Widok

12:00

Hohohoo..
Ale dzisiaj tłum pod Sobieskim!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stworku...czy Ty musisz az tak komplikowac ? Czy az tak trudno napisac :" Ludwik,mylisz sie-wierze!",albo odwrotnosc tego?To

Oczywiscie, wiara to prywatna sprawa kazdego z ludzi, lecz jesli juz zabierasz glos w tej sprawie...powinnas sie opowiedziec po jakiej JEJ stronie stoisz :) Albo...milcz ...
To tyle na ten temat :)
Chyba spokojnie i jasno wytlumaczylem Ci Stworku?
Mam taka nadzieje :)

Bede na hydeparku dopiero w najblizszy piatek.

stworku

chodzilo mi o to ze faktycznie biblia bogata jest w przenosnie i porownania. A wiec jak odczytac ze Noe zyl 950 lat?? moze tak dlugie zycie oznacza tylko boze blogoslawienstwo (jako metafora)...
a moze na przyklad 754 lat oznacza 75, 4 wowczas ta osoba zyla 75 lat i umarla w kwietniu
nie zarzucam tlumaczom bledu jedynie spekuluje

stworku

slowa biblii i tresc w nich zawarta nie jest bynajmniej dla mnie obojetna. Rozwazam je na rozne sposoby w odniesieniu do mego zycia i w odniesieniu do Chrystusa.
Jednak z interpretacja tez nalezy byc ostroznym David Koresh tez cytowal biblie efekt wszyscy znamy

xyz

pamietaj zawsze ze natura nie jest bogiem hipoteza nie jest faktem a czlowiek nie jest maszyna. i wiedz ze mnie nie zrozumiales ilekroc ci sie wyda ze dostrzegasz cos przeciwnego powyzszym zasada.

KIEDY WRESZCIE ZALEGALZUJĄ PROSTYTUCJĘ U NAS???

Chce wreszcie iść jak porządny obywatel do burdelu , a nie szlajaś się po tych zakichanych Agencjach Towarzyskich, chociaż i tam nie powiem dziewczyny są też super

Z tą Biblią to jest lekka przesada

Opowieści tam przedstawione pochodzą z bardzo wielu miejsc odległywch w czasie i przestrzeni. Była tłumaczona i przetłumaczana przez niewiadomo kogo i niewiadomo ile razy.Dl mnie historia Bibilii to historia w stylu zabawy w 'Głuchy telefon' Nie rozumieim jej. Jedyne co mnie rusza to psalmy - nie które z nich to piękna poezja 'Choćbym szedł ciemną doliną..'. Reszta to historie przysypane kurzem, które poruszają nielicznych na świecie. Kto tak na prawdę czyta Bibilę opócz Jechowych, którzy z kolei mają narzuconą z góry jej interpertację w stylu pięcioletniego Kazia.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (251 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry