Widok

6.10 dziś mamy 100 dni

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które swój dzień mają 6 października, dziś mamy 100dniówkę!!!
Wszytskiego dobrego z tej okazji.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki!! Poczułam "klimat" hehe
"rz" - to długa historia

my też 'poczuliśmy klimat' .... ale ten czas szybko leci...

06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli – Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk – Stegna/Labirynt
06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumi/ Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for sale/studio Kadr
06-10 rzaba
06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
06-10 olcia*
06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na Macierzy Szkolnej
06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał Czachorowski:)
06-10 alkaprim

kurczaczki - ale was duzo :)))

Nas tak dużo, bo październik to piekny miesiąc :)

Faktycznie już zaledwie 100 dni a ja pamiętam jak na początku roku gdy rezerwowaliśmy sale,orkiestre itp.mówiliśmy"Jeszcze tyle czasu do października"czuje że i te 3 miesiące szybko zlecą,ale to dobrze bo ja już nie mogę się doczekać:)

zgadza sie ze piekny, tylko zebyscie mialy (no i ja tez - koncowka wrzesnia) piekna pogode taka jak miala beatka.tr!! w lesie takie sliczne zdjecia, albo nawet w jakims parku mozna zrobic!

małaaa napisał(a):

> 06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli –
> Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
> 06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk
> – Stegna/Labirynt
> 06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumi/
> Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
> 06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
> 06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for
> sale/studio Kadr
> 06-10 rzaba
> 06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
> 06-10 olcia*
> 06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na
> Macierzy Szkolnej
> 06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja
> Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał Czachorowski:)
> 06-10 alkaprim
> 06-10 pepomag / (Magda i Piotr)kościół Św. Jerzego Sopot/ > kurczaczki - ale was duzo :)))
>
>
pepomag napisał(a):

> małaaa napisał(a):
>
> > 06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli –
> > Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
> > 06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk
> > – Stegna/Labirynt
> > 06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w
> Rumi/
> > Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
> > 06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
> > 06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for
> > sale/studio Kadr
> > 06-10 rzaba
> > 06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
> > 06-10 olcia*
> > 06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na
> > Macierzy Szkolnej
> > 06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja
> > Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał
> Czachorowski:)
> > 06-10 alkaprim
> > 06-10 pepomag / (Magda i Piotr)kościół Św. Jerzego Sopot/ >
> kurczaczki - ale was duzo :)))
> > 06 - 10 jeszcze jedna parka:) Ania i Piotr :)
> >
up

papa

up

hej!ja tez juz czuje,ze coraz blizej do slubu, a niedawno bylo jeszcze pol roku.ja tez zycze wszystkim wszystkiego dobrego.ja musze zadbac o wszystko praktycznie sama,bo moj przyszly maz wyplynal na ok 12 tygodni i wroci pod koniec wrzesnia.na szczescie toco najwazniejsze jest zalatwione,czyli kosciol,obraczki,kamerzysta,orkiestra i oczywiscie sala.pozdrawiam serdecznie

Fargotka a powiedz mi kiedy podpisywalas umowe z AVmedia bo ja tez ich mam i tez i foto i kamere troszke mnie to zdziwilo ze mamy tego samego dnia Michala Czacharowskiego

ja na początku roku tak jakoś przed targami ślubnymi(nie mam głowy do dat:( ja w tym dniu mam tylko kamere a plener w innym dniu.kurcze mam nadz.ze nie wkradł się żaden błąd dziś to sprawdze jak wróce do domu

no wlasnie ja tez mam taka nadzieje - mysmy podpisywali 16.10.2006r wiec prawie rok przed slubem - w dniu slubu mamy od rana fotografa i kamerzyste.

to dziwne bo jak myśmy byli podpisać umowe to Michał mówił że nikogo na ten termin jeszcze nie ma a po targach może być za późno...nie wiem o co chodzi.

no to trzeba to sprawdzic 100 dni do slubu i zaczynaja sie jakies jaja :(

ja też zaczynam się denerwować...a może on zatrudnił jeszcze kogoś wkońcu to nie On sam kameruje prawda?

kameruje inny Pan (wiem bo mojego Piotrka brat tez mial na slubie kamerzyste z AVmedia) a pan Michal robi zdjecia. Ale nie wiem czy maja jeszcze kogos do filmowania. Tylko mnie zdziwilo to ze powiedzial ze nikogo nie ma na ten termin a przeciez ma umwoe podpisana z Nami.

kurcze ja mam nr.tel.do niego w domu bo bym zadz.jak to jest.

wieczorem trzeba sie z Nim skontaktowac i po prostu wyjasnic :) Mozliwe ze Avmedia ma kilku kamerzystow.

koniecznie musimy to zrobić

wow 100 dni jak ten czas leci:) jejku ja jeszcze nie czuje klimatu ciekawe kiedy zacznę się denerwować:)

tak więc już wszystko wiem:) dziękuje Panu Michałowi za czujność:) wszystko ok.nie ma co panikować nasz dzień napewno zostanie uwieczniony na taśmie:)

My tez juz wszystko wiemy :) Jest O.K

No to cudnie dziewczyny. Sto dni!!!! WOW. Jak ten czas leci.
Ja już się nie mogę doczekać. Nic a nic się nie denerwuje :)
Mapio a na którą jesteś umówiona z Panią Elą Skoczeń? U mnie też będzie:) Miałaś już próbny?

Na probny mam sie umowic jakos w lipcu :)). Makijaz w dniu slubu bede miala na godzine 8:00. A ty na ktora masz ??

Ja mam na 12.30. Mam nadzieję, że zdążę :)
Jak nie to poczekasz troszkę na mnie po Waszym ślubie, przedłużysz życzenia albo coś w tym stylu, żeby ksiądź sie nie denerwował:)))))

zrobimy sztuczny tlok przy wyjsciu ;-)

No ja tez naleze do tych studnióek. Dziewczyny, a te wszystkie papiersyzska w urzedach trzeba bediz neidlugo zalatwiac, nie?

mapio i am, to ja mam makijaż między Wami, na 11.00. Pani Ela ma niezły maraton :)
"rz" - to długa historia

Ja mam Panią Elę na 14:)

no ladnie Pani Ela na prawde ma niezly maraton :) a mialas juz probny ??

Jeśli pytanko do mnie? to nie jestem umówiona na 4 sierpień na próbny

pytanie do wszystkich :))

A ty miałaś już próbny:)

nie jeszcze nie chce sie umowic jakos w lipcu

A jak u was przygotowanaka bo ja zero nerwów i nadal tą ostatnia fazę przygotowań odsuwam na potem. Kościół, suknia, sala, muzyka i foto załatwione więc jeszcze chyba mamy cza co? jak myślicie?

my mamy sale, kosciol, foto i video, zespol, alkohol (wodka, wino), napoje, winietki, zaproszenia, dekoracje kosciola (dzieki am), samochod, makijaz, suknia za tydzien a jeszcze tablice rejestracyjne a reszta to juz drobnostki ktore bedziemy zalatwiac po kolei. Zapomnialam jeszcze obraczki idziemy zamawiac :)

wow obrączki mamy ale o napojach i alkoholu to nawet nie myślałam:) skończymy remoncik to pewnie kupimy alkohol, a tak z ciekawości to gdzie trzymacie te ilości napoi? Ile kupiliście napoi na osobę:) bo ja nie mam bladego pojęcia ile się tego kupuje:)

My mamy załatwione, to co wymaga "zaklepania" terminów. Zostały zaproszenia (tuż tuż), dodatki do strojów, alkohol... i pewnie jeszcze milion rzeczy ;-)

Na makijaż próbny właśnie się umawiam na początek lipca.
"rz" - to długa historia

a jak tam u was z nerwami bo ja więcej myślałam o ślubie pół roku temu niż teraz zero stresu i myśli:)

"Klimacik" już jest, ale żeby jakieś wielkie nerwy? W tej chwili najbardziej się martwię, że mi włosy wolno rosną ;-)
"rz" - to długa historia

my mamy duza piwnice ogrzewana wiec nie ma wilgoci i mozna w niej duzo przechowywac

wodke luksusowa kupilismy za 16 zl za 0,5l (120 butelek)
wino - Sophia polwytrawne biale (20 butelek) i czerwone (40 butelek) za 6zl za butelke (znajomy pracuje w hurtowni win i nam zalatwil promocyjna cene)
soki Caprio - w tesco byla promocja 2 l za 2,8zl (data waznosci do konca roku) 48 kartonow

zostaly Nam jeszcze tylko napoje gazowane

hihi co do włosów, to ja troszkę inaczej mam już za długie na chodzenie codzienne ale moja fryzjerka nie chce mi ich podciąć bo do koka mogą być później za krótkie i będę tak chodziła biedna z za długimy włosami przez wakacje:)

Rzaba, ja jestem w szoku. Zawsze mi włosy rozły mega szybko, a teraz, jak chce aby były długie, aby cokolwiek z nimi zrobic sensownego, to one prawie nie rosną... Załamka :(

aaaaaaaa to już tylko 100 dni a jeszcze tyle do załatwienia

Pozdrawiam.Ola

No mi też słabo właśnie, ale i tak mam już chyba najdłuższe w swojej karierze ;-)
"rz" - to długa historia

a dziewczyny z 06.10 wybierają się na spotkanie forumek 03 lipca w Sopocie?

Pozdrawiam.Ola

Mi nie pasuje termin, teraz mieszkam w Warszawie, wiec w srodku tygodnia byłoby ciężko dojechać.

Ja też niestety nie mogę.
"rz" - to długa historia

No to dziewczyny mamy 99 dni do imprezy:)
Chyba kupię sobie dzisiaj centymetr i będę odcinać jak w wojsku :)

a ja chyba kropelki na nerwy ;)))

Nie wiem jak wy ale ja trochę się denerwuję czy wszystko uda się załatwić i dograć na 100%. Pozdrowienia dla wszystkich nowożeńców z 06-10
image
image
trochę?? ja się bardzo denerwuję
a co to będzie we wrześniu Srebrzysko welcome ;)))))))

Ja się wcale nie denerwuje tylko już się doczekać nie mogę :)
Jeszcze tylko 98 dni :))))) Zrobiłam się bardzo monotematyczna, tylko o ślubie i weselu gadam:) Cały czas kombinuje co tu jeszcze fajnego wymyślić.

Mapio, załatwiliście już poradnictwo rodzinne? My się jakoś za to nie możemy zabrać.

my chcielismy ale uslyszelismy od Pani Basi ze mamy sie zglosic 2 m-ce przed slubem nie wczesniej. To bylo jakos po naukach. Teraz niedlugo bede do niej dzownila poniewaz mamy oboje czas i chcemy miec juz to z glowy. Powiem ze pozniej bedzie ciezko u Nas z wolnym czasem i moze uda mi sie ja przekonac zeby to poradnictwo w lipcu zalatwic. Anita a wy macie juz zalatwione ??

Niestety nie:(
Jakoś nie miałam do tego głowy. Myślałam, że opowiesz mi wrażenia.
Mam nadzieję, że Pani Basia, tak jak obiecała na naukach nie będzie nas za długo męczyć (może na jednym spotkaniu się skończy). My też już chcemy mieć to z głowy także pewnie w przyszłym tygodniu zadzwonię do niej i się umówię.

Pozostałe dziewczyny z 06.10. a może Wy jesteście już po poradnictwie i opiszecie wrażenia. Ciężko było? Jak ja słyszę o tych wykresach to mnie trzęsie. Nasza (moja i Mapio) Pani Basia z poradnictwa wydawała się dość sympatyczna na naukach to może nam to odpuści.

a skad ta p.Basia????
my nie mamy jeszcze ani nauk ani poradnictwa ;)

Pani Basia jest z Rumi. My z Mapio mamy do niej telefon kontaktowy od naszego księdza i była też na naszych naukach.

Olcia a czym Ty się tak denerwujesz dziewczyno?
Głowa do góry, tylko spokój może nas uratować. Przecież masz poślubić swoją miłość. Inaczej to faktycznie ślub na srebrzysku:) Ciekawe czy jest tam jakaś kaplica:) (ja tak teraz piszę ale pod koniec września to nie wiem co będzie) :))))

pod koniec września hmmmm krejzolki ;)))

Sama nie wiem jak do tego podejdę we wrześniu. Jak na razie zupełny luz. Czasami się tylko wkurzę, że muszę się wszystkim sama zajmować. U mojej drugiej połowy toootaaalny luz:)
Faceci chyba tak mają, niczym się nie przejmuje i uważają do tego, że na wszystko jest jeszcze czas. Gdyby nie mój upór, to pewnie jeszcze nic nie byłoby załatwione:)

ooo no to widzę, że nie jestem osamotniona ;))
moja połówka też luuuzik
mówi, że mamy salę, orkiestrę, kamerzystę i fofografa, ja mam sukienkę więc czym tu się martwić ;))
we wrześniu mina mu zrzednie ;) robimy wesele na sali w domu kultury ze swoją kuccharką ale zakupy musimy zrobic sami ,................ i wtedy się zacznie ;)))

:))))))
Nooooo, to na pewno (nie jesteś osamotniona). Kiedyś był tu taki wątek o zaangażowaniu przyszłych mężów. Nasi nie są wyjątkami. „Spokojnie, mamy na wszystko czas” to chyba ich ulubione sformułowania dotyczące przygotowań.
Ale cóż……..?????
Wszystko im wybaczamy, mają w końcu tyle innych zalet…….. :)))))

Podziwiam Was, ja to bym się chyba nigdy nie zdecydowała na takie rozwiązanie. Na pewno będzie fajnie, będziesz miała co wspominać, to z pewnością będą największe zakupy w Waszym życiu :)

Olcia, a w jakiej sali macie slub?

Chyba wszystkie dziewczyny z 06.10. pouciekały już z forum.
A Ty Alkaprim gdzie masz wesele? My mamy w Falko w Rumi.
Jak tam przygotowania?

Ja mam w Domu Kultury w Kacku, dlatego napisalam do olci*, gdzie ona ma bo się zdeczko zestrsowałam, ale już odnalazłam, ze olcoa* ma w Młyńcu.

czesc :)
my mamy w sali w domu kultury Młyniec
dopiero wróciłam i odebrałam właśnie pocztę, dlatego dopiero odpisuję
Alakprim a dekorujecie salę sami czy jakaś firma Wam dekoruje?

am
my robimy na sali bo są to dużo mniejsze koszta niż w lokalu

Własnie zdązyłam już odszukać info, ze masz w Młyńcu. Dekorujemy sami, tz z pomoca moich dwoch fantastycznych artystycznych koleżanek, które przystroja nam kościoł i salę, pewnie auto też.
Ona mają pomysł, my dajemy kasę pomagamy rzecz jasna.
Też mam pewne pomysły i jakoś mi szkoda kasy na firmę. Sami też damy radę to zrobić i bedzie to takie nasze. Materiały sa dostępne, trzeba tylko trochę czasu na to poświęcić i gotowe....

