Widok

A to wierszyk o volksdeutschu:

Kto ty jesteś?

Folksdojcz mały

Jaki znak twój?

Chlebuś biały

Kto Cię stworzył?

Zawierucha

Co cię czeka?

Gałąź sucha

A na twym grobie

Ja zatańczę sobie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

tak szybować mogę tylko nocą
samotnie
tonąc w "sleeps with butterflies"
tylko tak zrywać mogę wszelkie zobowiązania
wypierać się obietnic
złożonych sobie i innym
wymazywać Dzisiaj
nie myśleć o Jutrze
swobodnie podróżować do Dawno Minęło
zacierać granice
zapominać o przyzwoitości, honorze i empatii
cieszyć się z nieswoich iluminacji
pamiętać zapachy
odpierać ataki
obojętnie wzruszać ramionami
chwalić boga za niedoszłe wiadomości
nie patrzeć ludziom w oczy
przy "toast" kulić się pod tym swoim
przedwojennym, dębowym lotniskiem...

Bierz ile chcesz - kredyt gotowkowy

Bierz ile chcesz - kredyt gotowkowy
- rata od 35 zl
- nawet 50 000 zl bez wychodzenia z domu
- wniosek i decyzja przez telefon
Wypelnij formularz - zadzwonimy do Ciebie www.halogotowka.bij.pl

Klub Swiat ksiazki - Ksiazki taniej srednio o 20%. Czasami taniej do 80%

Ksiazki taniej srednio o 20%. Czasami taniej do 80%
Wybierz 2 ksiazki po 10 zl + torba podrozna GRATIS! Wstap do klubu! www.swiatksiazki.paa.pl

zabobony

Zabobony zabobonami, a III wojna światowa trwa.... Podczas wojny ludzie bardzo mocno się modlą, a
"moherowe berety" wiedzą, co to wojna, dlatego chyba tylko "mh" w
ogóle zdają sobie sprawę z tego, że trwa wojna i niektóre wtajemniczone osóbki.
Mózg jest wolny i nikt nie wie, jak ja widzę świat. Miłość jest bez teologii. Religie,
filozofie, propagandy i umowy to jest eksploatacja miliardowego rynku zbytu.
Tempora mutantur et nos mutamur in illis łac., czasy się zmieniają i my wraz z nimi.
Ubi solitudinem faciunt, pacem appellant łac., gdy kraj obrócą w pustynię, twierdzą, że
przynieśli mu pokój.
Cave ab homine unius libri łac., wystrzegaj się człowieka jednej książki

sexi

Jeżeli chodzi o dogmaty, ustanowienie dogmatu bierze się z wiary ludzi, dogmat jest refleksją
naukową nad wiara i życiem kościoła.Jeżeli chodzi o temat seksualności czlowieka i sprawy z tym
zwiazane t o nie sądze zeby był kosciól zacofany, gdyż Kościołowi nie chodzi o ogranieczeni
czlowieka, ale szczęście, nie z reklamy, ale o prawdziwe ponad ziemskie. to nie jest proste, wiem i
rozumiem to ale nie można obnizyc barierky, dlatego, że do niej nie doskakują wszyscy(por minister
edukcji amnestja dla jednej dwóji z matury)są pewne wartości nienaruszalne

afryka

Zalecajmy dalej w naszym posłannictwie chrześcijańskim dzieciom w Afryce, by unikały grzechów
głównych: pychy, łakomstwa, braku czystości, zazdrości, obżarstwa, pijaństwa, gniewu i
lenistwa.
łatwo jest mówić i zarzucic komuś że nic nie robi na rzecz dzieci w afryce. najprostsza sprawa,
ale przecierz wiemy że to nie oto chodzi, czesto wykozystujemy afryke aby przykryc nasze własne
lenisztwo do przestrzegania wyżej wymienionych przez ciebie zasad, i podaje w absurd to co Kościół
naucza. Bądxmy świadkami tutaj w tym konkretnym miejscy, na naszym podwurku, w końcu odezwijmy sie
do tego znienawidzonego od lata sąda, czy przestańmy obgadywać kolezanki z pracy, Królestwo Boze
zaprowadźmy najpierw wokół siebie, a później jedźmy do afryki. Bo jak Bóg nie zamieszka u
ciebie w sercu to i AFRYCE NIE POMOŻESZ. tak jest w życiu, norma.
Dobrze by bylo uwierzyć, że wiele zalezy odemnie, wziąć odpowiedzialnosc za chreścijaństwo,
krytyka niech będzie kreatywna a nie destruktywna. niech coś wnosi w życie chrześcijan.

