Widok
06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli – Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk – Stegna/Labirynt
06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumi/ Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for sale/studio Kadr
06-10 rzaba
06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
06-10 olcia*
06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na Macierzy Szkolnej
06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał Czachorowski:)
06-10 alkaprim
kurczaczki - ale was duzo :)))
06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk – Stegna/Labirynt
06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumi/ Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for sale/studio Kadr
06-10 rzaba
06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
06-10 olcia*
06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na Macierzy Szkolnej
06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał Czachorowski:)
06-10 alkaprim
kurczaczki - ale was duzo :)))
małaaa napisał(a):
> 06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli –
> Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
> 06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk
> – Stegna/Labirynt
> 06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumi/
> Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
> 06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
> 06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for
> sale/studio Kadr
> 06-10 rzaba
> 06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
> 06-10 olcia*
> 06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na
> Macierzy Szkolnej
> 06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja
> Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał Czachorowski:)
> 06-10 alkaprim
> 06-10 pepomag / (Magda i Piotr)kościół Św. Jerzego Sopot/ > kurczaczki - ale was duzo :)))
>
>
> 06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli –
> Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
> 06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk
> – Stegna/Labirynt
> 06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumi/
> Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
> 06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
> 06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for
> sale/studio Kadr
> 06-10 rzaba
> 06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
> 06-10 olcia*
> 06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na
> Macierzy Szkolnej
> 06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja
> Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał Czachorowski:)
> 06-10 alkaprim
> 06-10 pepomag / (Magda i Piotr)kościół Św. Jerzego Sopot/ > kurczaczki - ale was duzo :)))
>
>
pepomag napisał(a):
> małaaa napisał(a):
>
> > 06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli –
> > Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
> > 06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk
> > – Stegna/Labirynt
> > 06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w
> Rumi/
> > Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
> > 06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
> > 06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for
> > sale/studio Kadr
> > 06-10 rzaba
> > 06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
> > 06-10 olcia*
> > 06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na
> > Macierzy Szkolnej
> > 06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja
> > Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał
> Czachorowski:)
> > 06-10 alkaprim
> > 06-10 pepomag / (Magda i Piotr)kościół Św. Jerzego Sopot/ >
> kurczaczki - ale was duzo :)))
> > 06 - 10 jeszcze jedna parka:) Ania i Piotr :)
> >
> małaaa napisał(a):
>
> > 06-10 gosia78 (Gosia + Rafał)/ św. A.Baboli –
> > Obłuże/Maciejka/Bel Canto/ A. Łastowski/ E.Skoczeń
> > 06-10 alex2007 (Ola + Tomek)/ N.S.P.J w Stegnie/ ow. Bałtyk
> > – Stegna/Labirynt
> > 06-10 mapio (Magda + Piotr)/ św. Józefa i Judy Tadeusza w
> Rumi/
> > Magnat – BojanoYocotaco/Avimedia/E. Skoczeń
> > 06-10 Tigerina (Gosia + Mariusz)/ św. Jerzego – Sopot
> > 06-10 am / św. Józefa i Judy Tadeusza – Rumia/ for
> > sale/studio Kadr
> > 06-10 rzaba
> > 06-10 aganadal (Aga + Sławek)/ NMP Gdynia / Róża Wiatrów
> > 06-10 olcia*
> > 06-10 Karolina i Jacek - kościół Cystersów w Oliwie/ sala na
> > Macierzy Szkolnej
> > 06-10 forgotka/Kościół Św.Jerzego Sopot/Restauracja
> > Kaszubska/zespół Aplauz/kamera i zdjęcia Michał
> Czachorowski:)
> > 06-10 alkaprim
> > 06-10 pepomag / (Magda i Piotr)kościół Św. Jerzego Sopot/ >
> kurczaczki - ale was duzo :)))
> > 06 - 10 jeszcze jedna parka:) Ania i Piotr :)
> >
hej!ja tez juz czuje,ze coraz blizej do slubu, a niedawno bylo jeszcze pol roku.ja tez zycze wszystkim wszystkiego dobrego.ja musze zadbac o wszystko praktycznie sama,bo moj przyszly maz wyplynal na ok 12 tygodni i wroci pod koniec wrzesnia.na szczescie toco najwazniejsze jest zalatwione,czyli kosciol,obraczki,kamerzysta,orkiestra i oczywiscie sala.pozdrawiam serdecznie
my mamy sale, kosciol, foto i video, zespol, alkohol (wodka, wino), napoje, winietki, zaproszenia, dekoracje kosciola (dzieki am), samochod, makijaz, suknia za tydzien a jeszcze tablice rejestracyjne a reszta to juz drobnostki ktore bedziemy zalatwiac po kolei. Zapomnialam jeszcze obraczki idziemy zamawiac :)
my mamy duza piwnice ogrzewana wiec nie ma wilgoci i mozna w niej duzo przechowywac
wodke luksusowa kupilismy za 16 zl za 0,5l (120 butelek)
wino - Sophia polwytrawne biale (20 butelek) i czerwone (40 butelek) za 6zl za butelke (znajomy pracuje w hurtowni win i nam zalatwil promocyjna cene)
soki Caprio - w tesco byla promocja 2 l za 2,8zl (data waznosci do konca roku) 48 kartonow
zostaly Nam jeszcze tylko napoje gazowane
wodke luksusowa kupilismy za 16 zl za 0,5l (120 butelek)
wino - Sophia polwytrawne biale (20 butelek) i czerwone (40 butelek) za 6zl za butelke (znajomy pracuje w hurtowni win i nam zalatwil promocyjna cene)
soki Caprio - w tesco byla promocja 2 l za 2,8zl (data waznosci do konca roku) 48 kartonow
zostaly Nam jeszcze tylko napoje gazowane
my chcielismy ale uslyszelismy od Pani Basi ze mamy sie zglosic 2 m-ce przed slubem nie wczesniej. To bylo jakos po naukach. Teraz niedlugo bede do niej dzownila poniewaz mamy oboje czas i chcemy miec juz to z glowy. Powiem ze pozniej bedzie ciezko u Nas z wolnym czasem i moze uda mi sie ja przekonac zeby to poradnictwo w lipcu zalatwic. Anita a wy macie juz zalatwione ??
Niestety nie:(
Jakoś nie miałam do tego głowy. Myślałam, że opowiesz mi wrażenia.
Mam nadzieję, że Pani Basia, tak jak obiecała na naukach nie będzie nas za długo męczyć (może na jednym spotkaniu się skończy). My też już chcemy mieć to z głowy także pewnie w przyszłym tygodniu zadzwonię do niej i się umówię.
Jakoś nie miałam do tego głowy. Myślałam, że opowiesz mi wrażenia.
Mam nadzieję, że Pani Basia, tak jak obiecała na naukach nie będzie nas za długo męczyć (może na jednym spotkaniu się skończy). My też już chcemy mieć to z głowy także pewnie w przyszłym tygodniu zadzwonię do niej i się umówię.
Sama nie wiem jak do tego podejdę we wrześniu. Jak na razie zupełny luz. Czasami się tylko wkurzę, że muszę się wszystkim sama zajmować. U mojej drugiej połowy toootaaalny luz:)
Faceci chyba tak mają, niczym się nie przejmuje i uważają do tego, że na wszystko jest jeszcze czas. Gdyby nie mój upór, to pewnie jeszcze nic nie byłoby załatwione:)
Faceci chyba tak mają, niczym się nie przejmuje i uważają do tego, że na wszystko jest jeszcze czas. Gdyby nie mój upór, to pewnie jeszcze nic nie byłoby załatwione:)
ooo no to widzę, że nie jestem osamotniona ;))
moja połówka też luuuzik
mówi, że mamy salę, orkiestrę, kamerzystę i fofografa, ja mam sukienkę więc czym tu się martwić ;))
we wrześniu mina mu zrzednie ;) robimy wesele na sali w domu kultury ze swoją kuccharką ale zakupy musimy zrobic sami ,................ i wtedy się zacznie ;)))
moja połówka też luuuzik
mówi, że mamy salę, orkiestrę, kamerzystę i fofografa, ja mam sukienkę więc czym tu się martwić ;))
we wrześniu mina mu zrzednie ;) robimy wesele na sali w domu kultury ze swoją kuccharką ale zakupy musimy zrobic sami ,................ i wtedy się zacznie ;)))
:))))))
Nooooo, to na pewno (nie jesteś osamotniona). Kiedyś był tu taki wątek o zaangażowaniu przyszłych mężów. Nasi nie są wyjątkami. „Spokojnie, mamy na wszystko czas” to chyba ich ulubione sformułowania dotyczące przygotowań.
Ale cóż……..?????
