Widok

AA

POKÓJ WIECZNY

W końcu zostajesz sam
ze swoim Bogiem
albo z miejscem po Nim
i oto
niepotrzebne ci szczudła dogmatów
i podniosłych celów.
Same sobie odeszły, rozeszły się
w daleki strony,
jakby to nie one
napinały twoje mięśnie i myśli,
jakbyś nie za nie
oddawał dni i noce.

patrzysz po sobie,
sto lat po sobie
i uśmiechasz się,
ale tak bez znaczenia,
jakby się uśmiechało
miejsce po tobie.

(Z.J.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielki Bracie

Wiedziałam! Wiedziałam że tak jest! W skrytości serca kryjesz blask i ciepło dla bliźniego. Jak to śpiewał John Lennon "All you need is love". Czy jesteś jednak pewien, że nie jest to wyłącznie pożądanie fizyczne?

Jestem sama

w tym pustym, chłodnym pokoju i jest i zimno, buuu! Niech mnie ktoś przytuli!

Kiwdul Nneb

Czy to hmmm, mam traktować jakoodgłos wyjątkowej przyjemności czytania moich słów, czy też Twojej niepewności co do mnie? Ja nie gryzę.... przynajmniej nie tak od razu... :) mmmmm. A może mruczysz ze szczęścia prężąc grzbiet w oczekiwaniu na dotyk mojej dłoni.

Mentat

skąd się biorą Twoje pytania?

Plagiat

Czy to prawda, że jesteś fatalistą? Nigdy nie poznałam żadnego fatalisty. Na czym to polega?

Mixer

Miło było z Tobą porozmawiać.

Nefernefernefer

Żądzą wibruje każda jego litera. Co w Tobie jest takiego, pani, czego nie ma w innych?

Akasza

TUL, tul, tUl , tuL TOOL

Akasza

Odpowiedzi Mentata na zadawane mu pytania powodują czasem , przestaje się rozumieć o co chodziło.Jego logika zabija wszystko, a zwłaszcza wiatraki jak napisał ktoś w hyde parku.

Mam! To jest kronika.

Akaszo - przenikająca zasado życia, energio potrzebna do podjęcia wielkich dzieł. Formo manifestująca się w materii. Wiedziałem, że już Cię kiedyś widziałem. Nie pomyliłem się.

PS. Tego, co jest w Nefer nie da się opisać. To trzeba zobaczyć na własne oczy. lW drodze wyjątku za pomocą wziernika.

Nostalgiczne momenty dziecinnej sześciolatki

Kotwica, Wieck i Malbork to był zaledwie początek tego co miało się zdarzyć przez kolejnee lata.
Pod koniec września z inicjatywy Agusi pół setki Hydeparkowiczów obsiadło ławki w wejherowskim amfiteatrze. Tam po raz pierwszy pojawiła się Orinoko - stała bywalczyni hydeparkowego Parnasu. Dlaczego teraz o Orinoko? Bo to to ona urodziła pierwsze dziecko z Hydeparkowego zakochania. Dziś jest kilkuletnie, tak jak nasze wspomnienie kilkudziesięcioosobowej kolorowej grupy idącej całą szerokością wejherowskiej uliczki. Wspomnienie które zachowało się zaarchiwizowane z czarnobiałej kliszy.
(c.d.n.)

Ciag Dalszy

Nastąpi gdy będzie jakiekolwiek zainteresowanie dalszym ciągiem.

Zdjęcie ladne

jestem na nim. Kurna, jaka ja jestem niefotogeniczna. I co poradzić na to?

S.

wyszłaś dobrze! najlepszy dowód, ze zostałaś przeze mnie rozpoznana :))))))))))))

Może mnie z kimś pomylono

hm

asystentka zabójcy z urzędu

...ktos tu kiedys napisal, (...)

w.b...

...kiedys ci pisalem o tym...jaki hydepark...-takim sie staje....-rozwleklym, tlustym, bezplciowym obslinionym gnatem...bez Serca...bez Duszy......
...nawet twoje retusze zewnetrzne tego nie zmienia...
Ludzie tylko w nim piszacy-potrafia tego dokonac...JEDYNIE ONI(!!!)lecz nie ty.Nie ty.

Akaszo...

hmmm...przytulam Cie...jesli mnie teraz nie odepchniesz...Podejde raz jeszcze ...wowczas podejde...Moze przyjmiesz moje ramiona...Cieplo moje...Cieplo...mimo tego, co tutaj jest wypisywane o mnie . Ja jestem...JESTEM...Blisko.
:(((

"Ja"

...Czekam na Ciebie...czekam w domu...Nie gniewam sie...Rozumiem... :*)

Inne tematy z forum Hydepark

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (725 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Czy warto brać używany sprzęt pomiarowy na budowę? (3 odpowiedzi)

Potrzebuję sprzętu pomiarowego, ale mam ograniczony budżet. Ktoś zasugerował mi, że używany lub...

Własna firma? (47 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

do góry