić sekwencję do okienka, nacisnąć "blast", a potem"format" i poczekać. Jeśli czas czekania dochodzi do 300 sekund, to znaczy, ze nic z tego nie będzie.
doktorze
rezultaty porównania:
>gi|32483042|emb|AL606686.3|OSJN00084 Oryza sativa genomic DNA, chromosome 4, BAC clone: OSJNBa0070M12,
complete sequence
Length = 144670
Score = 38.2 bits (19), Expect = 0.17
Identities = 19/19 (100%)
Strand = Plus / Minus
Query: 6 gatatatcgatcgatcgat 24
|||||||||||||||||||
Sbjct: 104741 gatatatcgatcgatcgat 104723
:)
>gi|32483042|emb|AL606686.3|OSJN00084 Oryza sativa genomic DNA, chromosome 4, BAC clone: OSJNBa0070M12,
complete sequence
Length = 144670
Score = 38.2 bits (19), Expect = 0.17
Identities = 19/19 (100%)
Strand = Plus / Minus
Query: 6 gatatatcgatcgatcgat 24
|||||||||||||||||||
Sbjct: 104741 gatatatcgatcgatcgat 104723
:)
hle hle...wiesz co?powiem-napisze ci tak po mesku,tak mocno: wez spier(...)alaj czlowieku,bo mam dosc twych klamst!!!
-wredne, samolubne, klamliwe hle hle wmawiajace mi kiedys, ze nie jest mym wrogiem(!), smieciu jeden, znajdz mi choc jeden tu wyraz swiadczacy o tym, ze uwazam ze tylko moje wiersze sa dobre i nastepny choc jeden, gdzie zle oceniam czyis wiersz!!!Zrobilem to tutaj w nocy-bodajze pierwszy raz(i to jedynie odnosnie twojej "tworczosci"), ale to co piszesz, nadaje sie tak-jak twoj nick-na smietnik(szczegolnie gdy spojrzec na zaawansowana bezzasadna ironie-a w tym rowniez -najnormalniejszy "pisany" sadyzm(!!!)...
...wiec spier(...)alaj hle hle, teraz kopnelem cie w dupe, wiec juz nie musisz udawac, ze nie jestes mi wrogiem :)))
...wiec spier(...)alaj hle hle, teraz kopnelem cie w dupe, wiec juz nie musisz udawac, ze nie jestes mi wrogiem :)))
Ps'. i nie pisz kalumni jakoby Kiwdul teraz zostal wyprowadzony z rownowagi,bo tak NIE JEST,po prostu dosc mam takich
mnie , a moze i innym-ze wiemy wszystko lepiej...a okazuje sie najnormalniej-ze takie skurw(...)yny jednak wiedza lepiej od wszystkich, bo sami naciagaja rzeczywistosc do swoich potrzeb!Dosc mam takich chwastow, tak samo mnie brzydza(jako nicki), jak disco polo...a jako ludzi-unikam ich...by nie wymiotowac.
Pisze teraz pod swoim wlasciwym IP,nie ukrylem go dzisiaj,a dlatego-bo jesli ktos-z gory-sprobuje go zablokowac...tak,jak
wejsc na te strony...Bo nie uwazam sie za jakis odpadek...nie jestem sadystycznym, ironizujacym skrw-ynem...Jestem normalnym czlowiekiem widzacym to, co dobre i co zle...i nie przechodzacym nad tym do porzadku dziennego...
:(((
:(((
jaki z ciebie nadety dupek, majacy w d innych,znajacy sie tyle na necie,co ja na metarulgii...zapytaj sie znawcow tematu...a
moge ci zrobic...lecz ja nie jestem taka swinia jak ty hle hle....wiec pozostawiam cie chlewkowi...a czy bedzie hydepark, czy tez go nie bedzie-to sprawa tych, co maja forse i tylko na nią patrza Doktorku...wiec ja od takich daleko uciekam...jak sie ukazują na horyzoncie...jeszcze ich nie widze...JESZCZE.
--+
- Przypominam, że oglądają Państwo transmisję na żywo z ukrzyżowania Chrystusa. Ale przed wbiciem ostatniego gwoździa zapraszamy na krótką przerwę reklamową i przypominamy o konkursie audiotele z atrakcyjnymi nagrodami.
Zostańcie z nami!
Reklama!
...tralala, tralala, to takie małe danie, więc się nazywa Danio...
Zostańcie z nami!
Reklama!
...tralala, tralala, to takie małe danie, więc się nazywa Danio...
heheheh i jeszcze smie mi lamer pieprzony wmawiac takie rzeczy hehehe :))jakbym byl taki-jak ty ,zablokowaliby mnie juz
nadaje ze stalego lacza pieprzony dykto :)))
..wiec czas juz na ciebie, spadaj do swego piekielka, ale wiem, ze bedziesz sie pokazywal z jakies nedznej kawiarenki internetowej, gdzie sadomaso i pedofole obserwuja sobie zdjecia sliniac sie na ich widok...Tak, to twoje miejsce lamerze:(((
..wiec czas juz na ciebie, spadaj do swego piekielka, ale wiem, ze bedziesz sie pokazywal z jakies nedznej kawiarenki internetowej, gdzie sadomaso i pedofole obserwuja sobie zdjecia sliniac sie na ich widok...Tak, to twoje miejsce lamerze:(((
D.Dykta.
nie...oczywiscie....tak, oczywiscie hehehe...ja sie w ogole nie chwale, ze nie wysledzono mnie..nie w pare..w parenascie minut...lecz przez kilkanascie miesiecy...ja sie tym nie chwale Dykta...no, no moze teraz jedynie...Ja po prostu bronie sie przed takim, jak ty-taki skrw-ynami(!!!)...
Wiec nie pieprz mi o czyms, o czym nie masz pojecia, a jedynie z jakis publikacji netowych..zalosny jestes.
Wiec nie pieprz mi o czyms, o czym nie masz pojecia, a jedynie z jakis publikacji netowych..zalosny jestes.
Kto nie wie co znaczy PLONK? A kto wie?
Otóż to znaczy, że danego osobnika traktuje się jak powietrze: nie czyta, nie zauważa, nie odpowiada na zaczepki, nie wdaje w polemiki.
Zaawansowane programy służące wymianie słowa, po odpowiedznim skonfigurowaniu, potrafią same nie wyświetlać nigdy więcej tekstów autorstwa danego osobnika.
Zaawansowane programy służące wymianie słowa, po odpowiedznim skonfigurowaniu, potrafią same nie wyświetlać nigdy więcej tekstów autorstwa danego osobnika.
Kiwdul
Nie, nie interesują mnie zabawy kosztem innych. Jedna gra się toczy między mną a hłechaczem, inna gra między Tobą a nim. Toczą sie mimo siebie.
Za życzenia, te na czas i te spóźnione, dziękuję... :)
Nie schowałam głowy w piasek, tylko nie miałam dostępu do kompa, bo mąż robił tury w reddragonie :)
Ja już nie mówię jak łatwo osądzać.
Za życzenia, te na czas i te spóźnione, dziękuję... :)
Nie schowałam głowy w piasek, tylko nie miałam dostępu do kompa, bo mąż robił tury w reddragonie :)
Ja już nie mówię jak łatwo osądzać.
J.KNOW ( i dla WAS tych pare zdan)
Witaj serdecznie :)
...widzisz co sie dzieje, ale nie martw sie...jakos sobie daje rade...i widac teraz, ze czasem mnie ponosi, albo to ze smiechu, albo tez ze zlosci(lub tez z bezsilnosci...)...lecz widac rowniez jakich slow uzywam...czasem naprawde niezbyt cenzuralnych hmmm lecz daleko mi do zyletek i przedmiotow jakis, ktore niektorzy kazali mi wkladac gdzies:(...a zlosliwosci mam chyba za malo...za malo w tym postach...by odpierac te pseudo argumenty:(Nie ma sensu wypisywac dokladnie co mialem i mam na mysli, bo i tak nie zostaje to przyjete:(Ludzie roznia sie miedzy soba ..czasem nawet bardzo...Lecz niektorzy nie potrafia tego przyjac jak cos ..normalnego...wiec naskakuja-napadaja...pluja...ironizuja...wymyslaja falszywe"logiczne" wytlumaczenia...Nie potrafia sie pogodzic z inną wrazliwoscią swiata :(((
Czytasz sobie i czytasz...i nie dziwie sie czasem, ze niektorzy z Was trudniej tu wytrzymują...