Wszystko im wybaczamy, mają w końcu tyle innych zalet…….. :)))))
Podziwiam Was, ja to bym się chyba nigdy nie zdecydowała na takie rozwiązanie. Na pewno będzie fajnie, będziesz miała co wspominać, to z pewnością będą największe zakupy w Waszym życiu :)
Nooooo, to na pewno (nie jesteś osamotniona). Kiedyś był tu taki wątek o zaangażowaniu przyszłych mężów. Nasi nie są wyjątkami. „Spokojnie, mamy na wszystko czas” to chyba ich ulubione sformułowania dotyczące przygotowań.
Ale cóż……..?????
Wszystko im wybaczamy, mają w końcu tyle innych zalet…….. :)))))
Podziwiam Was, ja to bym się chyba nigdy nie zdecydowała na takie rozwiązanie. Na pewno będzie fajnie, będziesz miała co wspominać, to z pewnością będą największe zakupy w Waszym życiu :)
Własnie zdązyłam już odszukać info, ze masz w Młyńcu. Dekorujemy sami, tz z pomoca moich dwoch fantastycznych artystycznych koleżanek, które przystroja nam kościoł i salę, pewnie auto też.
Ona mają pomysł, my dajemy kasę pomagamy rzecz jasna.
Też mam pewne pomysły i jakoś mi szkoda kasy na firmę. Sami też damy radę to zrobić i bedzie to takie nasze. Materiały sa dostępne, trzeba tylko trochę czasu na to poświęcić i gotowe....
Ona mają pomysł, my dajemy kasę pomagamy rzecz jasna.
Też mam pewne pomysły i jakoś mi szkoda kasy na firmę. Sami też damy radę to zrobić i bedzie to takie nasze. Materiały sa dostępne, trzeba tylko trochę czasu na to poświęcić i gotowe....
A przygotowania spokojnie. W czwartek odebralismy papier na zaproszenia i okazało się, ze gilotyna, ktora pozyczyłam od koleżanki jest za mała, kartka A4 nie wejdzie. Więc albo jeszcze poszukamy albo damy do jakiegoś zakładu, aby nam pocieli, albo w nastepnym tygodniu zaczniemy cięcie, bo jade do domu i sobie przywiozę.
Sukienka juz się szyje. W końcu sie zdecydowałam, na 25 sierpnia mam I przymiarkę, butow jak nie bylo dla mnie fajnych tak nie ma.
Reszta pozałatwiana, wiec poki co luzki
Sukienka juz się szyje. W końcu sie zdecydowałam, na 25 sierpnia mam I przymiarkę, butow jak nie bylo dla mnie fajnych tak nie ma.
Reszta pozałatwiana, wiec poki co luzki
Tak sami, tz najpierw musimy wymyslec menu z kucharzem, potem razem z nim na zakupy, moze on sam pojedzie, ale ja chyba za bardzo lubie mieć kontrolę i wolę patrzeć na co ida nasze pieniadze. Ewentualnie którys z rodzicow z nim pojedzie.
Ale całą resztę: napoje, ciasta, świece, serwetki to juz sami.
Ale całą resztę: napoje, ciasta, świece, serwetki to juz sami.
to zależy od tego jak sobie liczy kucharka nasza zaczyna prace w środę kończy w niedziele po poprawinach i bierze za to 1200 zł a robi wszystko
my nie liczyliśmy ile na wyjdzie za osobę, policzmy to później, ale jak szukaliśmy kucharki/kucharza to stawki mają różne
tak mniej więcej to jest taniej o połowę jak robisz z kucharka swoją, ale oczywiście to zależy od menu, sali, i innych wydatków :)
my nie liczyliśmy ile na wyjdzie za osobę, policzmy to później, ale jak szukaliśmy kucharki/kucharza to stawki mają różne
tak mniej więcej to jest taniej o połowę jak robisz z kucharka swoją, ale oczywiście to zależy od menu, sali, i innych wydatków :)
Dacie radę ;) Szybciutko to załatwicie. Poszukajcie tylko takich nauk, które nie trwaja za długa. Dziewczyny na forum pisały kiedyś, że w niektórych parafiach trzeba chodzić co sobotę przez 8 tygodni:/ Musicie poszukać. Ja jestem przerażona tym poradnictwem, nie mam zamiaru robić żadnych wukresów:))
DZiewczyny, ja tez "nie dawno" mialam studniowke a tu nagle okazalo sie, ze zostalo juz tylko 90... potem 45... potem... nie wiadomo kiedy zrobilo sie 13!!!!!!!!!!!! Jestem przerazona, tak wiele rzeczy jeszcze zostalo do zalatwienia - chce Was przestrzec i uswiadomic - czas szybko leci, nie odkladajcie rzecyz na ostania chwile! :-)
Nasz zaproszenia też już prawie rozdane (w sobotę bawiliśmy się w kolendowanie po domach naszych gości). Sukienka wybana, buty kupione, jesem w trakcie robienia zawieszek i podziękowań dla gości. Wszystko idzie jak z płatka :))) Martwie się troszke o bieliznę ale jest jeszcze troszkę czasu więc myślę, że będzie ok.
rany dziewczyny jaka organizacja !!!
jestem daleko w polu jeszcze ;))
zaproszenia odbieram jutro, sukienka się szyje ;)
w sierpniu zaczynamy nauki (lepiej późno niż wcale ;))
a gdzie zakupy na wesele, strój młodego, buty młodej, auto do ślubu, bukiet, itd itp ;)))
jak zwykle wszystko na ostanią chwilę
jestem daleko w polu jeszcze ;))
zaproszenia odbieram jutro, sukienka się szyje ;)
w sierpniu zaczynamy nauki (lepiej późno niż wcale ;))
a gdzie zakupy na wesele, strój młodego, buty młodej, auto do ślubu, bukiet, itd itp ;)))
jak zwykle wszystko na ostanią chwilę
Alkaprim jedno jest pewne, pokazaliby Was we wiadomościach i opisali w gazecie :))) Mnie to może nie bo ja mam niedaleko, nawet cholewek bym nie zdarła:)))
Alkaprim a wyobrażasz sobie jak ja się chichram podczas ślubu przez 3 godziny. Ksiądz wystąpiłby z pismem do kurii o ograniczenie czasu ceremonii :))
Alkaprim a wyobrażasz sobie jak ja się chichram podczas ślubu przez 3 godziny. Ksiądz wystąpiłby z pismem do kurii o ograniczenie czasu ceremonii :))
Wczoraj załatwilismy USC. Było w miarę sprawnie, tylko szkoda, ze UM w Gdyni nie ma nr konta USC w Gdańsku. Pani reagowała na moje pytanie, jakbyśmy byli jedyną parą zameldowaną w Gdyni i urodzoną w Gdyni, która bierze ślub na terenie Gdańska. Na szczęście udało nam się telefonicznie ustalić ten nr i wpłacić kaskę gdzie trzeba.
Strsujące jest jak pani pyta o nazwisko :)
Strsujące jest jak pani pyta o nazwisko :)
Zazdroszczę, że macie to już za sobą. Nie cierpię załatwiać spraw urzędowych chociał sama pracuje w pewnym urzędzie :)))))
My chcemy pojechać w poniedziałek po to zaświadczenie, jeszcze zastanawiam się nad nazwiskiem ...hihihi. To żarcik oczywiście ale z ciężkim sercem to podpisze, lubię swoje nazwisko.
My chcemy pojechać w poniedziałek po to zaświadczenie, jeszcze zastanawiam się nad nazwiskiem ...hihihi. To żarcik oczywiście ale z ciężkim sercem to podpisze, lubię swoje nazwisko.
a my już wczoraj załatwiliśmy wszystkie formalności w USC,sporo załatwiania jeśli się bierze ślub w innem miejścu,nie podlegającym pod miejsce zamieszkania ale daliśmy rade:) też miałam duży dylemat gdy pani zapytała jakie nazwisko zamierzam nosić po ślubie,chciałam podwójne ale obecne mam takie długie że zdecydowałam się na mężusia:)
Ja uważam że podwójne nazwisko przysparza zbyt wiele problemów. I tam używa się najczęściej tylko jednego. Po czasie świadectwa pracy i inne dokumenty są różnie wystawiane i strasznie dużo zachodu z poprawianie tego. Może to jakieś zdoczenie zawodowe bo pracuję w urzędzie:))) Zdecydowałam się na jedno.