Całe szczęście dziewczyny to nie ten sam dom kultury;)
Alkaprim a Wy też wszystkie zakupy na wesele robicie sami tak jak Olcia?

A przygotowania spokojnie. W czwartek odebralismy papier na zaproszenia i okazało się, ze gilotyna, ktora pozyczyłam od koleżanki jest za mała, kartka A4 nie wejdzie. Więc albo jeszcze poszukamy albo damy do jakiegoś zakładu, aby nam pocieli, albo w nastepnym tygodniu zaczniemy cięcie, bo jade do domu i sobie przywiozę.
Sukienka juz się szyje. W końcu sie zdecydowałam, na 25 sierpnia mam I przymiarkę, butow jak nie bylo dla mnie fajnych tak nie ma.
Reszta pozałatwiana, wiec poki co luzki

Tak sami, tz najpierw musimy wymyslec menu z kucharzem, potem razem z nim na zakupy, moze on sam pojedzie, ale ja chyba za bardzo lubie mieć kontrolę i wolę patrzeć na co ida nasze pieniadze. Ewentualnie którys z rodzicow z nim pojedzie.
Ale całą resztę: napoje, ciasta, świece, serwetki to juz sami.

No to super. Ja też mam juz prawie wszystko. Sukienki nie mam ale moja krawcowa już zamówiła materiał i wiem jaką chcę przede wszystkim, więc luz. Zaproszenia zamówiłam i już pierwsze rozdałam. Zamawiałam w Decoratif o którym ostatnio było głośno na forum.

menu już mamy ustalone kucharka dała nam nawet listę zakupów z wyliczeniem ile czego trzeba kupić :)
a dekoracja zobaczymy, najgorzej to z czasem niestety brak go strasznie :/

Dobra, ja już zmykam, jutro znowu do pracy czas iść....
Dobrej nocy

dobranoc :))

Podziwiam. Strasznie się cieszę, że nie muszę się tym zajmować, mam mało czasu. Z drugej strony, wiesz co masz. Ja się boję, że jedzenie może być nie takie jak powinno chociaż opinie o Falko są ok. Zanim zapłaciłam zaliczę byłam tam na przeszpieach na kilku obiadkach.

my zaproszenia zamowilismy na allegro czekam na przesyłkę :)

Dobranoc dziewczyny.

Olcia ty też już zmykasz lulać?

ja tu jeszcze chwile posiedze ;)))))
my na paoczatku bralismy pod uwage lokale itd ale w koncu zdecydowalismy sie na sale

Ja nie brałam wcale pod uwagę sali, nie mam do tego głowy. A jak to wygląda z tymi kosztami? Bardzo duża różnica? My płacimy 140 zł za osobę i w tym mamy już troszkę ciast i napoi.

to zależy od tego jak sobie liczy kucharka nasza zaczyna prace w środę kończy w niedziele po poprawinach i bierze za to 1200 zł a robi wszystko
my nie liczyliśmy ile na wyjdzie za osobę, policzmy to później, ale jak szukaliśmy kucharki/kucharza to stawki mają różne
tak mniej więcej to jest taniej o połowę jak robisz z kucharka swoją, ale oczywiście to zależy od menu, sali, i innych wydatków :)

My nie robimy poprawin. Na weselu będzie około 110 osób, więc sama rozumiesz, straszne koszta. Ale coż, wkońcu to jedyny taki dzień w życiu:)))

my z poprawinami, bo ktoś musi zjeść to jedzonko co zostanie ;)))
a za sale płacimy raz i dostajemy klucz w środę a oddajemy we wtorek

oczywiście z tym jedzonkiem to żart ;))))

W niedzilę zrobimy jakiś obiadek dla gości, którzy jeszcze będą. Jedzonko mają nam po wszystkim zapakować, jeżeli coś zostanie:) Jak nie zostanie to nie będzie obiadu:)))

Olcia coś z tymi suwaczkami chyba nie tak... Różnie obmierzają a ślub tego samego dnia:)

hihi no rzeczywiście może to z jakiegoś innego kalendarza ;)))

teraz jak tylko Patrykowi skończy się szkoła :/ to trzeba nauki gdzieś znaleźć

W naszej parafi nauki były jakoś w styczniu więc poszliśmy żeby mieć z głowy. Trwały tydzień, codziennie godzinkę. Ja co prawda miałam zaliczone w szkole ale mój przyszły MĄŻ nie miał a sam nie chciał chodzić. Chcę załatwić w tym tygodniu poradnictwo.

echh poradnictwo tez musimy załatwić :/
teraz w wakacje będziemy szukać szkoła odpadnie to będzie więcej czasu, doba jest za krótka ....

Dacie radę ;) Szybciutko to załatwicie. Poszukajcie tylko takich nauk, które nie trwaja za długa. Dziewczyny na forum pisały kiedyś, że w niektórych parafiach trzeba chodzić co sobotę przez 8 tygodni:/ Musicie poszukać. Ja jestem przerażona tym poradnictwem, nie mam zamiaru robić żadnych wukresów:))

musimy dac radę ;)))
a poradnictwo no coż trzeba zacisnąć zęby i przeyżyć to jakoś ;))

Dobra Olcia, ja spadam lulać. Dobrej nocki.

dobranoc ja tez zmykam rano do Strasznogrpdu :/ (praca) ;))

DZiewczyny, ja tez "nie dawno" mialam studniowke a tu nagle okazalo sie, ze zostalo juz tylko 90... potem 45... potem... nie wiadomo kiedy zrobilo sie 13!!!!!!!!!!!! Jestem przerazona, tak wiele rzeczy jeszcze zostalo do zalatwienia - chce Was przestrzec i uswiadomic - czas szybko leci, nie odkladajcie rzecyz na ostania chwile! :-)

Dziękujemy aim :) to bardzo miłe.
Mam zamiar pozałatwiać wszystko jak tylko najszybciej się da, ale sama wiesz jak to jest. Troszkę się czasami nie chce, troszkę czasu brak. Wydaje się, że to jeszcze takie wszystko odległe.

echh ten czas za szybko biegnie ;))
ale kto jak nie my da radę ;)))))

Jasne Olcia;)
Musimy dać radę!!!!!!
Wszystko dopniemy na ostatni guzik i będzie cuuuuuuuudownie!!!

Podbijam, żeby nam nie zgiął Nasz wątek :)))

93 dni ........
aaaaaaaaa ;)))))

92 :)
"rz" - to długa historia

A dziś 6!!! Czyli 3 miesiące i my staniemy na ślubnym kobiercu :)

3 m-ce!!!!!!!!!!! Super!!!!!!!!!

juz tylko 3 mce :))))

Ale mamy "liczny" wątek :) Tyle wpisów.
Dziś już tylko 88 dni. Wczoraj miły pan w drukarni pociął nam kartki na nasze zaproszenia i teraz już na całego zabieramy się za ich robienie.
A jak u Was? Co nowego?

ja zamowilam sukienke i jestem szczesliwa ze mam to juz z glowy teraz szukam butow :) nadal rozdajemy zaproszenia jeszcze kilka nam zostalo i zaczynamy kobinowac nad podziekowaniami dla rodzicow i ksiega weselna oraz dyplomami dla swiadkow

Nasz zaproszenia też już prawie rozdane (w sobotę bawiliśmy się w kolendowanie po domach naszych gości). Sukienka wybana, buty kupione, jesem w trakcie robienia zawieszek i podziękowań dla gości. Wszystko idzie jak z płatka :))) Martwie się troszke o bieliznę ale jest jeszcze troszkę czasu więc myślę, że będzie ok.

rany dziewczyny jaka organizacja !!!
jestem daleko w polu jeszcze ;))
zaproszenia odbieram jutro, sukienka się szyje ;)
w sierpniu zaczynamy nauki (lepiej późno niż wcale ;))
a gdzie zakupy na wesele, strój młodego, buty młodej, auto do ślubu, bukiet, itd itp ;)))
jak zwykle wszystko na ostanią chwilę

Olcia nic się nie martw. Zdążysz ze wszystkim ;)
Masz jeszcze 88 dni :)))

no muszę ;)))) jak nie zdążę to imprezy nie będzie ;))))

Ojjjjjj, impreza się odbędzie i bez tego.
To wszystko takie szczegóły. Bez bukietu czy ładnego autka też by się obeszło(najwyżej pójdziecie piechotką) :)

ja nie musze miec ładnego autka ale jakiekolwiek ;)))
na piechotke troche daleko z wrzeszcza na Morene ;))) i pozniej na Zaspę do sali ;)))

No faktycznie, troszkę daleko.
Przecież nie chciałabyś zedrzeć sobie nowych bucików :))

no jasne i jeszcze trenik by sie wytarł od sukni :)

trenik ewentualnie zarzucisz na ramię :)

hihhi a sukienke zakasam do kolan ;)))
to byłby widok dopiero para młoda a za nimi goscie na piechote przez pół gdańska :DD

hehehehe :)))))))))
nieźle, naprawdę nieźle :)))

chyba mnie już źrebi ;))) a co to bedzie za miesiąc.... dwa.... i dzień przed ;)

Olcia ja sobie wyobraziłam jak juz dochodzicie na tą Zaspę i jeszcze pękam ze śmiechu.
Ze mną też coraz gorzej. Też się zastanawiam jak będę reagowała, a w samym kościele to już w ogóle. Ja na stres reaguje śmiechem i nie mogę wyksztusić z siebie żadnego słowa. To dopiero będzie ubaw po pachy.

to sie wyśle do "śmiechu warte" i zgarniemy nagrody miesiąca ba! nawet roku ;)))

Ty się nabijasz a jak ja przez hmmm... powiedzmy, 3 godziny się tak będę rechotać???
Goście się zniecierpliwią i sobie pójdą :)

hehe i powiedzą, że na takim ślubie to jeszcze w życiu nie byli ;)))))

I o to właśnie chodzi!!!!
Ma być niezapomniany :)))
Dobra Olcia, spadam, może później tu wpadnę, miłego wieczorku.

Ale się naśmiałam:)

ja tez znikam narazie miłego wieczorka
zajrzę później po "chirurgach" ;))))

am i olcia*---- przeczytałam wasze wpisy i moja wyobraźnia zadziałała. Ale się uśmiałam :) Też zaczęłam sobie wyobrazac mój marsz przez Obwodnicę z kiecką w ręku :)

Miłego dnia

:))) to byłaby sensacja na całe trójmiasto ;))))))

Alkaprim jedno jest pewne, pokazaliby Was we wiadomościach i opisali w gazecie :))) Mnie to może nie bo ja mam niedaleko, nawet cholewek bym nie zdarła:)))
Alkaprim a wyobrażasz sobie jak ja się chichram podczas ślubu przez 3 godziny. Ksiądz wystąpiłby z pismem do kurii o ograniczenie czasu ceremonii :))

dzień dobry październiczki ;)))))
są są są :)))))))))) dziś odebrałam zaproszenia :D

Olcia, a pochwalisz się jak wygladają? My jakoś od dwóch dni nie możemy zacząć naszych składać :( a czas ucieka. Całe szczęście rodzina i znajomi wiedzą, kiedy Nasz Dzien.

Alkaprim a pewnie jak tylko wrócę z pracy to wrzucę fotkę :)

Ok, milego dnia :)

wkleje czy nie wkleje ;)
http://img522.imageshack.us/my.php?image=zaproszeniemg5.jpg

image
Shot at 2007-07-12

Bardzo ładne i ta "figurka" taka sprytna

no właśnie chcieliśmy, żeby to było coś innego :)

Śliczne Olcia. Widziałam podobne figurki na tort.

83 dni ;)))
a tak wogóle to nas tylko 3 jest? nikt więcej 06.10.2007 nie ma ślubu??

Pozdrawiam

to już 82 dni a tak niedawno było 100
jakoś ten czas za szybko leci ale mam nadzieję że będzie wszystko ok
pozdrowienia dla wszystkich par a w szczególności tych z 06-10-2007 r.
image
image
Wszystkiego najlepszego 100dniowa zonko!! Kolejnych 100- tym razem lat szczescia!!!!
hihihi trochę za szybko te zyczenia ;))

hehehe ale zyczyc mozna :))))
Dzis mam nastroj do skladania zyczen :)))
W ogole dzis mam swietny humor!!
Kapalam sie w ciuchach w kanale La Manche!!!!
Wczoraj załatwilismy USC. Było w miarę sprawnie, tylko szkoda, ze UM w Gdyni nie ma nr konta USC w Gdańsku. Pani reagowała na moje pytanie, jakbyśmy byli jedyną parą zameldowaną w Gdyni i urodzoną w Gdyni, która bierze ślub na terenie Gdańska. Na szczęście udało nam się telefonicznie ustalić ten nr i wpłacić kaskę gdzie trzeba.
Strsujące jest jak pani pyta o nazwisko :)

Zazdroszczę, że macie to już za sobą. Nie cierpię załatwiać spraw urzędowych chociał sama pracuje w pewnym urzędzie :)))))
My chcemy pojechać w poniedziałek po to zaświadczenie, jeszcze zastanawiam się nad nazwiskiem ...hihihi. To żarcik oczywiście ale z ciężkim sercem to podpisze, lubię swoje nazwisko.

am kontaktowalam sie z Nasza ;) Pania od poradnictwa rodzinnego i klapa

bedzie dipoiero koniec sierpnia poczatek wrzesnia teraz jest w sanatorium

a jezeli chodzi o USC to my idziemy jutro :)

dobry wieczór :)
powiedzcie mi co z tym urzędem?? ja zakręcona jestem jak domek ślimaka ;)))
to trzeba już iść do urzędu?? a jakie dokumenty??
jeju ja nic niewiem dobrze, że chociaż wiem kiedy ślub ;)))

Olcia*, zaświadczenie z urzędu jest ważne 3 miesiące, więc już można to załatwić. Trzeba być razem, mieć ze sobą dowód osobisty, odpis aktu urodzenie (do dostania w pokoju 25, cena 22 zł/sztukę) i dowód wpłaty 84zł na odpowiedni urząd stanu cywilnego.

