Widok

13.70 brutto ile to netto ?

W 2017 koleżanka zarabiała 9 zł na ręke , od 2018 ma być 13.70 brutto czy ktoś potrafi dokładnie wyliczyć ile to wychodzi netto.
Będziemy wdzięczne za odpowiedź .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Czyli netto... Około 9.70. Naprawdę w Gdańsku za takie stawki się pracuję? Wstyd!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież pytanie brzmiało, ile wynosi netto z 13.70 brutto. Osoby pracujące na umowę zlecenia mają podaną stawkę za godzinę. Obecnie nie może to być mniej niż 13.70 brutto. Stąd pytanie ile wyjdzie "na rękę", czyli brutto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

no to sobie pogorszyłaś,skoro pensja nie starcza ci na styk od pierwszego do pierwszego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej to z tych podpowiadanych kalkulatorów wynagrodzeń skorzystać, a później i tak innej pracy szukać bo ta praca bardzo ma niską stawkę, ja właśnie też uznałam, że zmiany potrzebuje i dzięki people.com.pl znalazłam interesujące mnie zatrudnienie, gdzie w końcu pensja nie starcza na styk od pierwszego do pierwszego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od 1 stycznia 2018r. płaca minimalna to 2100 zł Brutto. Przy liczbie godzin pracy 168/ miesiąc to daje przy umowie o pracę kwotę 1530 zł/netto. To dzielimy (1530 zł/netto przez 168 godzin), co daje 9.10 zł/netto. Żadne tam 9.50 czy 10.50 zł/netto. Jak miesiąc będzie miał np.176 godzin pracy to kwota też adekwatnie o parę "groszy" analogicznie wzrośnie .Pamiętajcie o jednym :zawsze kwota netto to jest to co dostajemy na "rękę".( na konto, czy w kopercie")....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oni sami nie wiedzą jak he .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Netto jest na rękę
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zle pan liczy bo jak bylo 13 zl brutto to na reke mialam 10.50

To Słabo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brutto czyli na Rękę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 20

Ale to zależy, czy jest się studentem do 26 roku życia, czy nie - jeśli student i mniej niż 26 lat - pracodawca nie płaci składek i wychodzi 11,70 netto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

na zleceniu obliczałem na tym kalkulatorze : https://wynagrodzenia.pl/kalkulator-wynagrodzen/wynik = wyszło ze 9,75 pln. netto.

W sieci są dostępne kalkulatory wynagrodzeń przeliczające pobory zależnie od rodzaju zawartej umowy, wystarczy wpisać w przeglądarkę hasło: kalkulator wynagrodzeń.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Praca

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

do góry