am jezeli chodzi o urzad to tak
trzeba miec skrocone odpisy aktow urodzenia - 1 twoj, 1 twojego przyszlego meza
mysmy takie skrocone odpisy mieli - znalazly sie u rodzicow ktorzy zawsze wszystko maja na wszelki wypadek ;)
gdybysmy ich nie mieli to taki jeden odpis kosztuje 50 zl
ponadto trzeba wplacic 84 zl na konto ktore podala nam wczesniej Pani z Urzedu Stanu Cywilnego w Rumi - to jest oplata za sporzadzenie aktu zawarcia malzenstwa
wiec jak idziesz do USC to musisz miec;
1. dowody osobiste
2. potwierdzenie wplaty 84 zl na konto urzedu miasta rumia
3. skrocone odpisy aktów urodzenia
trzeba miec skrocone odpisy aktow urodzenia - 1 twoj, 1 twojego przyszlego meza
mysmy takie skrocone odpisy mieli - znalazly sie u rodzicow ktorzy zawsze wszystko maja na wszelki wypadek ;)
gdybysmy ich nie mieli to taki jeden odpis kosztuje 50 zl
ponadto trzeba wplacic 84 zl na konto ktore podala nam wczesniej Pani z Urzedu Stanu Cywilnego w Rumi - to jest oplata za sporzadzenie aktu zawarcia malzenstwa
wiec jak idziesz do USC to musisz miec;
1. dowody osobiste
2. potwierdzenie wplaty 84 zl na konto urzedu miasta rumia
3. skrocone odpisy aktów urodzenia
Pepomag no teraz to Ci ślicznie odpowiem :))))
Prawie wszystko załatwione. Suknie wybrana - nie uszyta, w sobotę jedziemy po garnitur, nie mam biżuterii i brak mi w tym temacie koncepcji, do kupienia pozostały napoje i wino no i owoce przed samym ślubem. Zaświadczenie z USC załatwimy w poniedziałek. Jeszcze nie wybraliśmy pierwszej piosenki. Ogólnie to takie pierdołki nie licząc oczywiście sukni:) Reszta załatwiona, chyba:/
A jak u Was???
Prawie wszystko załatwione. Suknie wybrana - nie uszyta, w sobotę jedziemy po garnitur, nie mam biżuterii i brak mi w tym temacie koncepcji, do kupienia pozostały napoje i wino no i owoce przed samym ślubem. Zaświadczenie z USC załatwimy w poniedziałek. Jeszcze nie wybraliśmy pierwszej piosenki. Ogólnie to takie pierdołki nie licząc oczywiście sukni:) Reszta załatwiona, chyba:/
A jak u Was???
widzę że podobnie jak my
jeśli chodzi o mój strój to mam już wszystko , jeśli zaś chodzi o strój MOJEGO to mamy tylko garnitur, a teraz szukamy butów które mu się spodobają. Podobnie jak ty nie mamy jeszcze napojów i alkoholi. No a w poniedziałek jedziemy do USC w Sopocie żeby załatwić zaświadczenie. Więc chyba w podobnym miejscu przygotowań
jeśli chodzi o mój strój to mam już wszystko , jeśli zaś chodzi o strój MOJEGO to mamy tylko garnitur, a teraz szukamy butów które mu się spodobają. Podobnie jak ty nie mamy jeszcze napojów i alkoholi. No a w poniedziałek jedziemy do USC w Sopocie żeby załatwić zaświadczenie. Więc chyba w podobnym miejscu przygotowań
heh ociągam sie strasznie ;)))
jeżu ja niewiem jak my zdążymy trzeba będzie wolne z pracy załatwić
a urząd jak mam tam iść to mnie krew zalewa ;) mam nadzieję, że w Gdańskim urzędzie wszystko idzie sprawnie
a my zakupów jeszcze nie robiliśmy, jak wiecie mamy wesele na sali, sami robimy zakupy więc to dopiero w październiku
a alkohol to myślę, że zdążymy
sukienka się szyje :) w sierpniu przymiarka, jeszcze buty, bukiet, fryzjerka
a moja połowa jest wyluzowana i uważa , że ze wszystkim zdążymy
jeżu ja niewiem jak my zdążymy trzeba będzie wolne z pracy załatwić
a urząd jak mam tam iść to mnie krew zalewa ;) mam nadzieję, że w Gdańskim urzędzie wszystko idzie sprawnie
a my zakupów jeszcze nie robiliśmy, jak wiecie mamy wesele na sali, sami robimy zakupy więc to dopiero w październiku
a alkohol to myślę, że zdążymy
sukienka się szyje :) w sierpniu przymiarka, jeszcze buty, bukiet, fryzjerka
a moja połowa jest wyluzowana i uważa , że ze wszystkim zdążymy
Hej dziewczyny. Ja jestem jeszcze daleko w polu. Dopiero w przyszłym tygodniu idę zamówić sukienkę do szycia. Mój jeszcze o garniturze nie myśli nawet. Nie mam butów, biżuterii. Z zakupów mamy zaproszenia i materiały do strojenia sali i kościoła. Wczoraj zaczęliśmy poradnictwo a 7 sierpnia nauki. Mam wrażenie, że wszystko jest w proszku... ;)
nie jest tak źle zamówiłam dokumenty w kościele w którym miałam chrzest ( bo ja to wszystko w różnych miastach) ;)) 07.08 idziemy na nauki
zaproszenia zawozimy za tydzień, część roześlemy, bo nie damy rady pojechać, sukienkę mierzę w sierpniu
tylko spokój nas uratuje ;))))))
po niedzieli idziemy do urzędu
damy radę !! :)
zaproszenia zawozimy za tydzień, część roześlemy, bo nie damy rady pojechać, sukienkę mierzę w sierpniu
tylko spokój nas uratuje ;))))))
po niedzieli idziemy do urzędu
damy radę !! :)
Rozumiem :(
W takiej sytuacji to lepiej żebyście nie robili podziękowań na weselu :(
To byłoby za bardzo wzruszające dla Ciebie. Bez łez i tak się nigdy nie obejdzie ale lepiej z tego zrezygnować bo pozostałą część wesela zastanawiałabyś się jak by było gdyby...
Moja ukochana babcia zmarła też kilka lat temu, zawsze marzyła o tym aby być na naszym weselu, niestety... Na samą myśl o tym mam oczy pełne łez (dlatego właśnie nie będzie żadnych podziękowań dla dziadków).
hmmm... każdy ma swoją historię...
Jak się sentymentalnie zrobiło.
W takiej sytuacji to lepiej żebyście nie robili podziękowań na weselu :(
To byłoby za bardzo wzruszające dla Ciebie. Bez łez i tak się nigdy nie obejdzie ale lepiej z tego zrezygnować bo pozostałą część wesela zastanawiałabyś się jak by było gdyby...
Moja ukochana babcia zmarła też kilka lat temu, zawsze marzyła o tym aby być na naszym weselu, niestety... Na samą myśl o tym mam oczy pełne łez (dlatego właśnie nie będzie żadnych podziękowań dla dziadków).
hmmm... każdy ma swoją historię...
Jak się sentymentalnie zrobiło.
zycie czasami sie tak smutno uklada moja babcia jest w dosc powaznym stanie i juz nam powiedziala ze na slub przyjdzie ale na wesele raczej na 100% nie bo po prostu nie da rady :(
pocieszam sie ze po weselu jak juz bedziemy mieli zdjecia i film to do niej pojedziemy i zdamy pelna relacje
a ja wlasnie siedze nad podziekowaniami
dla swiadkow dyplomy mamy juz zrobione - wlasnorecznie i moim skromnym zdaniem wyszly super i niedrogo
zaraz zrobie zdjatko i wkleje :)
pocieszam sie ze po weselu jak juz bedziemy mieli zdjecia i film to do niej pojedziemy i zdamy pelna relacje
a ja wlasnie siedze nad podziekowaniami
dla swiadkow dyplomy mamy juz zrobione - wlasnorecznie i moim skromnym zdaniem wyszly super i niedrogo
zaraz zrobie zdjatko i wkleje :)
Pochwal się Mapio, dawaj zdjęcie :)
Powiem wam dziewczyny, że ostatnio stwierdziłam, że ślub to doskonały test dla rodziny. W końcu dowiadujesz się, kto, jaki jest. Czasami można się strasznie rozczarować, ale też nieźle pozytywnie zdziwić.
Moja druga babcia stwierdziła na przykład, zanim jeszcze dostała zaproszenie, że ona na pewno nie przyjdzie na nasz ślub, bo "nie jest ze mną związana" :))) Z kolei niektóre osoby, z którymi utrzymujemy średni kontakt reagowały bardzo żywiołowo i strasznie się cieszyły. Dziwny ten świt :)
Powiem wam dziewczyny, że ostatnio stwierdziłam, że ślub to doskonały test dla rodziny. W końcu dowiadujesz się, kto, jaki jest. Czasami można się strasznie rozczarować, ale też nieźle pozytywnie zdziwić.