Jesli przesledzic sobie calą historie hydeparku-NIGDZIE NIE ZNAJDZIECIE mojego naglego ataku na kogokolwiek, jesli juz taki jest-to na pewno(!) to obrona przed wlasnie takowym atakiem na mnie, lub wysmiewaniem innych:(
Nigdy tu nikogo nie ponizalem bez wczesniejszych zlych postow danej osoby, nigdy nie pozostawalem obojetny na ataki na innych, tych ktorych wrazliwosc rozni sie od napastnikow(rozni sie diametralnie...)Nigdy nie wysmiewalem, aby dac upust jakims niskim instynktom :(Uwazny czytelnik juz dawno sam by to stwierdzil...gdyby tylko zechcial zajrzec glebiej w te łamy...
Zobacz sobie hle hle...i sprobuj doczytac sie -przynajmniej choc jednego wierszyka-ktory nie bylby zlosliwy-ironiczny(w stosunku do mnie ), a przeciez hle hle probuje robic z siebie jakies sumienie hydeparku kosztem m.in. mnie wlasnie...a przeciez te jego-ich wyrazy bardziej pasuja do Leppera , niz moje...Ale slepcy nie widza-brnac nadal w tej uludzie "dobrego porzadku" :(((
Przykre to...przykre i bezsilnosc sie moja czesto objawia...Nie jestem herosem...zwykly czlowiek ze mnie...
I nie zgadzam sie ze Stworkiem, by rozdzielac te niby gre hle hle...Bo wowczas musialbym oslepnac...oslepnac sercem...duszą :(((
Zobacz Doktorka....hmmm jesli tacy bedą zarzadzali tymi lamami-nigdy tutaj nie bedzie inaczej:(((
Kończe juz....za duzo...i o wiele za mało napisalem...
Znowu bedzie kolejny atak...kolejny slepy atak :(((
...widzisz co sie dzieje, ale nie martw sie...jakos sobie daje rade...i widac teraz, ze czasem mnie ponosi, albo to ze smiechu, albo tez ze zlosci(lub tez z bezsilnosci...)...lecz widac rowniez jakich slow uzywam...czasem naprawde niezbyt cenzuralnych hmmm lecz daleko mi do zyletek i przedmiotow jakis, ktore niektorzy kazali mi wkladac gdzies:(...a zlosliwosci mam chyba za malo...za malo w tym postach...by odpierac te pseudo argumenty:(Nie ma sensu wypisywac dokladnie co mialem i mam na mysli, bo i tak nie zostaje to przyjete:(Ludzie roznia sie miedzy soba ..czasem nawet bardzo...Lecz niektorzy nie potrafia tego przyjac jak cos ..normalnego...wiec naskakuja-napadaja...pluja...ironizuja...wymyslaja falszywe"logiczne" wytlumaczenia...Nie potrafia sie pogodzic z inną wrazliwoscią swiata :(((
Czytasz sobie i czytasz...i nie dziwie sie czasem, ze niektorzy z Was trudniej tu wytrzymują...
Jesli przesledzic sobie calą historie hydeparku-NIGDZIE NIE ZNAJDZIECIE mojego naglego ataku na kogokolwiek, jesli juz taki jest-to na pewno(!) to obrona przed wlasnie takowym atakiem na mnie, lub wysmiewaniem innych:(
Nigdy tu nikogo nie ponizalem bez wczesniejszych zlych postow danej osoby, nigdy nie pozostawalem obojetny na ataki na innych, tych ktorych wrazliwosc rozni sie od napastnikow(rozni sie diametralnie...)Nigdy nie wysmiewalem, aby dac upust jakims niskim instynktom :(Uwazny czytelnik juz dawno sam by to stwierdzil...gdyby tylko zechcial zajrzec glebiej w te łamy...