Wszystko wiem Mapio.
Ja też już do niej dzwoniłam, zapomniałam Ci napisać. To nic... załatwimy to w sierpniu.
Napisz mi proszę jak poszło załatwienie zaświadczenia z USC, ile kaski przygotować. My nie możemy dzisiaj iść bo moja druga poława długo pracuje.

am, ja się wczesniej zastanawiałam nad nazwiskiem, ale jak pani zapytała, to normalnie nie wiedziałam co powiedzieć, ale po krótkiej naradzie wyszło na podwójne, ale już wczoraj myśleliśmy o zmianie kolejności :)

heh ja tez mam dylemat z nazwiskiem ;) ale podwójnego nie mogę mieć, z moim jednym ledwo się mieszczę w rubryki ;)) echh trzeba będzie się odzwyczaić, ciężko będzie 30 lat to kawał czasu ;))))) i teraz tak je porzucić ;))

Ja też teraz bedę miała dużo literek do pisania i nawet się lekko rymuje, bo będę miała -wska- wska, ale i tak dobrze, ze nie mam na imię Katarzyna albo Aleksandra bo to już mogłoby być kłopotem, zwłaszcza w druczkach z wyznaczoną ilością kratek :)

gdybym zrobiła podwójne miałabym końcówki -ska -ska ;) ale mam na imię Aleksandra(10 literek) a w nazwisku mam 9 literek jakbym dodała 2 nazwisko
(10 literek) to z pewnością miałabym kłopot z rubrykami, druczkami a za nim bym sie podpisała to oczekujący na mój podpis dostałby białej gorączki ;))))

Hej dziewczyny, mam pytanko jak to jest gdy ja jestem zameldowana w Gdańsku, a mój przyszły mąz w Gdyni? Do którego USC trzeba iść?

kamda, najlepiej zadzoń tam, Miła Pani wszytsko Ci dobrze powie: telefon: 0-58 66 88 110, 66 88 114, 66 88 119, Fax 0-58 66 88 124

DZIĘKI :-)

Dziewczyny ja zdecydowałam że będę nosiła nazwisko mojego przyszłego męża i strasznie mi ciężko będzie pożegnać się z moim, tym bardziej, że jak napisała Olcia też już je noszę prawie 30 lat. Ale to nic, jego też jest ładne. Powiem wam w tajemnicy, że już nawet parawkę trenuje :)))

a my już wczoraj załatwiliśmy wszystkie formalności w USC,sporo załatwiania jeśli się bierze ślub w innem miejścu,nie podlegającym pod miejsce zamieszkania ale daliśmy rade:) też miałam duży dylemat gdy pani zapytała jakie nazwisko zamierzam nosić po ślubie,chciałam podwójne ale obecne mam takie długie że zdecydowałam się na mężusia:)

Ja uważam że podwójne nazwisko przysparza zbyt wiele problemów. I tam używa się najczęściej tylko jednego. Po czasie świadectwa pracy i inne dokumenty są różnie wystawiane i strasznie dużo zachodu z poprawianie tego. Może to jakieś zdoczenie zawodowe bo pracuję w urzędzie:))) Zdecydowałam się na jedno.

am jezeli chodzi o urzad to tak

trzeba miec skrocone odpisy aktow urodzenia - 1 twoj, 1 twojego przyszlego meza

mysmy takie skrocone odpisy mieli - znalazly sie u rodzicow ktorzy zawsze wszystko maja na wszelki wypadek ;)

gdybysmy ich nie mieli to taki jeden odpis kosztuje 50 zl

ponadto trzeba wplacic 84 zl na konto ktore podala nam wczesniej Pani z Urzedu Stanu Cywilnego w Rumi - to jest oplata za sporzadzenie aktu zawarcia malzenstwa

wiec jak idziesz do USC to musisz miec;

1. dowody osobiste
2. potwierdzenie wplaty 84 zl na konto urzedu miasta rumia
3. skrocone odpisy aktów urodzenia

Dziękuję Mapio. A tą wpłatę robi się w urzędzie, w kasie? Zaświadczenie wystawiają na miejscu czy jakoś się umówiliście po odbiór?

mapio mu braliśmy wczoraj skrócone odpisy aktów urodzenia i nie kosztuje to 50zł.tylko jeden 22zł.czyli razem 44zł.

Forgotka ale my z Mapio jesteśmy z Rumi. Może tu są inne opłaty:) Co urząd to inne przepisy:)))
A Ty skąd jesteś?

ak niedawno było 100 dni a teraz mamy już tylko 80 dni do naszego supe dnia
mam pytanko jak tam z przygotowaniami co już pozałatwialiście , bo my powoli powoli wszystko składamy do kupy ale jeszcze bardzo dużo do zrobienia.
Pozdrowionka
Pepomag no teraz to Ci ślicznie odpowiem :))))
Prawie wszystko załatwione. Suknie wybrana - nie uszyta, w sobotę jedziemy po garnitur, nie mam biżuterii i brak mi w tym temacie koncepcji, do kupienia pozostały napoje i wino no i owoce przed samym ślubem. Zaświadczenie z USC załatwimy w poniedziałek. Jeszcze nie wybraliśmy pierwszej piosenki. Ogólnie to takie pierdołki nie licząc oczywiście sukni:) Reszta załatwiona, chyba:/
A jak u Was???

widzę że podobnie jak my
jeśli chodzi o mój strój to mam już wszystko , jeśli zaś chodzi o strój MOJEGO to mamy tylko garnitur, a teraz szukamy butów które mu się spodobają. Podobnie jak ty nie mamy jeszcze napojów i alkoholi. No a w poniedziałek jedziemy do USC w Sopocie żeby załatwić zaświadczenie. Więc chyba w podobnym miejscu przygotowań
image
Czyli wszystko w najlepszym porządku. My wódkę już mamy tylko winko musimy kupić. Jeszcze bielizny nie mam:(
Tylko Nasza październikowa Olcia* się troszkę ociąga :)))

am ja brałam ten akt z Gdyni a mój M.z Działdowa ceny wszędzie są te same:)

heh ociągam sie strasznie ;)))
jeżu ja niewiem jak my zdążymy trzeba będzie wolne z pracy załatwić
a urząd jak mam tam iść to mnie krew zalewa ;) mam nadzieję, że w Gdańskim urzędzie wszystko idzie sprawnie

a my zakupów jeszcze nie robiliśmy, jak wiecie mamy wesele na sali, sami robimy zakupy więc to dopiero w październiku
a alkohol to myślę, że zdążymy
sukienka się szyje :) w sierpniu przymiarka, jeszcze buty, bukiet, fryzjerka
a moja połowa jest wyluzowana i uważa , że ze wszystkim zdążymy

tak nam powiedziala Pani w rumi

ale ona jest chyba jakas nowa wiec mogla cos pomylic

am zalatwienie wszystkiego trwa gora 15 minut i gotowe :))

Hej dziewczyny. Ja jestem jeszcze daleko w polu. Dopiero w przyszłym tygodniu idę zamówić sukienkę do szycia. Mój jeszcze o garniturze nie myśli nawet. Nie mam butów, biżuterii. Z zakupów mamy zaproszenia i materiały do strojenia sali i kościoła. Wczoraj zaczęliśmy poradnictwo a 7 sierpnia nauki. Mam wrażenie, że wszystko jest w proszku... ;)

No to widzę że z nami nie jest tak źle, chociaż ja już zaczynam się martwić że nie damy ze wszystkim rady.
kamda nie jesteś sama w tym polu ;)))) my nie mamy jeszcze nauk ani poradnictwa, z ubrań to tylko moja sukienka się szyje

ale zaproszenia już mamy ;)))

miłego dnia
image
uwaga bo nasz wątek zaginie
nie ma takiej możliwości ;))))

78 ...........

Mapio a ja już się martwiłam, że będę musiała tam stać ze 3 godziny.
No to się cieszę.

Pozdrowionka dziewczyny.

78!!!!!!!!!!!
77 - 11 tygodni i wtedy My
co raz bliżej ;)

Olcia masz już autko bo strasznie się o Was martwie? ;)))
Co słychać? Ja właśnie wycinam winietki ...hihi...

nie jest tak źle zamówiłam dokumenty w kościele w którym miałam chrzest ( bo ja to wszystko w różnych miastach) ;)) 07.08 idziemy na nauki
zaproszenia zawozimy za tydzień, część roześlemy, bo nie damy rady pojechać, sukienkę mierzę w sierpniu

tylko spokój nas uratuje ;))))))

po niedzieli idziemy do urzędu

damy radę !! :)

Ale się sprężyliście... Super. Ani przez moment w Was nie wątpiłam. Tylko tam sobie pisałam dla jaj ;))) My dzisiaj chcemy pooglądać a może i kupić garnitur. W poniedziałek idziemy do urzędu. Więcej planów nie mamy.

my pooglądamy jeszcze garnitury i to wszytko reszta już przed samym ślubem zakupy itd ...

No i super. My chcemy jeszcze podziękowania dla rodziców kupić i też damy sobie spokój z resztą na razie.

my nie robimy podziękowań
niestety moja Mama zmarła kilka lat temu :(
podziękujemy rodzicom Patryka i mojemu Dziadkowi osobiście po weselu, albo w trakcie ale nie w takiej formie jak to na weselach bywa

Rozumiem :(
W takiej sytuacji to lepiej żebyście nie robili podziękowań na weselu :(
To byłoby za bardzo wzruszające dla Ciebie. Bez łez i tak się nigdy nie obejdzie ale lepiej z tego zrezygnować bo pozostałą część wesela zastanawiałabyś się jak by było gdyby...
Moja ukochana babcia zmarła też kilka lat temu, zawsze marzyła o tym aby być na naszym weselu, niestety... Na samą myśl o tym mam oczy pełne łez (dlatego właśnie nie będzie żadnych podziękowań dla dziadków).
hmmm... każdy ma swoją historię...
Jak się sentymentalnie zrobiło.

zycie czasami sie tak smutno uklada moja babcia jest w dosc powaznym stanie i juz nam powiedziala ze na slub przyjdzie ale na wesele raczej na 100% nie bo po prostu nie da rady :(

pocieszam sie ze po weselu jak juz bedziemy mieli zdjecia i film to do niej pojedziemy i zdamy pelna relacje

a ja wlasnie siedze nad podziekowaniami

dla swiadkow dyplomy mamy juz zrobione - wlasnorecznie i moim skromnym zdaniem wyszly super i niedrogo

zaraz zrobie zdjatko i wkleje :)

Pochwal się Mapio, dawaj zdjęcie :)
Powiem wam dziewczyny, że ostatnio stwierdziłam, że ślub to doskonały test dla rodziny. W końcu dowiadujesz się, kto, jaki jest. Czasami można się strasznie rozczarować, ale też nieźle pozytywnie zdziwić.
Moja druga babcia stwierdziła na przykład, zanim jeszcze dostała zaproszenie, że ona na pewno nie przyjdzie na nasz ślub, bo "nie jest ze mną związana" :))) Z kolei niektóre osoby, z którymi utrzymujemy średni kontakt reagowały bardzo żywiołowo i strasznie się cieszyły. Dziwny ten świt :)

oto dyplomy

do zrobienia potrzebne sa:

1 arkusz czarnego brystolu

2 kartki A4 bialego papieru ale o wiejszj gramaturze niz zwykly do drukowania - znalazlam na sieci to brazowe tlo i w wordzie rozciagnelam na cala kartke A4

2 antyramy A4

z kupnych "elementow" dyplomu to wszystko czyli okolo 14 zł

karykatury zrobilismy sami programem Let's Draw - polecam wszystkim na rozne okazje bardzo duza galeria gotowych twarzy, oczu, ust, wlosow i innych czesci ktore towrza gotowa karykature

po zrobieniu dyplomu w wordzie w takiej formie jak nam odpowiadal (tlo, tekst, karykatura) i wydrukowaniu go przypalilismy koncowki bialej kartki i polozylismy ja na czarnym brystolu a pozniej tylko w antyrame i gotowe :))

jezeli ktos jest zainteresowany to moge jeszcze wkleic wlasnorecznie robione tablice rejestracyjne

image
Shot with FinePix S5500 at 2007-07-21

image
Shot with FinePix S5500 at 2007-07-21

ups troszke duze zdjecia :)

Super wyszło, bardzo dobry pomysł :)

mapio
twoje dyplomy są SUPER ale my niestety nie mamy tego programu
dziekuje za mile slowa :)

wklejam moje dzisiejsze dzielo - podziekowania dla rodzicow

koszt zrobienia okolo 15 zl i troszke roboty

dzisiaj kupilam

1. 6 bialych kartek papieru o wiekszej gramaturze

2. 1 zielona kartka papieru o wiekszej gramaturze

3 w Sabinexie w rumi zestaw - 4 ptaszki w gniazdach - 2 duze i dwa male, jakies piorka w tym samym kolorze i 3 jajka

ja wykorzystalam tylko ptaszki i jajka

potrzebne beda jeszcze

1. nozyczki i klej lub tasma dwustronna

schemat pudelka sciagnelam kiedys z netu

do srodka wlozymy podziekowani zwiniete w rulon, ktore zaraz zamierzam robic - uff meczacy dzien

mam nadzieje ze kogos natchnelam

oto efekt mojej pracy

image
Shot at 2007-07-21

image
Shot at 2007-07-21

Mapio podziwiam Cię dziewczyno, ty się z powołaniem minęłaś.
Bardzo ładne. Gratuluje.

az sie zarumienilam dziekuje bardzo :)

dla wszystkich zainteresowanych wstawiam stronke z szablonami pudelek

http://www.secural.pl/tabela.html

rany skąd bierzecie czas?? na to wszystko??

dla mnie takie manualne robotki sa dobre na odstresowanie po pracy :)

ja sie odstresowuję wlepiając oka w moje akwarium ;)

Każdy ma swój sposób na odstresowanie.
Ja kiedyś miałam śliczne akwarium ale mi strasznie zarosło :)))

ja na moje tez patrze :)

Dziewczyny, pochwale się, a co...
Kupiliśmy dzisiaj garnitur i buty dla mojego NAŻECZONEGO.
Wy już macie???

Tak nam został alkohol:) i dokumenty z USC z rzeczy które trzeba załatwić wcześniej:)

Cześć Gosiu.
My alkohol już mamy. Jutro idziemy do USC.
A tak poza tym to twój 9 wpis w NASZYM wątku, popraw się dziewczyno, oj popraw ;)))

am gratuluje kolejna sprawa zalatwiona. nam zostaly jeszcze napoje i woda gazowana, garnitur oraz buty dla mojego.

Garnitury gdzie polecacie? ;-))
"rz" - to długa historia

duży wybór jest w autlecie w Gdańsku na szadułkach, my tam właśnie kupiliśmy .
Poza tym teraz są duże zniżki
czy tam jest jakis salon firmowy i jak sie ksztaltuja ceny

jest 5 sklepów z garniturami
piure, sunset suite, reszty nazw nie pamiętam,
ceny różne. Myśmy kupili w piure garnitur przeceniony z 850 na 500,
image
My kupiliśmy w Puere w Fashion House, też przeceniony :))) z 899 na 699. Jest śliczny. A buty w Gino Rossi - oczywiście przecenione;) hihi

dzień doberek :)

a jaką macie piosenkę na 1-szy taniec??

my jeszcze się nie zdecydowaliśmy :/ grrrr

na dzień dzisiejszy Michael Buble - You and I
ale jeszcze może się zmieni?
Ja właśnie też mam z tym problem Olcia:/
Sama nie wiem...

echhh nasze gusta muzyczne są takie, że nie nadaje się to na 1-szy taniec

jak narazie mam listę piosenek i musimy coś z niej wybrać, oczywiście musi to być coś co zatańczymy ;)))) bez połamania kulasów :D

Ja muszę mieć w rytmie na 2;)))
Tylka tak potrafimy tańczyć;)))

hej, a ta mkijazystka to z jakiego miasta jest?

Woow, dawno mnie tu nie było, a już ponad 215 wpisow w naszym wątku :) Super. Ja jutro poraz kolejny ide na polowanie na buty, oraz bardotkę, i zabieram się już (tak samo jak od kilku dni) za drukowanie zaproszeń. Alkohol juz prawie mamy (wina i zamówione inne speciały), reszta juz pozaklepywana i pozałatwiana. Już ślub nabiera ksztaltów :)

Alkaprim, zgadzam się z Tobą, pięknie się NASZ wątek rozrasta.
Ja też nie mam jeszcze bielizny i coś czuję, że będzie ciężko:/

A my wczoraj załatwiliśmy sprawy w urzędzie .
image
image
my w tym tyg. rozweozimy do konca zaproszenia i zawiadomienia jestem happy bo zostalo Nam na prawde jeszcze tylko kilka osob. Ponadto zaczelismy rozgladac sie za garniturem :)

mamy tylko jednego zonka chcemy teraz zrobic poradnictwo rodzinne ale nie ma naszej Pani co przynalezy do parafii.

dziewczyny poradzccie kogos kto szybko i bezlitosnie pomoze zalatwic to poradnictwo i jak najszybszym czasie moze macie jakies namiary

Bo ja to cały czas czytam ale niewiele mówię a tak jakoś wychodzi.Staram się ze spokojem podchodzić do tego wesela i tak już zaczęłam mieć sny ślubne. Mam cały czas wrażenie że mam jeszcze dużżżżżo czasu. Pozdrawiam was serdecznie dziewczyny i jestem z wami:)

My też mamy rozdane już prawie wszystkie zaproszenia a zawiadomienia wysyłamy pocztą
Pozdrowienia bo nasz zegar wciąż tyka
dziewczyny z 06-10 górą
Pepomag masz rację :)))
Takiego długiego wątku jeszcze nie widziałam :)))
Pozdrowionka dziewczyny.

dobry wieczór dziewczynki ;)))

widzę, że nasz wątek się rozrasta ;)))

image
Gosia78, powiedz mi, czy Ty masz już fryzjera? Jak tak to którego i czy jest na Obłuzu? Ja muszę w końcu sie umówić, a mam na tyle nieposluszne włosy, że muszę mieć kogos w miare blisko, ale nie paradowac przez cale 3miasto od czesania do domu.

Nasze przygotowania nabrały tempa: w ciagu kilku dni udalo mi się w końcu kupić bardotkę (nawet 2), buty (jedyne inne, tz jedyne ladne, wg mojego gustu), mamy juz gotowe zaproszenia na wesele, teraz tylko poprawiny i zawiadomienia. Wieczorem jedziemy do 3miasta, aby rozdać zaproszenia i do slubu coraz bliżej :)

My mamy już prawie rozdane zaproszenia , w ten weekend już skończymy rozdawać. Do kupienia jeszcze alkohol i napoje. No i jeszcze obrączki ale już mamy wybrane więc tylko pojechać i zamówić.
image
ups
A my w tym tygodniu załatwiliśmy zaświadczenie z USC.
Następna sprawa załatwiona. Zaproszenia rozdaliśmy już jakiś czas temu, pozostały do wysłania zawiadomienia. Jutro wyruszam na poszukiwanie bielizny :/

my urząd po niedzieli
jutro będę wypisywać zaproszenia i rozdam to co w Gdańsku, reszta po niedzieli i część pocztą :)
właściwie zaproszenia to taka formalność, bo wszyscy wiedzą i są zaproszeni "słownie" ;)

jeszcze 10 tygodni i wtedy my !
My dzisiaj zamówiliśmy obrączki więc następną rzecz można odkreślić z listy
A ja jestem nieprzytomna po całym weekendzie rozwożenia zaproszeń. Ale warto było każdego z osobna odwiedzić, pogadać, wypić herbatę.

Gosia78, powiedz mi, czy Ty masz już fryzjera? Jak tak to którego i czy jest na Obłuzu? Ja muszę w końcu sie umówić, a mam na tyle nieposluszne włosy, że muszę mieć kogos w miare blisko, ale nie paradowac przez cale 3miasto od czesania do domu.
Piszę raz jeszcze, aby mieć pewność, że odczytasz

Przepraszam dopiero teraz zajrzałam. Ja mam już fryzjera, ale w centrum Gdyni na ulicy Batorego przy kościele NSPJ tam dlatego, że to salon który współprowadzi moja dobra koleżanka u której czesze i farbuje się od lat i mam do niej w pełni zaufanie. I wiem że sie z nią dogadam. Na Obłużu niestety nie znam fryzjerów:) Pozdrawiam jeśli chcesz to dam CI telefon ale to centrum Gdyni. A na którą masz ślub?

Ślub mamy na 16:00 w Gdańsku, wiec pewnie juz o 14:30 powinnam byc gotowa. Podaj mi, prosze ten numer, może się skuszę :)

studio Alicante p. Ania 0586201399 :)

up

A ja się niedawno, całkiem przypadkiem dowiedziałam, że fryzjerka z którą byłam umówiona pojechała do Anglii do męża na pół roku i pozostałam bez fryzjera.

No to klops:) napewno kogoś znajdziesz:)

Klops??? To mało powiedziane;)
Nie mam pojęcia gdzie się wybrać na próbną. W ostateczności sama się rozczochram:)))) To oczywiście żart.

Łatwo mi radzić bo sama mam spokój, ale chyba po prostu musisz iść do kilku zakładów i poprobować:) w Trójmieście jest wiele zakładów.

Tak właśnie mam zamiar zrobić. Czasami jednak warto iść od razu do kogoś sprawdzonego niż wydawać pieniądze na 10 próbnych fryzur. Zobaczę jeszcze. Troszkę się na nią wkurzyłam przyznam.

mapio mam prośbę - w naszym wątku pokazałaś swoje wspaniałe dyplomy dla świadków. Ja nie mam niestety tego programu ale mam ogromną prośbę czy mogłabyś mi wysłać na skrzynkę takie karykatury.
Z góry dziękuję
mój adres magdalinaszew@wp.pl
PODBIJAM
up
Jak tam dziewczyny bo ja już zaczynam mieć stresa a tu trzeba siedzieć w pracy i parcować masakra
A ja cały czas mam wrażenie że to jeszcze bardzo dużo czasu:)

Chodziaz mam wesele tydzien po was, to przez to ze to tak blisko, pozwolilam sobie zagladnac do waszego watku:):)

mapio, przyznam ze mnie zainspirowalas swoimi podziekowaniami dla rodziców, sprobuje cos pokombinowac

66
U mnie dziewczyny wszystko zależy od dnia. Czasami myślę, że 2 miesiące to strasznie dużo czasu a czasami, że to już tak niedaleko i że nie zdążę z tym wszystkim.
Jedno się nie zmienia. Nie ma dnia bez myślenia o ślubie. Tylko siedzę i kombinuję, co tu jeszcze wymyślić.
Zastanawiam się, co będę robiła po ślubie i oczywiście po podróży poślubnej, jak już opadną emocje. Będzie mi tego brakowało... albo zajmę się organizacją ślubu mojego brata. hihi

am powiedz czy jestescie juz po wizycie u ksiedza macie juz zalatwione paierkowe sprawy ??

my chcemy isc jutro - mamy juz wszystko z usc w rumi oraz nasze swidectwa chrztu

co mamy wziasc jeszcze ??

ciesze sie ze kogos natchnelam

dzisiaj postaram sie wyslac prg

Cześć Mapio.
Ksiądz mówił, że mamy przyjść we wrześniu (mamy zamiar iść pod koniec sierpnia).
Trzeba dostarczyć :
-zaświadczenie z USC
-zaświadczenie o ukończeniu kursu
-zaświadczenie z poradnictwa
-akt chrztu
-świadectwo szkolne (ostatnie z religią)
-dowody osobiste
Jeżeli coś przyniosłaś na pierwsze spotkanie to teraz już nie musisz.
Przed samym ślubem: karteczki do spowiedzi, obrączki, dowody osobiste (nasze i świadków).

Mapio a załatwiłaś poradnictwo?

oki dzieki

mamy w poniedzialek :)) myslalam ze moze moznas doniesc pozniej to zaswiadczenie z poradni a tak to wszystko juz mamy :)

am barbara wrocila dzwon do niej my jestesmy umowieni na pon

Super. Dziękuję za informację. Zaraz do niej zadzwonię. Napisz mi proszę w poniedziałek ja było.
A powiedz mi jeszcze czy umówiłaś się już na makijaż próbny z Panią Elą?
A może jesteś już po, jakie rezultaty?

jak tylko bedziemy po naukach to ci wszystko opisze :)

a na makijaz jestesmy (moja mama tez sie zdecydowala:)) umowiona na sobote 11 sierpnia

a ty kiedy masz ??

Jeszcze nie wiem. Napisałam maila do Pani Eli w poniedziałek ale nie mam jeszcze odpowiedzi. (ja też namówiłam mamę). Tak sobie pomyślałam że mogłybyśmy zrobić w ten sam dzień próbny żeby Pani Ela nie musiała jeździć dwa razy. Zobaczę co mi odpisze.

65
Ja mam próbny z Panią E.Skoczeń jutro:)

No to super Gosiu. Napisz jak wrażenia.
Ja dzisiaj rozmawiałam z Panią Elą i umówiłam się wstępnie na 11.08. :))) zaraz po Mapio :) Nie wiem czy wypali bo mieliśmy wyjechać ale zobaczymy.

oki:)

Ja już zaczęłam szukać kwiaciarni żeby zamówić bukiet i chyba wybrałam. Na przymorzu przy kolejce
image
no dziewczyny niedlugo bedzie 2 miesiace - temp rosnie

am super jakbys miala tego samego dnia co ja makijaz

to prawda a tak niedawno było 3 miesiące. Chyba teraz czas włączył "piąty bieg. "
DZIEń DOBEREK :)

A my dziś w nocy wyjazd, objazd po Polsce z zaproszeniami (Wrocław, Poznań, Bydgoszcz, Żnin ) i w poniedziałek do tyrki

do USC idziemy we Wrześniu, tak nam przynajmniej Pani z urzędu mówiła, że wcześniej nie trzeba

Olcia może byś moje zaproszenia też do Bydgoszczy podwiozła :)))

Mapio cały czas depcze Ci po piętach.;))) I tak już zostanie aż do ślubu.. hihi.

am proszę bardzo :) , żebym tylko nie pomyliła rodzin i zaproszeń ;))))

270 wpisik mój ;)))))

Eeee tam, przy takiej ilości gości i tak się nikt nie zorientuje ;))) Gorsza sprawa z winietkami... Będą siedzieć na ziemi...
Ja w sierpniu będę w okolicach Poznania, jeżeli masz tam kogoś to też z chęcią podrzucę :)))

Gratulację!!! Też na niego polowałam:))) Byłaś szybsza.

w Poznaniu też będziemy, intensywny weekend się szykuje

może upolujesz 280 ;)))))

doslownie do slubu :)) alei tak nam duzo zostalo i ta nieszczesna bielizna zalamka :(

am a kto ci bedzie czesal ??

Kurcze... nie wiem kto mnie uczesze:(
Pisałam już wcześniej, że moja fryzjerka z którą byłam umówiona wyjechała do Anglii (wyobraź sobie, że dowiedziałam się o tym przypadkiem i to nie od niej).
Jeszcze nie znalazłam jej następczyni.
Tak Mapio... bielizna to też tragedia. Nie ma nic naprawdę fajnego. Jutro po raz kolejny jadę na polowanie, może tym razem się uda.

Powodzenia głowa do góry
Mamy jeszcze 2 miesiące więc na pewno coś znajdziecie. Trzymam za was kciuki Dziewczyny bo my z 06 października nie damy się żadnym przeciwnościom losu i będziemy miały najpiękniejsze i wymarzone przez nas śluby i wesela. Jestem tego pewna i wy też bądźcie
Pozdrowienia dla wszystkich
ale nas sie uzbieralo na tego 06 pazdziernika :)

"...nie damy się żadnym przeciwnościom losu i będziemy miały najpiękniejsze i wymarzone przez nas śluby i wesela..."

Masz rację pepomag!!!
Nic nam nie popsuje Naszego dnia.

Jestem szczęśliwa bo dzisiaj kupiliśmy dla mojego mężczyzny buty, koszulę, kamizelkę, spinki do mankietów i pasek tak więc oboje mamy już skompletowane stroje. Hura !!!!!!!!!!!!!!!!!
jestem dziś po makijażu z panią Elą Skoczeń jestem zachwycona :)

poka, poka:))

jutro wkleje zdjęcia bo u rodziców nie mam kabla do aparatu:) ale pokaże na pewno:)

Woow, do ślubu już coraz, coraz bliżej... Ale fajnie :)

super,że jesteś zadowolona:))

no to czekamy na zdjęcia
Dziewczyny postaram się wkleić czy mi wyjdzie nie wiem:) Troszkę jestem stremowana wklejaniem własnych fotek. No cóż jestem jaka jestem może nie miss świata ale efekt makijażu mi się podoba. Tylko że zdjęcia go w pełni nie oddają. Mogę się troszkę świecić na tych fotkach były robione kilka godzin po makijażu a Pani Ela mnie nie utrwalała ze względu na niedoskonałości mojej cery o którą teraz muszę zadbać:)
przed
image
Shot with PENTAX Optio MX at 2007-08-05
po
image
Shot with DMC-FZ8 at 2007-08-05

ups ale wielkie:/

up
image
Shot with DMC-FZ8 at 2007-08-05

Makijaż jest super myślę że w całości z suknią i fryzurą będziesz prezentować się rewelacyjnie.
No to dziewczyny za 2 miesiące NASZ DZIEŃ
image
image
2 miesiące !! tylko ;)))

my wczoraj wróciliśmy z objazdu rodzinki (Wrocław,Poznań,Żnin)
jeszcze jeden objazd przed nami

teraz czas na poszukiwanie butów i bielizny

Ja w sobotę buty "upolowałam" :)
"rz" - to długa historia

Gosiu, bardzo ładny makijaż. Ja również jestem po próbnym u Pani Eli - nigdy nie sądziłam, że mogę tak wyglądać, a teraz dzielnie wcinam wszystkie zalecone suplementy diety.
"rz" - to długa historia

OLCIA podziwiam was. My też w ten weekend rozdaliśmy do końca nasze zaproszenia ale większość była tu na miejscu. Teraz tylko zawiadomienia no ale to chyba większość wyślemy pocztą. Pozdrowionka
image
Dziekuje bardzo:) Ja za to nakupowałam kremów i peelingów heheh:)

jeszcze ten weekend Starogard Gdański i później Jarosławiec i okolice i zaproszenia będą wręczone
to właściwie formalność te zaproszenia ;) bo i tak wszyscy wiedzą i będą ;)

a od jutra nauki .........

2 miesiące 60 dni i MY
podbijam
Teraz złapałam małego stresa, bo tyle rzeczy czeka na dokończenie. W najbliższy weekend jedziemy do 3miasta na wręczasnie zaproszeń na poprawiny (szykuje się znowu całoweekendowa pielgrzymka od domu do domu, od kawki do herbatki :)
Już buty upolowałam, teraz ucze się w nich chodzić :) Jest śmiesznie.

dziewczyny jest spotkano forumkowe 20.08
może tak na odstresowanie się spotkamy?? :)
Sopot lub Gdańsk, to jeszcze nie ustalone

ja niestety nie mogę przyjść na spotkanie
Wczoraj chyba aż za bardzo zestrsowałam się slubem, że aż go sobie wysnilam. Tz nie sam slub, ale kilka godzin przed nim....Ale sen nie byl za mily :( więc dobrze, że to tylko sen.

Pozdrawiam wszystkie 59 :)

no my byliśmy wczoraj na naukach, pierwsze spotkanie
jutro poradnictwo-1 sze

My to już na szczęscie mamy za sobą :)

my dopiero teraz, bo czasu nie było, szkoła, praca

my juz mamy nauki za soba :) w nastepny tydzien idziemy do ksiedza zeby zalatwic protokol itd

My nauki zrobiliśmy w maju, ale poradnictwo dopiero we wrześniu, bo było zbyt wiele osób na wakacyjne śluby i pani stwierdziła, że najpierw musi ich "obrobić". ! A tak chciałam mieć już to załatwione! :(
"rz" - to długa historia

My też do księdza w przyszłym tygodniu.
A my jutro wieczorem jedziemy do 3miasta na kolejne wreczanie zaproszeń :) Mamy też spotkanie z DJem ( w końcu musimy się poznac, bo tylko przez Skypa gadaliśmy dawno temu) i może jak się uda do księdza podjedziemy, aby spisać do trzeba.
Jeny, juz powoli nie mogę się doczekac tego dnia :)

a ja musze zadzwonic i sie umowic na poradnictwo
Mapio jak wrażenia po???

właśnie wróciliśmy z poradnictwa ......................
m a s a k r a !

kobieta jest straszna :/ nie wiem jak przeżyjemy 2 następne spotkania

Pozdrowionka dziewczyny

57:)

am sadze ze powinnas byc zadowolona bezbolesnie :)

Załatwiliśmy USC, alkohol został tylko autokar, ozdoby na samochód i napoje i tort ale to już przed samym ślubem:) zaczynam łapać stresssa:)

a my tak:nie mamy garnituru dla Mariusza, nie załatwiliśmy jeszcze protokołu w kościel, nie mamy alkoholu,win i napoi, nie jest załatwiona kwiaciarnia,zaproszenia też nie do końca są rozdane,nie mam halki i bolerka,nie mamy załatwionych noclegów dla gości...ja też zaczynam się stresować

Gdyby nie wasi faceci to byście się zastresowały na śmierć :). Wszystko się pozałatwia jak nad tym pracujesz. Zapytaj swojego faceta czy się uda ;)
Pewnie, że się uda tylko, że bez jego pomocy bo wyjechał:(

:( Mam nadzieję że szybko wróci...
no właśnie stąd ten stres:) wróci pod koniec miesiąca a ja zaczynam nową prace i nie będe mogła brać wolnego,zostanie nam miesiąc-damy rade:)

a tak niedawno było 100
ja też już łapię stresa, boję się co to będzie w ostatnim tygodniu
Madziu napisałam Ci maila

56:)

55:)
o matko 100 dni ???
fajnie a ile zostało do rozwodu ?????

Jestem taki i już.Trzeba sie przyzwyczaic.
to odpowiedz sobie sam ale pewnie i tak nikt ciebie nie zechce
Kochana i tu sie mylisz.
Z moim poczuciem humoru i elokwencją mam rzeszę wielbicielek.

Jestem taki i już.Trzeba sie przyzwyczaic.
kurcze nawet tu ta "cholera" (czyt. tedik) trafiła ;)

tu nie ma Twoich wielbicielek, weź zabawki i idź na swoje podwórko

54:)
100.................................53:)
straszysz ;-)))
"rz" - to długa historia

nie strasz :D

Kurcze, juz tylko 53 dni, a ja jeszcze nie umiem chodzić w moich butach slubnych.....
Ale nadal nie moge się dovzekać TEGO dnia.

Ty nie umiesz

a ja jeszcze nie mam butów ;)))

co raz bliżej .........

Ja buty już mam ale jeszcze nie zaczęłam w nich chodzić. No to trzeba zacząć bo to już za 52 dni
image
51
to co jesteśmy na półmetku. Tak niedawno było 100 dni a dzisiaj mamy już 50. Pozdrowienia dla wszystkich z 6 października i nie tylko
Madziu kiedy idziesz spisać protokół?

Pozdrawiam! Od wczoraj, kiedy to uświadomiłam sobie, ile jeszcze mam do załatwienia mam mega stresa. Kiedy najpóźniej w USC można załatwic sprawę? Są jakieś terminy?
"rz" - to długa historia

czy to prawda nie wiem ale podobno trzeba odebrać dokumenty z USC na miesiąc przed ślubem

cześć dziewczynki :))))

a ten protokół to gdzie się spisuje??

ślub mamy zupełnie w innej parafii ( nie w naszych) i czy można go spisać tam gdzie mamy ślub? czy trzeba w naszych parafiach?

Pozdrawiam

olcia ja mam taką samą sytuacje ślub jest w całkiem innej parafii a protokół spisujecie w kościele gdzie bierzecie ślub

Chcemy pojechać dzisiaj do kościoła ale nie wiem czy nam się uda bo mój pracuje dłużej i nie wie czy się wyrwie.
Jak nam się nie uda dzisiaj to pojedziemy w przyszły piątek bo latem tylko w piątkek jest po południu. Jak spiszemy Gosiu to dam ci znać.
Gosiu niestety dzisiaj nie uda nam się pojechać do kościoła. Myślę że uda nam się w przyszłym tygodniu
image
Nam ksiądz, jak zaklepalismy termin, powiedział, abyśm,y przyszli do niego we wrześniu, i tak też uczynimy (8-9 wrzesnia się z nim spotkamy).
Już tylko 50 dni :) Hurrra

i już czwóreczka z przodu 49 dni :)

o raty jak to szybko leci

my mamy juz wszystkie formalnosci u ksiedza zalatwione, protokol spisany itd teraz mamy sie spotkac z nim dopiero tydzien przed slubem zeby omowic przebieg mszy

garnitur tez juz w pelni skompletowany - polecamy sunset suits

am a ty jak stoisz z przygotowaniami

Cześć dziewczyny.
Byłam na tygodniowym urlopie i dlatego się nie odzywałam.
Co tam u Was?

Mapio przygotowania bez zmian. Tydzień odpoczywaliśmy a teraz ostro do pracy żeby wszystko pozałatwiać. My protokół spisaliśmy już wcześniej i jeżeli dobrze pamiętam to na początku września mieliśmy dostarczyć brakujące dokumenty (nie wiem czy dobrze pamiętam:))).
Mapio powiedz mi proszę, czy załatwiliście to poradnictwo na jednym spotkaniu czy musieliście jeździć kilka razy. I jeszcze jedno, jeżeli to nie tajemnica to napisz mi na maila ile zapłaciliście księdzu (cały czas się nad tym zastanawiamy) i czy macie też naszą organistkę.

Pozdrowionka dziewczyny, to już tak niedługo ;)))

am poradnictwo bylo tylko pojedynczym spotkaniem mysle ze jak zadzwonisz do .... to wszystkiego sie od niej dowiesz co i jak

jezeli chodzi o pieniadze dla ksiedza to sie zastanawiamy ile dac

uslyszelismy ze co laska i z tych pieniazkow idzie dla organistki dla koscielnego i dla ksiedza :)

tak chcemy miec nasza organistke

i kontaktowalam sie z ludzmi ktorzy mieli miec slub na 15:00 ogolnie jaja bo powiedzieli mi ze oni maja w sw krzyzu a tu po prostu jeszcze nie zdazyli odwolac - sory ale dla mnie jacys niepowazni bo faktycznie zajmuja godzine innym ktorzy chetnie wezma w ten dzien slub u nas w kosciele

wiec nadal jesmy dwie w nasz dzien :) i naszych dwoch Panow

no to 47
co raz bliżej

dziś idziemy zamówić obrączki
wczoraj po kolejnym maratonie po rodzince zaproszenia rozdane ;)

teraz zapowiedzi, protokół

szukanie garnituru, obuwia

Madziu my jutro jedziemy spisać protokół-właśnie mój M.dzwonił do ks.Wojtka także postaram się czegoś dowiedzieć odnośnie par i dekoracji kościoła:)

Mapio no to umówiłam się z Panią Barbarą dzisiaj na 19. Już widzę jakie będą jaja jeżeli spróbuje umoralniać mojego L. Chyba pęknę ze śmiechu.
Myślałam, że już wszystko załatwiłaś w kościele, łącznie z opłata… to kiedy w końcu trzeba zapłacić…? …Jak przyjdziemy na to spotkanie 2 tygodnie przed ślubem?
Jesteś przekonana, że nie trzeba płacić organistce osobno … mi się wydaje, że ksiądz nam mówił, że da nam do niej kontakt i musimy z nią sami załatwić (ale ja już niczego nie jestem pewna:)))

Ci ludzie, o których piszesz, są jacyś niepoważni jak dla mnie. Jak pomyślę, jak się zdenerwowałam gdy przeczytałam Twoją wypowiedź w jakimś wątku, że już są dwie pary to aż mi się skóra jeży, myślałam, że zemdleje.

Nawet się cieszę, że jesteśmy tylko we czwórkę…;)))

Pozdrowiona, jak wrócę to napisze jak było.

am mowie ci ze bedzie bezboelsnie zobaczysz :)

ja tez sie ciesze ze jestemy tylko w czworke

a info o kasie przekazal nam ksiadz Janusz poniewaz z nim mielismy spisywany protokol bo ks prob nie bylo :)

No to już po :)))
Tak jak mówiłaś Mapio, bezboleśnie :)))
Ani słowa na temat poradnictwa tylko ploteczki, bardzo miła towarzyska rozmowa. Tak to ja mogę takie sprawy załatwiać :) Pani powiedziała do nas "... czego ja Was mogę jeszcze nauczyć..."
Kolejna sprawa za nami.
Mieliście troszkę szczęścia, że nie było proboszcza, on bywa czasami ostry. Jak spisywał z nami protokół, to było, że tak powiem bardzo formalnie.

46 !!!!!
mnie tez cieszylo to ze nie bylo proboszcza :) wiem ze potrafi byc bardzo formalny

Wczoraj odebraliśmy nasze obrączki więc mamy już coraz mniej do załatwienia.
Dzisiaj jedziemy do kościoła spisać protokół.
A do ślubu już tylko 45 dni.
image
my obraczki tez juz mamy odebrane :)

My jeszcze nie mamy obraczek :( Ale już prawie wiemy jakie chcemy. Skończył nam się papier na zaproszenia, a że nie mamy już teraz czasu jechać do hurtowni, gdzi ekupowalismy pierwszą partię, kupilismy trochę gorszy papiet w Empiku. Potem pan w punkcie "ksero", w którym cielismy papier zalamał nas swoim brakiem wyobrazni, zupełnie nie mógł zrozumiec o co nam chodzi, nawet zapisane wymiary nic mu nie mówiły....
Teraz tylko przygotować pozostałe zaproszenia, w sobotę przymierzyć suknię i zdecydowac co i jak ma być na niej, kupić strój dla Pana Młodego, spotkac sie w końcu z DJem i kucharzem, przystroić salę i kościół (ale w tym na szczęście wtręczają nas nasze artystki), kilka spraw bardziej formalnych i gotowe:)

a my dzisiaj spisaliśmy protokół:) miło Cię było zobaczyć Madziu:) obrączki też już mamy są śliczne już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła ją już założyć:)

my mamy obrączki wybrane w sobotę będziemy zamawiać
musimy kupić strój dla młodego ;) i dla mnie buty, bielizna i coś na poprawiny
protokół jutro lub w piątek

no i musimy wybrać się w końcu do USC

z kucharką wszystko umówione, a w przyszłym tyg będziemy szukać cukierni
zaproszenia wręczone

no jeszcze autko

echh jak ten czas leci .......

pozdrowionka dzieczyny

Gosiu mi też było miło cię poznać.
My musimy kupić jeszcze napoje i alkohol oraz spotkać się z dj , fotografem i kamerzystą. No i zamówić ciasta i kwiaty. Ale spokojnie ze wszystkim zdążymy . Pozdrowienia dla wszystkich par.
image
44
370 wpis MÓJ :)))
pozdrowienia

43:)

Dziewczyny a pokazcie swoje obraczki jakie macie?
co raz bliżej ...... chyba łapię stresa, że nie zdążymy ze wszystkim :/

ale jeszcze nie wariuję ;)))))

Ooo ja też się już stresuję, że nie zdąrzę, zupełnie nie wiem dlaczego bo wszystko mam zaplanowane. A jeszcze 1 września jadę na inne wesele, ale zamierzam wszystkiemu się przyglądać bardzo dokładnie :-)))
"rz" - to długa historia

nasze są bardzo podobne do tych tylko delikatnie półokrągłe i kamienie są wtopione w złoto a nie w takim rowku.

image

Nasze obrączki są z Apartu wzór 304 i 4/304 (białe i żółte złoto a w damskiej jeszcze mały brylancik). NIestety nie mogę ich wkleić.
42:)

już za chwileczkę już za momencik ;)))

Nam nie udalo się załatwić obrączek w tym tygodniu, więc kolejan sprawa do załatwienia. Byłam dziś na I przymiarce. Suknia wyglada tak jak miała wygladac, co prawda miała w sobie mnóstwo szpilek, ale kształt jest taki, jak miał być. Następna przymiarka 22 września. Chodzenie w butach juz nawet mam opanowane :) Na resztę przyjdzie czas.