Moja druga babcia stwierdziła na przykład, zanim jeszcze dostała zaproszenie, że ona na pewno nie przyjdzie na nasz ślub, bo "nie jest ze mną związana" :))) Z kolei niektóre osoby, z którymi utrzymujemy średni kontakt reagowały bardzo żywiołowo i strasznie się cieszyły. Dziwny ten świt :)
oto dyplomy
do zrobienia potrzebne sa:
1 arkusz czarnego brystolu
2 kartki A4 bialego papieru ale o wiejszj gramaturze niz zwykly do drukowania - znalazlam na sieci to brazowe tlo i w wordzie rozciagnelam na cala kartke A4
2 antyramy A4
z kupnych "elementow" dyplomu to wszystko czyli okolo 14 zł
karykatury zrobilismy sami programem Let's Draw - polecam wszystkim na rozne okazje bardzo duza galeria gotowych twarzy, oczu, ust, wlosow i innych czesci ktore towrza gotowa karykature
po zrobieniu dyplomu w wordzie w takiej formie jak nam odpowiadal (tlo, tekst, karykatura) i wydrukowaniu go przypalilismy koncowki bialej kartki i polozylismy ja na czarnym brystolu a pozniej tylko w antyrame i gotowe :))
jezeli ktos jest zainteresowany to moge jeszcze wkleic wlasnorecznie robione tablice rejestracyjne

Shot with FinePix S5500 at 2007-07-21

do zrobienia potrzebne sa:
1 arkusz czarnego brystolu
2 kartki A4 bialego papieru ale o wiejszj gramaturze niz zwykly do drukowania - znalazlam na sieci to brazowe tlo i w wordzie rozciagnelam na cala kartke A4
2 antyramy A4
z kupnych "elementow" dyplomu to wszystko czyli okolo 14 zł
karykatury zrobilismy sami programem Let's Draw - polecam wszystkim na rozne okazje bardzo duza galeria gotowych twarzy, oczu, ust, wlosow i innych czesci ktore towrza gotowa karykature
po zrobieniu dyplomu w wordzie w takiej formie jak nam odpowiadal (tlo, tekst, karykatura) i wydrukowaniu go przypalilismy koncowki bialej kartki i polozylismy ja na czarnym brystolu a pozniej tylko w antyrame i gotowe :))
jezeli ktos jest zainteresowany to moge jeszcze wkleic wlasnorecznie robione tablice rejestracyjne

wklejam moje dzisiejsze dzielo - podziekowania dla rodzicow
koszt zrobienia okolo 15 zl i troszke roboty
dzisiaj kupilam
1. 6 bialych kartek papieru o wiekszej gramaturze
2. 1 zielona kartka papieru o wiekszej gramaturze
3 w Sabinexie w rumi zestaw - 4 ptaszki w gniazdach - 2 duze i dwa male, jakies piorka w tym samym kolorze i 3 jajka
ja wykorzystalam tylko ptaszki i jajka
potrzebne beda jeszcze
1. nozyczki i klej lub tasma dwustronna
schemat pudelka sciagnelam kiedys z netu
do srodka wlozymy podziekowani zwiniete w rulon, ktore zaraz zamierzam robic - uff meczacy dzien
mam nadzieje ze kogos natchnelam
oto efekt mojej pracy

Shot at 2007-07-21

Shot at 2007-07-21
koszt zrobienia okolo 15 zl i troszke roboty
dzisiaj kupilam
1. 6 bialych kartek papieru o wiekszej gramaturze
2. 1 zielona kartka papieru o wiekszej gramaturze
3 w Sabinexie w rumi zestaw - 4 ptaszki w gniazdach - 2 duze i dwa male, jakies piorka w tym samym kolorze i 3 jajka
ja wykorzystalam tylko ptaszki i jajka
potrzebne beda jeszcze
1. nozyczki i klej lub tasma dwustronna
schemat pudelka sciagnelam kiedys z netu
do srodka wlozymy podziekowani zwiniete w rulon, ktore zaraz zamierzam robic - uff meczacy dzien
mam nadzieje ze kogos natchnelam
oto efekt mojej pracy

Shot at 2007-07-21

Shot at 2007-07-21
Woow, dawno mnie tu nie było, a już ponad 215 wpisow w naszym wątku :) Super. Ja jutro poraz kolejny ide na polowanie na buty, oraz bardotkę, i zabieram się już (tak samo jak od kilku dni) za drukowanie zaproszeń. Alkohol juz prawie mamy (wina i zamówione inne speciały), reszta juz pozaklepywana i pozałatwiana. Już ślub nabiera ksztaltów :)
my w tym tyg. rozweozimy do konca zaproszenia i zawiadomienia jestem happy bo zostalo Nam na prawde jeszcze tylko kilka osob. Ponadto zaczelismy rozgladac sie za garniturem :)
mamy tylko jednego zonka chcemy teraz zrobic poradnictwo rodzinne ale nie ma naszej Pani co przynalezy do parafii.
dziewczyny poradzccie kogos kto szybko i bezlitosnie pomoze zalatwic to poradnictwo i jak najszybszym czasie moze macie jakies namiary
mamy tylko jednego zonka chcemy teraz zrobic poradnictwo rodzinne ale nie ma naszej Pani co przynalezy do parafii.
dziewczyny poradzccie kogos kto szybko i bezlitosnie pomoze zalatwic to poradnictwo i jak najszybszym czasie moze macie jakies namiary
Nasze przygotowania nabrały tempa: w ciagu kilku dni udalo mi się w końcu kupić bardotkę (nawet 2), buty (jedyne inne, tz jedyne ladne, wg mojego gustu), mamy juz gotowe zaproszenia na wesele, teraz tylko poprawiny i zawiadomienia. Wieczorem jedziemy do 3miasta, aby rozdać zaproszenia i do slubu coraz bliżej :)
Przepraszam dopiero teraz zajrzałam. Ja mam już fryzjera, ale w centrum Gdyni na ulicy Batorego przy kościele NSPJ tam dlatego, że to salon który współprowadzi moja dobra koleżanka u której czesze i farbuje się od lat i mam do niej w pełni zaufanie. I wiem że sie z nią dogadam. Na Obłużu niestety nie znam fryzjerów:) Pozdrawiam jeśli chcesz to dam CI telefon ale to centrum Gdyni. A na którą masz ślub?
U mnie dziewczyny wszystko zależy od dnia. Czasami myślę, że 2 miesiące to strasznie dużo czasu a czasami, że to już tak niedaleko i że nie zdążę z tym wszystkim.
Jedno się nie zmienia. Nie ma dnia bez myślenia o ślubie. Tylko siedzę i kombinuję, co tu jeszcze wymyślić.
Zastanawiam się, co będę robiła po ślubie i oczywiście po podróży poślubnej, jak już opadną emocje. Będzie mi tego brakowało... albo zajmę się organizacją ślubu mojego brata. hihi
Jedno się nie zmienia. Nie ma dnia bez myślenia o ślubie. Tylko siedzę i kombinuję, co tu jeszcze wymyślić.
Zastanawiam się, co będę robiła po ślubie i oczywiście po podróży poślubnej, jak już opadną emocje. Będzie mi tego brakowało... albo zajmę się organizacją ślubu mojego brata. hihi
Cześć Mapio.
Ksiądz mówił, że mamy przyjść we wrześniu (mamy zamiar iść pod koniec sierpnia).
Trzeba dostarczyć :
-zaświadczenie z USC
-zaświadczenie o ukończeniu kursu
-zaświadczenie z poradnictwa
-akt chrztu
-świadectwo szkolne (ostatnie z religią)
-dowody osobiste
Jeżeli coś przyniosłaś na pierwsze spotkanie to teraz już nie musisz.
Przed samym ślubem: karteczki do spowiedzi, obrączki, dowody osobiste (nasze i świadków).
Mapio a załatwiłaś poradnictwo?
Ksiądz mówił, że mamy przyjść we wrześniu (mamy zamiar iść pod koniec sierpnia).
Trzeba dostarczyć :
-zaświadczenie z USC
-zaświadczenie o ukończeniu kursu
-zaświadczenie z poradnictwa
-akt chrztu
-świadectwo szkolne (ostatnie z religią)
-dowody osobiste
Jeżeli coś przyniosłaś na pierwsze spotkanie to teraz już nie musisz.
Przed samym ślubem: karteczki do spowiedzi, obrączki, dowody osobiste (nasze i świadków).
Mapio a załatwiłaś poradnictwo?
Kurcze... nie wiem kto mnie uczesze:(
Pisałam już wcześniej, że moja fryzjerka z którą byłam umówiona wyjechała do Anglii (wyobraź sobie, że dowiedziałam się o tym przypadkiem i to nie od niej).
Jeszcze nie znalazłam jej następczyni.
Tak Mapio... bielizna to też tragedia. Nie ma nic naprawdę fajnego. Jutro po raz kolejny jadę na polowanie, może tym razem się uda.