Zobacz sobie hle hle...i sprobuj doczytac sie -przynajmniej choc jednego wierszyka-ktory nie bylby zlosliwy-ironiczny(w stosunku do mnie ), a przeciez hle hle probuje robic z siebie jakies sumienie hydeparku kosztem m.in. mnie wlasnie...a przeciez te jego-ich wyrazy bardziej pasuja do Leppera , niz moje...Ale slepcy nie widza-brnac nadal w tej uludzie "dobrego porzadku" :(((
Przykre to...przykre i bezsilnosc sie moja czesto objawia...Nie jestem herosem...zwykly czlowiek ze mnie...
I nie zgadzam sie ze Stworkiem, by rozdzielac te niby gre hle hle...Bo wowczas musialbym oslepnac...oslepnac sercem...duszą :(((
Zobacz Doktorka....hmmm jesli tacy bedą zarzadzali tymi lamami-nigdy tutaj nie bedzie inaczej:(((
Kończe juz....za duzo...i o wiele za mało napisalem...
Znowu bedzie kolejny atak...kolejny slepy atak :(((
biedny Kiwdul..
taki mądry, inteligentny, wrażliwy, kulturalny.. pełen dobrych chęci, potrafi dyskutować nawet z Wami-idioci z HP... jak to jest, ze jeden człowiek potrafi byc tak cudowny, a wokół siebie ma same podłe gady, przekręcajace jego słowa? czyż nie widzicie jego prawdomównosci, gdy pisze, iz jest pijany, czy nie poznajecie jego kultury i wrażliwości, czytając te cudowne słowa (zupełnie niesłuszeni uważane za bluzgi), czemu nie potraficie docenić błyskotliwych, inteligentnych odpowiedzi na wasze głupie pytania, tej madrości i wnikliwości, i troski, z jaką pochyla się nad waszą umysłową aberracją?
doprawdy, trzeba być bowiem uposledzonym umysłowo, aby dyskutować z Kiwdulem. Nikt przy zdrowych zmysłąch bowiem nie będzie sprzeczał sie z osoba chorą psychicznie. Dlatego albo zgadzajcie sie z nim we wszystkim, albo ignorujcie jego słowa (jak już nie bedzie mozna nijak sie z nimi zgodzic). A moze wtedy HP wreszcie zacznie byc dowcipny i śmieszny, a nie przypominać - no właśnie co? dworzec centralny w Warszawie?
doprawdy, trzeba być bowiem uposledzonym umysłowo, aby dyskutować z Kiwdulem. Nikt przy zdrowych zmysłąch bowiem nie będzie sprzeczał sie z osoba chorą psychicznie. Dlatego albo zgadzajcie sie z nim we wszystkim, albo ignorujcie jego słowa (jak już nie bedzie mozna nijak sie z nimi zgodzic). A moze wtedy HP wreszcie zacznie byc dowcipny i śmieszny, a nie przypominać - no właśnie co? dworzec centralny w Warszawie?
