Widok
mi ostatnio baba w rejestracji się zawiesiła, gdym przyszła wykonać rentgen
"zdjęcie mostka? zdjęcie mostka?? ale po co? na co? jakie zdjęcie???"
"CELOWANE NA MOSTEK"
i baba, która celowała: "zdjęcie mostka? celowane na mostek?? ale o co chodzi? jaki mostek??"
zła była chyba, bo przeszkodziłam jej czytać gazetę przy kawie
"zdjęcie mostka? zdjęcie mostka?? ale po co? na co? jakie zdjęcie???"
"CELOWANE NA MOSTEK"
i baba, która celowała: "zdjęcie mostka? celowane na mostek?? ale o co chodzi? jaki mostek??"
zła była chyba, bo przeszkodziłam jej czytać gazetę przy kawie
Ja jak byłem na rezonansie to zadali mi pytanie czy mam jakies metalowe elementy w organizmie. Mówię, że tak a laska na to: "Ale jak?", "No normalnie mam śruby", "Ale metalowe?", "Platynowe", "Aaaaa, platynoweeee...", "A platyna to nie metal?", "No tak, tak". Wchodzę do gabinetu i tu facet mnie zastrzelił jak juz wchodziłem na gaciach na stół: "Proszę zdjąć okulary". Nie wiem ale strasznie mnie to rozśmieszyło, może trochę że pomyhslalem sobie co by sie zrobilo z maszyna albo ze mna gdyby na mojej glowie zostaly metalowe oprawki albo moze jakbym uslyszal, ze mam zdjac okulary a w sekunde potem mial fife pod okiem :) hehe
...sie zobaczy, heh. Ja tam udaję, że wszystko jest ok. Na razie tydzien na wyciągu i jakieś leki a potem....chyba kolejne implanty :)
W skrócie (bo jest tego dużo):
- L4-L5- wypadnięcie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego , tarcza odwodniona, widoczne ślady degeneracji, z naciskiem na lewy korzeń nerwowy
- L3-L4- uwypuklenie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego
- L5-S1- dwustronne wypadnięcie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego , tarcza odwodniona, widoczne ślady degeneracji, nacisk na worek oponowy
- zanik lordozy lędźwiowej
W skrócie (bo jest tego dużo):
- L4-L5- wypadnięcie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego , tarcza odwodniona, widoczne ślady degeneracji, z naciskiem na lewy korzeń nerwowy
- L3-L4- uwypuklenie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego
- L5-S1- dwustronne wypadnięcie jądra miażdzystego krążka międzykręgowego , tarcza odwodniona, widoczne ślady degeneracji, nacisk na worek oponowy
- zanik lordozy lędźwiowej
:
no nie grzmię ;) doskonale rozumiem
żeby stanąć za sterem muszę usztywnić nadgarstek ortezą i przerzucać większość obciążeń na lewą rękę
a co trzeci wdech powietrza przypłacam przeszywającym bólem w klacie
nie mogę sobie wybaczyć tego dnia, kiedy do obu tych uszkodzeń na raz doprowadziłam
jak to mówią "to był moment" ;)
żeby stanąć za sterem muszę usztywnić nadgarstek ortezą i przerzucać większość obciążeń na lewą rękę
a co trzeci wdech powietrza przypłacam przeszywającym bólem w klacie
nie mogę sobie wybaczyć tego dnia, kiedy do obu tych uszkodzeń na raz doprowadziłam
jak to mówią "to był moment" ;)
ja tak samo. to są urazy, które normalny człowiek ma w wieku kilkudziesięciu lat. Dźwigałem jakieś tam kołnierze do rur, coś tam łupnęło, a co tam , dalej jedziemy....no i tez teraz szukam pasa lędźwiowego. To trochę przez hobby bo inni mają podobne przygody niestety. Ale teraz będę papierowym ninja, więc mogą mi wszyscy skoczyć ;)