Pisałam już wcześniej, że moja fryzjerka z którą byłam umówiona wyjechała do Anglii (wyobraź sobie, że dowiedziałam się o tym przypadkiem i to nie od niej).
Jeszcze nie znalazłam jej następczyni.
Tak Mapio... bielizna to też tragedia. Nie ma nic naprawdę fajnego. Jutro po raz kolejny jadę na polowanie, może tym razem się uda.
Powodzenia głowa do góry
Mamy jeszcze 2 miesiące więc na pewno coś znajdziecie. Trzymam za was kciuki Dziewczyny bo my z 06 października nie damy się żadnym przeciwnościom losu i będziemy miały najpiękniejsze i wymarzone przez nas śluby i wesela. Jestem tego pewna i wy też bądźcie
Pozdrowienia dla wszystkich
Mamy jeszcze 2 miesiące więc na pewno coś znajdziecie. Trzymam za was kciuki Dziewczyny bo my z 06 października nie damy się żadnym przeciwnościom losu i będziemy miały najpiękniejsze i wymarzone przez nas śluby i wesela. Jestem tego pewna i wy też bądźcie
Pozdrowienia dla wszystkich
Dziewczyny postaram się wkleić czy mi wyjdzie nie wiem:) Troszkę jestem stremowana wklejaniem własnych fotek. No cóż jestem jaka jestem może nie miss świata ale efekt makijażu mi się podoba. Tylko że zdjęcia go w pełni nie oddają. Mogę się troszkę świecić na tych fotkach były robione kilka godzin po makijażu a Pani Ela mnie nie utrwalała ze względu na niedoskonałości mojej cery o którą teraz muszę zadbać:)
przed

Shot with PENTAX Optio MX at 2007-08-05
po

Shot with DMC-FZ8 at 2007-08-05
przed

Shot with PENTAX Optio MX at 2007-08-05
po

Shot with DMC-FZ8 at 2007-08-05
Teraz złapałam małego stresa, bo tyle rzeczy czeka na dokończenie. W najbliższy weekend jedziemy do 3miasta na wręczasnie zaproszeń na poprawiny (szykuje się znowu całoweekendowa pielgrzymka od domu do domu, od kawki do herbatki :)
Już buty upolowałam, teraz ucze się w nich chodzić :) Jest śmiesznie.
Już buty upolowałam, teraz ucze się w nich chodzić :) Jest śmiesznie.
Cześć dziewczyny.
Byłam na tygodniowym urlopie i dlatego się nie odzywałam.
Co tam u Was?
Mapio przygotowania bez zmian. Tydzień odpoczywaliśmy a teraz ostro do pracy żeby wszystko pozałatwiać. My protokół spisaliśmy już wcześniej i jeżeli dobrze pamiętam to na początku września mieliśmy dostarczyć brakujące dokumenty (nie wiem czy dobrze pamiętam:))).
Mapio powiedz mi proszę, czy załatwiliście to poradnictwo na jednym spotkaniu czy musieliście jeździć kilka razy. I jeszcze jedno, jeżeli to nie tajemnica to napisz mi na maila ile zapłaciliście księdzu (cały czas się nad tym zastanawiamy) i czy macie też naszą organistkę.
Pozdrowionka dziewczyny, to już tak niedługo ;)))
Byłam na tygodniowym urlopie i dlatego się nie odzywałam.
Co tam u Was?
Mapio przygotowania bez zmian. Tydzień odpoczywaliśmy a teraz ostro do pracy żeby wszystko pozałatwiać. My protokół spisaliśmy już wcześniej i jeżeli dobrze pamiętam to na początku września mieliśmy dostarczyć brakujące dokumenty (nie wiem czy dobrze pamiętam:))).
Mapio powiedz mi proszę, czy załatwiliście to poradnictwo na jednym spotkaniu czy musieliście jeździć kilka razy. I jeszcze jedno, jeżeli to nie tajemnica to napisz mi na maila ile zapłaciliście księdzu (cały czas się nad tym zastanawiamy) i czy macie też naszą organistkę.
Pozdrowionka dziewczyny, to już tak niedługo ;)))
am poradnictwo bylo tylko pojedynczym spotkaniem mysle ze jak zadzwonisz do .... to wszystkiego sie od niej dowiesz co i jak
jezeli chodzi o pieniadze dla ksiedza to sie zastanawiamy ile dac
uslyszelismy ze co laska i z tych pieniazkow idzie dla organistki dla koscielnego i dla ksiedza :)
tak chcemy miec nasza organistke
i kontaktowalam sie z ludzmi ktorzy mieli miec slub na 15:00 ogolnie jaja bo powiedzieli mi ze oni maja w sw krzyzu a tu po prostu jeszcze nie zdazyli odwolac - sory ale dla mnie jacys niepowazni bo faktycznie zajmuja godzine innym ktorzy chetnie wezma w ten dzien slub u nas w kosciele
wiec nadal jesmy dwie w nasz dzien :) i naszych dwoch Panow
jezeli chodzi o pieniadze dla ksiedza to sie zastanawiamy ile dac
uslyszelismy ze co laska i z tych pieniazkow idzie dla organistki dla koscielnego i dla ksiedza :)
tak chcemy miec nasza organistke
i kontaktowalam sie z ludzmi ktorzy mieli miec slub na 15:00 ogolnie jaja bo powiedzieli mi ze oni maja w sw krzyzu a tu po prostu jeszcze nie zdazyli odwolac - sory ale dla mnie jacys niepowazni bo faktycznie zajmuja godzine innym ktorzy chetnie wezma w ten dzien slub u nas w kosciele
wiec nadal jesmy dwie w nasz dzien :) i naszych dwoch Panow
Mapio no to umówiłam się z Panią Barbarą dzisiaj na 19. Już widzę jakie będą jaja jeżeli spróbuje umoralniać mojego L. Chyba pęknę ze śmiechu.
Myślałam, że już wszystko załatwiłaś w kościele, łącznie z opłata… to kiedy w końcu trzeba zapłacić…? …Jak przyjdziemy na to spotkanie 2 tygodnie przed ślubem?
Jesteś przekonana, że nie trzeba płacić organistce osobno … mi się wydaje, że ksiądz nam mówił, że da nam do niej kontakt i musimy z nią sami załatwić (ale ja już niczego nie jestem pewna:)))
Ci ludzie, o których piszesz, są jacyś niepoważni jak dla mnie. Jak pomyślę, jak się zdenerwowałam gdy przeczytałam Twoją wypowiedź w jakimś wątku, że już są dwie pary to aż mi się skóra jeży, myślałam, że zemdleje.
Nawet się cieszę, że jesteśmy tylko we czwórkę…;)))
Pozdrowiona, jak wrócę to napisze jak było.
Myślałam, że już wszystko załatwiłaś w kościele, łącznie z opłata… to kiedy w końcu trzeba zapłacić…? …Jak przyjdziemy na to spotkanie 2 tygodnie przed ślubem?
Jesteś przekonana, że nie trzeba płacić organistce osobno … mi się wydaje, że ksiądz nam mówił, że da nam do niej kontakt i musimy z nią sami załatwić (ale ja już niczego nie jestem pewna:)))
Ci ludzie, o których piszesz, są jacyś niepoważni jak dla mnie. Jak pomyślę, jak się zdenerwowałam gdy przeczytałam Twoją wypowiedź w jakimś wątku, że już są dwie pary to aż mi się skóra jeży, myślałam, że zemdleje.
Nawet się cieszę, że jesteśmy tylko we czwórkę…;)))
Pozdrowiona, jak wrócę to napisze jak było.
No to już po :)))
Tak jak mówiłaś Mapio, bezboleśnie :)))
Ani słowa na temat poradnictwa tylko ploteczki, bardzo miła towarzyska rozmowa. Tak to ja mogę takie sprawy załatwiać :) Pani powiedziała do nas "... czego ja Was mogę jeszcze nauczyć..."
Kolejna sprawa za nami.
Mieliście troszkę szczęścia, że nie było proboszcza, on bywa czasami ostry. Jak spisywał z nami protokół, to było, że tak powiem bardzo formalnie.
Tak jak mówiłaś Mapio, bezboleśnie :)))
Ani słowa na temat poradnictwa tylko ploteczki, bardzo miła towarzyska rozmowa. Tak to ja mogę takie sprawy załatwiać :) Pani powiedziała do nas "... czego ja Was mogę jeszcze nauczyć..."
Kolejna sprawa za nami.
Mieliście troszkę szczęścia, że nie było proboszcza, on bywa czasami ostry. Jak spisywał z nami protokół, to było, że tak powiem bardzo formalnie.
