Widok

5 tydzień ciąży,pojawił się gęsty biały śluz czy to normalne?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak to całkowicie normalne ;) Jeśli pojawi się swędzenie, opuchlizna, lub nieprzyjemny zapach wydzieliny, wtedy będzie to oznaczac że masz infekcję i udaj się do lekarza. Natomiast bardziej obfite upławy są całkowicie normalne w ciaży.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki uspokoiłam się troszkę, zauwazyłam to 2 dni temu ale infekcji nie mam naszczeście :-)
image
Musisz na to uważać bo w ciaży kobiety są bardziej podatne na intekcje :) Ja jedną przechodziłam i mogę powiedziec tylko jedno- nic przyjemnego ;) Dlatego polecam częstsze kąpiele, płyn specjalny do higieny intymnej, husteczki do higieny intymnej (jak jesteś poza domem) i częsta wymiana wkładek ;)
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Ja infekcje miałam dość często w ciąży niestety ale to dlatego że przed ciążą też miałam z tym problemy więc w ciąży byłam jeszcze bardziej podatna :-(
nic przyjemnego dlatego trzeba uważać
image[/url]
image
bedę się pilnować dziękuję za rade
image
ja polecam maść Clotrimazolum (ale nie wiem jak to jest ze stosowaniem w ciąży) no i duuuuuuużo probiotyków
image
Clotrimazolum dopiero od II trymestry, przynajmniej mi tak lekarz zalecał, ale każdy przypadek skonsultować z lek.
Nasza Kochana Lenka
image
image
jeżeli niemasz infekcji to efekt zamykania sie szyjki
u mnie byla to infekcja.utrzymywala sie niestety cala ciaze.
image
dziewczyny ja zawsze miałam z tym problem i teraz w ciąży również. Lekarze leczyli mnie zawsze na chybił trafił a to dając leki na grzyby, a to na bakterie beztlenowe. Jesli problem pomimo leczenia będzie się pojawiał zażądajcie, aby zrobiono wam wymaz cyli tzw badanie na czystość pochwy.
Ja ostatnio sie uparłam, bo w ciąży to już przesada, żeby dawali leki nie wiedząc konkretnie od czego są te upławy. Każą rozpoznawać po zapachu, smiechu warte...

U mnie w I-szym trymestrze mozliwe bylo zastosowanie clotrimazolum, bo miałam mocno, choć to i tak było ryzykowane na początku ciąży, ale lekarka powiedziałą, że to jedyny możliwy bez względu czy mam grzybka czy bakterie...
wymaz to podstawa:]
jak mozna zapisac leki nie wiedząc dokladnie na co...:P
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

do góry