Widok

A ja dziś odkryłem

dlaczego obywatel pan Manson czcił św. Patryka!!!
Otóż najwyraźniej gdzieś w zaroślach tudzież w leśnych kniejach musiał odkryć wiosnę z tydzień wcześniej aniżeli ja. I pewno jeszcze ją zawstydził tak się zaczaić musiał na nią :)
Skubaniec no :) a przez chwilę tak się ucieszyłem, że mam dobrą nowinę i jestem pionier :D
Dopiero jak odpaliłem hyde to się zreflektowałem.
Egoista i samolub newsami się nie podzielił.

Ale poważnie, pierwszy raz w życiu słyszałem srokę trajkoczącą inaczej niż pepesza albo ckm. Dała mi się podejść, ale chciałem za blisko to se poleciała do nieba.

Udanej niedzieli :D

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Posadzone. Nie wiem czy równo i czy słuszne odstępy, bo ciemno było.

Wielkie THX do jeszcze większego odwdzięczenia w przyszłości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spox.
Przyjdziemy za rok na pachtę to ocenimy :)))
C skumplował się ze sforą.
Do końca nie wiadomo kto u kogo śpi.
chyba sfora zjadła c, bo cisza tutaj bezkresna nastała

robiąc porządki w swoich zasobach dyskowy odnalazłam taki oto (całkiem świeży) filmik
http://s164.photobucket.com/albums/u13/mayasun/plasy/?action=view¤t=13062010011.mp4

zazdroszczę , że one zawsze mogą być sobą, że nie czują skrępowania, że ciało i dusza to jedno, zazdroszczę niepohamowanej wrażliwości na dźwięki
spadówa
hmm... powiało chłodem? ...
Nie.
To taki żart dla jednej konkretnej osoby.
Nic osobistego.
Na wołowinę jakiś dobry przepis. Najlepiej na pieczeń, ale niekoniecznie. Dysponujecie?
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Wypełzłem z Mansonowego lasu.
Udało się kolejny raz przeżyć.
Co nie zabija to wzmacnia.
Mam tylko trochę poluzowane zawiasy.

Z dedykacją dla Brata.
http://www.youtube.com/watch?v=S3qZUaKgk9I
hehehe a mówiłem już Ci, że tekst "spadówa" ma drugie dno? :))
(chyba jednak skuszę się na browca zanim dojdę do siebie :DDD muszę ten tydzień jakoś przetrawić pod deklem)
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
z wołowiny najlepszy jest tatar
tak z kiszonym ogóreczkiem
na tarasie
piwo jest dowodem na to,że Bóg nas kocha i chce,żebyśmy byli szczęśliwi
O :)))
C włączył kompa :))))
Mam taki przepis po babci na zrazy z wołowiny. Nie bede super szczególowo opisywać, bo zakładam, że podstawy robienia zrazów znasz.

Farsz: cebula w drobną kostkę + chleb (najlepiej czerstwy) w kostkę lub cienkie paski, takie 0,5x0,5cm + sól + pieprz

Po usmażeniu przekładamy je do brytfanki lub garnka, a z tłuszczu robimy sos. Najlepsze jak sie jeden zrazik z drugim nieco przypiecze na patelni, to ciemniejszy sos wychodzi, no i taki smaczek inny.

Sos: Tłuszcz po smażeniu zalać wodą + sól + pieprz. Chwile pogotować i wrzucić pokruszony chleb (jakieś 2-3 kromki) Chleb nada smaku i zagęści sos.
Do sosy możesz dorzucić kilka grzybków suszonych.
No.
Ty wiesz Manson, wróciłem z baru.
hyhy, kumple uzupełniali tam swoje braki elektrolitów po dzisiejszym grzybobraniu, szkoda, że nie widziałeś mojej miny, gdy chłopaki zaczęli się wymądrzać na temat grzybów. Jak słuchałem ich wywodów to wspominając Twój las i Twą wiedzę na ten temat dopiłem 4tego speca i polazłem do domu.
Lubię być sam.