My jeszcze nie mamy obraczek :( Ale już prawie wiemy jakie chcemy. Skończył nam się papier na zaproszenia, a że nie mamy już teraz czasu jechać do hurtowni, gdzi ekupowalismy pierwszą partię, kupilismy trochę gorszy papiet w Empiku. Potem pan w punkcie "ksero", w którym cielismy papier zalamał nas swoim brakiem wyobrazni, zupełnie nie mógł zrozumiec o co nam chodzi, nawet zapisane wymiary nic mu nie mówiły....
Teraz tylko przygotować pozostałe zaproszenia, w sobotę przymierzyć suknię i zdecydowac co i jak ma być na niej, kupić strój dla Pana Młodego, spotkac sie w końcu z DJem i kucharzem, przystroić salę i kościół (ale w tym na szczęście wtręczają nas nasze artystki), kilka spraw bardziej formalnych i gotowe:)
Teraz tylko przygotować pozostałe zaproszenia, w sobotę przymierzyć suknię i zdecydowac co i jak ma być na niej, kupić strój dla Pana Młodego, spotkac sie w końcu z DJem i kucharzem, przystroić salę i kościół (ale w tym na szczęście wtręczają nas nasze artystki), kilka spraw bardziej formalnych i gotowe:)
my mamy obrączki wybrane w sobotę będziemy zamawiać
musimy kupić strój dla młodego ;) i dla mnie buty, bielizna i coś na poprawiny
protokół jutro lub w piątek
no i musimy wybrać się w końcu do USC
z kucharką wszystko umówione, a w przyszłym tyg będziemy szukać cukierni
zaproszenia wręczone
no jeszcze autko
echh jak ten czas leci .......
pozdrowionka dzieczyny
musimy kupić strój dla młodego ;) i dla mnie buty, bielizna i coś na poprawiny
protokół jutro lub w piątek
no i musimy wybrać się w końcu do USC
z kucharką wszystko umówione, a w przyszłym tyg będziemy szukać cukierni
zaproszenia wręczone
no jeszcze autko
echh jak ten czas leci .......
pozdrowionka dzieczyny
Nam nie udalo się załatwić obrączek w tym tygodniu, więc kolejan sprawa do załatwienia. Byłam dziś na I przymiarce. Suknia wyglada tak jak miała wygladac, co prawda miała w sobie mnóstwo szpilek, ale kształt jest taki, jak miał być. Następna przymiarka 22 września. Chodzenie w butach juz nawet mam opanowane :) Na resztę przyjdzie czas.
Mnie już dopadł. Mam juz stresa, tylko że nie jest on mobilizujący, tylko wręcz przeciwnie. Tz ja tylko myslę, co trzeba zrobić, ale tego nie robię. Dziś chodziłam za sukienka na poprawiny i załamka, normalnie zalamka.....
Na razie mam na poprawiny buty. Nie mam fryzjera, nie wiem czy mam cos miec na ramionach, w końcu aż tak ciepło nie bedzie (tz pewnie w srodku bedzie wrzało) Z jednej strony już nie mogę się doczekać, ale niech bedę na to tak bardzo przygotowana..... Oj, już zaczynam glupoty gadać, to chyba TO.
Pozdrawiam Was serdecznie i mam prośbę: FRYZJERKA NA OBŁUZU GODNA POLECENIA POSZUKIWANA. Czekam na jakieś wieści, jeżeli takie macie.
Na razie mam na poprawiny buty. Nie mam fryzjera, nie wiem czy mam cos miec na ramionach, w końcu aż tak ciepło nie bedzie (tz pewnie w srodku bedzie wrzało) Z jednej strony już nie mogę się doczekać, ale niech bedę na to tak bardzo przygotowana..... Oj, już zaczynam glupoty gadać, to chyba TO.
Pozdrawiam Was serdecznie i mam prośbę: FRYZJERKA NA OBŁUZU GODNA POLECENIA POSZUKIWANA. Czekam na jakieś wieści, jeżeli takie macie.
Olcia nie martw się na pewno znajdziesz i buciki i sukienkę. Cierpliwości.
Byłaś w Gdyni w Batorym?
Ja ostatnio widziałam tam, w takim malutkim, niepozornym sklepiku (przy toaletach) śliczną satynową, czekoladową sukienkę - oczywiście to kwestia gustu). Może tam zobacz. Ceny też przystępne.
A buciki, no cóż, to trudna sprawa. Ja swoje znalazłam zupełnie przypadkiem. Musisz pochodzić po sklepach.
Byłaś w Gdyni w Batorym?
Ja ostatnio widziałam tam, w takim malutkim, niepozornym sklepiku (przy toaletach) śliczną satynową, czekoladową sukienkę - oczywiście to kwestia gustu). Może tam zobacz. Ceny też przystępne.
A buciki, no cóż, to trudna sprawa. Ja swoje znalazłam zupełnie przypadkiem. Musisz pochodzić po sklepach.
Koleżanki, jak się cieszę, ze jest sobie takie forum, że ten wątek tak dobrze sie przyjął, że te ciołki (wiadomo o kim mowa) nie zagladają tu za czesto i nie pisza swoich glupot. Dziś zaczełam proces opalania, co prawda w warunkach solaryjnego zacisza, a nie na łace czy plaży. Pani fryzjerka, do ktorej poszłam umówić się na czesanie ne slub koleżanki na te sobote, powiedziała, ze mam za krótkie włosy, aby coś zrobić! lekko mnie to zdołowało, ale może pani nie jest dobrą fryzjerka z wieloletnia praktyką.
A moje włosy juz chyba znudziły sie rosnięciem i chyba zaczynają cofać się do cebulek!!!
Buty- już chodzę zgrabnie, tańczyc jeszcze nie próbowałam.
Sukienki na poprawiny nie mam, bo nie ma nic w sklepach, nawet te ekskuluzywne butiki z sukienkami za ponad 500zl nie mają nic do zaoferowania, albo szyją je na manekiny, bez bioder, ale za to z wielkim biustem.
Szybko lecą teraz te dni.
Pozdrawiam!
A moje włosy juz chyba znudziły sie rosnięciem i chyba zaczynają cofać się do cebulek!!!
Buty- już chodzę zgrabnie, tańczyc jeszcze nie próbowałam.
Sukienki na poprawiny nie mam, bo nie ma nic w sklepach, nawet te ekskuluzywne butiki z sukienkami za ponad 500zl nie mają nic do zaoferowania, albo szyją je na manekiny, bez bioder, ale za to z wielkim biustem.
Szybko lecą teraz te dni.
Pozdrawiam!
USC załatwione, obrączki zamówione. Pan Stres wciśnięty lekko w kąt ;-)
Przeczytałam, że szukacie sukienki na poprawiny. Jakieś dwa tygodnie temu szukałyśmy z Mamą dla niej sukienki na mój ślub i mimo, że byłam bardzo sceptycznie nastawiona udałyśmy się do podziemia w hali gdyńskiej. Tam, wśród oczywiście tony kiczu, "upolowałyśmy" piękną sukienkę z satyny w kolorze herbacianej róży. Sukienka w stylu lat 30-tych, za kolano tak mnie oczarowała, że kiedyś chyba uszyję sobie na wzór. Wtedy były jeszcze dwie :)
Ja mam problem z biżuterią...
Przeczytałam, że szukacie sukienki na poprawiny. Jakieś dwa tygodnie temu szukałyśmy z Mamą dla niej sukienki na mój ślub i mimo, że byłam bardzo sceptycznie nastawiona udałyśmy się do podziemia w hali gdyńskiej. Tam, wśród oczywiście tony kiczu, "upolowałyśmy" piękną sukienkę z satyny w kolorze herbacianej róży. Sukienka w stylu lat 30-tych, za kolano tak mnie oczarowała, że kiedyś chyba uszyję sobie na wzór. Wtedy były jeszcze dwie :)
Ja mam problem z biżuterią...
"rz" - to długa historia
My też zdecydowana większość wreczalismy osobiście, już pisałam kiedyś, ze było to przemiłe, bo z niektórymi to dawno sie nie widzielismy, a te co wysłalismy to porazka, jak listy z Warszawy do Gdyni moga iśc ponad 2 tygodnie. Rozumiem, może brak kodu, może zbyt elegancja koperta, ale bez przesady.
jestem zdeczko wyluzowana jeżeli chodzi o fryzjera :) Bo mam włosy krótkie, ale dzielnie od marca zapuszczam i mam jeszcze malutki mankament z uszami (odstają), wiec koki i takie tam odpadają... A ja nadal nie umoiłam się na czesanie próbne.....
Luz blues.....
Możecie polecic jakiegoś fryzjera na Obłuzu? Gosia poleciła na Batorego, ale ja chyba wolalabym nie jexdzić w te i we wte.