O kurcze, już 42??? A ja byłam przekonana, że 43... W sumie co za róznica :)

Ja dopiero zaczynam rozchodzenie ślubnych butów ale mam nadzieję że mi się uda.
a ja jestem po fryzurce probnej - polecam salon scarlett w rumi janowie i Pania Wiole pelen profesjonalizm

ja nadal szukam fryzjerki :/
chyba się zdecyduję na salon, który jest niedaleko domu, sąsiadka czesała się tam na swój ślub i bardzo ładnie wygladała

41:)

nauka chodzenia w butach na obcasie, który nie jest kwadratem o równych i dlugich bokach nie jest dla mnie łatwym wyzwaniem, ale dzienie ćwiczę. Jak na razie tylko w domu, ale już jutro planuję wyjście :)
Fryzjera nie mam. Ale w sumie jeszcze 41 dni :)

A ja już mam fryzjerkę i jestem umówiona na próbną.
41 to już niedługo
40!!!!!!
no to mamy trójkę z przodu
39image
oj robi się gorąco ;))))

pozdrawiam

dziewczyny wszystko macie załatwione??
my dziś ostanie nauki i w czw ostatnie poradnictwo, dziś zamawiamy obrączki
w weekend poszukiwania dalsze cukierni i garnituru, butów i czegoś na poprawiny, jutro na zapowiedzi idziemy dać i spisać protokół

aaaa i jeszcze poszukiwania fryzjerki ;)))))

Od 2 dni strasznie boli mnie brzuch. Obawiam się, że to już to: Pan Stres :]
A niby prawie wszystko załatwione...
"rz" - to długa historia

dziewczyny a jak wasze pomysly na bukiety slubne macie juz jakis wymarzony i wybrany bukiet ??

ja będę miała bukiet z kremowych róż i białych frezji. Niestety nie mam przykładowej fotki.
Mnie już dopadł. Mam juz stresa, tylko że nie jest on mobilizujący, tylko wręcz przeciwnie. Tz ja tylko myslę, co trzeba zrobić, ale tego nie robię. Dziś chodziłam za sukienka na poprawiny i załamka, normalnie zalamka.....
Na razie mam na poprawiny buty. Nie mam fryzjera, nie wiem czy mam cos miec na ramionach, w końcu aż tak ciepło nie bedzie (tz pewnie w srodku bedzie wrzało) Z jednej strony już nie mogę się doczekać, ale niech bedę na to tak bardzo przygotowana..... Oj, już zaczynam glupoty gadać, to chyba TO.
Pozdrawiam Was serdecznie i mam prośbę: FRYZJERKA NA OBŁUZU GODNA POLECENIA POSZUKIWANA. Czekam na jakieś wieści, jeżeli takie macie.

Cześć dziewczyny.
Nam pozostały drobiazgi: koszula, kamizelka, kwiaty, owoce, wysłać zawiadomienia - to chyba wszystko:/ Pomimo, że prawie wszystko załatwione to będzie gorący miesiąc.
Mnie też już chyba dopada lekki stresik:) Jak na razie jest niegroźny, jedynie burza myśli ale tak się zaczyna.

ja teraz tez codziennie mysle co mi zostalo do zrobienia chyba najbardziej to chcialabym juz zobaczyc i przymierzyc moja sukienke zeby miec pewnosc ze jest taka jaka chcialam

38 !!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ja wciąż bez stresu ale pewnie jak dopadnie to z podwójną siła.
my luzik :)))

a jeszcze trochę trzeba załatwić, najgorzej, że fryzjerki nie mam :/
i kwiaty ale to luz teraz kwiaciarni dużo

trzymajcie się dziołchy ;)))))

Mapio ja też chciałabym już mieć moją sukienkę. W poniedziałek byłam na pierwszej przymiarce, było super. Jeszcze nic nie widać ale to fajne uczucie :))) We wtorek mam następną przymiarkę.

400 wpisów w naszym wątku i pozostało 38 dni !!!!!!!!!
Można już o nas powiedzieć - koleżanki :)))))

tak 3mać!!!

To chyba najdłuższy watek jaki widziałam ;)

Super

Karcia my wcześnie zaczęłyśmy :)))

witam koleżanki :))))

dziś obleciałam pół Gdańska za jakąś sukienką na poprawiny, porażka nic nie ma :(((((

pewnie z butami do ślubu będzie podobnie

Olcia nie martw się na pewno znajdziesz i buciki i sukienkę. Cierpliwości.
Byłaś w Gdyni w Batorym?
Ja ostatnio widziałam tam, w takim malutkim, niepozornym sklepiku (przy toaletach) śliczną satynową, czekoladową sukienkę - oczywiście to kwestia gustu). Może tam zobacz. Ceny też przystępne.
A buciki, no cóż, to trudna sprawa. Ja swoje znalazłam zupełnie przypadkiem. Musisz pochodzić po sklepach.

Koleżanki, jak się cieszę, ze jest sobie takie forum, że ten wątek tak dobrze sie przyjął, że te ciołki (wiadomo o kim mowa) nie zagladają tu za czesto i nie pisza swoich glupot. Dziś zaczełam proces opalania, co prawda w warunkach solaryjnego zacisza, a nie na łace czy plaży. Pani fryzjerka, do ktorej poszłam umówić się na czesanie ne slub koleżanki na te sobote, powiedziała, ze mam za krótkie włosy, aby coś zrobić! lekko mnie to zdołowało, ale może pani nie jest dobrą fryzjerka z wieloletnia praktyką.
A moje włosy juz chyba znudziły sie rosnięciem i chyba zaczynają cofać się do cebulek!!!
Buty- już chodzę zgrabnie, tańczyc jeszcze nie próbowałam.
Sukienki na poprawiny nie mam, bo nie ma nic w sklepach, nawet te ekskuluzywne butiki z sukienkami za ponad 500zl nie mają nic do zaoferowania, albo szyją je na manekiny, bez bioder, ale za to z wielkim biustem.
Szybko lecą teraz te dni.
Pozdrawiam!

Aklaprim to dzięki Tobie powstał ten wątek, gratulacje!!!

nasz wątek sie rozrasta :) może zdążymy do 06.10 zrobić 1000 wpisów

w sklepach nie ma nic :/

w sobotę pojadę jeszcze do hurtowni na Przymorzu, może tam coś będzie
i czas szukać butów ślubnych ........

Może lepiej nie przesadzajmy bo nas admin zablokuje :)))

No to mamy 37 dni ale ten czas leci.
USC załatwione, obrączki zamówione. Pan Stres wciśnięty lekko w kąt ;-)

Przeczytałam, że szukacie sukienki na poprawiny. Jakieś dwa tygodnie temu szukałyśmy z Mamą dla niej sukienki na mój ślub i mimo, że byłam bardzo sceptycznie nastawiona udałyśmy się do podziemia w hali gdyńskiej. Tam, wśród oczywiście tony kiczu, "upolowałyśmy" piękną sukienkę z satyny w kolorze herbacianej róży. Sukienka w stylu lat 30-tych, za kolano tak mnie oczarowała, że kiedyś chyba uszyję sobie na wzór. Wtedy były jeszcze dwie :)

Ja mam problem z biżuterią...
"rz" - to długa historia

Dziewczyny mam pytanie czy łykacie jakieś witaminy dla poprawienia wyglądu skóry. Jeśli tak to jakie?
image
ja polecam capivit a+e i capivit hydrocontrol i skrzyp polny (skrzypowita)
nie klopotów wiec to mi wystarcza

Oto mój codzienny "zestaw":

1.silica - 1 tbl. dziennie
2. solarin max - 1 tbl. dziennie
3. omega 3 - 2 tbl. dziennie

zalecony przez specjalistkę :)
"rz" - to długa historia

Ja teraz dbam o koloryt skóry, a walke o jej zdrowy wyglad zaczęłam juz dawno, tylko efekty byly, ale się zmyły. Teraz mam nie za fajną cerę, ale witaminki, skrzypy i takie tam, oraz owoce są w moje diecie.

okład z kupy nietoperza jest dobry na wszystko......
a ja nic nie biorę :))) czasmi tylko coś przeciwbólowego jak mi się stresik udzieli.

no i nawet tutaj dotarł ...

ichaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
36
no to zostało nam pięć tygodni - 35 dni!!!!!!!!!!!!
powoli aczkolwiek zaczynam odczuwać........... panikę !!!! ;))))

Ja wczoraj balowałam na weselu koleżanki i zupełnie inaczej przeżywałam jej slub, niż poprzednie. Myślę, że to tylko dletego, że cały czas myslałam, że za te trzydziści parę dni to bedzie nasz dzień.
Wczoraj się okazało, że jeszcze kilka osób nie dostało zaproszeń, ale luz....
Miłej niedzieli.

U mnie tak samo, dawno wysłane a nie dotarły. "Kocham" Pocztę Polską!
:-/ Na szczęście wszystko zostało wyjaśnione, ale wolałabym uniknąć takich przebojów.
"rz" - to długa historia

Dlatego wręczaliśmy zaproszenia i część zawiadomień osobiście by uniknąć wpadki z Pocztą Polską. A do Ślubu już tylko 33 dni.
nasze wysłane poczta dotarły szybciutko w ciągu 2 dni

Oczywiście wręczenie osobiste to bardzo ładny gest i przynajmniej pewny. Ale nie dalibyśmy rady wręczyć wszystkim i kilka trzeba było wysłać.
"rz" - to długa historia

My też zdecydowana większość wreczalismy osobiście, już pisałam kiedyś, ze było to przemiłe, bo z niektórymi to dawno sie nie widzielismy, a te co wysłalismy to porazka, jak listy z Warszawy do Gdyni moga iśc ponad 2 tygodnie. Rozumiem, może brak kodu, może zbyt elegancja koperta, ale bez przesady.
jestem zdeczko wyluzowana jeżeli chodzi o fryzjera :) Bo mam włosy krótkie, ale dzielnie od marca zapuszczam i mam jeszcze malutki mankament z uszami (odstają), wiec koki i takie tam odpadają... A ja nadal nie umoiłam się na czesanie próbne.....
Luz blues.....
Możecie polecic jakiegoś fryzjera na Obłuzu? Gosia poleciła na Batorego, ale ja chyba wolalabym nie jexdzić w te i we wte.
Już tylko 33???? A dopiero bylo 100!!!

image

Do wczorajszego wieczora wydawało mi się że stres mnie nie dopadnie niestety myliłam się. Od wczoraj w mojej głowie kłębią się myśli czy ze wszystkim uda mi się zdążyć a dni uciekają coraz czybciej.
Dopiero co było 100 dni a to już 32 (około miesiąc). Oby tylko nie było coraz gorzej.

image
Dziewczyny do roboty bo nasz wątek zginie
a na marginesie to już tylko 31 dni a jutro zaczyna nam się ostatni miesiąc.
Ooooo, stres rośnie, a czas leci nieubłaganie....

to ja pierwsza zostalo nam 30 dni :)

Miesiąc!! :)
"rz" - to długa historia

o rany .....

w sobotę bieganina za sukienka na poprawiny i butami na ślub
fryzjerki nie mam nadal...........
ale za to mamy wybrana cukiernię i tort :)))

stresa ślubnego nie ma ;))

za to jest w pracy :/ i dobija

No właśnie został miesiąc i teraz trzeba już wszystko dograć na tip top
a potem to tylko zabawa
My jutro jedziemy do 3miasta aby dograc to co jeszcze niedograne: protokól w kościele, dekoracja sali, tort (mniami bedzie smakowanie), DJ (w końcu piersze spotkanie na zywo), próbna fryzura (udało mi się przekonac panią żeby mnie w sobotę o 8:00 rano przyjęła) i takie tam drobnostki :)
Już nie moge się doczekać.

A ja dzisiaj dziewczyny miałam próbny makijaż. Jestem baaaaaardzo zadowolona!!!
Współpraca z Elą Skoczeń to prawdziwa przyjemność. Pełen profesjonalizm i spokój ducha, który w ten dzień może mnie uratować. Nie dosyć, że moja twarz wyglądała jak nigdy dotąd to jeszcze dostałam mnóstwo cennych wskazówek dotyczących pielęgnacji. Po prostu super!!!
Dziękuje jeszcze raz Elu, (jeżeli to przeczytasz).

my jutro kościół protokół i zapowiedzi
12.09 wyjeżdżamy na tydzień, więc pilnujcie wątku dziewczyny ;))))))

a jak wrócimy to będę szukać butów ślubnych

pozdrawiam :))))

kurcze jak ten czas leci

my mamy juz ustalone menu w magnacie i czesciowo zaplacone

w sobote idziemy do kwiaciarni i bedziemy ustalac wystroj kosciola

w nastepnym tyg spotkania ostateczne ustalenia z zespolem yacotaco i z avmedia

czekam kiedy odezwa sie z salonu magda bo chcialabym miec juz pierwsza przymiarke

No właśnie to juz tylko 29 dni
my jeszcze do załatwienia mamy wystrój kościoła
zamówić bukiet ślubny
spotkać się z właścicielem restauracji żeby wpłacić częśc za wesele
i dograć szczegóły.
A potem już tylko czekać na ten dzień.
Ja dziś byłam na próbnym czesaniu. Pani Mariola wyczarowała 3 cuda z moich "pięknych acz krótkich włosów", i już się zdecydowałam na pierszą propozycję. Zdjęć nie mam.
Dziś weekend w Trójmieście załatiwanie czego jeszcze nie mamy, kupujemy alkohol i potem czekamy już tylko na ten dzień, z Warszawy pilnując wszystkiego.
Ale sie cieszę.....

Alkaprim napisz coś więcej o swojej fryzurce, bo ja też mam krótkie włosy i żadnego pomysłu na uczesanie:(

ja też :(
"rz" - to długa historia

Pani zaproponowała 3:
1- pasemka włosów skręcone i upiete w taki sposób, że na głowie robi się taka.... kurcze nie umiem tego opisać, poszukam zdjęć i sieci. A reszta wlosów podkręcona na zewnatrz,
2- włosy podzelone na pasemka i kazde pasemko inaczej pofalowane, poskrecane (ale jakoś mało elegancko mi to wygladało)
3- tak jak w 1, ale bez tego upiecia u góry, a to upięcie najbardziej mi sie podobalo, wiec zostane przy 1.
Może mój opis jest mało obrazujacy, ale ejstem zmeczona po bardzo intensywnym weeknedzie, jutro postaram się wkleic zdjęcia, jak jakieś znajdę.

A mamy już prawie wszystko zalatione :)
Protokół spisany:)
Idę spać.
Buźka

my tez do przodu ;)
protokół spisany
butów nie mam nadal :(
ale to już jak wrócimy

trzymajcie się :))

Ja mam próbną fryzurę i makijaż w najbliższą sobotę. A reszta też juz prawie załatwiona. Ale mamy jeszcze 26 dni .
a my zrobiliśmy dziś poradnictwo-jak dla mnie to było strrrraszne:(

Forgotka??? ja tez urodzona jestem w dzialdowie:)moze znam twojego i??mezczyzne???
do ktorej podstawowki chodzil?

Niemożliwe to już tylko 25 dni
:-)) wreszcie

"rz" - to długa historia

Powoli robi się gorąco!!!!

a więc 2812julia mój M.chodził do 2 do Lidzbarka :)

Dziś kupilismy obraczki. Ale będą dopiero za tydzień, bo pan grawer graweruje.
Juz coraz bliżej, jak miło.

