Widok
Musisz na to uważać bo w ciaży kobiety są bardziej podatne na intekcje :) Ja jedną przechodziłam i mogę powiedziec tylko jedno- nic przyjemnego ;) Dlatego polecam częstsze kąpiele, płyn specjalny do higieny intymnej, husteczki do higieny intymnej (jak jesteś poza domem) i częsta wymiana wkładek ;)
dziewczyny ja zawsze miałam z tym problem i teraz w ciąży również. Lekarze leczyli mnie zawsze na chybił trafił a to dając leki na grzyby, a to na bakterie beztlenowe. Jesli problem pomimo leczenia będzie się pojawiał zażądajcie, aby zrobiono wam wymaz cyli tzw badanie na czystość pochwy.
Ja ostatnio sie uparłam, bo w ciąży to już przesada, żeby dawali leki nie wiedząc konkretnie od czego są te upławy. Każą rozpoznawać po zapachu, smiechu warte...
U mnie w I-szym trymestrze mozliwe bylo zastosowanie clotrimazolum, bo miałam mocno, choć to i tak było ryzykowane na początku ciąży, ale lekarka powiedziałą, że to jedyny możliwy bez względu czy mam grzybka czy bakterie...
Ja ostatnio sie uparłam, bo w ciąży to już przesada, żeby dawali leki nie wiedząc konkretnie od czego są te upławy. Każą rozpoznawać po zapachu, smiechu warte...
U mnie w I-szym trymestrze mozliwe bylo zastosowanie clotrimazolum, bo miałam mocno, choć to i tak było ryzykowane na początku ciąży, ale lekarka powiedziałą, że to jedyny możliwy bez względu czy mam grzybka czy bakterie...