Już tylko 33???? A dopiero bylo 100!!!
jestem zdeczko wyluzowana jeżeli chodzi o fryzjera :) Bo mam włosy krótkie, ale dzielnie od marca zapuszczam i mam jeszcze malutki mankament z uszami (odstają), wiec koki i takie tam odpadają... A ja nadal nie umoiłam się na czesanie próbne.....
Luz blues.....
Możecie polecic jakiegoś fryzjera na Obłuzu? Gosia poleciła na Batorego, ale ja chyba wolalabym nie jexdzić w te i we wte.
Już tylko 33???? A dopiero bylo 100!!!
My jutro jedziemy do 3miasta aby dograc to co jeszcze niedograne: protokól w kościele, dekoracja sali, tort (mniami bedzie smakowanie), DJ (w końcu piersze spotkanie na zywo), próbna fryzura (udało mi się przekonac panią żeby mnie w sobotę o 8:00 rano przyjęła) i takie tam drobnostki :)
Już nie moge się doczekać.
Już nie moge się doczekać.
A ja dzisiaj dziewczyny miałam próbny makijaż. Jestem baaaaaardzo zadowolona!!!
Współpraca z Elą Skoczeń to prawdziwa przyjemność. Pełen profesjonalizm i spokój ducha, który w ten dzień może mnie uratować. Nie dosyć, że moja twarz wyglądała jak nigdy dotąd to jeszcze dostałam mnóstwo cennych wskazówek dotyczących pielęgnacji. Po prostu super!!!
Dziękuje jeszcze raz Elu, (jeżeli to przeczytasz).
Współpraca z Elą Skoczeń to prawdziwa przyjemność. Pełen profesjonalizm i spokój ducha, który w ten dzień może mnie uratować. Nie dosyć, że moja twarz wyglądała jak nigdy dotąd to jeszcze dostałam mnóstwo cennych wskazówek dotyczących pielęgnacji. Po prostu super!!!
Dziękuje jeszcze raz Elu, (jeżeli to przeczytasz).
kurcze jak ten czas leci
my mamy juz ustalone menu w magnacie i czesciowo zaplacone
w sobote idziemy do kwiaciarni i bedziemy ustalac wystroj kosciola
w nastepnym tyg spotkania ostateczne ustalenia z zespolem yacotaco i z avmedia
czekam kiedy odezwa sie z salonu magda bo chcialabym miec juz pierwsza przymiarke
my mamy juz ustalone menu w magnacie i czesciowo zaplacone
w sobote idziemy do kwiaciarni i bedziemy ustalac wystroj kosciola
w nastepnym tyg spotkania ostateczne ustalenia z zespolem yacotaco i z avmedia
czekam kiedy odezwa sie z salonu magda bo chcialabym miec juz pierwsza przymiarke
Ja dziś byłam na próbnym czesaniu. Pani Mariola wyczarowała 3 cuda z moich "pięknych acz krótkich włosów", i już się zdecydowałam na pierszą propozycję. Zdjęć nie mam.
Dziś weekend w Trójmieście załatiwanie czego jeszcze nie mamy, kupujemy alkohol i potem czekamy już tylko na ten dzień, z Warszawy pilnując wszystkiego.
Ale sie cieszę.....
Dziś weekend w Trójmieście załatiwanie czego jeszcze nie mamy, kupujemy alkohol i potem czekamy już tylko na ten dzień, z Warszawy pilnując wszystkiego.
Ale sie cieszę.....
Pani zaproponowała 3:
1- pasemka włosów skręcone i upiete w taki sposób, że na głowie robi się taka.... kurcze nie umiem tego opisać, poszukam zdjęć i sieci. A reszta wlosów podkręcona na zewnatrz,
2- włosy podzelone na pasemka i kazde pasemko inaczej pofalowane, poskrecane (ale jakoś mało elegancko mi to wygladało)
3- tak jak w 1, ale bez tego upiecia u góry, a to upięcie najbardziej mi sie podobalo, wiec zostane przy 1.
Może mój opis jest mało obrazujacy, ale ejstem zmeczona po bardzo intensywnym weeknedzie, jutro postaram się wkleic zdjęcia, jak jakieś znajdę.
A mamy już prawie wszystko zalatione :)
Protokół spisany:)
Idę spać.
Buźka
1- pasemka włosów skręcone i upiete w taki sposób, że na głowie robi się taka.... kurcze nie umiem tego opisać, poszukam zdjęć i sieci. A reszta wlosów podkręcona na zewnatrz,
2- włosy podzelone na pasemka i kazde pasemko inaczej pofalowane, poskrecane (ale jakoś mało elegancko mi to wygladało)
3- tak jak w 1, ale bez tego upiecia u góry, a to upięcie najbardziej mi sie podobalo, wiec zostane przy 1.
Może mój opis jest mało obrazujacy, ale ejstem zmeczona po bardzo intensywnym weeknedzie, jutro postaram się wkleic zdjęcia, jak jakieś znajdę.
A mamy już prawie wszystko zalatione :)
Protokół spisany:)
Idę spać.
Buźka
Moja rodzinka też szaleje, nie wiem co im się stało... Chyba są bardziej przejęci ode mnie:) To gadanie powoduje, że ja też zaczynam się denerwować. I te ciągłe pytanie... "macie jeż wszystko?...co jeszcze do załatwienie?..." Najgorsze, że ja nie wiem co im odpowiadać bo z tego wszystkiego już sama nie wiem co powinniśmy jeszcze załatwić :)))
Nasze rodzinki były trochę od tego wszystkiego odseparowane, bo nie mieszkają w 3mieście, a my wszystko tutaj sami organizujemy. Aż do połowy sierpnia był błogi spokój, ale potem się zaczęło, co chwila "świetne" pomysły :-) Całe szczęście, że prawie wszystko już dopięte i nie bardzo jest możliwośc mieszania, ale trochę nerwową atmosferę i niepotrzebne stresy wprowadzają niektóre osoby :-/
"rz" - to długa historia
w srode mialam pierwsza przymiarke w salonie Magda w Wejherowie
jestem zachwycona jakoscia sukienki. teraz sukienka jest zwezana bo zrzucilam kilka kg zreszta na zdjeciach widac ze w niektorych miejscach nie uklada sie tak jak powinna
w piatek beda miala ja juz w domu :) niemoge sie doczekac. polecam wszystkim ten salon w 100%

jestem zachwycona jakoscia sukienki. teraz sukienka jest zwezana bo zrzucilam kilka kg zreszta na zdjeciach widac ze w niektorych miejscach nie uklada sie tak jak powinna
w piatek beda miala ja juz w domu :) niemoge sie doczekac. polecam wszystkim ten salon w 100%

Witam dziewczynki, ja chyba pomału zaczynam się denerwować, ale nie ślubem a tym że zaczęła się bnieganinka!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj byłam na przymiarce dopasowania sukni wyszło cudnie, odbieram ją 1 października bo jeszcze troszkę trzeba skrócić i zebrać ciut na pleckach bo za luźna minimalnie ale jest bardzo pięknie.
Ja ka tam u was z bieganinką? Mi zostały do kupienia napoje i umówienie szczegółów w lokalem. POZDRAWIAM WSZYSTKIE 6-steczki:)
Wczoraj byłam na przymiarce dopasowania sukni wyszło cudnie, odbieram ją 1 października bo jeszcze troszkę trzeba skrócić i zebrać ciut na pleckach bo za luźna minimalnie ale jest bardzo pięknie.
Ja ka tam u was z bieganinką? Mi zostały do kupienia napoje i umówienie szczegółów w lokalem. POZDRAWIAM WSZYSTKIE 6-steczki:)
Dziewczyny o pogodę się nie martwcie. Zamówiłam słoneczko :)
Mapio - byliśmy już u księdza i wszystko załatwione.
Olcia - moje zapalenie oskrzeli to pestka przy Twoim paluszku. Współczuje Ci strasznie. Trzymaj się, będzie ok. (To chyba jednak nie pójdziesz na piechotkę tą obwodnicą, powinnaś się oszczędzać)
Dziewczyny u mnie też straszna bieganina, mimo, że wydawałoby się, że wszystko załatwione. Tak jak któraś z Was napisała brak miejsca na wpisy w terminarzu. Najważniejsze, że humory dopisują;)
Mapio - byliśmy już u księdza i wszystko załatwione.
Olcia - moje zapalenie oskrzeli to pestka przy Twoim paluszku. Współczuje Ci strasznie. Trzymaj się, będzie ok. (To chyba jednak nie pójdziesz na piechotkę tą obwodnicą, powinnaś się oszczędzać)
Dziewczyny u mnie też straszna bieganina, mimo, że wydawałoby się, że wszystko załatwione. Tak jak któraś z Was napisała brak miejsca na wpisy w terminarzu. Najważniejsze, że humory dopisują;)
A ja, po piatkowej, już ostatecznej przymiarce sukni, zgubiłam buty slubne. Załamka na maksa, ryk, histeria....ale znalazły się ( w skrócie: wypadły z pokładu skutera, na którym pomykaliśmy z Zielonki do Warszawy). Akcja byla niezła, ale zakończona sukcesem.... Buciki leżały samotne na poboczu drogi. Całe szczęście zaden TIR nie zdązyl ich zwalcować.
Mój Narzeczony dziś jest w 3mieście, a ja własnie zaczynam odsypianie integracyjnego wyjazdu z pracy.
Pa!
Mój Narzeczony dziś jest w 3mieście, a ja własnie zaczynam odsypianie integracyjnego wyjazdu z pracy.
Pa!
jak na razie to i takich nie mogę założyć :/
tylko jakieś sportowe luźne albo chodaki
teraz mam zwolnienie poleżę w domu to może się zagoi tak żebym mogła coś ubrać
dziś pożyczę kule i kupię taki usztywniacz na stopę, żeby nią nie ruszać
będzie dobrze
ważne, że mam fryzjera umówionego :) dopiero w piątek znalazłam fryzjera
tylko jakieś sportowe luźne albo chodaki
teraz mam zwolnienie poleżę w domu to może się zagoi tak żebym mogła coś ubrać
dziś pożyczę kule i kupię taki usztywniacz na stopę, żeby nią nie ruszać
będzie dobrze
ważne, że mam fryzjera umówionego :) dopiero w piątek znalazłam fryzjera
A ja już powoli staje sie kłębkiem nerwow. Dobrze, ze mam bardzo zajmujaca pracę i przez 8,5h mysle tylko o swoich obowiązkach. Ale po powrocie do domu... to juz inna bajka.
Moja mama wczoraj zamowiła mi wiązankę w Casablance na Unruga z Gdyni. Co prawda musiała pani wybic z głowy pomysl bordowej wiązanki i wbić, poparty również przez panią inny pomysł, na efekt musze poczekac rzecz jasna, ale mam zaufanie i do mamy, i do pani kwiaciarki.
Czas leci szybko, nawet nie zauważmy, jak bedziemy świetować 1, 2, 3....i kolejne rocznice.
Moja mama wczoraj zamowiła mi wiązankę w Casablance na Unruga z Gdyni. Co prawda musiała pani wybic z głowy pomysl bordowej wiązanki i wbić, poparty również przez panią inny pomysł, na efekt musze poczekac rzecz jasna, ale mam zaufanie i do mamy, i do pani kwiaciarki.
Czas leci szybko, nawet nie zauważmy, jak bedziemy świetować 1, 2, 3....i kolejne rocznice.
A my chyba daleko w polu jestesmy :( Narzeczony nie ma butów, ani koszuki, ani nawet czasu, aby je kupić. Ja nie miałam jeszcze wieczoru panieńskiego, bo nie mam czasu kiedy go zrobić, w srode wieczorem jadę juz do 3miasta i wowczas się zacznie.... kupowanie napojów niegazowanych, bo gazowane już mamy, alkoholu, nie wina, bo wino juz mamy.... I takie tam.
Stresik jest coraz większy.
Stresik jest coraz większy.
ja jestem bardzo spokojna, ślubem się nie stresuje
może tym, że od poniedziałku będzie kongo z zakupami i mam nadzieję, że wszystko zdążymy kupić
dziś przymiarka sukni :)
jutro próbne czesanie
buty muszą poczekać, może do czwartku palec się nie co zagoi ;)
pozdrawiam dziewczyny
to już tylko 8 dni :)
może tym, że od poniedziałku będzie kongo z zakupami i mam nadzieję, że wszystko zdążymy kupić
dziś przymiarka sukni :)
jutro próbne czesanie
buty muszą poczekać, może do czwartku palec się nie co zagoi ;)
pozdrawiam dziewczyny
to już tylko 8 dni :)
dzień doberek :)
właśnie wróciłam z henny :)
od dziś szaleństwo zakupów (wszystkich produktów na wesele)
w czwartek .p.kucharka zaczyna działać a ja będę szukać butów ślubnych
z palcem lepiej ale jeszcze potrwa zanim się do końca zrośnie
dziś ustalamy szczegóły z autkiem, bierzemy w końcu z wypożyczalni samochodów na 2 doby
humorki są :)
pozdrowionka
właśnie wróciłam z henny :)
od dziś szaleństwo zakupów (wszystkich produktów na wesele)
w czwartek .p.kucharka zaczyna działać a ja będę szukać butów ślubnych
z palcem lepiej ale jeszcze potrwa zanim się do końca zrośnie
dziś ustalamy szczegóły z autkiem, bierzemy w końcu z wypożyczalni samochodów na 2 doby
humorki są :)
pozdrowionka
Już jestem w domku. Dziś wieczorem II panieński. Suknia zaraz się wpakuje do auta i przyjedzie do mnie dziś w nocy. A Narzeczony, dopiero jutro do mnie dołączy. Póki co jest malutki stres, ale za to Mama denerwuje się za nas wszytskich, bo Tata własnie wraca z rejsu, ma być jutro rano, oby zdążył :)
Pozdrawiam Was... Już teraz to nasza sobota
Pozdrawiam Was... Już teraz to nasza sobota
Dziewczyny korzystając z wolnej chwili chciałam złożyć Wam wszystkim życzenia, wszystkiego najlepszego, mnóstwo miłości i samych prostych dróg w życiu.
Było przecudownie, wszystko tak jak chcieliśmy, po prostu brak słów żeby to opisać :))))))))))))))
Jutro lecimy do Egiptu. Odezwę się po powrocie.
Buziaki
Było przecudownie, wszystko tak jak chcieliśmy, po prostu brak słów żeby to opisać :))))))))))))))
Jutro lecimy do Egiptu. Odezwę się po powrocie.
Buziaki
Witam,
Wczoraj wróciliśmy z naszej niesamowitej podrózy. Ale tu jest zimno :) Tam gdzie byłam 38 to była norma.
Ja relacji nie pisałam, bo czasu nie było, może jakoś w tym tygodniu napiszę co i jak, ale ogólnie: slub i wesele były niesamowite, wszytsko wyszło lepiej niż planowaliśmy, DJ spisał sie na medal, kucharz też, do tej pory rodzina zajada pozostałosci z weselnego stołu. Link do zdjęć już wkleiłam wyżej, na zdjęcia z sesji czekam, bo idą pocztą.
Fajnie jest być zoną :)
Bużka!
Wczoraj wróciliśmy z naszej niesamowitej podrózy. Ale tu jest zimno :) Tam gdzie byłam 38 to była norma.
Ja relacji nie pisałam, bo czasu nie było, może jakoś w tym tygodniu napiszę co i jak, ale ogólnie: slub i wesele były niesamowite, wszytsko wyszło lepiej niż planowaliśmy, DJ spisał sie na medal, kucharz też, do tej pory rodzina zajada pozostałosci z weselnego stołu. Link do zdjęć już wkleiłam wyżej, na zdjęcia z sesji czekam, bo idą pocztą.
Fajnie jest być zoną :)
Bużka!
WOW!!!
Dopiero teraz zdałam sobie sprawę. że to już 69 dni. Ale ten czas zasuwa.
Jeszcze troszkę i przejdziemy na emerytury z naszymi mężusiami :)))
Jakoś po ślubie mniej tu zaglądamy, szczerze mówiąc troszkę brakuje mi tych wszystkich weselnych przygotowań. Fajne to było...
Pozdrowionka dziewczyny.
Dopiero teraz zdałam sobie sprawę. że to już 69 dni. Ale ten czas zasuwa.
Jeszcze troszkę i przejdziemy na emerytury z naszymi mężusiami :)))
Jakoś po ślubie mniej tu zaglądamy, szczerze mówiąc troszkę brakuje mi tych wszystkich weselnych przygotowań. Fajne to było...
Pozdrowionka dziewczyny.
Olcia, no to mamy czerwiec - napisz koniecznie - fasolka czy groszek ?
Czekam z niecierpliwością.
Podobno przyszłe mamy mają przeczucie co do płci swojego dziecka? Jak jest u Ciebie?
Nasz wątek już się nie chce podbić! Buuuuuuuuuuu :(
Chyba się troszkę zestarzał. A jaki mamy już niesamowity staż małżeński :)
Pozdrowienia
Czekam z niecierpliwością.
Podobno przyszłe mamy mają przeczucie co do płci swojego dziecka? Jak jest u Ciebie?
Nasz wątek już się nie chce podbić! Buuuuuuuuuuu :(
Chyba się troszkę zestarzał. A jaki mamy już niesamowity staż małżeński :)
Pozdrowienia