idioci

pogięło tych idiotów z wprostu do reszty. na herberta swoje ignoranckie pióro podnieśli. jakiś łysy gówniarz zmarłego bohatera nie zawahał się oczernić byleby zabłysnąć. bardzo odważny byłeś gnojku. tyle że to nie kwestia odwagi lecz smaku. a w tym przypadku jego braku. a pseudoprawicowemu szmatławcowi wypromowanemu przez betonowego kumucha króla bezwzględny bojkot się od dziś należy. dawno się tak nie wściekłem. pozdrawiam i idę przekrój czytać

statystyka

Na świecie jest 2 miliardy dzieci. JEDNAKOWOŻ z uwagi na to, że Mikołaj nie obsługuje muzułmanów, hinduistów, żydów i buddystów, jego obowiązki zawężają się do ok. 15% tej liczby — 378 milionów dzieci. Przy średniej rzędu 3, 5 dziecka na gospodarstwo domowe otrzymamy 91, 8 miliona gospodarstw.
Należy przy tym założyć, iż w każdym gospodarstwie domowym mamy do czynienia z przynajmniej jednym grzecznym dzieckiem.

helicobacter

Zespół HELICOBACTER z Gdyni poszukuje basisty i perkusisty.Miejscena próby, materiał .....wszystko jest.
kontakt
504 079 477

Jesli potrzebujesz gotówki, nawet do 50 000 zl, masz ukonczone 18 lat i zarabiasz 500 zl

Jesli potrzebujesz gotówki, nawet do 50 000 zl, masz ukonczone 18 lat i zarabiasz 500 zl – kliknij!

Halogotowka

No to dawac ta gotowke...no juz...oczywiscie dla nas pozyzki tylko bezzwrotne.

Politbiuro PZPR

Güni G. z G.

niezly model.
ulga ze nigdy do mnie nie przemawial, a jego BB byl tez taki ostrozny w... jakby to wyrazic...w wizji alternatyw...forum internetowego tez nie przewidzial ;)
fotel, fajka i was noch zamiast poszukiwania ognia.
co za rozczarowanie dla coniektorych.

mam tu taka liste idoli epoki..kolejna krecha
hihihi

manipu

pierdu pierdu... manipulacja jest czescia naszego zycia i bylo tak od zarania dziejow. Teraz sie ockneli i zaczeli to nazywac po swojemu.
Juz samo wprowadzenie nazwy trendsetter jest manipulacja :p

manipu

Od kiedy zapieprzam, nie mam czasu na łażenie po klubach i spotkania ze znajomymi. I co z tego, że ja i moi znajomi z pracy byliby idealnym łupem, skoro tak serdecznie mamy gdzieś całą modę? I tak nas obowiązują pracowe mundurki, a to od lat się nie zmienia. Dlatego ja nie wiem, po co ci trendsetterzy w ogóle są - na nas muszą wymyślić coś innego. Nie mamy czasu kasy wydawać, ale myślę, że pomysł w przypadku rówieśników mojego brata to może im się sprawdzić. I studentów. Tylko że studenci kasą raczej nie śmierdzą, więc znów pojawia się pytanie, po kij to wszystko? Firmy wyrzucają kasę w błoto."Niebo dla klimatu, piekło dla towarzystwa"

