Widok

7sk

kocham wszystkie stworzonka.
nawet te uszate :-)
love&peace
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Alchemik

byles "od wahadelka do gwiazd"? O tym mowiesz? A jaki kolor jest tej aury? Podobno niebieski jest najrzadszy ale tez najbardziej kojacy, leczacy itp. Czym sie naraziles? Tak tylko pytam... Pozdrowienia

WIOSNA

niektorzy nie widza piekna kwitnacej jabloni lecz zlotowki, ktore dostana za jablka.

Aik

Nie jestes?...Hm...ale dalej unikasz odp. na pytanie co robisz ^_^
Z ewangelia Sw. Jana sami Katarzy nie mogli dojsc do porozumienia. W tej religii przeciez nie ma dogmatow, a dazenie do poznania spotyka sie z wieloma trudnosciami. najbardziej chyba kompromisowa "teoria" Doskonalych rozgranicza Boskiego Chrystusa od ludzkiego Jezusa. Ten pierwszy oddziela sie we wniebowstapieniu, a co potem poczytaj w Sw. Graal Sw. Krew, bo mnie zaraz zaczna atakowac internetowe dewotki;)
Niby jak Ty mi chciales ta mape wyslac...mailem???
Ale dziekuje.
Requiem...osobiscie wole o wiele bardziej druga czesc (te z chorem), ale ogolnie lubie Jego muzyke. Z wymienionych przez Ciebie nazwisk zgadzam sie co do Vangelisa, ostatnio slucham go codziennie, wyciagajac hurtowo kasety z biblioteki. Reszta to czysta zgroza...Sorry, na metal & techno mam uczulenie.
Wagner? Wybralam go sobie tu na teorii- od stycznia kazdy wyklad poswiecony byl jego dramatom i teoriom...Jasne, ze czlowiek mnie intryguje, nie musze pisac dlaczego. Mam partyture "Parsifala", a fragm. Rheingold czy Walkirii sa piekne. Ale sam kompozytor nawet ze zdjec zionie czarna energia. Poki co ucze sie od niego instrumentacji...
Andre Rieu? Pierwsze slysze; widze , ze zbiera Ci sie na zarty. Worek pokutny moze i by mi sie przydal, ale akurat nie z Twojego powodu (przykro mi, z katarska skromnoscia nadal nie mam sobie nic do zarzucenia... ^_^). Zreszta Polska to chyba nie najlepszy kraj dla kosciola katarskiego. Ostatnie czego mi potrzeba to demonstracji pod oknem rozwscieczonego Radia Maryja...;))) Ekhm...Ty wiernym? Bede musiala to powaznie przemyslec po Consolamentum...;)
Katarskie pozdrowienia,

Nefer

W Gdyni sa co pewien czas w IMCE targi ezoteryczne.
Pani miala piekne kolorowe szlifowane kule --byly przykryte atlasowa szmatka --chcialem zobaczyc wszystkie i podnioslem szmatke --a tu krzyk -co pan zrobil - wypuscil pan cala enrgie do kosmosu .co za wandal - ucieklem . Na innym stoisku byly kule szczescia, zapytalem czy maja taka splaszczona ( taka aby zmiescila sie w niebieskiej ). Sprzedawca wrrrrr,
ze szczescie musi byc okragle i juz .... . Oinnych jeszcze Ci opowiem , bo juz musze uciekac
Blekitne pozdrowiena
P.S. o aurze napisze (tzw.efekt Kirliana).

Swietlik

Niestety Schopenhauer mi sie skonczyl^_^ Moze cos innego?
"Smiech to nic innego jak blesk radosci naszej duszy,
drgniecie plomienia, ktory swieci w nas samych
i promieniuje na zewnatrz".
(Dante Alighieri)
Katarskie pozdrowienia!

Esclarmonde

mape ? oczywiscie poczta Madam - poczta :))))))

Nefer

Ciagle korci mnie o cos spytac - Spiewalas moze w "Lege Artis" G.R.?
Ciekawa jestem, jak go wspominasz...
Do jutra!^_^

Aik

A skad masz moj dunski adres?????^_^

Lenonka

Bo ja sam stwierdziłem, że się zakręciłem, z tym tekstem. Oczywiście Jim Morrison, ale w tych nowych remiksach, np. Fat Boy Slim, albo taki chyba murzynek spiewa ten największy przebuj. Choć rozpal we mnie ogień (za pomniałem po angielsku)
+ za spostrzegawczość

No i znowu zawitałem

Tak mnie ostatnio rzuca, to tu to tam

Półkowniku

Problem w tym, że trudno wpaść na to coś, lepiej i łatwiej jest się czepiać, że inni tego nie robią.

Nefer

A ja widzę piękno złotówki, ze którą dostąnę jabłka.
Robaczkowy

Randy Novak

No to się chłopak zabawił

Pokolenie @

Wcześniej było pokolenie X (Coca-cola, Konsumpcja, masowość, brak celu, ideału itd.).
Internet stał się symbolem naszych czsów, my poprostu szybciej niż rodzice chłoniemy nowości.
Naprawdę nie widze przeszkody, by internet odizolował nas od siebie. On pobudza wyobraźnię, nie potrzebny jest mi kontakt wzrokowy, gdy
w mojej głowie moja @ rozmówczyni staje się ideałem, oczywiście tylko w tej chwili, i ciągle tylko w głowie.
Może z czasem do rozmowy wystarczy sam komputer, z potęzną
bazą danych, w końcu on będzie wiedział najlepiej czego mi potrzeba.
Będzię mnie znał na wylot i będzie wiedział jak mie zadowolić, bym był szczęśliwy ; ))
Nie, nie to strasznie poważna sprawa.

NIRVANA

Jeśli brać ogół ludzkości, to tak wszystko co może być zrobione, musi być zrobione. Granicą jest tylko wyobraźnia.
Są jednostki które realizują to co zaplanują w 100%. Wielcy naszego świata. I są tacy co się poddają, gubiąc się w labiryncie, otwierając
niewłąściwe wrota. Tu nasuneła mi się myśl o przeznaczeniu, czy można od niego uciec?, czy zakładając, że mamy wolę, i wybór, odsuwając się od niego
, otwieramy nie właściwe dzwi?
Neurotic

NIRVANa

Punkty zwrotne, w przeszłości, czy teraźniejszośći. Każda sekunda może być kolejną szansą, by się wyrwać. Nie ma osób wolnych od presji innych, chyba że pustelnik wolny od przeszłości.
Można albo się poddać, choć ponoć człowiek nigdy się nie poddaje, albo odłożyć mażenia na później. (Ja niestety robię to drugie). Myślę że prorok może znać smutek, żal itd. W końcu to człowiek ;)
Neurotic

Nirvana

A słyszałaś to, że człowiek dziecinnieje na starość.

Let's the music unit Us !!!

Techno, techno, techno is a future.

dzien

poczatek nowego dnia w starym swiecie. ludzie chodza po ulicach okrywajac sie swoimi plaszczami i kurteczkami. za kolnierze siapi im zimno. nie tylko zimno swiata ale i innych ludzi. cchecie to zmienic?

kurcze

kurcze jak ja chce mieszkać w Gdańsku, a mieszkam chyba z 700 km od niego i nie stać mnie na przeprowadzkę. KURCZE!!!!

Inne tematy z forum Hydepark

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (105 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

do góry