Widok

6.10 dziś mamy 100 dni

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, które swój dzień mają 6 października, dziś mamy 100dniówkę!!!
Wszytskiego dobrego z tej okazji.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehehe ale zyczyc mozna :))))
Dzis mam nastroj do skladania zyczen :)))
W ogole dzis mam swietny humor!!
Kapalam sie w ciuchach w kanale La Manche!!!!
to już 82 dni a tak niedawno było 100
jakoś ten czas za szybko leci ale mam nadzieję że będzie wszystko ok
pozdrowienia dla wszystkich par a w szczególności tych z 06-10-2007 r.
image
image
Wczoraj załatwilismy USC. Było w miarę sprawnie, tylko szkoda, ze UM w Gdyni nie ma nr konta USC w Gdańsku. Pani reagowała na moje pytanie, jakbyśmy byli jedyną parą zameldowaną w Gdyni i urodzoną w Gdyni, która bierze ślub na terenie Gdańska. Na szczęście udało nam się telefonicznie ustalić ten nr i wpłacić kaskę gdzie trzeba.
Strsujące jest jak pani pyta o nazwisko :)

Zazdroszczę, że macie to już za sobą. Nie cierpię załatwiać spraw urzędowych chociał sama pracuje w pewnym urzędzie :)))))
My chcemy pojechać w poniedziałek po to zaświadczenie, jeszcze zastanawiam się nad nazwiskiem ...hihihi. To żarcik oczywiście ale z ciężkim sercem to podpisze, lubię swoje nazwisko.

am kontaktowalam sie z Nasza ;) Pania od poradnictwa rodzinnego i klapa

bedzie dipoiero koniec sierpnia poczatek wrzesnia teraz jest w sanatorium

a jezeli chodzi o USC to my idziemy jutro :)

dobry wieczór :)
powiedzcie mi co z tym urzędem?? ja zakręcona jestem jak domek ślimaka ;)))
to trzeba już iść do urzędu?? a jakie dokumenty??
jeju ja nic niewiem dobrze, że chociaż wiem kiedy ślub ;)))

Olcia*, zaświadczenie z urzędu jest ważne 3 miesiące, więc już można to załatwić. Trzeba być razem, mieć ze sobą dowód osobisty, odpis aktu urodzenie (do dostania w pokoju 25, cena 22 zł/sztukę) i dowód wpłaty 84zł na odpowiedni urząd stanu cywilnego.

am, ja się wczesniej zastanawiałam nad nazwiskiem, ale jak pani zapytała, to normalnie nie wiedziałam co powiedzieć, ale po krótkiej naradzie wyszło na podwójne, ale już wczoraj myśleliśmy o zmianie kolejności :)

heh ja tez mam dylemat z nazwiskiem ;) ale podwójnego nie mogę mieć, z moim jednym ledwo się mieszczę w rubryki ;)) echh trzeba będzie się odzwyczaić, ciężko będzie 30 lat to kawał czasu ;))))) i teraz tak je porzucić ;))

Ja też teraz bedę miała dużo literek do pisania i nawet się lekko rymuje, bo będę miała -wska- wska, ale i tak dobrze, ze nie mam na imię Katarzyna albo Aleksandra bo to już mogłoby być kłopotem, zwłaszcza w druczkach z wyznaczoną ilością kratek :)

gdybym zrobiła podwójne miałabym końcówki -ska -ska ;) ale mam na imię Aleksandra(10 literek) a w nazwisku mam 9 literek jakbym dodała 2 nazwisko
(10 literek) to z pewnością miałabym kłopot z rubrykami, druczkami a za nim bym sie podpisała to oczekujący na mój podpis dostałby białej gorączki ;))))

Hej dziewczyny, mam pytanko jak to jest gdy ja jestem zameldowana w Gdańsku, a mój przyszły mąz w Gdyni? Do którego USC trzeba iść?

kamda, najlepiej zadzoń tam, Miła Pani wszytsko Ci dobrze powie: telefon: 0-58 66 88 110, 66 88 114, 66 88 119, Fax 0-58 66 88 124

DZIĘKI :-)

Wszystko wiem Mapio.
Ja też już do niej dzwoniłam, zapomniałam Ci napisać. To nic... załatwimy to w sierpniu.
Napisz mi proszę jak poszło załatwienie zaświadczenia z USC, ile kaski przygotować. My nie możemy dzisiaj iść bo moja druga poława długo pracuje.

Dziewczyny ja zdecydowałam że będę nosiła nazwisko mojego przyszłego męża i strasznie mi ciężko będzie pożegnać się z moim, tym bardziej, że jak napisała Olcia też już je noszę prawie 30 lat. Ale to nic, jego też jest ładne. Powiem wam w tajemnicy, że już nawet parawkę trenuje :)))

a my już wczoraj załatwiliśmy wszystkie formalności w USC,sporo załatwiania jeśli się bierze ślub w innem miejścu,nie podlegającym pod miejsce zamieszkania ale daliśmy rade:) też miałam duży dylemat gdy pani zapytała jakie nazwisko zamierzam nosić po ślubie,chciałam podwójne ale obecne mam takie długie że zdecydowałam się na mężusia:)

Ja uważam że podwójne nazwisko przysparza zbyt wiele problemów. I tam używa się najczęściej tylko jednego. Po czasie świadectwa pracy i inne dokumenty są różnie wystawiane i strasznie dużo zachodu z poprawianie tego. Może to jakieś zdoczenie zawodowe bo pracuję w urzędzie:))) Zdecydowałam się na jedno.

am jezeli chodzi o urzad to tak

trzeba miec skrocone odpisy aktow urodzenia - 1 twoj, 1 twojego przyszlego meza

mysmy takie skrocone odpisy mieli - znalazly sie u rodzicow ktorzy zawsze wszystko maja na wszelki wypadek ;)

gdybysmy ich nie mieli to taki jeden odpis kosztuje 50 zl

ponadto trzeba wplacic 84 zl na konto ktore podala nam wczesniej Pani z Urzedu Stanu Cywilnego w Rumi - to jest oplata za sporzadzenie aktu zawarcia malzenstwa

wiec jak idziesz do USC to musisz miec;

1. dowody osobiste
2. potwierdzenie wplaty 84 zl na konto urzedu miasta rumia
3. skrocone odpisy aktów urodzenia

Dziękuję Mapio. A tą wpłatę robi się w urzędzie, w kasie? Zaświadczenie wystawiają na miejscu czy jakoś się umówiliście po odbiór?

do góry