KLAMLIWA DIAGNOZA ,jak zapewne jej autor.Kto tutaj sklania sie do dominacji?Ja?To smieszne,to wlasnie tacy jak ty chca pozbawic
normalnosci-uczuc zwyklych... :(((
Tylko klamac, zniewazac w swej ironi potraficie!Wy, wy jednostki, a nie wszyscy ludzie, pokaz mi klamco gdzie to slowa swoje kierowalem przeciwko wszystkim???No gdzie ty maly czlowieczku(nawet w ostatnich postach skierowane-te zle fragmenty -byly do ciebie ;DD i hle hle), gdzie CI wszyscy są???Gdzie???Klamcy , dwulicowosc wasza jest straszna, bo nie wszyscy dosc szybko poznaja wasze nedzne intencje:(((Klamliwe istoty:(((.Dobrze, ze troszke wiecej ludzi, niz twoi poplecznicy, czytac potrafia ! Starasz sie-staracie znieksztalcic moje intencje i czasem wychodzi wam to gdy nowi przychodza nie znajacy wczesniejszych postow:(Ale takie wredne pisanie rowniez ma krotkie nogi, bo nadejdzie czas gdy i inni zorientuja sie dlaczego taki jak ty-tak klamliwie pisze o mnie i o tych, co staraja sie bronic resztek netowej wrazliwosci:(((To wlasnie tobie podobni zasmiecaja ten swiat wkraczajac do innych mediow-takich jak np. internet, wkraczajac ze swoja chorą-zlą myslą :(((Pokaz mi tchorzu cos, co dobrego zamienialem w zlą rzeczywistosc!!!
Dosc mam takich jak wy, takich nedznych ludzi napadajacych na innych za to...ze nie odpowiadaja wam nasze poglady, nasza wrazliwosc:(((
Tylko klamac, zniewazac w swej ironi potraficie!Wy, wy jednostki, a nie wszyscy ludzie, pokaz mi klamco gdzie to slowa swoje kierowalem przeciwko wszystkim???No gdzie ty maly czlowieczku(nawet w ostatnich postach skierowane-te zle fragmenty -byly do ciebie ;DD i hle hle), gdzie CI wszyscy są???Gdzie???Klamcy , dwulicowosc wasza jest straszna, bo nie wszyscy dosc szybko poznaja wasze nedzne intencje:(((Klamliwe istoty:(((.Dobrze, ze troszke wiecej ludzi, niz twoi poplecznicy, czytac potrafia ! Starasz sie-staracie znieksztalcic moje intencje i czasem wychodzi wam to gdy nowi przychodza nie znajacy wczesniejszych postow:(Ale takie wredne pisanie rowniez ma krotkie nogi, bo nadejdzie czas gdy i inni zorientuja sie dlaczego taki jak ty-tak klamliwie pisze o mnie i o tych, co staraja sie bronic resztek netowej wrazliwosci:(((To wlasnie tobie podobni zasmiecaja ten swiat wkraczajac do innych mediow-takich jak np. internet, wkraczajac ze swoja chorą-zlą myslą :(((Pokaz mi tchorzu cos, co dobrego zamienialem w zlą rzeczywistosc!!!
Dosc mam takich jak wy, takich nedznych ludzi napadajacych na innych za to...ze nie odpowiadaja wam nasze poglady, nasza wrazliwosc:(((
Stworku,nie odpowiem Ci na zadne pytanie,no bo po co???Po co???Tu masz wszystko,wszystko to -jak i dlaczego tak reaguje:(((
...Twoje milczenie...Twoje milczenie JEST CHOWANIEM GLOWY W PIASEK...to...przepraszam...lecz tchorzostwo :(...Tak..i napisz mi teraz jaki to zly jestem...i co ci...ci z boku mieli na mysli:((no-napisz....JA NAPRAWDE NIE JESTEM SLEPY...i nie musze byc geniuszem, by wiedziec co oni robia...i widziec jak reaguja na uczucia...na chwile usmiechu..radosci...ucalowania-utulenia....na pare wersow wierszy...
Ja nie jestem slepy...i jeszcze duzo ludzi nie jest....
Moze Ty jednak odgarnij z oczu wlosy...i przyjrzyj sie na nowo temu "swiatu" :(((
Przyjrzyj sie...a pozniej ...potepiaj...pouczaj....dokuczaj....
zabijaj....
Ja nie jestem slepy...i jeszcze duzo ludzi nie jest....
Moze Ty jednak odgarnij z oczu wlosy...i przyjrzyj sie na nowo temu "swiatu" :(((
Przyjrzyj sie...a pozniej ...potepiaj...pouczaj....dokuczaj....
zabijaj....