I wiesz bardzo fajnie się z Tobą pije spirt.
Rum z colą też.
Buda i speca też.
Twoje jabłkowe wino bardzo mi smakowało.
Poziomówka dla Szury też.
A Twoja wiśniówka ma faktycznie moc i jest mordercza.
Właściwie to mi wszystko smakowało, sushi i smażone kanie też.
I chciałbym kiedyś się porządnie z Tobą narąbać drzewa i napić się dobrze rumu.
Zdradzę również, że Szura jest bardzo fajna ;) - ja to wiem, Ty to wiesz, a reszta myśli, że wie.
A sfora to są "czarne budziki" - tak se je nazwałem na prywatny użytek gdyż od drugiego dnia punkt o 6 rano systematycznie lizały moją twarz. Mówiłem Ci już to? ;))

Czy ja naprawdę za dużo gadam?
Chyba mam faktycznie coś z tego osła ze Shrek'a.
A Ty za to jesteś wariat i świr.
Nikt normalny nie wjeżdża terenówką na swoje metry kwadratowe i przygazowując nie orze 15 metrów ładnie przystrzyżonego trawnika.
Fajnie było.
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
No. Niezła laurka. Wydrukuję, wywieszę na płocie, to sfora będzie miała mniej roboty :)
Idę sprzedać puste butelki. Jak sprzedam, to kupię sobie rower.
Siekierą i piłą to się kiepsko w lesie wywija, kiedy pada.
Na leśne sporty zapraszam jednak w bardziej suchym okresie.

"On gada!"
"On gada!"
"On lata!"
"Gada, lata, co chcesz, pełen serwis. Latać każdy może, trochę lepiej lub gorzej. Ale nie o to chodzi co jak komu wychodzi!".
(Cytata z Gadusia i ludzi lorda Farquada)

Mayasun, zarąbisty przepis - prosty i nie powyginany. Ja ze swej strony wewnętrzną część zrazika przed zawinięciem weń dobra i poddaniem obróbce kulinarnej posmarowałbym musztardą. Taką dijon albo czymś innym co wywija gębę. Spróbuj. I powiedz mi, czy wege nie maja czasem racji jeśli chodzi o smaki mięcha :)))
Co do cytatu, to odpiszę Tobie krótko:

- spadówa.
Hue hue hua, a przez Ciebie mądralo i tą Twoja spadówę to sobie narobiłem krechy u Majki.
Mam nadzieję, że chociaż nie do końca i cos odzyskam biorąc na karb truskaw, cukinii i kabaka.
Spadówa nie była moja.
Spadówa jest od Ćmy.

U Majki i tak masz już przerąbane.
Ale nie przejmuj się tym przecie za rok na pachcie opróżnimy jej krzaczki. Toć wychowałem się na tamtym terenie, więc nawet latarki brać tam nie trzeba.
Ino skrzynkę buda.
Mayasun.
A Ty niewiasto, co taka nieśmiała zerkałaś pod tym pomnikiem Sobieskiego na dwóch dżentelmenów w aucie?
Się chwalił nie będę, ale robiąc kółko z Bratem to żem Cię od razu wypatrzył.
Zwyczajnie.
Poznałem Cię po różowej (ekhmm różowej?) torebce.

Ale w sumie to trochę odważna jesteś Mayasun.
Wsiąść do "leśnego samochodu" z dwoma kompletnie obcymi facetami, Wikingiem i Irlandczykiem, co zapewniają, że jadą do lasu, ale mogą przy okazji Cię odwieść do chaty to jest nie lada gratka.
Serio - nie bałaś się?
Biorąc pod uwagę, że paka wyładowana była trzema skrzynkami buda, skrzynką specjala i dwoma bagietami z tesco. Mnie tam osobiście trochę nieswojo nastrajałyby te bagiety.
Zapomniałem o butelce łychy?
No wiesz.
Jeśli biega o kształty to miałeś jeszcze z tyłu kabaczka i cukinię.
W przeciwieństwie do bagietek z Tesco, dyniowate były przeznaczone dla Majki na wkupne.

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (328 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry