Widok
snieg
bialy puch lezy wszedzie. wkrada sie w najdalsze zakamarki jego plaszcza. za kolnierz. pada na jego glowe. on lezy w niemalej juz zaspie. na zamarznietej kaluzy widac popekane slady stop. setek ludzi. idacych tedy rano do pracy. on tedy chodzil codziennie. ale nie po to zeby pracowac, ale po to zeby balowac. mial szczytny cel. ale teraz wywiedziono go w pole. zostal sam. jak palec. na polu walki. widzi czarna pustke na bialym tle, wsrod gwiazd spoczywa jego dusza. a moze jest za pobliskim rogiem? tego nie wie nawet on sam. przeciez juz nie zyje.
POZIOMKOWY QPON
Jak dobrze być poziomką
dojrzewać całe dnie
..............................
Mieć liście i jagody
i pić południa skwar
rozmawiać z chrabąszczami
być z lasem za pan brat
Jak dobrze być poziomką
ten tylko o tym wie
kto tego sam spróbował
i sam poziomką jest
Czy ktoś zna tą piosenkę? A jeżeli tak, to skąd?
dojrzewać całe dnie
Mieć liście i jagody
i pić południa skwar
rozmawiać z chrabąszczami
być z lasem za pan brat
Jak dobrze być poziomką
ten tylko o tym wie
kto tego sam spróbował
i sam poziomką jest
Czy ktoś zna tą piosenkę? A jeżeli tak, to skąd?
Esclarmonde
Pare odpowiedzi: - nie jestem tajemniczy. Jezeli chodzi o ewangelie Sw. Jana , to popierwsze -nie wiadomo kto ja napisal , --(wszystkie ew. zostaly napisane od nowa za czasow mniej-wiecej Konstantyna). spotkalem sie z takim rozumowaniem : wg Katarow wszystko co fizyczne jest zlem poniewaz zostalo stworzone przez Rex mundi; - -co jest duchem jest doskonale . Wiec Jezus jezeli byl bogiem musial byc duchem (nie miec ciala). Ewangelia wg. Sw. Jana natomiast opisuje Go jako czlowieka fizycznego----i stad kolizja logiczna dla doskonalych. Chcialem Ci w ub. tygodniu nawet wyslac mape Francji :))) Ale skoro wracasz nie ma sensu .
kolejna odp. Requiem , jest troche kiepskie ( oczywiscie nie dlatego , ze Ty tam spiewalas) - tylko 1-2 ciekawe tematy , oprawa i oprawcy kiepscy a to 80% powodzenia. - Od paru lat w okresie fest. w Sopocie jestem poza zasiegiem razenia polskich srodkow przekazu i ERY nie ogladalem .---Co slucham --groza :
KE, SUEDE, DE VISION, WANGELIS, DEINE LAKAIEN (KOSMODIACH), T. WOJNOWICZ, MORTIS - lepej nie sluchaj -to najczarnieszy metal posadzany o satanizm - (jest na rynku obecnie ) ale dobry , troche gotyku , troche techno (Ale tylko niektore- Lomot nie) z ramoli to oczywisce Wagner- ten Tobie powinien sie podobac.
OOOO--Bylbym zapomnial , jestes niedaleko --Andre Rieu (Holandia) znakomita komercja rozrywkowa -wez przyklad -- jak zarabiac -- bo na polska filie koscola Katarskiego trzeba troche szmalu, ekologiczny wor pokutny tez kosztuje (to za mnie), A ja jako jedyny potencjalny wierny tyle na tace prosze Dos-dobrodziejki nie wuloze :))
-powinnas wziac przyklad
kolejna odp. Requiem , jest troche kiepskie ( oczywiscie nie dlatego , ze Ty tam spiewalas) - tylko 1-2 ciekawe tematy , oprawa i oprawcy kiepscy a to 80% powodzenia. - Od paru lat w okresie fest. w Sopocie jestem poza zasiegiem razenia polskich srodkow przekazu i ERY nie ogladalem .---Co slucham --groza :
KE, SUEDE, DE VISION, WANGELIS, DEINE LAKAIEN (KOSMODIACH), T. WOJNOWICZ, MORTIS - lepej nie sluchaj -to najczarnieszy metal posadzany o satanizm - (jest na rynku obecnie ) ale dobry , troche gotyku , troche techno (Ale tylko niektore- Lomot nie) z ramoli to oczywisce Wagner- ten Tobie powinien sie podobac.
OOOO--Bylbym zapomnial , jestes niedaleko --Andre Rieu (Holandia) znakomita komercja rozrywkowa -wez przyklad -- jak zarabiac -- bo na polska filie koscola Katarskiego trzeba troche szmalu, ekologiczny wor pokutny tez kosztuje (to za mnie), A ja jako jedyny potencjalny wierny tyle na tace prosze Dos-dobrodziejki nie wuloze :))
-powinnas wziac przyklad
Nefer
Sliczna opalizujaca dodatnia energia --radiosteci mowia --aura . przy okazji --- mam sposob na stwierdzenie czy radiesteta ma "wlasnosci" czy udaje
----juz nawet od jednego mi sie niezle oberwalo na targach ostatnio . --Z ta "stacja"jest tak, ; kontrolerzy lotu
mowia ---spadnie nad Japonia - i czekaja ---dzwoni a Japonczycy i mowia --moze daloby sie cos zrobic damy troche jenow na gospodarke . kontrolerzy licza ile
i --:))) Chyba spadnie na Kanade --Dzwoni Kanada --moze my wam damy troche pszenicy i tak cykl sie powt. az dowyczerpania chetnych
----juz nawet od jednego mi sie niezle oberwalo na targach ostatnio . --Z ta "stacja"jest tak, ; kontrolerzy lotu
mowia ---spadnie nad Japonia - i czekaja ---dzwoni a Japonczycy i mowia --moze daloby sie cos zrobic damy troche jenow na gospodarke . kontrolerzy licza ile
i --:))) Chyba spadnie na Kanade --Dzwoni Kanada --moze my wam damy troche pszenicy i tak cykl sie powt. az dowyczerpania chetnych