Donos 444 do siebie

Niestety
Korporacje
Nie tylko o
Raporty proszą

Ale kto kogo rozlicza
Za co
Zarobić musi

Cóż szkoda
Ale taki żywot
Dziś masz skórę
Jutro z Ciebie na
Żywca rwać będą

Pokazali
Wywołali
Zażądali

Chwilowo tylko
Do władzy się dopchali
Szkoda, że zasiądą gdzieś kiedyś
W dodatku w samotności

I walkę z sobą toczyć już do śmierci będą
Czasu cofnąć już nie mogą

Każdy ma prawo do błędu
Czy sądzący dziennikarz,
Sądzony nie będzie?

Szkoda, że nie przewidział
Ceny, którą przyjdzie mu
Zapłacić

A poeta niech się wierszem
Broni
Serca zrozumieją
Jak tylko ochotę będą miały

Ale może stwierdzisz
Że to nie warto
Już nic nie warto

I kubeł zimnej wody
Wnet dostaniesz
Pamiętaj to nie warto
Lecz trzeba

Uwaga! Sprowokowali Nas do...

Uwaga! Sprowokowali Nas do...

Tak, to czytelnicy swoją reakcją sprowokowali nas
do pójścia na całość... www.katalog.gourl.org

selfaware

oh !

Zaściankowe lotnisko........

16.08.br. WALESA AIRPORT ( jak to sie ma do obowiązującej ustawy o ochronie języka polskiego (?).......że też to nie w (.......) patrona (!) tak, jak to swego czasu uczyniła jakaś tam reklamówka zachęcająca Anglików do odwiedzenia Gdańska..)
- Nie działa tablica przylotów !!!!!!!
- Spikerka (?) mówi o spóźnionym przylocie......za chwilę zwraca się do pasażerów lecących do Luebecki i....nie wiadomo o co jej chodzi, bo tak nagle, jak zaczęła, tak nagle kończy swój wywód....i milczy...milczy...milczy....
- Nigdzie nie uświadczysz czynnego zegara.....
- Jedna pani w fartuchu pcha wózek.....druga niesie za nią palstikową szufelkę....To ekipa ( nie )sprzątająca, chociaż podłoga miejscami aż klei się od brudu; nie działa na nich nawet obecność ekipy gdańskiej trójki, która ( z kamerami itd. ) na kogoś nerwowo czeka...
- CHYBA NIE NAJLEPSZA TO REKLAMÓWKA MOJEGO MIASTA !!!!!!!...
P.S.
Regularnie obradująca rada nadzorcza zawsze żywo dyskutuje, konsumuje...
- Może by tak którąś ze swoich narad spędziła na lustracji obiektu, który - było nie było - ją utrzymuje, bo wszak zawsze: jedzą, piją i kwitują ( odbiór białych kopert ) ?!

tajemnica 60lecia

UJAWNIAMY TAJEMNICE 60-LECIA

GENERAL AARON AARONER-ARONIO ORAZ CALE POLITBIURO PRAGNIE ZAPEWNIC TOWARZYSZY (ZANIEPOKOJONYCH ROZNYMI HASELKAMI RZUCANYMI OT TAK DLA LUDU)ZE WSZYSTKO JEST POD KONTROLA I IDZIE W Z GORY ZAPLANOWANYM KIERUNKU. ABY SPOKOJ W PELNI POWROCIL DO WASZYCH SERC, UJAWNIAMY TAJEMNICE 60-LECIA - O TYM, ZE DEPARTAMENT IV MSW ZOSTAL PRZENIESIONY DO EPISKOPATU POLSKI. A PONIEWAZ LUD NIE WIERZY W JAKIEGOS TAM BOGA, TYLKO W "AUTORYTETY KOSCIELNE" I W TELEWIZOR, ZADEN KSIADZ-OSZOLOM Z KRAKOWA ANI INNE OSZOLOMY NIE SA W STANIE POPSUC NASZYCH PLANOW

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (411 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (238 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

do góry