Ja chyba już bym chciała żeby te przygotowania się skończyły i by nadszedł nasz długo oczekiwany dzień.
A stres jest ale malutki, myślę ze niestety to się zmieni.
A do slubu i całej reszty pozostało 24 dni. Jak miło
image
image
No to 23 :)

"rz" - to długa historia

tylko 23
aleeeeeee dlugi watek:)) jeszcze troszke dziewczyny:)

Długi, a tak juz niewiele zostalo. O mamo, jak malo czasu. A ja mam teraz takie "kłopociki" w pracy, że szok i znowu mam zmeczona twarz, bo .... taką mam stresujacą pracę. Ale jeszcze 23 dni, ślub, kilka dni w pracy i nasza wymarzona, ekstrymalna podróż.
Dobrej nocy:)

22
A rodzinka zaczęła szaleć, o mamo...

"rz" - to długa historia

Moja rodzinka też szaleje, nie wiem co im się stało... Chyba są bardziej przejęci ode mnie:) To gadanie powoduje, że ja też zaczynam się denerwować. I te ciągłe pytanie... "macie jeż wszystko?...co jeszcze do załatwienie?..." Najgorsze, że ja nie wiem co im odpowiadać bo z tego wszystkiego już sama nie wiem co powinniśmy jeszcze załatwić :)))

Nasze rodzinki były trochę od tego wszystkiego odseparowane, bo nie mieszkają w 3mieście, a my wszystko tutaj sami organizujemy. Aż do połowy sierpnia był błogi spokój, ale potem się zaczęło, co chwila "świetne" pomysły :-) Całe szczęście, że prawie wszystko już dopięte i nie bardzo jest możliwośc mieszania, ale trochę nerwową atmosferę i niepotrzebne stresy wprowadzają niektóre osoby :-/

"rz" - to długa historia

Rozumiem Cię doskonale. Nasze rodzinki są w większości z okolic więc mają pełne pole do popisu;)

Za trzy tygodnie o tej porze będę już żoną:)

dziewczyny chyba pobiłyście rekord w długości wątku he he gratulacje!!!!!!

w srode mialam pierwsza przymiarke w salonie Magda w Wejherowie

jestem zachwycona jakoscia sukienki. teraz sukienka jest zwezana bo zrzucilam kilka kg zreszta na zdjeciach widac ze w niektorych miejscach nie uklada sie tak jak powinna

w piatek beda miala ja juz w domu :) niemoge sie doczekac. polecam wszystkim ten salon w 100%

image

image

hmm sproboje mniejsze zdjatka :)

image

2.

image

Mapio bardzo ładnie Ci w tej sukience. Mój tren jest mniej więcej tej samej długości. Hmm... No to troszkę wyczyścimy podłogę w Naszym kościele :)))

dzieki am a powiedz mi jak bylo u ksiedza ?? masz kontak do organistki ??

a ty masz zdjecia ze swojej przymiarki ??

Jeszcze nie byliśmy u księdza. Idziemy w środę. Jeszcze nic nie wiem na temat organistki.
Nie mam też zdjęć z przymiarki. Jeżeli zrobię to prześle Ci na maila.

A ja własnie wrocilam w bardzo udanego wyjazdu do Poznania, w celu próbnego makijażu :) Moja przyszla kuzynka - wizażystka spisala się na medal.
Nadal jeszcze tyle spraw do zalatwienia.
Ale jest dobrze :)

a tu już mamy jedynkę z przodu 19
W sobote miałam próbny makijaż i fryzurę, ale niestety nie mam zdjęć bo aparat nam się rozwalił.
18
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A je jestem już po przymiarce :) Ale bylo super, tak się stresowałam, a suknia jest idealna. A ja w niej.... cudo.
W czwartek/piatek ostateczne mierzenie, bo krawcowa idzie na urlop, i potem 3 października ostateczny odbor i do 3miasta.
Juz tak się cieszę na ten dzień.

te wasze 100 dni mineło dawno temu :))) coraz blizej tych wielkich dni :)

Ja już się doczekać nie mogę. Zarówno ślubu i wesela jak urlopu i wycieczki.

Dziewczyny a jaki macie plany na wieczór panieński?
Ja się jeszcze zastanawiam gdzie zabrać moje kumpelki -muszę sama o to zadbać ponieważ mam 2 świadków i może lepiej, żeby się za to nie brali:(

a ja juz wiem moje przyjaciolki kochane jeszcze z lat liceum cos dla mnie szykuja - wiem ze nanie zawsze moge liczyc wlasnie dzisiaj do mnie dotarlo jeszcze tylko ponad tydzien i mam panienski woww !!!!!!!!!!!!!

Mapio Woww... przez duże "W"
Jutro idziemy do księdza. Wy już byliście?

Jak tam dziewczyny wszystko już dopięte na ostatni guzik? Bo faktycznie czasu coraz mniej. My tylko dograć szczegóły i zamówić bukiet ślubny no i czekać na 06-10.
A to już tylko 17 dni
wróciłam
ale na urlopie wybiłam lub złamałam palec u nogi hehehe
nieźle co ;)) na te pare dni przed ślubem
no ale jak to sie mówi ro wesela się zagoi ;))

pozdrawiam

a to już tylko 16 dni
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pewnie że się zagoi Olcia.
Mnie dopadło przeziębienie, dzisiaj byłam u lekarza, biorę antybiotyk.
Będzie dobrze ;))) ...musi być dobrze!

A ja, jak na złośc i chyba tez przez to, ze tak bardzo uważam na siebie, mam teraz na rękach siniaki, strupy, zadrapania. Skąd one się biora??? Dziś w pracy dwa razy wpadlam na szafe i mam siniaki.
Ale jak juz pisałyscie: do wesela się zagoi.

my idziemy w sobote :) a wy byliscie juz ??

To chyba każdego coś łapie bo ja też jestem przeziębiona ale jakoś się bronię. No zobaczymy jak to będzie, a to już tylko 15 dni.
Pozdrawiam was wszystkie
Witam dziewczynki, ja chyba pomału zaczynam się denerwować, ale nie ślubem a tym że zaczęła się bnieganinka!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj byłam na przymiarce dopasowania sukni wyszło cudnie, odbieram ją 1 października bo jeszcze troszkę trzeba skrócić i zebrać ciut na pleckach bo za luźna minimalnie ale jest bardzo pięknie.
Ja ka tam u was z bieganinką? Mi zostały do kupienia napoje i umówienie szczegółów w lokalem. POZDRAWIAM WSZYSTKIE 6-steczki:)

Bieganina maksymalna - w kalendarzu brak wolnego miejsca na kolejne notatki :-) Do kupienia jeszcze napoje, spotkanie z księdzem i fotografem.

Jutro panieński, a w poniedziałek odbieram suknię. Tylko dlaczego prognoza długotemrinowa przewiduje 12 stopni i deszcz :-/

"rz" - to długa historia

właśnie wróciłam od chirurga i rtg jednak mam złamany palec u lewej stopy
hehe na 15 dni przed weselem suuuuper

współczuję i życzę zdrówka bo przecież mówią że do wesela się zagoi
Dziewczyny o pogodę się nie martwcie. Zamówiłam słoneczko :)

Mapio - byliśmy już u księdza i wszystko załatwione.
Olcia - moje zapalenie oskrzeli to pestka przy Twoim paluszku. Współczuje Ci strasznie. Trzymaj się, będzie ok. (To chyba jednak nie pójdziesz na piechotkę tą obwodnicą, powinnaś się oszczędzać)

Dziewczyny u mnie też straszna bieganina, mimo, że wydawałoby się, że wszystko załatwione. Tak jak któraś z Was napisała brak miejsca na wpisy w terminarzu. Najważniejsze, że humory dopisują;)

no najgorsze, ze nie mam butów ślubnych jeszcze i nie mam pojęcia jak ja przymierze :/

dziś zamawiamy ciasta i tort
i może uda mi się fryzjera jak sie uda

Za dwa tygodnie o tej porze będziemy już prawie gotowe to niesamowite jak szybko minął ten czas.
A ja, po piatkowej, już ostatecznej przymiarce sukni, zgubiłam buty slubne. Załamka na maksa, ryk, histeria....ale znalazły się ( w skrócie: wypadły z pokładu skutera, na którym pomykaliśmy z Zielonki do Warszawy). Akcja byla niezła, ale zakończona sukcesem.... Buciki leżały samotne na poboczu drogi. Całe szczęście zaden TIR nie zdązyl ich zwalcować.
Mój Narzeczony dziś jest w 3mieście, a ja własnie zaczynam odsypianie integracyjnego wyjazdu z pracy.
Pa!

am my mamy juz organistke i skrzypaczke :)

a wy byliscie u ogranistki ??

a ja umówiłam się w końcu u fryzjera uff
w sobotę próbna fryzurka
tak szukałam a sie okazało że pod nosemmam zakładzik bardzo fajny :)

butów nie mam nadal, niestety nic nie założę na lewą stopę, muszę czekać aż palec trochę się zagoi :/ mam nadzieję, że coś kupię i będę mogła chodzić

Ja dziś jadę na sale ustalać menu i inne sprawy jejku zaczynam pomału się denerwować:)

Ale mialam dziś straszny sen.... To już chyba ta faza przedślubnego stresu. Miłego dnia, aby było spokojnie.

ja takie już miałam tydzień temu zaczyna się udzielać klimacik:)

echhh jak to leci czas :/
stres+złamany palec=srebrzysko ;)))

oj olcia ty to biedna jesteś z tym palcem musisz sobie jakieś luźne butki kupić na płaskim

jak na razie to i takich nie mogę założyć :/
tylko jakieś sportowe luźne albo chodaki

teraz mam zwolnienie poleżę w domu to może się zagoi tak żebym mogła coś ubrać

dziś pożyczę kule i kupię taki usztywniacz na stopę, żeby nią nie ruszać

będzie dobrze

ważne, że mam fryzjera umówionego :) dopiero w piątek znalazłam fryzjera

Jesteś wielka najważniejsze to nie tracić humoru będzie dobrze bo musi to najwspanialszy nasz dzień pozdrawiam i życzę aby palec jak najszybciej przestał boleć:)

Nie mogę uwierzyć że zostało tylko kilka dni. Niecałe dwa tygodnie to jest niesamowite a ja wciąż spokojna. Był moment że miałam stresa ale już mi przeszło.
A nasz wątek się rozrasta tak trzymać.
Stresik jest, taki mały już stale obecny. Chyba jednak go "oswoiłam" :)

"rz" - to długa historia

11 DNI
No to dziewczyny zaczynamy wsteczne odliczanie 10 .. 9 .. 8 ... i tak dalej.
To jest niesamowite niedawno 100 a dzisiaj już tylko 10 a za chwilkę będzie już po. Oby pogoda na dopisała.
Dzisiaj sprawdzałam na portalu pogodowym, zapowiadany deszcz zniknął, ale zobaczymy...

"rz" - to długa historia

ja tam jestem dobrej myśli i mam nadzieję że będzie słonecznie i ciepło
image
A ja już powoli staje sie kłębkiem nerwow. Dobrze, ze mam bardzo zajmujaca pracę i przez 8,5h mysle tylko o swoich obowiązkach. Ale po powrocie do domu... to juz inna bajka.
Moja mama wczoraj zamowiła mi wiązankę w Casablance na Unruga z Gdyni. Co prawda musiała pani wybic z głowy pomysl bordowej wiązanki i wbić, poparty również przez panią inny pomysł, na efekt musze poczekac rzecz jasna, ale mam zaufanie i do mamy, i do pani kwiaciarki.
Czas leci szybko, nawet nie zauważmy, jak bedziemy świetować 1, 2, 3....i kolejne rocznice.

A jak tam dziewczyny, jesteście już po wieczorach panieńskich? Ja miałam w sobotę i zabawa była rewelacyjna. A prezenty bardzo praktyczne hihi ;-)

"rz" - to długa historia

tak:) ja miałam w sobotę 22.09 było wesoło
bez tańczenia, bo z moim złamanym palcem nie mogłam
a prezenciki super uśmiałam się do łez :D

A jak tam dziewczyny czy już wszystko dopięte na ostatni guzik czy jeszcze macie cos do załatwienia. Ja wczoraj zamówiłam bukiet i właściwie już wszystko jest załatwione. Teraz tylko siedzieć i czekać, a to już tydzień zmałym hakiem. Pozdrowienia na wszystkich szósteczek.
image
echhh to masz super
my dopiero zaczniemy ganiać od poniedziałku, zakupy na wesele, bo robimy sami zakupy
jeszcze bukiet, buty dla mnie

jutro przymiarka sukienki

a jak tam twój palec ?
no średnio nie ma mowy o założeniu butów normalnych
na tej nodze mam sandała dziś, na drugiej normalnego buta
buty ślubne chyba kupię przed samym ślubem

ja zaczęłam lekki stresik czuć, dziś nasz szofer rozbił autko i troszkę nam się pozmieniało z jaguara na rovera no ale cóż..............:) zostało kupić napoje i suknia do odbioru mam nadzieje w poniedziałek:) Pozdrawiam:)

A my chyba daleko w polu jestesmy :( Narzeczony nie ma butów, ani koszuki, ani nawet czasu, aby je kupić. Ja nie miałam jeszcze wieczoru panieńskiego, bo nie mam czasu kiedy go zrobić, w srode wieczorem jadę juz do 3miasta i wowczas się zacznie.... kupowanie napojów niegazowanych, bo gazowane już mamy, alkoholu, nie wina, bo wino juz mamy.... I takie tam.
Stresik jest coraz większy.

Suknia w domu, yeeee :)

"rz" - to długa historia

A u mnie pełen spokój ciekawe kiedy ten stres mnie dopadnie bo to że dopadnie to jestem pewna.
ja jestem bardzo spokojna, ślubem się nie stresuje
może tym, że od poniedziałku będzie kongo z zakupami i mam nadzieję, że wszystko zdążymy kupić

dziś przymiarka sukni :)
jutro próbne czesanie

buty muszą poczekać, może do czwartku palec się nie co zagoi ;)

pozdrawiam dziewczyny

to już tylko 8 dni :)

dokładnie to już tylko osiem dni
Ale fajnie, że to jeszcze przed Wami :)) Powodzenia dziewczyny!

