Widok

6.10 dziś mamy 100 dni

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które swój dzień mają 6 października, dziś mamy 100dniówkę!!!
Wszytskiego dobrego z tej okazji.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pod koniec września hmmmm krejzolki ;)))

Sama nie wiem jak do tego podejdę we wrześniu. Jak na razie zupełny luz. Czasami się tylko wkurzę, że muszę się wszystkim sama zajmować. U mojej drugiej połowy toootaaalny luz:)
Faceci chyba tak mają, niczym się nie przejmuje i uważają do tego, że na wszystko jest jeszcze czas. Gdyby nie mój upór, to pewnie jeszcze nic nie byłoby załatwione:)

ooo no to widzę, że nie jestem osamotniona ;))
moja połówka też luuuzik
mówi, że mamy salę, orkiestrę, kamerzystę i fofografa, ja mam sukienkę więc czym tu się martwić ;))
we wrześniu mina mu zrzednie ;) robimy wesele na sali w domu kultury ze swoją kuccharką ale zakupy musimy zrobic sami ,................ i wtedy się zacznie ;)))

:))))))
Nooooo, to na pewno (nie jesteś osamotniona). Kiedyś był tu taki wątek o zaangażowaniu przyszłych mężów. Nasi nie są wyjątkami. „Spokojnie, mamy na wszystko czas” to chyba ich ulubione sformułowania dotyczące przygotowań.
Ale cóż……..?????
Wszystko im wybaczamy, mają w końcu tyle innych zalet…….. :)))))

Podziwiam Was, ja to bym się chyba nigdy nie zdecydowała na takie rozwiązanie. Na pewno będzie fajnie, będziesz miała co wspominać, to z pewnością będą największe zakupy w Waszym życiu :)

Olcia, a w jakiej sali macie slub?

Chyba wszystkie dziewczyny z 06.10. pouciekały już z forum.
A Ty Alkaprim gdzie masz wesele? My mamy w Falko w Rumi.
Jak tam przygotowania?

Ja mam w Domu Kultury w Kacku, dlatego napisalam do olci*, gdzie ona ma bo się zdeczko zestrsowałam, ale już odnalazłam, ze olcoa* ma w Młyńcu.

czesc :)
my mamy w sali w domu kultury Młyniec
dopiero wróciłam i odebrałam właśnie pocztę, dlatego dopiero odpisuję
Alakprim a dekorujecie salę sami czy jakaś firma Wam dekoruje?

am
my robimy na sali bo są to dużo mniejsze koszta niż w lokalu

Własnie zdązyłam już odszukać info, ze masz w Młyńcu. Dekorujemy sami, tz z pomoca moich dwoch fantastycznych artystycznych koleżanek, które przystroja nam kościoł i salę, pewnie auto też.
Ona mają pomysł, my dajemy kasę pomagamy rzecz jasna.
Też mam pewne pomysły i jakoś mi szkoda kasy na firmę. Sami też damy radę to zrobić i bedzie to takie nasze. Materiały sa dostępne, trzeba tylko trochę czasu na to poświęcić i gotowe....

Całe szczęście dziewczyny to nie ten sam dom kultury;)
Alkaprim a Wy też wszystkie zakupy na wesele robicie sami tak jak Olcia?

A przygotowania spokojnie. W czwartek odebralismy papier na zaproszenia i okazało się, ze gilotyna, ktora pozyczyłam od koleżanki jest za mała, kartka A4 nie wejdzie. Więc albo jeszcze poszukamy albo damy do jakiegoś zakładu, aby nam pocieli, albo w nastepnym tygodniu zaczniemy cięcie, bo jade do domu i sobie przywiozę.
Sukienka juz się szyje. W końcu sie zdecydowałam, na 25 sierpnia mam I przymiarkę, butow jak nie bylo dla mnie fajnych tak nie ma.
Reszta pozałatwiana, wiec poki co luzki

Tak sami, tz najpierw musimy wymyslec menu z kucharzem, potem razem z nim na zakupy, moze on sam pojedzie, ale ja chyba za bardzo lubie mieć kontrolę i wolę patrzeć na co ida nasze pieniadze. Ewentualnie którys z rodzicow z nim pojedzie.
Ale całą resztę: napoje, ciasta, świece, serwetki to juz sami.

No to super. Ja też mam juz prawie wszystko. Sukienki nie mam ale moja krawcowa już zamówiła materiał i wiem jaką chcę przede wszystkim, więc luz. Zaproszenia zamówiłam i już pierwsze rozdałam. Zamawiałam w Decoratif o którym ostatnio było głośno na forum.

menu już mamy ustalone kucharka dała nam nawet listę zakupów z wyliczeniem ile czego trzeba kupić :)
a dekoracja zobaczymy, najgorzej to z czasem niestety brak go strasznie :/

Dobra, ja już zmykam, jutro znowu do pracy czas iść....
Dobrej nocy

dobranoc :))

Podziwiam. Strasznie się cieszę, że nie muszę się tym zajmować, mam mało czasu. Z drugej strony, wiesz co masz. Ja się boję, że jedzenie może być nie takie jak powinno chociaż opinie o Falko są ok. Zanim zapłaciłam zaliczę byłam tam na przeszpieach na kilku obiadkach.

my zaproszenia zamowilismy na allegro czekam na przesyłkę :)

Dobranoc dziewczyny.

do góry