A ja mam dzisiaj wieczór panieński. Już się nie mogę doczekać moich koleżanek - wariatek.

ja moje dwa wieczory będę miała niestety w środku tygodnia, we wtorek i czwartek, ale mam nadzieję, ze bedzie dobra zabawa.

dziś odbieram sukienkę :)
idę na próbne czesanie :)

ale butów nadal nie ma ;)

pozdrowionka dziewczyny "nerwy w konserwy" ;))))))

no to co dziewczynki za tydzień będziemy już żonami.
Ale dziewczyny szalejecie w tym wątku ;)

Było 100 a jest już tylko 7 :)

Powodzonka :)

No to teraz MY!!!!!!!!!!!!!!! Ale jaja :))))))))))))

:-)

:))

"rz" - to długa historia

dziewczyny to teraz na nas nadszedl czas ja codziennie sledze pogode na stronie augustyna.pl (wiem ze w 90% sie sprawdza)

No właśnie prognozy nie są optymistyczne ale mam nadzieję że będzie tak piękna pogoda jak w ten czy poprzedni weekend. Oby nie padało to będzie ok.
Dziewczyny pozostało nam już pięć dni to niesamowite, do mnie to wszystko jeszcze nie dociera. Pozdrowienia dla wszystkich szósteczek.
06-10 górą
Hej co z wami dziewczyny, chyba jesteście tak zajęte że nie macie czasu zaglądać na forum.
Ja od kilku tygodni zagladam na forum tylko do naszego wątka, resztę tylko jak cos bardzo mnie zainteresuje czytam.
Dziś kupiona dla mnie kreacja na poparwiny, prezenty dla Rodziców i dla świadkowej, a jutro jade odebrać suknię :) i mam pierwszy panieński :)

No to życzę miłej zabawy. Ja też podobnie jak ty alkaprim zaglądam prawie tylko do naszego wątku.
image
image
właśnie wróciłam z henny :)
od dziś szaleństwo zakupów (wszystkich produktów na wesele)
w czwartek .p.kucharka zaczyna działać a ja będę szukać butów ślubnych
z palcem lepiej ale jeszcze potrwa zanim się do końca zrośnie
dziś ustalamy szczegóły z autkiem, bierzemy w końcu z wypożyczalni samochodów na 2 doby

humorki są :)

pozdrowionka

Radosne przygotowania :)
My pakujemy się w podróż.

"rz" - to długa historia

Ja już się troszkę stresuje.
Dzisiaj byłam na kolejnej próbnej fryzurze. Jestem zadowolona. Chyba już wszystko załatwione - już sama nie wiem;)

dzisiaj idem ostatni raz do pracy :) od jutra ponadtygodniowy urlop

tylko w glowie tyle mysli czy juz wszystko mamy i co nam jeszcze zostalo

kobitki teraz my !!!!!!!!!!

Ja też dziś ostatni dzień przed ślubem. Jestem tak zestresowana, bo ja jade zaraz po pracy pociągiem do domu, a Narzeczony jedzie jutro autem, mam nadzieję, ze niczego nie zapomnimy.
Wczoraj miałam I panieński, jutro II :)
Jakoś powoli wszystko się zamyka na ten przysłowiowy guzik.

a ja mam już urlop od dzisiaj
mimo że wszystko mamy załatwione to jeszcze jest tyle latania i ustawiania sobie wszystkiego wg planu.
No i ciągle ta myśl czy o czymś nie zapomniałam ale mimo wszystko jestem jeszcze w miarę spokojna.

ODLICZANIE OSTATECZNE SIĘ ROZPOCZĘŁO :)))

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja jeszcze jutro do pracki, pozabijam te dzieciaki, ale już prawie wszystko załatwione:) i troszkę stresik na wieczór zelżał:)

GRATULACJE DAL WSZYSTKICH 100dniowek!!!!
Teraz to już co ma być to będzie. Dziś odebrałam parasolkę od Becmerki i próbuje dokończyć pakowanie.

"rz" - to długa historia

Już jestem w domku. Dziś wieczorem II panieński. Suknia zaraz się wpakuje do auta i przyjedzie do mnie dziś w nocy. A Narzeczony, dopiero jutro do mnie dołączy. Póki co jest malutki stres, ale za to Mama denerwuje się za nas wszytskich, bo Tata własnie wraca z rejsu, ma być jutro rano, oby zdążył :)
Pozdrawiam Was... Już teraz to nasza sobota

up:) Jak tam nerwy bo u mnie się dziś uspokoiło:)

Haj my dzisiaj byliśmy u księdza załatwić ostatnie rzeczy, suknia odebrana i teraz czekamy tylko na sobotę.
oj dziewczyny, ale Wam zleciało, to już tylko dwie noce i nastąpi ten magiczny dzień!!! Powodzenia trzymam za Was kciuki:))

!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak to zleciało !!!

a ja nie mam butów do ślubu jeszcze :/
jutro będę szukać, palec się goi więc myślę, że coś założę

właściwie wszystko mamy jutro tylko reszta zakupów dla p.kucharki

Karolcia dziś stroiła salę i spisała się ze swoją wspólniczką na medal :))))

pozdrawiam dziewczyny

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To już jutro!!!!!!!
Stresik mi się udziela.

Fajne uczucie tak być już tylko dzień przed :)

1
:) rzaba w doskonałym nastroju

"rz" - to długa historia

kochane szosteczki pazdziernioweczki korzystajac z moemnciku chcialabym wam zyczyc zeby jutrzejszy dzien byl najpiekniejszym w waszym zyciu - piekniej pogody, nastrojow, mszy w kosciele i weselicha do rana

"Do zobaczenia" w nastepnym tygodniu

Było cudownie pozdrawiam:)

Gratulacje :))

Serdecznie pozdrawiam wszystkie koleżanki z wątku i nie tylko. Własny ślub jest jednak najfajniejszym ślubem, na jakim się jest ;-))
Wracam 20 października, podbijajcie dla mnie relecja "szóstek", proszę.
Buziaki!

"rz" - to długa historia

6- steczki jak u was ja relacje napisze jak będą zdjęcia pozdrawiam:).

U nas było fantastycznie :) Nie mam teraz czasu na relacje, ale postaram się przed wyjazdem w podróż napisać co nieco.
Ale jestem szczęśliwa

Było fantastycznie, cudownie. Nie mam słów by wyrazić jak cudownie się czułam. Szersza relacja później.
Kochane szósteczki wszystkiego naj naj na nowej drodze życia.
Dziewczyny korzystając z wolnej chwili chciałam złożyć Wam wszystkim życzenia, wszystkiego najlepszego, mnóstwo miłości i samych prostych dróg w życiu.
Było przecudownie, wszystko tak jak chcieliśmy, po prostu brak słów żeby to opisać :))))))))))))))
Jutro lecimy do Egiptu. Odezwę się po powrocie.
Buziaki

dzień dobry :)))

ślub był piękny, wesele suuuper, goście fantastyczni, rewelacja jednym słowem
słów brakuje, żeby to opisać :)

wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

Dziewczyny!

!!!!!!!!! G R A T U L A C J E !!!!!!!!!!!!!

Jesteśmy po sesji z Arturem Łastowskim za kilka dni powinnam mieć kilka zdjęć to wkleję:) Było wczoraj troszkę zimno ale suuuper pozdrawiam i Artur kuruj się :)

To jest po prostu niesamowite tak długo czekaliśmy a teraz już jesteśmy po wszystkim.
jestem chora i musze sie kurować, aby juz w sobotę być pelna sil do podrózy.
Relację napiszę trochę później, a teraz wklejam link do kilku zdjęć.
http://picasaweb.google.pl/alkaprim8/DleWeselnika?authkey=G-_8E-wibhg

zamieszczam jedno nieprofesjonalne zdjęcie
image

i jeszcze jedno
image

gratulacje i wszystkiego najlepszego
to niesamowite dopiero co czekałyśmy na ten dzień a już prawie tydzień po ślubie
ale dzisiaj zimno dobrze że my mieliśmy lepszą pogodę
my mieliśmy po weselu w niedzielę 07.10 sesję pogoda była super :) na szczęście

nacie jakąś dobrą pralnię chemiczną??
trzeba wyprać sukienkę i sprzedać

pozdrawiam

dziewczyny chyba w podróżach poślubnych ;)) taka cisza w naszym wątku

580 ;))

Ja niestety dzisiaj byłam w pracy a w podróży nie byliśmy i nie będziemy
a od ślubu już 10 dni
pracujemy:) brak czasu podróż poślubna będzie na święta pozdrawiam i też jesteśmy już po sesji:)

Jak tam macie już jakieś zdjęcia bo my jeszcze nie
*
:)))
mamy kilka fotek z sesji, resztę materiałów odbieramy po niedzieli :))))))))

jak będziesz miała to wklej
to link do kilku zdjęć, robionych na sesji w niedzielę po weselu
resztę odbieramy po niedzieli

http://picasaweb.google.com/arkadiuszrog/OlaIPatryk

super zdjęcia
już 17 dni jesteśmy żonami
Dziewczyny, czy były już Wasze relacje? Wreszcie troche ochłonęłam po podróży, aby znaleźć zdjęcia Gosi (prześliczne). Jeśli pisałyście relacje, to chętnie przeczyta, i chyba sie sprężę, aby napisać swoją :)

"rz" - to długa historia

To jest niesamowite już niedługo będzie miesiąc
Witam,

Wczoraj wróciliśmy z naszej niesamowitej podrózy. Ale tu jest zimno :) Tam gdzie byłam 38 to była norma.
Ja relacji nie pisałam, bo czasu nie było, może jakoś w tym tygodniu napiszę co i jak, ale ogólnie: slub i wesele były niesamowite, wszytsko wyszło lepiej niż planowaliśmy, DJ spisał sie na medal, kucharz też, do tej pory rodzina zajada pozostałosci z weselnego stołu. Link do zdjęć już wkleiłam wyżej, na zdjęcia z sesji czekam, bo idą pocztą.
Fajnie jest być zoną :)
Bużka!

Up...
Pozdrowionka świeże żoneczki.
Czyżbyście miały więcej obowiązków że tak zaniedbujecie Nasz wątek?

Chyba coś w tym jest, teraz raz na tydzień zaglądam na weselnik, a przed slubem, to hohoho....
Pozdrawiam!

Raz na tydzień rozumiem ale żeby w ogóle... :)))
Niektóre dziewczyny nawet słowa nie napisały od ślubu...
Nie ładnie, nie ładnie... :)

cóż praca, szkoła szara rzeczywistość ;)))
brak czasu na wszystko

ale mamy zdjęcia i film więc teraz objeżdżamy rodzinkę :)

Pozdrawiam :)

Po ślubie się przeprowadziłam i nie mam dostępu do komputera a w pracy tyle roboty że szkoda gadać. Pozdrowienia.
ale dzisiaj kiepska pogoda dobrze że to już piątek
to niesamowite niedawno było 100 dni do naszego wielkiego dnia a za chwile będziemy świętować pierwszą 100 naszego małżeństwa.
Pozdrowienia dla wszystkich szósteczek.
ale mamy dłuuuuugi wątek ja również pozdrawiam:)

WOW!!!
Dopiero teraz zdałam sobie sprawę. że to już 69 dni. Ale ten czas zasuwa.
Jeszcze troszkę i przejdziemy na emerytury z naszymi mężusiami :)))
Jakoś po ślubie mniej tu zaglądamy, szczerze mówiąc troszkę brakuje mi tych wszystkich weselnych przygotowań. Fajne to było...
Pozdrowionka dziewczyny.

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt wszystkim młodym żonkom szczególnie z 06-10
Pierwszy raz przeżywamy święta jako mężatki, super.
Pewnie u wszystkich z Was odbywa się to troszkę inaczej niż do tej pory. Zamąż pójście wiele zmieniło w naszym życiu, nawet jeżeli znamy się już wiele lat.

Wesołych świąt dziewczyny.

Wesołego po Świętach i pomyślności w Nowym Roku!
Aby Wasze marzenia zmieniły się w rzeczywistość, a sukcesy przerosły oczekiwania.

"rz" - to długa historia

I już po świętach, naszych pierwszych świętach jako mąż i żona. Było miło. Wesełego po świętach.

za dwa dni będziemy obchodzi trzy miesiące naszego pięknego małżeństwa
90 !!!!
Wielkimi krokami zbliza sie nasz setka ale tym razem jako szczęśliwych żon. Przesylam pozdrowienia
No i mamy już nasze pierwsze 100 dni :) Ale zlecniało. A jeszcze pamietam, jak zaczynałam ten wątek na 100dni do naszego dnia.
Pozdrawiam was wszystkich, dziś świętujęcych :0

Już ponad 100 dni od naszych ślubów a wątek wciąż istnieje.
Oby jak najdłuzej
Cześć dziewczyny

Pisujemy już tu sobie ponad 200 dni. Co prawda już w coraz bardziej okrojonym składzie, no ale trudno.
Mamy już kolejną studniówkę :)

Pozdrowienia

uppppppp!!!!!

No rzeczywiście, juz tak długo nasz wątek istnieje :) Fajnie. A co tam u was słychać? Już we własnych gniazdkach? Po remontach? Dzieci juz w drodze?

upppppppppppp!!!!!!!!1
to już 130 dni
jak ten czas szybko leci wczoraj mieliśmy 5 miesięcy od ślubu
Pozdrowienia dziewczyny. Co tam u Was słychać? Już wcale tu nie zaglądacie???? A przed ślubem to dnia bez weselnika nie było ... hihi.. Ja tesknie za tymi wszystkimi przygotowaniami, było super, chciałabym jszcze raz :)

Pozdrowienia :))
u nas dobrze będziemy rodzicami ;)))) jesteśmy w 3-cim miesiącu ciąży
także teraz to będziemy mieli wesoło i znów szał przygotowań tym razem innych ;)))

Witam
co u Was dziewczyny??

Pozdrawiam w ten słoneczny dzionek :)))

Serdecznie gratuluje Olcia.
Super Wam się udało.
Dużo zdrówka dla Ciebie i fasolki.

Ale fajnie!!! Też gratuluję :)
No to zaraz będzie pół roku.
I rzeczywiście przygotowania były bardzo fajne...
Pozdrawiam!

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
A te pół roku tak szybko minęło
a dzisiaj mamy już 200 od naszego ślubu
jak to szybko mija
cześć dziewczyny :)

fasolka ma sie dobrze ja też
właściwie to na 70% jest fasolek ;)
w maju usg to może się upewnimy na 100%

Pozdrawiam

Olcia - fasolka czy groszek :))) - co za różnica - i tak najukochańsze.
Pozdrowionka

am jak na razie nadal 70% usg dopiero w czerwcu bo chcę zrobić to 3D lub 4D a to po 22 tyg się robi

Olcia, no to mamy czerwiec - napisz koniecznie - fasolka czy groszek ?
Czekam z niecierpliwością.
Podobno przyszłe mamy mają przeczucie co do płci swojego dziecka? Jak jest u Ciebie?

Nasz wątek już się nie chce podbić! Buuuuuuuuuuu :(
Chyba się troszkę zestarzał. A jaki mamy już niesamowity staż małżeński :)
Pozdrowienia

no witam :)
już wiadomo, ze jest fasolka, ptaszek się zgubił po drodze ;)))

pozdrawiam żonki :)

cudownie! fasokeczka!!!!!
jeszcze raz serdecznie gratuluje :)))

niom fasoleczka już urosła i sobie rajdy po brzuchu urządzą ;)
nie wiem kiedy to zleciało już co raz bliżej do godz "zero" ;)

Pozdrawiam październikowe żonki :)

484 dni po ślubie. Jak ten czas leci. Niesamowite.
Dzisiaj sobie poczytałam nasz wątek, ale się naśmiałąm.

Pozdrowionka dziewczyny.

Olcia widzę, że Twoja fasolka już duuuuuża i jaka uśmiechnięta. Cudo. Gratuluje.
Pozdrawiamy październikowe żonki ;)
ciekawe czy wyświetli ten wątek jeszcze
do góry